ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  15 Μαρτίου  2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ....
~
Σαν σήμερα....
  1. 1311 μ.Χ.
    Το φραγκικό Δουκάτο των Αθηνών περνά στα χέρια της μισθοφορικής Καταλανικής Εταιρείας.
...Αδελφέ, εσύ είπες. «ασθενώ στην ψυχή και στο σώμα». Αλλά γιατί δεν ομολογείς ότι υγιαίνεις στο θέλημά σου; (Άγ. Βαρσανούφιος).

Γεροντικόν

15 Μαρτίου
Αριστοβούλου αποστόλου (1), επισκόπου Βρεταννίας († α΄αι.). Μάρτυρος Αγαπίου και των συν αυτώ: Πλησίου, Ρωμύλου, Τιμολάου, Αλεξάνδρου, Αλεξάνδρου, Διονυσίου καί Διονυσίου. Νικάνδρου του εν Αιγύπτω. Νεομαρτύρων Μανουήλ Κρητός (2), του εν Χίω (†1792) και Παρθενίου διακόνου, του εν Διδυμοτείχω (†1805). Οσίου Ιωάννου του εν τω φρεάτι.
(1) O άγιος Αριστόβουλος ανήκε στη χορεία των 70 Αποστόλων και ακολούθησε τον Απόστολο Παύλο σε κάποιες από τις περιοδείες του, διακρινόμενος για το ζήλο του, την αυταπάρνησή του, τη διδακτική και κηρυγματική του ικανότητα και τα διοικητικά του χαρίσματα. Για όλες αυτές τις αρετές, εξελέγη επίσκοπος της Βρετανίας, της οποίας οι τότε κάτοικοι ήταν ειδωλολάτρες, προσκολλημένοι τυφλά στις δεισιδαιμονίες τους. Στην αρχή ο άγιος συνάντησε μεγάλες δυσκολίες και αντιδράσεις στο θεάρεστο έργο του. Με θαυμαστή υπομονή, συνέχισε να διδάσκει και να κατηχεί και πολύ σύντομα άρχισε να απολαμβάνει τους καρπούς του έργου του. Εκοιμήθη οσιακά, κατά πάντα αντάξιος του αδελφού του και αποστόλου επίσης Βαρνάβα.
(2) O άγιος Μανουήλ, γεννήθηκε στο Σφακιά της Κρήτης από ευλαβείς γονείς. Σε μικρή ηλικία αιχμαλωτίσθηκε από τους Τούρκους και με τη βία εξισλαμίσθηκε. Λίγο αργότερα, βρήκε την ευκαιρία να δραπετεύσει από το σπίτι των κυρίων του και κατέφυγε στη Μύκονο, και αφού εξομολογήθηκε ζούσε χριστιανικά. Εκεί νυμφεύθηκε και απέκτησε έξι παιδιά. Επειδή όμως η σύζυγός του ήταν άπιστη, ο Μανουήλ πήρε τα παιδιά του και έφυγε από το σπίτι. O αδελφός όμως της πρώην συζύγου του, κατήγγειλε τον άγιο στο τούρκο πλοίαρχο. Ο Μανουήλ συνελήφθη και με θάρρος ομολόγησε την χριστιανική του πίστη. Τότε ο τούρκος ναύαρχος τον καταδίκασε σε θάνατο. Η απόφαση εκτελέσθηκε στις 15 Μαρτίου 1792 στη Χίο.  ~
Σήμερα 15/03/2017 εορτάζουν:
Άγιος Αγάπιος και των συν αυτώ μάρτυρες: Πλήσιος, Ρωμύλος, Τιμόλαος, Αλέξανδρος, Αλέξανδρος (έτερος), Διονύσιος καί Διονύσιος (έτερος), Άγιος Αριστόβουλος, επίσκοπος Βρετανίας, Άγιος Μανουήλ ο εκ Σφακίων
~  Ἦχος δ'. Ταχὺ προκατάλαβε.
~  Ἀγάπη τοῦ Κτίσαντος, πεπυρσευμένος τὸν νοῦν, χορείαν συνήθροισας, πανευκλεῶν Ἀθλητῶν, Ἀγάπιε ἔνδοξε, ὅθεν σὺν τούτοις Μάρτυς, ἀριστεύσας νομίμως, ξίφει τὸν σὸν αὐχένα, σὺν αὐτοὶς ἀπετμήθης, μεθ' ὧν ἐκδυσώπει, δοῦναι ἠμὶν ἄφεσιν.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Αγαπίου - 15 ΜΑΡΤΙΟΥ : https://youtu.be/mWf2epk17Lo  .-

`~
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας

Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας
 
Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρο....
 
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
***  Παράταση στην υποβολή ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες 
Σε τροπολογία που προβλέπει αλλαγές και παράταση στη διαδικασία των αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες προχωρά η κυβέρνηση, μετά το μεγάλο κύμα αντιδράσεων που έχει σημειωθεί.
Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο ΤΕΕ, εξήγησε ότι «σκοπός της παράτασης είναι να αντιμετωπιστούν προβλήματα που έχουν ανακύψει, ενώ η κυβέρνηση και το ΥΠΕΝ δε σκοπεύει να βάλει τους πολίτες να ασχοληθούν με τους δασικούς χάρτες μετά το καλοκαίρι ούτε να τους παραπέμψει στις ελληνικές καλένδες».
Ειδικότερα, ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στην έκπτωση του τέλους αντίρρησης, που έφθασε από 60 έως 70% στην κατηγορία ιδιοκτησιών 5 έως 10 στρεμμάτων, και αφορά στη μεγάλη πλειονότητα -έως 70% των υποβαλλόμενων ενστάσεων-, ξεκαθαρίζοντας ότι «το τέλος αντίρρησης δεν αφορά στο δημόσιο προϋπολογισμό, καθώς απευθύνεται μόνο για να καλύψει το κόστος των επιτροπών αντιρρήσεων».
  Ανταπόκριση ΟΤΑ
Σε σχέση με την εκκρεμότητα με τα όρια των οικισμών και τις οικιστικές πυκνώσεις, χαρακτήρισε ως «απογοητευτική» την ανταπόκριση των ΟΤΑ να συνεργαστούν με την ΕΚΧΑ ΑΕ και τις Δασικές Υπηρεσίες, καθώς «μόνο το 40% των Δήμων είχε εισαγάγει τα σχετικά στοιχεία στο ψηφιακό υπόβαθρο».
Σε σχέση με τις καλλιεργούμενες εκτάσεις που έχουν περιληφθεί συλλήβδην σε περιγράμματα αναδασωτέων εκτάσεων, ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι «πράγματι υπήρξαν τα περιγράμματα των αναδασωτέων εκτάσεων, περιγράμματα, όμως, τα οποία λεκτικά αναφέρονταν στην εξαίρεση των άλλων χρήσεων, ιδιαίτερα των αγροτικών. Ποτέ δεν πρόλαβαν τα Δασαρχεία και οι Διευθύνσεις Δασών να άρουν την αναδάσωση από τις περιοχές που είχαν άλλη, πριν από την πυρκαγιά και μετά την πυρκαγιά, χρήση και έπρεπε, έτσι και αλλιώς, να υπάρχει άρση αναδάσωσης».
Όπως έκανε γνωστό, «εκδόθηκε εγκύκλιος που προβλέπει την άρση της αναδάσωσης σε αυτές τις αγροτικές εκτάσεις», προσθέτοντας ότι «θα χρειαστεί και η νομοθετική κάλυψη της εγκυκλίου, πράγμα που είναι προγραμματισμένο να γίνει άμεσα».
Επίσης, για τα σφάλματα στους δασικούς χάρτες ή τη μη εισαγωγή των πράξεων της διοίκησης, είπε ότι «σε όλες τις περιπτώσεις που υπάρχει πράξη ή εκκρεμεί πράξη της διοίκησης των δασικών υπηρεσιών δεν υπάρχουν τέλη, είναι ατελώς η οποιαδήποτε αντίρρηση για τους πολίτες», ενώ όπως πρόσθεσε, προετοιμάζεται εντός της εβδομάδας να εκδοθεί και υπουργική απόφαση για «τα πρόδηλα λάθη, για τα εμφανή λάθη, όπου πράξεις της διοίκησης δεν περιλαμβάνονται μέσα στους χάρτες κι αυτό, προφανώς, δεν μπορεί να βαρύνει τους πολίτες».
  ΟΠΕΚΕΠΕ
Επιπλέον, ο κ. Φάμελλος τόνισε την ανάγκη να ενισχυθούν τα σημεία στήριξης και οι υπηρεσίες με στελέχη της δασικής πολιτικής και της τεχνικής επιστήμης, προσθέτοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικές πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τις Περιφέρειες.
Σε σχέση με τις αγροτικές εκτάσεις, τόνισε ότι «στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στο σύστημα επιδοτήσεων, θα πρέπει να αποστέλλεται ο κυρωμένος χάρτης και όχι ο αναρτημένος».
Πρόσθεσε δε, ότι «η αίτηση εξαγοράς μπορεί και να γίνεται με τη σύνδεση με το σύστημα του ΟΣΔΕ, με το σύστημα των επιδοτήσεων και αυτή να αναστέλλει την κύρωση για το αγροτεμάχιο».
Σε σχέση με το κόστος εξαγοράς, ο αναπληρωτής ΥΠΕΝ ανέφερε: «Σαφέστατα θα υπάρξουν υπουργικές αποφάσεις για τη μείωση του κόστους εξαγοράς και τη μείωση του κόστους χρήσης και ένταξη αυτών των προβλέψεων στις 100 δόσεις, γιατί είπαμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση αντιπαλότητας με την αγροτική χρήση».
Επιπλέον, έκανε λόγο για την παροχή δυνατότητας μικρών υποδομών που εξυπηρετούν τη γεωργική δραστηριότητα, όπως αποθήκες γεωργικών μηχανημάτων και γεωτρήσεις. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη αντικατάστασης της υποχρέωσης για οικονομική μελέτη στις περιπτώσεις που έχουν ήδη ενταχθεί στον ΟΣΔΕ, άρα αποδεικνύεται η γεωργική χρήση και η βιωσιμότητα της καλλιέργειας εκ του αποτελέσματος.
  Παραχωρήσεις
Όσον αφορά στις παραχωρήσεις, δηλαδή στις εκχωρήσεις και τις εκχερσώσεις, ο κ. Φάμελλος πρότεινε να υπάρχουν δύο ένορκες βεβαιώσεις. Όπως είπε, το Ε9 λύνει το θέμα στις αντιρρήσεις, δε χρειάζονται συμβόλαια, ενώ το υπουργείο πρόκειται να καθορίσει άμεσα τις αμοιβές για τις επιτροπές αντιρρήσεων.
Για τους αναδασμούς θα υπάρξει η δυνατότητα με τις επιτροπές δασολογίου να υπάρχουν αποφάσεις επί του αναρτημένου χάρτη, άρα «να μην περιμένει η ανάπτυξη ή η οποιαδήποτε δραστηριότητα για τον κυρωμένο δασικό χάρτη», όπως είπε.
Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι «χρειάζεται μια μεγαλύτερη συζήτηση για τους δασωμένους αγρούς», προσθέτοντας ωστόσο, ότι σε κάθε περίπτωση «κληροτεμάχια που έχουν αποδοθεί, πρέπει να αποκατασταθούν, όπως επίσης μπορούμε να λύσουμε εύκολα το θέμα των ιδιωτικών πεδινών χορτολιβαδικών και πριν από το '14, κι αυτό μπορεί να γίνει νομοθετικά».
Τέλος, υπογράμμισε ότι η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη σε περιπτώσεις καταπατητών και καταστρατήγησης των συνταγματικών επιταγών, συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι «να οριοθετηθεί σαφέστατα ο χώρος, να υπάρχει ασφάλεια δικαίου, αξιοπιστία στις κτηματογραφήσεις» και να μην υπάρχει πλέον «οποιοσδήποτε υποκειμενισμός στη διαχείριση αιτήσεων χαρακτηρισμού».
  Τι αλλάζει
Με την τροπολογία τροποποιούνται - συμπληρώνονται συγκεκριμένες διατάξεις σχετικά με την κατάρτιση των δασικών χαρτών και ειδικότερα:
-Παρατείνεται κατά 30 ημέρες (στις 90 ημέρες από 60 που ισχύει) η προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων
-Καταργείται η υποχρέωση αποστολής ψηφιακού αντιγράφου του αναρτημένου δασικού χάρτη στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας. Στους εν λόγω φορείς αποστέλλεται εφεξής ψηφιακό αντίγραφο του κυρωμένου δασικού χάρτη
-Εξαιρούνται από την κύρωση των δασικών χαρτών οι εκτάσεις που έχουν κηρυχτεί αναδασωτέες λόγω πυρκαγιών και δεν αποτέλεσαν/δεν αποτελούν δάση ή δασικές εκτάσεις, για τις οποίες εκτάσεις είναι υποχρεωτική η εφαρμογή αυτεπαγγέλτως της κείμενης νομοθεσίας (άρθρο 44 παρ.4 ν.998/1979) σχετικά με τη διαδικασία άρσης αναδασώσεων ή την ανάκληση ή τροποποίηση απόφασης κήρυξης έκτασης ως αναδασωτέας, κατά τα οριζόμενα
-Ορίζεται ότι οι Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων αποφαίνονται και επί αντιρρήσεων για το δασικό εν γένει ή μη χαρακτήρα και μορφή εκτάσεων σε περιοχές κηρυχθείσες ως αναδασωτέες. Σε περίπτωση εξαίρεσης των εν λόγω εκτάσεων από την υπαγωγή τους στο δασικό χάρτη, η σχετική απόφαση γνωστοποιείται στο συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προκειμένου να συμπεριληφθούν στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τη διαδικασία ανάκλησης ή τροποποίησης της απόφασης κήρυξης περιοχής ως αναδασωτέας
-Με υπουργική απόφαση καθορίζονται, εφεξής, οι τεχνικές προδιαγραφές και διαδικασίες αποτύπωσης στους δασικούς χάρτες και των αναδασμών που πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τη σχετική αγροτική νομοθεσία. Β.Β.

*** «Έσπαζαν» πρακτορεία του ΟΠΑΠ στην Καλαμάτα 
Πρακτορεία του ΟΠΑΠ είχαν «βάλει στο μάτι» ένας  33χρονος και ένας 36χρονος, μέχρι χθες τα ξημερώματα που τους «έβαλε στο χέρι» η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Λίγο νωρίτερα και οι δύο έσπασαν τζαμαρία πρακτορείου επί των οδών Μαιζώνος και Βασ. Αμαλίας και αφαίρεσαν 400 ευρώ, όπως και στιγμιαία κρατικά λαχεία αξίας 1.000 ευρώ.
Όπως επιπλέον προέκυψε από την έρευνα, οι δύο δράστες το προηγούμενο βράδυ είχαν επιχειρήσει να αφαιρέσουν στην Καλαμάτα από την οδό Ακρίτα δύο μοτοποδήλατα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, γιατί έγιναν αντιληπτοί.
Επίσης, το βράδυ 8 προς 9 Μαρτίου ο 33χρονος διέρρηξε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην οδό Ακρίτα και αφαίρεσε 50 ευρώ.

***  Ο ποδηλατόδρομος προς νέο Δημαρχείο 
Συνεχίζεται η κατασκευή του ποδηλατόδρομου προς το νέο Δημαρχείο Καλαμάτας και χθες σκυροδετήθηκε το κομμάτι από την Αρτέμιδος μέχρι περίπου τη βόρεια είσοδο του συγκροτήματος 4ου Λυκείου - 6ου Γυμνασίου.

*** Κρεμασμένο στον τοίχο της καλοσύνης 
Ένα κόκκινο μπουφάν σε πολύ καλή κατάσταση και περιποιημένο είδαμε χθες σε τοίχο της καλοσύνης στην Καλαμάτα. Ευτυχώς δεν έβρεχε για να το κάνει χάλια. Θα ήταν κρίμα. Ελπίζουμε σύντομα να καταλήξει στα χέρια κάποιου που πραγματικά το χρειάζεται.
Δυστυχώς, όμως, οι δημόσιες αυτές κρεμαστρούλες της καλοσύνης έχουν ατονήσει τον τελευταίο καιρό και σπάνια βλέπεις πράγματα κρεμασμένα για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.  Β.Β.

*** Εξαφάνιση ηλικιωμένης στη Μάνη (φωτογραφία) 
Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από την περιοχή του Εξωχωρίου Δυτικής Μάνης, Μεσσηνίας.
Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με τη ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065.



***  Ηλεκτρονική συγκέντρωση υπογραφών για να μη χαθεί το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας 
Μια ξεχωριστή συγκέντρωση υπογραφών βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγες ώρες, ξεχωριστή για την περιοχή μας, αφού αφορά στην Προστασία της  Ονομασίας Προέλευσης  (ΠΟΠ) «Ελιά Καλαμάτας».
Το κείμενο που συνοδεύει την ηλεκτρονική συγκέντρωση υπογραφών έχει ως εξής:
Η ονομασία «ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» είναι ελληνική
Ναι, στην αξιοποίησή της! Όχι, στην κατάργηση της προστασίας της!
Η προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ είναι η πιο παλιά και πιο φημισμένη  σε παγκόσμια κλίμακα επιτραπέζια ελληνική ελιά. Ενώ ο τρόπος επεξεργασίας της είναι προϊόν και πνευματική ιδιοκτησία της Μεσσηνιακή γης, η ονομασία της καθιερώθηκε με την επιλογή της Καλαμάτας ως πρωτεύουσας του Νομού Μεσσηνίας από τον Καποδίστρια . Από το λιμάνι της οποίας εξαγότανε σε όλη τη Δύση.
Παρότι η ονομασία είναι κατοχυρωμένη στην Ε.Ε. από το 1996, πρώτα οι προχειρότητες της Ελληνικής Πολιτείας και, δεύτερον, η υποτίμηση της αξίας της καταχώρησης, η έλλειψη κάθε ελέγχου στη διακίνηση του προϊόντος στις ελληνικές και ξένες αγορές, η ελληνική αναρχική αντίληψη των συστημάτων ποιότητας, επέτρεψαν μια γιγαντιαία κατάχρηση της ονομασίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έτσι η γνωστότατη αυτή ονομασία σημειώνει σήμερα ένα από τα πιο χαμηλά επίπεδα εμπορικής αξιοποίησης σε σχέση με τις δυνατότητές της.
Αποτελεί εθνικό συμφέρον η πλήρης αξιοποίηση της ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Η αρνητική συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα το επιβάλλει!
Το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η επικαιροποίηση των προδιαγραφών παραγωγής της και η διεύρυνση της γεωγραφικής ζώνης προέλευσης στις περιοχές που διεκδικούν ιστορικούς δεσμούς με το προϊόν, κατά τους ισχύοντας κανονισμούς της Ε.Ε.
Είναι αρκετά χρόνια που οι Μεσσήνιοι ζητούν την τροποποίηση των προδιαγραφών με κατεύθυνση τον προηγούμενο στόχο.
Κάτω από την πίεση των καταχραστών της ονομασίας ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ (ΠΟΠ), οι οποίοι ζητούν την αντικατάσταση, για το προϊόν μη ΠΟΠ, της καθιερωμένης ονομασίας Ελιά Καλαμών με την προστατευόμενη ονομασία Καλαμάτα--που σημαίνει στην πράξη κατάργηση της ΠΟΠ και απώλεια της ελληνικότητας του προϊόντος--, το υπουργείο, εδώ και 5 χρόνια,  χρονοτριβεί. Δεν ανοίγει τη σχετική διαβούλευση και δεν προωθείται ο κατάλληλος φάκελος στην αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή για την ανάλογη έγκριση.
Ζητάμε από το υπουργείο να εγκαταλείψει τους ενδοιασμούς, να εφαρμόσει τους κανονισμούς και να εκκινήσει τη διαδικασία τροποποίησης των προδιαγραφών για την πλήρη αξιοποίηση του προϊόντος ΠΟΠ.
Από εσάς ζητάμε τη συμπαράστασή σας στο πιο πάνω αίτημά μας.
Όσοι θέλουν να υπογράψουν για το παραπάνω ζήτημα, μπορούν να το κάνουν εδώ    Π.Μπ.

***  Σπουδαίες εκδηλώσεις από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας 
Ένα επιτυχημένο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί και φέτος στο κοινό της Καλαμάτας και αναφερόμαστε στον κύκλο «Άνοιξη των πλήκτρων», που θα περιλαμβάνει πιανιστικά ρεσιτάλ και γενικότερα συναυλίες με πληκτροφόρα όργανα.
Γι’ αυτό το φετινό κύκλο, αλλά και για τις εκδηλώσεις του Ωδείου Καλαμάτας, μίλησε χθες ο διευθυντής του Στάθης Γυφτάκης, καθώς και η πρόεδρος της «Φάρις», Αναστασία Μπελογιάννη.
Ο κ. Γυφτάκης θέλησε αρχικά να ευχαριστήσει το προηγούμενο Δ.Σ. της «Φάρις», ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι αυτή η άριστη συνεργασία θα συνεχιστεί και με το νέο.
Αναφερόμενος στον καλλιτεχνικό κομμάτι, είπε ότι πλέον στην «Άνοιξη των Πλήκτρων» δε θα υπάρχει μόνο το πιάνο, αλλά και πληκτροφόρα μουσικά όργανα. Στόχος, όπως ανέφερε, είναι να παρουσιαστεί το ρεπερτόριο του πιάνου, καθώς και άλλων πληκτροφόρων οργάνων, σε όλο το χρονικό πλαίσιό του, ενώ γίνεται προσπάθεια να υπάρχουν πάντα έργα του 20ού και 21ου αιώνα και ιδιαίτερα έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών. Δοθείσης δε της ευκαιρίας, ευχαρίστησε το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια που στηρίζει το θεσμό.
Απόψε, λοιπόν, στις 8.00 θα γίνει η παρουσίαση του φετινού κύκλου, την οποία θα κάνει ο ίδιος ο κ. Γυφτάκης, θέλοντας να δώσει στο κοινό μια πρώτη γεύση. Η πρώτη συναυλία θα δοθεί την προσεχή Κυριακή με έναν πολλά υποσχόμενο σολίστ, τον Γιώργο Ρηγόπουλο, έναν Καλαματιανό μαθητή του Μουσικού Σχολείου. Όπως τόνισε ο κ. Γυφτάκης, μπορεί να μη φοιτά στο Ωδείο της Καλαμάτας, αλλά το Ωδείο αγκαλιάζει και στηρίζει τέτοιους καλλιτέχνες.
Παράλληλα, το Ωδείο διοργανώνει ή συμμετέχει σε άλλες εκδηλώσεις, όπως το Φεστιβάλ Κιθάρας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Απριλίου.
Επίσης, στις 6 και 7 Μαΐου θα διεξαχθεί κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Καλαμάτας, αφού 50 συνδημότες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να πραγματοποιήσουν ένα μαραθώνιο ανάγνωσης όλης της «Οδύσσειας». Όπως υπολογίζεται, θα διαρκέσει 14 ώρες.
Έπειτα, στις 12/5, η ορχήστρα εγχόρδων «Flex» του Ωδείου θα μεταβεί στη Βιέννη, όπου θα δώσει συναυλία στην αίθουσα «Ehrbarsaal».
Κλείνοντας ο κ. Γυφτάκης ανέφερε ότι γίνεται προετοιμασία για τον καλοκαιρινό σχεδιασμό, που θα έχει πρωτοποριακά στοιχεία και θα πραγματοποιηθεί μετά τη λήξη του Φεστιβάλ Χορού.
Από την πλευρά της, η κα Μπελογιάννη αναφέρθηκε στη συνεργασία «Φάρις» και Δημοτικού Ωδείου, ενώ ευχαρίστησε και αυτή το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια που στηρίζει το θεσμό.
Π.Μπ.
Υ.Γ. Πρώτη συνέντευξη Τύπου χθες για τη «Φάρις» με τη νέα διοίκηση κι ενώ η πρόσκληση ανέφερε ως ώρα έναρξης «1.00 μετά το μεσημέρι», η πρόεδρος έφθασε έπειτα από 20 λεπτά.
Το αποτέλεσμα ήταν όσοι επρόκειτο να μιλήσουν για τις εκδηλώσεις, αλλά και εμείς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, να «καμαρώνουμε» επί 20 λεπτά.
Για κάποιους μπορεί να φαίνονται ασήμαντα, αλλά για άλλους είναι πολύτιμα.   Ας ελπίσουμε να μην ξανασυμβεί.

*** Στην Καλαμάτα χθες το κρουαζιερόπλοιο "Berlin" 
Κατέπλευσε χθες στο λιμάνι Καλαμάτας το κρουαζιερόπλοιο "Βerlin", υπό σημαία Μάλτας, με 353 επιβάτες και 182 μέλη πληρώματος.
Ο Δήμος Καλαμάτας υποδέχθηκε τους επισκέπτες με κλιμάκιό του και τους προσέφερε χάρτες, κάρτες με τις ομορφιές και τα προϊόντα της πόλης, καθώς και τουριστικές πληροφορίες. Οι δε τουρίστες, στη μεγάλη πλειονότητά τους Γερμανοί (321), προτίμησαν να περιηγηθούν την Καλαμάτα, ενώ ορισμένοι έκαναν εκδρομές στο Μυστρά και τη Μάνη.
Όσο για τις επόμενες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, έχουν προγραμματισθεί για τις 25 Απριλίου, οπότε θα έλθουν στην Καλαμάτα τα σκάφη "Island Sky" και "Albatros".

*** Σκυλιά φονιάδες της έφαγαν το πόδι στην οδό Ηρώων 
Άγρια επίθεση από δύο σκυλιά ράτσας κάνε κόρσο δέχτηκε το βράδυ της Δευτέρας μια 49χρονη στη διασταύρωση των οδών Ηρώων και Βασ. Όλγας, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στα πόδια στην Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Ο ιδιοκτήτης των δύο σκύλων συνελήφθη και σήμερα θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο για να δικασθεί, ενώ χθες με την κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.
Είναι θαύμα πώς η γυναίκα σώθηκε από τα δύο μεγαλόσωμα σκυλιά, ενώ κάτοικοι της περιοχής, μιλώντας στο «Θ», είπαν ότι τα συγκεκριμένα έχουν βγει αρκετές φορές από τον περιφραγμένο χώρο στον οποίο βρίσκονται και πέρυσι το Μάιο είχαν επιτεθεί σε έναν άντρα. Μάλιστα, είχαν γίνει και ανάλογες αναφορές στην Αστυνομία, η οποία είχε προχωρήσει σε συστάσεις στον ιδιοκτήτη.
  Της έκοψαν κομμάτι
Τα δύο κάνε κόρσο, που ανήκουν σε 58χρονο κάτοικο της περιοχής, το βράδυ της Δευτέρας βγήκαν στο δρόμο από ανασφάλιστη πόρτα. Δέκα λεπτά πριν από τις 9.00 το βράδυ η 49χρονη διερχόταν, πεζή, την οδό Ηρώων, κοντά στη διασταύρωση με την οδό Βασ. Όλγας, όταν δέχθηκε επίθεση από τα δύο σκυλιά. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά τής προκάλεσαν πολλαπλά τραύματα στα πόδια, με κυριότερο ένα μεγάλο δάγκωμα πάνω από τον αστράγαλο, κοντά στη γάμπα, με αποτέλεσμα να αφαιρεθεί τμήμα της. Ειδικότερα, τα σκυλιά απέσπασαν τμήμα διαμέτρου περίπου 20 εκατοστών μαλακών μορίων, και οι γιατροί θεωρούν ευτύχημα που δεν πείραξαν τους τένοντες. Η θεραπεία και η αποθεραπεία της, ωστόσο, θα διαρκέσει.
Όπως είπε η 49χρονη μιλώντας στο «Θ», όταν βάδιζε επί της οδού Ηρώων είδε τα σκυλιά στο απέναντι πεζοδρόμιο, όμως δεν πίστεψε ότι θα της επιτίθεντο. Αυτά, όπως περιέγραψε, όμως πέρασαν το δρόμο και της όρμησαν. Άρχισαν να τη δαγκώνουν και η ίδια προσπάθησε να παραμείνει όρθια και να μην πέσει στο έδαφος, για να μη βρεθεί στο έλεός τους.
  Στο Αυτόφωρο
Ευτυχώς, οδηγοί που βρέθηκαν στο σημείο έσπευσαν να βοηθήσουν και απομάκρυναν τα σκυλιά, ενώ ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία και στην περιοχή έφθασαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ.
Έπειτα από μήνυση που υποβλήθηκε, την ίδια στιγμή συνελήφθη ο 58χρονος ιδιοκτήτης τους, ο οποίος χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Ο τελευταίος τον παρέπεμψε να δικασθεί σήμερα στο Αυτόφωρο.
Την υπόθεση έχει αναλάβει και ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας. Έχει δε παραγγελθεί ιατροδικαστική εξέταση της γυναίκας, ενώ τα σκυλιά θα εξετάσει η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Μεσσηνίας. Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Πρωτιές και διακρίσεις μαθητών της Κυπαρισσίας στους αγώνες ρητορικής τέχνης 
Πρωτιές και διακρίσεις πέτυχαν, για μια ακόμα χρονιά, μαθητές του Γενικού Λυκείου και του Γυμνασίου Κυπαρισσίας στους 2ους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Πελοποννήσου! Τους αγώνες συνδιοργάνωσαν το Εργαστήριο Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, τους Σχολικούς Συμβούλους Φιλολόγων Νομού Μεσσηνίας, το Σύνδεσμο Φιλολόγων Μεσσηνίας και την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση.
Σε αυτούς συμμετείχαν μαθητές από 26 σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι δε προκριματικοί και προημιτελικοί αγώνες διεξήχθησαν την Παρασκευή και το Σάββατο, 10 και 11 Μαρτίου, στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας», ενώ οι ημιτελικοί και τελικοί αγώνες προχθές στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης».
Συγκεκριμένα, η μαθήτρια της Β’ τάξης του ΓΕΛ Κυπαρισσίας, Αθανασία Γκούγκλα, κέρδισε το Α’ Βραβείο στο ρητορικό αγώνισμα «Προτρεπτικός Λόγος Λυκείου».
Η ίδια περιγράφοντας την εμπειρία της σημείωσε: «Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, θεωρώ πως το κάθε παιδί πρέπει να παίρνει μέρος σε κάτι τέτοιο. Είναι ο πολιτισμός μας και χρειάζεται να τον τιμούμε με τον τρόπο που αξίζει. Σημασία σε τέτοιου είδους αγώνες δεν έχει τόσο η νίκη, όσο η διαδρομή προς αυτήν. Ναι σίγουρα είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για τη θέση που πήρα, αλλά περισσότερο τέρψη νιώθω για τη συμμετοχή μου. Όλα τα παιδιά ήμασταν πάρα πολύ καλά και θεωρώ πως όλοι αξίζαμε ένα βραβείο».
Για τη διαδικασία των αγώνων, επισήμανε: «Στο προτρεπτικό λόγο που συμμετείχα εγώ ήταν μια διαδικασία χωρισμένη σε δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος ήταν οι προκριματικοί αγώνες, κατά τη διάρκεια των οποίων μας έδωσαν μισή ώρα για να προετοιμάσουμε το θέμα “Είμαστε όλοι πολίτες του κόσμου”. Στη συνέχεια έπρεπε να επιχειρηματολογήσουμε μπροστά στο κοινό μας. Το δεύτερο σκέλος ήταν οι τελικοί αγώνες και είχαν την ίδια ακριβώς διαδικασία με θέμα “Υπάρχω επειδή υπάρχουμε”. Η διάρκεια της ομιλίας μας έπρεπε να είναι έξι λεπτά».
Επιτυχίες σημείωσε και το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας. Η μαθήτρια Μαρία Δημητροπούλου κέρδισε το Β’ Βραβείο στη Νοηματική Ανάγνωση Γυμνασίου, ενώ ο μαθητής Νικόλας Μελάς το Γ΄ Βραβείο στον Προτρεπτικό Λόγο Γυμνασίου.
Αξίζει, δε, να τονισθεί πως ο Νικόλας Μελάς ήταν ο μικρότερος συμμετέχων στους τελικούς αγώνες, ο μοναδικός μαθητής της Α’ τάξης Γυμνασίου, κι αυτό καθιστά ακόμα μεγαλύτερη τη διάκρισή του.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Η άνοιξη των πλήκτρων 2017 ξεκινά
Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας διοργανώνουν και φέτος τον κύκλο «Άνοιξη των πλήκτρων», έναν πολύ πετυχημένο θεσμό, που περιλαμβάνει σειρά από πιανιστικά ρεσιτάλ, αλλά και γενικότερα συναυλίες με πληκτροφόρα όργανα.
Στόχος είναι να παρουσιαστεί το ρεπερτόριο του πιάνου, καθώς και άλλων πληκτροφόρων οργάνων, σε όλο το χρονικό πλαίσιο του ρεπερτορίου, ενώ γίνεται προσπάθεια να υπάρχουν πάντα έργα του 20ού και 21ου αιώνα και ιδιαίτερα έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών. Όλος ο κύκλος και φέτος πραγματοποιείται με τη σημαντική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών των Σχολών της «Φάρις».
Ο κύκλος ξεκινά την Κυριακή 19 Μαρτίου, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, με ένα νέο σολίστ, το Γιώργο Ρηγόπουλο, σε έργα Bach - Busoni, L. V. Beethoven, F. Chopin και F. Liszt. Στη συνέχεια, στις 26 Μαρτίου, η Ερατώ Αλακιοζίδου θα παρουσιάσει έργα Ελλήνων συνθετών και συγκεκριμένα, των Θ. Αντωνίου, Γ. Κουρουπού, Γ. Κουμεντάκη, Κ.Τσουπάκη, Λ. Χατζηλεοντιάδη, Σ. Γυφτάκη και Α. Νασοπούλου.
Στις 2 Απριλίου, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, φιλοξενείται ο Απόστολος Παληός, που θα παρουσιάσει έργα F. Chopin και J. Brahms, ενώ στις 7 Απριλίου η τάξη κρουστών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας παρουσιάζει έργα των J. Cage, S.Reich, V. Lobos,W. Kraft και N. Rosauro. Στις 23 Απριλίου, η Ντόρα Μπακοπούλου θα παρουσιάσει έργa F. Chopin, ενώ στις 30 Απριλίου η Μαρία Παπαπετροπούλου και η Πόπη Μαλαπάνη θα παρουσιάσουν χορούς για 2, αλλά και 4 χέρια. Στις 3 Μαΐου, ο Κωνσταντίνος Γαλάνης θα παρουσιάσει 3 σονάτες του L. v. Beethoven, στις 14 Μαΐου η Έλενα Χούντα θα αποδώσει έργα C. Debussy, F. Liszt, F. Chopin, S. Rachmaninoff, I. Albeniz, G.Gershwin και ο κύκλος θα κλείσει με την Κατερίνα Κωνσταντούρου, στις 24 Μαΐου, σε έργα Ν. Ιωακείμ, K. Szwed, Μ. Παρασκάκη, L. Dallapiccola, Ν. Σκαλκώτα, A. Copland.
Στο πλαίσιο του κύκλου, αύριο, στις 20.00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, ο Στάθης Γυφτάκης θα κάνει αναλυτική παρουσίαση του κύκλου, με προβολή αποσπασμάτων από συναυλίες των καλλιτεχνών, που συμμετέχουν στο φετινό κύκλο. Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες του κύκλου είναι ελεύθερη.

*** Η Κίνα προτιμά Ισπανία, κομπάρσος η Ελλάδα 
Εκρηκτική αύξηση των εισαγωγών ελαιολάδου και πυρηνελαίου στην Κίνα (σε ποσοστό 42%) παρατηρήθηκε τους πρώτους τρεις μήνες της τρέχουσας εμπορικής περιόδου 2016/2017. Αυτό αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιόλαδου (IOC).
Αύξηση των κινέζικων εισαγωγών ελαιολάδου είχαμε και όλο το 2016, που ανήλθε σε ποσοστό 12% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Από τα στοιχεία του IOC φαίνεται ότι κατά την περσινή περίοδο (2015/2016) κυρίαρχος προμηθευτής ελαιολάδου στην κινέζικη αγορά ήταν η Ισπανία με 81% και ακολουθεί η Ιταλία με 13%. Η Ελλάδα παραμένει σε ένα πολύ χαμηλό επίπεδο (μόλις 2%) παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για διείσδυση του ελληνικού προϊόντος στην κινέζικη αγορά.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Κίνα εξάγουν ελαιόλαδο και οι εξής χώρες: Αυστραλία, Τυνησία, Μαρόκο, Τουρκία και Πορτογαλία. Το 77% των κινέζικων εισαγωγών αφορούν παρθένα ελαιόλαδα. Το 9% ελαιόλαδα άλλων τύπων και το 14% πυρηνέλαια.
Πάντως, το 2017 μπήκε με «πρόβλημα» στο σύνολο των ελληνικών εξαγωγών ελαιολάδου. Σύμφωνα με ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), επί των προσωρινών στοιχείων της ΕΛ-ΣΤΑΤ, τον περασμένο Ιανουάριο του 2017 είχαμε σημαντική μείωση, κατά 42,8%, των εξαγωγών ελαιολάδου σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016.
  Τιμές παραγωγού
Στην Ισπανία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιόλαδου, οι τιμές παραγωγού για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, στα τέλη Φεβρουαρίου 2017, έφτασαν στα 3,85 ευρώ/ κιλό, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 19% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.
Στην Ιταλία οι τιμές παραγωγού έσπασαν το «φράγμα» των 6 ευρώ και έφτασαν στα τέλη Φεβρουαρίου στα 6,07 ευρώ / κιλό (αυξημένα σε ποσοστό 67% σε σχέση με πέρσι).
Στην Ελλάδα οι τιμές παραγωγού παραμένουν σταθερά πάνω από τα 3,46 ευρώ/κιλό το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΔΗΚ, στους τελευταίους διαγωνισμούς πώλησης ελαιολάδου, η ανώτερη τιμή στην Πελοπόννησο έφτασε στα 3,80 (Α.Σ. Ελαιώνας - Γαργαλιάνοι) και στην Κρήτη στα 3,95 (Α.Σ. Ζάκρου - Ηράκλειο).
Στην Τυνησία οι τιμές μετά τη στασιμότητα που παρουσίασαν κάποιες εβδομάδες άρχισαν από τις αρχές Ιανουαρίου να παρουσιάζουν άνοδο και έσπασαν το «φράγμα» των 4 ευρώ και έφτασαν στα τέλη Φεβρουαρίου τα 4,08 ευρώ / κιλό.
Σε κάθε περίπτωση, η Κομισιόν, για πρώτη φορά, περιλαμβάνει φέτος στις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις της και το ελαιόλαδο, για το οποίο υπογραμμίζεται ότι η δραματική μείωση της παραγωγής, σε συνδυασμό με τα χαμηλά αποθέματα, έφεραν τις τιμές στα υψηλότερα επίπεδα από το 2005. Χαρακτηριστικά, οι τιμές βρίσκονται σήμερα 30% πάνω από το μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας και, μάλιστα, αναμένεται να διατηρηθούν στα επίπεδα αυτά ή και να κινηθούν υψηλότερα στη διάρκεια των επόμενων μηνών.

*** MAYDAY από τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ! Το 'ΞΥΛΟ της ΑΡΚΟΥΔΑΣ' ρίχνει ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ... (ΒΙΝΤΕΟ)

~   Το 'ξύλο' της αρκούδας τρώνε οι Τούρκοι από το υποβρύχιο Παπανικολής. Το κορυφαίο υποβρύχιο κλάσης S-120 έδειξε στο τουρκικό İNÖNÜ S-360 πως γίνεται ο υποβρύχιος πόλεμος.
Βλέπετε στη συμμαχική άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου του ΝΑΤΟ «Dynamic Manta 2017» οι Τούρκοι κατάλαβαν πως θα φτύσουν αίμα αν θέλουν έστω και μία σπιθαμή ελληνικού εδάφους.

Η άσκηση τελεί υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο του διοικητή υποβρυχίων της Συμμαχίας. Ξεκίνησε χθες στα ανοιχτά της Σικελίας και λαμβάνουν μέρος πλοία επιφανείας και υποβρύχια από συνολικά 10 συμμαχικές χώρες, Ελλάδα, Τουρκία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Καναδάς και Ηνωμένες Πολιτείες. Από ελληνικής πλευράς έχουμε στείλει όπως αναφέραμε το υποβρύχιο S-120 «Παπανικολής» και τη φρεγάτα F-459 «Αδριάς».
Βίντεο : newsbomb.gr: Ο Alpha στο υποβρύχιο Παπανικολής  , https://youtu.be/mkFJz-nk-nI  .-

***  Η ΡΩΣΙΑ σταμάτησε τον Γ'Π.Π ! «Αποτρέψαμε αιματοκύλισμα μεταξύ...»

~  Η κατάσταση στη Συρία γίνεται όλο και χειρότερη για την Τουρκία. Σε συνέντευξη που έδωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, όπου μίλησε με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις, τόνισε πως «μίλησα στον πρόεδρο της Ρωσίας, Β.Πούτιν, οι δυνάμεις μας FSA-τουρκικές δυνάμεις κτλ θα προχωρήσουν προς την Ιεράπολη. Ήδη έχουν καταλάβει κάποια χωριά. Το τελεσίγραφο ισχύει».
Η Τουρκία επίσης ανέφερε πως η Ρωσία απέτρεψε την τελευταία στιγμή σύγκρουση μεταξύ των αμερικανικών και τουρκικών δυνάμεων που προχωρούσαν προς την Ιεράπολη. Ο κίνδυνος να συμβεί ένα ατύχημα ή να πάμε σε κατάσταση όλοι εναντίων όλων υπήρξε εσπευσμένη συνάντηση μεταξύ των στρατιωτικών αρχηγών ΗΠΑ-Ρωσίας-Τουρκίας στην Αττάλεια.
«Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κάτω από πολύ σημαντικές εξελίξεις στο συριακό έδαφος. Η επιτυχής προώθηση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων προς την Ιεράπολη αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη. Η Ρωσία διευκολύνοντας τη μεταφορά τμημάτων του συριακού Στρατού προς την Ιεράπολη, απέτρεψε σύγκρουση μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ», αναφέρει τουρκική πηγή.
Η ανακοίνωση της στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ ότι «έχουν ενημερωθεί από τη ρωσική πλευρά» υποδηλώνει ότι υπήρξε μια συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, κατέληξε η ίδια πηγή.

Για να γίνει πιο αντιληπτή η πολύπλοκη κατάσταση στην περιοχή σας ενημερώνουμε πως υπάρχει ένταση στην πόλη Αλ Μπαμπ διότι οι τουρκικές και συριακές δυνάμεις βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους.
Η Τουρκία υποστηρίζει τη συριακή αντιπολίτευση, τον Άσαντ οι Ρώσοι, οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι τους Κούρδους, οι Τούρκοι μισούν τους Κούρδους. Όπως καταλαβαίνετε η κατάσταση είναι περίπλοκη και γι αυτό εξαιρετικά επικίνδυνη.
Το γεγονός ότι οι Τούρκοι δημιουργούν βιαστικά αρκετές στρατιωτικές βάσεις ανεφοδιασμού στις πόλεις  Azaz, αλ-Μπαμπ και στο διάδρομο της Dzharablus, δημιουργεί εκνευρισμό στην Συριακή Κυβέρνηση αλλά και στους Κούρδους που αντιλαμβάνονται πως το όνειρο για δημιουργία Κουρδιστάν θα ολοκληρωθεί μέσω σύγκρουσης με την Τουρκία.

*** Ο Βαρουφάκης ξαναχτυπά! Τι άλλο πια θα μας πει;..

~   «Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση»,είπε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης,ο οποίος μίλησες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου,ενώ θεωρεί όπως είπε βέβαιο πως η κυβέρνηση θα αποδεχθεί ότι ζητούν οι δανειστές ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τον Ιούλιο.
«Στόχος τους είναι να επιλέξουν εκείνοι πότε θα συμβεί το Grexit»,είπε ο κ.Βαρουφάκης αναφερόμενος στο όχι του δημοψηφίσματος και μίλησε για τη μεγάλη διαφωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα,ενώ υπογράμμισε ότι η συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο ήταν καταδικασμένη να αποτύχει.
Επιπρόσθετα όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή, ο κ. Βαρουφάκης είπε χαρακτηριστικά «ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε τη δραχμή είναι να τη φοβόμαστε λιγότερο από το κλείσιμο αυτής της αξιολόγησης».  Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

***  ΡΑΠΙΣΜΑ Γερμανίας σε Τουρκία !  NEIN στα μούτρα του Ερντογάν...

~   Υπέρ της άμεσης διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην ΕΕ τάσσεται το 64,2% των Γερμανών σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το Ινστιτούτου ΙΝSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD που δημοσιεύεται σήμερα στο φύλλο της Τετάρτης.
Υπέρ της συνέχισής τους τάσσεται μόνον το 11,9%, ενώ οι υπόλοιποι ερωτηθέντες δεν απαντούν.
Οι ψηφοφόροι των Πρασίνων τάσσονται σε ποσοστό 51% υπέρ της διακοπής, ενώ το υψηλότερο ποσοστό κατά της συνέχισης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων είναι εκείνο των ψηφοφόρων του λαϊκιστικού-αντιευρωπαϊκού-ξενοφοβικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) με 85%.
Ο διευθυντής του Ινστιτούτου INSA Χέρμαν Μπίνκερτ τόνισε χαρακτηριστικά στη Bild ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών δεν επιθυμεί την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

***  ΤΡΑΓΩΔΙΑ !  Θρηνούμε άλλο ένα θύμα...

~  Ένα ακόμα θύμα της κρίσης,ένα ακόμα θύμα από πυρκαγιά από θερμαντικό σώμα.Ένας άτυχος 87χρονος,βρέθηκε απανθρακωμένος στο κρεβάτι του στο Ορμένιο Έβρου.
Νωρίτερα στο σημείο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά,στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής,και έπειτα από λίγη ώρα έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά.
Δυστυχώς όταν οι πυροσβέστες μπήκαν στο σπίτι,βρήκαν τον άτυχο ηλικιωμένο.
 Τα αίτια της πυρκαγιάς εντοπίζονται στην ξυλόσομπα που είχε στο σπίτι του ο ηλικιωμένος ως μέσο θέρμανσης.

***  ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ! Νεκρός ένας άνδρας...

~  Φωτιά ξέσπασε σήμερα το απόγευμα σε διαμέρισμα του Χαλανδρίου, στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου. Η πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο και έσβησε την φωτιά πριν αυτή προλάβει να επεκταθεί.
Στο σπίτι βρισκόταν ένας άνδρας 40-45 ετών ο οποίος είχε χάσει τις αισθήσεις του. πιθανόν από τις αναθυμιάσεις, και αφού απεγκλωβίστηκε μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Τελικά, όμως, ο άτυχος άνδρας δεν άντεξε και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή.
Η φωτιά, πιθανότατα,  οφειλόταν σε αναμμένο φούρνο.

***  ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΕΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ !  Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις...

~   Καθημερινή συνήθεια έγουν γίνει πλέον οι Τουρκικές παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο.
Όπως ενημέρωσε το ΓΕΕΘΑ, σήμερα Τρίη, σημειώθηκε εικονική αερομαχία Τουρκικών και Ελληνικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο. Τα τρία Τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον Ελληνικό εναέριο χώρο, κι όταν τα Ελληνικά έφτασαν για να τα αναχαιτίσουν ακολούθησε η «εικονική μάχη».
Τα δύο εκ των τριών Τουρκικών μαχητικών ήταν οπλισμένα.

*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ! Αυτή είναι η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ του ΤΡΑΜΠ...

~  Δύο σελίδες της φορολογικής δήλωσης του Ντόναλντ Τραμπ από το 2005 δημοσίευσε το δίκτυο MSNBC. Αξίζει να τονιστεί πως ο ίδιος ο Τραμπ έχει αρνηθεί επανειλημμένως να δημοσιεύσει τα φορολογικά του στοιχεία.
Βίντεο : Exclusive Look At President Trump's 2005 Tax Return | Rachel Maddow | MSNBC  , https://youtu.be/0eB-xjDMGdQ  .-
~  Σύμφωνα με τις δύο σελίδες που διαθέτει το τηλεοπτικό δίκτυο, ο Τραμπ φέρεται να είχε εισόδημα 150 εκατ. δολαρίων εκ των οποίων πλήρωσε φόρο εισοδήματος 38 εκατ. δολάρια. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαίωσε και ο Λευκός Οίκος ενώ προέρχονται από τον δημοσιογράφο Ντέιβιντ Κ. Τζόνστον που τα έλαβε στο σπίτι του ενώ έχει γράψει και βιβλίο για τον Τραμπ.

*** ΕΠΕΛΑΥΝΕΙ η ΡΩΣΙΑ ! ΕΞΑΥΛΩΝΟΥΝ τους ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ τους οι ΡΩΣΙΚΕΣ Ε.Δ.. (ΒΙΝΤΕΟ)

~ H Ρωσία έχει αναπτύξει τη στρατηγική της στη Λιβύη,με την Αίγυπτο να παίζει ρόλο κλειδί στα γεωπολιτικά σχέδια της στη Λιβύη.Όπως αποδεικνύεται οι δύο χώρες συνδέονται στενά με τη ρωσική εξωτερική πολιτική.Είναι σίγουρο πλέον πως οι ρωσικές επιχειρήσεις στη Λιβύη θα κλιμακωθούν.
Το Κρεμλίνο φαίνεται πως εξαϋλώνει κάθε αντίπαλο του και είναι πλέον ξεκάθαρο πως κυριαρχεί στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η στήριξη της Ρωσίας στην Αίγυπτο και στη Λιβύη διαφαίνεται,καθώς 4 στρατιωτικά  μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου Il-76MD της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας απογειώθηκαν από το  αιγυπτιακό αεροδρόμιο Sidi Barrani  για την  Λατάκια στη Συρία,με  ουραίους αριθμούς  RA-78830, RA-76733, RA-76738 και RA-76724.
Να σημειωθεί πως Αιγύπτιοι στρατιωτικοί και πιλότοι, προκειμένου προσφέρουν στήριξη στον πόλεμο κατά των τρομοκρατών,ενώ Ρώσοι σύμβουλοι εκπαιδεύουν Αιγύπτιους κομάντος με σκοπό να πολεμήσουν οι ίδιοι. Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο ΕΔΩ και ΕΔΩ

*** Οι Ρώσοι ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ !  ΣΤΟΧΟΣ η Σελήνη...

~  Η Ρωσική υπηρεσία διαστήματος, ονόματι Roskosmos, ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή της να δημιουργήσει μια ομάδα κοσμοναυτών, οι οποίοι θα διενεργήσουν διαστημικές αποστολές με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό σταθμό και στην Σελήνη.
Από σήμερα ξεκινάει κι ο διαγωνισμός για να βρεθούν οι υποψήφιοι για την απσοτολή αυτή, και στόχος είναι να βρεθούν έξι με οκτώ άτομα με υψηλή εξειδίκευση στον τομέα της αεροναυπηγικής και αεροδιαστημικής βιομηχανίας, ενώ θα πρέπει να είναι καλοί γνώστες ηλεκτρονικών υπολογιστών και της αγγλικής γλώσσης.
Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει όλο τον χρόνο και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέσα Δεκεμβρίου.

***  Όλη η Ελλάδα ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!  Ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στον ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟ θα μιλήσει για ΟΛΑ...

~   Όχι μόνο δια ζώσης αλλά και δια τηλεόρασης ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ συνεχίζει την ενημέρωση των Ελλήνων.
Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 15/03/2017, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα φιλοξενηθεί στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο Kontra Channel, όπου θα συζητήσει για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ που προτείνει, ώστε να ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.
Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ θα αναπτύξει το πρόγραμμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ για την ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα, την αύξηση του πλούτου, τα Εθνικά Θέματα, την απεμπλοκή από το άρμα της Δύσης, που δεν προσφέρει τα αναμενόμενα στην Ελλάδα. Τόνισε πως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ πιστεύει ότι η μόνη διέξοδος για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας είναι η «πραγματική παραγωγή». Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επιδιώκει τη δημιουργία μιας ισχυρής και οικονομικά εύρωστης Ελλάδας και πιστεύει ότι η βάση για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι πρωτίστως η ενίσχυση της αγροτικής / κτηνοτροφικής παραγωγής και της αλιείας.  Για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, η στήριξη των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων είναι υποχρέωση και εθνικό καθήκον, γιατί αποτελούν τη βάση της εθνικής οικονομίας και κρατούν ζωντανή την ελληνική περιφέρεια.
Θα αναπτύξει επίσης την άποψη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ η οποία έχουσα ΠΛΗΡΗ επίγνωση της ΑΞΙΑΣ του Κοινοβουλευτισμού και της ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ της χρονικής περιόδου, προτείνει μέτρα που θα αναβαθμίσουν το θεσμό αυτό, αλλά και θα κάνουν τους Έλληνες να νιώθουν ότι, όλοι είναι ΙΣΟΙ απέναντι στο ΝΟΜΟ, δίχως ΚΑΜΙΑ Εξαίρεση.

***  ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ για το Survivor προκαλεί ΣΕΙΣΜΟ...

~   Σκίζει το SURVIVOR στην τηλεθέαση ωστόσο στο ΣΚΑΙ δεν πανηγυρίζουν ακριβώς.
Οι πληροφορίες από το ρεπορτάζ λένε πως όσο αυξάνονται τα νούμερα της τηλεθέασης τόσο υψηλότερο το ποσό που πληρώνουν. Στα συµβόλαια που υπογράφηκαν µε τον Τούρκο παραγωγό υπάρχουν κάποιοι όροι που λένε το εξής: Αν το «Survivor» σηµειώνει χαµηλότερα νούµερα από το ποσοστό που έχουν συµφωνήσει, θα µπορεί ο Τούρκος να µειώνει το κόστος της παραγωγής.
Στην περίπτωση, όµως, που ξεπερνά το 25%, το κανάλι θα πρέπει να πληρώνει κάθε µονάδα τηλεθέασης από 2.000 έως 4.000 ευρώ.

***  ΤΡΟΜΟΣ για τον ΑΔΩΝΗ ! Απειλούν τη ζωή του...

~  Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σήμερα τα ξημερώματα στο βιβλιοπωλείο του Άδωνη Γεωργιάδη, Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Κηφισιά.
Συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε στις 2.20 σε ιστοσελίδα και ανέφερε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στο βιβλιοπωλείο του βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, στην Λεωφόρο Κηφισίας 263, επισημαίνοντας ότι δεν ήταν φάρσα.
Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και μάλιστα διεκόπη και η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Κηφισίας.
Η έκρηξη πράγματι σημειώθηκε, και λίγη ώρα αργότερα έγινε έρευνα από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, κατά την οποία βρέθηκαν τρία γκαζάκια διαρρηγμένα, που είχαν εκραγεί, και πέντε διογκωμένα, τα οποία δεν είχαν εκραγεί.
Από την έκρηξη προκλήθηκε μόνο μαύρισμα στα ρολά του καταστήματος.
Μιλώντας πριν λίγο στον Real fm και στην εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ τόνισε πως απειλείται η ζωή του.
«Εγώ ενοχλώ πολλούς απ’ ότι φαίνεται. Από τη λάσπη που μου πετάει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο κ. Τσίπρας μέχρι τα γκαζάκια στα βιβλιοπωλεία μου από τους λεγόμενους αντιεξουσιαστές. Δεν υπάρχει περίπτωση, αν κάποιοι νομίζουν ότι θα με κάνουν να φοβηθώ και να μην μιλάω κάνουν πολύ μεγάλος λάθος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αδωνις Γεωργιάδης. Και σημείωσε: «Το μήνυμα είναι πάρα πολύ απλό. Η Δημοκρατία δεν υποχωρεί. Η ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα είναι αδιαπραγμάτευτη. Μπορούμε να διαφωνούμε όσο θέλουμε, γκαζάκια ο ένας στον άλλον δεν βάζουμε».
Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι είναι συνεχείς οι απειλές που δέχεται κατά της ζωής του. «Απειλές δέχομαι διαρκώς, αλλά δεν μπορώ να σταματήσω τη ζωή μου επειδή δέχομαι απειλές», τόνισε και ανέφερε: «Το πρόβλημα το μεγάλο για μας και την οικογένειά μου είναι ότι αυτού του τύπου οι πράξεις πέραν της οικονομικής ζημίας που προκαλούν, προκαλούν και μία μεγάλη αγωνία και στην επιχείρηση και στους εργαζομένους και στην οικογένειά μου και στους πελάτες και σε όλους». Στο ερώτημα αν απειλούνται και συγγενικά του πρόσωπα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Οχι, όχι, εμένα απειλούν».
Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης αυτή είναι η 17η φορά που τα βιβλιοπωλεία του γίνονται στόχος επιθέσεων: «Αυτή είναι η 17η φορά», τόνισε και πρόσθεσε: «Είμαστε σε μία Ελλάδα που αυτά, δυστυχώς, τα έχουμε δεχθεί για πάρα πολλά χρόνια. Εδώ βλέπετε σταματούν τα τρόλεϊ, πετάνε τον κόσμο τον φτωχό έξω και του βάζουν φωτιά ή σπάνε κάθε βράδυ τα ακυρωτικά μηχανήματα και όλα αυτά ατιμωρητί. Γιατί είμαστε μία χώρα που για πάρα πολλά χρόνια εθίστηκε στο να επιτρέπει αυτού του τύπου τη βία. Σ’ αυτό νομίζω πρέπει να αντισταθούμε».

***  ΑΙΣΧΟΣ ! Μαθητές έβαλαν ΕΣΩΡΟΥΧΑ σε Αρχαιοελληνικά Αγάλματα...

~   Σάλος έχει ξεσπάσει στην Κύπρο από τις φωτογραφίες που κάνουν το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν αρχαιοελληνικά αγάλματα να είναι ντυμένα με εσώρουχα.
Όλα αυτά συνέβησαν στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας, το ιστορικό σχολείο της Μεγαλονήσου.
Οι πιο κάτω φωτογραφίες αναδημοσιεύονται από αρκετούς χρήστες του διαδικτύου. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί σχετικά ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει πλήρη διερεύνηση για τις απίστευτες εικόνες στο Παγκύπριο Γυμνάσιο.



***   Πρωτογενή πλεονάσματα στο 5% για το 2019 οραματίζεται η κυβέρνηση 
«Δημιουργική» δημοσιονομική πολιτική
Πρωτογενή πλεονάσματα στο 5% για το 2019 οραματίζεται η κυβέρνηση
Με τη μέθοδο της σιωπηλής στάσης πληρωμών, η κυβέρνηση παρουσιάζει εξαιρετικές δημοσιονομικές επιδόσεις για να στηρίξει το αφήγημα περί αντιμέτρων. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φαίνεται, δε, να οραματίζεται πρωτογενή πλεονάσματα κοντά στο 5% του ΑΕΠ για το 2019, όπως σημειώνουν Τα Νέα.
Τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ότι το πρώτο δίμηνο του έτους ο προϋπολογισμός εμφάνισε πρωτογενές πλεόνασμα 2,123 δισ. ευρώ. Σε πρώτη ανάγνωση πρόκειται για επίδοση αναμφίβολα θετική, ιδίως αν συνεκτιμηθεί ότι σε ετήσια βάση ο προϋπολογισμός προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3,793 δισ. ευρώ.
Σε δεύτερη ανάγνωση, όμως, παρατηρεί κανείς ότι αφενός το φετινό πλεόνασμα του διμήνου είναι 25% χαμηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό, αφετέρου τα συστατικά που το έθρεψαν είτε έχουν συγκυριακό χαρακτήρα είτε οφείλονται στην κλασική πρακτική τού «δεν πληρώνω» που εφαρμόζει το ελληνικό Δημόσιο.
Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι κατά το ήμισυ το πρωτογενές πλεόνασμα τράφηκε από τη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει το ελληνικό Δημόσιο και αποτυπώνεται σε υστέρηση δημοσίων δαπανών κατά 1 δισ. ευρώ το πρώτο δίμηνο σε σχέση με τους στόχους.
Τα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου προς τους ιδιώτες είχαν αυξηθεί κατά 300 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο, καθώς τα λεφτά από την προηγούμενη δόση τελείωσαν και κόντρα στις κυβερνητικές προσδοκίες ότι θα έρχονταν 1,8 δισ. ευρώ από τα δανεικά ανεξάρτητα από το κλείσιμο της αξιολόγησης, φρέσκο χρήμα στην οικονομία δεν μπήκε. Το Δημόσιο μοιραία κλείνει τις στρόφιγγες.
Χθες άλλωστε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ το ξέκοψε εκ νέου: «Η ολοκληρωμένη αξιολόγηση είναι προϋπόθεση για την εκταμίευση περαιτέρω δόσης από τους πόρους του προγράμματος» αναφέρεται στην ατζέντα του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, αλλά η ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν φαίνεται άμεσα στον ορίζοντα.
Παράλληλα, τα φορολογικά έσοδα τα οποία συνέδραμαν και με το παραπάνω στο περυσινό πλεόνασμα, σε καθεστώς απόλυτης υπερφορολόγησης, φαίνεται να έχουν αγγίξει τα όριά τους. Το ίδιο και η κοινωνία.
Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ήταν περισσότερα κατά 409 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο. Μόνο που η υπέρβαση οφείλεται κατά 334 εκατ. ευρώ στο αυξημένο μέρισμα που απέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος στο ελληνικό Δημόσιο τον Φεβρουάριο.
Για το σύνολο του έτους το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 2% του ΑΕΠ, αφήνοντας πίσω τον στόχο του Μνημονίου για 1,75%. Για τα επόμενα χρόνια, δε, προβλέπεται... απογείωση της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg το οποίο επικαλείται δύο αξιωματούχους, το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει στο σχέδιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος της περιόδου 2018-2021 πρωτογενές πλεόνασμα 3,8% του ΑΕΠ το 2018, το οποίο θα εκτιναχθεί κοντά στο 5% του ΑΕΠ το 2019, εφόσον εφαρμοστούν τα πρόσθετα μέτρα που ζητούν οι δανειστές.
Ακόμα και χωρίς μέτρα, το οικονομικό επιτελείο προβλέπει μια πραγματική απογείωση της ελληνικής οικονομίας με πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στο 4,5% το 2020 και άνω του 5% του ΑΕΠ το 2021.
Το πρόβλημα είναι ότι αυτές τις προβλέψεις δεν τις έχουν αποδεχθεί οι δανειστές, ενώ μάλιστα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν βλέπει πιθανό πρωτογενές πλεόνασμα ούτε καν στο ύψος του 3,5% του ΑΕΠ για καμία χρονιά μετά το 2018.
Στα νούμερα, δανειστές και κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει μόνο για το 2018, προκειμένου να κλείσει το δημοσιονομικό κενό με κάποιες έξτρα παρεμβάσεις σε περικοπές κοινωνικών επιδομάτων για να επιτευχθεί ο στόχος για 3,5%. Από κει και πέρα, η κουβέντα περιπλέκεται.
*Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων   Newsroom ΔΟΛ

***  Άδ. Γεωργιάδης: Η πολιτική διγλωσσία του κ. Καμμένου απειλεί τη λειτουργία του στρατοπέδου «Παπαφλέσσα» στην Καλαμάτα 
Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνα Πάνο Καμμένο, σχετικά με το Στρατόπεδο "Παπαφλέσσα" στην Καλαμάτα , κατέθεσε χθες Τρίτη 14 Μαρτίου, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης
 Αναλυτικά:
ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Υπουργό Εθνικής Άμυνας
ΘΕΜΑ: Η πολιτική διγλωσσία του κ. Καμμένου απειλεί τη λειτουργία του στρατοπέδου «Παπαφλέσσα» στην Καλαμάτα
 Πολιτική δοκιμασίας των αντοχών των φορέων, πολιτών και εργαζομένων στο στρατόπεδο «Παπαφλέσσα» στην Καλαμάτα εφαρμόζει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος. Αφορμή είναι η πολιτική διγλωσσία του κ. Καμμένου αναφορικά με τη λειτουργία του στρατοπέδου, ενός εκ των πιο σύγχρονων και συνάμα ιστορικότερων μονάδων στη χώρα, αλλά και του ιστορικού 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά» που εδρεύει σε αυτό. Η στάση του Υπουργού αντικατοπτρίζεται στις αντιφατικές δηλώσεις του, όταν ενώπιον του Δημάρχου Καλαμάτας κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων με αφορμή τον εορτασμό απελευθέρωσης της πόλης, την 23η Μάρτιου 2015, διαβεβαίωνε ότι το στρατόπεδο θα παραμείνει, αλλά με μικρότερη πληρότητα, επισημαίνοντας «Ο κ. Δήμαρχος ανησυχούσε για τη μονάδα του στρατού. Η μονάδα του στρατού θα παραμείνει με τις απαιτούμενες δυνάμεις, οι οποίες χρειάζονται για να λειτουργεί το στρατόπεδο». Την άποψη αυτή δε συμμερίστηκε ο κ. Καμμένος σε ομιλία του στη Βουλή, στις 2.6.2016, όταν στηλίτευσε, δια μίαν εισέτι φοράν, την προηγούμενη κυβέρνηση για έλλειψη πνεύματος εξοικονόμησης πόρων στον τομέα της Εθνικής Άμυνας, προμηνύοντας εμμέσως το κλείσιμο του στρατοπέδου, δηλώνοντας σκωπτικά «Δεν φυλάγεται η Καλαμάτα από τον Ομέρ Βρυώνη, για να έχει στρατεύματα». Σε συνέχεια των πληροφοριών, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρονται σε επικείμενο σχεδιασμό περί κατάργησης Κέντρων Εκπαιδεύσεως του Στρατού Ξηράς, οι εκπρόσωποι
φορέων και συλλόγων της πολιτικής, αυτοδιοικητικής, πνευματικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής της Καλαμάτας απέδωσαν στις 10 Μαρτίου ομόφωνο ψήφισμα για την παραμονή σε λειτουργία του στρατοπέδου «Παπαφλέσσα», επικαλούμενοι μια σειρά παραμέτρων, μεταξύ αυτών: το οικονομικό όφελος από τη μειωμένη ανάγκη συντήρησης των προσφάτως ανακαινισμένων εγκαταστάσεων, τη δυνατότητα εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων στο ύπαιθρο όλο το χρόνο, λόγω των ήπιων κλιματολογικών συνθηκών, αλλά και τη δέσμευση του Δήμου Καλαμάτας να συμβάλει οικονομικά στη λειτουργία του στρατοπέδου, εφόσον το οικονομικό κριτήριο προκριθεί για τη διατήρησή του ως Κέντρου Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων.
Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας αναφορικά με τη λειτουργία του στρατοπέδου «Παπαφλέσσα» στην Καλαμάτα και του 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά» που εδρεύει σε αυτό;
Ο ερωτών βουλευτής,
Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης
 Βουλευτής Β ́ Αθηνών, Νέα Δημοκρατία

***  Συμμετοχή δημάρχου Μεσσήνης στο «smart city forum» 2017 της Huawei 
Στο smart city forum 2017 της Huawei έλαβε μέρος ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γεώργιος Τσώνης, παρουσιάζοντας ουσιαστικές προτάσεις και στοχευμένες παρεμβάσεις. Σκοπός της συμμετοχής του Δήμου Μεσσήνης ήταν να αναδείξει ότι για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του και την εξυπηρέτηση των πολιτών του χρειάζεται ευελιξία και αποτελεσματικότητα σε σύντομο διάστημα αναφορικά με τον τομέα των νέων τεχνολογιών κα εφαρμογών.
Στο περιθώριο της παρουσίας του δημάρχου στην παραπάνω εκδήλωση έγινε συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά. Ενθαρρυντικό είναι, κι αυτό θα φανεί σύντομα, ότι ο υπουργός κατέγραψε τις σκέψεις και τις προτάσεις του δημάρχου με προοπτική την καλύτερη λειτουργία του Δήμου Μεσσήνης με την εφαρμογή πρωτοπόρων μεθόδων. 

***  Αναστάτωση από βραχυκύκλωμα στην περιοχή της παραλίας στην Καλαμάτα (φωτογραφίες) 
 
Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Ακρίτα και Σανταρόζα, το πρωί της Τετάρτης στην Καλαμάτα. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας και έσβησαν τη φωτιά πριν πάρει διαστάσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε ηλεκτρική συσκευή . Στο διαμέρισμα βρίσκεται και συνεργείο της ΔΕΗ.

***  Οι διακοπές νερού εξοργίζουν τους κατοίκους στα Φιλιατρά… 
Χωρίς νερό, επί πολλές ώρες, έμειναν τις προηγούμενες μέρες στα Φιλιατρά και οι κάτοικοι εκφράζουν την οργή τους, καθώς από τις διακοπές προκαλούνται πολλά προβλήματα σε νοικοκυριά, καταστήματα κι επιχειρήσεις. Επίσης, το τελευταίο διάστημα, όπως λένε κάτοικοι των Φιλιατρών, για άγνωστο σε αυτούς λόγο σημειώνεται και πτώση της πίεσης, που για τέτοια εποχή είναι τουλάχιστον περίεργο.
Οι διακοπές νερού στα Φιλιατρά, βέβαια, όπως έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη, τείνουν να γίνουν σύνηθες φαινόμενο, αφού σημειώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμη και χειμώνα, και βεβαίως από την άνοιξη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το πρόβλημα είναι πιο συχνό και έντονο.
Οι κάτοικοι, εδώ και χρόνια, ανέμεναν πως με την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης θα λυνόταν το πρόβλημα, που οφείλεται, όπως λένε από το Δήμο, κυρίως σε βλάβες που παρουσιάζονται, αλλά προς απογοήτευσή τους εξακολουθεί να υφίσταται.
Για να λυθεί, όμως, θα πρέπει να γίνουν συνδέσεις με το νέο δίκτυο και αυτές είναι μιαν άλλη, θλιβερή ιστορία, όπως θλιβερή βεβαίως είναι και η ιστορία ότι έγιναν μελέτες, δόθηκαν χρηματοδοτήσεις, διεξήχθησαν διαγωνισμοί, εκτελέστηκαν έργα και κανένας αρμόδιος της αυτοδιοίκησης και του κράτους δεν είχε εξασφαλίσει τις συνδέσεις για να λειτουργήσει το νέο δίκτυο! Επαγγελματίες και κάτοικοι των Φιλιατρών διαρκώς εκφράζουν έντονες διαμαρτυρίες για την κατάσταση, ενώ είναι απογοητευμένοι και οργισμένοι. Όπως μάλιστα πολλάκις αναφέρουν, το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πληρώνουν στο Δήμο Τριφυλίας τέλη ύδρευσης, τα οποία είναι ανταποδοτικά, αλλά την ίδια στιγμή, από το Δήμο, ανταποδοτικότητα δεν τους παρέχεται. Επίσης, ενώ έχει γίνει νέο δίκτυο, δεν έχουν γίνει συνδέσεις και συνεχίζουν να πίνουν νερό – όταν δε σημειώνονται διακοπές υδροδότησης – από καρκινογόνους αμιαντοσωλήνες!
Αναρωτιούνται, δε, όπως έχει επισημανθεί, τι άλλο πρέπει να γίνει και πόσα χρόνια θα περάσουν, ώστε να λυθεί το πρόβλημα, να γίνουν οι συνδέσεις με το καινούργιο δίκτυο και να εκλείψει το πρόβλημα των διακοπών στην υδροδότησή τους. Αναπάντητο, επίσης, παραμένει για τους ίδιους το ερώτημα, γιατί όταν παρουσιάζεται μια βλάβη σε κάποιο σημείο του δικτύου, για να αποκατασταθεί γίνεται διακοπή της υδροδότησης σε ολόκληρη τη γύρω περιοχή.
Τέλος, αναρωτιούνται αν υπάρχουν ακόμη και στο καινούργιο δίκτυο, ανά αγωγούς, δίκτυα και διαδρομές, βάνες ή βαλβίδες ρύθμισης και διακοπής της υδροδότησης.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Σε στάσεις εργασίας προχωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι Καλαμάτας για την έλλειψη προσωπικού 
Η απόσπαση υπαλλήλου από τους ελάχιστους του ειρηνοδικείου Καλαμάτας ήταν η «σταγόνα»… 
 Να προχωρήσουν τις αμέσως επόμενες μέρες σε τρίωρες καθημερινές στάσεις εργασίας οι δικαστικοί υπάλληλοι Καλαμάτας, διαμαρτυρόμενοι για τα κενά που υπάρχουν στις οργανικές θέσεις των δικαστικών υπηρεσιών, αποφάσισε προχθές η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Καλαμάτας.
Ιδιαίτερα στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, τα κενά  αγγίζουν πλέον το 70% των οργανικών θέσεων, ενώ μόλις πριν από λίγες εβδομάδες προσελήφθη μία υπάλληλος από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που είχε γίνει το 1998!
Τις επόμενες ημέρες ο Σύλλογος θα ανακοινώσει ακριβώς πώς θα υλοποιήσει την απόφασή του για κινητοποιήσεις και ποιες ημέρες θα πραγματοποιηθούν. Σε αυτές συμμετέχουν και οι γραμματείς των δικαστηρίων κι αυτό σημαίνει ότι η εκδίκαση υποθέσεων θα διακόπτεται κατά το διάστημα της στάσης εργασίας.
  Λίγο προσωπικό
Οι δικαστικές υπηρεσίες της Καλαμάτας στενάζουν από το μειωμένο προσωπικό και το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζει το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, αλλά και το Πρωτοδικείο. Κατά τη γενική συνέλευση των υπαλλήλων προχθές τονίσθηκε ότι το πρόβλημα επιδεινώνεται και από εσωτερικές μετακινήσεις υπαλλήλων.
Σε ό,τι αφορά το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, υπηρετούν 7 δικαστές, οι οποίοι και πάλι με τον όγκο δουλειάς που υπάρχει δεν επαρκούν, καθώς και 5 μόνιμοι γραμματείς και 2 ιδιωτικού δικαίου (ΙΔΑΧ).
Το προηγούμενο διάστημα ο ένας γραμματέας ΙΔΑΧ αποσπάσθηκε από το Ειρηνοδικείο στο Εφετείο Καλαμάτας, ενώ μία υπάλληλος από τις μόνιμες βρίσκεται ήδη σε άδεια εγκυμοσύνης. Έτσι, το ποσοστό των καλυμμένων οργανικών θέσεων στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας πέφτει πολύ κάτω από το 40% και αγγίζει το 30%, αφού από το οργανόγραμμα προβλέπονται 14 γραμματείς και αυτή τη στιγμή έχει πέντε.
Το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας έχει δύο συνεδριάσεις κάθε μήνα και σε κάθε μία εισάγονται προς συζήτηση 42-44 υποθέσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Από αυτές συνήθως συζητείται το 80-85%. Τώρα, όμως, έχει προκύψει και ένα επιπλέον πρόβλημα, καθώς είναι πολλές και οι υποθέσεις επαναπροσδιορισμού για υπερχρεωμένα που πρέπει να συζητηθούν. Μάλιστα, ο όγκος τους είναι τέτοιος που απαιτείται ξεχωριστή δικάσιμος για αυτές. Παράλληλα, το Ειρηνοδικείο έχει επιφορτισθεί με πολλά αντικείμενα και αρμοδιότητες, που παλαιότερα ανήκαν στο Πρωτοδικείο, τις οποίες πρέπει να διεκπεραιώνει καθημερινά.
  Μετακινήσεις υπαλλήλων
Οι υπάλληλοι στην προχθεσινή συνέλευση διαμαρτυρήθηκαν και για την απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου να μετακινηθεί υπάλληλος στο Εφετείο, καθώς, όπως τονίσθηκε, εκεί οι οργανικές θέσεις που προβλέπονται είναι καλυμμένες, σε αντίθεση με το Ειρηνοδικείο που, όπως αναφέραμε παραπάνω, είναι κενές σχεδόν κατά 70%.
Επίσης, τέθηκε το θέμα του διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη για την πρόσληψη δικαστικών υπαλλήλων, ο οποίος έχει καθυστερήσει πάρα πολύ. Μάλιστα, καθυστέρησε ακόμα περισσότερο, καθώς χρειάσθηκε να ανακληθεί και να επαναπροκηρυχθεί, επειδή δεν είχαν συμπεριληφθεί όλα τα πτυχία υποψηφίων που μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
Ελπίζουν, δε, να μην έχει την τύχη άλλων διαγωνισμών, όπως αυτών του ΑΣΕΠ το 1998. Όπως προαναφέρθηκε, μόλις πριν από μερικές εβδομάδες προσελήφθη υπάλληλος και τοποθετήθηκε σε δικαστική υπηρεσία της Καλαμάτας που είχε πετύχει στο διαγωνισμό πριν από 18 χρόνια. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο διαγωνισμό για τις δικαστικές υπηρεσίες της Καλαμάτας είχε πετύχει και δεύτερος υπάλληλος, ο οποίος δεν αποδέχθηκε τη θέση, καθώς έπειτα από 18 χρόνια αναμονής προφανώς θα απασχολήθηκε κάπου αλλού.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Οι τριτοκοσμικές απαιτήσεις του ΔΝΤ και η συνδικαλιστική αφωνία 
 
Στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις Ελλάδας και θεσμών για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων έχουν τεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Είναι γνωστό πως το ΔΝΤ καλεί σε περαιτέρω απορρυθμίσεις που θα περιορίσουν τα δικαιώματα εργαζομένων και συνδικάτων και θα ανοίξουν το δρόμο για την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων. Είναι, επίσης, γνωστό πως η ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά της θέτει επιτακτικά τόσο το ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, επικαλούμενη και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, όσο και την απόρριψη των ομαδικών απολύσεων. Αυτή η επιμονή της κυβέρνησης δεν είναι ούτε για το θεαθήναι ούτε αφορά κάποια ιδεολογική αγκύλωση. Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις των εργαζομένων στον 20ό αιώνα. Είναι το εργαλείο που ανακάλυψε ο άνθρωπος για την απελευθέρωση της εργασίας από την εξάρτησή της από τους εργοδότες και το κράτος. Οι νεοφιλελεύθεροι στο σημερινό ιστορικό χρόνο και διαθέτοντας ισχυρό συσχετισμό δυνάμεων, επιχειρούν σε πρώτη φάση να καταργήσουν αυτό το εργαλείο στον ευρωπαϊκό νότο. Έτσι αυξάνεται η εξάρτηση των εργαζομένων από το κράτος (αυτό θα ρυθμίζει το μισθό τους), αλλά και από τον εκάστοτε εργοδότη, ενώ  πολλαπλασιάζεται η ανασφάλειά τους. Η αφαίρεση της δυνατότητας συλλογικής διαπραγμάτευσης από τα συνδικάτα και η ατομική διαπραγμάτευση είναι το σύστημα που επιβλήθηκε με στόχο την απεριόριστη δυνατότητα εκβιασμού των εργαζομένων.
Είναι, λοιπόν, απορίας άξιο πώς η ΓΣΕΕ δε στοιχίζεται – τουλάχιστον -  πίσω από αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα που διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση. Είναι, επίσης, ακατανόητη η συνδικαλιστική αφωνία για τα εντελώς παράλογα και τριτοκοσμικά μέτρα που ζητά σήμερα το ΔΝΤ. Αντ’ αυτού, έχουμε ανακοινώσεις διαφόρων συνδικάτων, μεταξύ αυτών και του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, που καταγγέλλουν την κυβέρνηση για δήθεν εφαρμογή αντεργατικής πολιτικής! Στάση που μάλλον ευθυγραμμίζεται με τη λαϊκίστικη ρητορική της Ν.Δ., παρακάμπτοντας τις διεκδικήσεις και την ιστορία του εργατικού κινήματος! Μάλιστα, το Ε.Κ. Καλαμάτας προτρέχει, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «οι τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της αξιολόγησης επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση έδωσε ξανά τα πάντα και δεν πήρε τίποτα»!
Μας έχουν συνηθίσει δύο χρόνια τώρα οι κρατικοδίαιτες συνδικαλιστικές ηγεσίες στον απόλυτο μηδενισμό της προσπάθειας της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από τη βαθύτερη και πλέον μακροχρόνια κρίση της σύγχρονης ιστορίας της. Στην προσπάθειά της να εφαρμόσει την επώδυνη συμφωνία με δίκαιη ανακατανομή των βαρών και ανακούφιση των πλέον βεβαρημένων κοινωνικών ομάδων. Ο μηδενισμός και η ακατάσχετη καταστροφολογία που εκφέρουν στο δημόσιο λόγο οι  συγκεκριμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, γνωστές για τον εργατοπατερισμό, την κομματικοποίηση των συνδικάτων και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, αλλά και την εκκωφαντική σιωπή τους όλα τα προηγούμενα χρόνια που η χώρα οδηγήθηκε από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στη χρεοκοπία και στην ολέθρια παρέμβαση του ΔΝΤ, δεν μπορεί να πείσει κανέναν και συγκινεί ελάχιστους.
Η σημερινή κυβέρνηση μαζί με τη διαπραγμάτευση και την εφαρμογή της συμφωνίας υλοποιεί και ένα παράλληλο πρόγραμμα, που έχει ως στόχο τη στήριξη των πιο αδύναμων και την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Σε αυτό το πλαίσιο προώθησε και προωθεί συγκεκριμένες πολιτικές για την εργασία, την καταπολέμηση της ανεργίας και την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας. Έτσι:
•Κυρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης, ο οποίος αποτελεί το πιο προωθημένο διεθνές κείμενο προστασίας των κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων
•Το γ' τρίμηνο του 2016 μειώθηκε κατά 150.000 ο αριθμός των ανέργων σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014. Το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 22,6% από 25,5% έπειτα από 6 ολόκληρα χρόνια
•Σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφορικού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, ο ιδιωτικός τομέας δημιούργησε 99.700 καθαρές θέσεις εργασίας το 2015 και έφτασε τις 136.260 το 2016. Οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα το 2016, αυξήθηκαν κατά 31,5% σε σχέση με το 2014
•Λύθηκε, με τον πλέον βέλτιστο τρόπο υπό τις τρέχουσες συνθήκες, το τεράστιο θέμα με τους εργαζόμενους στα s/m ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
•Πραγματοποιήθηκαν περίπου 350 διμερείς συναντήσεις με εργαζόμενους από διάφορους εργασιακούς χώρους που αντιμετώπιζαν προβλήματα με την εργοδοσία και στη συνέχεια, παρεμβάσεις και διενέργεια ελέγχων για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας
•Διενεργήθηκαν 54.826 έλεγχοι από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις, 45.476 έλεγχοι για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία και 25.805 για εργατικές διαφορές.
•Για πρώτη φορά τα έσοδα που προέρχονται από τα πρόστιμα των ελέγχων δεν κατευθύνονται στην εφορία αλλά στην κοινωνική ασφάλιση, δεδομένου ότι πρόκειται για πόρους που υποκλέπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία
•Για τη διετία 2015-2016 υλοποιήθηκαν προγράμματα απασχόλησης 900 εκ. ευρώ, στα οποία εντάχθηκαν 200.000 άνεργοι
•Τα 5μηνα της κοινωφελούς εργασίας μετατράπηκαν σε 8μηνη μισθωτή εργασία με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα
•Υλοποιείται πρόγραμμα προσωρινής μισθωτής εργασίας, διάρκειας 12 μηνών με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα για 4.000 ανέργους που προέρχονται από το χώρο παροχής υγειονομικών υπηρεσιών, για την υποστήριξη του τομέα της υγείας, πρόγραμμα που αξιοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
•Παρέχεται επαγγελματική εκπαίδευση και πρακτική άσκηση στους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας (Logistics, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Τουρισμός, Βιομηχανικά Επαγγέλματα, εξωστρεφές εμπόριο κ.ά.), ώστε να βελτιώσουν οι άνεργοι τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους
•Κατοχυρώθηκε το δικαίωμα πρόσβασης όλων των ανέργων στο Σύστημα Υγείας και καθιερώθηκε η δωρεάν μετακίνηση ανέργων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Αττικής
•Καθορίστηκε στα 304,41 ευρώ το τ.μ. η ενιαία τιμή παραχώρησης 11.134 κατοικιών του πρώην ΟΕΚ, σε 150 οικισμούς πανελλαδικά, μεταξύ αυτών και των οικισμών Καλαμάτα 8 και 9 (περιοχή Αγίας Τριάδας) και των τελευταίων οικισμών σε Μεσσήνη και Κυπαρισσία, όταν την τελευταία δεκαετία οι τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο κυμάνθηκαν από 650 έως 1.035 ευρώ
•Το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης καλύπτει, σε όλες τις μορφές του, 410.000 συμπολίτες μας. Έχουν δοθεί 148.044 προπληρωμένες τραπεζικές κάρτες σε αντίστοιχο αριθμό νοικοκυριών, για χρήση σε όλα τα καταστήματα τροφίμων και βασικών αγαθών. Παρέχονται 300 kw δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα σε 90.000 νοικοκυριά. Παρέχεται επιδότηση ενοικίου σε 21.000 νοικοκυριά. Ξεκίνησε, τον Ιούλιο του 2016, η πρώτη φάση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης σε 30 Δήμους σε όλη τη χώρα, με συνολικό πληθυσμό 1.600.000 κατοίκους και σε λίγο το πρόγραμμα θα αρχίσει να υλοποιείται σε όλη τη χώρα. Ο αριθμός των συμπολιτών μας που θα ωφεληθούν, αναμένεται να ανέλθει σε 800.000.
Αυτή λοιπόν η σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης στα φτωχά λαϊκά στρώματα και στους εργαζομένους, είναι και η κύρια αιτία της καθήλωσης  των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, παρά την οξύτητα του μεταναστευτικού ζητήματος. Ας γίνουν οι συγκρίσεις με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε αυτό το ζήτημα και στον κίνδυνο ακροδεξιοποίησης της Ευρώπης και ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες για το πού θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους.
Απαριθμώντας όλα τα προηγούμενα μέτρα στον εργασιακό τομέα, δεν ισχυριζόμαστε πως αποτελούν την πεμπτουσία του αριστερού προτάγματος. Ασφαλώς η Αριστερά θα πρέπει να προσδιορίζεται  ως μια δύναμη ικανή να αλλάξει την κοινωνία με βάση ένα κοινωνικό πρόγραμμα που θα αποβλέπει σε στόχους ισότητας, δικαιοσύνης και απελευθέρωσης. Στη σημερινή, όμως, πραγματικότητα, ενός συντριπτικού υπέρ του κεφαλαίου συσχετισμού δυνάμεων, μιας χώρας χρεοκοπημένης εξαιτίας των πολύχρονων πολιτικών του παλαιού πολιτικού συστήματος, μιας ευρωπαϊκής αριστεράς εξασθενημένης τόσο από την κατάρρευση των εσχατολογικών και μεσσιανικών ιδεολογημάτων, όσο και από τη νεοφιλελεύθερη επίθεση στο κράτος πρόνοιας και μιας προσδεμένης στο άρμα του νεοφιλελευθερισμού μεταλλαγμένης σοσιαλδημοκρατίας σε κατάσταση βαθιάς κρίσης, τα περιθώρια ελιγμών είναι ελάχιστα. Έτσι, η ελληνική αριστερά είναι, προς το παρόν και εκ των πραγμάτων, αναγκασμένη να εστιάσει κυρίως στην ανθρωπιστικές πτυχές  της πολιτικής της, στην προστασία των πιο ευάλωτων τμημάτων της κοινωνίας από ακραίες επιπτώσεις της κρίσης. Τουλάχιστον αυτό. Έστω και προσωρινά. «Θα μείνω εδώ και θα υπάρχω όπως μπορώ / (…) θα περιμένω άλλες μέρες», όπως λένε οι Κατσιμιχαίοι σε ένα αγαπημένο τραγούδι.
Του Δημήτρη Λεβέντη
Ιδιωτικού υπάλληλου, μέλους της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

***  ΕΚΤΑΚΤΟ ! ΔΙΩΧΝΟΥΝ την ΤΟΥΡΚΙΑ από το ΝΑΤΟ...

~  Σε ένα τεράστιο γεωπολιτικό αδιέξοδο βρίσκεται αυτή την περίοδο η Τουρκία. Ο Ερντογάν προσπάθησε να πατήσει σε δύο βάρκες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει, άμεσα, να πέσει στο νερό.
Όπως σας ενημερώσαμε χθες (βλ. ΕΔΩ το σχετικό θέμα), η Ρωσία αρνήθηκε να δώσει δάνειο και τα οπλικά συστήματα S-400 στην Τουρκία.
Παρά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, η προσέγγιση προς τον Πούτιν, εξόργισε τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, οι οποίοι έδωσαν σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα ότι η έξοδός τους από την συμμαχία είναι πολύ κοντά. Η Γερμανία φανερά ενοχλημένη από την στάση της Τουρκίας, δήλωσε δια της Υπουργού Αμύνης, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πως: «Η Τουρκία δεν μας διευκολύνει την εργασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ», ξεκαθαρίζοντας ότι μπορεί τελικά η ζωή να είναι πολύ πιο εύκολη για την συμμαχία χωρίς το εμπόδιο της Άγκυρας. Το μήνυμα είναι σαφές: Έχεις επαφές με τον εχθρό μας Βλαντιμίρ Πούτιν; Θα το πληρώσεις…
Το Κρεμλίνο, από την άλλη, θεωρώντας την Τουρκία ασταθή χώρα, και τον Ερντογάν μη έμπιστο για πάσης φύσεως συμφωνίες, απέρριψε τις προτάσεις της Τουρκίας για δάνειο και πώληση οπλικών συστημάτων, με αποτέλεσμα η Τουρκία να κινδυνεύει τώρα με πλήρη γεωπολιτική απομόνωση.
Εάν ο Ερντογάν δεν συνετιστεί με τις επιταγές του ΝΑΤΟ, φαίνεται ότι θα είναι λίγα τα ψωμιά του στην εξουσία. Γερμανία και ΗΠΑ δεν φαίνονται διατεθειμένες να ανεχθούν άλλο τα παιχνίδια του…

*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΕΙΣΜΟΣ για τα LIDL ! Oι σχέσεις με τους ΝΑΖΙ...

~  Η αποκάλυψη που θα σας κάνουμε έχει προκαλέσει σεισμό όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε όλο τον Πλανήτη. Αξίζει να τονιστεί πως στην Ελλάδα δεν παρουσιάστηκε σε κανένα συστημικό Μέσο Ενημέρωσης καθώς πλήττει το προφίλ των φίλων μας των Γερμανών.
Η είδηση σε μία πρόταση είναι πως οι απόγονοι του Γκέμπελς, του γνωστού ΝΑΖΙ είναι κάτοχοι των Lidl αλλά και της BMW και της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ALDI.
Το 1931 ο Joseph Goebbels (Γκέμπελς) παντρεύτηκε τη Magda Quandt (Μάγδα Κβάντ) η οποία δύο χρόνια πριν είχε πάρει διαζύγιο από τον ον Günther Quandt (Γκάνθερ Κβαντ) έναν γερμανό βιομήχανο με τον οποίο απέκτησε τον πρώτο της γιο τον Harald (Χάραλντ).
Ο Χάραλντ μεγάλωσε με τον Γκέμπελς ως αν να ήταν ο βιολογικός του πατέρας. Μάλιστα ποτίστηκε τόσο από την ιδεολογία των ΝΑΖΙ που δραστηριοποιήθηκε στην Luftwaffe μέχρι το 1944 όταν τραυματίστηκε και αιχμαλωτίστηκε από τους συμμάχους στην Ιταλία.

Η οικογένεια Γκέμπελς. Με τη στολή ο Χάραλντ.
Μετά την αυτοκτονία του ζεύγους Γκέμπελς ο Harald ο μόνος απόγονος της οικογένειας κληρονόμησε από την οικογένεια Quandt με τον ετεροθαλή αδερφό του Herbert μία τεράστια περιουσία που είχε δημιουργηθεί από το Γκάνθερ χάρις την παραγωγή πυραύλων για το ναζιστικό καθεστώς.
Τα δύο ετεροθαλή αδέλφια τη δεκαετία του ΄60 εξαγόρασαν την ΒΜW την οποία και διέσωσαν από τη σίγουρη καταστροφή. Με τα χρήματα που κέρδισαν από την αυτοκινητοβιομηχανία και μέσω αγοραπωλησίας μετοχών σε άλλες εταιρείες σήμερα, το 2016 κατέχουν το 46,7% της BMW και έχουν γίνει η πλουσιότερη οικογένεια της Γερμανίας. Μάλιστα λέγεται πως μέσω θυγατρικών εταιρειών έχουν και ποσοστά στις εταιρείες Lidl και Aldi (όχι πλειοψηφικό ποσοστό).
Ακόμα και σήμερα τα αδέλφια των ΝΑΖΙ έχουν την κυριαρχία της Ευρώπης. Η περιουσία της οικογένειας αποτιμάται στα 24,5 δις αγγλικές λίρες.

Εδώ βλέπετε τη Τζοάννα και τον Στέφαν Κβαντ, ορισμένοι εκ των σημερινών απογόνων.
Στην Ελλάδα η είδηση παίχτηκε με διάφορους τρόπους. Η οικογένεια Κβαντ δεν είναι η ιδρύτρια των Lidl. H οικογένεια Κβαντ έχει ποσοστό μέσω θυγατρικών εταιρειών. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
Η έρευνα μας ξεκίνησε με πρώτες πηγές το περιοδικό "Manager" τη Γερμανίας και την εφημερίδα "Times" του Λονδίνου.

***   EKTAKTO!ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ! Εκλογές ή Δημοψήφισμα:..

~  Aιφνιδιάστηκε η δημοσιογραφική πιάτσα από τις πληροφορίες των τελευταίων ωρών που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να ετοιμάζεται για έκτακτο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό που θα τον ενημερώνει για προσφυγή στις κάλπες.
Στο Μαξίμου αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι οι δανειστές θα τραβήξουν την αξιολόγηση στα άκρα και σε περίπτωση που τα αποτελέσματα των εκλογών σε Ολλανδία και Γαλλία δεν δημιουργούν κραδασμούς στην Ευρώπη, λέγεται ότι η Μέρκελ θα αναγκάσει τον Τσίπρα να κάνει ταπεινωτικές υποχωρήσεις οι οποίες θα θίγουν τον σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων του-δηλαδή τους δημοσίους υπαλλήλους.
Οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση Τσίπρα να συνειδητοποιεί την αδυναμία της να ψηφιστούν τα επώδυνα μέτρα που θα απαιτηθούν και προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να ξεφύγει από το ενδεχόμενο κατάρρευσης.

***  Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΟΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ της ΕΛΛΑΔΟΣ !  Τους τρέμουν οι ΕΧΘΡΟΙ... (video)

~  Ένα εξαιρετικό βίντεο-αφιέρωμα προς το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) έκανε η ΕΡΤ. Η ΕΤΑ είναι στην κυρυφή της Ελίτ του στρατού και είναι μονάδα η οποία επανδρώνεται πλήρως από επαγγελματίες οπλίτες.
Οι εκπαιδεύσεις είναι σκληρές και η θρυλική μονάδα έκανε μερικές επιδείξεις, ώστε να δει την αξία της ο Ελληνικός λαός.
Απολαύστε το βίντεο και καμαρώστε τους υπερασπιστές των χωμάτων μας:
VIDEO:  Τα ΚΟΜΜΑΝΤΟ των ΕΤΑ | Η επίλεκτη δύναμη Αλεξιπτωτιστών | Καταδρομείς | Ειδικές Δυνάμεις | ΣΧΑΛ | ΜΑΛ    , https://youtu.be/4OhbaqsxpIM  .- 

***  ΗΜΑΡΤΟΝ ! Δείτε πως θα κάνουν «φτερά» τα λεφτά μας μέσα σε ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ

~  Μέχρι τον Αύγουστο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα τμήματα στην Ολυμπία Οδό, δηλαδή τον δρόμο Ελευσίνας-Κορίνθου-Πατρών. Μαζί όμως με τους καινούριους αυτοκινητόδρομους, οι οποίοι θα μειώνουν το χρόνο αλλά και την απόσταση, αυξάνεται το κόστος αφού θα μπουν σε λειτουργία σταθμοί διοδίων.
Χαρακτηριστικά, για ένα ταξίδι από την Αθήνα μέχρι την Ήπειρο, μόνο στα μεταφορικά ένας οδηγός θα πληρώσει 37 ευρώ, αφού στο δρόμο του θα συναντήσει πάνω από 5 σταθμούς διοδίων.
Τέροβο, Κομπότι, Αγγελόκαστρο και Κλόκοβα θα έχουν διόδια, μαζί με άλλους δύο στο γεωγραφικό τμήμα της Αιτωλοακαρνανία και άλλοι δύο στην Ήπειρο.
Να σημειωθεί ότι τα διόδια υπό την χρήση ιδιωτών που παίρνουν προγράμματα ΕΣΠΑ για να φτιάχνουν τους δρόμους και να τοποθετούν διόδια όπου θέλουν-όπως φαίνεται, αλλά και χρηματοδότηση από τράπεζες, που τις πληρώνει ο Έλληνας πολίτης.

***  ALERT !  ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ η Ελλάδα

~   Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής με την ενδιάμεση έκθεση για το χρέος.
Η έκθεση αναφέρει ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να βγει από την κρίση θα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση ώστε η χώρα να εξυπηρετεί το χρέος που απομένει μέσω των αγορών.  Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, αυτό θα είναι ένας φαύλος κύκλος και για να αποφευχθεί αυτό, είναι αναγκαίες οι  βαθιές μεταρρυθμίσεις.
Η έκθεση τονίζει ότι για να αποτρεπεί ο κίνδυνος  μιας χρεοκοπίας, η λύση είναι μια αναδιάρθρωση του χρέους και οι μεταρρυθμίσεις.
Αναλυτικά τα συμπεράσματα της έκθεσης:
«Σύμφωνα με τη λογική των πολιτικών (Μνημόνια) που εφαρμόστηκαν από το 2010 και μετά, η ελληνική οικονομία θα ανέκαμπτε μέσω της αποκατάστασης της ανταγωνιστικότητάς της.
Στην ουσία, σχεδιαζόταν μια ριζική αναδιάρθρωση της οικονομικής-παραγωγικής δομής της χώρας, η οποία θα στηριζόταν στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στις επενδύσεις. Αν και στην αρχή του προγράμματος προβλεπόταν μια μικρή συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας, μέσω των αλλαγών θα δημιουργείτο ένα περιβάλλον που θα προσέλκυε επενδύσεις και σταδιακά η οικονομία θα μετασχηματιζόταν, μπαίνοντας σε τροχιά μακροχρόνιας ανάπτυξης. Στην πράξη όμως, τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά: ενώ η Ελλάδα κατάφερε να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα και παρά το «κούρεμα» του PSI το 2012, η χώρα διανύει ήδη τον 7ο χρόνο ύφεσης, το ΑΕΠ έχει μειωθεί κατά περίπου 25%, το χρέος έχει εκτιναχθεί στο 175% του ΑΕΠ ενώ η ανεργία είναι σε υψηλότατα επίπεδα.
Την ίδια στιγμή, οι επενδύσεις - που είναι άκρως απαραίτητες για την εγκαθίδρυση ενός νέου οικονομικού-παραγωγικού μοντέλου - έχουν μειωθεί σημαντικά, ενώ και η πρόσβαση των επιχειρήσεων σε κεφάλαια είναι ιδιαιτέρως προβληματική.
Η ζοφερή αυτή κατάσταση αυξάνει και την αβεβαιότητα (σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο), δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο.
Συμπερασματικά, μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι η Ελλάδα έχει παγιδευτεί σε ένα αλληλοτροφοδοτούμενο υφεσιακό «σπιράλ», τόσο λόγω του υψηλού και δυσβάστακτου χρέους (που επηρεάζει βασικούς αναπτυξιακούς συντελεστές), όσο και λόγω της αβεβαιότητας που κυριαρχεί (ως απόρροια της κρίσης χρέους), αλλά και του χαμηλού επιπέδου των θεσμών της χώρας (που είναι υψίστης σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη).
Στο σημείο αυτό εύλογα τίθεται το ερώτημα του τι πρέπει να γίνει. Όπως έχουμε υποστηρίξει στις προηγούμενες εκθέσεις του ΓΠΚΒ, μια σοβαρή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι απαραίτητη για να επανέλθει η χώρα σε τροχιά οικονομικής ανάπτυξης. Αναφορικά με το θέμα αυτό, η διεθνής εμπειρία αναδεικνύει δύο πτυχές:
α) η αναδιάρθρωση του υπερβολικού χρέους μιας χώρας καθίσταται επιτακτική όταν πλέον είναι φανερό ότι η εξυπηρέτησή του δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω της δημοσιονομικής προσαρμογής ή της αναμενόμενης ανάπτυξης, ενώ και η παροχή ρευστότητας (μέσω νέων δανείων) δεν είναι αποτελεσματική λύση σε μακροχρόνιο ορίζοντα38 και,
β) η αναβολή ή η καθυστέρηση της αναγνώρισης της αναδιάρθρωσης ως μέρος της λύσης στο χρέος, μπορεί να οδηγήσει σε χειρότερες καταστάσεις, όπως ακριβώς έχει συμβεί από το 2010 και ένθεν στην Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά, όταν το χρέος είναι υπερβολικό και δυσβάστακτο, στο βαθμό που κάθε «κέρδος» που προκύπτει από τις μεταρρυθμίσεις (πχ. την αυξημένη φορολογία) ή τις επενδύσεις κατευθύνεται για την εξυπηρέτησή του χρέους (αντί να την καρπώνονται οι πολίτες της χώρας), τότε αυτό από μόνο του αποτελεί αντικίνητρο για τη χώρα για να υλοποιηθούν τα βήματα αυτά.
Επηρεάζει επομένως αρνητικά τη διάθεση για ενστερνισμό του προγράμματος προσαρμογής από ηγεσίες και πολίτες. Χωρίς αμφιβολία, η παρούσα κατάσταση (της συνεχούς ανατροφοδότησης των δανείων με νέα δάνεια) οδηγεί σε αδιέξοδο, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τους δανειστές. Επομένως, μία σοβαρή ελάφρυνση του χρέους είναι προς όφελος τόσο των δανειστών όσο και της λήπτριας χώρας.
Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα, που στην ουσία έχει αποκλειστεί από τις αγορές χρήματος, διατρέχει τον κίνδυνο να μπει σε μία διαρκή κατάσταση «μη ανοχής» (debt intolerance) από τους επενδυτές αναφορικά με το χρέος της, ενώ θα είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε εξωτερικά γεγονότα (shock) που μπορούν πολύ εύκολα να επηρεάσουν την εύθραυστη οικονομίας της.
Καταστάσεις που αν δεν αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, μπορούν να έχουν συνέπειες σε ευρύτερο πλαίσιο (π.χ. να συμπαρασύρουν κι άλλες χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν χρηματοδοτικά προβλήματα).Στη βάση λοιπόν ενός οικονομικού ορθολογισμού, αυτό που πρέπει να αναζητηθεί είναι μια «βέλτιση» λύση.
Στην πράξη αυτό σημαίνει μια αναδιάρθρωση του χρέους μετά την οποία η Ελλάδα θα μπορεί να εξυπηρετεί το υπόλοιπο χρέος της (μέσω των αγορών), έχοντας πλέον αποτρέψει μία ενδεχόμενη χρεοκοπία, ενώ και οι δανειστές θα απεμπλακούν από το υπάρχον ατέρμονο «γαϊτανάκι» αλληλοτροφοδότησης των δανείων.
Από την άλλη πλευρά, μία αναδιάρθρωση χρέους χωρίς βαθιές τομές δεν θα βοηθήσει. Σε μερικά χρόνια η Ελλάδα θα βρίσκεται πάλι στην κόψη του ξυραφιού. Επομένως, η Ελλάδα πρέπει απαραιτήτως να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις σε κρίσιμους τομείς, όπως στη δικαιοσύνη, στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, στην καλύτερη λειτουργία των μηχανισμών του κράτους και στην διακυβέρνηση. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιστεί ότι δεν θα ξαναφτάσει σε καταστάσεις χρεοκοπίας και αναξιοπιστίας». Δείτε όλη την έκθεση ΕΔΩ.

***  ΠΑΓΩΣΕ ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ! Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ από ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...

~   Έξω από τα δόντια τα είπε ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη Ντόρα Μπακογιάννη χθες κατά τη συνάντησή τους, στο πολιτικό γραφείο του πρώτου.
Όπως γράφει ο Βηματοδότης, το ραντεβού κλείστηκε την προηγούμενη ημέρα και η Ντόρα θέλησε να δει τον πρώην πρωθυπουργό ώστε να «αδειάσει» τον κ. Καμμένο για τους ισχυρισμούς του ότι είναι υπέρμαχος του καραμανλισμού. Ο πρώην πρωθυπουργός άκουσε το αίτημα της Ντόρας ψύχραιμα και λέγεται ότι είπε: «Ας έρθει, άλλωστε ο Καμμένος δεν έχει καμία σχέση μαζί μας και την πολιτική μας».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει αυτό που είπε ο Καραμανλής στη Ντόρα όταν η δεύτερη του είπε πως δεν πρέπει να αφήσουν τον Καμμένο να οικειοποιηθεί τον καραμανλισμό.
Ο κ. Καραμανλής γύρισε και της είπε με αρκετό σοβαρό ύφος: «Άκουσε, Ντόρα. Ο Καμμένος κάνει αυτά που κάνει επειδή βρίσκει χώρο και τα κάνει». Πάγωσε προς στιγμήν η Ντόρα γιατί γνώριζε πολύ καλά τι ήθελε να πει ο πρώην πρωθυπουργός. Οτι δηλαδή αφού οι άλλοι στη ΝΔ δεν υπερασπίζονται το έργο του, βρίσκει χώρο ο κ. Καμμένος και το κάνει.
Όχι καρφί, καρφάρα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

***  ΤΡΟΜΟΣ για τον ΑΔΩΝΗ ! Απειλούν τη ζωή του...

~   Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σήμερα τα ξημερώματα στο βιβλιοπωλείο του Άδωνη Γεωργιάδη, Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Κηφισιά.
Συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε στις 2.20 σε ιστοσελίδα και ανέφερε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στο βιβλιοπωλείο του βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, στην Λεωφόρο Κηφισίας 263, επισημαίνοντας ότι δεν ήταν φάρσα.
Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και μάλιστα διεκόπη και η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Κηφισίας.
Η έκρηξη πράγματι σημειώθηκε, και λίγη ώρα αργότερα έγινε έρευνα από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, κατά την οποία βρέθηκαν τρία γκαζάκια διαρρηγμένα, που είχαν εκραγεί, και πέντε διογκωμένα, τα οποία δεν είχαν εκραγεί.
Από την έκρηξη προκλήθηκε μόνο μαύρισμα στα ρολά του καταστήματος.
Μιλώντας πριν λίγο στον Real fm και στην εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ τόνισε πως απειλείται η ζωή του.
«Εγώ ενοχλώ πολλούς απ’ ότι φαίνεται. Από τη λάσπη που μου πετάει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο κ. Τσίπρας μέχρι τα γκαζάκια στα βιβλιοπωλεία μου από τους λεγόμενους αντιεξουσιαστές. Δεν υπάρχει περίπτωση, αν κάποιοι νομίζουν ότι θα με κάνουν να φοβηθώ και να μην μιλάω κάνουν πολύ μεγάλος λάθος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αδωνις Γεωργιάδης. Και σημείωσε: «Το μήνυμα είναι πάρα πολύ απλό. Η Δημοκρατία δεν υποχωρεί. Η ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα είναι αδιαπραγμάτευτη. Μπορούμε να διαφωνούμε όσο θέλουμε, γκαζάκια ο ένας στον άλλον δεν βάζουμε».
Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι είναι συνεχείς οι απειλές που δέχεται κατά της ζωής του. «Απειλές δέχομαι διαρκώς, αλλά δεν μπορώ να σταματήσω τη ζωή μου επειδή δέχομαι απειλές», τόνισε και ανέφερε: «Το πρόβλημα το μεγάλο για μας και την οικογένειά μου είναι ότι αυτού του τύπου οι πράξεις πέραν της οικονομικής ζημίας που προκαλούν, προκαλούν και μία μεγάλη αγωνία και στην επιχείρηση και στους εργαζομένους και στην οικογένειά μου και στους πελάτες και σε όλους». Στο ερώτημα αν απειλούνται και συγγενικά του πρόσωπα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Οχι, όχι, εμένα απειλούν».
Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης αυτή είναι η 17η φορά που τα βιβλιοπωλεία του γίνονται στόχος επιθέσεων: «Αυτή είναι η 17η φορά», τόνισε και πρόσθεσε: «Είμαστε σε μία Ελλάδα που αυτά, δυστυχώς, τα έχουμε δεχθεί για πάρα πολλά χρόνια. Εδώ βλέπετε σταματούν τα τρόλεϊ, πετάνε τον κόσμο τον φτωχό έξω και του βάζουν φωτιά ή σπάνε κάθε βράδυ τα ακυρωτικά μηχανήματα και όλα αυτά ατιμωρητί. Γιατί είμαστε μία χώρα που για πάρα πολλά χρόνια εθίστηκε στο να επιτρέπει αυτού του τύπου τη βία. Σ’ αυτό νομίζω πρέπει να αντισταθούμε».

***   ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΣΚΟΠΙΑ !  Έρχεται η διάλυση...

~   Συναγερμός έχει σημάνει στις Ένοπλες Δυνάμεις λόγω των καθημερινών εντάσεων μεταξύ των σλάβων και Αλβανών στα Σκόπια.
Η ΠΓΔΜ βρίσκεται σε περίοδο ακυβερνησίας, και οι Αλβανοί UCKάδες απειλούν με επιθέσεις, μα αποτέλεσμα τα Σκόπια να κινδυνεύουν με αποσταθεροποίηση.
Σύφμωνα με την εφημερίδα Έθνος, ειδική μονάδα του στρατού, είναι σε κατάσταση επιφυλακής για παν ενδεχόμενο. Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, εντός δύο ωρών θα πρέπει να είναι σε θέση να κινηθούν οι Ειδικές Δυνάμεις και εντός έξι ωρών θα πρέπει να είναι σε θέση να κινηθούν τα άρματα μάχης, ενώ εντολές για επιφυλακή έχουν λάβει και οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. σε περιοχές κοντά στα σύνορα.

***  ΒΟΜΒΑ για τους ΑΓΡΟΤΕΣ και ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ!Τσεκούρι 60%...

~  Βόμβα στις επιδοτήσεις βάζει το πέναλτι μείωσης της σύνταξης κατά 60% που θα έχουν οι συνταξιούχοι αγρότες, πιθανότατα χωρίς περίοδο χάριτος όπως εξεταζόταν αρχικά.
Όσοι σκοπεύουν να συνταξιοδοτηθούν φέτος από τον ΟΓΑ έχοντας συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους κινδυνεύουν να έχουν 60% μείωση στη σύνταξη αν κρατήσουν τα δικαιώματα ενίσχυσης, ενώ για να πάρουν ολόκληρη τη σύνταξη θα πρέπει να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα μένοντας χωρίς επιδότηση!
Οι επιλογές τους θα πρέπει να ληφθούν μέχρι τις 15 Μαΐου που λήγει η προθεσμίατων φετινών δηλώσεων ΟΣΔΕ, οπότε θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα διαλέξουν να μείνουν στο χωράφι ή αν θα πάρουν τη σύνταξη.
Ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει για τους συνταξιούχους ότι όσοι αποκτούν ή αναλαμβάνουν εργασία ή επαγγελματική δραστηριότητα από 13/5/2016 και μετά έχουν… πέναλτι ως εργαζόμενοι συνταξιούχοι και τους κόβεται το 60% της σύνταξης συνεχίζοντας ταυτόχρονα και την αγροτική δραστηριότητα.
Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης άφησε «παράθυρο» όχι μόνο για περικοπές άμεσα στις συντάξεις των αγροτών που θα υποβάλλουν τον Ιούνιο τα χαρτιά τους στον ΟΓΑ, αλλά επιπλέον έδειξε ότι την ίδια ποινή θα έχουν και όσοι αγρότες συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι 31/12/2016 εφόσον άλλαξαν δραστηριότητα και αντί για χωράφια, άνοιξαν σούπερ μάρκετ.
Το βέβαιο είναι ότι... πέναλτι 60% στις συντάξεις του ΟΓΑ έρχεται και πιθανότατα χωρίς τη μεταβατική περίοδο που αρχικά εξεταζόταν να πάει έως το 2021.
Οι μόνοι που γλιτώνουν το πέναλτι και αυτό υπό όρους είναι όσοι συνταξιοδοτήθηκαν έως το τέλος του 2016 από τον ΟΓΑ και εξακολουθούν να έχουν αγροτική δραστηριότητα.
Επίσης η βόμβα των μειώσεων απειλεί, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, όσους συνταξιοδοτούνται από 1/1/2017 και ενεργοποιούν εντός του έτους τα δικαιώματα ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ.  enikonomia

***  ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ !  Ξεκίνησε ο "πόλεμος"...

~  Δεκάδες λογαριασμούς γνωστών σταρ, επιχειρήσεων και μεγάλων ειδησεογραφικών δικτύων «χτύπησε» το παρακράτος της Άγκυρας σε facebook και twitter.

Μεταξύ αυτών ήταν ο επίσημος λογαριασμός του Τζάστιν Μπίμπερ στην Ιαπωνία, το ειδησεογραφικό δίκτυο Forbes, η Unicef, η Διεθνής Αμνηστεία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας και πολλοί άλλοι.

Οι χάκερς δημοσίευσαν μέσω των λογαριασμών αυτών βίντεο και μηνύματα υπέρ του τούρκου Προέδρου, Τ.Ρ. Ερντογάν, για το δημοψήφισμα, ενώ αποκάλεσαν και με hashtag τους Γερμανούς και τους Ολλανδούς Ναζί.

Ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνες για την κυβερνοεπίθεση, ενώ η πηγή της επιθέσεως  των χάκερς βρέθηκε και αποκρούστηκε επιτυχώς πριν επεκταθεί...

***   BOMBA! H EΛΛΑΔΑ διαθέτει ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ 2 ΤΡΙΣ...

~  Η Ελλάδα μας είναι μια χώρα με τεράστιο ορυκτό πλούτο. Με την παρούσα μελέτη μας (θα ακολουθήσουν αρκετές σχετικές αναρτήσεις), ανοίγοντας το στρατηγικής σημασίας αυτό θέμα που αφορά την πατρίδα μας και όλους του Έλληνες θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε τις βασικές πτυχές του. Οι υπογραμμίσεις και επισημάνσεις με bold, στις περισσότερες των περιπτώσεων, είναι δικές μας.                                                                                  ***
Σύμφωνα με τον κ. Πέτρο Τζεφέρη (δρ. μηχανικού μεταλλείων): Με βάση τα αποθέματα και το μεταλλικό περιεχόμενο σε βασικά και πολύτιμα μέταλλα (χρυσό, άργυρο, χαλκό, μόλυβδο και ψευδάργυρο, νικέλιο κλπ.) η Χώρα μας είναι από τις πλουσιότερες κοιτασματολογικές περιφέρειες της Ευρώπης και μπορεί με την αξιοποίηση των κοιτασμάτων αυτών να δημιουργήσει θέσεις εργασίας άμεσης απασχόλησης για την ανάπτυξη της χώρας.
Στην Ελλάδα απαντώνται και ορυκτά από εκείνα (14 τον αριθμό) που θεωρούνται κρίσιμα και στρατηγικής σημασίας για την ευρωπαϊκή βιομηχανία: είναι το Αντιμόνιο (Sb), τα Πλατινοειδή μέταλλα (PGE), οι Σπάνιες γαίες (REE), τα Ga (Γάλλιο) - Ge (Γερμάνιο) - In (Ίνδιο) αλλά και ο Γραφίτης.
Η πατρίδα μας, διαθέτει επιπλέον μεταλλικά ορυκτά με ειδικό στρατηγικό ενδιαφέρον για τον τόπο μας όπως: βωξίτη-αλουμίνιο, λατερίτη, νικέλιο κλπ, βιομηχανικά ορυκτά και μάρμαρα με παγκόσμιες περγαμηνές όπως: περλίτης, χουντίτης, ατταπουλγίτης, λευκόλιθος-μαγνησία, άστριος, κλπ επίσης αδρανή δομικά, πολλά υποσχόμενο γεωθερμικό δυναμικό, πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε χερσαίους ή και υποθαλάσσιους ορίζοντες κλπ.

ανωτέρω: χάρτης της Ελλάδος: βιομηχανικά ορυκτά, μάρμαρα, μεταλλεύματα κλπ

Στα 28 δισ. ευρώ αποτιμάται από το ΙΓΜΕ το μεταλλευτικό απόθεμα σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους στο υπέδαφος της Ελλάδας. Στα 30 δις. εκτιμήθηκε η ίδια αξία σε πρόσφατο άρθρο του προέδρου του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), ενώ η εκτίμηση αυτή «ξεπέρασε» τα 40 δισ. ευρώ σε επίσης πρόσφατες δηλώσεις εκπροσώπων του ΥΠΕΚΑ στον τύπο αλλά και σε ημερίδα (1) στο τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου της Κρήτης. Από αυτά τα 27,6 δισ. ευρώ είναι εκείνα των μεταλλικών ορυκτών που προαναφέρθηκαν (εκ των οποίων τα 18 δισ. πιστώνονται στα χρυσοφόρα κοιτάσματα) και που εκτείνονται κυρίως σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σε 10 δισ. ευρώ υπολογίζεται η αξία των ορυκτών που αξιολογήθηκαν μέχρι τώρα από το ΥΠΕΚΑ, σε μια πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια καταγραφής και αξιολόγησης του συνόλου των 100 δημόσιων μεταλλευτικών χώρων για τους οποίους υπάρχουν κοιτασματολογικά δεδομένα, μια προσπάθεια όμως που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και δεκαετίες. Επτά (7) από τους χώρους αυτούς, ανακοίνωσε, ότι επιδιώκει να εκμισθώσει το ΥΠΕΚΑ με άμεσους διεθνείς διαγωνισμούς.

μονάδα παραγωγής της "Δελφοί-Δίστομον Α.Ε." θυγατρική της "Αλουμίνιο της Ελλάδος" πρώην Pechiney (ΠΕΣΙΝΕ)
Αν συμπεριληφθούν και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και πετρελαίων τα παραπάνω νούμερα ωχριούν. Ξεκινούν από 1,5 ή και 2 τρις ευρω ποσό στο οποίο εκτιμώνται τα ορυκτά μας αποθέματα από ομάδα γεωλόγων καθηγητών για να φτάσουν σε πολύ μεγαλύτερο ποσό (βλέπε 7η παράγραφο της υπερσύνδεσης - σημ.δική μας: πρόκειται προφανώς για υπερβολή) όπως ισχυρίστηκε μετά βεβαιότητας (!!) έλληνας δημοσιογράφος (από το Σύδνεϋ) απαντώντας μάλιστα σε δημόσια διαβούλευση για την εθνική μεταλλευτική πολιτική, χωρίς φυσικά (!) να αποκαλύπτει τις πηγές του!
Ο δρ. Πέτρος Τζεφέρης επισημαίνει όμως ότι:
-χρειάζεται προσοχή στην αποτόμηση του ορυκτού πλούτου σε χρηματική αξία καθώς η μεταλλευτική εκτιμητική είναι μια εξειδικευμένη επιστήμη.
-στις εκτιμήσεις για την περιεχόμενη στα κοιτάσματα συνολική μεταλλική αξία με βάση τις τρέχουσες χρηματιστηριακές συναλλαγές των μετάλλων δεν έχουν -πολλές φορές- υπολογιστεί ενδεχόμενα σφάλματα στην αποτίμηση, σφάλματα που φορούν την αποτίμηση των οικονομικά εκμεταλλεύσιμων αποθεμάτων όταν επιλεγεί κι εφαρμοστεί συγκεκριμένη μέθοδος εκμετάλλευσης για συγκεκριμένο κοίτασμα, ούτε οι απώλειες επεξεργασίας του μεταλλεύματος (εμπλουτισμού, μεταλλουργίας κλπ.) με σκοπό την ανάκτηση συγκεκριμένου προϊόντος.
Για παράδειγμα, ο περίφημος χουντίτης/υδρομαγνησίτης στα Λεύκαρα Κοζάνης, ακατέργαστος έχει αξία 30-40 ευρώ ενώ κατεργασμένος με πολλές χρήσεις ως πληρωτική ή χρωστική ύλη, 300 ευρώ. Και από τα δύο όμως νούμερα πρέπει να αφαιρεθούν τα κόστη εξόρυξης και επεξεργασίας αντίστοιχα.
-Κι ακόμη σε όλους τους παραπάνω υπολογισμούς γίνεται ένα λογικό άλμα, προεξοφλούμε δηλαδή ότι θα καθετοποιήσουμε την παραγωγή και θα έχουμε τελικά προϊόντα με την μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία. Αυτό μπορεί να είναι το δέον γενέσθαι δεν αποτελεί όμως το σύνηθες. Ο βωξίτης, για παράδειγμα, και οι πάνω από 2 εκατ. τον. που εξορύσσονται ετησίως, στην μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγό χώρα της ΕΕ, την Ελλάδα μας, δεν οδηγούνται όλοι στην καθετοποιημένη παραγωγή αλουμινίου αλλά πάνω από 800 χιλ. εξάγονται αυτούσιοι χωρίς επεξεργασία. Το ίδιο συμβαίνει και στα περισσότερα βιομηχανικά ορυκτά και φυσικά στο λιγνίτη που ούτως ή άλλως οδηγείται στους ΘΗΣ της ΔΕΗ ΑΕ και δεν τιμολογείται.  
Η Ελλάδα είναι από τις μεγαλύτερες βωξιτοπαραγωγές χώρες στον κόσμο και 1η στην Ευρώπη.
- Στην περίπτωση της γεωθερμίας, ελλείψει περιεχομένου μετάλλου, έχει αποφευχθεί η προσπάθεια αποτύπωσης της προσδοκώμενης αξίας του ενεργειακού ρευστού πριν την αξιοποίησή του. Τέλος, στα κοιτάσματα πετρελαίου-φυσικού αερίου τα προβλήματα εκτίμησης είναι ακόμη δυσκολότερα, ελλείψει ερευνητικών δεδομένων, διότι το ελληνικό υπέδαφος χαρακτηρίζεται ως ανεξερεύνητο (terra incognita!), στο οποίο έχουν γίνει συνολικά ελάχιστες γεωτρήσεις (180 περίπου αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο στην Αλβανία έχουμε πάνω από 2.500) ενώ οι σεισμικές έρευνες που κι αυτές μόνο για το Ιόνιο έχουν προκηρυχθεί, δεν επιτρέπουν ασφαλείς εκτιμήσεις.
Πηγή: τα παραπάνω αποτελούν αποσπάσματα από το άρθρο του δρ. Πέτρου Τζεφέρη (εδώ: http://www.oryktosploutos.net/2011/09/i.html#.VALW4aMcaoE )                                                                     
Σημειώσεις:
Σημείωση 1: Η εν λόγω ημερίδα πραγματοποιήθηκε το 2011 και διοργανώθηκε από το Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις και εισηγήσεις των επιστημόνων η ελληνική κοινωνία μπορεί να βασίσει την ανάπτυξή της στην βέλτιστη αξιοποίηση του ορυκτού της πλούτου. Ο μεταλλευτικός κλάδος είναι σημαντικός οικονομικός τομέας της χώρας απαραίτητος γιοα σειρά βιομηχανικών κλάδων, εξωστρεφής, έντονα εξαγωγικός και συμβάλλει ουσιαστικά στην περιφερειακή απασχόληση και ανάπτυξη.
Η αξία των βεβαιωμένων κοιτασμάτων μεταλλικών ορυκτών ανέρχεται σε 40 δισεκατομμύρια ευρώ με τις τρέχουσες τιμές των μετάλλων, τα εναπομένοντα λιγνιτικά κοιτάσματα υπερβαίνουν τα 3 δισεκατομμύρια τόνους, ενώ ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα αποθέματα και η αξία των παραγόμενων βιομηχανικών ορυκτών και λατομικών προϊόντων.
Η αξία των εξαγωγών ανέρχεται σε 1 δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως, ενώ στον κλάδο απασχολούνται άμεσα 23.000 εργαζόμενοι και έμμεσα 100.000.
Η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας, μετά και την νέα ευρωπαϊκή πολιτική για τις πρώτες ύλες που δίνει προτεραιότητα στην εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών πρώτων υλών με αντίστοιχη σωστή διαχείριση αποβλήτων, αποκτά νέες σαφώς ευνοϊκότερες προοπτικές. (Πηγή: http://www.thebest.gr/)
Η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας, μετά και την νέα ευρωπαϊκή πολιτική για τις πρώτες ύλες που δίνει προτεραιότητα στην εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών πρώτων υλών με αντίστοιχη σωστή διαχείριση αποβλήτων, αποκτά νέες σαφώς ευνοϊκότερες προοπτικές. - See more at: http://www.sigmalive.com/archive/news/greece/383102#sthash.bMmjfrkL.dpuf                                            
Το 2003 ο πρ.Διευθύνων Σύμβουλος της Χρω.Πει. Σωτήρης Σοφιανόπουλος έγραφε στο πόνημα του: "Οι "Άγνωστες" πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ελλάδος και η πολιτική τους σημασία" στο Κεφάλαιο 2: Υπέδαφος-Πηγές Ενέργειας. Οι υπογραμμίσεις δικές μας.
"Η Ελλάδα είναι πλούσια σε ορυκτό πλούτο και κατέχει ξεχωριστή θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών σε μεταλλεύματα όπως ο βωξίτης, ο μαγνησίτης, οι λατερίτες, τα μάρμαρα, ο μπεντονίτης, ο περλίτης, κ.α. Επειδή, η μεταλλευτική δραστηριότητα αποτελεί υποδομή της οικονομίας και την βάση της βαρείας βιομηχανίας, όπως εξάλλου διαπίστωσαν και κορυφαίοι επιστήμονες, όπως ο Δημήτριος Μπάτσης (2) στο περίφημο βιβλίο που συνέγραψε το 1947, «Η βαρεία βιομηχανία στην Ελλάδα» (Εκδόσεις Κέδρος, 1977), αλλά και οι συγγραφείς του σημαντικού βιβλίου «Ο Ελληνικός Ορυκτός Πλούτος» (Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (3), Αθήνα, 1979), η οποία όμως εξαρτάται από την ηλεκτρική ενέργεια. Οι υδατοπτώσεις της Ελλάδος και τα λιγνιτικά μας αποθέματα, άνω των 20 δις τόνων μέχρι σήμερα διαπιστωμένα (σημερινή παραγωγή μας 70 εκατομμύρια τόνοι ετησίως) δίδουν την δυνατότητα στη χώρα μας να έχει ένα τεράστιο μεταλλευτικό και μη μεταλλευτικό βιομηχανικό πλούτο, ο οποίος—εάν εξαιρέσει κανείς την ΠΕΣΙΝΕ (4), η οποία κερδίζει εις βάρος της Ελλάδος—δεν υπάρχει.
Πρέπει ο ελληνικός λαός να αντιληφθεί ότι ζει στην πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης, η οποία όμως εκ των προδοτικών ενεργειών των κυβερνήσεων, ανεξαρτήτως της ονομασίας των είναι όλες κεντροαριστερές και έχουν καταπροδώσει την πατρίδα μας και από πρώτη την έχουν κάνει τελευταία.
  Πρέπει επίσης να πατήσουμε πόδι και να λειτουργήσουμε την υψικάμινο της οικογενείας Αγγελοπούλου, αλλά να κατασκευάσουμε και άλλες για να εκμεταλλευτούμε τα 100 εκατομμύρια τόνους σιδηρομετάλλευμα της Ελλάδος. Αυτά μπορείτε όλοι να τα δείτε στα δύο προαναφερθέντα βιβλία.
ο μεταλλευτικός κλάδος είναι σημαντικός οικονομικός τομέας της χώρας, απαραίτητος για σειρά βιομηχανικών κλάδων, εξωστρεφής, έντονα εξαγωγικός και συμβάλει ουσιαστικά στην περιφερειακή απασχόληση και ανάπτυξη. - See more at: http://www.sigmalive.com/archive/news/greece/383102#sthash.bMmjfrkL.dpuf ο μεταλλευτικός κλάδος είναι σημαντικός οικονομικός τομέας της χώρας, απαραίτητος για σειρά βιομηχανικών κλάδων, εξωστρεφής, έντονα εξαγωγικός και συμβάλει ουσιαστικά στην περιφερειακή απασχόληση και ανάπτυξη. - See more at: http://www.sigmalive.com/archive/news/greece/383102#sthash.bMmjfrkL.dpuf   ο μεταλλευτικός κλάδος είναι σημαντικός οικονομικός τομέας της χώρας, απαραίτητος για σειρά βιομηχανικών κλάδων, εξωστρεφής, έντονα εξαγωγικός και συμβάλει ουσιαστικά στην περιφερειακή απασχόληση και ανάπτυξη. - See more at: http://www.sigmalive.com/archive/news/greece/383102#sthash.bMmjfrkL.dpuf

λατομείο στην Πεντέλη (Μάρμαρα Διονύσου Α.Ε.Β.Ε.) το παγκοσμίου φήμης Πεντελικό Μάρμαρο
 Σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές του ο κ. Σ.Σοφιανόπουλος εξηγούσε ότι είναι αδιανόητο να μην υπάρχει καθετοποιημένη παραγωγή στην αξιοποίηση των πρώτων υλών της πατρίδος μας, όπως στον βωξίτη, τη στιγμή μάλιστα που είμαστε μια από τις πρώτες βωξιτοπαραγωγές χώρες στον κόσμο. Εκτός από τις σκανδαλώδεις, αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις που εκμεταλλεύτηκαν τον ορυκτό πλούτο της πατρίδος μας (βλέπε ΠΕΣΙΝΕ) η πατρίδα μας έχασε και εξακολουθεί να χάνει τεράστια ποσά από την πώληση πρώτων υλών σε ακατέργαστη μορφή. Το ελληνικό κράτος στάθηκε απέναντι σε πολλές προσπάθειες που έγιναν για να δημιουργηθεί βαρειά βιομηχανία, να αξιοποιεί η πατρίδα μας τον ορυκτό πλούτο και όπως επισημαίνει και ο δρ.Π.Τζεφέρης να έχουμε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας αλλά και τεράστιο κύκλο μικρότερων βιομηχανιών και βιοτεχνειών οι οποίες θα εμπλέκονταν στην επεξεργασία και μεταποίηση των πρώτων υλών. Αυτό θα σήμαινε χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, περιορισμό εισαγωγών, αύξηση εξαγωγών, ισχυροποίηση του βασικού παραγωγικού "κορμού" της οικονομίας (που σήμερα είναι σχεδόν ανύπαρκτος) και τόσα άλλα πολλαπλασιαστικά οφέλη.  Σημειώνουμε για παράδειγμα ότι η Ιαπωνία δεν έχει καμία πρώτη ύλη στο υπεδαφός της αλλά έχει βαρειά βιομηχανία, αυτοκινητοβιομηχανίες κλπ.  Γιατί όχι και η πατρίδα μας;
Σημείωση 2:  Σχετικά με τον εξαίρετο οικονομολόγο-νομικό Δημήτριο Μπάτση και το μνημειώδες έργο του "Η βαρειά Βιομηχανία στην Ελλάδα" βλέπε εδώ: http://hellas-economy.blogspot.gr/2014/08/blog-post_12.html Σημείωση 3: (είναι από το βιβλίο του Σ.Σοφιανόπουλου) Πρόεδρος ήταν ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης Μποδοσάκης, το οποίον σκότωσε η 17 Νοέμβρη. Τον Δημ. Μπάτση τον σκότωσε η πατρίδα μας (ήτοι το ελληνικό κράτος) με ψέμματα, όπως πήγε να κάνει και με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Σημείωση 4: ΠΕΣΙΝΕ, πρόκειται για ένα από τα γνωστότερα σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών. Ο Κ.Καραμανλής ο πρεσβύτερος με πρόσχημα την προσέλκυση της επένδυσης παραχώρησε το 1960 το σκανδαλώδες προνόμιο να μπορεί να αγοράζει η ΠΕΣΙΝΕ ρεύμα από τη ΔΕΗ σε τιμή χαμηλότερη του κόστους. Η ΠΕΣΙΝΕ πλήρωνε 7 δρχ. την κιλοβατώρα τη στιγμή που οι αγρότες για την παραγωγή τους (αντλιοστάσια) πλήρωναν 14 δρχ, ενώ οι οικιακοί καταναλωτές 22 δρχ! την κιλοβατώρα.
  thesecretrealtruth

***  BOMBA του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ !  Ανατρέπει τα ΠΑΝΤΑ...
 
~   Επίθεση από κουκουλοφόρους δέχθηκαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών. Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στα τραπεζάκια της ΔΑΠ και εκτός από υλικές ζημιές  χτύπησαν και ένα μέλος της γαλάζιας παράταξης ΔΑΠ ΝΔΦΚ με σιδερολοστό στο κεφάλι.
Οτραυματίας νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου και με μικρή απώλεια μνήμης. Στο νοσοκομείο του Ρίου έσπευσε άμεσα και η πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου να πληροφορηθεί από κοντά για την κατάσταση της υγείας του φοιτητή ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν ακόμη δύο φοιτητές με ελαφριά τραύματα.  Μάλιστα αξίζει να τονιστεί πως αυτή είναι η δεύτερη δολοφονική επίθεση μέσα στο 2017.
Το σχόλιο tweet του Κυριάκου Βελόπουλου εκτός από την ανάδειξη της είδησης συμπεριλαμβάνει και σε λίγες γραμμές την άποψή του (και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ) για τον τρόπο λειτουργίας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα κόμματα δεν έχουν καμία δουλειά στα Πανεπιστήμια. Τα Πανεπιστήμια πρέπει να είναι ακομμάτιστα, να είναι χώροι Παιδείας και Μόρφωσης (η διάκριση είναι σαφής) και φυσικά οι φοιτητές απερίσπαστοι να αφοσιώνονται στην επιστήμη τους. Άλλο η πολιτική και άλλο η κομματική ταυτότητα.
Πρέπει το Σύστημα να προστατέψει την Παιδεία μας αλλά και τους Φοιτητές μας. Η ευθύνη είναι όλων μας.

***

*** Αθλητική ενημέρωση  :

*** ΤΡΙΤΗ  14/03/2017 :
  Γιουβέντους (Ιταλία)-Πόρτο (Πορτογαλία)   1-0  (2-0)
40ό λεπτό,  ο Ντιμπάλα .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Οβίντιου Χάτεγκαν (Ρουμανία)
ΚΟΚΚΙΝΗ: 40΄ Μαξ Περέιρα
 ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κουαδράδο - Λαγιούν, Αντρέ Σίλβα
 ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπενατιά (60΄ Μπαρτσάλι), Κεντίρα, Κουαδράδο (46΄ Πιάτσα), Μαρκίζιο, Ιγκουαΐν, Άλεξ Σάντρο, Μάντζουκιτς, Μπονούτσι, Ντιμπάλα (78΄ Ρινκόν), Ντάνι Άλβες.
ΠΟΡΤΟ (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Κασίγιας, Μαξ Περέιρα, Μαρκάνο, Μπραχίμι (67΄ Ντιόγκο Γιότα), Αντρέ Σίλβα (46΄ Μπολί), Αντρέ Αντρέ, Λαγιούν, Ντανίλο, Φελίπε, Σοάρες, Όλιβερ Τόρες (70΄ Οτάβιο).


Λέστερ (Αγγλία)-Σεβίλλη (Ισπανία)    2-0 (1-2)
Στο 27ο στο πόδι του Γουές Μόργκαν , 54o  με τον Ολμπράιτον.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)
ΚΟΚΚΙΝΗ: 74΄ Νασρί
 ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βάρντι, Σμάιχελ, Εντιντί, Μαχρέζ - Νασρί, Βιτόλο
 ΛΕΣΤΕΡ (Κρεγκ Σέικσπιρ): Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Φουξ, Ντινκουότερ, Εντιντί, Ολμπράιτον, Μαχρέζ (90΄ Αμαρτέι), Οκαζάκι (64΄ Σλιμανί), Βάρντι.
ΣΕΒΙΛΛΗ (Χόρχε Σαμπάολι): Ρίκο, Μερκάδο (46΄ Μαριάνο), Παρέχα, Ραμί, Σαράμπια (46΄ Γιόβετιτς), Ιμπόρα, Ενζονζί, Εσκουδέρο, Βιτόλο, Νασρί, Μπεν Γεντέρ (68΄ Κορέα).

ΤΕΤΑΡΤΗ  15/03/2017 :
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Λεβερκούζεν(Γερμανία)  0-0  (4-2) 
Μονακό (Γαλλία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)    3-1  (3-5)

Έχουν γίνει τα ματς:
Νάπολι (Ιταλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 1-3 (1-3)
Άρσεναλ (Αγγλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 1-5 (1-5)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 6-1 (0-4)           
Ντόρτμουντ (Γερμανία)-(Μπενφίκα (Πορτογαλία) 4-0 (0-1)

***   Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας...

~  10:00 Eurosport 1
Σνόουμπορντ: Παγκόσμιο πρωτάθλημα
 12:00 FOX Sports
Ιαπωνία - Ισραήλ
 14:00 Eurosport 1
Σνόουμπορντ: Παγκόσμιο πρωτάθλημα
 15:15 Eurosport 1
Βορινό σύνθετο: Παγκόσμιο κύπελλο
 16:00 Eurosport 2
NOKERE KOERSE
 17:15 Eurosport 1
Αλπικό σκι: Παγκόσμιο κύπελλο
 18:30 Eurosport 2
Άλμα με σκι: Παγκόσμιο κύπελλο
 18:45 Eurosport 1
Αλπικό σκι: Παγκόσμιο κύπελλο
 19:00 COSMOTE SPORT 7 HD
Σκρα Μπελχάτοβ - Τσιβιτανόβα
Champions League
 21:45 COSMOTE SPORT 1 HD
Μονακό - Μάντσεστερ Σίτι  3-1
Champions League
 21:45 COSMOTE SPORT 2 HD
Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερ Λεβερκούζεν   0-0
Champions League
 02:00 COSMOTE SPORT 4 HD
Σαν Αντόνιο Σπερς - Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς
ΝΒΑ

 
*** Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής στην Α1  πόλο ανδρών :
Παναθηναϊκός-Χίος 9-6
Γλυφάδα-Παλ. Φάληρο 8-4
Πανιώνιος-ΝΟ Πατρών 11-11
Εθνικός–ΠΑΟΚ 8-12
Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός 7-10
Τα οκτάλεπτα: 2-0, 3-5, 0-4, 2-1
Τα γκολ:
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Χρυσοσπάθης 2, Αφρουδάκης, Καπότσης, Γούβης, Σολανάκης, Κοπελιάδης
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γεννηδουνιάς 4, Μουρίκης 3, Κολόμβος, Μυλωνάκης, Φουντούλης
Καλαμάκι-Υδραϊκός 14-20
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)1. Ολυμπιακός 285-70 54
2. Βουλιαγμένη 198-97 46
3. Παναθηναϊκός 134-108 38
4. Γλυφάδα 128-123 35
5. Παλαιό Φάληρο 147-143 29
. Υδραϊκός 154-131 29
7. ΠΑΟΚ 135-144 28
8. Εθνικός 130-150 26
9. Πανιώνιος 115-184 13
10. Χίος 130-172 11
11. ΝΟ Πατρών 108-222 3
12. Καλαμάκι 107-227 2
 
***  Τα αποτελέσματα για την 16η αγωνιστική της Α1 ανδρών στην υδατοσφαίριση.:

Καλαμάκι-ΝΟ Πατρών 9-9
ΠΑΟΚ-Χίος 8-5
Βουλιαγμένη-Πανιώνιος 13-4
Γλυφάδα-Ολυμπιακός 3-16
Εθνικός-Υδραϊκός 4-8
Παναθηναϊκός-Παλ. Φάληρο 6-7
***    Πρόκριση στο φάιναλ φορ για τη γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού              Στην Euroleague...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΤΟΒΑ  11-10 .- ^
Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-3, 1-2, 2-2
Τα πέναλτι: 3-2
Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου, Ελευθεριάδου, Σώρα, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Μ. Πλευρίτου, Έμολο 5, Β. Πλευρίτου, Μπιανκόνι 1, Σμιτ 1, Σταματοπούλου.
ΠΑΝΤΟΒΑ (Στέφανο Ποστερίβο): Τεάνι, Μπαρζόν 1, Ι. Σαβιόλι, Γκοτάρντο, Μ. Σαβιόλι 2, Κουεϊρόλο 3, Μίλιο, Ντάριο 2, Γκαλάρντι 2, Ρόμπινσον, Νέντσα, Κασόν, Φραντσεσκίνο.

*** Στην Ευρωλίγκα του πόλο

Ολυμπιακός-Ουτρέχτη   6-5 .- ^
Τα οκτάλεπτα: 2-0, 0-2, 3-2, 1-1.
Ολυμπιακός: Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 1, Ελευθεριάδου 2, Σώρα, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Πλευρίτου Μ., Έμολο, Πλευρίτου Β., Μπιανκόνι 1, Σμιτ, Σταματοπούλου.
Ουτρέχτη: Αάρτς, Φαν Ντερ Μόλεν, Γιάνσεν, Χένε Ντ. 3, Φράουενφέλντερ 1, Λόριτσεν, Σρέντερ, Φαν Ρόσουμ, Σμιτς 1, Ντρέβες, Χένε Αμ., Γκέσερικ, Μπούις.
~ Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ντουναϊσβάρος επιβλήθηκε με 18-6 της Λιλ και κατέλαβε τη δεύτερη θέση του ομίλου.
Τελική Βαθμολογία
1. Ολυμπιακός 9 (33-15)
2. Ντουναϊσβάρος 6 (36-19)
3. Ουτρέχτη 3 (21-21)
4. Λιλ 0 (13-48)

***


~   ~ Από τελευταίες αναρτήσεις  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
  ~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25  και  26 Φεβρουαρίου 2017  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/25-26-2017-super-league-25022017-3-0-1-0.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κ. Δευτέρα 27  Φεβρουαρίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας    :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/02/news.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  28  Φεβρουαρίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .... :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-28-2017.html .-  
~**
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας RFAA NEWS Πέμπτη 02-03-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/rfaa-news-02-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-03-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  04  Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή της Ορθοδοξίας 05  Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-05-2017.html .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 04  και 05 Μαρτίου  2017  :Ανασκόπηση όλων των αθλητικών εβδομάδας που έφυγε  .... :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-06-2017.html .-
~*   ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  06  Μαρτίου 2017  :   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07  Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/03/news-07-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08  Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .... :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-08-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NWES 2 - Τετάρτη  08 Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-nwes-2-08-2017.html .- 
~*Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  09  Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής  μας ....  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-09-2017.html .-  
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ..:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News  Σάββατο  11 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-11-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή  12 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-12-2017.html  
 ~*
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11  , 12  και  13  Μαρτίου  2017  :Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που μας πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/11-12-13-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 13 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  ....   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-13-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  14 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....     :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-14-2017.html    .- 
~*  Η  Εφημερίδα μας  Arfara News 2 .. Τρίτη 14  Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-2.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  15 Μαρτίου  2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ....  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-15-2017.html .-  
 

 
 
 
 *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5352   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3474   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3468 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.294  βίντεο   .-

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου