ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...
~

Τα καυσαέρια της υπερηφάνειας
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΌποιος έχει πολλή υπερηφάνεια είναι σκοτισμένος. Το μυαλό του είναι ανταριασμένο, είναι σαν να έχει καυσαέρια.

23 Φεβρουαρίου
Πολυκάρπου (1) ιερομάρτυρος επισκόπου Σμύρνης (†166). Μαρτύρων Θεής, Αντωνίου και Κλήμεντος. Οσιομάρτυρος Δαμιανού, του εν Λαρίσση (†1586). Οσίων Αντιόχου, Αντωνίου, Ιωάννου και Μωυσέως. Γοργονίας (2), Δαμιανού, Ζεβινά, Πολυχρονίου και Δαμιανού εν τη «Νέα Σαμαρεία» της μονής Εσφιγμένου άσκήσαντος.
(1)Ο άγιος Πολύκαρπος έγινε Χριστιανός σε νεαρή ηλικία. Ήταν μαθητής του Ευαγγελιστή Ιωάννη, ο οποίος τον κατέστησε Επίσκοπο Σμύρνης. Ο άγιος διακρινόταν για την μεγάλη του σωφροσύνη, την αυστηρότητα του ήθους του και την ολόψυχη αφοσίωση στη διδασκαλία του Ευαγγελίου. Επιτελούσε δε τα επισκοπικά καθήκοντά του με ζήλο αποστολικό. Όταν ξέσπασε ο διωγμός κατά των Χριστιανών επί αυτοκρατορίας Αντωνίου Πίου, ο ανθύπατος της Μικράς Ασίας Στάτιος Κοδράτος συνέλαβε τον Πολύκαρπο και τον διέταξε να απαρνηθεί την πίστη του και να βλασφημήσει δημόσια το Χριστό. Όμως ο άγιος γέροντας επίσκοπος, με νεανικό σφρίγος, του απάντησε ότι υπηρετεί τον Χριστό επί 86 έτη χωρίς καθόλου να τον αδικήσει, πώς μπορούσε λοιπόν τώρα να τον βλασφημήσει και να τον αρνηθεί; Ο ανθύπατος τότε διέταξε να τον ρίξουν στη φωτιά, από την οποία βγήκε ανέγγιχτος. Απελπισμένοι οι διώκτες του, τον αποκεφάλισαν στις 23 Φεβρουαρίου 167.
(2) Η αγία Γοργονία, ήταν η νεότερη αδελφή του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και κόρη της ευσεβούς Νόννας και του επισκόπου Ναζιανζού Γρηγορίου, ανατράφηκε δε από τούς γονείς της «με παιδεία και νουθεσία Κυρίου». Αναδείχθηκε ισάξια σε αρετή και αγιότητα βίου και με τους άλλους αδελφούς της. Διακρίθηκε για την οξύνοιά της, την προσήλωσή της στις Άγιες γραφές, ήταν δε κόσμια, σεμνή, διακριτική και ταπεινή στο φρόνημα. Μία όμως αρρώστια την έστειλε πρόωρα να συναντήσει τον λυτρωτή και νυμφίο Χριστό. ~
Σήμερα 23/02/2017 εορτάζουν:
Άγιος Πολύκαρπος Επίσκοπος Σμύρνης, Αγία Γοργονία, αδελφή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου

~    Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~    Τήν κλῆσιν τοῖς ἔργοις σου, ἐπισφραγίσας σοφέ, ἐλαία κατάκαρπος, ὤφθης ἐν οἴκῳ Θεοῦ, Πολύκαρπε ἔνδοξε∙ σύ γαρ ως Ἱεράρχης, καί στερρός Ἀθλοφόρος, τρέφεις τήν Ἐκκλησίαν, λογικῇ εὐκαρπίᾳ, πρεσβεύων Ἱερομάρτυς, ὑπέρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Πολυκάρπου - 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/vxTZZJ7pEY8  .-


~
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος....
 
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες
 

~* ORINTEAL χορός 20/2/2017:
https://youtu.be/SihKv2dpMko

~*Τεχνιτή τροφή λάχανο στην Κίνα 22/02/2017:
 https://youtu.be/sF_OzNX-BDo .-

~* Φακός που ανάβει πέρνοντας  ενέγεια από το νερό 22/02/2017: https://youtu.be/6TIzTGDWCLU .-


***  Ολοκληρώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας- Όλο το πρόγραμμα 
Ευχαριστημένοι από τη συμμετοχή οι διοργανωτές του Καλαματιανού Καρναβαλιού
Ένα πλούσιο πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων περιμένει όσους θελήσουν να παρακολουθήσουν, εντός και εκτός Καλαμάτας. Όπως είναι λογικό, τα τελευταία 5 χρόνια επίκεντρο είναι το Καλαματιανό Καρναβάλι, που ολοκληρώνεται με τη μεγάλη παρέλαση το μεσημέρι της Κυριακής.
Εκτός, όμως, από την πόλη, υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις στις Δημοτικές Ενότητες, με κορυφαία αυτή του «Δρώμενου της Ευετηρίας» στη Νέδουσα.
Σχετικά με την κίνηση του καρναβαλιού, τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής δηλώνουν ευχαριστημένοι με τη μέχρι τώρα συμμετοχή, ενώ καλούν τον κόσμο να λάβει μέρος.
Όσο για τις εκδηλώσεις που απομένουν, είναι το Disco Party το Σάββατο στο ξενοδοχείο Elite, ενώ την επόμενη θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση, καθώς και η τελετή λήξης στην κεντρική πλατεία.
Πέραν, όμως, του Καλαματιανού Καρναβαλιού, θα πραγματοποιηθούν και οι παρακάτω εκδηλώσεις μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα:

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Ράχη /Αγ. Λαύρας και Μετσόβου, 18.00
Κούλουμα, αερόστατα

ΣΑΒΒΑΤΟ  25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ   
Βέργα Δ.Ε. Καλαμάτας, ώρα 11.00
Βιωματικό εργαστήρι αναβίωσης σαρακοστιανών μανιάτικων εδεσμάτων (λούπινων), κατασκευή χαρταετού

Βρωμόβρυση Δ.Ε. Αρφαρών/Οικισμός Κρασοπούλα/Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου, ώρα 20.00
Παραδοσιακή μακαρονάδα με βακαλάο

Αρτεμισία Δ.Ε. Καλαμάτας, ώρα 18.00
Φωτιές, αποκριάτικο  γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα, μακαρονάδα με αυγά

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ   
Αλαγονία Δ.Ε. Καλαμάτας, ώρα 18.00
Πρωινό κάλεσμα με τούμπανα και φλογέρες, Πλατεία: Φωτιές, αερόστατα, αποκριάτικο γλέντι & δρώμενα μαζί με τις μπαρμπούτες.

Πηγές Δ.Ε. Καλαμάτας, ώρα 18.00
Φωτιές, παραδοσιακή μακαρονάδα

Λαίικα Δ.Ε. Καλαμάτας/ πλατεία, ώρα 19.00
«Μπαχαλαίικα» Παράσταση με αποκριάτικους χορούς, αερόστατα  και παραδοσιακή μακαρονάδα.

Άρις Δ.Ε. Άριος/ πλατεία, ώρα 18.00
Βλάχικος γάμος και παραδοσιακή μακαρονάδα

Άμμος Δ.Ε Άριος/ πλατεία, ώρα 12.00
Αερόστατα, αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακή μακαρονάδα

Ασπροπουλιά Δ.Ε. Άριος/ πλατεία, ώρα 20.00,
Αποκριάτικο γλέντι και παραδοσιακή μακαρονάδα

Αλώνια Δ.Ε. Άριος, ώρα 19.00
Φωτιές, παραδοσιακά εδέσματα

Άνθεια Δ.Ε. Θουρίας, ώρα 20.00
Αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα

Άμφεια Δ.Ε. Θουρίας, Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αμφείας, ώρα 19.00
Παραδοσιακή μακαρονάδα

Πολιανή  Δ.Ε. Θουρίας, ώρα 20.00
Αποκριάτικο γλέντι με μακαρονάδα με βακαλάο

Αρφαρά Δ.Ε. Αρφαρών, ώρα 20.00
Φωτιές, παραδοσιακή μακαρονάδα

Άγιος Φλώρος Δ.Ε. Αρφαρών, ώρα 19.00
Αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Νέδουσα Δ.Ε. Καλαμάτας, Δρώμενο Ευετηρίας, ώρα 10.30: Αγερμός, ώρα 12.00: Δρώμενα

Άμμος Δ.Ε Άριος/ Πλατεία, ώρα 12.00 , Κούλουμα
M. Μαντίνεια Δ.Ε. Καλαμάτας/Δημοτικό Σχολείο, ώρα 11.00
Κούλουμα, πέταγμα χαρταετού και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα

Σπερχογεία Δ.Ε. Καλαμάτας/ πλατεία, ώρα 11.00, Κούλουμα

Θουρία  Δ.Ε. Θουρίας/ πλατεία, ώρα 12.00, Κούλουμα

Άρις Δ.Ε. Άριος /Πλατεία, ώρα 11.00, Κούλουμα

Αιθαία Δ.Ε. Θουρίας/ πλατεία, ώρα 13.00, Κούλουμα

Πολιανή  Δ.Ε. Θουρίας, πλατεία, ώρα 11.00, Κούλουμα

Αρφαρά Δ.Ε. Αρφαρών/ πλατεία, ώρα 11.00, Κούλουμα.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση 

***  Πολλά τα έργα υποδομής στο λιμάνι- Κανένα κρουαζιερόπλοιο φέτος στην Καλαμάτα 
Τον απολογισμό της διετίας που πέρασε έκανε χθες ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Χάρης Βγενής, ο οποίος, όπως εξήγησε, γίνεται έπειτα από εντολή του δημάρχου. Ο τελευταίος ζήτησε από όλους τους προέδρους των Νομικών Προσώπων που ανήκουν στο Δήμο Καλαμάτας να προβούν σε αυτή την κίνηση, αφού ακολουθούν δημαιρεσίες.
Αρχίζοντας τον απολογισμό, ο κ. Βγενής αναφέρθηκε σε έργα υποδομής στο χώρο ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Ξεκίνησε με την εγκατάσταση πλήρους συστήματος ασφαλείας (ISPS CODE), το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στην Καλαμάτα να πολλαπλασιάσει τις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων. Στη συνέχεια ανέφερε τον ηλεκτροφωτισμό στο «χιλιόμετρο», το οποίο απολαμβάνουν καθημερινώς εκατοντάδες συμπολίτες, ενώ για το ίδιο έργο ανέφερε την τοποθέτηση του δικτύου ύδρευσης. Αυτό σε λίγο καιρό θα παρέχει τη δυνατότητα ύδρευσης στα ελλιμενιζόμενα σκάφη.
Επόμενο έργο είναι η αδειοδότηση και δημοπράτηση στη συνέχεια του υποσταθμού ρεύματος, ώστε να υπάρχει δυνατότητα παροχής στα σκάφη του λιμανιού. Η παροχή ρεύματος, όπως είπε, σε συνδυασμό με την παροχή νερού και τα ασφαλή αγκυροβόλια, αποτελούν τις βασικές συνθήκες που επιζητούν όσοι έχουν σκάφος.
Στον τομέα της ανάπτυξης, ανέφερε ότι το λιμάνι της Καλαμάτας είναι το πρώτο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που έχει καταθέσει φάκελο για την αδειοδότηση υδατοδρομίου.
Ένα ακόμα έργο ανάπτυξης που ανέφερε ο κ. Βγενής είναι το κατατεθειμένο σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, που αποτελεί κάτι πολύ σημαντικό για τα κρουαζιερόπλοια.
Επίσης, σημείωσε την προσπάθεια που έγινε και γίνεται, προκειμένου μεγάλα σκάφη να επιλέξουν το λιμάνι της Καλαμάτας για να ελλιμενίζονται, κάτι  που, όπως υποστήριξε, επιφέρει σταθερά έσοδα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
Αναφερόμενος στο κομμάτι των διευθετήσεων, ανάφερε χαρακτηριστικά την απομάκρυνση καραβιών και σκαφών που για χρόνια επιβάρυναν το λιμάνι.
Στα διοικητικά θέματα, ανέφερε την εφαρμογή διπλογραφικού συστήματος και τη συνδρομή στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας καθώς και στο Τελωνείο, όταν παρέστη ανάγκη. Μάλιστα, θέλησε να ευχαριστήσει για τη συνεργασία αυτά τα δύο χρόνια.
Στο κομμάτι των εκδηλώσεων, μίλησε για ενεργή συμμετοχή του φορέα που προεδρεύει. Κι αυτό, είτε γιατί οργάνωσαν είτε γιατί συμμετείχαν σε πολλές ειδών εκδηλώσεις, όπως θρησκευτικές, γαστρονομικές, πολιτιστικές κ.λπ.
Κλείνοντας τον απολογισμό του ο κ. Βγενής ανέφερε μελέτες που έχουν σταλεί προς έγκριση, όπως για ανακατασκευή του πεζοδρόμιου στο σημείο που «δένουν» τα κρουαζιερόπλοια.
Σε συνεργασία, δε, με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου εκπονείται μελέτη για την αναβάθμιση του αλσυλλίου που ανήκει στην αρμοδιότητα του Ταμείου, καθώς και στα πάρκα, όπου, όπως υποστήριξε, έγιναν εργασίες αναβάθμισης.
Θέλησε, δε, να κάνει γνωστό ότι για όλες οι κινήσεις που γίνονται στο συγκεκριμένο ταμείο, εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες. Έτσι αυτά τα δύο χρόνια υπήρξε ένας τεράστιος όγκος γραφειοκρατίας, αφού για να μπει, έστω, μια βίδα εμπλέκονταν από 4 έως 8 υπηρεσίες από διαφορετικές πόλεις.
Στο θέμα του προσωπικού, όπως ενημέρωσε, η υπηρεσία λειτουργεί με δύο διοικητικούς υπάλληλους και με μια εργάτρια καθαριότητας, ενώ δεν ξέχασε να ευχαριστήσει υπηρεσίες και διευθύνσεις του Δήμου Καλαμάτας.
Ειδική αναφορά έκανε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που είχαν άριστη συνεργασία ανεξαρτήτως δημοτικής παράταξης, αφού αυτό που ενδιέφερε όλους ήταν η ανάπτυξη του λιμανιού της Καλαμάτας.
  Ερωτήσεις
Μετά το τέλος του απολογισμού ακολούθησαν ερωτήσεις, οι οποίες αφορούσαν θέματα του λιμανιού, κι όχι μόνο.
  Η επόμενη ημέρα του δημοτικού συμβούλου Χάρη Βγενή
Στα δημοσιογραφικά γραφεία της πόλης ακούγεται ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο δε θα παραμείνει στη θέση του, ενώ υπάρχει συνέριο ανεξαρτητοποίησής του.
Σχολιάζοντας τα παραπάνω, ο κ. Βγενής είπε ότι όλα αυτά είναι φήμες, ενώ ο ίδιος πιστεύει ότι και στη Δημόσια Διοίκηση και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία μάλιστα θεωρεί το νοικοκύρεμα του σπιτιού μας, ισχύει το πεπραγμένο. Οπότε, ανέφερε, πρέπει να μείνουμε μέχρι στιγμής σε αυτά.
  Η εικόνα της παραλίας και οι γκρίνιες πολιτών - καταστηματαρχών
Απαντώντας σε ερώτηση για την εικόνα της παραλίας και αν αυτή συνάδει με μια τουριστική πόλη, ο κ. Βγενής απάντησε ότι ο τομέας ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας ξεκινά από τους κυλινδρόμυλους και φτάνει μέχρι τον ανατολικό μόλο (στο ύψος της Ψαροπούλας).
Στην περιοχή ευθύνης του, όπως υποστήριξε, έχουν γίνει οι κατάλληλες ενέργειες, ώστε να μην υπάρχουν θέματα καθαριότητας ή άλλης διευθέτησης. Στη συνέχεια ανέφερε ότι με την επικαιροποίηση του Master Plan θα λυθούν ακόμα περισσότερα θέματα, όπως η ανακατασκευή του ανατολικού μόλου, κάτι που δε θα αλλάξει το βόρειο μέτωπο, όπως τόνισε, αφού υπήρξε μια σύγχυση  για αλλαγή της ακτογραμμής.
Αναφερόμενος στο κομμάτι από την Ψαροπούλα έως το Filoxenia, καθώς και σε άλλες παραλίες του Δήμου Καλαμάτας, είπε ότι υπάρχει αρμόδια υπηρεσία που ασχολείται με αυτές, αφού το Λιμενικό Ταμείο δεν πρέπει και δεν μπορεί να υπεισέλθει σε ζητήματα αυτών.
  Οι παράνομες κατασκευές καταστηματαρχών
Σε ερώτηση για το θέμα των κατασκευών στο λιμάνι της Καλαμάτας από καταστηματάρχες, είπε ότι για εντός της χερσαίας ζώνης δεν μπορεί να απαντήσει, αφού η ευθύνη του Ταμείου αφορά μόνο στο λιμάνι.
Πάντως, όπως είπε, υπήρξε άριστη συνεργασία με τους επαγγελματίες και κάνοντας χρήση νόμου για 12 δόσεις, οι δεύτεροι μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στα έξοδά τους προς το Λιμενικό Ταμείο για τον κοινόχρηστο χώρο που είχαν λάβει.
Σχετικά με τις αυθαίρετες κατασκευές, σχολίασε ότι η χερσαία ζώνη του λιμανιού έχει δικό της νομικό καθεστώς. Έτσι, από τα έξι καταστήματα που υπάρχουν εκεί, τα τρία έκαναν αποκατάσταση πέρυσι και πλέον είναι νόμιμα, ενώ τα υπόλοιπα τρία θα το κάνουν φέτος.
  Οφειλές καταστηματαρχών: Αυτοί που προσπαθούν, αυτοί που απλά αδιαφορούν
Για το θέμα των οφειλών προς το Λιμενικό Ταμείο, απάντησε ότι υπάρχουν επαγγελματίες που οφείλουν, έχουν κάνει ρύθμιση και προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στα χρέη τους. Υπάρχει και η δεύτερη κατηγορία, όμως, που είναι τρεις στον αριθμό από τους σαράντα συνολικά, που δε δείχνουν καμία διάθεση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και αν δεν εναρμονιστούν, δε θα τους δοθεί για αρχή κοινόχρηστος χώρος. Αν δε συμμορφωθούν ούτε σε αυτό, θα γίνει απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων.
  Κρουαζιερόπλοια: πέρυσι 29, φέτος 0
Τα τελευταία χρόνια η Καλαμάτα είχε συνηθίσει να δέχεται δεκάδες κρουαζιερόπλοια, όμως για φέτος, τουλάχιστον, θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι μπορεί να μη δούμε.
Όπως σχολίασε ο κ. Βγενής αυτό τον «αφανισμό», για φέτος δεν έχει προγραμματιστεί καμία προσέγγιση και για αυτό το λόγο γίνονται προσπάθειες προσέγγισης τέτοιων καραβιών τουλάχιστον για το 2018.
Η εξήγηση που δίνει για αυτή την αλλαγή ο πρόεδρος είναι ότι οι εταιρείες που ασχολούνται με την κρουαζιέρα ξεκινούν από την Ισπανία ή την Ιταλία και κινούνται ανατολικά εντός της Μεσογείου.
Το ασταθές περιβάλλον στην Τουρκία έχει οδηγήσει πολλές εταιρείες να την απαντέξουν από τα προγράμματά τους, κάτι που έχει ως συνέπεια να απενταχθεί και η Ελλάδα, ενώ πλέον οι εταιρείες στρέφονται προς τη δυτική Μεσόγειο.
  Το υδατοδρόμιο και πού έχει κολλήσει
Για το ζήτημα του υδατοδρομίου είπε ότι έχουν κατατεθεί 70 φάκελοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίοι είναι προς έγκριση στο αρμόδιο υπουργείο. Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, υπήρξε μια νομοθετική μεταβολή σχετικά με την άδεια που θα εκδίδεται. Αυτή αφορά στη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μεταβολή που δημιουργεί πρόβλημα, μια και η αδειοδότηση είναι υπέρ των δημόσιων φορέων.
Πάντως, όπως τόνισε, αυτό το πρόβλημα θα λυθεί, ενώ η Καλαμάτα είναι 25η στη σειρά κατάθεσης φακέλων και ευελπιστεί να προχωρήσει η αδειοδότηση, αφού αν δεν υπάρξει μεγάλο δίκτυο, καμία εταιρεία που έχει υδροπλάνα δε θα ενδιαφερθεί για την Ελλάδα.
  Το φετινό καρναβάλι και το σχόλιο του Χάρη Βγενή
Η τελευταία ερώτηση δεν είχε σχέση με τα θέματα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, αλλά δε θα μπορούσαμε να μη ρωτήσουμε τον Χάρη Βγενή για τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό μέσω Facebook για το Καλαματιανό Καρναβάλι.
Είναι ένας ανθρώπους που ξέρει καλά το αντικείμενο, αφού ήταν ένας από τους τρεις που έστησαν το πρώτο.
Όπως μας είπε, δε θα ήθελε να κάνει κάποιο σχόλιο, αφού το καρναβάλι βρίσκεται σε εξέλιξη, υποστηρίζοντας: «Μακάρι μια κίνηση εξωστρέφειας που δημιουργήθηκε από μια παρέα ανθρώπων πριν από κάποια χρόνια, να έχει τους ρυθμούς ανάπτυξης που πρέπει, αφού ό,τι γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση, είναι καλό!».
Πρόσθεσε δε, ότι καλό είναι, όταν κάποιος ασχολείται με κάτι, να έχει γνώση του αντικειμένου ή, έστω, να προσπαθεί να μάθει για αυτό.
Ερωτώμενος για τη μη συμμετοχή του, είπε ότι δεν του έχει ζητηθεί μέχρι σήμερα.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***   Κάθειρξη 6 ετών σε κατασκευαστή που πήρε χρήματα χωρίς να παραδώσει διαμέρισμα 
Κάθειρξη 6 ετών επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας σε έναν κατασκευαστή ο οποίος πήρε χρήματα από  νεαρή Αγγλίδα για την κατασκευή ενός διαμερίσματος, το οποίο όμως ποτέ δεν παρέδωσε, ούτε και τα χρήματα επέστρεψε. Το δικαστήριο έδωσε στην έφεση αναστέλλουσα δύναμη, με τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
61.000 ευρώ
Η παθούσα κατέθεσε ότι από το 2001 μένει μόνιμα στην Καλαμάτα και όνειρό της ήταν να αγοράσει ένα σπίτι. Για τον κατασκευαστή τής είχε πει, όπως κατέθεσε, καλά λόγια και ο εργοδότης. Είχε δει σχετική ανακοίνωση στο ίντερνετ και ο κατασκευαστής θα έπαιρνε ένα οικόπεδο με αντιπαροχή και θα έφτιαχνε πολυκατοικία.
Τον Απρίλιο του 2009 υπέγραψαν συμφωνητικό ότι θα της παραδώσει έως τέλος του έτους ένα διαμέρισμα 45 τ.μ. αντί 115.000 ευρώ. Του παρέδωσε δε σε τρεις δόσεις το ποσό των 61.000 ευρώ. Κατάλαβε ότι την κοροϊδεύει, όταν πέρασε από το οικόπεδο και είδε ταμπέλα άλλου εργολάβου.
Δεν είχε πρόθεση
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του είπε πως δεν είχε καμία πρόθεση να την κοροϊδέψει και είχε κάνει όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες. Επίσης, πως το 2008 είχαν αρχίσει τα οικονομικά προβλήματα, ενώ και ο θάνατος συγγενικού του προσώπου τον έφερε σε χειρότερη κατάσταση. Ακολούθως, επειδή είχε καθυστερήσει την κατασκευή, οι οικοπεδούχοι τού έστειλαν εξώδικο και υπαναχώρησαν, ενώ η οικονομική κατάσταση της εταιρείας του γινόταν χειρότερη. Δεν αμφισβήτησε τα χρήματα που του έχει δώσει η κοπέλα, ενώ υποσχέθηκε πως θα προσπαθήσει να τα επιστρέψει.
Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Προφυλακίσθηκε ο 32χρονος για την αρπαγή και το βιασμό νεαρής 
Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 32χρονος που κατηγορείται για βιασμό κοπέλας, με την οποία παλιότερα διατηρούσε σχέση.
Η κοπέλα έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του, καθώς, όπως έχει καταγγείλει, ενώ είχαν χωρίσει, την είχε οδηγήσει με τη βία στο διαμέρισμά του, την είχε κλειδώσει και δέσει, την είχε χτυπήσει και εξαναγκάσει σε συνουσία.  Τις κατηγορίες αρνείται ο 32χρονος.

*** «Αφήνοντας» το Facebook… για την παράδοση 
 
Ένας ξεχωριστός πολιτιστικός σύλλογος είναι αυτός των «Φίλων της παράδοσης» που συστάθηκε το Σεπτέμβριο του 2016, προκειμένου, όπως λένε οι δημιουργοί του, να κάνουν τον κόσμο να αφήσει το ίντερνετ και να μάθει για την πλούσια ελληνική παράδοση. Παράδοση για την οποία, όπως είναι γνωστό, ελάχιστα γνωρίζουμε πλέον, ενώ ακόμα λιγότερα θα μάθουν οι επόμενες γενιές, αν δεν υπάρξουν σύλλογοι σαν το συγκεκριμένο.
Μάλιστα, με βασικό στοιχείο την παράδοση, η θεατρική ομάδα του συλλόγου, που έχει τίτλο «Αυλαία», αυτές τις ημέρες ανεβάζει στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας την παράσταση «Η χήρα και ο Μπακαβλίκος».
Η πρεμιέρα δόθηκε την Τρίτη, ενώ οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν απόψε στις 9.00 με δωρεάν είσοδο για το κοινό.
Εμείς βρεθήκαμε στα καμαρίνια του Πνευματικού Κέντρου και μιλήσαμε λίγο πριν από την πρεμιέρα με το σκηνοθέτη της παράστασης και μέλος του συλλόγου, Ευάγγελο Χαχή.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης δε, ακούγονταν χαρούμενες φωνές, από ανθρώπους ηλικίας από 14 έως 65 ετών που επέλεξαν στον ελεύθερο τους χρόνο να κάνουν στροφή στην παράδοση και σε λίγα λεπτά θα μετέφεραν στους θεατές πραγματικά δρώμενα.
Η «Αυλαία», όπως μάθαμε, είναι μια θεατρική ομάδα που έχει δημιουργηθεί εδώ και 3 χρόνια και αυτή δεν είναι η πρώτη παράσταση που ανεβάζει, ενώ η προηγούμενη πραγματοποίησε περιοδεία σε χωριά εκτός Καλαμάτας, αφού στόχος τους, όπως μας είπαν, είναι να πάει το θέατρο σε ανθρώπους που δεν έχουν δει, καθώς και το πάντρεμά του με την παράδοση.
Η ομάδα αποτελείται από φίλους γεμάτους κέφι, ενώ στη συγκεκριμένη παραγωγή συμμετέχουν 17 ερασιτέχνες ηθοποιοί, καθώς και 12 χορευτές.
Αυτή η παρέα φίλων είναι κι εκείνη που το Σεπτέμβριο αποφάσισε να ιδρύσει το Σύλλογο «Οι φίλοι της παράδοσης», αφού λάμβανε μηνύματα ότι υπάρχει κόσμος που θέλει να ασχοληθεί με το τι είναι παράδοση και να αφήσει για λίγο το ίντερνετ και τους καφέδες.
Πλέον ο σύλλογος έχει διάφορα τμήματα, μεταξύ αυτών χορωδία, θέατρο, παραδοσιακούς χορούς, ενώ τα γραφεία του βρίσκονται στη διασταύρωση των οδών Βύρωνος και Ρουμελιώτη.
Εκτός, όμως, από το θεατρικό τμήμα, ο σύλλογος συμμετέχει και σε δρώμενα της πόλης, ενώ, όπως είπαν, βλέπουν όλο και πιο πολύ κόσμο «να αγκαλιάζει» την όλη κίνηση.
Σχετικά με την παράδοση και αν αυτή έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, ο κ. Χαχής μάς είπε ότι υπάρχει υποβιβασμός από πολλούς, που «απλά την έχουν ως καραμέλα για να τη λένε», αφού, όπως σχολίασε, η παράδοση είναι παράδοση και πρέπει να συνεχιστεί και στις επόμενες γενιές και ο καθένας να ξέρει τι συμβολίζει το κάθε δρώμενο.
Αρνητικοί παράγοντες σε αυτή τη μετάδοση των γνώσεων, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η απορρόφηση του κόσμου στο ίντερνετ παντού και πάντα, αφού και για καφέ που πάει ασχολείται με το κινητό του αντί να συζητά.
Συζητώντας μαζί του για το πόσο εύκολο είναι ένας νέος να αφήσει το ίντερνετ και να πάει σε ένα σύλλογο που ασχολείται με την παράδοση και μετά να παίξει σε μια παράσταση βασισμένη σε αυτή, απάντησε ότι όλο αυτό έγινε με πολλή αγάπη και ομόνοια, ενώ οι πρόβες κράτησαν 4 μήνες.
Το δε μέλλον του συλλόγου περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες, ενώ αυτή τη στιγμή το βάρος έχει δοθεί στην παράσταση, την οποία ο κόσμος «έχει αγκαλιάσει» και γι’ αυτό υπάρχουν σκέψεις για παράταση, σίγουρα, δε, θα υπάρξει περιοδεία και άλλες περιοχές της Μεσσηνίας.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Διάλεξη για «Αλήθεια, Ψέματα και Φαντασία στην Εποχή της Δεύτερης Σοφιστικής» 
Διάλεξη της αναπληρώτριας καθηγήτριας του Πανεπιστημίου της Ρουέν, Isabelle Gassino, με θέμα «Αλήθεια, Ψέματα και Φαντασία στην Εποχή της Δεύτερης Σοφιστικής», θα δοθεί αύριο Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο Ν. Πολίτης της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αρχαία Ελληνική Φιλολογία».
Η κυρία Isabelle Gassino γεννήθηκε στο Παρίσι το 1969. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στην Ecole Normale Superieure. Το 2000 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στη Σορβόννη με θέμα τη θεατρικότητα των έργων του σατιρικού συγγραφέα Λουκιανού. Το 2008 έλαβε πτυχίο Νέας Ελληνικής Φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ. Από το 2014 κατέχει την έδρα της Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Ρουέν. Οι δημοσιεύσεις της αφορούν κυρίως στη λογοτεχνία της Αυτοκρατορικής Εποχής των πρώτων μεταχριστιανικών αιώνων. Ταξιδεύει συχνά στην Ελλάδα και μιλάει άπταιστα Νέα Ελληνικά.

*** Νίκος Χουντής: «Να βγούμε απ’ τα αριστερά, από την Ευρωζώνη» 
Η συζήτηση έχει ανοίξει για τα καλά σ’ όλη την Ευρώπη
Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση, με κεντρικό ομιλητή τον ευρωβουλευτή και στέλεχος της ΛΑΕ, Νίκο Χουντή, και θέμα την επιστροφή της χώρας σε εθνικό νόμισμα, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου Rex στην Καλαμάτα. Συντονιστής ήταν το στέλεχος της ΛΑΕ στη Μεσσηνία, Βασίλης Τσουλάκος.
  Ο Νίκος Χουντής ξεκίνησε την ομιλία του σχολιάζοντας τις πρόσφατες αποφάσεις του “Eurogroup”… λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν τις γνώριζαν νωρίτερα, θα έπρεπε να έχουν αναβάλει την εκδήλωση, καθώς η λιτότητα τελείωσε, γυρίσαμε στην ανάπτυξη κ.ο.κ., αλλά δυστυχώς μετά ξυπνήσαμε…
Αναφορικά με το θέμα της εκδήλωσης, τόνισε ότι η συζήτηση για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωζώνη έχει ανοίξει για τα καλά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τελευταία, όλο και περισσότεροι καταθέτουν την άποψή τους, είτε θετική είτε αρνητική, πάνω σ’ αυτό το ερώτημα, που ο ευρωβουλευτής χαρακτήρισε «ζόρικο» και όχι εύκολο. Επίσης, ανέφερε ότι και στις δημοσκοπήσεις τελευταία αυξάνεται, ως διαμαρτυρία όμως, η τάση των Ελλήνων για έξοδο από το ευρώ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αυτή την αγανάκτηση να την κάνουν οργανωμένο σχέδιο.
Στη συνέχεια έκανε μια ιστορική διαδρομή στη δημιουργία του «ευρώ», εξηγώντας τη νεοφιλελεύθερη λογική που είχε επικρατήσει στον κόσμο στα χρόνια του σχεδιασμού του, καθώς και τις παθογένειες των ευρωπαϊκών μηχανισμών.
Το ζητούμενο σήμερα, σχολίασε ο κ. Χουντής, είναι ότι η καμία χώρα δεν μπορεί να εκπονήσει το δικό της προϋπολογισμό. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανεξαρτησία, αλλά και ότι δε λειτουργούν τα εθνικά κοινοβούλια και, συνεπώς, η δημοκρατία. Η έξοδος της χώρας, αρχικά από την Ευρωζώνη, στη συνέχεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η αμφισβήτηση του χρέους και η αξιοποίηση των παραγωγικών δυνάμεών της, αποτελούν μονόδρομο εξόδου από την κρίση και τη λιτότητα, σημείωσε ο κ. Χουντής. Πρόσθεσε, όμως, ότι αυτή η έξοδος πρέπει να γίνει… απ’ τα αριστερά, να είναι φιλολαϊκή και μ’ ένα οργανωμένο σχέδιο, και χρειάζεται να αποκτήσει μια κινηματική δυναμική… ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την «τρομοκρατία», τους «χρήσιμους ηλιθίους» που σπέρνουν το φόβο… ακόμα και τις απειλές την Τουρκία, που κάποια θα χρησιμοποιήσουν…
Μένοντας στην Ευρωζώνη θα αντιμετωπίζουμε συνεχώς το δίλημμα: θες να πεθάνεις ή θες να αυτοκτονήσεις, έκλεισε λέγοντας ο κ. Χουντής. Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα.
Του Κώστα Γαζούλη

***  Κάθειρξη 5 ετών σε τσιγγάνα που άνοιγε διαμερίσματα με ταυτότητα 
Ένοχη για δύο απόπειρες κλοπής σε διαμερίσματα της Καλαμάτας έκρινε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας νεαρή τσιγγάνα με 6 παιδιά. Πρωτόδικα της είχε επιβληθεί κάθειρξη 6 ετών και χθες η ποινή μειώθηκε κατά ένα χρόνο.
Στο πρώτο δικαστήριο είχε καταδικασθεί μαζί της κι ένας νεαρός τσιγγάνος, στον οποίο είχε αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και του είχε επιβληθεί φυλάκιση 4 ετών.
  Με ταυτότητα
Σύμφωνα με την κατάθεση αστυνομικού, στην πολυκατοικία όπου διαμένει, αντιλήφθηκε ένα πρωινό του Αυγούστου του 2013 θόρυβο. Κοιτώντας από το «ματάκι» της πόρτας είδε την τσιγγάνα με το νεαρό ομόφυλό της να κρατούν διάφορα αντικείμενα, όπως σφουγγάρια, και τη γυναίκα φορώντας κάλτσες στα χέρια να προσπαθεί με μία ταυτότητα να διαρρήξει πόρτες από τα γειτονικά διαμερίσματα. Βγήκε στο μπαλκόνι για να μη γίνει αντιληπτός και ειδοποίησε συναδέλφους του από την Ομάδα ΔΙΑΣ.
Ακολούθως πήγε πάλι στην πόρτα και κοιτώντας από το «ματάκι» είδε την τσιγγάνα να επιχειρεί το ίδιο με την ταυτότητα και στο απέναντι διαμέρισμα.
Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έσπευσαν στην πολυκατοικία και μαζί με αυτόν συνέλαβαν τους δύο τσιγγάνους.
  Μόνο τις απόπειρες
Αστυνομικός της Ασφάλειας κατέθεσε ότι με την ίδια μεθοδολογία εκείνο το καλοκαίρι είχαν γίνει άλλες τρεις διαρρήξεις σε διαμερίσματα.
Χθες στο δικαστήριο η κατηγορούμενη παραστάθηκε μέσω δικηγόρου, ο οποίος είπε ότι αποδέχεται τις δύο απόπειρες, όχι όμως και τις άλλες τρεις κλοπές που της καταλογίζει η Αστυνομία.
Η κατηγορούμενη τσιγγάνα, που μένει στην Αθήνα, δικάσθηκε χθες ως υπότροπη, καθώς έχει ξαναδικασθεί για κλοπές και διαρρήξεις στο παρελθόν.
Το δικαστήριο τελικά την έκρινε ένοχη για τις δύο απόπειρες και όχι και για τις άλλες τρεις κλοπές.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** ΒΟΜΒΑ! Διαλύονται τα ΣΚΟΠΙΑ!Χάος στα Βαλκάνια...

~  Τα Σκόπια είναι ένα ψευδοκράτος χωρίς Εθνική Ταυτότητα. Αυτό είναι γνωστό σε όλους. Η πλειοψηφία των Σκοπιανών δεν αισθάνονται Σκοπιανοί (ούτε φυσικά Μακεδόνες) αλλά Βούλγαροι. Μάλιστα και η γλώσσα τους είναι Βουλγαρική.
Η αστάθεια στα Βαλκάνια, τους τελευταίους μήνες, έχει οδηγήσει χιλιάδες Σκοπιανούς να τρέχουν να βγάλουν βουλγάρικα διαβατήρια διότι γνωρίζουν πως αν έλθει πολεμική ανάφλεξη θα είναι η πρώτη χώρα που θα διαλυθεί.
Μάλιστα η εφημερίδα «ΒΕΤΣΕΡ» γράφει σε δημοσίευμά της πως κατά την υποβολή αίτησης για απόκτηση βουλγαρικού διαβατηρίου, ο κάτοικος των Σκοπίων θα πρέπει να παραιτηθεί από «ψευδομακεδόνας».
Θα υπογράψει έγγραφα ότι αισθάνεται Βούλγαρος και ότι οι πρόγονοί του ήταν βουλγαρικής καταγωγής.
Σε ορισμένα άτομα η απόκτηση βουλγαρικών διαβατηρίων δεν σημαίνει ότι θα χάσουν κάτι (την ψευδομακεδονική υπηκοότητα), εάν έχουν πράγματι βουλγαρική καταγωγή και δεν χρειάζεται να το αποδείξουν.
«Υπογράφετε έντυπο όπου επιβεβαιώνετε την ταυτότητά σας και συμπληρώνεται ορισμένα άλλα σχετικά έγγραφα [αναφέρονται τα σχετικά έγγραφα]. Με την έγκριση αποκτάτε βουλγαρική ταυτότητα και βουλγαρικό διαβατήριο και είστε, πια, πολίτης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας», καταλήγει το σκοπιανό δημοσίευμα.
Για να ξέρουμε τι γίνεται στην περιοχή μας…
Ευχαριστούμε το Βαλκανικό Περισκόπιο που μετέφρασε το σκοπιανό απόσπασμα.

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΦΩΤΙΑ για το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ! Γκρεμίζει για να Χτίσει ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ σήμερα...

~   Όχι μόνο δια ζώσης αλλά και δια τηλεόρασης ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ συνεχίζει την ενημέρωση των Ελλήνων.
Tην Πέμπτη το βράδυ στις  23/02/2017, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα φιλοξενηθεί στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο Kontra Channel, όπου θα συζητήσει για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ που προτείνει, ώστε να ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. Mάλιστα ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα δεχτεί ερωτήσεις του κοινού, το οποίο μπορεί να καλεί στο τηλέφωνο 210 3489 000.
Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ θα αναπτύξει το πρόγραμμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ για την ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα, την αύξηση του πλούτου, τα Εθνικά Θέματα, την απεμπλοκή από το άρμα της Δύσης, που δεν προσφέρει τα αναμενόμενα στην Ελλάδα. Τόνισε πως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ πιστεύει ότι η μόνη διέξοδος για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας είναι η «πραγματική παραγωγή». Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επιδιώκει τη δημιουργία μιας ισχυρής και οικονομικά εύρωστης Ελλάδας και πιστεύει ότι η βάση για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι πρωτίστως η ενίσχυση της αγροτικής / κτηνοτροφικής παραγωγής και της αλιείας.  Για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, η στήριξη των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων είναι υποχρέωση και εθνικό καθήκον, γιατί αποτελούν τη βάση της εθνικής οικονομίας και κρατούν ζωντανή την ελληνική περιφέρεια.
Θα αναπτύξει επίσης την άποψη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ η οποία έχουσα ΠΛΗΡΗ επίγνωση της ΑΞΙΑΣ του Κοινοβουλευτισμού και της ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ της χρονικής περιόδου, προτείνει μέτρα που θα αναβαθμίσουν το θεσμό αυτό, αλλά και θα κάνουν τους Έλληνες να νιώθουν ότι, όλοι είναι ΙΣΟΙ απέναντι στο ΝΟΜΟ, δίχως ΚΑΜΙΑ Εξαίρεση.

***  ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ για τον Αγ. ΠΑΙΣΙΟ στον ΣΚΑΙ...

~ Θυμάστε την τελευταία παρουσία του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ στον Σκαί. Σας θυμίζουμε τι γράφαμε τότε και κυρίως για τη σύγκρουση απόψεων με τον Άρη Πορτοσάλτε. Σκεφτείτε ότι την Παρασκευή ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα εμφανιστεί στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και την εκπομπή ΣΚΑΙ στις 3. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του Προέδρου της  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, με ένα κλικ ΕΔΩ (η συζήτηση ξεκινά από το 1:08:20).

*** Πού ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ τα ΚΟΜΑΝΤΑ της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ! Η Θητεία των Πολιτικών Αρχηγών...

~  Ξέρετε που υπηρέτησαν οι πολιτικοί μας αρχηγοί τη στρατιωτική τους θητεία; Για να δούμε. Ξεκινάμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα παραθέσουμε και τους υπόλοιπους.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία το 1991, την περίοδο που ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός της χώρας, ως σμηνίτης στην 346 Μοίρα «Περσεύς». Μάλιστα ο τότε διοικητής του Κυριάκου Πτέραρχος Συμεωνίδης, είναι ο σημερινός διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου.
Παρουσιάζουμε αναλυτικά και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ορισμένοι είναι παλαιότεροι.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:  Πρώην Πρωθυπουργός.
ΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΜΑΤΩΝ. Το 1978 παρουσιάστηκε στη Καλαμάτα. Εξαγόρασε 16 μήνες θητείας προς 19.000 δρχ. και απολύθηκε τον Αύγουστο του 1979.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Πρώην Πρωθυπουργός
 ΝΑΥΤΗΣ. Τον Ιούλιο του 1976 παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, τον Οκτώβριο απολύθηκε, πληρώνοντας 21.000 δρχ. με τις οποίες εξαγόρασε τους 21 μήνες. Το υπόλοιπο τρίμηνο της θητείας του το έκανε το 1977.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Πρώην Πρωθυπουργός.
ΝΑΥΤΗΣ . Το 1977 παρουσιάστηκε και πήρε απολυτήριο το 1979. Ειδικότητα διαχειριστής / εφοδιαστής .
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Πρώην Αντιπρόεδρος
 Το 1986 παρουσιάστηκε στη Κόρινθο. Εξαγόρασε εννέα μήνες θητείας προς 27.000 δρχ.
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Πρωθυπουργός.
 ΝΑΥΤΗΣ. Την άνοιξη του 2003 είχε επιλεγεί να υπηρετήσει στο Στρατό Ξηράς, όμως κατάφερε να κάνει μετάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκα στο Σκαραμαγκά. Εκεί, αφού πέρασε τη βασική εκπαίδευση διάρκειας 50 ημερών, τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.
Την άνοιξη του 2004 χρησιμοποίησε νόμο του Άκη Τσοχατζόπουλου, που έλεγε ότι αν είσαι στο στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά. Έτσι λοιπόν απολύθηκε προσωρινά κατεβαίνοντας υποψήφιος και μετά τις εκλογές ξαναγύρισε στις τάξεις του Ναυτικού.
Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά τρεις μήνες και τελικά υπηρέτησε τρεις (3). Συνολικά υπηρέτησε 15 μήνες και απολύθηκε στις 28 Ιουλίου 2004.

***  ΕΥΡΩΠΗ μην ΞΕΧΝΑΣ! Η ΕΛΛΑΔΑ σε δημιούργησε...

~  Η λιτότητα και η κρίση μας ανάγκασαν να σκεφτόμαστε με φόβο και οργή την Ευρώπη ξεχνώντας πως εμείς,οι Έλληνες,τη δημιουργήσαμε.
Υπάρχουν όμως άνθρωποι που φροντίζουν να μας υπενθυμίζουν τι σημαίνει Ελλάδα και κυρίως το υπενθυμίζει στην Ευρώπη που ξέχασε.Ο Γερμανός νομπελίστας Γκίντερ Γκρας ‘’χτυπά’’ την Ευρώπη με τα λόγια του η οποία όπως αναφέρει,διαπομπεύει την Πατρίδα μας.
Με το ποίημα, με τίτλο «Η ντροπή της Ευρώπης», ο Γκρας απευθύνεται  στην ΕΕ: «Εσύ η Ευρώπη, θα πεθάνεις χωρίς ψυχή, χωρίς τη χώρα που σε δημιούργησε.Καρφωμένη γυμνή στον πάσσαλο, γιατί είναι πνιγμένη στα χρέη, μια χώρα υποφέρει».
Το ποίημα ξεκινά ως εξής: «Απομακρύνεσαι από τη χώρα, που ήταν το λίκνο σου, και είναι κοντά στο χάος, γιατί δεν συμμορφώθηκε με τις αγορές».
Έτσι ο Γερμανός Νομπελίστας με λόγια στιβαρά,συνετίζει την Ευρώπη και την παροτρύνει να θυμηθεί από πού ξεκίνησε και ποιος τη δημιούργησε.

***  ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ και ξανά ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ! Δεν ήμαστε ποτέ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ;..

~
1839. ο Χριστόφορος Ράιχενμπαχ ήταν υπολοχαγός του πυροβολικού και ρύθμιζε την έκδοση και κυκλοφορία των χρημάτων στη χώρα μας. Ήταν βλέπετε ο Διευθυντής του Νομισματοκοπείου της Ελλάδας.
 Τη σήμερον ημέρα ο Χορστ Ράιχενμπαχ ρυθμίζει με ποιό τρόπο και που θα διαθέτει το Ελληνικό κράτος τα έσοδά του.
Κατακαημένη Ρούμελη τι σου έμελε να πάθεις…

***  Πούτιν! Έτσι ονειρεύομαι τη Μ. Ανατολή! Η Ελλάδα θα...

~  Η Μόσχα έχει ως:«στόχο την σταθεροποίηση μιας νόμιμης εξουσίας στην χώρα και να δώσει ένα αποφασιστικό πλήγμα στην διεθνή τρομοκρατία»,τόνισε ο  ο Ρώσος πρόεδρος,Βλαντιμίρ Πούτιν συμπληρώνοντας:«Δεν θέτουμε ως στόχο να αναμειχθούμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας».
Επιπρόσθετα σημείωσε πως:«Όσο πιο σύντομα επέλθει μια πολιτική λύση στη χώρα, η διεθνής κοινότητα θα έχει περισσότερες ευκαιρίες για να δώσει ένα τέλος στην μάστιγα της τρομοκρατίας στη συριακή επικράτεια».
Πρέπει να σημειωθεί πως ο Πούτιν επιθυμεί την ενίσχυση της Ελλάδας στην περιοχή καθώς επίσης  και τη δημιουργία του λεγόμενου Ορθοδόξου Τόξου με αιχμή του βέλους την Ελλάδα.Η Ελλάδα σίγουρα αποτελεί παράγοντα σταθερότητας, στην περιοχή και το Κρεμλινο θεωρεί πως υπάρχει αμοιβαίο συμφέρον.
Πρέπει να τονιστεί όμως,ότι  στα γεωπολιτικά παιχνίδια δεν υπάρχουν φίλοι,υπάρχουν μόνο σύμμαχοι.
Όλοι κοιτούν το συμφέρον τους.

***  Τέλος η αναζήτηση! Εμφανίστηκε ο Τσακαλώτος και ΠΑΡΑΛΗΡΕΙ…

~  «Πρέπει να πως σε όλους και σε όλες ότι είναι πολύ συγκινητικό που όλοι με αναζητείτε, διότι σας έλειψα. Θέλω να ευχαριστήσω και τη ΝΔ που μου έδωσε συγχαρητήρια για τα ελληνικά μου, ότι βελτιώνονται και γι' αυτό τούς ευχαριστώ πάρα πολύ. Οι ενημερώσεις γίνονται από την κυβέρνηση. Από ό,τι ξέρω από το Σύνταγμα υπάρχει συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης και όταν μιλάει ο κ. Τζανακόπουλος δεν μιλάει για πάρτη του, αλλά μιλάει για όλη την κυβέρνηση», υπογράμμισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που αποφάσισε να εμφανιστεί μετά την εξαφάνιση του, μετά το Eurogroup.
«Θέλω να σας πω ότι όλα τα λεφτά ήταν μία λέξη που είπε ο Πιέρ Μοσκοβισί. Όταν κάποιος δημοσιογράφος ρώτησε πώς ισχυρίζεται η ελληνική κυβέρνηση πως δεν θα πάρει νέα μέτρα ως αποτέλεσμα της αξιολόγησης, απάντησε με την αγγλική λέξη ‘net’, δηλαδή, καθαρά. Παρόλο που εσείς περιμένατε να πάρουμε 2, 4, 6, 8, 10 μέτρα. Καθαρή δημοσιονομική επίπτωση δεν θα υπάρχει. Το είπε ο Π. Μοσκοβισί, ‘net’”, είπε και πρόσθεσε: «Δηλαδή, εάν είναι ένα πακέτο 1 δισ. που θα είναι μέτρα που περιορίζουν τη ζήτηση, θα υπάρχει και 1 δισ. μέτρα θετικά, που θα επιστρέφουν στην οικονομία».
«Κάποιοι μπορεί να χάσουν, βεβαίως, αλλά και κάποιοι θα κερδίσουν. Δηλαδή, κάποιοι που τώρα δεν βοηθάμε, και πρέπει να τους βοηθήσουμε, θα τους βοηθήσουμε. Μερικοί μπορεί να χάσουνε, εμείς θα κάνουμε τα πάντα στη διαπραγμάτευση, να περιορίσουμε αυτά που θα χάσουν και να πάρουν κάτι ως αποζημίωση», σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος και επεσήμανε ότι αυτό το πακέτο δεν έχει οριστικοποιηθεί. «Εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι το φορολογικό σύστημα τα τελευταία 40 χρόνια ήταν βέλτιστο. Ποτέ δεν είπαμε ότι μέσα από το πελατειακό σύστημα φτάσαμε σε ένα κοινωνικό σύστημα, που η αναδιάρθρωσή του ήταν βέλτιστη και άρα είμαστε πάντα ανοιχτοί σε συζητήσεις, τώρα που θα έχουμε μηδέν δημοσιονομική επίπτωση, αλλά θα έχουμε αναδιαρθρώσεις», υπογράμμισε.

*** Απαράδεκτοι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ! Ψηφίστε πολίτες να σας αυξήσουμε τις εισφορές...(ΒΙΝΤΕΟ)

~  «Μόνο τρεις; Επομένως είστε η μειοψηφία κύριοι μη ζητάτε κάτι που το ζητάνε οι υπόλοιποι»,είπε ο υπουργός Τάσος Πετρόπουλος στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο ζητώντας να ψηφίσουν δια ανατάσεως της χειρός πόσοι επιθυμούν να αυξηθούν οι εισφορές.
«Ποιοι θα θέλετε να έχετε τη δυνατότητα, την ευχέρεια, την προαιρετική να αυξάνετε και την εισφορά για να πάρετε μεγαλύτερη σύνταξη μπορείτε να σηκώσετε το χέρι παρακαλώ για με βγάλανε και τρελό όταν είπα ότι το θέλετε. Κάντε μου τη χάρη» Το χέρι σήκωσαν μόνο τρία από τα περιστάμενα μέλη.
«Μόνο τρεις; Επομένως είστε η μειοψηφία κύριοι μη ζητάτε κάτι που το ζητάνε οι υπόλοιποι».
VIDEO : Πετρόπουλος Επαγγελματικό Επιμελητήριο , https://youtu.be/ETCUQZ3AfV8  .-

***  Νεαρός-ιδιοφυΐα έγινε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο...

~ Ένας νεαρός-ιδιοφυΐα από το Χονγκ Κονγκ είναι πλέον αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.Ο λόγος για τον 18χρονο March Tian Boedihardjo, ο οποίος σε πολύ μικρή ηλικία έγινε ο νεότερος μαθητής που έγινε δεκτός στο πανεπιστήμιο το 2007 όταν ήταν μόλις 9 ετών.Το πρόγραμμα σπουδών,αναδιαμορφώθηκε για να του ταιριάξει,στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, ωστόσο ο March Tian Boedihardjo κατάφερε να αποφοιτήσει σε τέσσερα χρόνια.
Το 2011 πήρε Bachelor of Science στα Μαθηματικά και πήγε στις ΗΠΑ για να συνεχίσει τις σπουδές του.
Ο νεαρός από το Χονγκ Κονγκ πρόσφατα ολοκλήρωσε το διδακτορικό του και έγινε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.
 
***  Η NASA προειδοποιεί!Έρχεται το τέλος του κόσμου...ξανά;..

~ Φαίνεται πως ο κόσμος φτάνει στο τέλος του για ακόμη μία φορά.Η NASA προειδοποιεί για τον αστεροειδή 2015 BN509,ο οποίος ενδέχεται και να χτυπήσει τη γη καταστρέφοντας την ανθρωπότητα.
Οι επιστήμονες αναφέρουν πως ο αστεροειδής είναι μεγαλύτερος από το Empire State Building, και πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα πολύ κοντά από την Γη, σε απόσταση 75.000 χλμ.
Eυτυχώς βέβαια όσες φορές έχει ειπωθεί κάτι για το τέλος του κόσμου,δεν έχει συμβεί τίποτα.
Ας ελπίσουμε να συνεχίσει έτσι.

***  Δώστε ΠΡΟΣΟΧΗ!ΑΝ έχετε αυτά θα επιβιώσετε σίγουρα...

~   Όλοι έχουμε αναρωτηθεί κάποια στιγμή στη ζωή μας ποια θα ήταν τα αγαθά που θα χρειαζόμασταν σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης.Αν λοιπόν αναρωτιέστε ποια αντικείμενα θα έπρεπεοπωσδήποτε να έχετε καθώς αυτά θα εξαφανιστούν πρώτα,ιδού!
Τα 100 αντικείμενα που θα εξαφανιστούν πρώτα κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης:
 1. Γεννήτριες (Οι καλές κοστίζουν αρκετά , η αποθήκευση καυσίμου ενέχει κινδύνους ,ο θόρυβος ...θα προσελκύσει κλέφτες , συντήρηση κ.λπ.)
2. Φίλτρα Νερού / Απολύμανσης
3. Φορητές τουαλέτες
4. Εποχικά καυσόξυλα. Το φρέσκο ξύλο θέλει περίπου 6-12 μήνες για να στεγνώσει,και να είναι κατάλληλο για χρήση στο σπίτι.
5. Φωτιστικό πετρέλαιο, φιτίλια, Λαμπτήρες (Πρώτη επιλογή: Αγορά καθαρού πετρελαίου, εάν δεν βρίσκουμε εύκολα , αποθηκεύσετε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ.!)
6. Μπετόνι καυσίμων. Αδύνατο να αποθηκεύσετε πολύ.
7. Πυροβόλα όπλα, πυρομαχικά, σπρέι πιπεριού, μαχαίρια, ρόπαλα και σφεντόνες.
8. Χειροκίνητα ανοιχτήρια κουτιών κονσέρβας, και χτυπητήρια αυγών , αναδευτήρες.
9. Μέλι / Σιρόπια / λευκή, καστανή ζάχαρη
10. Ρύζι - Φασόλια - Σιτάρι
11. Φυτικά έλαια (για το μαγείρεμα) Χωρίς αυτά καίγεται η τροφή / πρέπει να είναι βρασμένη, κλπ.,)
12. Κάρβουνο, υγρό αναπτήρα (Θα γίνει σπάνιο ξαφνικά)
13. Δοχεία νερού (Επείγον αντικείμενο προς απόκτηση.) Οποιοδήποτε μέγεθος. Μικρό: ΣΚΛΗΡΟ διαφανές πλαστικό ΜΟΝΟ - προσέξτε - ποιότητας τροφίμων, αν είναι για πόση.
16. Φιάλες προπανίου (Επείγον: Βέβαιες ελλείψεις θα συμβούν.)
17. Βιβλίο Οδηγός Επιβίωσης.
18. Φωτισμός : Λυχνάρια Aladdin, λάμπες Coleman, κλπ. (Χωρίς αυτό το στοιχείο, μακροπρόθεσμος φωτισμός είναι δύσκολος.)
19. Βρεφικά Είδη: Πάνες / βρεφικό γάλα σκόνη . αλοιφές / ασπιρίνη, κτλ.
20. Εξοπλισμός καθαριότητας, Σφουγγαρίστρα Κουβάς /που στραγγίζει (για Πλύσιμο)
21. Φουρνάκια (προπάνιο, Coleman & Κηροζίνη)
22. Βιταμίνες
23. Υποδοχή /σύνδεση φιαλών προπανίου (Επείγον: η χρήση μικρών μεταλλικών κουτιών είναι επικίνδυνη χωρίς αυτό το στοιχείο)
24. Γυναικείας υγιεινής / μαλλιά / προϊόντα για το δέρμα.
25. Θερμικά εσώρουχα (Φανελάκια & Σλιπάκια)
26. Τοξοπρίονα, μικρά και μεγάλα τσεκούρια, σφήνες (επίσης, έλαιο μηχανής )
27. Αλουμινόχαρτο Κανονικό και Μεγάλης αντοχής (Εξαιρετικό για Μαγειρική και για Ανταλλαγή αγαθών )
28. Δοχεία βενζίνης (Πλαστικά & Μεταλλικά )
29. Σακούλες σκουπιδιών (Αδύνατον να έχεις πολλές ).
30. Χαρτί υγείας, χαρτομάντιλα, χαρτί κουζίνας
31. Γάλα - σκόνη & Συμπυκνωμένο (Ανακινείτε το κουτί με την υγρή μορφή κάθε 3 με 4 μήνες)
32. Σπόροι Κήπος (ΟΧΙ ΥΒΡΙΔΙΑ ) (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ)
33. Μανταλάκια / σκοινί / κρεμάστρες (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ)
34.Σετ επισκευής τρόμπας (Pump Kit Coleman)
35. Κονσέρβες Ψαριών Τόνου (σε λάδι)
36. Πυροσβεστήρες (ή.. Μεγάλο κουτί με μαγειρική σόδα σε κάθε δωμάτιο)
37. Κιτ Πρώτων βοηθειών
38. Μπαταρίες (όλα τα μεγέθη ... αγοράζετε τις πιο μακρυνές ημερομηνίες λήξης)
39. Το σκόρδο, μπαχαρικά και ξύδι, προμήθειες για ζύμωμα
40. Μεγάλα Σκυλιά (και αφθονία των τροφών για σκύλους)
41. Αλεύρι, μαγιά και το αλάτι
42. Σπίρτα. {"Ανάβουν οπουδήποτε"ή Θυέλλης προτιμήστε.) Στο κουτί , τα ξυλόσπιρτα θα καταναλωθούν πρώτα
43. Χαρτί γραφής / μπλόκ / μολύβια, ηλιακή αριθμομηχανή
44. Φορητό ψυγείο με παγοθήκες (καλό και για τη προφύλαξη αγαθών από την κατάψυξη το χειμώνα.)
45. Μπότες εργασίας, ζώνες, Levis & ανθεκτικά πουκάμισα
46. Φακοί / χημικό φώς & δάδες, Λάμπες Θυέλλης
47. Περιοδικά, ημερολόγια και λευκώματα (σημειώνω τις ιδέες, τα συναισθήματα, την εμπειρία- Χρόνος για Ιστορία)
48. Πλαστικοί κάδοι σκουπιδιών (καλοί για αποθήκευση, το νερό, μεταφορά - αν είναι με τροχούς)
49. Υγιεινή για τον Άνδρα: Σαμπουάν, οδοντόβουρτσα / οδοντόκρεμα, Στοματικό διάλυμα / νήμα, νυχοκόπτες, κτλ
50. Μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο (ανθεκτικά, αποτελεσματικά)
51. Προμήθειες για ψάρεμα / εργαλεία
52. Αντικουνουπικό σπιράλ / απωθητικό, σπρέι / κρέμες
53. Κολλητική ταινία
54. Μουσαμάδες αδιάβροχοι / πάσσαλοι/ νήμα / καρφιά / σχοινί / αιχμές
55. Κεριά
56. Απορρυπαντικό πλυντηρίου (υγρό)
57. Σακίδια, σακίδια πλάτης
58. Εργαλεία κήπου & προμήθειες
59. Ψαλίδι, υφάσματα και υλικά ραπτικής
60. Κονσερβοποιημένα φρούτα, λαχανικά, Σούπες, μαγειρευτά, κλπ.
61. Χλωρίνη (απλή , ΟΧΙ αρωματική: 4 έως 6% υποχλωριώδους νατρίου)
62. Εξοπλισμός κονσερβοποίησης, (Βάζα / καπάκια / κερί)
63. Μαχαίρια & Εργαλεία ακονίσματος: ρινίσματα, πέτρες, ατσάλι
64. Ποδήλατα...ελαστικά / σωληνες / τρόμπες / αλυσίδες, κ.α.
65. Υπνόσακους και κουβέρτες / μαξιλάρια / στρώματα
66. Συναγερμός ανίχνευσης μονοξειδίου του άνθρακα (με μπαταρία)
67. Επιτραπέζια παιχνίδια, χαρτιά, ζάρια
68. Ποντικοφάρμακο, Κατσαριδοκτόνο
69. Ποντικοπαγίδα, παγίδες μυρμηγκιών & κατσαρίδο- μαγνήτες
70. Χάρτινα πιάτα / ποτήρια / σκεύη (παιδιά , εδώ μαζεύουμε μεγάλο απόθεμα )
71. Μωρομάντηλα, έλαια, άνυδρο και αντιβακτηριακό σαπούνι (εξοικονομεί πολύ νερό)
72. Ομπρέλλες, μπότες από καουτσούκ, κλπ.
73. Ξύρισμα προμήθειες (ξυραφάκια και κρέμες, ταλκ, κολώνια για μετά το ξύρισμα)
74. Χειροκίνητες τρόμπες / αντλίες & σιφώνια (για το νερό και για τα καύσιμα)
75. Σάλτσα σόγιας, ξύδι, κύβοι / σάλτσα / βάση σούπας σε μορφή σκόνης
76.Γυαλιά για διάβασμα
77. Σοκολάτα / Κακάο / Τάνγκ ( πολυβιταμινούχος χυμός σε σκόνη) / Πόντς (σκόνη με προσθήκη νερού)
78. "Κιτ επιβίωσης"
79. Μάλλινα ρούχα, κασκόλ / αυτάκια / γάντια
80. Το βιβλίο των μικρών Εξευρενητών του προσκοπισμού , / και επαγγελματικός Κατάλογος- χρυσός οδηγός
81. Αυτοκόλλητο ( Roll-on ) Παράθυρο Kit μόνωσης (MANCO)
82. Γαλέτες, αλμυρά , κουλούρια,μπάρες
83. Ποπ κορν, φυστικοβούτυρο, ξηροί καρποί
84. Κάλτσες, εσώρουχα, T-shirts, κ.λπ. (έξτρα)
85. Ξυλεία (όλα τα είδη)
86. Βαγόνια & καροτσάκια (για μεταφορά από και προς)
87. Κούνιες & Φουσκωτό στρώμα του
88. Γάντια: Εργασία / θέρμανσης / κηπουρική, κλπ.
89. Στηρίγματα για Φανάρι
90. Μεταλλικό πλέγμα, κόλλα, καρφιά, βίδες, παξιμάδια
91. Τσάι
92. Καφές
93. Τσιγάρα
94. Κρασί / Λικέρ (για δωροδοκίες, φαρμακευτική, κλπ,)
95. Παραφίνη
96. Κόλλα, καρφιά, καρύδια, μπουλόνια, βίδες, κλπ.
97. Τσίχλες / καραμέλες
98. Ψεκαστήρες (για ψύξη / μπάνιο)
99. Καπέλα και φουλάρια βαμβακερά
100. Οικόσιτα ζώα παραγωγής- κτηνοτροφία

***  Απίστευτο αλλά ΑΛΗΘΙΝΟ! Το νερό είναι...ΖΩΝΤΑΝΟ... (ΒΙΝΤΕΟ)

~   Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης (22 Φεβρουαρίου), σας έχουμε μια ανακάλυψη που θα βάλει πολλούς από εσάς σε τροχιά αναθεώρησης των πραγμάτων και -ίσως- σε τροχιά πιο θετικών σκέψεων!
Το νερό, το πολυτιμότερο στοιχείο της φύσης, συνυφασμένο με την ίδια τη ζωή, αποδεικνύεται επιστημονικά πλέον ότι είναι ζωντανός οργανισμός και, μάλιστα, ότι ανταποκρίνεται στα ανθρώπινα συναισθήματα, τη μουσική, τις εικόνες, ακόμα και σε κάθε είδους σκέψη!
Ο Ιάπωνας επιστήμονας Dr. Masaru Emoto, μετά από έρευνα, κατάφερε να αποδείξει ότι το νερό είναι ζωντανή οντότητα και ανταποκρίνεται όχι μόνο στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος αλλά και στις ανθρώπινες ψυχικές ενέργειες. Συνειδητά! Επιστρατεύοντας, λοιπόν, ένα προηγμένο τεχνολογικά όργανο, τον Αναλυτή Μαγνητικού Συντονισμού, ερεύνησε τις αλλαγές που συμβαίνουν στη δομή του νερού μετά από ποικίλες περιβαλλοντολογικές και ανθρώπινες επιδράσεις, ενώ αποτύπωσε φωτογραφικά αυτές τις αλλαγές!
Το νερό, λοιπόν, αντιδρά και η δομή του αλλάζει όταν του μιλάς για αγάπη, ειρήνη, όταν ακούει Μότσαρτ, όταν υποφέρει από ρύπανση. Επίσης, εμφανίζει διαφορετικό «πρόσωπο» στην πόλη ή την ύπαιθρο, μετά από διαλογισμό και προσευχή ή μετά από απειλές, εχθρικότητα και αρνητισμό!
Οι προεκτάσεις των εκπληκτικών αυτών πειραμάτων του Ιάπωνα επιστήμονα Εμότο είναι τουλάχιστον τεράστιες αν αναλογιστεί κανείς ότι το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 60% περίπου από νερό. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Αν το νερό είναι στα αλήθεια ζωντανό, και έχει την καταπληκτική ικανότητα να αισθάνεται, να σκέφτεται και να αντιδρά συνειδητά στα ανθρώπινα συναισθήματα, τότε θα πρέπει να στοχαστούμε λίγο βαθύτερα τα ζητήματα που αφορούν το σύμπαν, να ξαναδούμε τη φύση μέσα από ένα νέο πρίσμα, ακόμα πιο ευρύ και -γιατί όχι- πιο πνευματικό… Το μήνυμα του Dr. Emoto προς εμάς; Η πραγματική δύναμη του νερού είναι μέσα μας!
Δείτε εδώ ένα εκπληκτικό βίντεο με τις αλλαγές που συμβαίνουν στους κρυστάλλους του νερού μετά από θετικά ή αρνητικά μηνύματα όπως «σε ευχαριστώ» και «αγάπη» ή «Με κάνεις να αηδιάζω, θα σε σκοτώσω»…
VIDEO:   Water, Consciousness & Intent: Dr. Masaru Emoto , https://youtu.be/tAvzsjcBtx8 .-


*** Αθλητική ενημέρωση :

 
***  Αναλυτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Euroleague :

Πέμπτη, 23/2/2017

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)- Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)  93-81 .-

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)  67-64 .-

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)- Μπαρτσελόνα (Ισπανία)   78-83 .- ^ 
Τα δεκάλεπτα: 22-22, 45-41, 55-65, 78-83 .-

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)  77-58 .-^

Παρασκευή, 24/2/2017

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)- Ούνιξ Καζάν (Ρωσία) 21:15

Μπάμπεργκ (Γερμανία)- Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)

*** ΣΑΛΚΕ-ΠΑΟΚ  1-1  .- (1ος αγώνας  0-4) .-

***  Οσμάνλισπορ - Ολυμπιακός   0-3 , (0-0) .- ^
{ 1oς  αγώνας  0-0 } Τα  γκολ: 2 γκολ  ο Ανσαριφά , 1γκολ ο Ελεονούση .-

***  ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ    67-64 , (40-34) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 22-22 , (40-34), 47-56 , 67-64 .-
VIDEO:
~*Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός  67-64 23η αγωνισ   23/02/2017:

*** Αναλυτικά η 17η αγωνιστική:
Τετάρτη, 22/2/2017
Καλλιθέα-Χανιά 3-1
(2’ Τσίπρας, 64’ πεν. Λεβέντης, 78’ πεν. Κρεβατάς-34’ Αποστολόπουλος) 
Σπάρτη-Άρης 0-0
Παναιγιάλειος-Τρίκαλα 1-0
(6’ Κρητικός) 
Αγροτικός Αστέρας-Πανελευσινιακός 0-0
Αιγινιακός-ΟΦΗ 0-1
(28’ πεν. Χαντί) 
Πανσερραϊκός-Καλλονή 3-1
(30’ Γκούρτσας, 45’, 77’ Ρούτσης-65’ Σισέ) 
Κισσαμικός-Αχαρναϊκός 1-0
(1’ Μίλιτς)
Απόλλων Σμύρνης-Πανθρακικός 3-0 (α.α.)

Πέμπτη, 23/2/2017
Αναγέννηση Καρδίτσας-Λαμία 0-2
(55’ Βασιλόγιαννης, 64’ Ντουρμισάι)

*** Europa League  :
 ~Οι  1οι  αγώνες:
 Κοπεγχάγη - Λουντογκόρετς (2-1), Φιορεντίνα - Γκλάντμπαχ (1-0), Γκενκ - Άστρα Γκιούργκιου (2-2), Λιόν - Άλκμααρ (4-1), Σαχτάρ Ντόνετσκ - Θέλτα Βίγκο (1-0), Σπάρτα Πράγας - Ροστόφ (0-4), Τότεναμ - Γάνδη (0-1)
~*Σήμερα  οι 2οι  αγώνες: Κοπεγχάγη - Λουντογκόρετς 0-0 (2-1), Φιορεντίνα - Γκλάντμπαχ 2-4 (1-0), Γκενκ - Άστρα Γκιούργκιου 1-0 (2-2), Λιόν - Άλκμααρ 4-1 (4-1), Σαχτάρ Ντόνετσκ - Θέλτα Βίγκο 0-0 (1-0), Σπάρτα Πράγας - Ροστόφ 0-1 (0-4), Τότεναμ - Γάνδη 2-1 (0-1)
~*Τα τελικά των 20:00... Άγιαξ - Λέγκια Βαρσοβίας 1-0, ΑΠΟΕΛ - Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-0, Μπεσίκτας - Χάποελ Μπερ Σεβά 2-1, Ρόμα - Βιγιαρεάλ 0-1, Ζενίτ - Άντερλεχτ 3-1 .-

*** Αναλυτικά το πρόγραμμα των Β΄ αγώνων των πλέι οφ του FIBA Champions League:

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου
Καρσίγιακα (Τουρκία)-Σκαϊλάινερς (Γερμανία) (80-90)

ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)-Γιουβέντους (Λιθουανία) 19:30 (78-77)  2ος 75-54 .-
Τα δεκάλεπτα: 25-9, 37-27, 55-38, 75-54
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 3 (1), ΜακΓκράθ 8 (1), Ελονού 14, Σάκοτα 10 (2), Βασιλειάδης 9 (3), Χαριτόπουλος 11 (1), Ντίξον 14 (2), Λαρεντζάκης 2, Νιούλεϊ, Μαυροειδής 2, Σκουλίδας, Τσαλμπούρης 2.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Σιρέικα): Ντιγκς 10, Πάρκερ, Μπιτσκάουσκις 3, Σιρουταβίτσιους 7 (1), Μπεστ 4, Τσεπουκάιτις 9, Σαλένγκα 3 (1), Βασίλιους 3, Γκάλντικας 11, Σούλσκις 4.

Νίμπουρκ (Τσεχία)-Σάσαρι (Ιταλία) (72-94)

Όλντενμπουργκ (Γερμανία)-Αβτοντόρ (Ρωσία) (84-87)

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου

Παρτιζάν (Σερβία)-ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ)  (76-74)  .-2ος  αγώνας 78-82
Δεκάλεπτα: 16-18, 32-47, 50-64, 78-82Διαιτητές: Βιατόρ (Γαλλία), Λαρόκα (Ισπανία), Ζάτσουκ (Ουκρανία)
ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Νέναντ Τσάνακ): Ρόμπινσον 7 (1), Ρατκόβιτσα 2, Βράμπατς 8, Βελίτσκοβιτς 19, Μαϊστόροβιτς 2, Μπίρτσεβιτς 11 , Άντριτς 11 (1), Ποτ 11, Λούκοβιτς 7
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 2, Κόνιαρης , Τσόχλας , Μαργαρίτης 12 (2), ΜακΦάντεν 26 (7) , Μιλιένοβιτς 2, Γλυνιαδάκης 1, Σάιμπερτ 16 (2), Πέινερς 15 (1), Κλάντον 8
Λούντβιγκσμπουργκ (Γερμανία)-Μακάμπι Ρισόν (Ισραήλ) (83-66)

Στρασμπούρ (Γαλλία)-Άρης (ΕΛΛΑΔΑ) (52-71) 2ος αγώνας 81-70 .-^
Τα δεκάλεπτα: 19-11, 39-28, 63-44, 81-70 .-
ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ (Βενσάν Κολέ): Λακόμπ 8, Σλότερ 13(3), Λελούπ 8(2), Ουόκερ 19(4), Ζαϊτέ 5, Κορτέιλ 5, Ντιλίκινα 15(3), Μέρφι 8(2).
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Τζάκσον 7, Ξανθόπουλος 3(1), Τσαϊρέλης, Τζένκινς 6, Κάμινγκς 14, Ζάρας 19(2), Μούρτος, Σίμτσακ 2, Γκόρντον 2, Γιάνκοβιτς 11(1), Καββαδάς 2, Ντραγκίσεβιτς 4.
 
Βενέτσια (Ιταλία)-Βέντσπιλς (Λετονία) (67-74)

*** Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα

***  Στη φάση των «16»  στο Champions League  :


Αναλυτικά τα παιχνίδια το επόμενο διήμερο έχουν ως εξής (με ώρα έναρξης στις 21:45):

ΤΡΙΤΗ  21/02/2017

Λεβερκούζεν(Γερμανία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 2-4 .-ημιχρ. (0-2).

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Μονακό (Γαλλία)   5-3 .- ημίχρ. (1-2) .     

ΤΕΤΑΡΤΗ  22/02/2017

Πόρτο (Πορτογαλία)-Γιουβέντους (Ιταλία)  0-2 .- ^  

Σεβίλλη (Ισπανία)-Λέστερ (Αγγλία)  2-1 .- ^              

Έχουν γίνει τα ματς:

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Ντόρτμουντ(Γερμανία) 1-0

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 4-0

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Αρσεναλ (Αγγλία) 5-1

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Νάπολι (Ιταλία) 3-1

*Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 7,8,14 και 15 Μαρτίου.

***  Κυπελλούχος Μεσσηνίας η Καλαμάτα, «λύγισε» 1-0 στην παράταση την Αναγέννηση (φωτογραφίες) 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Μπορεί να μην είχε αγωνιστική ποιότητα, είχε όμως όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της γιορτής του ποδοσφαίρου ο χθεσινός τελικός του κυπέλλου Μεσσηνίας, ανάμεσα στην Αναγέννηση και την Καλαμάτα που βρήκε νικήτρια και τροπαιούχο τη Μαύρη Θύελλα χάρις στο γκολ του Γιάννη Καλογερόπουλου (στο 11ο λεπτό της παράτασης. Η πολυαναμενόμενη αναμέτρηση προσέλκυσε στο γήπεδο του Κορδία περισσότερους από 1.000 φιλάθλους απ’ όλη τη Μεσσηνία, που έζησαν με αγωνία 120 λεπτά παιχνιδιού, με κορυφαίες στιγμές ένα χαμένο πέναλτι (το κέρδισε στο 37’ ο Μουλιάτος για την Αναγέννηση και το εκτέλεσε άουτ ο Τριανταφυλλάκης), ένα δοκάρι (40’ ο Αθανασόπουλος για την Καλαμάτα) και φυσικά το γκολ στο 101’ που σημείωσε ο Ι. Καλογερόπουλος (με προβολή, σε σέντρα του Μερκούρη).
Διαιτητές: Ηλίας Αλεξέας (Ηλίας Σκόρδος-Παναγιώτης Σερεμέτης). 4ος Σταύρος Λάμιας.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Λίβας, Γερμάνης, Κορομηλάς (83’ Κανελλόπουλος), Μπαλαλάς (74’ Μαρής), Βεργόπουλος, Δουρούμης, Αργυρόπουλος, Μουλιάτος, Τρίψας, Δασκαλάκης, Τριανταφυλλάκης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κυριακόπουλος, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Μπαστακός, Νικολόπουλος, Καλαντζής, Νάτσης (87’ Μερκούρης), Αθανασόπουλος, Τσουλάκος (66’ Βασιλόπουλος), Μπεγέτης (72’ Σταματελόπουλος).

***     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ αγώνων και αποτελέσματα των Ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στην Euro league του μπάσκετ μπολ περιόδου 2016-2017 :

--------------------------------------
1η αγωνιστική 12 και14-10-2016 :

Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 83-65 .- ^
Παναθηναϊκός – Ζαγκλίρις Κάουνας 84-76 .-  
 2η αγωνιστική 20 και 21 -10-2016 :
Ολυμπιακός-Ανατολού Εφές Πίλσεν 90-66 .- ^
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 81-77 .-   
3Η αγωνιστική 25 και 26 -10-2016 :
Ολυμπιακός –Μιλάνο 91-81 .- ^
Μπάμπεργκ-Παναθηναϊκός 83-84 .-  
 4η αγωνιστική 27 και 28 -10-2016 :
Μπασκόνια-Ολυμπιακός 90-95 .- ^
Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 70-59 .-  
5η αγωνιστική 03 και 04-11-2016 :
Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 75-81 .- ^
Ανατολού Εφές Πίλσεν- Παναθηναϊκός  Κκ.α. 70-70 .- παράτ. 91-83 .-  
6η αγωνιστική 10 και 11-11-2016 :
 Παναθηναϊκός-Μακαμπι Τ. Α. κ.α. 67-67 παράτ. 83-75 .- ^
Γαλατάσαράϊ –Ολυμπιακός 89-87 .-  
 7η αγωνιστική 16-11-2016 :
Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 59-52 .- ^
Ρεάλ Μανδρίτης- Παναθηναϊκός 87-84 .-  
8η αγωνιστική 18-11-2016 :
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 77-79 .- ^
9η αγωνιστική 24και 25-11-2016 :
Ολυμπιακός –Μακαμπί Τα .Α . 73-80 .- ^
Παναθηναϊκός – Νταρουσάφακα 86-80 .-  
 10η αγωνιστική 02-12-2016 :
Νταρουσάφακα-Ολυμπιακός 71-77 .- ^
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 72-57 .-  
11η αγωνιστική 09-12-2016 :
Ολυμπιακός-Ούνιξ Καζάν 88-59 .- ^ 
Παναθηναϊκός-Γαλατάσαράϊ 85-58 .-  
 12η αγωνιστική : 15 και 16-12-2016 :
Ζαγκλίρις Κάουνες –Ολυμπιακός 75-88 .- ^
Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε  81-70 .-  
13η αγωνιστική 20 και 21 -12-2016 :
Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 73-65 .- ^
Μιλάνο-Παναθηναϊκός 72-86 .-  
 14η αγωνιστική 22 και 23-12-2016 :
Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός 82-68 .- ^
Παναθηναϊκός-Μπασκόνια 69-68 .-  
  24 /   15η αγωνιστική 29 και 30-12-2016 :
Ολυμπιακός –Φενέρμπαχτσε 71-62 .- ^
Ούνιξ Καζάν – Παναθηναϊκός 83-81 .-  
 16η αγωνιστική 06-01-2017 :
Ολυμπιακός –Παναθηναϊκός 77-69 .-  
 17η αγωνιστική 12 και 13-01-2017 :
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 67-69 .- ^
Παναθηναϊκός – Ανατολού Εφές Πίλσεν κ.α. 70-70 παράτ. 92-81 .-  
18η αγωνιστική 19 και20-01-2017 :
Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός   84-63 .-^
  Ολυμπιακός-Μπασκόνια   92-62 .-
19η αγωνιστική 24 και 25-01-2017 :
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα  71-65  .- ^
 Μιλάνο- Ολυμπιακός  99-83 .-^
20η  αγωνιστική 26 και 27-01-2017 :
Ερυθρός Αστέρας –Παναθηναϊκός  72-66 .- ^
Ολυμπιακός –Μπάμπεργκ  83-77 .- ^
 21η αγωνιστική 02 και03-02-2017 :
Ούνιξ Καζάν –Ολυμπιακός 75-90  .- ^
Γαλατάσαράϊ –Παναθηναϊκός   79-84 .- ^
22η αγωνιστική 09 και10-02-2017 :
Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ   81-72 .- ^     
Ολυμπιακός-Ζαγκλίρις Κάουες   73-64 .-
 23η αγωνιστική 23και24-02-2017 :  
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός   67-64 .- ^
Παναθηναϊκός-Ούνιξ Καζάν 
 24η αγωνιστική 02 και 03-03-2017
 Μακαμπί   Τ.Α.-Ολυμπιακός  
 Νταρουσάφακα-Παναθηναϊκός
 25η αγωνιστική 09 και10 -03-2017  :  
  Ζαγκλίρις Κάουνες –Παναθηναϊκός  
Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα 
26η αγωνιστική  16  και 17-03-2017  :  
Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μανδρίτης 
Ολυμπιακός – Γαλατάσαράϊ 
 27η αγωνιστική 21 και 22-03-2017  : 
Παναθηναϊκός-Μιλάνο  
Ερυθρός Αστέρας –Ολυμπιακός
28η αγωνιστική 23 και 24 -03-2017
 Ολυμπιακός-Ρεάλ Μανδρίτης
Μπασκόνια- Παναθηναϊκός
  29η  αγωνιστική  30 και31-03-2017  : 
Ανατολού  Εφές –Ολυμπιακός 
Παναθηναϊκός  -ΤΣΣΚΑ   Μόσχας
30η αγωνιστική  06 και07-04-2017  :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας –Ολυμπιακός    
Μακαμπί Τ.Α. –Παναθηναϊκος   .- 

***  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ :
ΠΕΜΠΤΗ 23/02/2017
15:00 ΕΡΤ3
Αναγέννηση Καρδίτσας - Λαμία  0-2 .- ^
Football League
18:00 COSMOTE SPORT 2 
Οσμάνλισπορ - Ολυμπιακός  0-3 , (0-0) .- ^
Europa League
19:00 Novasports 1
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μακάμπι Τελ Αβίβ  93-81 .-^
EuroLeague
19:45 ΕΡΤ2
Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός  67-64.-^
EuroLeague
20:00 COSMOTE SPORT 8 
Μπεσίκτας - Χαποέλ Μπερ Σεβά  2-1 .- ^
Europa League
20:00 COSMOTE SPORT 7 
Ζενίτ - Άντερλεχτ  3-1  .- ^
Europa League
20:00 COSMOTE SPORT 5 
Άγιαξ - Λέγκια  1-0 .- ^
Europa League
20:00 COSMOTE SPORT 4 
Ρόμα - Βιγιαρεάλ   0-1  .- ^
Europa League
20:00 COSMOTE SPORT 3 
ΑΠΟΕΛ - Αθλέτικ Μπιλμπάο  2-0 .- ^
Europa League
20:00 Novasports 2
Ερυθρός Αστέρας - Γαλατάσαραϊ  77-58 .- ^
EuroLeague
21:45 Novasports 3
Αρμάνι Μιλάνο - Μπαρτσελόνα  78-83 .-^
EuroLeague
22:05 COSMOTE SPORT 8 
Σπάρτα Πράγας - Ροστόβ  0-1 .- ^
Europa League
22:05 COSMOTE SPORT 7 
Γκενκ - Άστρα Τζούρτζου  1-0 .- ^
Europa League
22:05 COSMOTE SPORT 5 
Λιόν - Άλκμααρ  4-1 .- ^
Europa League
22:05 COSMOTE SPORT 4 
Τότεναμ - Γάνδη  2-1 .- ^
Europa League
22:05 COSMOTE SPORT 3 
Σαχτάρ - Θέλτα   0-0 .- ^
Europa League
22:05 COSMOTE SPORT 2 
Φιορεντίνα - Γκλάντμπαχ  2-4 .- ^
Europa League    
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/02/2017
 14:00 Eurosport 2
Κλήρωση Europa League
Φάση των 16

14:00
COSMOTE SPORT 1
Κλήρωση Europa League
Φάση των 16

19:00 Novasports 3
Αναντολού Εφές - Μπασκόνια
EuroLeague

19:30 COSMOTE SPORT 7
Ουνιόν Βερολίνου - Μόναχο 1860
Bundesliga 2

21:00 Novasports 5
Γκιμαράες - Μορεϊρένσε
Πρωτάθλημα Πορτογαλίας

21:00 Novasports 4
Μπάμπεργκ - Ζάλγκιρις
EuroLeague

21:15 Novasports 2
Παναθηναϊκός - Ούνικς
EuroLeague

21:30 COSMOTE SPORT 1
Βόλφσμπουργκ - Βέρντερ
Bundesliga

21:45 COSMOTE SPORT 2
Λας Πάλμας - Ρεάλ Σοσιεδάδ
La Liga

21:45 Novasports 1
Νις - Μονπελιέ
Ligue 1

22:00 Novasports 3
Ρεάλ Μαδρίτης - Νταρουσάφακα
Turkish Airlines EuroLeague

05:00 FOX Sports
California Golden Bears - Oregon State Beavers
NCAA

05:30 COSMOTE SPORT 4
Λος Άντζελες Κλίπερς - Σαν Αντόνιο Σπερς
ΝΒΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/02/2017

 14:00 COSMOTE SPORT 3
Ανόβερο - Αρμίνια Μπίλεφελντ
Bundesliga 2

14:00 COSMOTE SPORT 2
Αλαβές - Βαλένθια
La Liga

15:00 Novasports 3
Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης
Super League

16:30 COSMOTE SPORT 8
Μπάγερ Λεβερκούζεν - Μάιντς
Bundesliga

16:30 COSMOTE SPORT 7
Λειψία - Κολονία
Bundesliga

16:30 COSMOTE SPORT 5
Φράιμπουργκ - Ντόρτμουντ
Bundesliga

16:30 COSMOTE SPORT 3
Μπάγερν Μονάχου - Αμβούργο
Bundesliga

17:00 Novasports 2
Άρης - Κόροιβος (παραλ. σύνδεση)
Basket League

17:00 Novasports 2
Τρίκαλα - Ρέθυμνο (παραλ. σύνδεση)
Basket League

17:00 Novasports 2
Λαύριο - Προμηθέας Πατρών (παραλ. σύνδεση)
Basket League

17:00 Novasports 2
Κύμη - Δόξα Λευκάδας (παραλ. σύνδεση)
Basket League

17:00 COSMOTE SPORT 4
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
Basket League

17:00 COSMOTE SPORT 1
Τσέλσι - Σουόνσι
Premier League

17:15 COSMOTE SPORT 2
Μπέτις - Σεβίλη
La Liga

17:15 Novasports 1
Κέρκυρα - Παναιτωλικός
Super League

18:00 Novasports 3
Γκινγκάμπ - Μονακό
Ligue 1

19:00 COSMOTE SPORT 8
Νάπολι - Αταλάντα
Serie A

19:30 COSMOTE SPORT 3
Χέρτα - Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Bundesliga

19:30 COSMOTE SPORT 2
Λεγκανές - Λα Κορούνια
La Liga

19:30 COSMOTE SPORT 1
Γουότφορντ - Γουέστ Χαμ
Premier League

19:30 Novasports 2
Ξάνθη - Παναθηναϊκός
Super League

20:15 Novasports 3
Εστορίλ - Σπόρτινγκ
Πρωτάθλημα Πορτογαλίας

21:00 FOX Sports
DePaul Blue Demons - Seton Hall Pirates
NCAA

21:00 Novasports 1
Ρεν - Λοριάν
Ligue 1

21:45 COSMOTE SPORT 2
Έιμπαρ - Μάλαγα
La Liga

21:45 COSMOTE SPORT 1
Γιουβέντους - Έμπολι
Serie A

22:30 Novasports 3
Ρίο Άβε - Πάσος Φερέιρα
Πρωτάθλημα Πορτογαλίας

23:00 FOX Sports
Los Angeles Kings - Anaheim Ducks
NHL

00:00 COSMOTE SPORT 4
Σακραμέντο Κινγκς - Σάρλοτ Χόρνετς
ΝΒΑ

03:30 COSMOTE SPORT 4
Κλίβελαντ Καβαλίερς - Σικάγο Μπουλς
ΝΒΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/02/2017

 13:00 COSMOTE SPORT 5
Μπρέσια - Αβελίνο
Serie A

13:00 COSMOTE SPORT 2
Εσπανιόλ - Οσασούνα
La Liga

13:30 COSMOTE SPORT 8
Εστουδιάντες - Μπαρτσελόνα
Liga Endesa

13:30 COSMOTE SPORT 7
Παλέρμο - Σαμπντόρια
Serie A

14:30 COSMOTE SPORT 3
Στουτγάρδη - Κάιζερσλαουτερν
Bundesliga 2

15:00 Novasports 2
ΑΕΚ - Λάρισσ
Super League

15:30 COSMOTE SPORT 1
Τότεναμ - Στόουκ
Premier League

16:00 COSMOTE SPORT 8
Κροτόνε - Κάλιαρι
Serie A

16:00 COSMOTE SPORT 7
Κιέβο - Πεσκάρα
Serie A

16:00 COSMOTE SPORT 6
Τζένοα - Μπολόνια
Serie A

16:00 COSMOTE SPORT 5
Σασουόλο - Μίλαν
Serie A

16:00 COSMOTE SPORT 4
Λάτσιο - Ουντινέζε
Serie A

16:30 COSMOTE SPORT 3
Ίνγκολσταντ - Γκλάντμπαχ
Bundesliga

17:00 Novasports 3
Απόλλων Πατρών - Ολυμπιακός
Basket League

17:15 Novasports 2
Ηρακλής - ΠΑΟΚ
Super League

17:15 COSMOTE SPORT 2
Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα
La Liga

17:15 Novasports 4
Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα
Super League

18:30 COSMOTE SPORT 3
Σάλκε - Χόφενχαϊμ
Bundesliga

19:30 FOX Sports
Dallas Stars - Boston Bruins
NHL

19:30 COSMOTE SPORT 8
Ρεάλ Μαδρίτης - Γκραν Κανάρια
Liga Endesa

19:30 COSMOTE SPORT 2
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Γρανάδα
La Liga

19:30 COSMOTE SPORT 1
Σπόρτινγκ Χιχόν - Θέλτα
La Liga

19:30 Novasports 1
Ολυμπιακός - Πανιώνιος
Super League

21:45 COSMOTE SPORT 2
Βιγιαρεάλ - Ρεάλ Μαδρίτης
La Liga

21:45 COSMOTE SPORT 1
Ίντερ - Ρόμα
Serie A

22:00 FOX Sports
Carolina Hurricanes - Calgary Flames
NHL

22:00 Novasports 2
Μαρσέιγ - Παρί Σεν Ζερμέν
Ligue 1

22:15 Novasports 3
Μποαβίστα - Πόρτο
Πρωτάθλημα Πορτογαλίας

22:30 COSMOTE SPORT 4
Λος Άντζελες Λέικερς - Σαν Αντόνιο Σπερς
ΝΒΑ

01:00 COSMOTE SPORT 4
Ντιτρόιτ Πίστονς - Μπόστον Σέλτικς
ΝΒΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/02/2017

 16:00 Novasports 2
Κολοσσός - Παναθηναϊκός
Basket League

19:00 Novasports 3
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Volley League

19:30 Novasports 1
Βέροια - Ατρόμητος
Super League

21:15 COSMOTE SPORT 7
Ζανκτ Πάουλι - Καρλσρούη
Bundesliga 2

21:45 COSMOTE SPORT 8
Βαρέζε - Πιστόια
Serie A

21:45 COSMOTE SPORT 2
Φιορεντίνα - Τορίνο
Serie A

22:00 Novasports 2
Αρόουκα - Μπελενένσες
Πρωτάθλημα Πορτογαλίας

22:00 COSMOTE SPORT 1
Λέστερ - Λίβερπουλ
Premier League

02:00 COSMOTE SPORT 4
Νιου Γιορκ Νικς - Τορόντο Ράπτορς
ΝΒΑ

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :

      ΑΡΦΑΡΑ 8/2/2017 .......   Δύση Ηλίου    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....    :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-31-2017.html .-
~ ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2-31-2017.html .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/news-01-2017.html .-  
~**  ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 02-02-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-02-02-2017.html .- 
~ **Η  Εφημερίδα μας  Αrfara news Παρασκευή 03  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/rfara-news-03-2017.html .- 

~**Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο  04  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-04-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 05  Φεβρουαρίου  2017 : ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......
 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-05-2017.html .-  

**ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ   5  και  6  Φεβρουαρίου 2017  :
Ενημέρωση και για την εβδομάδα που μας άφησε .....

:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/5-6-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 06  Φεβρουαρίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  ~ Από Αθήνα Κερατσίνι Νοσοκομείο Ερυθρός ...6-2-2017 ......
: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/02/news-06-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/news-07-2017.html .-  
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  07 Φεβρουαρίου 2017  :  ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ  .....  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/07-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2 , Τρίτη  07  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/news-2-2017.html .-

~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας ......    :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-08-2017.html .-
~***  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-10-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 11 Φεβρουαρίου  2017  : Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσής μας ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/news-11-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 12  Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .......   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-12-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατοκύριακο 11  και 12  Φεβρουαρίου  2017 : ~*  Όλοι η αθλητική δραστηριότητα της εβδομάδας που πέρασε ....  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/11-12-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 13  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-13-2017.html  .-

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 14  Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-14-2017.html .-
~ * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/02/news-15-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Φεβρουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   ......   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-16-2017.html .-
~*  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας : ΥΓΕΙΑ  ..από το Α - Ω ....16/02/2017  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html .- 

~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 18 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-18-2017.html .-
~ *  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή  19  Φεβρουάριος  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .......  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-19-2017.html .-
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 18  και 19  Φεβρουαρίου  2017
:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/18-19-2017-18022017-17.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ......  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/02/news-20-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/02/news-21-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  22 Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-22-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-23-2017.html .-

***   BINTEO  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5204   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3452   video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3451  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.147  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου