ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από  το  2008  ...
~
Χωρίς ησυχίαν η χάρις δεν παραμένει. και χωρίς την χάριν ο άνθρωπος είναι μηδέν... Την δε κατά μόνας ανάγνωσιν μην την αφήνης ποτέ, ότι πολλήν ωφέλειαν έχει. Διότι λαμβάνεις παράδειγμα από τους Αγίους. Βλέπεις ως εις καθρέπτην τα λάθη σου, τας ελλείψεις, και διορθώνεις τον βίον σου. Είναι η ανάγνωσις φως εις το σκότος.Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)




~ 8 Σεπτεμβρίου
Γενέσιον της Θεοτόκου(1). Μαρτύρων Αρτεμιδώρου, Ρουφιανού, Ρούφου και Σεβήρου. Νεομάρτυρος Αθανασίου (2) του εν Θεσσαλονίκη (†1774). Οσίου Σωφρονίου(3), επισκόπου εν Ιβηρία.
(1)Η γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου Μαρίας. Οι ενάρετοι Ιωακείμ και Άννα προσεύχονταν καθημερινά με δάκρυα στα μάτια να αποκτήσουν ένα παιδί. Ο Θεός εισάκουσε τις προσευχές τους και έκανε πραγματικότητα το αίτημά τους: τους αξίωσε να φέρουν στον κόσμο την Υπεραγία Θεοτόκο τη γυναίκα που έμελλε να γεννήσει τον Σωτήρα του κόσμου.
(2)Ο Άγιος Αθανάσιος ο Νεομάρτυρας που μαρτύρησε στη Θεσσαλονίκη, γεννήθηκε στην Κουλιακιά της Θεσσαλονίκης. Οι γονείς του ήταν χριστιανοί και φρόντισαν για τη εν Χριστώ παιδεία του γιου τους. Αφού φοίτησε σε ελληνικό σχολείο της Θεσσαλονίκης μετέβη στο Άγιον Όρος όπου σπούδασε στη σχολή Βατοπεδίου. Επέστρεψε στο χωριό του όπου δεχόταν πιέσεις να αρνηθεί το χριστιανισμό. Ο Αθανάσιος όμως έμεινε ακλόνητος στη χριστιανική πίστη και φυλακίστηκε. Ο μάρτυρας ομολόγησε τον Χριστό σαν αληθινό Θεό. Έτσι τον απαγχόνισαν στις 8 Σεπτεμβρίου 1774.
(3)Ο Άγιος Σωφρόνιος επίσκοπος Αχταλείας της Ιβηρίας, γεννήθηκε στον Πόντο από γονείς ευσεβείς και ενάρετους. Από νεαρή ηλικία έτρεφε μεγάλη αγάπη για τα Θεία και ιδιαίτερα τη μοναχική ζωή. Το πρώτο όνομα του Σωφρονίου ήταν Συμεών. Στις Μονές διδάχτηκε τα ιερά γράμματα και τη μοναχική ζωή. Τότε εκάρη μοναχός με το όνομα Σωφρόνιος και κατόπιν χειροτονήθηκε ιερέας. Μετά ο ηγούμενος τον έστειλε στο μεταλλείο στην Ιβηρία σ` ένα χωριό με την ονομασία Δαλβέρ. Εκεί γνώρισε το σεβασμό των κατοίκων που τον χειροτόνησαν επίσκοπο. Η περιοχή δέχτηκε μία βαρβαρική επιδρομή κατά την διάρκεια της οποίας καταστράφηκαν τα πάντα. Ο Σωφρόνιος πιάστηκε αιχμάλωτος και πουλήθηκε σε μία γυναίκα, η οποία τον απελευθέρωσε και τον έστειλε στην Τραπεζούντα. Άφησε την τελευταία του πνοή στο χωριό του. Η ανακομιδή των λειψάνων του έγινε το 1824 στην Ιερά Μονή Βαζέλωνος.  ~
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου - Φώτης Κόντογλου Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
Σήμερα 08/09/2017 εορτάζουν:
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου - Πηνελόπη Σχιζοδήμου© (www.poppe.gr)  Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος Κυζίκου

Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος....
 
Άγιος Μίκαλλος

Άγιος Μίκαλλος
 
Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού

Μεταμόρφωση του Σωτήρος
***  «Ἀποκάλυψαν πρὸς Κύριον τὴν ὁδόν σου καὶ ἔλπισον ἐπ᾿ αὐτόν, καὶ αὐτὸς ποιήσει» (Ψαλμός λστ' στ. 5). Φανέρωσε στον Κύριο με εμπιστοσύνη το δρόμο και τις επιδιώξεις και τις ανάγκες της ζωής σου και έλπισε σ' Αυτόν και Αυτός θα κάνει εκείνα που ζητάς και χρειάζεσαι. Μ' αυτή την εμπιστοσύνη και ελπίδα, ο Ιωακείμ και η Άννα ικέτευαν προσευχόμενοι το Θεό να της χαρίσει παιδί, να το έχουν γλυκεία παρηγοριά στα γεράματα της. Και την ελπίδα της ο Θεός έκανε πραγματικότητα. Της χάρισε την Παρθένο Μαριάμ, που ήταν ορισμένη να γεννήσει το Σωτήρα του κόσμου και να λάμψει σαν η πιο ευλογημένη μεταξύ των γυναικών. Ήταν εκείνη, από την οποία έμελλε να προέλθει Αυτός που θα συνέτριβε την κεφαλή του νοητού όφεως. Στην Παλαιά Διαθήκη δόθηκαν της προτυπώσεις της Υπεραγίας Θεοτόκου. Μία είναι και η βάτος στο Σινά, την οποία ενώ είχαν περιζώσει φλόγες φωτιάς, αυτή δεν καιγόταν. Ήταν απεικόνιση της Παρθένου, που θα γεννούσε το Σωτήρα Χριστό και συγχρόνως θα διατηρούσε την παρθενία της. Έτσι, η Άννα και ο Ιωακείμ, που ήταν από το γένος του Δαβίδ, με την κραταιά ελπίδα που είχαν στο Θεό απέκτησαν απ' Αυτόν το επιθυμητό δώρο, που θα συντροφεύει τον κόσμο μέχρι συντέλειας αιώνων.
Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος δ’.
Ἡ γέννησίς σου Θεοτόκε, χαρὰν ἐμήνυσε πάσῃ τῇ οικουμένῃ, ἐκ σοῦ γὰρ ἀνέτειλεν ὁ Ἥλιος τῆς δικαιοσύνης, Χριστὸς ὁ Θεὸς ἡμῶν, καὶ λύσας τὴν κατάραν, ἔδωκε τὴν εὐλογίαν, καὶ καταργήσας τὸν θάνατον, ἐδωρήσατο ἡμῖν ζωὴν τὴν αἰώνιον.
Κοντάκιον
Ἦχος δ’. Αὐτόμελον.
Ἰωακεὶμ καὶ Ἄννα ὀνειδισμοῦ ἀτεκνίας, καὶ Ἀδὰμ καὶ Εὔα, ἐκ τῆς φθορᾶς τοῦ θανάτου, ἠλευθερώθησαν, Ἄχραντε, ἐν τῇ ἁγίᾳ γεννήσει σου, αὐτὴν ἑορτάζει καὶ ὁ λαός σου, ἐνοχῆς τῶν πταισμάτων, λυτρωθεὶς ἐν τῷ κράζειν σοι· Ἡ Στεῖρα τίκτει τὴν Θεοτόκον, καὶ τροφὸν τῆς ζωῆς ἡμῶν.
Κάθισμα
Ἦχος δ’. Κατεπλάγη Ἰωσὴφ.
Ἀναβόησον Δαυΐδ, τὶ ὤμοσέ σοι ὁ Θεός; Ἅ μοι ὤμοσε φησί, καὶ ἐκπεπλήρωκεν ἰδού, ἐκ τοῦ καρποῦ τῆς κοιλίας μου δοὺς τὴν Παρθένον· ἐξ ἧς ὁ πλαστουργός, Χριστός ὁ νέος Ἀδάμ, ἐτέχθη βασιλεύς, ἐπὶ τοῦ θρόνου μου· καὶ βασιλεύει σήμερον, ὁ ἔχων τὴν βασιλείαν ἀσάλευτον. Ἡ στεῖρα τίκτει, τὴν Θεοτόκον, καὶ τροφὸν τῆς ζωῆς ἡμῶν.

***  Για δωροδοκία στις εκλογές παραπέμπονται ο Δήμαρχος Μεσσήνης και 2 υποψήφιοι 
Για δωροδοκία και δωροληψία κατά τις δημοτικές εκλογές του 2014, παραπέμπονται σε δίκη στις 29 Νοεμβρίου, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, αντίστοιχα ο νυν (και τότε υποψήφιος) Δήμαρχος Μεσσήνης Γεώργιος Τσώνης με 1 υποψήφιο του συνδυασμού του και 1 υποψήφιο από το συνδυασμό του κ. Δημ. Σαμπαζιώτη, καθώς και 15 Ρουμάνοι και 4 Βούλγαροι οι οποίοι κατηγορούνται επίσης ότι υπέβαλαν ψευδή υπεύθυνη δήλωση και εγγράφηκαν στους εκλογικούς καταλόγους της περιοχής.
*Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ της Βίκυς Βετουλάκη στο σημερινό φύλλο του "Θάρρους" 

***  ΕΚΤΑΚΤΟ πριν λίγο! ΣΕΙΣΜΟΣ 8 ΡΙΧΤΕΡ! Προειδοποίηση για τσουνάμι σε οκτώ χώρες...

 
~ Ισχυρός σεισμός 8 Ρίχτερ εκδηλώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 8 (ώρα Ελλάδας) το πρωί της Παρασκευής στις νότιες ακτές ανοιχτά του Μεξικού. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι σε οκτώ χώρες, το Μεξικό, η Γουατεμάλα, το Ελ Σαλβαδόρ, η Κόστα Ρίκα, η Νικαράγουα, ο Παναμάς, η Ονδούρα και το Εκουαδόρ.
Το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με το USGS, εντοπίστηκε ανοιχτά των ακτών του Μεξικού, κοντά στα σύνορα με τη Γουατεμάλα, 123 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Πιζιζιαπάν. Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 33 χιλιόμετρα, ενώ οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για μεγάλη διάρκεια της ισχυρής σεισμικής δόνησης. Ο σεισμός των 8 Ρίχτερ έγινε αισθητός σε πόλεις που βρίσκονται περισσότερα από 300 χιλιόμετρα από το επίκεντρο.
 







*** Συνελήφθη ο 25χρονος που έσπασε 6 αυτοκίνητα στο κέντρο της Καλαμάτας 

Ένας 25χρονος καλαματιανός, συνελήφθη την Τετάρτη το απόγευμα από αστυνομικούς για την πρόκληση φθορών σε 6 αυτοκίνητα στο κέντρο της Καλαμάτας.
Ο νεαρός, προχθές τα ξημερώματα, πιθανότατα μεθυσμένος, προκάλεσε φθορές σπάζοντας εξωτερικά μέρη αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, αστυνομικοί του Τμήματος Καλαμάτας έφτασαν στα ίχνη του και το απόγευμα της Τετάρτης συνελήφθη, παραδεχόμενος τις πράξεις του.
Στο μεταξύ, το προηγούμενο διήμερο στη Μεσσηνία, πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν μαζί με τον 25χρονο. συνολικά 25 άτομα.
Η επιχείρηση οργανώθηκε και στους 5 νομούς της Περιφέρειας, όπου έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1.017 άτομα, εκ των οποίων τα 764 ήταν ημεδαποί και 253 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 724 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 160 άτομα, από τα οποία 110 ήταν ημεδαποί και 50 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 85 άτομα.
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:
-        Ένας ημεδαπός, για καταδικαστικό έγγραφο.
-        Τρεις ημεδαποί, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
-        Εννέα ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί, για παραβάσεις του ΚΟΚ.
-        Ένας ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
-        Πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 290 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., μία παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού και 3 παραβάσεις για στέρηση Αδείας Μουσικών Οργάνων. Β.Β.  

***  Νέοι άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες ανοίγουν παράθυρο στο… μέλλον της Μεσσηνίας 
Σε μια χώρα όπου η ανάπτυξη μοιάζει να είναι ακόμα άγνωστη λέξη, υπάρχουν ήδη νέοι άνθρωποι και μάλιστα από τη Μεσσηνία με φρέσκες και καινοτόμες ιδέες , οι οποίοι μόνοι τους επιμένουν να ασχολούνται με το επιχειρείν, στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις. Και γι' αυτή τους την επιμονή έρχεται η στιγμή που ανταμείβονται. Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί…παρακολουθούμε ιδέες νέων ανθρώπων που έλκουν την καταγωγή τους από τη Μεσσηνία, οι οποίο μας κέντρισαν το ενδιαφέρον, κάνοντάς μας να πιστέψουμε ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα έχει παρόν και μέλλον εντός των συνόρων.
   Καινοτομία στην ελαιοπαραγωγή
Το ελληνικό ελαιόλαδο χαίρει ναι μεν διεθνούς εκτίμησης, αλλά όχι ανάλογης της ποιότητάς του. Την εν λόγω πραγματικότητα θέλησε να ανατρέψει ένα νεαρό ζευγάρι με καταγωγή από την ελαιοπαραγωγό Μεσσηνία, το οποίο παρουσίασε η "Καθημερινή".
 Η τόλμη και η συστηματική τους δουλειά οδήγησαν σε μια καινοτόμο μέθοδο που βραβεύθηκε με τιμητική διάκριση αγροτικής καινοτομίας στα Made In Greece Awards και χάλκινο μετάλλιο στο Athena International Olive Oil Competition.
«Πριν από τέσσερα χρόνια αρχίσαμε να διερευνούμε την ισχύουσα διαδικασία παραγωγής, για να δούμε τι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε», θυμάται η 27χρονη σήμερα Μαρία-Γκαμπριέλλα Αναγνωστοπούλου. Ως πεδίο των ερευνών τους είχαν τα ελαιοτριβεία της επιχείρησης Αναγνωστόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε.
«Η οικογένειά μου δραστηριοποιείται στον κλάδο από το 1896, ωστόσο δεν είχαμε προχωρήσει στην τυποποίηση», διευκρινίζει ο Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, πέμπτη γενιά ελαιοπαραγωγός, που εδώ και δύο χρόνια έχει μετακομίσει στην Πελοπόννησο για να υποστηρίξει ενεργά τη νέα μέθοδο.
Οι δύο νέοι έβαλαν στο μικροσκόπιο τη διαδικασία εκχύλισης. «Ένα από τα αρνητικά είναι η μεγάλη διάρκεια, που είχε μεταξύ άλλων συνέπεια οι καρποί να παραμένουν σε εξωτερικούς χώρους για μέρες». Αναζητώντας νέους τρόπους, κατευθύνθηκαν στα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή παιδικών τροφών. «Κάναμε πολλές δοκιμές και τροποποιήσεις, που διήρκεσαν περίπου δύο χρόνια, με τη βοήθεια 20μελούς ομάδας τεχνικών από σουηδική εταιρεία γεωργικών μηχανημάτων». Ο κόπος τους απέδωσε κυριολεκτικά «καρπούς», δηλαδή μια πρωτοποριακή τεχνολογία εκχύλισης, μέσω του συστήματος Contherm, που αντικαθιστά την παραδοσιακή μέθοδο μάλαξης της ελαιοζύμης. «Η εν λόγω τεχνολογία ομογενοποιεί την ελαιόπαστα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα αντί για 60 λεπτά», περιγράφει η Μαρία-Γκαμπριέλλα, «έτσι ο συνολικός χρόνος παραγωγής περιορίζεται από 90-100 σε 14 λεπτά».
  Εξαγωγή
Καθώς οι χημικές αναλύσεις επιβεβαίωσαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος, οι δύο συνεπώνυμοι τόλμησαν με τη βοήθεια και της αδελφής του Δημήτρη, Ιωάννας Αναγνωστοπούλου, να ιδρύσουν την One & Olive, που παράγει και εμπορεύεται στο εξωτερικό τυποποιημένο ελαιόλαδο. «Εξάγουμε ήδη σε Γερμανία, Μάλτα, Κύπρο, ΗΠΑ και Εμιράτα», σημειώνει η Μαρία-Γκαμπριέλλα. «Ταυτόχρονα, όλο και περισσότεροι ελαιοπαραγωγοί εμπιστεύονται το ελαιοτριβείο μας, ενώ έχουμε ξεναγήσει στις εγκαταστάσεις μας επαγγελματίες από τη Β. Ελλάδα, την Ιταλία και την Τουρκία».
   One & Olive
Ψάχνοντας την ιστορία πίσω από την επιτυχία, βρήκαμε μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν τρεις αιώνες! Διαβάζουμε από την ιστοσελίδα της εταιρείας: "Στο One & Olive φυλάσσονται πολύτιμα μυστικά 120 χρόνων και 5 γενεών.
Το 1896, ο παπα-Αποστόλης στήριξε την τοπική οικονομία με την παραγωγή ελαιολάδου στην περιοχή της Μεσσηνίας. Έκτοτε, η οικογένεια Αναγνωστόπουλου φυλάσσει τις οικογενειακές αξίες σαν πολύτιμο θησαυρό: φιλότιμο, αγάπη, αφοσίωση, σκληρή δουλειά, αξιοπρέπεια, πίστη και ενότητα. Οι αρχές αυτές, που αναμειγνύονται με τη γόνιμη ύπαιθρο της Μεσσηνίας, ήταν τα μυστικά συστατικά του εκλεκτού ελαιολάδου του παπα-Αποστόλη.
Όλες οι γενιές της οικογένειας Αναγνωστόπουλου κληρονόμησαν το πάθος του για τα πολύτιμα αγαθά της μεσσηνιακής γης, ενώ η παραγωγή εκλεκτού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ήταν η One & Olive αγάπη τους. Αυτή η αγάπη έγινε οικογενειακή παράδοση και καθήκον για αφοσίωση στην τελειότητα.
Τώρα, σας προσφέρουμε τα μυστικά μας και την One & Olive αγάπη μας. Αυτό το εκλεκτό ελληνικό ελαιόλαδο έχει κρατήσει την οικογένειά μας ενωμένη, παραγωγική και δημιουργική. Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας την ιστορία μας, τις εμπειρίες και τις μοναδικές στιγμές δημιουργίας με καρπούς της ελληνικής γης.
Το «One & Olive» εστιάζει στην καινοτομία και την ποιότητα καθώς λειτουργεί μια προηγμένη μονάδα παραγωγής και τυποποίησης που βρίσκεται στην «καρδιά» της ελληνικής παράδοσης.
Εξασφαλίζοντας την στρατηγική συνεργασία με την Alfa Laval, την κορυφαία εταιρία μηχανημάτων ελαιουργίας, η «One & Olive» διαθέτει πλέον την πιο προηγμένη και καινοτόμα μονάδα παραγωγής διεθνώς.
Αυτή η προηγμένη τεχνολογία εξασφαλίζει ελάχιστη επαφή με οξυγόνο κατά την διαδικασία παραγωγής, παρέχοντας φρέσκο ελαιόλαδο σε λιγότερο από 14 λεπτά.
Αφού μαζευτούν οι ελιές, ακολουθεί η επεξεργασία τους εντός μερικών ωρών εξασφαλίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο χαμηλή οξύτητα, πλούσια γεύση και υψηλή διατροφική αξία.
Κατά το αρχικό στάδιο της παραγωγής, ο ελαιόκαρπος που έχει μόλις μαζευτεί περνά από μεγάλους αποφυλλωτές που διαχωρίζουν τα φύλλα, τα κλαδιά και το χώμα από τον καρπό με τη χρήση αέρα. Κατόπιν, οι ελιές πλένονται δύο φορές με νερό.
Κατά το επόμενο στάδιο οι ελιές συνθλίβονται σε μια «ζύμη» ελαιοκάρπου. Μετά από αυτήν τη διαδικασία έρχεται η καινοτομία του «One & Olive» που δεν ακολουθεί την παραδοσιακή μέθοδο της μάλαξης της ελαιοζύμης. Η ελαιοζύμη ομογενοποιείται σε μόλις ένα λεπτό χωρίς να έρχεται καθόλου σε επαφή με το οξυγόνο. Συνεπώς, χωρίς περαιτέρω σύνθλιψη και άσκηση πίεσης στην ελαιοζύμη, αυτή θερμαίνεται ελαφρώς στους 27ºC (81ºF) πριν κατευθυνθεί προς τη φυγοκέντριση. Αυτή η καινοτόμα διαδικασία διαρκεί μόλις 30 δευτερόλεπτα αντί των 40 λεπτών που διαρκούσε κατά την παραδοσιακή μέθοδο.
Η «One & Olive» είναι η πρώτη και μοναδική εταιρία παγκοσμίως που χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο που εξασφαλίζει μια μειωμένη επαφή με οξυγόνο, αυξάνοντας έτσι την υψηλή ποιότητα του «One & Olive» και καθιστώντας πιο αποδοτική μέθοδο, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομείται και ενέργεια.
Το «One & Olive» σέβεται τη φύση και προωθεί την βιώσιμη ανάπτυξη για τις επόμενες γενιές, μειώνοντας την αρνητική επίδραση στο περιβάλλον και στην κλιματική αλλαγή.
Μετά την φυγοκέντριση διαχωρίζεται ο χυμός του ελαιόκαρπου από την ελαιοζύμη μέσω εξαγωγής δύο σταδίων με δυνατότητα επεξεργασίας 15.000 κιλών ανά ώρα. Μέσω αυτής της μεθόδου το «One & Olive» διατηρεί την εκλεκτή ποιότητα του ελαιόλαδου, προστατεύοντας την πολύτιμη και πλούσια πηγή πολυφαινόλων που διαθέτει, ενώ ταυτόχρονα περιορίζονται τα υγρά απόβλητα.
Τέλος, το ελαιόλαδο περνά από τρεις διαχωριστές, όπου διαχωρίζεται από τα απόνερα. Μετά, το «One & Olive» μεταφέρεται στις δεξαμενές φύλαξης και εμφιαλώνεται εντός λίγων ωρών.
Η διαδικασία εμφιάλωσης λαμβάνει χώρα σε μια πλήρως αυτοματοποιημένη και ελεγχόμενη μονάδα στις εγκαταστάσεις της «One & Olive» που ακολουθεί αυστηρά πρότυπα.
Κατά τη διαδικασία παραγωγής του «One & Olive» προστατεύουμε την εκχύλιση του ελαιόλαδου ελαχιστοποιώντας την επαφή του με οξυγόνο και εξασφαλίζουμε υψηλή ποιότητα μέσω επιπλέον φροντίδας, προκειμένου να προσφέρουμε την εμπειρία ενός αυθεντικού, πράγματι, ελληνικού ελαιόλαδου".
   Διαδικτυακά μαθήματα προγραμματισμού 
Το πέμπτο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΕΒΕ) ανακοίνωσε πέντε νικήτριες ομάδες που θα μοιραστούν το χρηματικό ποσό του 1.250.000 ευρώ, καθοδήγηση, καθώς και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης μέσω του δικτύου συνεργατών και υποστηρικτών του.
Οι δέκα φιναλίστ του 2017 δραστηριοποιούνται σε έξι διαφορετικούς τομείς, όπως η εκπαίδευση, η ιατρική τεχνολογία, τα τρόφιμα και ποτά, η μόδα, ο τουρισμός και η τεχνολογία.
Στον διαγωνισμό του 2017, περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι συμμετείχαν με 1.250 επιχειρηματικές προτάσεις – μία αύξηση κατά 12% από το 2016, γεγονός που δείχνει ότι η επιχειρηματική σκηνή στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δραστήρια.
   Η Allcancode
Πρόκειται για μία διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα που καλλιεργεί τεχνολογικές δεξιότητες και γνώσεις προγραμματισμού μέσω διαδραστικών παιχνιδιών. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες της να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες, ενώ δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να δημοσιεύσουν τα δικά τους παιχνίδια ή εφαρμογές. Με την Allcancode, οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει να προγραμματίζει και να αξιοποιεί τις τελευταίες τεχνολογίες και να δημιουργήσει λειτουργικές εφαρμογές, χωρίς να απαιτείται η προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού.
Οι άνθρωποι πίσω από την πλατφόρμα ξεκίνησαν, το 2014, ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι, προκειμένου να μάθουν τα παιδιά προγραμματισμό υπολογιστών. Το παιχνίδι, μάλιστα, έχουν παίξει μέχρι τώρα 1,5 εκατομμύριο χρήστες.
 Όπως εξηγεί ο προγραμματιστής, Κώστας Καρολεμέας, με καταγωγή από τη Μεσσηνία, την τεχνολογία που ανέπτυξαν για να υποστηρίξουν το παιχνίδι, αποφάσισαν τον Φεβρουάριο του 2017 να την αξιοποιήσουν και σε έναν άλλο τομέα, σε αυτόν των επιχειρήσεων.
Έτσι, δημιούργησαν την Allcancode, μία διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα που καλλιεργεί τεχνολογικές δεξιότητες και γνώσεις προγραμματισμού μέσω διαδραστικών παιχνιδιών. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες της να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες, ενώ δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να δημοσιεύσουν τα δικά τους παιχνίδια ή εφαρμογές. Με την Allcancode, οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει να προγραμματίζει και να δημιουργήσει λειτουργικές εφαρμογές, χωρίς απαραίτητα να απαιτείται προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού.
«Αρχίσαμε να απευθυνόμαστε σε εταιρείες που ήθελαν να λύσουν το πρόβλημα της δημιουργίας ενός λογισμικού στους τομείς τους, κάτι που αποτελεί πολλές φορές πονοκέφαλο», αναφέρει. Προς το παρόν η εταιρεία «εκπαιδεύει» τις επιχειρήσεις στο πώς να φτιάχνουν δικό τους λογισμικό, μέχρι να είναι έτοιμη η πλατφόρμα, «ωστόσο στόχος μας δεν είναι να γίνουμε εταιρεία συμβούλων ή παροχής υπηρεσιών».
Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Άγρια συμπλοκή με τραυματισμό αστυνομικών στο κέντρο της Καλαμάτας 
Με τον ελαφρύ – ευτυχώς- τραυματισμό με μαχαίρι δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, έληξε η καταδίωξη, άγρια συμπλοκή και εν τέλει σύλληψη, ενός Αιγύπτιου, χθες το απόγευμα στο κέντρο της Καλαμάτας.
Οι πληροφορίες μέχρι και αργά το βράδυ ήταν συγκεχυμένες για τις λεπτομέρειες του επεισοδίου, καθώς βρίσκονταν σε εξέλιξη οι λήψεις καταθέσεων από αρκετούς αυτόπτες μάρτυρες από αστυνομικούς.
Όλα όμως δείχνουν να ξεκίνησαν από την περιοχή του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, όπου περαστικοί ειδοποίησαν λιμενικό και αστυνομία ότι ένας άντρας κρατάει μαχαίρι και απειλεί τον κόσμο. Άμεσα ξεκίνησαν οι αναζητήσεις από όχημα του Λιμενικού και αστυνομικούς.
Ο ύποπτος, ο οποίος είναι Αιγύπτιος και έχει απασχολήσει και παλαιότερα τις αστυνομικές αρχές της Μεσσηνίας, φαίνεται πως αρχικά εντοπίσθηκε στην περιοχή του πάρκου του ΟΣΕ, όπου και άρχισε η καταδίωξή του. Κάποιοι μάρτυρες αναφέρουν πως όταν εντοπίσθηκε κοντά στα βαγόνια του πάρκου, οι 4 αστυνομικοί της ΔΙΑΣ επιχείρησαν να τον συλλάβουν και τότε αυτός χτύπησε με το μαχαίρι αστυνομικό στο χέρι. Διέφυγε και άρχισε πάλι η καταδίωξη, με τους αστυνομικούς να καταφέρνουν να τον εγκλωβίσουν μέσα σε πυλωτή πολυκατοικίας στην οδό Μακεδονίας, λίγο μετά την διασταύρωση με την οδό Ύδρας. Εκεί υπήρξε νέα συμπλοκή όπου ο αλλοδαπός κατάφερε να τραυματίσει άλλον έναν αστυνομικό της ΔΙΑΣ, στο πρόσωπο. Μάλιστα, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό.
Ο αλλοδαπός συνελήφθη, ενώ οι δύο αστυνομικοί διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

*** Η Κίνα ΑΛΛΑΖΕΙ όλο το παιχνίδι! Με κίνηση ΜΑΤ οδηγεί στον ΟΛΕΘΡΟ το δολάριο...

~  Σε μια κίνηση που θα αλλάξει για πάντα τις ισορροπίες στο πετρέλαιο ετοιμάζεται να προχωρήσει η Κίνα, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο.
Το Πεκίνο ετοιμάζεται να ξεκινήσει ένα συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης ακατέργαστου πετρελαίου που θα πωλείται σε κινεζικό νόμισμα yuan που θα είναι ενισχυμένο με χρυσό, ενδεχομένως δημιουργώντας το πιο σημαντικό δείκτη αναφοράς πετρελαίου της Ασίας και επιτρέποντας στους εξαγωγείς πετρελαίου να παρακάμπτουν τα το δολάριο των ΗΠΑ.
Αυτό σημαίνει ότι, εάν συμβεί, η Ρωσία και το Ιράν θα μπορούν επιτέλους να παρακάμψουν πλήρως το δολάριο των Ηνωμένων Πολιτειών και να αγοράσουν πετρέλαιο σε Κινεζικό yuan ενισχυμένο με χρυσό. Πρόκειται για ένα καταστροφικό σενάριο για τις ΗΠΑ και το νόμισμά της και είναι σίγουρο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα επιτρέψει χωρίς μάχη να συμβεί.
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας θα φτάσει σε άλλο επίπεδο και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσει ο Αμερικανός ηγέτης...

***  Ξεκινούν οι αιτήσεις για το 6ο Καλαματιανό Καρναβάλι 
Μπορεί μέχρι το 6ο Καλαματιανό Καρναβάλι να υπάρχουν αρκετοί μήνες αλλά οι διεργασίες ήδη έχουν ξεκινήσει.
Έτσι με ανακοίνωσή της η Καρναβαλική Επιτροπή, ενημερώνει ότι τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, θα ανοίξει η αίτηση για τη δήλωση πληρωμάτων για το Καλαματιανό Καρναβάλι του 2018.

***  Οι συνταξιούχοι βγαίνουν ξανά στους δρόμους 
Δεν αντέχουν άλλες μειώσεις και δηλώνουν αποφασισμένοι για τα πάντα
  Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Μεσσηνίας πραγματοποίησε χθες συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, προκειμένου τα μέλη της να ενημερωθούν από κλιμάκιο της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων για τα νέα μέτρα που θα έρθουν, αλλά  και για τις κινητοποιήσεις που έχουν ήδη αποφασιστεί.
Σαν ημέρα έναρξης των κινητοποιήσεων έχει οριστεί η 1η Οκτωβρίου, η οποία έχει καθιερωθεί σαν παγκόσμια ημέρα για την τρίτη ηλικία, ηλικία δηλαδή που άμεσα συνδέεται με τις συντάξεις.
Βασικά προβλήματα, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, είναι η περαιτέρω μείωση των συντάξεών τους από το 2019, η κατάργηση των δώρων, όπως και του ΕΚΑΣ, αλλά και άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή ενός συνταξιούχου στην Ελλάδα της κρίσης.
  
Από τη Μεγαλόπολη έφτασαν στην Καλαμάτα συνταξιούχοι, προκειμένου να παρευρεθούν στη χθεσινή συγκέντρωση. Όπως είπε ο συνταξιούχος Πέτρος Δούμρας, βρέθηκαν στην Καλαμάτα αγωνιστικά, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν έντονα  για όσα συμβαίνουν σε βάρος των συνταξιούχων.
Το καπιταλιστικό σύστημα, όπως είπε, είναι αδυσώπητο και θα ακολουθήσουν πιο δύσκολες ημέρες.
Υποστήριξε ότι θα πρέπει οι συνταξιούχοι να οργανωθούν ώστε να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις, αφού αλλιώς οι κυβερνόντες δεν καταλαβαίνουν.
Σχετικά με τα μέτρα, ο κ. Πέτρος είπε ότι αυτή τη στιγμή οι συνταξιούχοι δίνουν 25% συμμετοχή στα φάρμακα, ενώ από το 2019 θα υπάρξει νέα μείωση των συντάξεων, ύψους 18%.
Κλείνοντας, χαρακτήρισε απελπιστική την κατάσταση και κάλεσε τον κόσμο να ξεσηκωθεί και να βγει στους δρόμους.

Μας έχουν πάρει πολλά λεφτά είπε ο Σωτήρης Στέφανος και αυτά τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν. Ο ίδιος έχει υποστεί μείωση 250 ευρώ από την κύρια σύνταξή του, ενώ έχουν καταργηθεί τόσο τα δώρα, όσο και άλλα επιδόματα που λάμβανε.
Όσο για το αν θα αλλάξει κάτι δήλωσε απαισιόδοξος, αλλά και αποφασισμένος να αγωνιστεί.
  
Η ζωή του συνταξιούχου είναι δυστυχισμένη, είπε η Ευσταθία Αλεξοπούλου , αφού δε γίνεται να περάσει το μήνα με 180 ευρώ που της έμειναν πληρώνοντας τον ΕΝΦΙΑ.Το ποσό που λαμβάνει πλέον είναι μόλις 260 ευρώ, από 800 που έπαιρνε πριν τις μειώσεις.
  
Συνταξιούχος υπάλληλος του ΙΚΑ είναι ο Δημήτρης Τζωρτζάτος που βρέθηκε στη χθεσινή συγκέντρωση προκειμένου να ενημερωθεί για τις νέες κινητοποιήσεις.
Οι μειώσεις που έχει υποστεί ο ίδιος είναι της τάξης των 500 ευρώ το μήνα, συν τα δώρα που έχουν σταματήσει να δίδονται.
Όσο για το μέλλον, δε βλέπει κάτι αισιόδοξο, ενώ θεωρεί ότι όποιος και να κυβερνήσει θα παραμείνει η ίδια κατάσταση.
  
Το τι θα γίνει στα συνταξιοδοτικά ζητήματα είναι ο λόγος που βρέθηκε χθες στη χθεσινή συγκέντρωση ένας συνταξιούχος του ΤΑΠΟΤΕ, αν και όπως είπε η κατάσταση για τους συνταξιούχους είναι δεδομένη.
Η θέση ενός συνταξιούχου έχει χειροτερέψει, όπως είπε, ενώ θα χειροτερέψει και άλλο, αφού ήδη είναι θεσμοθετημένη για το 2019 μείωση κύριων αλλά και επικουρικών συντάξεων.
Κατά τη γνώμη του, πρέπει όλοι οι συνταξιούχοι να αντιδράσουν, αφού πλέον έχουν γίνει οι μόνιμοι αιμοδότες του κράτους, κάτι που είναι αδύνατο να συνεχιστεί, όπως είπε και αποτελεί το θάνατό τους.
Όσο για το μέλλον, θεωρεί ότι οι κυβερνόντες δεν θα σταματήσουν μόνο σε αυτά που ήδη έχουν θεσμοθετήσει, αφού όπως είπε θα συνεχίσουν τη διάλυση των ταμείων, με την ιδιωτική ασφάλιση να περιμένει τους εργαζόμενους και ουσιαστικά θα αποτελέσει εκμετάλλευση γι’ αυτούς.
  
Ο Μανώλης Ραλλάκης είναι γενικός γραμματέας συνταξιούχων ΙΚΑ και όπως είπε η χθεσινή ευρεία σύσκεψη έγινε ώστε να προετοιμαστεί η νέα περίοδος κινητοποιήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νέα επίθεση της Κυβέρνησης που θα φέρει η τρίτη αξιολόγηση, καθώς και τα προηγούμενα μέτρα που έχουν ληφθεί.
Τα προβλήματα όπως είπε είναι πολλά, ενδεικτικά ανέφερε την προσωπική διαφορά, που ενώ είχαν υποσχεθεί ότι θα εφαρμοστεί από το 2019, τα αρπακτικά, όπως χαρακτήρισε τους θεσμούς, θέλουν να την εφαρμόσουν από το 2018.
Βέβαια δήλωσε, ότι όποτε και αν εφαρμοστεί η προσωπική διαφορά οι συνταξιούχοι είναι εναντίον της απόφασης, αφού δεν πρόκειται να δηλώσουν ευχαριστημένοι για τη μείωση του 18%, άσχετα αν η Κυβέρνηση χαρακτηρίζει αυτή τη μείωση σαν πολύ μικρή.
Επίσης είπε, ότι θεωρεί πως οι συνταξιούχοι δεν χρωστούν σε κανένα και όσα χρόνια δούλευαν έχουν πληρώσει τα πάντα μέσα από τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Η πρώτη κινητοποίηση για φέτος, όπως είπε ο κ. Μανώλης, θα συνδυαστεί με την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας, με κινητοποιήσεις που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα.
Από την πλευρά του απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους να ενημερωθούν για τις αποφάσεις των συντονιστικών επιτροπών και να αγκαλιάσουν τον αγώνα τους. Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Είδηση ΒΟΜΒΑ για Γερμανία! ΕΥΑΛΩΤΟ το σύστημα των ΕΚΛΟΓΩΝ σε πιθανή ΕΠΙΘΕΣΗ από hackers...

~  Πανικός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη Γερμανία, μετά την αποκάλυψη ότι το ψηφιακό σύστημα καταμέτρησης ψήφων είναι... ευάλωτο.
Όπως αποκάλυψε μια ομάδα hackers σε ένα περιοδικό τεχνολογίας, το software είναι «διάτρητο» και η άμυνά του μπορεί να σπάσει αλλάζοντας ακόμη και τα αποτελέσματα των εκλογών.
Η ομάδα hackers «CCC» τονίζει χαρακτηριστικά: «Μία από τις παραβιάσεις που μπορούν να γίνουν, αφορά την αλλαγή του αριθμού καταμέτρησης των ψήφων στο σύνολό τους, ακόμη και σε ολόκληρες εκλογικές περιφέρειες».
Η Γερμανία έχει εκφράσει στο παρελθόν φόβους ότι μπορεί Ρώσοι hackers να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα), και αυτό το άρθρο ανοίγει παράθυρο για νέες θεωρίες συνωμοσίας....

***  Στα πάτρια εδάφη ο Δημήτρης Καπόγιαννης, ο επιστήμονας που υπόσχεται ότι θα νικήσει το Αλτσχάιμερ 
Στην Καλαμάτα βρίσκεται αυτή την περίοδο, και, θα παραμείνει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου περίπου, ο διεθνούς φήμης νευροεπιστήμονας Δημήτρης Καπόγιαννης. Το "Θάρρος" είχε, χθες, μια πρώτη επαφή μαζί του, η οποία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.
  Το έργο του
Για το επιστημονικό του έργο έχουν γραφεί εκατοντάδες άρθρα και παρουσιάσεις. Μια βόλτα στο διαδίκτυο, να κάνει κάποιος θα καταλάβει. Σε ένα από τα δημοσιεύματα διαβάζουμε: "Μία εξέταση αίματος που δημιούργησε Καλαματιανός ερευνητής στις ΗΠΑ, μπορεί να εντοπίσει την πιθανότητα εκδήλωσης της νόσου Αλτσχάιμερ ακόμα και δέκα ολόκληρα χρόνια πριν εκδηλωθεί με ποσοστό επιτυχίας 100%!
Η αποκάλυψη των αποτελεσμάτων της νέας εξέτασης έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου Νευρολογίας στην Ουάσινγκτον και επιτρέπει στους πάσχοντες να αντιμετωπίσουν την ασθένεια στα πρώιμα στάδια με μεγαλύτερη επιτυχία.
Νωρίτερα φέτος είχε ανακοινωθεί και άλλη εξέταση αίματος που είχε ποσοστό επιτυχίας 90% στον εντοπισμό των πρώτων δειγμάτων της νόσου, μέσω της καταγραφής 10 ειδικών πρωτεϊνών, η εξέταση του Δρ. Δημήτρη Καπόγιαννη είναι πολύ πιο αποτελεσματική.
Για να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του, ο Δημήτρη Καπόγιαννης, από το Αμερικανικό Ινστιτούτο της Γηριατρικής, δοκίμασε το τεστ σε εθελοντές με διαπιστωμένη ή μη τη νόσο. Είκοσι, είχαν πλήρη πνευματική διαύγεια άλλοι είχαν διαβήτη και 84 ήταν υγιείς.
Συλλέχθηκαν δείγματα αίματος από όλους και συγκρίθηκαν με άλλα δείγματα, ασθενών που είχαν παρθεί δέκα χρόνια νωρίτερα. Ενώ στα δείγματα των καταγεγραμμένων ασθενών με τη νόσο βρέθηκε αυξημένη ποσότητα της πρωτεΐνης IRS-1, ανακαλύφθηκε ότι η ίδια αυξημένη παρουσία είχε καταγραφεί και στα παλαιότερα δείγματα όταν η ασθένεια δεν είχε ακόμα εκδηλωθεί.
Η αυξημένη παρουσία της IRS-1 ήταν τόσο σαφής, ώστε η ερευνητική ομάδα μπόρεσε με ακρίβεια να διαχωρίσει τα δείγματα που ανήκαν σε υγιείς ασθενείς, αυτά των εθελοντών με Αλτσχάιμερ και αυτά των ασθενών με διαβήτη.
'Καταφέραμε να καταγράψουμε και να διαχωρίσουμε με απόλυτη ακρίβεια το κάθε περιστατικό', είπε ο Δημήτρης Καπόγιαννης στο συνέδριο. Τώρα, το επόμενο βήμα για την ομάδα του, είναι η δοκιμή της συγκεκριμένης εξέτασης αίματος σε πολύ ευρύτερο πεδίο ασθενών και μη και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  Η ιστορία του μέχρι την κορυφή
Η ιστορία του θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ξεκινά, όταν ο πατέρας του Ιωάννης, εκτίοντας μέρος της στρατιωτικής του θητείας στις Σέρρες, γνωρίζει τη μητέρα του Αγγελική.
Η συνέχεια είναι λογική. Έρωτας, γάμος, οικογένεια. Το ζευγάρι επιστρέφει στη Μεσσηνία, αλλά ύστερα από κάποιο διάστημα μετακομίζει στον Πειραιά. Εκεί μεγάλωσε ο Δημήτρης. Η αγάπη του για το διάβασμα και την έρευνα ήταν από τα πράγματα που τον ξεχώριζαν. Τελειώνει το σχολείο, την Ιατρική και υπηρετώντας τη θητεία του στο Ναυτικό γνωρίζει κάποιον φίλο του, ο οποίος του σπέρνει την ιδέα για τις ΗΠΑ.
Το 2002 τον βρίσκει στο... κέντρο του κόσμου, της έρευνας και της τεχνολογίας. Πέφτει με τα μούτρα στη δουλειά και αμέσως αρχίζει να ξεχωρίζει. Σήμερα πια έχει φτάσει στην κορυφή και αναγνωρίζεται από τον ιατρικό κόσμο.
Σε προηγούμενη παρουσίασή του, πάλι από τις σελίδες του "Θ", είχαμε ρωτήσει τη μητέρα του, την κυρία Αγγελική πώς νιώθει ως μάνα που το παιδί της λείπει από την εστία της: «Θα ήταν παράδοξο να ισχυριστώ ότι δε μας λείπει. Παρ’ όλα αυτά, βλέποντας την πορεία του δεν μπορούμε να μείνουμε στην έλλειψή του. Είμαστε υπερήφανοι για τα όσα έχει καταφέρει.
Εξάλλου, έρχεται σχεδόν κάθε χρόνο στην Ελλάδα και στην Καλαμάτα, ενώ και εμείς πηγαίνουμε, όποτε μπορούμε, και τον βλέπουμε. Δε σας κρύβω ότι ο Δημήτρης θα ήθελε να επιστρέψει στη χώρα του, αλλά, όπως γνωρίζουμε όλοι μας, οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που υπάρχουν για να συνεχίσει το έργο του είναι ελάχιστες έως μηδαμινές».
Η κυρία Αγγελική, όμως, δεν είχε διάθεση να μιλήσει και πολύ για το παιδί της. Άνθρωπος μετρημένος και ήπιων τόνων θέλησε να κλείσουμε τη συζήτηση σ' αυτό το σημείο. Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  ΕΛΛΗΝΙΚΑ μίλησε ο Μακρόν στην Πνύκα! Τι είπε...

~  Στα Ελληνικά ήταν τα πρώτα λόγια του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στην ομιλία του στην Πνύκα.
Συγκεκριμένα ο Γάλλος πρόεδρος είπε: «Πριν από 2.500 χρόνια εδώ στον λόφο της Πνύκας, οι Αθηναίοι επινόησαν την Δημοκρατία».
Πάντως, ο Γάλλος πρέδρος συνέχισε στα Γαλλικά, κι ο μόνος λόγος για τον οποίο το λέμε είναι ότι ζήσαμε την ντροπιαστική στιγμή, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πολιτείας να κάνει ολόκληρη ομιλία στα Γαλλικά.
Κάποιος θα έπρεπε να του πει ότι εκείνη τη στιγμή εκπροσωπεί την Ελλάδα στον κόσμο, και δεν δίνει εξετάσεις στα Γαλλικά...

***  Άγρια συμπλοκή στο κέντρο της Καλαμάτας- Αστυνομικοί μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο Νοσοκομείο (βίντεο) 
 
 
 
Αναστάτωση σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της Καλαμάτας όταν έπειτα από άγρια καταδίωξη μέσα στο Πάρκο του ΟΣΕ, όπου άνδρας έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε αστυνομικούς που τον καταδίωκαν.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας ήταν γνωστός στις αρχές και τον έψαχναν για ημέρες.
Όταν εντοπίστηκε στο Πάρκο του ΟΣΕ στην προσπάθεια του να διαφύγει μαχαίρωσε δυο αστυνομικούς και συνέχισε να τρέχει.
Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες στο νεαρό μετά από καταδίωξη στην οδό Μακεδονίας.
Video: Συμπλοκή αστυνομικών Καλαμάτα 7-9-2017 , https://youtu.be/qccmloGERyQ  .-

***  Συνάντηση Τσίπρα-Μακρόν: Τι έδειξε η ΓΛΩΣΣΑ του ΣΩΜΑΤΟΣ των δύο πολιτικών... (ΕΙΚΟΝΕΣ)

~  Το μεσημέρι της Πέμπτης (07.09.2017) ο Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Γάλλου προέδρου στη χώρα μας.
Έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν θερμή χειραψία και αγκαλιάστηκαν.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, έδειξε την αμηχανία και το άγχος του, τα πρώτα λεπτά της συνάντησης με τον έλληνα Πρωθυπουργό μπροστά στις κάμερες.
Ο Μακρόν κάθεται στην άκρη της πολυθρόνας και -όπως θα δείτε στις φωτογραφίες- σφίγγει τα χέρια του. Η στάση του σώματός του δεν αλλάζει, σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα που κινείται, κουνά τα χέρια του και δείχνει πιο… άνετος, προσπαθώντας να «σπάσει τον πάγο».
Δείτε φωτογραφίες:



 newsit.gr

***  Καλώς εχόντων των πραγμάτων, Οκτώβριο επαναπροκηρύσσεται η μεταφορά μαθητών 
Η επεξεργασία από τις υπηρεσίες της περιφέρειας Πελοποννήσου έχει ήδη ξεκινήσει, προκειμένου να συντμηθούν οι χρόνοι και να ξαναβγεί στον αέρα ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τη μεταφορά μαθητών και στις πέντε περιφερειακές ενότητες.
Αυτό επισήμανε χθες η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η προκήρυξή του ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο.
  Παράταση συμβάσεων
Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί και έληξε τη Δευτέρα το απόγευμα, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ακυρώθηκε για νομικά ζητήματα, παρά την πρόταση της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας για χορήγηση ολιγοήμερης παράτασης.
Για να εξυπηρετηθεί το έργο της μεταφοράς μαθητών, τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει τη Δευτέρα, υπογράφτηκε τρίμηνη παράταση σε όλες τις συμβάσεις που ήταν σε ισχύ τον Ιούνιο.
Αυτό φυσικά δεν καλύπτει όλα τα δρομολόγια, καθώς κάθε χρόνο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι διευθύνσεις εκπαίδευσης, ενημερώνουν για τις αλλαγές που γίνονται την τελευταία στιγμή με μεταγραφές μαθητών και για πιθανά νέα δρομολόγια.
Γι’ αυτά θα υπάρξει, αμέσως μετά, η διαδικασία της ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης με τα δρομολόγια που θα προκύψουν.
  Συνοδοί
Αυτό που θα εφαρμοσθεί φέτος για πρώτη φορά είναι ότι στην πλειοψηφία των λεωφορείων που θα μεταφέρουν παιδιά Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο ανάδοχος θα πρέπει να ορίσει και συνοδούς.
Συνοδός φέτος προβλέπεται και για τα ΑμΕΑ με αμαξίδιο. Για τα συγκεκριμένα παιδιά ο διαγωνισμός θα προβλέπει ειδικά διαμορφωμένο όχημα και σε περίπτωση που δεν κατατεθεί προσφορά, τότε ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί και για ενδιαφερόμενα ταξί, με υποχρεωτική όμως την παρουσία συνοδού.
Να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά δικαιούνται μεταφορά και τα προνήπια και η μεταφορά τους θα περιλαμβάνεται σε άλλο διαγωνισμό, ο οποίος αναμένεται να προκηρυχτεί το επόμενο χρονικό διάστημα.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Μακρόν προς Τσίπρα: "Να μιλήσουμε επιτέλους για ΕΞΟΔΟ από την κρίση"...

~  Μετά τις μεταρρυθμίσεις και τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε ο ελληνικός λαός πρέπει να μιλήσουμε για την έξοδο από την κρίση, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Εμανουέλ Μακρόν, κατά το σύντομο διάλογο που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, μπροστά στους δημοσιογράφους και τις τηλεοπτικές κάμερες.
Για τον Εμανουέλ Μακρόν, «η Ελλάδα είναι κάτι πολύ σημαντικό», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος.
Στην αρχή της τοποθέτησής του, μίλησε για την καταστροφή στα νησιά του Αγίου Μαρτίνου και του Αγίου Βαρθολομαίου, γνωστοποιώντας ότι θα τα επισκεφθεί μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν παρέλειψε ωστόσο να τονίσει ότι οι φυσικές αυτές καταστροφές έχουν αίτιο, που δεν είναι άλλο από την κλιματική αλλαγή -«και αυτήν πρέπει να αντιμετωπίσουμε», σημείωσε με έμφαση.
 newsit.gr

***  Στη Μεσσηνία το Νοέμβριο το 2ο Συμπόσιο Αρχαιολογικής Έρευνας 
Το 2ο Συμπόσιο για την Αρχαιολογική Έρευνα στην Πελοπόννησο, διοργανώνεται το Νοέμβριο στη Μεσσηνία.
Τη διοργάνωση έχει αναλάβει το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και θα συμμετάσχουν σε αυτό όλες οι Εφορείες Αρχαιοτήτων της Πελοποννήσου, καθώς και άλλες ερευνητικές εθνικές και αλλοδαπές ομάδες. Το Συμπόσιο συνδιοργανώνεται με την περιφερειακή ενότητα Μεσσνίας.
Αντικείμενο του Συμποσίου αποτελεί η νέα αρχαιολογική γνώση σε θέματα προϊστορικής, κλασικής, ρωμαϊκής και βυζαντινής έρευνας, καθώς και ζητήματα συντήρησης, αποκατάστασης μνημείων και χώρων, μουσειολογικά έργα και τεχνολογικές εφαρμογές στον Πολιτισμό.
Πλέον των εθνικών ομάδων της Πελοποννήσου και της χώρας γενικότερα, θα παρουσιάσουν εργασίες τους και ερευνητές της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών της Αθήνας, της Βρετανικής Σχολής Αθηνών, του Σουηδικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, της Γερμανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας κ.ά.
Το Συμπόσιο θα διεξαχθεί 1 – 4 Νοεμβρίου και το σύνολο των συμμετεχόντων αναμένεται να ανέλθει στους 200, ενώ θα υπάρχουν και άλλοι σχετικά ενδιαφερόμενοι σύνεδροι (μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές αρχαιολογίας κ.ά.).  Β.Β.

*** ΕΚΡΗΞΗ πριν από λίγο στο κέντρο του Λονδίνου! Ένας τραυματίας...

~  Ένας άνδρας τραυματίστηκε από μια μικρή έκρηξη σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του κεντρικού Λονδίνου, δήλωσε η αστυνομία.
Ένα τμήμα της οδού της Οξφόρδης ήταν αποκλεισμένο μετά από έκρηξη «ηλεκτρικού δικτύου» περίπου στις 7μ.μ., δήλωσε η Scotland Yard.
Τόσο η αστυνομία όσο και τα πληρώματα πυρόσβεσης στάλθηκαν στη σκηνή, όπου λέγεται ότι ένας άνθρωπος υπέστη ελαφρά τραύματα.
Τον καπνό μπορεί να δει κανείς να ανεβαίνει από την πολυσύχναστη οδό σε βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Άλλες εικόνες έδειξαν ότι το πεζοδρόμιο προφανώς μαύρισε από την έκρηξη, κάτι που δείχνει και το μέγεθος της εκρήξεως.
 Με πληροφορίες από independent

***  Έναρξη εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας στο Δήμο Καλαμάτας 
Με έγγραφό της, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη καλεί όλο το Δημόσιο Τομέα και στο πλαίσιο αυτού τους ΟΤΑ να γνωστοποιήσουν στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, έως 15 Σεπτεμβρίου 2017, τα αιτήματά τους για κάλυψη κενών θέσεων με μετάταξη και προσωρινή κάλυψη θέσεων με απόσπαση.
Επισημαίνεται ότι προϋπόθεση για τη συμμετοχή των φορέων ως υπηρεσιών υποδοχής στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας είναι η έκδοση Οργανισμών κατόπιν αξιολόγησης των δομών τους, όπου απαιτείται, και η αντίστοιχη κατάρτιση περιγραμμάτων θέσεων εργασίας, καθώς και η καταχώριση των ως άνω στοιχείων μαζί με την κατανομή θέσεων ανά οργανική μονάδα εκ μέρους των φορέων στο ψηφιακό Οργανόγραμμα.
Δεδομένης της πρώτης εφαρμογής του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, οι ως άνω προϋποθέσεις θα πρέπει να πληρούνται κατά την ημερομηνία εξέτασης των αιτημάτων από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας και πάντως όχι πέραν της 9ης Οκτωβρίου 2017. Η αποστολή αιτημάτων των φορέων θα γίνει ηλεκτρονικά.

*** ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ δήλωση Τραμπ για Άσαντ: "Εάν έχει χρησιμοποιήσει ΧΗΜΙΚΑ θα εξοργιστώ"...

~ Δυστυχώς ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να ακολουθεί την πολιτική των προκατόχων του σχετικά με τη Συρία, προφανώς λόγω των πιέσεων που δέχεται.
Πριν από λίγη ώρα ο Αμερικανός δήλωσε ότι «Οι ΗΠΑ θα είναι πολύ εκνευρισμένες εάν αποδειχθεί ότι ο Άσαντ χρσημοποίησε χημικά».
Σήμερα σε έκθεση του ΟΗΕ ο Άσαντ υποδείχθηκε ως ο υπεύθυνος για τη χημική επίθεση στο Adlib, χωρίς, όμως, για άλλη μια φορά να παραθέτει το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα).
Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης του Αμερικανού πρόεδρου με τον εμίρη του Κουβέιτ,.
Εκεί ο Τραμπ δήλωσε ότι έχει «πολύ λίγες σχέσεις με τη Συρία», αλλά θα είναι πολύ αναστατωμένος και εκνευρισμένος αν αποδειχθεί ότι η κυβέρνηση της Συρίας έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα.

 ***  Μπουκάρουν ακόμα και σε ΣΠΙΤΙΑ οι εφοριακοί! Ποιους βάζουν στο στόχαστρο...

~  Εφόδους σε γραφεία, καταστήματα ακόμη και σε σπίτια που έχουν δηλωθεί ως επαγγελματική έδρα πραγματοποιούν κλιμάκια της Εφορίας και «μοιράζουν» πρόστιμα 1.500 ευρώ σε όσους δεν διαθέτουν μηχανήματα υποδοχής χρεωστικών και πιστωτικών, τα λεγόμενα POS.
Οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει σε κεντρικά σημεία μεγάλων αστικών κέντρων και σύντομα θα επεκταθούν και στις συνοικίες. Τα κλιμάκια των ελεγκτών της Εφορίας βάζουν στο στόχαστρό τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς θεωρούν ότι αυτοί είναι πιο πιθανό να μην έχουν προμηθευτεί μηχάνημα POS, παρότι η σχετική προθεσμία έχει λήξει στις 27 Ιουλίου.
Οι έλεγχοι γίνονται ανά πολυκατοικία και ειδικά όπου υπάρχουν πολλές επιγραφές από δικηγορικά γραφεία, ιατρεία, τεχνικές ή άλλες εταιρείες.
Οι εφοριακοί, λοιπόν, μπαίνουν στην πολυκατοικία χτυπώντας κάποιο από τα κουδούνια και λέγοντας απλά ότι θέλουν να δουν τον γιατρό ή τον δικηγόρο, κ.λπ. Στη συνέχεια οι ελεγκτές μοιράζονται και εισέρχονται στα διάφορα γραφεία.
Δηλώνουν την ιδιότητά τους και ζητούν να δουν εάν ο επαγγελματίας έχει αναρτημένο το ειδικό αυτοκόλλητο (που βρίσκεται μέσα στη συσκευασία POS), το οποίο πιστοποιεί ότι η επιχείρηση διαθέτει εγκεκριμένο μηχάνημα υποδοχής πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.
Κατόπιν ελέγχουν αν το μηχάνημα λειτουργεί κανονικά, ζητώντας την έκδοση δοκιμαστικών αποδείξεων και την προηγούμενη κίνηση.
Στις περιπτώσεις όπου ο επαγγελματίας δεν διαθέτει μηχάνημα POS ή αυτό δεν δουλεύει κανονικά, οι ελεγκτές κόβουν πρόστιμο 1.500 ευρώ, το οποίο μειώνεται στο μισό αν πληρωθεί εντός 30 ημερών.
Αν ο επιχειρηματίας παρουσιάσει στους εφοριακούς αίτηση για αγορά POS (το οποίο δεν έχει παραλάβει) τότε γλιτώνει το πρόστιμο. Του δίνεται διορία 30 ημερών για να αποδείξει ότι απέκτησε το μηχάνημα και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.
Σύμφωνα με πληροφορίες τις πρώτες ημέρες των ελέγχων έχουν πέσει πάρα πολλές «καμπάνες». Στο στόχαστρο έχουν μπει γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, εταιρείες παροχής υπηρεσιών, σύμβουλοι, λογιστές.
Αρκετοί επαγγελματίες πάντως ρίχνουν το βάρος στις τράπεζες, λέγοντας ότι καθυστερούν την προμήθεια μηχανημάτων POS γιατί έχουν εξαντληθεί τα αποθέματά τους.
Τραπεζικές πηγές από την πλευρά τους τονίζουν ότι το τελευταίο διάστημα έχουν ξεκινήσει μαζικές καταθέσεις αιτήσεων και ως αποτέλεσμα υπάρχει μια μικρή συμφόρηση.
Ωστόσο οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο κύριο όγκος διεκπεραιώνεται άμεσα, ενώ οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις αφορούν κυρίως ασύρματα POS, για τα οποία υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση.  Πηγή: Δημοκρατία

***  Αρνητικές εξελίξεις με τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ...

~ Μπορεί οι επιδόσεις των τραπεζών στη μείωση των «κόκκινων» δανείων κατά το δεύτερο τρίμηνο να κρίνονται ικανοποιητικές ωστόσο τα στεγαστικά δάνεια που βρίσκονται σε καθυστέρηση αυξήθηκαν.
Τραπεζικά στελέχη αποδίδουν την αρνητική αυτή εξέλιξη στην κουλτούρα αθέτησης υποχρεώσεων που έχει καλλιεργηθεί με το «πάγωμα» των πλειστηριασμών και το νόμο Κατσέλη.
Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, τρία στα δέκα στεγαστικά δάνεια που έχουν σταματήσει να εξυπηρετούνται βρίσκονται σε διαδικασία αίτησης για υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη.
Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης εξετάζει πάντως την παράταση του νόμου Κατσέλη κατά ένα έτος έως τα τέλη του 2019 αν και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να συναινέσουν οι πιστωτές σε κάτι τέτοιο.
Μάλιστα δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ζητηθούν νέες αλλαγές στο νόμο Κατσέλη πολύ πριν από τον Δεκέμβριο του 2018, δεδομένου του γεγονότος ότι παρατηρείται συνωστισμός αιτήσεων από υπερχρεωμένους δανειολήπτες που θέλουν να υπαχθούν σε αυτόν.
Πάντως την Τετάρτη διενεργήθηκαν στα Ειρηνοδικεία της χώρας για πρώτη φορά πλειστηριασμοί χωρίς κατώτατο όριο οφειλής, έστω και υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.   Πηγή: Καθημερινή

*** ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ! Γραφεία για την ενημέρωση δανειοληπτών...

~  Περισσότερους από 1.600 οφειλέτες έχουν εξυπηρετήσει από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα τα τρία Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών ενώ προχωρά η ανάπτυξη του πανελλαδικού δικτύου με άλλο ένα ΓΕΥΔ που λειτουργεί στην Αρτα.Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομίας το πιλοτικό Γραφείο Ενημέρωσης Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ) που λειτούργησε, τον Φεβρουάριο, στις εγκαταστάσεις της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ, Θηβών 196-198, Ρέντη) πλαισιώθηκε, την άνοιξη, από δύο ακόμα ΓΕΥΔ, σε Αθήνα (Σολωμού 60 και Πατησίων) και Πειραιά (Μαυρομιχάλη και Μεσολογγίου 4). Μέχρι σήμερα, τα τρία αυτά ΓΕΥΔ έχουν εξυπηρετήσει πάνω από 1.600 οφειλέτες.
Τον προηγούμενο μήνα, μετά από απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΚυΣΔΙΧ), τα ΓΕΥΔ Αθήνας και Πειραιά αναβαθμίστηκαν σε ΚΕΥΔ, ώστε να συμπεριληφθούν στη διαδικασία προσλήψεων του ΑΣΕΠ, να ενισχυθούν με ειδικευμένο προσωπικό και να προσφέρουν νέες υπηρεσίες.
Με την ίδια απόφαση ενεργοποιήθηκαν δύο ΚΕΥΔ στη Θεσσαλονίκη (στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, Β. Γεωργίου 1 και στο Δημαρχείο Παύλου Μελά, Καραολή και Δημητρίου 1) και από ένα σε Ιωάννινα (στο Δημαρχείο, Παπανδρέου 5), Κοζάνη (στο κτίριο της Περιφέρειας, Δημοκρατίας 27, γραφείο 11) και Λάρισα (Αεροδρομίου 13).
Εδώ και λίγες ημέρες λειτουργεί ΓΕΥΔ στην Άρτα (κτίριο ΟΑΕΔ, Μακρυγιάννη 1).
Στον αριθμό 2132125730 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προγραμματίσουν ραντεβού (πρωινές ή μεσημεριανές ώρες) για οποιονδήποτε από τους παραπάνω κόμβους του δικτύου ενημέρωσης και υποστήριξης.
Εφαρμόζοντας τη στρατηγική ανάπτυξης που αποφάσισε το ΚυΣΔΙΧ, το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθούν δέκα νέοι κόμβοι του δικτύου σε Πάτρα, Αγρίνιο, Καλαμάτα, Κόρινθο, Χαλκίδα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο Κρήτης, Αχαρνές Αττικής και Καρδίτσα.  iefimerida.gr 

***  Νέα ΞΕΦΤΙΛΑ από ΣΥΡΙΖΑ! Συνέταξε επιστολή "ΜΑΪΜΟΥ" για να στηρίξει στέλεχός του... (ΕΓΓΡΑΦΑ)

~  Απρόβλεπτες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της διευθύνουσας συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ, που όπως είχε αποκαλύψει το ΘΕΜΑ κατηγορείται από υπαλλήλους του οργανισμού ότι είχε πετάξει από το γραφείο μιας υπαλλήλου την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια ενώ φέρεται να είχε τραβήξει από το λαιμό μιας άλλης υπαλλήλου το σταυρουδάκι που φορούσε λέγοντας της « αν πιστεύει ότι αυτό που φοράει θα την σώσει».
Η γνησιότητα μιας ανυπόγραφης επιστολής, δήθεν από τους εργαζομένους του ΕΟΠΠΕΠ που έκανε πριν από λίγες μέρες το γύρο του διαδικτύου, το περιεχόμενο της οποίας πρόσφερε στήριξη στην διευθύνουσα σύμβουλο, αμφισβητείται σήμερα από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΕΟΠΠΕΠ, τα μέλη του οποίου σε ανακοίνωση τους διευκρινίζουν ότι η πρώτη επιστολή δεν έχει αποσταλεί από το σύλλογο εργαζομένων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τις θέσεις του.
Όλα ξεκίνησαν στις  30 Αυγούστου και ώρα 19:04 όταν η δημοσιογραφική ιστοσελίδα «Το κουτί της Πανδώρας» ανήρτησε ρεπορτάζ με τίτλο «Η απάντηση της «Συριζαίας» για τις εικόνες, τα σταυρουδάκια και την εργασιακή κακομεταχείριση».
Στο περιεχόμενο του δημοσιεύματος, εκτός από την απάντηση της κας Ελένης Γιαννακοπούλου περιλαμβανόταν και μια επιστολή από τους εργαζόμενους του ΕΟΠΠΕΠ, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο συντάκτης του δημοσιεύματος.
Πρόκειται για την ίδια επιστολή που είχε αποσταλεί ηλεκτρονικά και στο ΘΕΜΑ χωρίς όμως να φέρει υπογραφές ενώ δεν προερχόταν από το επίσημο email του Συλλόγου των Εργαζομένων του ΕΟΠΠΕΠ. Μάλιστα η επιστολή επεστράφη στον συντάκτη της με την αιτιολογία ότι δεν μπορεί να δημοσιευθεί αφού δεν φέρει κάποιο πιστοποιητικό που να αποδεικνύει την γνησιότητα της.
Λίγες μέρες λοιπόν μετά η ίδια επιστολή βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσα από Το Κουτί της Πανδώρας.
Συγκεκριμένα αναφέρεται στο επίμαχο δημοσίευμα : «Με σκληρή γλώσσα καταφέρονται οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΠΕΠ κατά των εκπροσώπων κοινωνικών φορέων που κλήθηκαν -πλημμελώς απ' ό,τι φαίνεται- να μιλήσουν εξ ονόματός τους.
«Με έκπληξή μας παρατηρούμε ότι εκπρόσωποι κοινωνικών εταίρων, μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ, κύριοι Οδ. Ντριβαλάς, Ι. Παπαργύρης και Μ. Κουρουτός, απέστειλαν επιστολή εκφράζοντας δυσαρέσκεια για το πρόσωπο της Διευθύνουσας, ομιλώντας εκ μέρους "μεγάλου αριθμού εργαζομένων του Οργανισμού"» σημειώνουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι, προσθέτοντας δηκτικά:
«Θα τους παρακαλούσαμε να ομιλούν συγκεκριμένα για εκείνη τη μερίδα εργαζομένων που επιθυμούν και νιώθουν την ανάγκη να εκπροσωπήσουν, καθώς η πλειονότητα των εργαζομένων ουδέποτε ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων στο Δ.Σ., όπως και ουδέποτε ζήτησε την εκπροσώπησή της».
Σχετικά με τις καταγγελίες εις βάρος της Ελένης Γιαννακοπούλου παίρνουν ξεκάθαρη θέση, κάνοντας λόγο για επίθεση που χρησιμοποιεί ως όπλο τη θρησκεία και την πίστη.
 Ειδικότερα, σημειώνουν:
«Αναφορικά δε με την τελευταία καταγγελία που προσάπτεται στη Διευθύνουσα, κα. Ελένη Γιαννακοπούλου, ως ανάρμοστη προς την ελληνική Ορθόδοξη Θρησκεία, εκφράζουμε απερίφραστα τη λύπη μας για το γεγονός ότι χρησιμοποιείται η πίστη και η ιερότητα της θρησκείας ως όπλο επίθεσης, στοιχείο που αντιτίθεται στο πνεύμα της ισότητας, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας που διαπνέει τη διδασκαλία της Ορθόδοξης Πίστης. Όσοι ασπαζόμαστε την Ορθόδοξη Θρησκεία δηλώνουμε ότι ουδέποτε νιώσαμε, ακούσαμε ή δεχτήκαμε οποιαδήποτε προσβολή ή ανάρμοστη συμπεριφορά από συνάδελφο, μέλος της διοίκησης ή τη Διευθύνουσα σε σχέση με την πίστη μας. Ως πολίτες της Ελλάδας σεβόμαστε και ασπαζόμαστε απερίφραστα το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας, όπως ορίζεται στο Σύνταγμα. Συνεπώς, δημοσιοποιημένες καταγγελίες περί έλλειψης σεβασμού προς την Ορθόδοξη Θρησκεία θα πρέπει να αξιολογούνται με επιφύλαξη, καθώς εγείρουν ζητήματα για τη σκοπιμότητά τους».
 Η ψεύτικη επιστολή,

 «Άγνωστος ο αποστολέας»
Άμεση ήταν η απάντηση των μελών του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΟΠΠΕΠ. Σε επιστολή τους προς τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και σε άλλους φορείς θέτουν θέμα γνησιότητας της πρώτης επιστολής.
Συγκεκριμένα, αναφέρουν: Σε συνέχεια του ηλεκτρονικού μηνύματος με υπογράφοντες «Εργαζόμενοι στον ΕΟΠΠΕΠ» θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ως μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΟΠΠΕΠ ότι το κείμενο αυτό δεν έχει αποσταλεί από τον σύλλογο εργαζομένων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τις θέσεις του. Το κείμενο αυτό δεν έχει προέλθει μέσω κάποιας διαδικασίας διαβούλευσης ή έστω ενημέρωσης των εργαζομένων και ο αποστολέας τους μας είναι άγνωστος». Το σχετικό μήνυμα συνοδεύεται από τις υπογραφές των εργαζόμενων στον ΕΟΠΠΕΠ και είναι στη διάθεση των αρμόδιων αρχών, καταλήγουν.
Το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του Εισαγγελέα Πρωτοδικών και οι δυο υπάλληλοι του οργανισμού για να καταθέσουν ενώπιον του τα όσα υποστηρίζουν στις έγγραφες καταγγελίες τους σχετικά με την επίθεση που δέχθηκαν από την διευθύνουσα σύμβουλο.
Η επιστολή διάψευσης της πρώτης «επιστολής»

 protothema.gr

***   Αυτοί είναι οι ΤΟΥΡΚΟΙ! Έκαναν ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ σε κοπέλα επειδή... ΦΟΡΟΥΣΕ ΣΟΡΤΣ στο σπίτι της...

~   Οι Τούρκοι θέλουν να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως δεν έχουν καταφέρει να πλησιάσουν ούτε λίγο στην Ευρωπαϊκή κουλτούρα, κι απόδειξη είναι το παρακάτω περιστατικό.
Οι κάτοικοι της γειτονιάς Kolej της πρωτεύουσας της Άγκυρας έχουν καταθέσει καταγγελίες για μια γυναίκα επειδή φορούσε... σορτς.
Σύμφωνα με την Hurriyet, οι γείτονες παραπονέθηκαν στον διευθυντή του κτιρίου διαμερίσματος όπου ζει η γυναίκα, ζητώντας να κρατήσει κλειστές τις κουρτίνες της καθώς φορούσε σορτς στο σπίτι της.
Η γυναίκα, δάσκαλος της αγγλικής γλώσσας, δήλωσε ότι είχε «παρακολουθηθεί» από τους γείτονές της και τους εργάτες ενός εργοταξίου απέναντι από το διαμέρισμά της για μεγάλο χρονικό διάστημα.
«Είμαι συνεχώς παρακολουθούμενη και κακοποιούμενη στο σπίτι μου κοντά στο Kızılay, όπου μένω για περίπου ένα χρόνο, από τους εργαζόμενους τους ανθρώπους που ζουν στο πολυκατοικία», έγραψε στον λογαριασμό της η καταγγελόμενη κοπέλα στα κοινωνικά δίκτυα στις 6 Σεπτεμβρίου.
«Τώρα όσοι παρακολουθούν το σπίτι μου επειδή φοράω σορτς, διαμαρτυρήθηκαν στον υπεύθυνο του κτιρίου. Ο διαχειριστής με έχει προειδοποιήσει να κρατήσω τις κουρτίνες κλειστές για τον εαυτό μου», πρόσθεσε.
Αυτή είναι η χώρα που κάποιοι θέλουν να βάλουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Μια χώρα που δεν σέβεται καθόλου τις γυναίκες και τις βλέπει ως σκεύη, όπως και όλος ο μουσουλμανικός κόσμος άλλωστε; Ας ελπίσουμε να μην γίνει ποτέ ένα τέτοιο λάθος...   Με πληροφορίες από Hurriyet

*** ΣΚΛΗΡΗ απάντηση της Τουρκίας στη Γερμανία: "Δεν μιλάμε με εσάς, δεν σας αφορά"...

~  Η Γερμανία δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την προγραμματισμένη επικαιροποίηση της συμφωνίας της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο υπουργός οικονομικών της Τουρκίας, Νιχάτ Ζεϊμπέκσι, σήμερα.
«Η Γερμανία δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίσει την επικαιροποίηση της συμφωνίας της Τελωνειακής Ένωσης της Τουρκίας. Ο συνομιλιτής μας εδώ είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Άγκυρα.
Σημείωσε επίσης ότι δεν υπήρχαν προβλήματα στις διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε. και ότι η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.
Προχθές (5/9), ο Τούρκος Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Mehmet Şimşek, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να εκδιωχθεί από την τελωνειακή ένωση, ακόμη και αν η Γερμανία το ζητήσει, ενώ τόνισε ότι πιστεύει ότι πολλές χώρες της Ε.Ε. θα ενεργήσουν με βάση την κοινή λογική.
 Με πληροφορίες από Reuters & Hur

***  Στα πρόθυρα ΕΜΦΥΛΙΟΥ η Αλβανία! ΔΙΧΑΖΕΙ το άγαλμα του Γ. Καστριώτη...

~  Η κάλυψη του μνημείου του Γεώργιου Καστριώτη, χριστιανού Βυζαντινού Άρχοντα που θεωρείται εθνικός ήρωας της Αλβανίας, με δύο γιγάντιες οθόνες κατά την υπαίθρια προσευχή χιλιάδων Αλβανών μουσουλμάνων την ημέρα του Κουρμπάν Μπαϊράμι, στην ομώνυμη κεντρική πλατεία των Τιράνων, έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις μεταξύ των Αλβανών.
Ο άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφονται οι αντιδράσεις αφορά κυρίως το ερώτημα αν υπήρξε ή όχι σκοπιμότητα και σε τι μπορεί να οφείλεται.
Ο μουφτής των Τιράνων, Ύλι Γκούρα, απέρριψε τις κατηγορίες μερίδας των ΜΜΕ, περί σκόπιμης ενέργειας με αφετηρία το θρήσκευμα και επικαλέστηκε τεχνικούς λόγους.
Θεωρεί τις αντιδράσεις «προσπάθεια από το εσωτερικό και εξωτερικό για να βλάψει την θρησκευτική ανοχή και αρμονία στη χώρα».
Από την πλευρά τους, ωστόσο, αρκετοί Αλβανοί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και διανοούμενοι, καταδίκασαν με κατηγορηματικό τρόπο την ενέργεια αυτή.
Οι φανατικοί Αλβανοί μουσουλμάνοι αντιπαθούν τον Γεώργιο Καστριώτη, γνωστό και ως Σκεντέρμπεη, εθνικό ήρωα των Αλβανών, που πολέμησε εναντίον της Οθωμανικής εισβολής, θεωρώντας τον εχθρό της θρησκείας τους.
Υποστηρίζουν ότι ήταν «ένας αχάριστος» προς την Οθωμανική Αυτοκρατορία, «η οποία φρόντισε μέχρι που πήρε τον τίτλο «μπέης» και εκείνος στράφηκε εναντίον της, περνώντας στο στρατόπεδο των Χριστιανών και πολεμώντας κατά της κυριαρχίας της». Η κυβέρνηση πάντως απέφυγε να πάρει θέση σε αυτή τη διένεξη.   tribune.gr

***  Στιγμές ΛΥΤΡΩΣΗΣ στη Συρία! Τα πρώτα ΤΡΟΦΙΜΑ έφτασαν στο Deir ez-Zor...

~ Φορτηγά που μεταφέρουν τρόφιμα εισήλθαν στην πόλη Deir ez-Zor της Συρίας σήμερα, και για πρώτη φορά τα εφόδια παραδόθηκαν μέσω ενός νέου δρόμου, αφού τα κυβερνητικά στρατεύματα έσπασαν την πολιορκία.
Οι τοπικοί δημοσιογράφοι επιβεβαίωσαν ότι μια συνοδεία 40 φορτηγών που έφεραν τρόφιμα είχε εισέλθει στην πόλη, όπου ο στρατός και οι συμμαχικές δυνάμεις νίκησαν τους τζιχαντιστές σε πολιορκία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
«Αυτή είναι η πρώτη συνοδεία τροφής που εισήλθε στην πόλη για σχεδόν τρία χρόνια», δήλωσε ο Mouin al-Akl, ένας υπάλληλος της Συριακής Εμπορικής Ενώσεως, η οποία συνέβαλε στις προμήθειες.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA είπε ότι πρόσθετες προμήθειες κατευθύνθηκαν προς την πόλη, συμπεριλαμβανομένων των ασθενοφόρων και των φαρμάκων.  Με πληροφορίες από AFP

*** Αυτό θα είναι το ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ του ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ για την Κουρδική ανεξαρτησία...

~  Κυκλοφόρησε ως υπόδειγμα το ψηφοδέλτιο που θα χρησιμοποιηθεί κατά το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στην Αυτόνομη Διοίκηση του Κουρδιστάν αλλά και σε περιοχές του Βορείου Ιράκ που κατοικούνται από Κούρδους, όπως το Κιρκούκ, η Χανεκίν και περιοχές της Περιφέρειας Νινευή στις 25 Σεπτεμβρίου.
Το ψηφοδέλτιο έχει ήδη τυπωθεί και έχει αποσταλεί στα 46.000 εκλογικά τμήματα, είναι γραμμένο σε τέσσερις γλώσσες –κουρδικά, ασσυριακά, αραβικά και τουρκικά (για τους Τουρκομάνους)–, και το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν με «Ναι» ή «Όχι» οι ψηφοφόροι είναι: «Θέλετε τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους στην περιοχή του Κουρδιστάν και στις κουρδικές περιοχές που βρίσκονται εκτός της Αυτόνομης Κουρδικής Διοίκησης;».

Σημειώνεται ότι χθες η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή του Δημοψηφίσματος παρέτεινε την προθεσμία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους, για τους Κούρδους που κατοικούν στο εξωτερικό, από τις 7 στις 22 Σεπτεμβρίου, οπότε λήγει και η περίοδος πολιτικών συγκεντρώσεων.
Οι Κούρδοι του εξωτερικού, για να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα, θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε ηλεκτρονική πλατφόρμα.
 pontos-news.gr

*** Είναι ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Οι άνθρωποι του UCK κυβερνούν το Κόσοβο...

~  Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι έδωσε εντολή στον Ραμούς Χαραντινάι, επικεφαλής του κεντροδεξιού συνασπισμού, να σχηματίσει κυβέρνηση, τερματίζοντας το πολιτικό αδιέξοδο μετά την ψηφοφορία στις 11 Ιουνίου.
Ο συνασπισμός κόμματος του Χαραντινάι που απαρτίζεται από πρώην τρομοκράτες του UCK που πολέμησαν τις Σερβικές δυνάμεις στον πόλεμο του 1998-99, υπέγραψε τη Δευτέρα συμφωνία συνασπισμού με ένα μικρό κόμμα της «Νέας Συμμαχίας για το Κοσσυφοπέδιο» για να σχηματιστεί κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η κυβερνητική πλειοψηφία θα ελέγξει 62 έδρες στο κοινοβούλιο από τις 120 έδρες, κάτι που δείχνει ότι η κυβέρνηση όλο το διάστημα θα κρέμεται από μια κλωστή...

***  Το μεγάλο ΕΓΚΛΗΜΑ στην Αρχαία Πελλάνα! ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Το έγκλημα που συμβαίνει σήμερα με τον Τύμβο της Αμφιπόλεως δεν είναι ένα καινούργιο φαινόμενο. Το Ελλαδικό κράτος έχει κάνει κι άλλα παρόμοια εγκλήματα στο παρελθόν, και αυτό που θα σας παρουσιάσουμε στη συνέχεια είναι το χαρακτηριστικότερο όλων.
Πριν από 15 χρόνια, στην Πελλάνα Λακωνίας ανακαλύφθηκε από τον αρχαιολόγο Θεόδωρο Σπυρόπουλο ένας μεγαλόπρεπος Θολωτός Λαξευτός Βασιλικός Τάφος, ο μεγαλύτερος που είχε ανακαλυφθεί στον κόσμο, σύμφωνα με τον αρχαιολόγο.
Αυτό το τεραστίας σημασίας εύρημα μετά από απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σπάρτης μπαζώθηκε(!) με 200 τόνος χαλίκι με τη δικαιολογία ότι τον κλείνουν προσωρινά για να τον ανοίξουν όταν έρθει πάλι η άνοιξη. Από το Μάρτιο του 2002 μέχρι σήμερα έχουν περάσει 15 ολόκληρα χρόνια, κι όμως ο τάφος παραμένει μπαζωμένος.
Ο χώρος παραμένει αφύλαχτος και είναι αρκετά εύκολο να μπει ο οποιοσδήποτε και να κλέψει ανενόχλητος. Στον χώρο είχαν βρεθεί εξαιρετικής ποιότητος ευρήματα, τα οποία σήμερα βρίσκονται το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης μέσα σε... αποθήκες.


Φυσικά, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της τοπικής κοινωνίας και τις υποσχέσεις της Πολιτείας κανένα έργο δεν έχει ξεκινήσει, και μάλιστα ένα κονδύλι που είχε δοθεί ύψους 100.000 ευρώ κανείς δεν γνωρίζει τι απέγινε.
Απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα ότι συνέβη πριν 15 χρόνια στην Πελλάνα, αυτό ακριβώς σχεδιάζουν να κάνουν και στην Αμφίπολη. Δεν έχει καμία λογική, κι όμως το Ελλαδικό κράτος επιλέγει συνεχώς να θάβει την ιστορία μας και να την αλλοιώνει, αντί να την αναδεικνύει και να την στηρίζει...

***  ΒΟΜΒΑ απ' το FBI για τις Αμερικανικές ΕΚΛΟΓΕΣ! ΑΘΩΩΝΕΙ ξανά τη ΡΩΣΙΑ...

~  Ο διευθυντής του FBI Christopher Wray δήλωσε σήμερα ότι «δεν ανίχνευσε καμία Ρωσική παρεμβολή» στην υπό εξέλιξη έρευνα σχετικά με την εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Μιλώντας δημοσίως για πρώτη φορά από τότε που επιλέχθηκε ως επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών, ο Wray είπε σε ακροατήριο σε συνάντηση της NSA ότι έχει εμπιστοσύνη στον Robert Mueller, ειδικό σύμβουλο που διερευνά το κατά πόσο η εκστρατεία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ συνεννοήθηκε με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια των εκλογών.
Όσο κι αν προσπαθούν οι φορείς της παγκοσμιοποιήσεως να ενοχοποιήσουν τον Τραμπ και τον Πούτιν, οι προσπάθειές τους πέφτουν στο κενό, καθώς η αλήθεια ό,τι και να κάνουν εμφανίζεται μπροστά τους...

***  «Πάμε Πάρκο» με πλήθος εκδηλώσεων στο Πάρκο του ΟΣΕ 
Ο οργανισμός νεολαίας και εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ.) διοργανώνει το προσεχές Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου πολιτιστική δράση ενημέρωσης και αναψυχής στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας.
Η δράση με όνομα «Πάμε Πάρκο» συμπεριλαμβάνει ένα υπαίθριο πικ-νικ για τους κατοίκους της Καλαμάτας όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν και το δικό τους φαγητό για να το μοιραστούν μεταξύ τους.
 Παράλληλα, θα παρουσιαστεί το φωτογραφικό και οπτικοακουστικό έργο του Dominique Shi, ενός Γάλλου φωτογράφου που έχει αφιερωθεί στη λήψη φωτογραφιών χορευτών.
Η έκθεση φωτογραφιών και η προβολή βίντεο θα συνοδεύονται από υπαίθρια εργαστήρια που θα υλοποιηθούν από ντόπιους εθελοντές, όπως εργαστήριο σχεδίου (καρικατούρες), ύφανσης, γιόγκα, ανακύκλωσης και θεάτρου, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει σημείο ενημέρωσης για την Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (EVS), τη δράση του προγράμματος ERASMUS+ που δίνει τη δυνατότητα σε νέους να λάβουν υποτροφία για να ζήσουν μια μαθησιακή εμπειρία στο εξωτερικό.
Στόχος της δράσης αυτής είναι να προωθηθεί η σημασία και η δύναμη του εθελοντισμού, της διαπολιτισμικής ανταλλαγής, της ανταλλαγής γνώσεων, της ενεργής συμμετοχής και της αλληλεγγύης.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους.
Πρόγραμμα: Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου: Εργαστήρια (Ύφανση, Σχέδιο, Γιόγκα, Ανακύκλωση, θέατρο):19:00 – 21:00. Έκθεση Φωτογραφίας (Dominique Shi): 18:00 – 23:00.        Προβολή βίντεο (Dominique Shi): 21:30 – 23:00. EVS Info point: 18:00 – 21:00. Πικ-Νικ: 20:00 – 23:00

*** Πόνο ψυχής στο στερνό αντίο του καθηγητή και μαέστρου Γιάννη Μακρή 
Πόνος ψυχής στα Φιλιατρά όπου χθες το απόγευμα στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία για τον καθηγητή και μαέστρο, επί σειρά ετών, της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων, Γιάννη Μακρή, ο οποίος απεβίωσε τη Δευτέρα σε ηλικία 81 ετών.
Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί, άνθρωποι του πολιτισμού, της μουσικής και των τεχνών, μαθητές του και συνάδελφοί του, ήταν εκεί για το στερνό αντίο, δίδοντας κουράγιο και δύναμη στους οικείους του. Τη γυναίκα του Ελένη και τα παιδιά του Χρύσα, Μπέττυ και Χρύσανθο, που ήταν απαρηγόρητοι για την απώλεια του δικού τους ανθρώπου. Ενός ανθρώπου που αγάπησε τα Φιλιατρά και τους Φιλιατρινούς και προσέφερε τα πάντα στην πόλη και τους ανθρώπους της. Άνθρωπος καλλιεργημένος και με ευαισθησίες, τίμησε την επαγγελματική του ιδιότητα την οποία υπηρέτησε με ζήλο και πάθος. Άνθρωπος της ποιότητας και της προσφοράς, του μέτρου και της σύνεσης, πορεύθηκε με λογισμό και κουλτούρα στη ζωή του και γι’ αυτό αφήνει πίσω του έντονη τη σφραγίδα της προσφοράς του στα Φιλιατρά και τους Φιλιατρινούς.
Η πόλη και οι κάτοικοί της του οφείλουν πολλά και χθες, με δάκρυα στα μάτια και τη λέξη «αντίο» στα τρεμάμενα χείλη τους, τον αποχαιρέτισαν με ευγνωμοσύνη για την προσφορά του, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας εκπρόσωπος στο Διάλογο Ορθοδόξων & Ρωμαιοκαθολικών 
 
Άρχισαν ήδη οι εργασίες της Συντονιστικής Επιτροπής του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών, οι οποίες πραγματοποιούνται στη Λέρο, με σκοπό να καθοριστεί η νέα θεματολογία του Θεολογικού Διαλόγου και να συζητηθεί η μελλοντική μεθοδολογία.
Στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων, Μόσχας και Ρουμανίας και από τις Εκκλησίες Κύπρου, Ελλάδος και Αλβανίας.
 Από την Εκκλησία της Ελλάδος συμμετέχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.k Χρυσόστομος.
Οι εργασίες της Επιτροπής Ολοκληρώνονται σήμερα 8 Σεπτεμβρίου.

***  Συγκέντρωση στην Καλαμάτα για τα 4 χρόνια από δολοφονία Φύσσα
Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας
 Φέτος με τη συμπλήρωση 4 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας καλεί το λαό και τη νεολαία της πόλης σε συγκέντρωση και πορεία τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στις 7:00 μ.μ. στην Πλατεία 23ης Μαρτίου.
Σε μια περίοδο που η φασιστική ακροδεξιά ισχυροποιείται σε πολλές χώρες και απειλεί τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, ενώ οι ισχυροί του κόσμου ξαναγράφουν την ιστορία και αθωώνουν το ναζισμό, για να μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν ξανά σαν την πιο αδυσώπητη εφεδρεία στην επίθεση τους ενάντια στις κοινωνικές κατακτήσεις των λαών, είναι αναγκαία η εγρήγορση του καθενός μας για να μη ξαναζήσουμε τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας.
Καλούμε επίσης κάθε ενεργό εργαζόμενο άνεργο και νέο καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο κοινωνικό φορέα και συλλογικότητα τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 7.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο σε ανοιχτή συνάντηση για τη διοργάνωση του 7ου Αντιφασιστικού  - Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Καλαμάτας.

***  «Ημέρες Ευεξίας»: Mια ξεχωριστή δράση διοργανώνεται στο Δήμο Μεσσήνης 
Με επίκεντρο την Αρχαία Μεσσήνη, επισκέπτες και δημότες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν σε σεμινάρια ευεξίας (yoga & Fitness) από μια ομάδα καταξιωμένων εκπαιδευτών.
Στόχος είναι η ευεξία που προσφέρει η άσκηση,  να συνδυαστεί με τη μοναδική ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος (Αρχαία Μεσσήνη και Παραλία Μπούκας), ώστε να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την περιοχή και πόλο έλξης επισκεπτών.
Το αναλυτικό  πρόγραμμα των Hμερών Ευεξίας είναι το ακόλουθο:
Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου - 18.00-22.30:
Στάδιο Αρχαίας Μεσσήνης – Yoga Marathon
Εκπαιδευτές: Γιάννης Γέρου/ Benita Wolfe Galvan/ Hristinka Georgieva Maskarska/  Σάσα Χατζηπαππά.
Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου - 09.00-12.00: Παραλία Μπούκας Μεσσήνης -Yoga & Fitness.
Εκπαιδευτές: Σπύρος Καπετανάκης, Λίνα Ednie
Αναλυτικό πρόγραμμα  και δήλωση συμμετοχής  στο
http://messiniwellness.blogspot.gr.
Η είσοδος είναι δωρεάν.
Διοργάνωση: Δήμος Μεσσήνης & Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

***  "Μπαλάκι" ευθυνών για τον Βιολογικό με… θύματα πολίτες και περιβάλλον 
 
 
 
Έντονη αντιπαράθεση για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Καλαμάτας 
 Από την ιστορία που…γράφεται εδώ και χρόνια για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας, θα πρέπει να κρατήσουμε κάποια πράγματα, για να μη… ζαλιστούμε από τις δηλώσεις αρμοδίων και μη γύρω από τη λειτουργία του. Γιατί αν παρακολουθήσει κάποιος το τι λέγεται και γράφεται, μάλλον θα χάσει το λογαριασμό.
Είναι ή δεν είναι αδιανόητο η Μεσσηνία να έχει ως έναν από τους πρωταρχικούς της στόχους την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και κάθε δήμος να μην έχει το δικό του βιολογικό καθαρισμό;
Εκτός από τους δήμους Δυτικής Μάνης και Μεσσήνης, οι υπόλοιποι διαθέτουν, αλλά φαίνεται ότι τους χρησιμοποιούν μόνο για τα εγκαίνια και τις γραβάτες, όπως δηκτικά παρατήρησε, χθες, ο δήμαρχος Καλαμάτας. Αλλά γιατί να μη διαθέτει η Δυτική Μάνη - κατ' εξοχήν τουριστική περιοχή- , αλλά και ο δήμος Μεσσήνης;
Bυτιοφόρα αδειάζουν τα φορτία τους σε κανάλια και καναλέτα, από τα οποία ποτίζονται χωράφια της περιοχής. Γιατί δεν έχει συλληφθεί ποτέ έστω και ένας ασυνείδητος οδηγός;
Εκτός από τα βυτιοφόρα είναι, επίσης, γνωστό, ότι διάφορες τοπικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τον ποταμό Άρι, ως τόπο εναπόθεσης των λυμάτων τους. Γιατί δεν έχει επιβληθεί ούτε ένα πρόστιμο;
Γιατί το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) "ευαισθητοποιήθηκε", μόλις προχθές για τη διαχείριση της λυματολάσπης; Αυτή υπάρχει στο Βιολογικό κάποια χρόνια.
Πόσο ευσταθούν οι καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, ότι υπάρχουν ημέρες όπου λύματα χωρίς καμιά επεξεργασία πέφτουν στο Μεσσηνιακό Κόλπο; Και γιατί δεν επιλαμβάνεται αυτεπάγγελτα η Εισαγγελία Καλαμάτας;
Οι δημοσιογράφοι δεν είναι ειδικοί. Τα παραπάνω ερωτήματα, όμως, θεωρούμε ότι είναι λογικά.
Και το γράφουμε αυτό γιατί, χθες, ζήσαμε το παράλογο. "Βομβαρδιστήκαμε" από πλήθος δηλώσεων και διαβεβαιώσεων και μας άφησαν οι υπεύθυνοι να βγάλουμε εμείς το φίδι από την τρύπα…
 Βόλτα στο Βιολογικό
 Σε μια «βόλτα» στο Βιολογικό Καθαρισμό της Καλαμάτας, προκειμένου να τους δείξει ότι αυτός δουλεύει καλά, κάλεσε, χθες το πρωί τους τοπικούς δημοσιογράφους, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.
 Εκεί, στις δηλώσεις του ισχυρίστηκε και πάλι ότι ο βιολογικός λειτουργεί χωρίς να προκαλεί προβλήματα, είναι ο καλύτερος της Πελοποννήσου και για μια ακόμη φορά κατήγγειλε ότι η δυσοσμία και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος προκαλείται από τους μεταφορείς λυμάτων με βυτία, που τα αδειάζουν στα κανάλια, τα ρέματα και τα ποτάμια.
Πρόσθεσε ότι ο Δήμος έχει ετοιμάσει μελέτη για την ολοκληρωμένη διαχείριση της λυματολάσπης, τόνισε όμως ότι από την κυβέρνηση δεν έχει εγκριθεί χρηματοδότηση, αφήνοντας αιχμές και για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, για τον οποίο είπε ότι είχε επισκεφθεί πριν από χρόνια το Βιολογικό και είχε ενημερωθεί από τον ίδιο για την αναγκαιότητα χρηματοδότησης του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης της λυματολάσπης.
Ενημέρωσε ότι για την καταστολή του φαινομένου με τα βυτιοφόρα πραγματοποιήθηκε το πρωί στο γραφείο του σύσκεψη με εκπροσώπους της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.
Επιπλέον ανήγγειλε ότι η ΔΕΥΑΚ θα πάρει απόφαση ώστε να μη δέχεται πλέον ο Bιολογικός της Καλαμάτας λύματα με βυτία από άλλες περιοχές της Μεσσηνίας, στις οποίες λειτουργούν Βιολογικοί Καθαρισμοί.
Σχολίασε, μάλιστα, ότι δεν μπορεί να γίνονται εγκαίνια με γραβάτες, όπως είπε χαρακτηριστικά, μονάδων βιολογικών καθαρισμών, οι οποίοι όμως, αντί να λειτουργούν ολοκληρωμένα, στέλνουν τα βυτία με τα βοθρολύματα στην Καλαμάτα.
Τέλος, ο κ. Νίκας ανέφερε ότι η επιστολή διαμαρτυρίας δεκάδων κατοίκων και φίλων της περιοχής για την αφόρητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, λειτουργεί ενισχυτικά στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής για τον έλεγχο της κατάστασης. Είπε ότι η επιστολή αυτή θα αποσταλεί σε όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και αρχές, όπως επίσης ότι οι υπηρεσίες και αρχές αυτές θα ενημερώνονται από το Δήμο και για τα βυτία τα οποία δεν γίνονται δεκτά στον Βιολογικό, επειδή το μικροβιολογικό φορτίο τους είναι πάνω από τα όρια που μπορεί να επεξεργαστεί η μονάδα, ώστε να ελέγχεται πού ακριβώς κατέληξε αυτό το περιεχόμενο, μετά την απομάκρυνση από τον Βιολογικό.
  Σωματείο Εργαζομένων
 Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης, υπογραμμίστηκε, για μια ακόμη φορά, από τον πρόεδρο και τον γραμματέα, Παναγιώτη Κουφαλάκο και Γιώργο Κρεμμεζή αντίστοιχα, ότι εξαιτίας της ανυπαρξίας προσωπικού στον Βιολογικό Καθαρισμό τις απογευματινές και βραδινές ώρες, δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία της μονάδας.
Ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Οι ελλείψεις στο προσωπικό έχουν αντίκτυπο στην ποιότητα των υπηρεσιών, που κατά τα άλλα διαθέτει και ISO 9001 2008 και στην ομαλή λειτουργία του Βιολογικού. Έχουμε βαρεθεί να το καταγγέλλουμε. Ο Βιολογικός, λόγω έλλειψης επιστημονικού αλλά και εξειδικευμένου εργατοτεχνικού προσωπικού, δεν λειτουργεί σωστά σε εικοσιτετράωρη βάση που απαιτείται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προστασία του περιβάλλοντος χώρου και για την προστασία του Μεσσηνιακού Κόλπου».
Όπως εξήγησαν στη συνέχεια, επειδή δεν υπάρχει προσωπικό, τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες και επειδή οι αυτοματισμοί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από προβλήματα, όταν βρέχει μαζί με τα λύματα φτάνουν στο Βιολογικό και μεγάλες ποσότητες ομβρίων υδάτων,  με αποτέλεσμα η δεξαμενή δευτεροβάθμιας επεξεργασίας να υπερχειλίζει. Με δεδομένο λοιπόν ότι δεν λειτουργούν τα ντεκάτερ ώστε να γίνεται καθίζηση, τα λύματα φεύγουν και μέσω του αγωγού εξόδου καταλήγουν στη θάλασσα!  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Συστράτευση ζήτησε ο Τατούλης για τη δημιουργία διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα 
Από Έλληνες απόφοιτους του VonKarmanInstitute
  Το σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της στον τομέα της διαστημικής επιστήμης και ειδικότερα της δημιουργίας της διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα, ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνομιλία του, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017, με τους Έλληνες αποφοίτους του VonKarmanInstitute, τις σπουδές των οποίων χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου εδώ και τρία χρόνια.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε τους Έλληνες αποφοίτους του VonKarmanInstitute, του επίσημου κέντρου αεροδιαστημικής έρευνας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ως σημαντική επένδυση για τη χώρα, ιδίως την παρούσα χρονική συγκυρία που ανοίγονται δρόμοι με την ίδρυση εθνικού φορέα για το διάστημα.
Ο κ. Τατούλης απηύθυνε επίσης κάλεσμα συστράτευσης στους Έλληνες αποφοίτους στην προσπάθεια τόσο της Πελοποννήσου, όσο και της χώρας, ενώ τους προέτρεψε να συνεχίσουν τις σπουδές και την εξέλιξή τους, καθώς ο επιστημονικός τους τομέας συνεχώς εξελίσσεται με ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς ρυθμούς.
«Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την «επένδυσή» μας σε εσάς, όσο και την επιστημονική σας σχέση με το VonKarmanInstitute και για το λόγο αυτό θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με το Ινστιτούτο», δήλωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Οι φοιτητές, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει από το 2014 μέχρι σήμερα μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο εν λόγω Ινστιτούτο, χαρακτήρισαν πρωτόγνωρη την εμπειρία που είχαν, καθώς είχαν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με τα καλύτερα μυαλά της Ευρώπης σε εξαιρετικά εργαστήρια, όπως δήλωσαν, και ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη για την ευκαιρία που τους δόθηκε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Διευθυντής του VonKarmanInstitute έχουν υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας από το 2013 και ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπεί τη χώρα στο Ινστιτούτο του ΝΑΤΟ.
Παρόντες στη συνομιλία με τους φοιτητές ήταν επίσης η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

*** Πεζοπορία στο Λούσιο την Κυριακή με τον Ορειβατικό Σύλλογο 
Στον Λούσιο, σ’ ένα από τα πιο όμορφα ποτάμια και φαράγγια της Πελοποννήσου, θα βρεθούμε την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου, σε μια πεζοπορική διαδρομή που θα ξεκινά από τη Δημητσάνα και θα διέρχεται από τις ιστορικές και πολύ εντυπωσιακές Ι.Μονές Φιλοσόφου και Προδρόμου καθώς και από τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Γόρτυνας.
            Ο Λούσιος είναι παραπόταμος του Αλφειού, με μήκος περίπου 23 χιλιομέτρων και σύμφωνα με την παράδοση πήρε το όνομα αυτό επειδή στα νερά του έλουσαν τον νεογέννητο Δία οι νύμφες Νέδα, Αγνώ και Θεισόα. Το φαράγγι του Λούσιου χαρακτηρίστηκε το 1997 περιοχή ενιαίου αρχαιολογικού χώρου και προστατεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού.
            Η αναχώρηση θα γίνει στις 7:00 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία του Συλλόγου.
            Ο βαθμός δυσκολίας της πεζοπορίας είναι 1-2 και οι ώρες πορείας: 6
            Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία μας (κάθε βράδυ μετά τις 9:00, τηλ. 2721097733) και στα τηλ.: 6938273894.

***  Αφαίρεση των Seatrac στις 18 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα 
Με το πέρας της θερινής περιόδου και για την προστασία από τις καιρικές συνθήκες των συσκευών Seatrac, που επιτρέπουν στους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα να κάνουν αυτόνομα το μπάνιο τους στη θάλασσα, οι διατάξεις αυτές θα αφαιρεθούν από την ακρογιαλιά της Καλαμάτας στις 18 Σεπτεμβρίου 2017.
Οι διατάξεις Seatrac υπήρξαν και φέτος εξαιρετικά χρήσιμες για πλήθος συνανθρώπων μας και δεν ήταν λίγοι όσοι επισκέφθηκαν την Καλαμάτα, επειδή θα είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν δωρεάν αυτές τις συσκευές.
 Η κίνηση υπήρξε εντυπωσιακή, καθώς πολλές εκατοντάδες συνάνθρωποί μας χρησιμοποίησαν τα Seatrac και περισσότερη ζήτηση είχε εκείνο στην Ανάσταση.
Υπενθυμίζεται ότι το 2015 ο Δήμος Καλαμάτας, με δαπάνες από Δημοτικούς Πόρους, εγκατέστησε το πρώτο Seatrac στην παραλία του Ιερού Ναού Ανάστασης, ενώ φέτος, με δαπάνες του Δήμου και των χορηγών Διάπλαση ΑΕ Κέντρο Αποκατάστασης και ξενοδοχείο Filoxenia (Πανελένη ΞΤΑΕ) ομίλου Grecotel, αγοράσθηκε άλλο ένα Seatrac, το οποίο τοποθετήθηκε στο τέρμα της παραλιακής οδού Ναυαρίνου, σε απόσταση περίπου 2,5 χιλιομέτρων από το πρώτο.

*** Αθλητική ενημέρωση  :

***  Όχι πανηγυρισμοί, αλλά προβληματισμός!ΔΕ ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΘΗΡΙΟ...

~  Δεν μου προκαλεί πλέον τίποτα εντύπωση. Ούτε οι δημοσιογραφικές, προπονητικές, μπασκετικές αναλύσεις, αλλά ούτε και τα περίφημα social media. Ακόμα και η ίδια η Εθνική ομάδα σε ατομικό επίπεδο κρίνεται οπαδικά από πολλούς, με βάση του που παίζει ο καθένας. Έτσι φτάσαμε να κερδίζουμε την Πολωνία και να νομίζει κανείς ότι είμαστε η Ισλανδία και γράψαμε ιστορία ή ότι αντίπαλός μας ήταν η ποδοσφαιρική παλιά μεγάλη Πολωνία, του Μπόνιεκ και του Λάτο! Σαφώς η αλήθεια και η λογική είναι αλλού.
 ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΤΟ ΘΗΡΙΟ;
Τελικά σκοτώσαμε το θηρίο; Μια ομάδα που όλοι οι παίκτες κοστίζουν όσο ο Σλούκας πάνω κάτω. Μια ομάδα που έπαιξε χωρίς τον ΝΒΑερ Γκόρτατ, που θα μας είχε βάλει για πλάκα 25 πόντους. Μια ομάδα που έπαιζε χωρίς τον Σλότερ. Και μην ακούσω πως είχαμε ελλείψεις. Ναι, αλλά με μια μεγάλη διαφορά. Αυτοί έχουν 2-3 παίκτες και εμείς καυχιόμαστε για το βάθος μας και ο τελευταίος μας έχει και μια 300ρούμπα συμβόλαιο! Σε ομάδα Ευρωλίγκας. Άρα ατυχής η σύγκριση απουσιών. Οκ, η Πολωνία πάλεψε για το μπαμ με την Γαλλία και έχασε με αυτοκτονία από την Φινλανδία, αλλά έσκασε κιόλας και φάνηκε αυτό.
 ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΜΕ
Να πανηγυρίζουμε επειδή αυτό το ματς ήταν ντέρμπι στο 30'; Να πανηγυρίζουμε που μπήκαμε σε παιχνίδι που έπρεπε να είσαι με το μαχαίρι στα δόντια, σαν να πηγαίνουμε βόλτα στην λίμνη και φάγαμε 29 πόντους στο δεκάλεπτο, λες και είχαμε αντίπαλο τον Γκασόλ και τον Νοβίτσκι; Να πανηγυρίζουμε που λόγω Πανσελήνου ότι σουτάραμε έμπαινε μέσα και κάναμε το καλύτερό μας επιθετικά παιχνίδι στο τρίποντο εδώ και 10 χρόνια; Και που στην άμυνα μας τρυπούσαν λες και ήμασταν ελβετικό τυρί; Ας προσγειωθούμε.
 ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
Μόνο την νίκη κρατάω εγώ και μπροστά μας είναι η πρόκληση. Η ομάδα μας έχει την ευκαιρία να δείξει ότι δεν είναι αποτυχημένη με ένα μεγάλο παιχνίδι στο δύσκολο χιαστί, το χειρότερο δυνατό, με την Λιθουανία. Που δεν τρομάζει, καθώς έχασε και από την Γεωργία αλλά είναι καλύτερη από εμάς με βάση την εικόνα της. Και που όμως έχουμε τις ελπίδες μας μιας και χρωστάμε ένα μεγάλο παιχνίδι με μεγάλο αντίπαλο.
Άλλωστε δεν υπάρχουν ομάδες ακτύπητες πλην ίσως της Ισπανίας. Δεν μου άρεσε και η διαχείριση του Μίσσα, με την έννοια ότι έπαιξαν οι θεωρητικά βασικοί 30 και 35'. Γιατί; Οι άλλοι στο λούκινγκ; Δεν είναι καλοί; Λάθος του Μίσσα.
 ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΟ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ;
Την έπεσαν στον Θανάση Αντετοκούνμπο στα social media μιας και παίζει στον Παναθηναϊκό. Οι περισσότεροι που τον έκραξαν ήταν επειδή απάντησε ο Παπαπέτρου, που παίζει στον Ολυμπιακό και βγήκαν οι φανατικοί οπαδοί να τον κράξουν. Αν και τελικά μάλλον έκανε καλό, καθώς ξύπνησε τον εγωισμό των παικτών.
 Ο ΕΛΕΓΧΟΣ
Ο Μίσσας σωστά πήγε το ματς στην περιφέρεια, αλλά η ομάδα δεν ήταν συγκεντρωμένη στην αρχή, αφού έφαγε 29 πόντους στο δεκάλεπτο! Έκανε λάθος διαχείριση. Μόλις 3' κόουτς ο Μάντζαρης; Ο Καλάθης με τον Σλούκα έκαναν το παιχνίδι της ζωής τους όπως και η Εθνική μας με 13/20 τρίποντα! Ο Μπουρούσης θετικός.
Ο Παπάς έπαιξε λίγο. Από τους κορυφαίους ο Παπαγιάννης. Ο Πρίντεζης καλός μπροστά, μέτριος στην άμυνα. Ο Παπανικολάου μέτριος. Ο Παπαπέτρου τίποτα. Ο Αγραβάνης μέτριος. Ο Θανάσης δεν φάνηκε σήμερα.  Σωτήρης Γεωργίου για το Contra

***   Βγήκαν τα ζευγάρια των «16» στο Ευρωμπάσκετ
Όλοι... στην Πόλη
~  Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ και προέκυψαν πλέον όλα τα ζευγάρια στους «16», που μεταφέρονται στην Κωνσταντινούπολη όπου θα γίνει η τελική φάση. Η Εθνική θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία το Σάββατο (21:30), ενώ την Κυριακή, οι οικοδεσπότες Τούρκοι που έχασαν από τη Λετονία στο τελευταίο ματς, έπεσαν πάνω στην Ισπανία. Δυνατό ζευγάρι και το Κροατία - Ρωσία που θα γίνει επίσης την Κυριακή.
~*  Τα ζευγάρια στη φάση των «16» του Ευρωμπάσκετ 2017 (Κωνσταντινούπολη), έχουν ως εξής:
ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
9/9/2017
Σλοβενία-Ουκρανία
Γερμανία-Γαλλία
Φινλανδία-Ιταλία
Λιθουανία-ΕΛΛΑΔΑ 21:30
 10/9/2017
Ισπανία-Τουρκία
Λετονία-Μαυροβούνιο
Κροατία-Ρωσία
Σερβία-Ουγγαρία
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Ενοχλήσεις στο γόνατο ο Μπουρούσης, παίζει με Λιθουανία
Δεν προπονήθηκε...
~ Χωρίς τον Γιάννη Μπουρούση διεξήχθη την Πέμπτη η πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ανδρών επί τουρκικού εδάφους και εν όψει της νοκ άουτ αναμέτρησης του Σαββάτου (9/9, 21:30) με την Λιθουανία, για τη φάση των «16» του Ευρωμπάσκετ 2017.
Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί από την προετοιμασία στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πιθανότητα μη συμμετοχής του στην αναμέτρηση με τους Λιθουανούς δεν υπάρχει.
Εν τω μεταξύ, με καθυστέρηση έφτασε η Εθνική στο γήπεδο για να προπονηθεί, αφού ο οδηγός του πούλμαν που μετέφερε την αποστολή έχασε τον δρόμο.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσει λίγα λεπτά αργότερα η προπόνηση, η οποία ωστόσο είχε διάρκεια μιας ώρας κανονικά. in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   «Πιο σημαντικό το ματς με τη Ξάνθη» είπε ο Χάσι
Το «αντίο» στον Καμπιάσο
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπέσνικ Χάσι, χαρακτήρισε πιο σημαντικό τον αγώνα του Σαββάτου με την Ξάνθη και σημειώσε πως οι παίκτες του πρέπει να συγκεντρωθούν σε αυτόν και να ξεχάσουν τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, για το Champions League.
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Χάσι στο συνδρομητικό τηλεοπτικό σταθμό NOVA:
«Για εμένα, ο αγώνας της Ξάνθης είναι ο πιο σημαντικός. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Όπως με έχουν ενημερώσει, παραδοσιακά ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει προβλήματα εκεί. Είδα δύο φορές την Ξάνθη και είχε δύο πρόσωπα. Στον πρώτο αγώνα με τη Λαμία δεν ήταν καλό. Στο δεύτερο αγώνα με τον Πλατανιά ήταν φανταστικό, με πολύ κίνηση και πολύ επικίνδυνους παίκτες στην επίθεση», τόνισε ο Χάσι και συμπλήρωσε:
«Έτσι, νομίζω πως θα έχουμε δύσκολο αγώνα. Έχω μιλήσει ήδη στην ομάδα μου. Κανένας δεν πρέπει να σκέφτεται τη Σπόρτινγκ. Το καλύτερο για εμάς είναι να τα δώσουμε όλα για την Ξάνθη. Για εμένα, αυτή η διοργάνωση είναι πιο σημαντική από όλες τις άλλες. Ο πρώτος μας αγώνας είναι με την Ξάνθη και αυτός είναι ο πιο σημαντικός».
Η αποστολή για τη Ξάνθη
«Πάνοπλος» θα παίξει στη Ξάνθη το Σάββατο ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Ο Μπέσνικ Χάσι συμπεριέλαβε στην αποστολή τις νέες μεταγραφές, (Τζούρτζεβιτς, Ένγκελς, Προτό), αλλά και τον Εμενίκε, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ εκτός αποστολής έμεινε ξανά ο τραυματίας Ταχτσίδης.
Αναλυτικά, η αποστολή του Ολυμπιακού: Ανδρούτσος, Μπεν, Καρσελά, Χουτεσιώτης, Τζούρτζεβιτς, Ελαμπντελαουί, Εμενίκε, Ένγκελς, Φιγκέιρας, Φορτούνης, Ζιλέ, Καπίνο, Κούτρης, Μάριν, Νικολάου, Οτζίτζα, Πάρντο, Προτό, Ρομαό, Σεμπά και Ζντιέλαρ.

in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ
~
***

~**  ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017  :

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  01 Σεπτεμβρίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το   2008  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-01-2017.html .-ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ..!   
~*  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ... το  Α  και  το  ..Ω  στη ζωή μας ..
Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ με πολύ ΥΓΕΙΑ για όλους μας  !! 

~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Σάββατο  02 Σεπτεμβρίου 2017  :
~
Στο αγιάζι  της ενημέρωσης  ..από  το  2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-02-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από  το  2008  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-03-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :!   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-04-2017.html .-   
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 2 και 03  Σεπτεμβρίου  2017 :Αθλητική ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/2-03-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....  από το 2008 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-05-2017.html .- 
~* 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από  το   2008 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-06-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από  το  2008 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-08-2017.html .- 
~*

~* ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5804   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3706   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3706  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.216   βίντεο   .- 


 The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 

 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-

https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-

https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ
arfara1947news stamos
arfara1947news stamos  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   
            https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου