ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη 06 Απριλίου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
**

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ.
Άγιος Ιωάννης ο ΚαρπάθιοςΌταν η ψυχή βγει από το σώμα, ο εχθρός διάβολος ορμά εναντίον της με θρασύτητα και την πολεμά και την ονειδίζει και γίνεται αυστηρός και φοβερός κατήγορος των αμαρτιών της. Αλλά τότε μπορεί να δει κανείς την ψυχή που αγαπά τον Θεό και έχει μεγάλη πίστη σ’ Αυτόν, αν και πολλές φορές είχε πληγωθεί από αμαρτίες, να μην κατατρομάζει στις εφόδους του εχθρού και τις απειλές του, αλλά μάλλον να ενισχύεται με τη χάρη του Κυρίου και να τη φτερώνει η χαρά· να την κάνουν θαρραλέα οι άγιοι άγγελοι πού την οδηγούν και περιτειχισμένη από το φώς της πίστεως να αντιλέγει δυνατά με μεγάλο θάρρος στον πονηρό διάβολο: «Τί κοινό υπάρχει μεταξύ μας, εχθρέ του Θεού; Τί κοινό υπάρχει μεταξύ μας, δραπέτη των ουρανών και δούλε πονηρέ; δεν έχεις εσύ πάνω μας καμιά εξουσία. Ὁ Χριστός, ο Υιός του Θεού, έχει την εξουσία πάνω σ’ εμάς και πάνω σε όλα. Σ’ Αυτόν αμαρτήσαμε και σ’ Αυτόν θα απολογηθούμε, έχοντας ως εγγύηση της ευσπλαχνίας Του απέναντί μας και της σωτηρίας μας τον Τίμιο Σταυρό Του. Συ όμως, καταστροφέα, φύγε μακριά από μάς. δεν έχεις τίποτα εσύ με τούς δούλους του Χριστού». και ενώ θα λέει αυτά η ψυχή με θάρρος, φεύγει πίσω ο διάβολος θρηνώντας με μεγάλη φωνή, μην μπορώντας να αντισταθεί στο όνομα του Χριστού. Ανεβαίνοντας η ψυχή, πετάει προς τα κάτω και ραπίζει τον εχθρό όπως το γεράκι χτυπά τον κόρακα. και έπειτα από αυτό, μεταφέρεται από τούς θείους αγγέλους γεμάτη χαρά στους τόπους πού της έχουν οριστεί, ανάλογα με την κατάστασή της.


6 Απριλίου
Των εν Περσίδι 120 αγίων Μαρτύρων (†344-347). Ευτυχίου (1) πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως (†582). Οσιομάρτυρος Γενναδίου, του νέου (†1818). Νεομαρτύρων Γεωργίου, Εμμανουήλ, Λάμπρου, Μιχαήλ, Θεοδώρου και Γεωργίου, των εκ Σαμοθράκης και εν Μάκρη (Αλεξανδρουπόλεως) αθλησάντων (†1835). Οσίων Γρηγορίου του Σιναίτου, Γρηγορίου του εν Άθω και Πλατωνίδος.
(1) Ο άγιος Ευτύχιος καταγόταν από το χωριό Θεία Κώμη της Φρυγίας και έζησε επί των αυτοκρατόρων Ιουστινιανού Α`, Ιουστίνου Β` και Τιβερίου. Από πολύ νωρίς ο θείος του ο πρεσβύτερος Ησύχιος τον γαλούχησε στο νάματα της ορθόδοξης πίστης και ση θεολογία. Αργότερα εκάρη μοναχός και χειροτονείθηκε διάκονος και πρεσβύτερος στο μοναστήρι της Αμάσειας. Κατά την παραμονή του στη Βασιλεύουσα εντυπωσίασε με την συγκροτημένη προσωπικότητά του, το ήθος και τις σπάνιες αρετές του τον Πατριάρχη Μηνά και απέκτησε την εύνοια του περίφημου αυτοκράτορα Ιουστινιανού του Α`, ο οποίος όταν το 552 εκοιμήθη, ο Μηνάς συνέστησε να εκλεγεί στη θέση του ο Ευτύχιος. Από τη νέα του θέση ο άγιος ξεδίπλωσε όλα του τα πνευματικά και διοικητικά χαρίσματα αλλά και την εμμονή του και πιστότητά του στις ορθόδοξες αλήθειες. Γι` αυτό και βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Ιουστινιανό όταν εκείνος παρασύρθηκε από την αίρεση των αφθαρτοδοκητών. Για τη στάση του αυτή καθαιρέθηκε και εξορίστηκε για δώδεκα χρόνια. Όταν όμως έλαμψε η αλήθεια επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη και έγινε δεκτός με μεγάλες τιμές επί των ημερών του αυτοκράτορα Τιβέριου. Εκοιμήθη εν ειρήνη. ~

Σήμερα 06/04/2017 εορτάζουν:

Άγιος Ευτύχιος πατριάρχης Κωνσταντινούπολης
~   Ἦχος γ'. Τὴν ὡραιότητα.
~   Βίον οὐράνιον, Πάτερ κτησάμενος, σκεῦος ἐπάξιον, ὤφθης τῆς χάριτος, λόγω καὶ πράξει βέβαιων, τὴν θείαν σοὶ χορηγίαν ὅθεν ἱεράτευσας, ἰσαγγέλως τῷ Κτίσαντι, ἔνδοξε Εὐτύχιε, Ἐκκλησίας ὡράισμα, ἣν φύλαττε ταὶς σαὶς προστασίαις, πάσης ἀνάγκης ἀνωτέραν.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Ευτυχίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως - 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ :  https://youtu.be/CEqa-ZW_Rdc  .-


Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσκυνήσεως

Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας

Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας
 
Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρο....
 
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

*** Στην αυτοπρόσωπη παρουσία επιμένουν η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης στη δίκη για την επιμέλεια του παιδιού τους 
Νέα αναβολή για τις 17 Μαϊου 
 Νέα αναβολή για τις 17 Μαϊου πήρε η εκδίκαση της επιμέλειας του παιδιού του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα, ύστερα από το αίτημα των δικηγόρων τους για αυτοπρόσωπη παρουσία τους στο δικαστήριο. Η εκδίκαση αρχικά είχε προγραμματιστεί για την 1η Μαρτίου αλλά αναβλήθηκε για σήμερα . Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας έχει δώσει την προσωρινή επιμέλεια στη γιαγιά και τη θεία του αγοριού.
   *Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας κ. Αντώνη Κατσά
Video: Δίκη επιμέλεια γιου Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη , https://youtu.be/LGJBO52TRYk  .

*** Ισχυρή σεισμική δόνηση αναστάτωσε την Πάτρα 
Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18.45΄ το απόγευμα της Τετάρτης με επίκεντρο την  Πάτρα και συγκεκριμένα την περιοχή Ρίου Αντιρρίου. Η δόνηση προερχόταν από εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ήταν μεγέθους 4.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

*** «Πλάτη» βάζει ο Παναγιώτης Νίκας για τον Σταύρο Μπένο 
Όλοι δικαιούνται να προσφέρουν για την αρχαιολογική μας κληρονομιά
 Σε συνέχεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο την Τρίτη 28 Μαρτίου με αντικείμενο τη συνεργασία όλων για την επιβοήθηση των ανασκαφών στην αρχαία Θουρία, καθώς και ανακοίνωσης από πλευράς του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, ο δήμαρχος Π. Νίκας δήλωσε χθες τα εξής:
«Οι αρχαιολογικοί χώροι ασφαλώς δεν αποτελούν ιδιοκτησία των αρχαιολόγων. Βλέπουμε ανακοινώσεις από αρχαιολόγους, των οποίων το περιεχόμενο παραπέμπει σε ιδιοκτησιακή αντίληψη. Όλοι έχουν λόγο για τους αρχαιολογικούς χώρους, ασφαλώς περισσότερο το υπουργείο Πολιτισμού και οι αρχαιολόγοι».
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην προ ημερών σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή του προέδρου του «Διαζώματος» Σταύρου Μπένου, του καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρου Θέμελη, εκπροσώπου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και του διευθυντή του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, μεταξύ άλλων, «όπου αποφασίστηκε το “Διάζωμα” από το ταμείο του να διαθέσει μεγάλο ποσό για να διευκολύνει γραφειοκρατικές διαδικασίες, να κάνει μελέτες και να ρυθμίσει θέματα σχετικά με απαλλοτριώσεις. Δηλαδή, να βοηθήσει να… τρέξουν γρηγορότερα οι διαδικασίες, που μόνο εμείς, που έχουμε απέναντί μας το κράτος, ξέρουμε την καθυστέρηση και τι αγώνας πρέπει να αναληφθεί για να υπάρξει εξέλιξη σε έργα και δράσεις».
Ο κ. Νίκας κατέληξε τονίζοντας ότι «όταν σε μία χώρα λειτουργεί εδώ και δεκαετίες η Αμερικανική Αρχαιολογική Σχολή, η Γερμανική Αρχαιολογική Σχολή, δεκάδες πανεπιστήμια από το εξωτερικό κάνουν ανασκαφές, είναι δυνατόν να λέμε ότι δε θέλουμε τη συνδρομή, τη συμπαράσταση; Αυτά είναι ανήκουστα! Και η Αυτοδιοίκηση (ο Δήμος Καλαμάτας εδώ και χρόνια χρηματοδοτεί τις ανασκαφές στην αρχαία Θουρία) και ο ιδιωτικός τομέας και οργανώσεις, όπως είναι το “Διάζωμα”, με πολύ μεγάλη προσφορά, έχουν λόγο και στα πολιτιστικά ζητήματα και στη διαφύλαξη των αρχαιολογικών χώρων και στην προστασία της κληρονομιάς μας και στην προώθηση των αρχαιολογικών ανασκαφών». Α.Π.

*** Νίκας: Η κυβέρνηση θέλει να ελέγχει την Αυτοδιοίκηση 
Με πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) προχθές εξέφρασε την αντίθεσή της για τις εξαγγελίες του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος παρουσίασε την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως ειλημμένη απόφαση που δεν επιδέχεται συζήτησης.
Σε δηλώσεις του χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας επανέλαβε ότι με την απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα θριαμβεύσουν το παρασκήνιο, η συναλλαγή, η δοσοληψία και θα ακυρωθεί κάθε προοπτική ενίσχυσης του ρόλου της, ενώ θα ενταθούν τα παραλυτικά φαινόμενα στη λειτουργία των Δήμων.
Οι όποιες μειοψηφίες θα αποβαίνουν καθοριστικός παράγοντας πορείας των Δήμων, θα απαιτούν και θα λαμβάνουν περισσότερα από όσα εκπροσωπούν. Η απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εξυπηρετεί μόνο την ενίσχυση του ρόλου του κυβερνώντος κόμματος στα αυτοδιοικητικά πράγματα.
Μάλιστα, αν και παραδέχθηκε ότι δεν παρακολουθεί στενά τις δράσεις της ΚΕΔΕ, σχολίασε ότι η Αυτοδιοίκηση έχει δίκιο, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση αυξάνει την πίεσή της για έλεγχο των αυτοδιοικητικών θεσμών.
  Το νομοσχέδιο
Να σημειώσουμε ότι στις ρυθμίσεις του σχεδίου, εκτός από το θέμα του εκλογικού νόμου, μεταξύ άλλων προβλέπεται η επαναφορά της αποζημίωσης για τους συμμετέχοντες στα δημοτικά συμβούλια, αλλά και η απορρόφηση των υπαλλήλων των νομικών προσώπων των ΟΤΑ που καταργούνται στους οικείους ΟΤΑ.
Επίσης, οι Δήμοι μπορούν να παρέχουν σίτιση και στέγαση σε δημόσιους υπαλλήλους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο κατοικίας τους για να εργαστούν, εφόσον οι φιλοξενούμενοι ή τα παιδιά τους δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία. Παράλληλα:
•Δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους Δήμους του ενός να συμμετέχουν σε δημοτικές επιχειρήσεις, με αποκλειστικό σκοπό τη λειτουργία ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού.
•Οι δικηγόροι επιτρέπεται να απασχολούνται ως ειδικοί σύμβουλοι, συνεργάτες ή επιστημονικοί συνεργάτες περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών συνεχίζοντας να ασκούν το επάγγελμά τους, κάτι που δεν ισχύει για τις υπόλοιπες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών, εκτός αν αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο διαφορετικά.
•Δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς λαμβάνοντας δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έως το τέλος τους έτους.
•Προβλέπεται απαλλαγή μέρους ή όλου του ποσού των τόκων και των προσαυξήσεων για τις οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων προς τους Δήμους.
Επίσης, υπάρχει σειρά ρυθμίσεων που αφορούν στο προσωπικό των ΟΤΑ και των νομικών προσώπων αυτών, ρυθμίσεις για τις αποσπάσεις, τις μετατάξεις και την αναγνώριση προϋπηρεσίας καθώς και την καταβολή επιδομάτων.
Μεταξύ άλλων, παύουν οι διώξεις των υπαλλήλων των ΟΤΑ που δεν είχαν προσκομίσει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα στοιχεία των υπαλλήλων που είχαν ζητηθεί το 2012 στο πλαίσιο της αξιολόγησης.
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Ξεκινά την Παρασκευή το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς 
Από Παρασκευή 7 έως Κυριακή 9 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί φέτος το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στο συνεδριακό – εκθεσιακό κέντρο του Elite στην Καλαμάτα.
Μετά τη μεγάλη επιτυχία των δύο πρώτων διοργανώσεων, το φεστιβάλ φέτος συνδιοργανώνεται από σημαντικούς φορείς, όπως Περιφέρεια Πελοποννήσου, Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ΕΛΓΟ – Δήμητρα, ΣΥΜΕΠΟΠ και Α.Σ. Καλαμάτας. Τη διοργάνωση στηρίζουν ακόμη το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Μανιατάκειον Ίδρυμα, ενώ έχουν κληθεί να συμμετέχουν κι άλλοι φορείς.
Ειδικότερα, το 3ο Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:
-Διαγωνισμό “Kalamata International Olive Oil Award – Panelaion” ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με μεικτό πάνελ γευσιγνωστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επικεφαλής του πάνελ θα είναι η κα Έφη Χριστοπούλου, εμπειρογνώμων της Ε.Ε. και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας
-Συνέδριο με θεματικές ενότητες - σημαντικές και επίκαιρες πλευρές του τομέα της ελαιοκομίας με εισηγητές από τις ελαιοπαραγωγικές Μεσογειακές χώρες. Έμφαση θα δοθεί φέτος στον τομέα της φυτοπροστασίας μετά τα έντονα προβλήματα που εμφανίστηκαν στην προηγούμενη ελαιοκομική περίοδο.
-Έκθεση ελαιοκομικών προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών, της μεταποίησης και εμπορίας ελιάς και ελαιολάδου. Στο φετινό φεστιβάλ προβλέπεται ιδιαίτερο τμήμα στον εκθεσιακό χώρο για τυποποιητές, όπου θα μπορούν να εκθέτουν και να διαθέτουν τα προϊόντα τους
-Σεμινάρια σε θέματα ορθών καλλιεργητικών, περιβαλλοντικών και ελαιοκομικών πρακτικών, θέματα προώθησης, marketing κ.λπ.
Οι ενδιαφερόμενοι εκθέτες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο site του φεστιβάλ www.kalamata-olivefastival.gr ή να απευθύνονται στο τηλ. 2721062151 και στο email: info@anelixi.net.gr
  Εκθέτες
Σημαντική, δε, είναι η συμμετοχή εκθετών στο φετινό 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς. Συνολικά ο αριθμός των εκθετών είναι 35, εκ των οποίων ο ένας από την Ιταλία. Ανάμεσα στις επιχειρήσεις και στους οργανισμούς που συμμετέχουν με περίπτερο στο Φεστιβάλ είναι:
-Η GEA Westfalia Separator Hellas S.A., μεγάλος χορηγός και εκθέτης. Θυγατρική της γερμανικής εταιρείας GEA A.G, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξοπλισμού ελαιοτριβείων, που δίνει κάθε χρόνο το «παρών» στο φεστιβάλ, παρουσιάζοντας ό,τι νεώτερο στην τεχνολογία της έκθλιψης και του διαχωρισμού του ελαιολάδου. Mε εμπειρία, 120 και πλέον ετών, η GEA στοχεύει διαρκώς στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, με τα καλύτερα χαρακτηριστικά, μειώνοντας το κόστος λειτουργίας, συντήρησης και κατανάλωσης ενέργειας.
-Η Εθνική Τράπεζα, χορηγός και εκθέτης. Με τη συμμετοχή της έχει ως στόχο την προσέγγιση, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων και των συνεργασιών της με φορείς του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας και επιβεβαιώνει τη στρατηγική της στήριξη προς τον αγροτικό κλάδο, προσφέροντας λύσεις και υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες του Έλληνα αγρότη. Στο εκθεσιακό περίπτερο της Εθνικής Τράπεζας οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρει σε αγρότες και εμπόρους αγροτικών προϊόντων, με σκοπό τη χρηματοδότηση επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής, παρέχοντας το απαιτούμενο κεφάλαιο κίνησης. Η τράπεζα αναπτύσσει εξειδικευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Συμβολαιακής Γεωργίας, που διευκολύνει τη σταθερότητα του αγροτικού παραγωγικού - συναλλακτικού κυκλώματος, αλλά και την ανάπτυξη συνεργασιών και εξωστρέφειας. Συμμετέχει δε ενεργά στην πρωτοβουλία του ΥΠΑΑΤ για την έκδοση της «Κάρτας του Αγρότη».
-Η MERCACEI, εκδοτικός οργανισμός με βάση την Ισπανία. Από το 1994, ο εκδοτικός όμιλος Mercacei-Edimarket Editores ειδικεύεται στην παραγωγή επαγγελματικών εκδόσεων για το ελαιόλαδο, τις επιτραπέζιες ελιές και όλους τους τομείς ελιάς. Απαρτίζεται από μια ισχυρή ομάδα επαγγελματιών με μεγάλη εμπειρία στον κλάδο των τροφίμων, ενώ διαθέτει συνεργασίες με κορυφαίους εμπειρογνώμονες και συνεργάτες, καθώς και ένα εκτεταμένο δίκτυο ανταποκριτών σε όλες τις περιοχές παραγωγής της Ισπανίας, της Ιταλίας και τη Νότια Αμερική, καθώς και συνεργάτες σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου και την Αυστραλία.
Οι δε εκθέτες του 3ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς είναι:
  Εκθέτης Δραστηριότητα
CHEMITECH       ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ, ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ, ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ
EM HELLAS ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΔΑΦΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ
GEA WESTFALIA     ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΩΝ
GIFT N DESIGN ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
MERCACEI  ΙΤΑΛΙΚΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
OLIOTECH  ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΩΝ
SPACESONIC    ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ
UNITY ΕΠΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΩΝ
VIS OLIVAE IKE      ΣΑΠΟΥΝΙΑ
Α. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.Ε ΦΥΤΩΡΙΑ
Α.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ    ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ      ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ
ΑΝΕΛΙΞΗ    ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΕΦΟΔΙΑ
ΒΕΡΥΚΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ     ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ
Γ. ΔΙΚΑΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.  ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - NATURAM ΖΕΟΛΙΘΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
ΔΙΑΚΟΥΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - DELTOLIVA   ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΩΝ
ΔΡΟΣΟΥ ΙΩΑΝΝΑ - ΓΙΑΝΝΟΛΙΧΟΥΔΙΕΣ     ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ  ΤΡΑΠΕΖΑ
ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ    ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ       ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΚΟΥΒΕΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε.  ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ LIVA      ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ     ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΑΒΕΕ      ΠΥΡΗΝΑΙΛΟΥΡΓΕΙΟ
ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ SOLARWAY      ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΣΑΡΕΛΛΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΣΙΔΗΡΙΚΑ, ΧΡΩΜAΤΑ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ       ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
ΣΥΜΕΠΟΠ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΤΣΟΠΕΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣΙΔΗΡΟΥΡΓΙΑ
ΧΑΡΛΑΣ Α.Ε.      ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΧΑΡΜΠΗΣ ΑΒΕΕ      ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ
ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ     ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
 
*** Η αστυνομία αναζητά μάρτυρες για το άγνωστο όχημα που παρέσυρε και σκότωσε τον 80χρονο 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Χθες (4.4.2017) το πρωί, στο 2ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ασπροχώματος- Πύλου, άγνωστο όχημα παρέσυρε 80χρονο ημεδαπό τραυματίζοντας τον θανάσιμα, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψε το σημείο.
Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για τις συνθήκες του ως άνω ατυχήματος, να επικοινωνήσει με το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας στα τηλέφωνα 27210-44634 και 27210-44633 ή στο 100. 

*** Σιωπηλή διαμαρτυρία την Κυριακή στην Καλαμάτα 
Μια διαμαρτυρία χωρίς φωνή και κίνηση, αλλά με μεγάλη σημασία διοργανώνει την Κυριακή η ομάδα Wheeling2help Kalamata.
Ο λόγος της διαμαρτυρίας αυτής, είναι η προσβασιμότητα των ΑμΕΑ και στην πόλη μας.
Ακολουθεί το κάλεσμα για τη συμμετοχή του κόσμου:
Την Κυριακή 9 Απριλίου στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σιωπηλή διαμαρτυρία για τον εμποδισμό της ελεύθερης μετακίνησης σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.
Η δράση θα υλοποιηθεί την 12.00 το μεσημέρι και όλοι οι συμμετέχοντες θα σταθούν σιωπηλοί, χωρίς να περπατούν, για 10 λεπτά (12.00-12.10), με την μάσκα του Άφωνου, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο το «ξάφνιασμα» από την έλλειψη μέριμνας πρόσβασης για όλους....
Την πρόσκληση για συμμετοχή προς όλους απευθύνουν όλοι οι μαθητές που έλαβαν μέρος στην εκστρατεία FREE Mobility, σε κάθε πόλη της χώρας, για να συμμετέχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας,
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πήγασε από τον εμποδισμό και την έλλειψη ελευθερίας μετακίνησης των πεζών που παρατηρείται στις πόλεις όλης της χώρας.
Η κατάληψη των πεζοδρομίων από τα αυτοκίνητα, το άπλωμα των εμπορευμάτων, τα τραπεζοκαθίσματα, η κακή τοποθέτηση της σήμανσης σε συνδυασμό με τις κολώνες στους δρόμους και τα διάφορα διακοσμητικά στοιχεία των καταστημάτων, προκαλούν δυσκολία έως και αδυναμία ελεύθερης πρόσβασης σχεδόν στο 50% του πληθυσμού της χώρας.
Έτσι και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι ομάδες των μαθητών που έλαβαν μέρος στις εκστρατείες ECOMOBILITY και FREE MOBILITY, θα καλέσουν τις τοπικές αρχές και τους συμπολίτες τους σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία με την δράσης «ΑΦΩΝΟΙ, Μπροστά στο Πρόβλημα», απαιτώντας πρόσβαση όλων των παιδιών με αναπηρία στις παιδικές χαρές, με ειδικά διαμορφωμένα παιχνίδια, για χρήση και από παιδιά με αναπηρία...
Μένουμε «ΑΦΩΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ», και λέμε ένα ισχυρό «ΟΧΙ» σε ξεχωριστές παιδικές χαρές για παιδιά με αναπηρία.
Λέμε «ΝΑΙ» στην πρόσβαση όλων των παιδιών σε κάθε παιδική χαρά… λέμε «ΝΑΙ» στο παιχνίδι με τους φίλους χωρίς αποκλεισμούς!
Στην πόλη μας η συνάντηση έχει οριστεί επί των οδών Βαλαωρίτου και Αναγνωσταρά, κατόπιν επαφής μας με τα Α.μεΑ της Καλαμάτας, οι οποίοι θεωρούν την Αναγνωσταρά την πιο δύσβατη οδό !!!

*** Αναπλάσεις σε Ηρώων, Αύρας και Ποσειδώνος 
Δημοπρατήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας προχθές το έργο «Ανακατασκευή πεζοδρομίων και φωτισμού, τμημάτων των οδών Αύρας, Ηρώων και Ποσειδώνος». Υπεβλήθησαν 16 προσφορές και προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία ΤΕΡΚΑΤ, που προσέφερε έκπτωση 59,43%. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 900.000 ευρώ με το ΦΠΑ και η χρηματοδότησή του προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
  Αναγκαιότητα παρέμβασης
Σκοπός της μελέτης είναι πρωτίστως η διευθέτηση του κυμαινόμενου σήμερα πλάτους των δρόμων, σε δρόμους και πάλι διπλής κατεύθυνσης, σταθερού όμως πλάτους ανά λωρίδα κατεύθυνσης, 6,40 μέτρων για την Αύρας και 7,00 μέτρων για την Ηρώων αντίστοιχα, με μικρή μετατόπιση των υφιστάμενων αξόνων.
Συγχρόνως, δημιουργούνται πεζοδρόμια, κι αυτά κυμαινόμενου πλάτους αλλά σαφώς μεγαλύτερα από τα σημερινά και με καινούργια υλικά επιστρώσεων (λείο βιομηχανικό δάπεδο με εμφανείς αρμούς στις μεγάλες επιφάνειες και ζώνες πλάτους 80 εκ. από έγχρωμες πλάκες τσιμέντου, επαναλαμβανόμενες ανά τακτά διαστήματα).

Ποσειδώνος
Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και η προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας του πεζόδρομου Ποσειδώνος, στη μαρίνα Καλαμάτας, η οποία πραγματοποιείται με μικρές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις, που αφορούν στη βελτίωση του υπάρχοντος φωτισμού του πεζόδρομου με φώτα νέας τεχνολογίας (LED), στην αντικατάσταση των φθαρμένων πλακών επίστρωσης σε διάφορα σημεία του δρόμου, αλλά και στη σύνδεση του παραπάνω πεζόδρομου με την οδό Σαλαμίνος, με τη δημιουργία ενός πεζόδρομου πλάτους 5,0 μέτρων και μήκους 45 μέτρων, που περνά μπροστά από τα καταστήματα εστίασης «Λιμένι» και «Mangiona».
  Τεχνικά στοιχεία
Ιδιαίτερη σημασία δίδεται στην προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα, προβλήματα όρασης κ.λπ., με την κατασκευή των απαραίτητων ραμπών και διαβάσεων και τη δημιουργία ζώνης όδευσης των ατόμων με δυσκολία όρασης, σε πλάτη πεζοδρομίων και οδεύσεις όπου μπορεί να αναπτυχθεί τέτοιου είδους δραστηριότητα, καθότι η όδευση των τυφλών πρέπει απαραίτητα να είναι ανεμπόδιστη για χώρο κατ' ελάχιστον 1,50 μέτρου από τον άξονα της πλάκας όδευσης.
Σε ό,τι αφορά τώρα το πράσινο, προβλέπεται η φύτευση νέων δέντρων (γρεβιλέες) σε πλάτη πεζοδρομίων που είναι πάνω από 3,0 μέτρα. Τα παραπάνω δέντρα είναι ημιαειθαλή, παρουσιάζουν μεγάλη ανάπτυξη και έχουν πλούσια κόμη, στοιχείο απαραίτητο για ευχάριστο και άνετο περίπατο.
Εκτός των νέων δέντρων υπάρχουν σήμερα και κάποια δέντρα σε πολύ καλή κατάσταση και με ωραίοι ίσκιο, που πρέπει οπωσδήποτε να διατηρηθούν, ασχέτως αν δε βρίσκονται στην άκρη του πεζοδρομίου. Κάποια άλλα, όμως, που το ριζικό τους σύστημα έχει δημιουργήσει πολλές και έντονες ανωμαλίες (ανυψώσεις) στα υπάρχοντα πεζοδρόμια, θα πρέπει μάλλον να απομακρυνθούν.
Σχετικά με τον αστικό εξοπλισμό, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπαυση των πεζών, με τη δημιουργία χώρων ξεκούρασης σε άνετα καθιστικά – παγκάκια και βρύσες πόσιμου νερού, στην τοποθέτηση κάδων μικροαπορριμμάτων ανά τακτά διαστήματα της διαδρομής και στη σωστή ενημέρωση των οδηγών με τοποθέτηση πινακίδων ρυθμιστικών και ένδειξης επικίνδυνων θέσεων με τους αντίστοιχους στύλους στήριξης.
Τέλος, αντικαθίστανται οι υπάρχοντες μεταλλικοί κάδοι οικιακών απορριμμάτων με νέους κυκλικούς πέτρινους στην εξωτερική τους πλευρά κάδους, μεγάλης χωρητικότητας.

*** ΑΦΩΝΟΣ ο Γ.ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ! Τι ήθελε και το είπε ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ; Πανικός...

~  Καταπέλτης ήταν ο Κ. Βελόπουλος ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στο κεντρικό δελτίου του Kontra Channel και το Γ. Παπαγιάννη.
Τι είπε; Tα πάντα! Για το ξεπούλημα της ελληνικής περιουσίας, για την ανεπάρκεια του πολιτικού συστήματος, για την έλλειψη προγράμματος από όσους θέλουν να… ‘σώσουν’ τη χώρα.
Καλύτερα όμως να μη διαβάζετε. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε.
VIDEO :  Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ KONTRA CHANNEL 06/04/2017 , https://youtu.be/Gs1x4o9iN2E  .-

***  ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ! ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ...

~   Φαίνεται ότι οι χώρες των Βαλκανίων φοβούνται την έκρηξη στην περιοχή, και προσπαθούν από τώρα να πάρουν τα μέτρα τους, ενώ και το ΝΑΤΟ προσπαθεί να βάλει με κάθε τρόπο εμπόδια στην διείσδυση του Ρωσικού παράγοντος στην περιοχή.
Έτσι, όπως αποκάλυψαν Σερβικές ιστοσελίδες («Dnevne» και «InSerbiaInfo»), η Ρουμανία και η Βουλγαρία, χώρες-μέλη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, προσπαθούν με κάθε τρόπο να μπλοκάρουν την εφαρμογή της αμυντικής συμφωνίας Σερβίας-Ρωσίας, απαγορεύοντας τη μεταφορά ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών Mig-29 στη Σερβία.

Η αγορά έγινε τον Δεκέμβριο του 2016, και όπως λένε οι Σέρβοι αναλυτές, τα αεροπλάνα θα τα είχε ήδη στην κατοχή του ο Σερβικός Στρατός, όμως η Ρουμανία και η Βουλγαρία απαγορεύουν την διέλευση των αεροπλάνων από τον εναέριό τους χώρο.

*** ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ του VoiceNews !  Έχουν πέσει ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ για λιγότερα... (έγγραφα)

~  Ένα έγγραφο έφτασε στα γραφεία του VoiceNews. Ένα έγγραφο που δείχνει το φορολογικό πάρτυ που γίνεται με τις off-shore εταιρείες και πλήττουν ζωτικά την Ελλάδα.

To συγκεκριμένο έγγραφο είναι addendum (προσθήκη) σε σύμβαση μεταξύ ναυτιλιακής εταιρείας και υποψήφιου πελάτη. Η συγκεκριμένη ναυτιλιακή εταιρεία είναι κυπριακών συμφερόντων, με έδρα τις Νήσους Μάρσαλ και δραστηριότητα στην Ελλάδα. Το όνομα της εταιρείας είναι «Louis Hellenic Cruises Ltd» και ίσως να την θυμάστε από το ναυάγιο του Sea Diamond στις 5 Απριλίου του 2007 με πρόσκρουση του ομώνυμου κρουαζιερόπλοιου χωρητικότητας 22.412 τόνων το οποίο μετέφερε 1163 επιβάτες και 391 μέλη πληρώματος,[2] σε ξέρα στον όρμο των Φηρών της Σαντορίνης και κατέληξε στην καταπόντισή του στον όρμο του Αθηνιού, 10 χιλιόμετρα πιο μακριά από το σημείο της πρόσκρουσης,. Ακόμα και σήμερα, από το ναυάγιο αγνοούνται δύο Γάλλο, ένας πατέρα και η κόρη του. Στο συγκεκριμένο άρθρο δε θα ασχοληθούμε με το ατύχημα. Αφορμή του άρθρου είναι οι off-shore εταιρείες και το φορολογικό τους καθεστώς. Ο λόγος πάντα για την ανηθικότητα, που κατά τη γνώμη μας υπάρχει γύρω από αυτές τις εταιρείες.
Όπως βλέπετε στο addendum η εταιρεία έχει έδρα τις Νήσους Μάρσαλ, ένα σύμπλεγμα νήσων στον Ειρηνικό Ωκεανό, μεταξύ της Χαβάης και της Παπούα-Νέας Γουινέας, με επίσημο νόμισμα το αμερικανικό δολάριο και επίσημη γλώσσα την αγγλική.
Στις Νήσους Μάρσαλ  μια Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (Limited Liability Company) έχει δύο σημαντικά χαρακτηριστικά (εδώ η πηγή των συγκεκριμένων πληροφοριών):
1. Οι διευθυντές των εταιρειών των Νησιών Μάρσαλ δεν έχουν ευθύνη εκτός αν αθετήσουν τα επίσημα καθήκοντα τους και οι υποχρεώσεις των μετόχων περιορίζεται στο ποσό της κεφαλαιοποίησης των μετοχών της εταιρείας (δηλαδή του ποσοστού συμμετοχής τους)
2. Οι εταιρείες θεωρούνται ως χωριστές νομικές οντότητες και δεν ταυτίζονται με τους ιδιοκτήτες τους. Αυτό κάνει την ίδρυση εταιρειών στα Νησιά Μάρσαλ ιδανικό προορισμό για ένα σωστό φορολογικό σχεδιασμό.
Όπως διαβάζετε τα πλεονεκτήματα είναι τεράστια. Τονίζουμε το εξής σημείο που έχει σημασία. «ΠΡΟΣΟΧΗ : Οι υπεράκτιες-εξωχώριες (offshore) εταιρίες είναι απολύτως νόμιμες όταν χρησιμοποιούνται για νόμιμη δραστηριότητα και ο ιδιοκτήτης τους (beneficial owner) δηλώνει τα κέρδη του στο κράτος που βρίσκετε η φορολογική του κατοικία».
Οι δε σχέσεις των δύο χωρών (Ελλάδας-Νήσων Μάρσαλ) είναι τόσο καλές που δεν χρειάζεται καν βίζα (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΔΩ).
Καλά όλα αυτά θα πείτε. Τι σημαίνουν;
Σημαίνουν πως μία εταιρεία (εν προκειμένω Κυπριακών συμφερόντων όπως η Louis) μπορεί να έχει δραστηριότητα στην Ελλάδα και να φορολογείται ελάχιστα. Πόσο λίγο; για να δούμε το ΦΕΚ τι λέει;
Το Αριθμ. Πολ. 1277 – ΦΕΚ B 2905 – 31.12.2015 (μπορείτε να το κατεβάσετε ΕΔΩ)
Καθορισμός των κρατών που έχουν προνομιακό φορολογικό καθεστώς με βάση τις διατάξεις των παραγράφων 6 και 7 του άρθρου 65 του ν.4172/2013 για το έτος 2015
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
αποφασίζουμε:
1. Καθορίζουμε τα κράτη που έχουν προνομιακό φορολογικό καθεστώς, σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 6 του άρθρου 65 του ν.4172/2013, τα κράτη εκείνα στα οποία το νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα υπόκειται σε φόρο επί των κερδών ή των εισοδημάτων ή του κεφαλαίου του οποίου ο συντελεστής είναι ίσος ή κατώτερος από το πενήντα τοις εκατό (50%) του συντελεστή φορολογίας νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων που θα οφειλόταν σύμφωνα με τις διατάξεις της ελληνικής φορολογικής νομοθεσίας, εάν ήταν φορολογικός κάτοικος ή διατηρούσε μόνιμη εγκατάσταση κατά την έννοια του άρθρου 6 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος στην Ελλάδα.
Με βάση το πιο πάνω κριτήριο τα κράτη αυτά, για το φορολογικό έτος 2015, είναι τα ακόλουθα:
1. Άγιος Ευστάθιος St Eustatius
2. Άγιος Μαρίνος San Marino
3. Αλβανία Albania
4. Ανδόρα Andorra
5. Ανγκουίλα Anguilla
6. Βανουάτου Vanuatu
7. Βερμούδες Bermuda
8. Βοσνία -Ερζεγοβίνη Bosnia-Herzegovina
9. Βουλγαρία Bulgaria
10. Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι British Virgin Islands
11. Γιβραλτάρ Gibraltar
12. Γκέρνσεϋ Guernsey
13. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα United Arab Emirates
14. Ιορδανία Hashemite Kingdom of Jordan
15. Ιρλανδία Ireland
16. Κατάρ Qatar
17. Κύπρος Cyprus
18. Λίχνενσταϊν Liechtenstein
19. Μακάο Macau
20. Μαλδίβες Republic of Maldives
21. Μαυροβούνιο Montenegro
22. Μολδαβία Republic of Moldova
23. Μονακό Monaco
24. Μονσεράτ Montserrat
25. Μπαχάμες the Bahamas
26. Μπαχρέϊν Bahrain
27. Μπελίζ Belize
28. Μποναίρ Bonair
29. Ναουρού Nauru
30. Νήσοι Κέϋμαν Cayman Islands
31. Νήσοι Μάρσαλ Marshall Islands
38. Σεϋχέλλες Seychelles
39. Τζέρσεϋ Jersey
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2015
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ
Τίθενται λοιπόν τα εξής ζητήματα. Τι ποσοστό φορολογίας έχει το συγκεκριμένο νησί; Έχει;
Τόσες καλές σχέσεις έχει η Ελλάδα που δεν χρειάζεται καν βίζα; Eίναι ηθικό να φορολογούνται τόσο λίγο, ενώ κόβουν ΕΚΑΣ και συντάξεις και φυσικά οι λοιπές εταιρείες έχουν υποστεί μία άγρια φορολόγηση;
 Ποιος ο λόγος ένας Έλληνας πλοιοκτήτης όσο πατριώτης και αν είναι, να μείνει με σημαία Ελλάδας αν έχει τέτοια οφέλη εκτός; (άρα να κερδίζει και το ελληνικό κράτος τα μέγιστα;)
To φορολογικό καθεστώς της Ελληνικής Ναυτιλίας πρέπει να αναδιαρθρωθεί ώστε να είναι αμοιβαία ωφέλιμο και για τους πλοιοκτήτες και για τους πολίτες (μέσω του κράτους).

*** ΑΣΤΡΑΨΕ και ΒΡΟΝΤΗΞΕ ο Μανώλης Γλέζος υπέρ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ !  "Ήταν πάντοτε δίπλα στο λαό"... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Ο Μανώλης Γλέζος βρέθηκε στη Κεφαλλονιά για να πραγματοποιήσει δύο ομιλίες για τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, ο δήμος Κεφαλληνίας τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη.
Στην ομιλία που πραγματοποίησε προχθές την Τρίτη, άστραψε και βρόντηξε υπέρ του Χριστιανισμού και της εκκλησίας.
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του υποστήριξε ότι «οποιοδήποτε λαός δεν έχει Πίστη θα καταντήσει Σόδομα και Γόμορρα» ενώ στην συνέχεια τόνισε ότι «Η Ελληνική Εκκλησία στάθηκε όλα τα χρόνια στο πλευρό του ελληνικού λαού»...
Πολλοί μπορεί να μην το πιστεύετε, όμως όλα αυτά τα είπε ο αγωνιστής της αριστεράς και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.
Δεν το πιστεύετε; Δείτε το παρακάτω βίντεο:Μ. Γλέζος από την Κεφαλλονιά: Η Ελληνική Εκκλησία στάθηκε όλα τα χρόνια δίπλα στον ελληνικό λαό...  , https://youtu.be/vI2GipLXnl0  .-

***  ΑΠΙΘΑΝΟΣ ιερέας τρολάρει τον Τσίπρα! Έκλεψε την παράσταση… (ΒΙΝΤΕΟ)

~   «Θα ήθελα μια φωτογραφία, να έχω ένα αναμνηστικό με έναν ακροαριστερό», είπε ένας ιερέας προς τον Αλέξη Τσίπρα, στα σημερινά εγκαίνια στα Τέμπη, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν όλοι οι παρευρισκόμενοι σε γέλιο, μαζί και εμείς.
«Οι δρόμοι γεφυρώνουν αποστάσεις και η πίστη χάσματα. Να είστε πάντα καλά, και να διατηρείσετε αυτό το χαμόγελο. Απλώς θα ήθελα μια φωτογραφία, να έχω ένα αναμνηστικό με έναν ακροαριστερό», είπε χαρακτηριστικά ο παπάς, με τον πρωθυπουργό να αρκείται σε ένα χαμόγελο.  VIDEO : Ιερέας σε Τσίπρα: "Οι δρόμοι γεφυρώνουν αποστάσεις και η πίστη χάσματα" , https://youtu.be/aV9aapY3uys  .-  { "Οι δρόμοι γεφυρώνουν αποστάσεις και η πίστη χάσματα. Να είστε πάντα καλά, και να διατηρείσετε αυτό το χαμόγελο. Απλώς θα ήθελα μια φωτογραφία, να έχω ένα αναμνηστικό με έναν ακροαριστερό" } .-

*** Το ΔΝΤ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ !  Ποιος πραγματικά φταίει για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις...

~ Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφασίζει με βάση τους αριθμούς, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τζέρι Ράις, απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας μας για το ποιός ευθύνεται για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις.
“Μπορώ να μιλήσω μόνον εκ μέρους του ΔΝΤ”, είπε και πρόσθεσε: “Εμείς εστιάζουμε στα οικονομικά μεγέθη”.
Η δήλωση του υποδηλώνει ότι το Ταμείο συνεχίζει να πορεύεται στο Ελληνικό Πρόγραμμα μόνο με βάση τους αριθμούς και τίποτα άλλο, και ότι θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει την ελληνική υπόθεση αποκλειστικά στο πλαίσιο του Καταστατικού του.
Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας μας, για το ποιος ευθύνεται για το αδιέξοδο και τις καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Τζέρι Ράις δήλωσε ότι “όλοι εργάζονται για να υπάρξει ένα πρόγραμμα που θα στηρίζει την ανάπτυξη και την απασχόληση. Όλοι εμπλέκονται με καλή πρόθεση”, τόνισε.
Σημειώνουμε ότι ακούστηκαν βαριές κατηγορίες εναντίον του ΔΝΤ, που έθεσε η ιστοσελίδα μας στην ενημέρωση, ότι το Ταμείο επιθυμεί μέχρι και αλλαγή της κυβέρνησης. Την κατηγορία απορρίπτει το Ταμείο.
Ο εκπρόσωπος ρωτήθηκε από την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Λένας Αργύρη για τις πληροφορίες ότι το Ταμείο θεωρεί ότι θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό την επόμενη χρονιά και θα ζητήσει περισσότερα μέτρα το 2019. Ο κ. Ράις δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες. Τόνισε ότι “έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά παραμένουν ανοικτά σημαντικά θέματα».
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο: Οι διαπραγματεύσεις είναι συνεχείς στις Βρυξέλλες και οι εκπρόσωποι του Ταμείου είναι απόλυτα αναμεμειγμένοι στις συζητήσεις. Μπορώ να σας πω ότι έχει υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες, αλλά ελπίζουμε ότι η αποστολή του ΔΝΤ θα μπορεί να επιστρέψει σύντομα στην Αθήνα. Άρα παρόλο που έχει υπάρξει πρόοδος, χρειαζόμαστε περισσότερη δουλειά να γίνει.
Μπορείτε να είστε πιο συγκεκριμένος για τα θέματα που εκκρεμούν; ρωτήθηκε.
Ξέρετε δεν θέλω να μπω στις λεπτομέρειες γιατί αυτές οι συζητήσεις συνεχίζονται. Η γενική διευθύντρια ρωτήθηκε για αυτό την Δευτέρα και επανέλαβε την σημασία αυτού που αποκαλούμε οι «δύο πυλώνες» του προγράμματος, πρέπει να δούμε πρόοδο στο πακέτο των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική πλευρά και ελάφρυνση του χρέους. Άρα αυτή η θέση δεν έχει αλλάξει.
Οι ελληνικές αρχές έχουν αποδεχθεί δύσκολα οικονομικά μέτρα που είναι το ένα σκέλος του προγράμματος, που βρισκόμαστε στο δεύτερο που είναι το χρέος;
Πιστεύω ότι το χρονοδιάγραμμα είναι ότι θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις και όταν θα ξέρουμε ποιες ακριβώς θα είναι αυτές οι μεταρρυθμίσεις, το επίπεδο του χρέους θα είναι προφανώς ανάλογο (συμπληρωματικό). Και αυτό που έχω πει είναι ότι το ΔΝΤ για να πάρει μια πρόταση στο Διοικητικό Συμβούλιο θα χρειάζεται να έχει και τα δύο αυτά στοιχεία.
Υπάρχουν πληροφορίες ότι το ΔΝΤ προβλέπει ένα δημοσιονομικό κενό για το 2018 και απαιτεί επιπλέον μέτρα για τον επόμενο χρόνο. Μπορείτε να επιβεβαιώσετε;
Όχι δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω. Και πάλι δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για τις συζητήσεις.
Ποιος είναι υπεύθυνος για το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων; Κατηγορούν οι πάντες εσάς. Σας κατηγορούν ότι θέλετε να ρίξετε την κυβέρνηση. Λέτε δεν μπορεί άλλη λιτότητα ο ελληνικός λαός, αλλά ζητάτε όλο και περισσότερη λιτότητα.
Πιστεύω ότι όλοι δουλεύουν με καλή πρόθεση για ένα ελληνικό πρόγραμμα που θα στηρίξει την ανάπτυξη. Μπορώ να μιλήσω μόνο για το ΔΝΤ και αυτό στο οποίο εστιάζουμε μόνο στα οικονομικά στοιχεία και προσπαθούμε να υπηρετήσουμε την χώρα μέλος μας όπως μπορούμε με το να παρέχουμε ισχυρή ανάλυση που θα στηρίξει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα που θα φέρει πίσω την χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης που είναι αυτό, που όλοι επιθυμούμε. Άρα οι στόχοι και η προθέσεις του ΔΝΤ είναι ξεκάθαρες και προσπαθούμε να κάνουμε την δουλεία μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που είναι να παρέχουμε μια ισχυρή ανάλυση. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε για την Ελλάδα και κάθε χώρα μέλος, άρα είναι επικεντρωμένο στα οικονομικά στοιχεία.
Μιλούν συχνά η κ. Λαγκάρντ και ο κ. Τσίπρας; Βελκουλέσκου ή Τόμσεν; Ποιοι λαμβάνουν μέρος στις διαπραγματεύσεις;
Και οι δύο συμμετέχουν στις συζητήσεις. Και στο άλλο κομμάτι για της συζητήσεις, ναι η κ. Λαγκάρντ και ο πρωθυπουργός έχουν συνομιλήσει και υπάρχει συνεχής επαφή ανάμεσα στην γενική διευθύντρια και ηγέτες των χωρών μελών. Δεν έχω συγκεκριμένες πληροφορίες, αλλά οι συζητήσεις είναι συνεχείς.
Υπάρχουν προσδοκίες ότι κατά την εαρινή συνάντηση θα συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα σε βάθος. Τι πρέπει να περιμένουμε δεδομένου ότι όλοι οι κύριοι παίκτες θα βρίσκονται στην Ουάσινγκτον;
Η ελληνική αποστολή θα βρίσκεται εδώ μαζί με τις αποστολές από άλλες 188 χώρες. Άρα γίνονται όλη την ώρα συζητήσεις με τις αποστολές. Δεν γνωρίζω κάποιες συγκεκριμένες συναντήσεις να είναι προγραμματισμένες για την ατζέντα, αλλά αν αυτό αλλάξει θα σας πληροφορήσω.
 mignatiou.com

*** ΕΧΕΙΣ 10 ΕΛΙΕΣ ! Θα ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΕΦΚΑ! Έτσι έρχεται η παραγωγή πλούτου;..

~  Χιλιάδες Ελληνες μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς να είναι αγρότες συνδέονται με ένα κομμάτι γης το οποίο τους εξασφαλίζει όχι μόνο ένα μικρό συμπληρωματικό εισόδημα, αλλά και την πεποίθηση ότι δεν έχουν αποκοπεί από τις ρίζες τους.
 Ακόμα και σε αυτό το μικρό εισόδημα, όμως, που κατά παράδοση εισπράττει ένας στους τρεις Ελληνες, ο ΕΦΚΑ αποφάσισε να επιβάλει για πρώτη φορά ασφαλιστικές εισφορές. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΕΦΚΑ για την παράλληλη απασχόληση, οι ετεροεπαγγελματίες που έχουν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα (καλλιέργεια, ενοικίαση αγρού) το οποίο μέχρι σήμερα είχε μείνει στο απυρόβλητο είναι υποχρεωμένοι από 1/1/ 2017 να καταβάλλουν διπλές εισφορές.
 Η πρόσθετη επιβάρυνση κυμαίνεται στα 40 ευρώ κατά μέσο όρο και μπορεί να φτάσει ακόμη και στα 200 ευρώ τον μήνα αν το εισόδημα είναι υψηλό. Το διπλό χαράτσι υπολογίζεται ότι θα υποστούν περίπου 500.000 ασφαλισμένοι που καλλιεργούν ένα μικρό χωράφι παράλληλα με την εργασία τους.
 Την ίδια ώρα, δεν έχει διευκρινιστεί -κάτι σύνηθες εξαιτίας των ακροβατισμών και της προχειρότητας των εγκυκλίων- αν είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν εισφορά και οι χιλιάδες συνταξιούχοι μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι έχουν ένα μικρό εισόδημα από αγροτική εκμετάλλευση. Γιατί αν πρέπει να καταβάλλουν εισφορά (που πιθανολογείται έντονα, θα πρέπει να υποστούν και μείωση της σύνταξής τους κατά 60% βάσει του νόμου Κατρούγκαλου.
 Οι ειδικοί στην ασφάλιση υποστηρίζουν ότι το χαράτσι για το εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα βρίσκεται στα όρια της νομιμότητας και σίγουρα δεν συνάδει με τους ενιαίους κανόνες που διατείνεται η κυβέρνηση ότι επιβάλλει με τον νόμο Κατρούγκαλου. Για παράδειγμα, μέτοχος με ποσοστό άνω του 3% που έχει εισόδημα από Α.Ε. χωρίς να συμμετέχει στο Δ.Σ. της απαλλάσσεται από την εισφορά, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον μέτοχο ΙΚΕ που δεν είναι διαχειριστής.
 Αντίθετα όσοι δηλώνουν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα έχουν υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς στον ΕΦΚΑ. Για παράδειγμα, μισθωτός με μηνιαίο μισθό 1.500 ευρώ εισπράττει 3.000 ευρώ ετησίως (250 ευρώ τον μήνα) από καλλιέργεια αγρού και διάθεση των προϊόντων. Στον ΕΦΚΑ θα κληθεί να πληρώσει εισφορά 628 ευρώ ετησίως.
Ελεύθερος επαγγελματίας που δηλώνει εισόδημα 4.000 ευρώ τον μήνα (48.000 ετησίως) εισπράττει 10.000 ευρώ ετησίως από την εκμετάλλευση αγροτικής καλλιέργειας. Ο συγκεκριμένος θα πληρώσει διπλό χαράτσι, 12.936 ευρώ ετησίως για την επαγγελματική του δραστηριότητα και 2.095 ευρώ ετησίως για το αγροτικό εισόδημα.
 Πολλοί ετεροεπαγγελματίες είναι έτοιμοι να διακόψουν την αγροτική τους δραστηριότητα αφού το χαράτσι του ΕΦΚΑ απορροφά το μικρό κέρδος που έχουν.
«Καλλιεργώ λεβάντα που μου αποφέρει κέρδος 2.000 ευρώ τον χρόνο», εξομολογείται ο Γ.Κ., ελεύθερος επαγγελματίας. «Αν πρέπει να πληρώσω χαράτσι στον ΕΦΚΑ 500 ευρώ ετησίως και προσθέσω και τα έξοδα για τους εργάτες, όχι μόνο δεν κερδίζω, αλλά μπαίνω και μέσα. Οσοι στράφηκαν τα τελευταία χρόνια στις εναλλακτικές καλλιέργειες δίνοντας ένα κίνητρο και στα παιδιά τους για διέξοδο μέσα στην κρίση, δυστυχώς, θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την ελληνική γη».
 Στη μόνη περίπτωση που ο ετεροεπαγγελματίας απαλλάσσεται από το διπλό χαράτσι είναι όταν πιάνει το ανώτατο μηνιαίο πλαφόν από τη μισθωτή απασχόληση ή την επιχειρηματική δραστηριότητα. Δηλαδή αν για τη μισθωτή απασχόληση οι μηνιαίες αποδοχές ανέρχονται σε 6.000 ευρώ και το μηνιαίο εισόδημα από την αγροτική δραστηριότητα σε 3.000, τότε ο ασφαλισμένος καταβάλλει μηνιαία εισφορά επί του ανώτατου ορίου μηνιαίων αποδοχών (5.860,80 ευρώ) βάσει του άρθρου 38 του Ν.4387/2016, ενώ δεν προκύπτει υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς για το μηνιαίο εισόδημα από την αγροτική δραστηριότητα.
 Πηγή: protothema.gr

*** ΟΛΑ για την ΚΑΡΕΚΛΑ ! Έρχονται τρία χρόνια ΦΟΡΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ...

~  Με άλλα τρία χρόνια σκληρής λιτότητας (2018-2019 -2020) και πρόσθετα μέτρα 4,5 δισ. ευρώ που θα πλήξουν τα χαμηλά και πολύ χαμηλά εισοδήματα θα πληρώσει η Ελλάδα την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης αν όλα κυλήσουν ομαλά το δεύτερο εξάμηνο του 2017.
 Ως γνωστό πλέον η συμβιβαστική πρόταση με την οποία έφυγε χθες από τις Βρυξέλλες η ελληνικής αποστολή είναι η επιβολή μέτρων 2% του ΑΕΠ σε δύο χρονιές, 1% του ΑΕΠ το 2019 από περικοπή συντάξεων και 1% του ΑΕΠ το 2020 από την μείωση του αφορολόγητου.
 Σε μια προσπάθεια να είναι εντός και το ΔΝΤ η πρόταση προβλέπει ότι α ν η Ελλάδα δεν πετύχει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος τότε όλα τα περιοριστικά μέτρα θα εφαρμοστούν μαζί το 2019. Γνωστό είναι επίσης ότι η πρόταση δεν αφορά το αν η Ελλάδα θα πάρει αυτά τα μέτρα αλλά το πότε θα τα πάρει.
 Ωστόσο κάτι που είναι επίσης γνωστό αλλά έχει ξεχαστεί είναι ότι για να υπάρχει όμως εξοικονόμηση 3,6 δις ευρώ οι περικοπές που θα πρέπει να γίνουν θα είναι 4,5 δις ευρώ για να καλυφθούν οι απώλειες σε φόρους και εισφορές.
 Συνεπώς το πακέτο των μέτρων θα είναι 2,5% του ΑΕΠ το θα επιμεριστεί σε 1,25% του ΑΕΠ (2,25 δις ευρώ) από την μείωση των συντάξεων και άλλα 1,25% του ΑΕΠ από την μείωση του αφορολόγητου.
 Με άλλα λόγια θα είναι μέτρα υπο αίρεση και δεν θα αντισταθμίσουν παρά ένα ελάχιστο κομμάτι των απωλειών.
 Για παράδειγμα η μείωση του αφορολόγητου από 8636 στα 5600 για άγαμους και συνταξιούχους θα χτυπήσει κυρίως τα εισοδήματα από 400 ευρώ σε μισθούς και συντάξεις δηλαδή που βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης.
 Η περικοπές των συντάξεων θα είναι στοχευμένες στους συνταξιούχους και θα ξεκινούν από 6% έως και 35% για συντάξεις που περνούν τα 1.000 ευρώ.
 Από την άλλη μεριά το πακέτο των αντισταθμιστικών μέτρων απουσιάζει από όλες τις συζητήσεις των τελευταίων ημερών αφού τα μέτρα αυτά θα ενεργοποιηθούν αν η Ελλάδα ξεπεράσει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% του ΑΕΠ.
 Συνεπώς η ενεργοποίηση των αντισταθμιστικών θα γίνει με πρόβλεψη ότι η Ελλάδα θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα τουλάχιστον 4,5 % του ΑΕΠ (8,1 δις ευρώ) και για το 2019 και για το 2020.
 Στο πακέτο των αντισταθμιστικών περιλαμβάνονται η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 200 εκ ευρώ η μείωση του πρώτου συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα μέχρι τα 20.000 ευρώ από το 22% στο 20% και για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 26% και κάποια επιδόματα στους βρεφονηπιακούς που θα χρηματοδοτούνται έτσι και αλλιώς από τα περισσεύματα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.
 Ανταλλάγματα
 Αν η Ελλάδα συμφωνήσει σε αυτήν την πρόταση θα έχει αύριο ένα προσχέδιο συμφωνίας και μια υπόσχεση για την επιστροφή των θεσμών μετά το Πάσχα για να ολοκληρωθούν και τα επιμέρους μέτρα και πλέον να υπάρχει αντικείμενο συζήτησης και για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος την συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
 Αν υπάρξει η συνολική συμφωνία για αξιολόγηση χρέος πλεονάσματα στις 22 Μαΐου τότε η Ελλάδα μπορεί να ενταχθεί στο QE στην συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 8 Ιανουαρίου.
enikonomia

***  ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ώρα ΜΗΔΕΝ !  Νέος Νόμος...

~  Δέσμη μέτρων για την απλοποίηση των διαδικασιών επίλυσης των ζητημάτων που έχουν προκύψει με την ανάρτηση των δασικών χαρτών και των αγροτικών εκτάσεων που εμφανίζονται ως δασικές ή αναδασωτέες προτείνει το υπουργείο Περιβάλλοντος σε σχέδιο νόμου που κατέθεσε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή, με το οποίο τροποποιεί και άλλες διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.
 Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει την απλοποίηση των αιτήσεων εξαγοράς εκχερσωμένων εκτάσεων, τη μείωση του κόστους εξαγοράς και τη δυνατότητα εξόφλησης σε εκατό δόσεις, ενώ δίνει το δικαίωμα ύπαρξης κατασκευών που εξυπηρετούν τις γεωργικές δραστηριότητες σε αυτές τις εκτάσεις.
 Δίνεται επίσης η δυνατότητα χρήσης του αναρτημένου δασικού χάρτη και όχι του κυρωμένου για την έκδοση απόφασης σχετικά με τον δασικό χαρακτήρα μιας έκτασης (δάσος ή δασική), ενώ εξαιρούνται από τη μερική κύρωση του δασικού χάρτη εκτάσεις που αποτελούν δάση, δασικές χορτολιβαδικές εκτάσεις κατά την παλαιότερη διαθέσιμη αεροφωτογράφηση αλλά στην πιο πρόσφατη αποδεικνύεται ότι καλλιεργούνται γεωργικά η δενδροκομικά και περιλαμβάνονται στο σύστημα των επιδοτήσεων.
 Οι αλλαγές
 Επιπλέον, προβλέπεται ένταξη στους δασωμένους αγρούς των κληροτεμαχίων, των εκτάσεων με τελεσίδικη πράξη χαρακτηρισμού, αλλά και των εκτάσεων που εμφανίζονται σήμερα με αγροτική μορφή, καθώς επίσης και η τακτοποίηση των χορτολιβαδικών εκτάσεων που είναι πεδινές, αλλά δεν έχουν χαρακτηριστεί ως τέτοιες κατά το παρελθόν. Αναλυτικά στις ρυθμίσεις τους υπουργείου προβλέπονται:
 • Για τις δασικές εκτάσεις που εκχερσώθηκαν για γεωργική χρήση πριν από το 1975 και διατηρούν τη χρήση αυτή μέχρι σήμερα η εξαγορά τους έναντι τιμήματος που ορίζεται στο 1/4 της αντικειμενικής αξίας ή της αγοραίας αξίας όπου δεν έχει καθοριστεί αντικειμενική από 1/3 που είναι σήμερα. Οι καλλιεργητές μπορούν να καταβάλουν το τίμημα έως και σε εκατό μηνιαίες δόσεις ύψους τριάντα ευρώ κατ' ελάχιστον (από τέσσερις εξαμηνιαίες άτοκες δόσεις σήμερα). Οσοι δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν τη διαδικασία εξαγοράς μπορούν να ζητήσουν την έκδοση της προβλεπόμενης απόφασης έγκρισης επέμβασης καταβάλλοντας μόνο αντάλλαγμα χρήσης. Οι καλλιεργητές μετά την έκδοση απόφασης έγκρισης ή εξαγοράς υποχρεούνται εντός ενός έτους να υποβάλουν δήλωση στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) προκειμένου να συμπληρωθεί ο φάκελος.
 • Σε ό,τι αφορά στις εκχερσωμένες εκτάσεις για γεωργική εκμετάλλευση της περιόδου από το 1975 έως και τις 7 Μαρτίου 2007 χωρίς τη σχετική άδεια της δασικής υπηρεσίας οι κάτοχοι-καλλιεργητές υποχρεούνται στην καταβολή εκτός του προβλεπόμενου χρηματικού ανταλλάγματος και αντισταθμιστικής δαπάνης προκειμένου να υλοποιηθεί δάσωση ή αναδάσωση. Το οριζόμενο συνολικό τίμημα μπορεί να αναπροσαρμόζεται με υπουργικές αποφάσεις και καταβάλλεται σε μηνιαίες δόσεις των 30 ευρώ κατ' ελάχιστον. Μετά την εξόφλησή του εκδίδεται διαπιστωτική πράξη αλλαγής χρήσης γης. Για τη μεταβίβαση της χρήσης εφαρμόζονται οι διατάξεις του Αστικού Κώδικα και για την εγγραφή στο κτηματολογικό γραφείο καταβάλλονται μόνο τα πάγια τέλη ύψους 9 ευρώ. Για τις εκχερσωμένες εκτάσεις αυτής της περιόδου, για τις οποίες αποδεικνύεται ότι είναι ενταγμένες στον ΟΣΔΕ, δεν υφίσταται πλέον η υποχρέωση υποβολής οικονομοτεχνικής μελέτης αλλά αρκεί σχετική γνωμοδότηση από τη δασική υπηρεσία. Επίσης αντί της έκδοσης πράξης χαρακτηρισμού αρκεί η διαπίστωση από τη δασική υπηρεσία της μορφής που είχε η έκταση πριν από την εκχέρσωση, προκειμένου να υπολογιστεί το αντάλλαγμα χρήσης.
 • Η δυνατότητα όσων έχουν πραγματοποιήσει επεμβάσεις σε δάση σε εκτάσεις έως και 4 στρέμματα να μην προβούν οι ίδιοι στη δάσωση ή την αναδάσωση έκτασης ίδιου εμβαδού αλλά πλην της καταβολής ανταλλάγματος χρήσης να μπορούν να καταβάλουν τίμημα, το οποίο θα χρησιμοποιήσει η Δασική Υπηρεσία για να προβεί στην αναδάσωση. Σε περίπτωση που υπάρχει αδυναμία εξεύρεσης περιοχής για δάσωση ή αναδάσωση δίδεται η δυνατότητα στον δικαιούχο της επέμβασης να προβαίνει εναλλακτικά σε εργασίες βελτίωσης ή και προστασίας εκτάσεων υποδεικνυόμενων από τη Δασική Υπηρεσία.
 Παρατείνεται η προθεσμία για τις «οικιστικές πυκνώσεις»
 Τη δυνατότητα τακτοποίησης γεωργικών ή δενδροκομικών εκμεταλλεύσεων σε εκχερσωμένες εκτάσεις παρέχει το προτεινόμενο σχέδιο νόμου. Επιτρέπεται μάλιστα εντός των εκτάσεων που διέπονται από τη δασική νομοθεσία και διατίθενται αποκλειστικά για γεωργική καλλιέργεια η ύπαρξη κατασκευών, όπως οι δεξαμενές νερού, οι γεωτρήσεις, οι μετρητές ΔΕΗ και τα υπόστεγα.
 Σε ό,τι αφορά τις «οικιστικές πυκνώσεις», προβλέπεται η εξαίρεσή τους έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων από τη θεώρηση και κύρωση δασικών χαρτών εφόσον αυτές έχουν υποδειχθεί από τους οικείους δήμους. Πρόκειται ουσιαστικά για παράταση της προθεσμίας, ενώ απαλλάσσονται από τη διαδικασία των αντιρρήσεων πολίτες των οποίων η κατοικία έπρεπε να εξαιρεθεί από την ανάρτηση. Επίσης ορίζεται ότι τα τέλη αντιρρήσεων που έχουν ήδη πληρωθεί γι' αυτές τις περιπτώσεις θα επιστρέφονται.
 Παράλληλα, με το ίδιο σχέδιο νόμου ορίζεται ότι στις επιτρεπόμενες εγκαταστάσεις εντός δασικών, δημόσιων χορτολιβαδικών και οριζόμενων βραχωδών εκτάσεων συγκαταλέγονται στο εξής και οι χερσαίες εγκαταστάσεις υδατοκαλλιέργειας με τις συνοδευτικές και υποστηρικτικές εγκαταστάσεις τους. Επιπλέον αίρεται η απαγόρευση εγκατάστασης των επιτρεπόμενων μονάδων σε δάση και δασικές εκτάσεις εντός ή πέριξ τουριστικών περιοχών, λουτροπόλεων ή αρχαιολογικών χώρων.
 Επίσης επιτρέπεται στο εξής η εγκατάσταση αστεροσκοπείων σε δασικές εκτάσεις και των απαραίτητων έργων (οδοποιίας κ.λπ.). Οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις τέτοιου τύπου θα πρέπει να εκδώσουν τις σχετικές άδειες σε διάστημα τριών ετών.
 Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα πρόσληψης συμβασιούχων δασολόγων από την εταιρεία του Κτηματολογίου για την υποστήριξη του έργου της Διεύθυνσης Δασών.   Πηγή: Έθνος

***  Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ παίζει το τελευταίο του χαρτί στη ΣΥΡΙΑ ! ΠΡΟΚΑΛΕΙ σε πόλεμο ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ...

~  Ο Ρ. Τ. Ερντογάν βλέπει ότι απομονώνεται γεωπολιτικά και προσπαθεί να βρει τρόπο ώστε να φύγει από αυτή την κατάσταση. Έτσι εκμεταλλευόμενος τις κατηγορίες ΗΠΑ και Ισραήλ για κατοχή χημικών από τον Μπασάρ Αλ Άσαντ, υποστήριξε ότι η Τουρκία θα υποστηρίξει στην πράξη τις Ηνωμένες Πολιτείες, αν η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ αποφασίσει να προβεί σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, και μάλιστα φαίνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει έτοιμο σχέδιο εισβολής.
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θέλει να χτυπήσει τον Σύριο πρόεδρο, όμως στο εσωτερικό των ΗΠΑ υπάρχει μεγάλο κίνημα κατά του Άσαντ, και ο Αμερικανός προσπαθεί να βρει μια ισορροπία. Έτσι κατηγόρησε έμμεσα την Ρωσία για ανοχή στα χημικά, ενώ απείλησε και τον Άσαντ.
Ο Ερντογάν προσπαθεί να εμποδίσει την προσέγγιση των ΗΠΑ με Κούρδους και καθεστώς Άσαντ, καθώς έτσι θα πληγούν οι διεκδικήσεις του. Έτσι προκάλεσε τον Τραμπ για εισβολή στη Συρία λέγοντας «Αν η Ουάσιγκτον αποφασίσει να προχωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση, η Τουρκία θα την υποστηρίξει» και απευθυνόμενος στον Τραμπ κατέληξε «αν τα λόγια του Αμερικανού προέδρου δεν είναι μόνο λόγια, είμαστε έτοιμοι».
Σε περίπτωση που αποφασιστεί στρατιωτική επέμβαση των Αμερικανών στη Συρία, αναμένεται ισχυρή αντίδραση της Μόσχας. Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε την Πέμπτη ότι η κατηγορία για χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση της Συρίας είναι πολύ βαριά και πως οι όποιες αποφάσεις ληφθούν, θα πρέπει να βασίζονται σε αδιάσειστα και τεκμηριωμένα στοιχεία. Επανέλαβε, δε, τη θέση του ότι ο Άσαντ δεν μπορεί να απουσιάζει από το πολιτικό σκηνικό της επόμενης ημέρας.
Τα παραπάνω αποτελούν μία μόνο παράμετρο. Διότι η εμπλοκή της Τουρκίας και η σαφέστατη διάθεση να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στη Συρία, περιπλέκουν την κατάσταση. Το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι το εξής. Πώς θα διαμορφωθούν οι σχέσεις της Άγκυρας με τη Ρωσία, αν ο Ερντογάν υποστηρίξει την αμερικανική επέμβαση, ενάντια στα συμφέροντα της Ρωσίας, πολύ δε περισσότερο αν συνδράμει και στρατιωτικά;
Οι δε Ρώσοι υποστηρίζουν την κυβέρνηση της Συρίας και δηλώνουν απερίφραστα ότι τα γκρουπ της αντιπολίτευσης είναι τρομοκρατικές ομάδες που συνεργάζονται με τους τζιχαντιστές. Ο δε Ερντογάν είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους στα σύνορά του, παρ' ότι οι Κούρδοι έχουν υπογράψει στρατιωτική συμφωνία με τις ΗΠΑ, στο σχέδιο της οποίας περιλαμβάνεται η δημιουργία κουρδικού κρατιδίου, με πρωτεύουσα τη Ράκκα, το τελευταίο -σήμερα- προπύργιο των τζιχαντιστών.
 Με πληροφορίες από protothema

*** Η ΦΟΝΙΚΗ μηχανή Ζ ΜΑΚ το λέει: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ... (ΒΙΝΤΕΟ)

~   Η «Ζ-ΜΑΚ» είναι μια ομάδα 300 επιλέκτων αμφίβιων καταδρομέων, που είναι καθημερινά σε επιφυλακή για να προστατεύουν το Αιγαίο και τα άγια χώματα της Ελλάδος μας.
Η εκπαίδευσή τους είναι πολύ σκληρή και προκαλεί δέος. Εκπαιδεύονται για κάθε είδους πολεμικό σενάριο: ανακατάληψη βραχονησίδας ή αιφνιδιαστικό χτύπημα είναι δύο από αυτά.
Δείτε στο ανατριχιαστικό ρεπορτάζ του καναλιού Άλφα, πλάνα από την εκπαίδευσή τους:
Βίντεο :  newsbomb.gr: Οι «κεραυνοί» του Αιγαίου: Αυτοί είναι οι 300 επίλεκτοι κομάντος της «Ζ ΜΑΚ»   , https://youtu.be/lcpHzYHMF6M .-

*** ΣΟΚ! ΑΥΤΟΙ κρύβονται πίσω από τον Αρτέμη Σώρρα... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Οι αποκαλύψεις για το κόμμα του Αρτέμη Σώρρα δεν έχουν τελειωμό.
Σε ρεπορτάζ του δελτίου του Star, η δημοσιογράφος Τασούλα Παπανικολάου,  έκανε τεράστιες αποκαλύψεις γι’ αυτούς που κρύβονται πίσω από τον «δισεκατομμυριούχο» Σώρρα.
Ο κατάλογος των μεγαλο-οφειλετών είναι τεράστιος. Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε:
Βίντεο  : Οι μεγαλοοφειλέτες που κρύβονται πίσω από τον Αρτέμη Σώρρα (Leaders, 3/4/17)   , https://youtu.be/j-UJySYTP5s .- {Η δημοσιογράφος Τασούλα Παπανικολάου “ξεσκεπάζει” τους μεγαλοοφειλέτες που κρύβονται πίσω από τον Σώρρα και μας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις της εξαφάνισής του στην εκπομπή "Leaders" του Star Web TV, με τον Ηλία Παπανικολάου (3/4/17)} .-

***  ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ ! Γιατί είναι σε τεντωμένο σκοινί ο Τραμπ...

~  Έναν από τους πιο σημαντικούς του συμβούλους απομάκρυνε ο Αμερικανός Πρόεδρος από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Πρόκειται για τον Στιβ Μπάνον, ιδιοκτήτη του εθνικιστικού ιστοτόπου Breitbart News, ένας από τους ανθρώπους που βοήθησαν τα μέγιστα στην εκλογή του Αμερικανού Πρόεδρου.
Η αποπομπή του ανακοινώθηκε την Τετάρτη, μια μέρα μετά την χημική επίθεση που έγινε στη Συρία, με τους αναλυτές να θεωρούν ότι μόνο τυχαίο δεν είναι. Ο Στιβ Μπάνον ήταν εξ αρχής μεγάλος υποστηρικτής της συνεργασίας ΗΠΑ-Ρωσίας στη Συρία, και ο Αμερικανός πρόεδρος μάλλον ήθελε να δείξει ότι δεν θα δείξει ανοχή στα χημικά του Άσαντ.
Μάλιστα ο Τραμπ επέκρινε έμμεσα το Κρεμλίνο για το ότι στηρίζει την Συρία σε αυτό που συνέβη, και ζήτησε να γίνει σεβαστή η συμφωνία του 2013, περί απαγορεύσεως των χημικών όπλων στην περιοχή.
Μέσα στις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις και στο πολιτικό σύστημα, υπάρχουν πάρα πολλοί εχθροί της προσεγγίσεως με την Ρωσία, και ο Ντόναλντ Τραμπ, θαυμαστής του Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν μπορεί εύκολα να κάνει αυτή την προσέγγιση. Στην Αμερική ο Τραμπ βάλλεται από παντού, και όλοι ψάχνουν ευκαιρία να τον «ρίξουν». Έτσι, ο Τραμπ με την κίνηση αποπομπής του Στιβ Μπάνον, θέλησε να κρατήσει τις ισορροπίες. Ακόμη και η δήλωσή του κατά της Ρωσίας ήταν πολύ προσεκτική και φαίνεται ότι δεν την έκανε και πολύ πρόθυμα.
Με λίγα λόγια η προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας, όσο και να είναι επιθυμητή από τον Αμερικανό Πρόεδρο, δεν είναι εύκολη υπόθεση, αντιθέτως είναι πολύ επικίνδυνη για τον ίδιο, καθώς μπορεί να γίνει η αιτία να χάσει την προεδρία...

***  ΟΡΓΗ του ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ με το ΙΣΡΑΗΛ με αφορμή τα ΧΗΜΙΚΑ στη Συρία ! Προειδοποιήσεις Πούτιν προς Τελ Αβίβ...

~  Οργισμένος είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν με το Ισραήλ, λόγω των κατηγοριών του κατά του Άσαντ, με αφορμή τα χημικά που καταλογίζουν στον Σύριο πρόεδρο.
Την οργή του αυτή εξέφρασε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο «Έγινε ανταλλαγή απόψεων με αφορμή το περιστατικό με την χρήση χημικών όπλων που συνέβη στις 4 Απριλίου στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ. Ο Βλ. Πούτιν υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι είναι απαράδεκτο να επιρρίπτονται κατηγορίες εναντίον του οποιουδήποτε πριν γίνει μια λεπτομερής και αμερόληπτη διεθνής έρευνα».
Ο Ισραηλινός Υπουργός Αμύνης, Αβίγκντορ Λίμπερμαν, δήλωσε στο μεταξύ 100% σίγουρος ότι ο Μπασάρ Αλ Άσαντ είχε διατάξει την χημική επίθεση, ρίχνοντας ακόμη περισσότερο λάδι στη φωτιά.

***  Νέο χτύπημα ΕΡΝΤΟΓΑΝ εν όψει δημοψηφίσματος ! Προσβάλλει ΕΛΛΑΔΑ και Ευρώπη...

~   Ο Ρ. Τ. Ερντογάν ανεβάζει όσο περισσότερο μπορεί την ένταση εναντίον της Ευρώπης, λόγω του επερχόμενου δημοψηφίσματος στις 16 Απριλίου, και όσο βλέπει το αποτέλεσμα αβέβαιο τόσο θα προκαλεί περισσότερο.
Σήμερα, χτύπησε για άλλη μια φορά σε ομιλία του, όπου αποκάλεσε την Ευρώπη τελειωμένη υπόθεση κι ότι πλέον θυμίζει περισσότερο ναζιστικό καθεστώς παρά δημοκρατικό.
Συγκεκριμένα ο Τούρκος ηγέτης είπε «Η Ευρώπη έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο. Είναι τελειωμένη. Αλλά θα πληρώσει γι' αυτό ακριβά. Όλα όσα υπερασπιζόταν εδώ και δεκαετίες έχουν καταρρεύσει. Είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Στα μάτια δισεκατομμυρίων ανθρώπων, η Ευρώπη σήμερα δεν είναι το κέντρο της Δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών, αλλά της καταπίεσης, της βίας και του ναζισμού. [...] Είναι μία διεφθαρμένη ήπειρος. Τα ρατσιστικά κόμματα έχουν τις κυβερνήσεις και τους ηγέτες του χεριού τους. Η Ευρώπη δεν έχει να πει τίποτε σε εμάς ή στον κόσμο».

***  ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ! Άνθρωπος του ΕΡΝΤΟΓΑΝ αποκάλεσε τους Βρετανούς "Π@ΥΤ@Ν@Σ ΓΙΟΥΣ"...

~  Χαμός έγινε στο twitter την Τετάρτη μεταξύ του Βρετανού πρέσβη στην Τουρκία, Ρίτσαρντ Μουρ, και ενός Τούρκου δημοσιογράφου, υποστηρικτή του Ρ. Τ. Ερντογάν, Ερτέμ Σένερ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Βρετανός πρεσβευτής έγραψε στο twitter «Οι τουλίπες στην Κωνσταντινούπολη προαναγγέλλουν την Άνοιξη. Ζήτω» με τον Τούρκο δημοσιογράφο να απαντάει σε έντονο ύφος «Βρετανικέ σκύλε! Το έδαφος για τις τουλίπες  ποτίστηκε με  αίμα εδώ και αιώνες.Οι παππούδες σας το γνωρίζουν καλά».
Ο Ρίτσαρντ Μουρ απάντησε ειρωνικά «Έλα ρε! Ποις είναι αυτός ο ηλίθιος;» για να πάρει την απάντηση του Σένερ «Αφεντικά του δολοφόνου που σκότωσε τα παιδιά με χημικά όπλα στη Συρία, δεν μπορούν να μιλούν  για την άνοιξη και τουλίπες! Είστε π…… γιοι».
Δείτε εδώ και τα σχετικά tweet:


***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Έτσι ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ η Αυστραλία από τους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ... (EIKONEΣ)

~  Όπως διαβάζουμε σε δημοσίευμα του guardian (δείτε ΕΔΩ) και στο abc (δειτε ΕΔΩ), η Αυστραλία έχει προχωρήσει σε έναν νέο τρόπο για να αποτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστών στη χώρα.
Ως γνωστόν, εξάλλου γίνεται και στην πατρίδα μας, οι διακινητές ή οι μετανάστες βουλιάζουν τα πλοιάρια που τους μεταφέρουν ώστε, αναγκαστικά, το Λιμενικό να τους περισυλλέξει και να τους μεταφέρει στο αυστραλιανό έδαφος.
Όμως, η νέα τακτική που ακολουθεί η αυστραλιανή κυβέρνηση ονομάζεται… πορτοκαλί κάψουλες. Πρόκειται για σκάφη 90 θέσεων τα οποία περιέχουν τρόφιμα και νερό. Όσοι παράνομοι μετανάστες εισέρχονται στο έδαφος της Αυστραλίας επειδή το πλοιάριο τους βούλιαξε, μπαίνουν στα σκάφη αυτά και επιστρέφουν στην πατρίδα τους.


Μάλιστα, αν επιχειρήσει κάποιος να τα βουλιάξει θα αποτύχει γιατί είναι σχεδιασμένα για να μη βουλιάζουν.
Να σημειωθεί ότι μετά τις τρεις πρώτες φορές που εφαρμόστηκε το σχέδιο, σταμάτησαν οι μεταναστευτικές ροές προς την Αυστραλία.

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ 9ου ΑΙΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...

~  Μια απίστευτη πληροφορία κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ανέγερση του μουσουλμανικού τζαμιού, καθώς υπάρχουν παρασκηνιακές συζητήσεις για να μπουν λουκέτα σε ορισμένους χριστιανικούς ναούς γύρω από την περιοχή.
Ένας τέτοιος ναός είναι και ο Άγιος Σάββας, ο οποίος είναι σε απόσταση 500 μέτρων από το ανεγειρόμενο τέμενος, και οι μουσουλμάνοι θεωρούν πρόκληση το να λειτουργεί τόσο κοντά ένας Χριστιανικός ναός.

Η εκκλησία του Αγίου Σάββα βρίσκεται πάνω στην Ιερά Οδό, και ανάγεται από την Βυζαντινή Αυτοκρατορία, καθώς λέγεται ότι τον είχε χτίσει η αυτοκράτειρα Θεοδώρα.

***

***Αθλητική ενημέρωση  :

*** ΠΕΜΠΤΗ  06/04/2017 :
  Παναθηναϊκός-Πανιώνιος  1-0  , (0-0) .-

Τα  γκολ : 74΄ πεν.  Μπέργκ ,
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Χρήστος Γκράνας (Θράκης), με βοηθούς τους Βασίλη Νικολακάκη (Ηρακλείου), Ιοδράνη Απτόσογλου (Αθήνας), ενώ τέταρτος είναι ο Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας).
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ (Ρέις), Λουντ, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Εμποκού (Λέτο), Κλωναρίδης (Βλαχοδήμος) , Μπεργκ.
Στον πάγκο :
Στιλ, Τελάντερ, Ρέις, Μπουμάλ, Μέστο, Λέτο και Βλαχοδήμος
Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας, Σιώπης, Μπεν, Μασούντ, Γεσίλ.
Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους βρίσκονται οι Μπαντής, Πλιάτσικας, Λάμπρου, Γκιοατά, Καθάριος, Ταπόκο, Σαββίδης.
VIDEO  και το 1ο  γκολ :
~*Παναθηναϊκός-Πανιώνιος  1-0  γκολ πεν  Μπέργκ  6/4/2017   21ο  γκολ ΜΠΕΡΓΚ : https://youtu.be/cklcR5rckes .-
~*ΠΑΟ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  1-0   Α΄ ημίχρονο  0-0  6/4/2017: https://youtu.be/sZgAkjlA4fg   .-

  Πλατανιάς-ΑΕΚ 0-2  , (0-1)  .-  ^
Τα  γκολ : 18΄ ο Βινίσιους  , 85΄  Αραβίδης.
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος από τον σύνδεσμο Αθηνών.
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Καρυπίδης, Μπανανά, Βάντερσον, Μουνάφο, Μενδρινός, Πριντέτα, Ντεβέσα, Μανούσος, Γιακουμάκης.
Στον πάγκο της χανιώτικης ομάδας βρίσκονται οι: Κοκκαλάς, Αποστολόπουλος, Κάργας, Γιορέντε, Γουνδουλάκης, Στανισάβλιεβιτς, Σιγκνέβιτς.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Βινίσιους, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο.
Στον πάγκο των φιλοξενούμενων κάθονται οι: Ανέστης, Μπακάκης, Γιόχανσον, Μπακασέτας, Πατίτο Ροντρίγκες, Βάργκας, Αραβίδης.
Βίντεο με γκολ από αγώνα :
~*ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΑΕΚ  0-2    το  1ο  γκολ  0-1  Βινίσιους 6/4/2017: https://youtu.be/BBXI5BIOIGs  .-
~*ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΑΕΚ  0-2  Δηλώσεις γκολ 6/4/2017: https://youtu.be/BI0sEdbXgKQ  .-

*** Βίντεο  με γκολ από την 27η  αγωνιστική της SUPER LEAGUE:
~*SUPER LEAGUE  27η  αγωνιστική  Τετάρτη 5/4/2017  γκολ : ~*https://youtu.be/JC8cbWYjxFw .-

ΤΕΤΑΡΤΗ  05/04/2017 :
 Ξάνθη-Παναιτωλικός  3-0 .- ^

Τα  γκολ  : ο Τυνήσιος Γιουνές στο 3΄ και στο 38΄ με πέναλτι , ο Βασιλακάκης στο 59΄.
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες κάρτες: Γουάλας, Καμαρά / Ροντρίγκες, Μάκος, Λόπες
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Παπαγεωργίου, Λουσέρο, Ντε Λούκας (62΄ Καμαρά), Γουάλας, Βασιλακάκης (83΄ Μεχία), Φλίσκας, Λάζιτς, Πιτσέλι (71΄ Τριάδης), Γιουνές.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Κούσας, Ροντρίγκες, Ρόσα (46΄ Κλέσιο), Μάκος (64΄ Μπράβο), Παπάζογλου, Ρέι, Μαρκόβιτς, Τσοκάνης (64΄ Ρότσα), Πάουλο, Λόπες.

 ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης  1-4  .- ^

Τα γκολ : 15΄ ο Μανιάς , 28΄ πεν. Ο Μάσα , 30΄  ο Μανιάς , 33΄ ο Ναζλίδης  , 38' ΠΕΝΑΛΤΙ  άουτ ο Ντοναρούμα , 91΄ πεν.  Μανιά  .-
Διαιτητής του αγώνα ο Θάνος, με βοηθούς τους Δημητριάδη, Παρασίου
 Κίτρινες: Μασαλέσα - Καλτσάς, Ντοναρούμα
ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Φατιόν, Φάρκας, Κόντορ, Μασαλέσα (81΄ Ευμορφίδης), Ντέλετιτς, Βαρέλα (53΄ Αναστασόπουλος), Ναζλίδης, Αγκάνοβιτς (75΄ Καπός), Αβραάμ.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Μπέρτος, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας, Μάσα (90+2΄ Κώτσιρας), Φαρίνια (81΄ Κυριακόπουλος), Ιωαννίδης (65΄ Χαμντανί), Μανιάς
Στον πάγκο της ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Αναστασόπουλος, Μονιάκης, Γκόλιας, Καπός, Ναβάρο, Ευμορφίδης
Στον πάγκο του Αστέρα: Αθανασιάδης, Τσιλιανίδης, Κυριακόπουλος, Κώτσιρας, Καλτσάς, Χαμντανί, Γκαϊντουτσικ

 Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 0-2 .-^

Τα  γκολ : 2΄ Ο Μπίσεσβαρ , 38΄ Κουλούρης  ,
Διαιτητής είναι ο Γιώργος Κύζας (Δράμας), με βοηθούς τους Χρήστο Μπαλτά (Αχαΐας), Παναγιώτη Σταθόπουλο (Ηλείας) και τέταρτος ο Ιωάννης Νεοφυτιάδης (Κορίνθου).
Ατρόμητος (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κυβρακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης, Μανιάτης, Ούμπιδες, Τόνσο, Κυριακίδης, Ντιγκινί, Λε Ταλέκ.
Στον πάγκο βρίσκονται οι Παπαδόπουλος, Νταούντα, Πλατέλλας, Λημνιός, Λαζαρίδης, Κοντοές, Μπάχα.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Κίτσιου, Κρέσπο, Μαλεζάς, Λέοβατς, Κάτσε, Κάνιας, Τσίμιροτ, Κάμπος, Μπίσεσβαρ, Κουλούρης.
Στον πάγκο βρίσκονται οι Γλύκος, Μάτος, Ουάρντα, Ενρίκε, Σάκχοφ, Αθανασιάδης, Βαρέλα.

 Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα  3-0 .- ^

Τα  γκολ : ο Καπετάνου στο 20΄, Σαρπόνγκ στο 36΄ και Σουλέ .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριαντάφυλλος Τίκας
ΚΟΚΚΙΝΗ: 90΄+ Μπαλάφας (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπαλάφας, Σουλέ - Λίλα
 ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Σισοκό, Τομάς, Καλί (80΄ Αντονιάν), Ασίγκμπα, Στόιτσεφ (46΄ Σουλέ), Κάλβο, Καπετάνος (72΄ Μίλιεβιτς), Σαρπόνγκ.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Κούτρης, Κόντε, Κοζορώνης, Γιάκος, Κοροβέσης (77΄ Μπουκουβάλας), Μιχαήλ, Λίλα (64΄ Ναδάλες), Μαυροπάνος (58΄ Βιδάλ), Ακόστα.

 Ηρακλής-Λεβαδειακός  1-0 .- ^

Τα  γκολ :  58΄  ο Δώνης ,
Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Αργυρόπουλος, Τζανετόπουλος, Στάμου, Δώνης, Ιντζόγλου, Λεοζίνιο, Μοντέιρο, Κούρος, Περόνε.
Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Ουόν, Κουλιμπαλί, Ζεζίνιο, Βασιλείου, Τόνι Σίλβα, Καλτσάς, Βούρος, Καράμπουε.

19:30 (Κέρκυρα) Κέρκυρα-Ολυμπιακός   0-2 , (0-1) .-
Τα  γκολ :  20 ΄ Ο  Φορτούνης,  77΄ Μάριν ,
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι οΆγγελος Ευαγγέλου
Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζαραδούκας, Νίκιτς, Ντιόγκο, Ιωάννου, Σιόντης, Κόντος, Γεωργίου, Γκόμες, Τουράμ
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Καμπιάσο, Φορτούνης, Μάριν, Σεμπά, Καρντόσο
Στον πάγκο: Αραμπατζής, Ζορμπάς, Ανδρεόπουλος, Γεωργακόπουλος, Σπίνουλας, Επστάιν, Αντιλέχου .
Στον πάγκο: Λεάλι, Ελιουνούσι, Ρέτσος, Τσόρι, Μάρτινς, Ανσαριφάρντ, Ανδρούτσος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ
 ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Ολυμπιακός 27   11-3-5 13-1-1 6-2-4 49-15   60
2. ΠΑΟΚ 27   17-4-6 11-1-2 6-3-4   41-17   52
3. Πανιώνιος 27  15-6-6    8-3-2 7-3-4   33-18   51
4. Παναθηναϊκός 27   14-9-4    10-2-1 4-7-3 42-16   51
5. ΑΕΚ 27   12-10-5 8-5-1   4-5-4 46-22 46
___---------------------
 6. Πλατανιάς 27   11-8-8    8-4-2   3-4-6 31-28 41
. Ξάνθη 27   12-8-7    7-5-2 5-3-5   31-24 44
8. Ατρόμητος 27  10-5-12   5-1-7   5-4-5 25-36   35
 . ΠΑΣ Γιάννινα 27   8-11-8    5-5-3 3-6-4   28-29   35
 10. Κέρκυρα 27    7-8-12   5-4-5   2-3-7 20-34   29
 11. Παναιτωλικός 27    7-7-13   6-2-5 1-5-8   27-36   28
 12. Λάρισα 26 5-9-12 5-5-3 0-4-9 21-36 24
13. Αστέρας Τρίπολης 26 5-8-13 4-5-4 1-3-9 25-42 23
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
14. Λεβαδειακός 27    5-7-15   5-4-4 0-3-11  23-45   22
15. Ηρακλής 27    4-10-13  2-8-4 2-2-9 22-35   21
. Βέροια 27    4-7-16   3-5-6 1-2-10 19-49 19
* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.

*** Στην τελευταία  30η  αγωνιστική στο Ευρωμπάσκετ :
 Πέμπτη  6/4/2017  :
 Φενέρμπαχτρσέ - Μπαρτσελόνα  56-56 κ.α.,  68-65 παρ  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 11-15, 30-31, 44-46, 56-56 κ.α., 68-65 παρ.

 Μπάμπεργκ -Γαλατάσαραϊ    79-84 .-^
Δεκάλεπτα: 23-20, 45-43, 63-58, 79-84
Μπάμπεργκ (Τρινκιέρι): Κοζέρ 6, Μέλι 17 (1), Ζήσης 11 (2), Νίκολιτς, Τάις 5 (1), Λο 8 (2), Βερεεμένκο 4, Μίλερ 11, Μακ Νιλ 1, Χέκμαν 9 (1), Ραντόσεβιτς 7
Γαλατάσαραϊ (Αταμάν): Πρέλντζιτς 8 (2), Μίτσοφ 13 (3), Φιτιπάλντο 2, Τάιους 7, Κορκμάζ, Σιλμπ 16 (4), Αράρ, Πλάις 6, Ντέι 15 (1), Γκιουλέρ 17 (2), Κοκσάλ

  Μακαμπί Τελ Αβίβ -Παναθηναϊκός   61-81  .- ^

Τα  δεκάλεπτα : 26-20 , (42-32) , 54-63 , 61-81 .-
 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιερεθουέλο (Ισπανία), Παστούτσιακ (Πολωνία), Φριτζ (Γερμανία)
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Άιναρς Μπαγκάτσκις): Ραντ 17 (4), Σίμπσον 5, Σμιθ, Λέβι 5 (1), Μέκελ 3 (1), Πνίνι 10 (2), Σεγκέβ, Λάντεσμπεργκ, Αλεξάντερ 14 (4), Άιβερσον 7.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 13 (2), Νίκολς 4, Ρίβερς 6 (2), Τζέιμς 17 (3), Παππάς 6 (2), Φελντέιν 5, Γκιστ 5, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 7 (1), Μπουρούσης 6, Καλάθης 12.
Βίντεο από τον αγώνα :
~*Μακαμπί Τ. Α. - ΠΑΟ   61-81  Ημίχρονο  42-32   6/4/2017:
~*ΜΑΚΑΜΠΙ-ΠΑΟ  61-81  1ο  δεκάλεπτο 26-20  6/4/2017:
 https://youtu.be/K2nBSHgG7FU  .-
~*ΜΑΚΑΜΠΙ Τ Α- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 61-81  6/4/2017:
 https://youtu.be/y2jMnu0rrlA  .-
~*ΜΑΚΑΜΠΙ-ΠAO  61-81 3o  δεκάλεπτο  54-63  6/4/2017: https://youtu.be/wY6qzGwqNTk .-

 Μπασκόνια -Ζαγκλίρις Κάουνας  79-84  .- ^

Παρασκευή 7/4/2017  :
20,00  Νταρουσάφακα -Ερυθρός Αστέρας
20,00  ΤΣΣΚΑ -Ολυμπιακός
21,45  Μιλάνο - Ούνικς Καζάν
22,00  Ρεάλ Μανδρίτης -Ανατολού Εφές 

*** Στα  πλέϊ οφ με πλεονέκτημα έδρας για Ελληνικές ομάδες ::
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ

*** Από τις τελευταίες αγωνιστικές των Ελληνικών ομάδων με τα αποτελέσματα  :

26η αγωνιστική  16  και 17-03-2017  :  
Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μανδρίτης     88-82 .- ^ Ν
Ολυμπιακός – Γαλατάσαράϊ   71-80 .- ^ Η
 27η αγωνιστική 21 και 22-03-2017  : 
Παναθηναϊκός-Μιλάνο   74-61 .- ^ Ν
Ερυθρός Αστέρας –Ολυμπιακός  κ.α. 58-58 , παρατ. : 64-66 .- ^  Ν
28η αγωνιστική 23 και 24 -03-2017
 Ολυμπιακός-Ρεάλ Μανδρίτης   73-79  .- ^ Η
Μπασκόνια- Παναθηναϊκός  63-72 .-^  N
  29η  αγωνιστική  30 και31-03-2017  : 
Ανατολού  Εφές –Ολυμπιακός   77-69  .- ^  Η
Παναθηναϊκός  -ΤΣΣΚΑ   Μόσχας  73-73 , παράταση 85-80 .- ^ Ν
30η αγωνιστική  06 και07-04-2017  :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας –Ολυμπιακός    
Μακαμπί Τ.Α. –Παναθηναϊκος   61-81  .- Ν

  ~**  Πίσω από κάποιο θρίαμβο κρύβεται κι΄ ένας θρήνος  !
*** Ολόκληρο το πρόγραμμα  και τα αποτελέσματα  των δυο  Ελληνικών συμμετεχόντων  ομάδων ΟΣΦΠ και  ΠΑΟ  στο ευρωμπάσκετ  2016-2017 μέχρι σήμερα .. :
1η αγωνιστική 12 και14-10-2016 :
 Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 83-65 .- ^ Η
Παναθηναϊκός – Ζαγκλίρις Κάουνας 84-76 .-  Ν
 2η αγωνιστική 20 και 21 -10-2016 :
Ολυμπιακός-Ανατολού Εφές Πίλσεν 90-66 .- ^  Ν
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 81-77 .-   Η
3Η αγωνιστική 25 και 26 -10-2016 :
Ολυμπιακός –Μιλάνο 91-81 .- ^  Ν
Μπάμπεργκ-Παναθηναϊκός 83-84 .-  Ν
 4η αγωνιστική 27 και 28 -10-2016 :
Μπασκόνια-Ολυμπιακός 90-95 .- ^  Ν
Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 70-59 .-   Ν
5η αγωνιστική 03 και 04-11-2016 :
Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 75-81 .- ^  Η
Ανατολού Εφές Πίλσεν- Παναθηναϊκός  Κκ.α. 70-70 .- παράτ. 91-83 .-  Η
6η αγωνιστική 10 και 11-11-2016 :
 Παναθηναϊκός-Μακαμπι Τ. Α. κ.α. 67-67 παράτ. 83-75 .- ^ Ν
Γαλατάσαράϊ –Ολυμπιακός 89-87 .-   Η
 7η αγωνιστική 16-11-2016 :
Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 59-52 .- ^  Ν
Ρεάλ Μανδρίτης- Παναθηναϊκός 87-84 .-  Η
8η αγωνιστική 18-11-2016 :
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 77-79 .- ^  Η-Ν
9η αγωνιστική 24και 25-11-2016 :
Ολυμπιακός –Μακαμπί Τα .Α . 73-80 .- ^  Η
Παναθηναϊκός – Νταρουσάφακα 86-80 .-  Ν
 10η αγωνιστική 02-12-2016 :
Νταρουσάφακα-Ολυμπιακός 71-77 .- ^ Ν
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 72-57 .- Η 
11η αγωνιστική 09-12-2016 :
Ολυμπιακός-Ούνιξ Καζάν 88-59 .- ^   Ν
Παναθηναϊκός-Γαλατάσαράϊ 85-58 .-  Ν
 12η αγωνιστική : 15 και 16-12-2016 :
Ζαγκλίρις Κάουνες –Ολυμπιακός 75-88 .- ^ Ν
Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε  81-70 .-  Ν
13η αγωνιστική 20 και 21 -12-2016 :
Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 73-65 .- ^ Ν
Μιλάνο-Παναθηναϊκός 72-86 .-  Ν
 14η αγωνιστική 22 και 23-12-2016 :
Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός 82-68 .- ^  Η
Παναθηναϊκός-Μπασκόνια 69-68 .-  Ν
  24 /   15η αγωνιστική 29 και 30-12-2016 :
Ολυμπιακός –Φενέρμπαχτσε 71-62 .- ^  Ν
Ούνιξ Καζάν – Παναθηναϊκός 83-81 .- Η  
 16η αγωνιστική 06-01-2017 :
Ολυμπιακός –Παναθηναϊκός 77-69 .-  Ν-Η
 17η αγωνιστική 12 και 13-01-2017 :
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 67-69 .- ^Ν
Παναθηναϊκός – Ανατολού Εφές Πίλσεν κ.α. 70-70 παράτ. 92-81 .-  Ν
18η αγωνιστική 19 και20-01-2017 :
Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός   84-63 .-^ Η
  Ολυμπιακός-Μπασκόνια   92-62 .- Ν
19η αγωνιστική 24 και 25-01-2017 :
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα  71-65  .- ^ Ν
 Μιλάνο- Ολυμπιακός  99-83 .-^ Η
20η  αγωνιστική 26 και 27-01-2017 :
Ερυθρός Αστέρας –Παναθηναϊκός  72-66 .- ^ Η
Ολυμπιακός –Μπάμπεργκ  83-77 .- ^ Ν
 21η αγωνιστική 02 και03-02-2017 :
Ούνιξ Καζάν –Ολυμπιακός 75-90  .- ^  Ν
Γαλατάσαράϊ –Παναθηναϊκός   79-84 .- ^ Ν
22η αγωνιστική 09 και10-02-2017 :
Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ   81-72 .- ^   Ν  
Ολυμπιακός-Ζαγκλίρις Κάουες   73-64 .- Ν
   23η αγωνιστική 23και24-02-2017 :  
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός   67-64 .- ^ Η
Παναθηναϊκός-Ούνιξ Καζάν  83-82 .- ^ Ν
 24η αγωνιστική 02 και 03-03-2017
 Μακαμπί   Τ.Α.-Ολυμπιακός  71-82 .- ^ Ν
 Νταρουσάφακα-Παναθηναϊκός  77-72 .- ^ Η
 25η αγωνιστική 09 και10 -03-2017  :  
  Ζαγκλίρις Κάουνες –Παναθηναϊκός   64-58 .- ^ Η
Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα   81-73  .- ^ Ν
26η αγωνιστική  16  και 17-03-2017  :  
Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μανδρίτης     88-82 .- ^ Ν
Ολυμπιακός – Γαλατάσαράϊ   71-80 .- ^ Η
 27η αγωνιστική 21 και 22-03-2017  : 
Παναθηναϊκός-Μιλάνο   74-61 .- ^  Ν
Ερυθρός Αστέρας –Ολυμπιακός κ.α,. 58-58 .- παράταση  64-66 .- ^ Ν
28η αγωνιστική 23 και 24 -03-2017
 Ολυμπιακός-Ρεάλ Μανδρίτης   73-79  .- ^ Η
Μπασκόνια- Παναθηναϊκός    63-72 .- ^ Ν
  29η  αγωνιστική  30 και31-03-2017  : 
Ανατολού  Εφές –Ολυμπιακός   77-69  .-^ Η
Παναθηναϊκός  -ΤΣΣΚΑ   Μόσχας  85-80 .-^  Ν
30η αγωνιστική  06 και07-04-2017  :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας –Ολυμπιακός    
Μακαμπί Τ.Α. –Παναθηναϊκος  61-81  .- ^ Ν

***  Ο ΠΑΟ απέκλεισε τον Φοίνικα και πάει στην Πυλαία για τα ημιτελικά
Στην Α1 βόλεϊ ανδρών
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΦΟΙΝΙΚΑΣ  3-2 SET .- ^

Τα σετ: 16-25, 25-16, 25-19, 21-25, 15-7.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Μαρούλης 2 (0/1 επ, 2 μπλοκ), Μελγκαρέχο 20 (14/24 επ, 1 άσσος, 5 μπλοκ, 71% υπ 46% άριστες), Τσίροβιτς 10 (7/18 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 68% υπ -48% άριστες), Γκονζάλες 27 (26/39 επ, 1 μπλοκ), Ρανγκέλ 13 (4/7 επ, 1 άσσος, 8 μπλοκ), Πανταλέων 5 (2/6 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ) / Δαρίδης(λ, 38% υπ -23% άριστες), Μπέλος, Ανδρεόπουλος.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ (Νίκολιτς): Δημητριάδης 5 (1/2 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Χήρας 8 (4/8 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Μρντακ 19 (14/40 επ, 4 άσσοι, 1 μπλοκ), Ρεϊνάλντο 13 (12/28 επ, 1 άσσος, 61% υπ - 29% άριστες), Εφραιμίδης 7 (6/12 επ, 1 μπλοκ, 59% υπ -20% άριστες), Τουράνιανιν 9 (5/9 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ / Ζήσης (λ, 60% υπ - 29% άριστες), Σζαρεκ, Σούρδι 2 (2/4 επ, 40 % υπ - 20% άριστες).

***  Ηρακλής: Πήρε πίσω τους βαθμούς... κατέπεσε η εγγυητική
Αγωνία ως το τέλος
 
~ «Καθαρός» από αφαίρεση βαθμών συνεχίζει -προς το παρόν τουλάχιστον- ο Ηρακλής την προσπάθειά του για παραμονή στη Σούπερ Λιγκ.
Μετά τον διακανονισμό της οφειλής προς τον ποδοσφαιριστή Μιχάλη Μπουκουβάλα εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε ότι επιστρέφονται στον «Γηραιό» οι τρεις βαθμοί που του είχαν αφαιρεθεί, ως συνέχεια της σχετικής απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.
Ωστόσο, οι αρνητικές ειδήσεις είναι σε καθημερινή βάση για τους κυανόλευκους καθώς η ΕΕΑ αποφάσισε τη μερική κατάπτωση της εγγυητικής του Ηρακλή μετά από αίτηση του Παύλου Κυριακίδη και δυο εταιρειών η μια των οποίων είναι ξενοδοχειακή επιχείρηση στην οποία οφείλει ένα σημαντικό ποσό η ΠΑΕ από τη χρήση των μονάδων συγκεκριμένου ξενοδοχείου.
Και όλα αυτά ενώ ο Ηρακλής για πρώτη φορά μετά από 13 μήνες έκανε δυο διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα και με τους έξι βαθμούς που συγκέντρωσε στα δυο τελευταία παιχνίδια, αναπτέρωσε τις ελπίδες και προοπτικές του για αγωνιστική σωτηρία.
Ελπίδα υπάρχει στις τάξεις των ποδοσφαιριστών, ενώ ο τεχνικός Σάββας Παντελίδης ζήτησε από τους παίκτες του, συνέχεια και συνέπεια, καθώς όπως ο ίδιος είπε, «ακόμα είμαστε στην μέση της διαδρομής μας».
Για τον αγώνα της ερχόμενης 28ης αγωνιστικής όπου ο Ηρακλής θα αγωνιστεί στα Γιάννινα επιζητώντας το τρίτο σερί νικηφόρο παιχνίδι του, δεν θα έχει στην διάθεση του τον Εμμανουέλ Περόνε, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα χθες στο Καυτανζόγλειο.
Newsroom ΔΟΛ

***  Η Ελλάδα κέρδισε επτά θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA
Στην κορυφή η Βραζιλία


~ Ανοδο επτά θέσεων παρουσίασε η Eθνική ομάδα στην μηνιαία παγκόσμια κατάταξη, που διατηρεί η FIFA, και από την 46η ανέβηκε τον Μάρτιο στην 39η θέση με 679 βαθμούς.
Οι αντίπαλοι της εθνικής ομάδας στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, καταλαμβάνουν τις εξής θέσεις:
Βέλγιο (7ο, μείον δύο θέσεις). Βοσνία Ερζεγοβίνη (29η, δεν άλλαξε θέση). Κύπρος (96η, +18 θέσεις). Εσθονία (101η, +18 θέσεις). Γιβραλτάρ (206ο, -1 θέση). Να σημειωθεί πως η Βραζιλία πέρασε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA ύστερα από επτά χρόνια, αφήνοντας 2η την Αργεντινή.
Η ανοδική πορεία της «σελεσάο έχει αποτελέσματα μιας και η ομάδα του Τίτε επέστρεψε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης με 1.661 βαθμούς. Σ' αυτό βοήθησε πολύ η κακή εικόνα της Αργεντινής στα προκριματικά για το Μουντιάλ, όπου γνώρισε την ήττα από τη Βολιβία. Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα της διεθνούς βαθμολογίας:
1. Βραζιλία 1.661 βαθμοί (+1)
 2. Αργεντινή 1.603 (-1)
 3. Γερμανία 1.464
4. Χιλή 1.403
 5. Κολομβία 1.348 (+2)
 6. Γαλλία 1.294
 7. Βέλγιο 1.281 (-2)
8. Πορτογαλία 1.259
9. Ελβετία 1.212 (+2)
 10. Ισπανία 1.204

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

***

***  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ  για σήμερα  :
FOX
NHL Washington Capitals - New York Rangers
03:00
FOX
NRL Roosters - Broncos
12:45
EUROSPORT
Ποδηλασία Γύρος της Χώρας των Βάσκων, 4ο ετάπ
16:30
NOVASPORTS 1
Super League Παναθηναϊκός - Πανιώνιος
17:15
EUROSPORT
Άρση Βαρών Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Σπλιτ
18:30
NOVASPORTS 1
Super League Πλατανιάς - ΑΕΚ
19:30
NOVASPORTS 5
Euroleague Φενέρμπαχτσε - Μπαρτσελόνα
20:45
NOVASPORTS 4
Euroleague Μπάμπεργκ - Γαλατάσαραϊ
21:00
EUROSPORT
Άρση Βαρών Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Σπλιτ
21:00
NOVASPORTS 2
Euroleague Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός
21:05
NOVASPORTS 3
Euroleague Μπασκόνια - Ζάλγκιρις
22:00   
COSMOTE Sport 4
NBA Μέμφις Γκρίζλις - Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ
03:00
COSMOTE Sport 2
Ισπανικό Πρωτάθλημα Έιμπαρ - Λας Πάλμας
20:30
COSMOTE Sport 2
Ισπανικό Πρωτάθλημα Βαλένθια - Θέλτα
22:30

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  :
Τεχνητή Λίμνη Λάδωνα
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας RFAA NEWS Πέμπτη 02-03-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/rfaa-news-02-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-03-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  04  Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή της Ορθοδοξίας 05  Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-05-2017.html .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 04  και 05 Μαρτίου  2017  :Ανασκόπηση όλων των αθλητικών εβδομάδας που έφυγε  .... :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-06-2017.html .-
~*   ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  06  Μαρτίου 2017  :   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html .-  
   ~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11  , 12  και  13  Μαρτίου  2017  :Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που μας πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/11-12-13-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 13 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  ....   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-13-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  14 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....     :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-14-2017.html    .- 
~*  Η  Εφημερίδα μας  Arfara News 2 .. Τρίτη 14  Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-2.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  15 Μαρτίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ....  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-15-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-16-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 17 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :   http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  18 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-18-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 19 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/  .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 18  , 19  και 20  Μαρτίου  2017  :
~
Μαζί με την αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ...:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/18-19-20-2017.html .-  

 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης
 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-24-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 25-03-2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης/
 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-25-03-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 26  Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της καθημερινή μας  ενημέρωσης  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/news-26-2017.html .-  
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαρτίου  2017 :Αθλητική επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2017/03/25-26-2017.html  .- 
 ~*  Η  Εφημερίδα μας Arfara News 2  Πέμπτη 30  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  μας
  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2-30-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  31  Μαρτίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας  ενημέρωσης   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2017.html .-
~
 Τ. Λίμνη Λάδωνα Ν. Αρκαδίας
***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/  .-ή  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .-  
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 03  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-03-2017.html .- 
~ *  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  04  Απριλίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-04-2017.html  .- 
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 : Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη 06 Απριλίου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news-06-2017.html  .- 

~*

~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 


~ *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5439   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3536   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3535 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.510   βίντεο   .-

 ~
Από  τα  βίντεο της ημέρας  :

~* Κ  ΤΣΑΚΩΝΑΣ  Είναι προδότες  2017 :
~*Αγρότης Κρήτης με σημαία  2017:
~*Παιδιά με στρατιωτικές στολές 2017 :
~*ΒΙΟΛΊ Κρητικός  2017 :
~*  Στάθης  Ψάλτης το κουπί της Ελλάδας από το 1453 μέχρι  σήμερα 2017 : https://youtu.be/W59NaKHuRSA .-
~* Ο βουλευτής  Μπαλαούρας ανατρεπτικό 1  5/4/2017:
~*ΜΙΚΟ στη Λέσβο  4/4/2017 :
~* ΤΣΙΠΡΑΣ  Ο ψεύτης  και ο ψευτοτσαμπουκάς    ανατρεπτικό  5/4/2017: https://youtu.be/pUZlWKXk--0 .-
~*ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ συνταξιούχοι  Ανατρεπτικό 5  5/4/2017:
~*ΛΙΘΙΟ  και Φλώρινα  4/5/2017:
~*Επιδόματα  βουλευτών 5/4/2017 ανατρεπτικό 2:
~_*_~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου