ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  ...από το  2008  ...

~* Ο λαός πρέπει να είναι για μάχες και όχι για παρελάσεις .-                               ~Οι  πολιτικοί είναι σαν τις αλεπούδες , ενώ οι στρατιωτικοί είναι σαν τα τσακάλια .- 
~ Ο Χριστός είναι σαν το Οξυγόνο κι εμείς τον κάνουμε διοξείδιο του άνθρακα  .- 
~ Δεν πρέπει να πολεμάμε τους ανθρώπους με αντίθετες απόψεις .- 

~  Η ισορροπία εξαρτάται από την αρμονία και η αρμονία από την αντίθεση , δηλαδή , δράση –αντίδραση .-
~Η αντίθεση στην επίγεια ζωή , είναι αρμονία .-
~Η καλή γυναίκα έρχεται σε έναν κακό άντρα , για να τον σώσει και αντίστροφα .- ~Με την πίστη στον Θεό , όλα τα προβλήματα λύνονται .- 
~Σύνταξη παίρνω από το ταμείο της υπομονής , της προσευχής , της Αγάπης κ.λ.π.   
 ~ Τα  νεκροταφεία με τα μάρμαρα έχουν γίνει αδιάβροχα και δεν βοηθούν στο λιώσιμο των οστών .- 
~Προτιμότερο να δίνουμε κατευθείαν στους φτωχούς και αναξιοπαθούντες παρά στα ιδρύματα .-
 ~ Ο Θεός δεν προορίζει , αλλά προγνωρίζει .- 
  ~ Υπάρχουν πολλά όνειρα που είναι της αγωνίας .- 
~ Να μην επιδιώκουμε να δικαιωθούμε από ανθρώπους , όταν έχουμε δίκαιο .  Ο Θεός είναι δίκαιος .- 
 ~Εκκλησία  είναι εκείνοι που ζούν όπως θέλει ο Χριστός και όχι οι άλλοι που πολεμούν την εκκλησία .- 
 ~ Δεν πρέπει να σκαλίζουμε τις αμαρτίες των άλλων , παρά μόνον τις δικές μας .-  ~ Το χρυσάφι είναι καλύτερο από το μπακίρι .-
 ~Ο λαός πρέπει να είναι για μάχες και όχι για παρελάσεις .- 
~Ο τσιγγάνος αν βάλλει φουστανέλα  γίνεται τσολιάς .- 
~ Οι Ευρωπαίοι έχουν την ευγένεια αναπτυγμένη και οι Έλληνες την ευλάβεια .-  ~ Όταν ο άνθρωπος συμμαζέψει τον εαυτόν του και τα μάτια του , τότε ο νους του συγκεντρώνεται αναγκαστικά στο Θεό .- 
~ Η ζωή είναι μια τομάτα ή την τρώς στην μάπα ή σαλάτα .-  
~ Το  μπάσκετ είναι σαν την ζωή .-

`
 
 
Τα «κεράσματα» της αγρυπνίας
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΠριν από κάθε αγρυπνία ο Γέροντας ένιωθε μεγάλη χαρά: Πάμε για πνευματικά εδέσματα!
~ 22 Σεπτεμβρίου
Οσίου Κοσμά. Ιερομαρτύρων Φωκά επισκόπου Σινώπης (†117) και Ισαάκ επισκόπου Κύπρου. Μαρτύρων Ιωάννου, Μαρτίνου, Νικολάου.
~*
Σήμερα 22/09/2017 εορτάζουν:
Άγιος Φωκάς Ιερομάρτυρας ο Θαυματουργός, Άγιος Φωκάς ο κηπουρός
~ Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~ Ἐκ βρέφους τοῦ Πνεύματος, ὀφθεῖς δοχεῖον λαμπρόν, θαυμάτων ἐπλούτησας, τὴν παρ' αὐτοῦ δωρεάν, Φωκὰ Ἱερώτατε, ὅθεν ἱερουργήσας, τῷ Σωτηρι ὁσίως, ἔπιες ἐν ἀθλήσει, τὸ ποτήριον τούτου, ὦ πρέσβευε δεόμεθα, ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἠμῶν.
~* Απολυτίκιο Αγ. Φωκά Σινώπης - 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  : https://youtu.be/SYt8VppDd7A .-
~
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος Κυζίκου

Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος....
***  Κύμα συμπαράστασης προς τους γονείς που επιστρέφουν τα βιβλία των θρησκευτικών
~  Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα νέα βιβλία των θρησκευτικών, με τους γονείς να τα επιστρέφουν αγανακτισμένοι αφού θεωρούν ότι τα παιδιά τους δεν διδάσκονται σωστά την χριστιανική θρησκεία.
*  «Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων χαιρετίζει θερμά την αυθόρμητη, θαρραλέα, ομολογιακή, αγωνιστική και ακτιβιστική πρωτοβουλία των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών γονέων και κηδεμόνων των μαθητών/τριών των σχολείων της χώρας, οι οποίοι επιστρέφουν στα σχολεία, τους «Φακέλους του μαθητή για το μάθημα των Θρησκευτικών», ζητώντας να διδαχθούν τα παιδιά τους την πίστη τους ανόθευτη χωρίς μείξεις και χυλοποιήσεις με ξένες θρησκείες.
Οι γονείς, προφανώς, αντιδρούν με αυτόν τον πρωτοφανή και επαναστατικό τρόπο στην αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο, περιφρονώντας επιδεικτικά τα ορθόδοξα χριστιανικά πιστεύω της συντριπτικής πλειονοψηφίας του ελληνικού λαού, προχώρησε στην έκδοση και διανομή στους μαθητές/τριες των «Φακέλων του μαθητή για το μάθημα των Θρησκευτικών», το περιεχόμενο των οποίων είναι πολυθρησκειακό και συγκρητιστικό και, συνεπώς, αντισυνταγματικό, αντιπαιδαγωγικό και αντορθόδοξο, όπως, επανειλημμένα, έχει τονιστεί από πολλούς αρμόδιους φορείς
*  Η αλήθεια του θέματος είναι καθαρή και απλή: Οι ορθόδοξοι μαθητές, ανήκουν στους γονείς τους ως προσωπικότητες και όχι στο κράτος και, φυσικά, θα πρέπει να διδάσκονται την πίστη των γονέων τους, την οποία έχουν ασπασθεί με το βάπτισμα και όχι ένα συνονθύλευμα θρησκειών. Αυτό είναι παγκόσμια κατοχυρωμένο δικαίωμά τους. Η ανάμειξη των θρησκειών με την πίστη των μαθητών από την Γ΄τάξη του Δημοτικού στοχεύει στη αντικατάσταση ή υποκατάσταση της πίστεως των ορθοδόξων μαθητών με ένα ουδέτερο διαθρησκειακό ή πολυθρησκειακό ή πανθρησκειακό και εκκοσμικευμένο πνεύμα, με άλλα λόγια, στην αποχριστιανοποίησή τους.
Με βάση την ανεξιθρησκία, ο ελληνορθόδοξος μαθητής δικαιούται να διδάσκεται τη γνήσια και αληθινή και εξ Αποκαλύψεως πίστη του, που συμβάλλει, αφενός στην πνευματική προσωπική ανακαίνιση των μαθητών και, αφετέρου, στη δημιουργία πολιτών με ηθικοπνευματικές και κοινωνικές αρχές, αντίστοιχες των ηθών, των εθίμων και του εν γένει πολιτισμικού και θρησκευτικού τοπίου της ελληνικής παράδοσης. Αυτό που δικαιούται και το απολαμβάνει ο Εβραίος, ο Μουσουλμάνος και ο Ρωμαιοκαθολικός μαθητής, δηλαδή τη διδασκαλία της δικής του πίστεως, για ποιον λόγο η πολιτεία να το στερεί στον ελληνορθόδοξο μαθητή και να του επιβάλλει να διδαχθεί τα είδωλα της πολυθρησκείας;
Η ΠΕΘ καλεί τους γονείς να συνεχίσουν να δίνουν δυναμικό αγωνιστικό «παρών» για τη διατήρηση της ελληνορθόδοξης φυσιογνωμίας της παιδείας μας.
Επίσης, η ΠΕΘ, για ακόμη μία φορά, απευθύνει θερμή και ειλικρινή έκκληση στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου και σε όσους ακόμη εργάζονται για την με κάθε τρόπο βίαιη επιβολή των αντιχριστιανικών και αντορθόδοξων ιδεοληψιών τους στην ελληνική κοινωνία, να εγκαταλείψουν αυτή την καταστροφική – αποδομητική, αδιέξοδη πολιτική, καθώς και τη διχαστική ρητορική τους. Καλούμε τους αρχιτέκτονες αυτής της μεθόδευσης να σταματήσουν άμεσα να οργανώνουν, με τη δύναμη της εξουσίας, την πνευματική καταστροφή του ελληνικού πολιτισμού, το σπουδαιότερο κομμάτι του οποίου είναι η Ορθοδοξία. Τους καλούμε να συν-εργασθούν έντιμα, με συμφιλιωτικό και δημοκρατικό πνεύμα, με όλους τους υπεύθυνους παράγοντες για την παροχή της ορθόδοξης, χριστιανικής παιδείας στα σχολεία της χώρας μας, για μια γνήσια και πραγματική ανανέωση του μαθήματος των Θρησκευτικών».

*** Το φθινόπωρο έφτασε στην Καλαμάτα... Η πρόγνωση του καιρού σήμερα Παρασκευή 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Παρασκευή 22/9/2017 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και λίγες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στην ελάχιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5-6 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 6.3 (Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 3 (Υψηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΝΟΥΝ οι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!Πλήρωνε Έλληνα ΕΝΦΙΑ...

~ Μετά τα εγκεφαλικά που έπαθαν οι φορολογούμενοι με τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ έρχεται και η φωτογραφία που θα δείτε για να τους αποτελειώσεο.
Όχι μόνο τα ποσά είναι υψηλά αλλά έχουν έρθει εκκαθαριστικά σε ανθρώπους που έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια, ή σε ακίνητα που έχουν δοθεί αντιπαροχή (άρα δεν υφίστανται στην προηγούμενη μορφή τους) ακόμα και σε ανθρώπους με μηδενικό E9.
Την ίδια όμως στιγμή στον Πάλιουρα Επανομής οι παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες θα διαμένουν σε όμορφα διαμερίσματα. Παράλληλα οι Έλληνες θα αγχώνονται για να μη χάσουν τα σπίτια τους από την εφορία ή τις τράπεζες….


***  Ξεκινά σήμερα Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο στην Καλαμάτα
Το Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο διοργανώνει  σήμερα και αύριο η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στο
ξενοδοχείο Filoxenia στην Καλαμάτα, με ένα υψηλού επιπέδου επιστημονικό πρόγραμμα για την επιμόρφωση των ιατρών που σχετίζονται με την Καρδιαγγειακή Ιατρική.
Πέραν του επιστημονικού προγράμματος, σήμερα (Πνευματικό Κέντρο, 16.30-19.30) εκπαιδευτές (ιατροί και νοσηλευτές) της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας θα πραγματοποιήσουν δωρεάν σεμινάριο στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και τη χρήση εξωτερικού απινιδιστή σε επαγγελματίες υγείας, υπαλλήλους της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, πολίτες, συλλόγους και φορείς, καθώς και μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας (θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης).
Στη συνέχεια πανεπιστημιακοί καθηγητές Καρδιολογίας και διακεκριμένοι επιστήμονες θα ενημερώσουν με εύληπτες και σύντομες ομιλίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων (19.30-21.30).  

*** ΔΥΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ 'ΒΟΜΒΕΣ' στο ΣΑΡΩΝΙΚΟ!Ευθύνη της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ...

~ Δύο οικολογικές βόμβες βρίσκονται εδώ και τέσσερις μέρες με ευθύνη του υπουργείου Ναυτιλίας στον Σαρωνικό, ενώ σε φιάσκο εκτυλίχθηκε η χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης για τα λαθραία καύσιμα, γιατί δεν εμφανίστηκαν οι λιμενικοί και οι τελωνιακοί να καταθέσουν.
Τόσο το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» όσο και το νέο «αμαρτωλό» «ΛΑΣΣΕΑ», το οποίο είναι από την Τρίτη δεσμευμένο στην Ελευσίνα για λαθραία καύσιμα, έχουν στα σπλάχνα τους δεκάδες τόνους μαζούτ, ενώ ο καιρός δεν είναι πλέον σύμμαχος των Αρχών, καθώς από χθες πνέουν ισχυροί άνεμοι. Ετσι ο κίνδυνος είναι μεγάλος για νέο ναυτικό ατύχημα, ενώ οι ευθύνες για τις μεγάλες καθυστερήσεις βαραίνουν και το υπουργείο Ναυτιλίας ως εποπτεύουσα αρχή, καθώς από τη Δευτέρα ήταν γνωστή η αποχώρηση του «ΛΑΣΣΕΑ» από την επιχείρηση απάντλησης του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ». Χθες αργά τη νύχτα έφτασε δεξαμενόπλοιο για να αποθηκεύει το αντλούμενο πετρέλαιο, ενώ αναμένεται σήμερα πιθανά να ξεκινήσει ξανά η απάντληση.
 Νέα «ευρήματα»
Λαθραία καύσιμα βρήκαν πάλι πάνω στο πλοίο «ΛΑΣΣΕΑ» οι άνδρες του Λιμενικού, σε νέο έλεγχο πάνω στο πλοίο, το βράδυ της Τετάρτης. Αυτή τη φορά η ποσότητα ήταν αρκετά μικρότερη από την αρχική που είχε εντοπιστεί το απόγευμα της Τρίτης, όμως, είναι ενδεικτικό της παράνομης χρήσης που επιχειρήθηκε να γίνει χρησιμοποιώντας ως προκάλυμμα την απάντληση του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ».
Με τα φώτα της δημοσιότητας να είναι στραμμένα στην υπόθεση του ναυαγίου και της μεγάλης ρύπανσης του Σαρωνικού, ακόμα και οι λιμενικοί του Πειραιά μαζί με τους τελωνιακούς που κλήθηκαν να κάνουν έλεγχο στα χαρτιά του πλοίου «ΛΑΣΣΕΑ» δεν πίστευαν ότι θα βρουν λαθραία καύσιμα. Κι όμως, ανάμεσα στο χώρο αποθήκευσης έρματος του πλοίου αλλά και στο μπροστινό μέρος του πυθμένα του οι λιμενικοί εντόπισαν συνολικά περίπου 50 τόνους ναυτιλιακού καυσίμου. Μέσα στο πλοίο υπάρχουν ανεπίσημα 1.533 κυβικά πετρελαίου, τα οποία ανήκουν στον πλοιοκτήτη, Θεόδωρο Κουντούρη, και είχαν σκοπό να οδηγηθούν στα ΕΛ.ΠΕ. όπου θα γινόταν πιθανά διύλιση για περαιτέρω αξιοποίηση ως καύσιμο ξανά. Ομως, η εμπλοκή του πλοίου με τη μεταφορά λαθραίων τόνων καυσίμων οδήγησε στη δέσμευση του φορτίου και σε εμπλοκή στο ποιος θα αναλάβει να γίνει η εκφόρτωσή του και να μετρηθούν τα καύσιμα που μετέφερε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ξεμπλόκαρε τις διαδικασίες και το φορτίο θα εκφορτωθεί από τα ΕΛ.ΠΕ. Ωστόσο, μέχρι αργά χθες το βράδυ αυτό ακόμα δεν είχε συμβεί, αφήνοντας το «ΛΑΣΣΕΑ» αγκυροβολημένο μέσα στην Ελευσίνα, με 1.550 τόνους καυσίμων στα έγκατά του.
 Η απάντληση
Στο μεταξύ, από το βράδυ της Δευτέρας έχει σταματήσει η διαδικασία της απάντλησης από το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ». Σχεδόν τέσσερις μέρες μετά και αργά χθες τη νύχτα βρέθηκε δεξαμενόπλοιο να αντικαταστήσει το «ΛΑΣΣΕΑ», το οποίο, ανεξάρτητα με την εμπλοκή του σε υπόθεση λαθρεμπορίας, ήταν δεδομένο εξαρχής ότι θα εγκαταλείψει τις εργασίες απάντλησης, καθώς έληξαν τα ήδη παρατεταμένα κατά δύο μήνες παραστατικά του. Η εμπλοκή που έχει προκύψει σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να είναι για το ποιο πλοίο θα οριστεί να συνδράμει στην περιοχή εκεί. Ως τώρα έχει είχαν γίνει γνωστά τουλάχιστον δύο πλοία τα οποία είχαν προετοιμαστεί για να πάνε πάνω από το ναυάγιο, ωστόσο, για άγνωστους λόγους κανένα δεν έχει καταστεί δυνατό, με αποτέλεσμα το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» να μένει στο βυθό μαζί με τουλάχιστον 1.000 κυβικά πετρελαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.», στις δεξαμενές Νο 2, Νο 1, Νο 4, οι οποίες έχουν απαντληθεί, παραμένει μια ποσότητα καυσίμων, οι οποίες είναι αδύνατο τεχνικά να βγουν -κοντά στα 20 κυβικά- με αποτέλεσμα μετά την ολοκλήρωση της απάντλησης το ναυάγιο να πρέπει οπωσδήποτε να πρέπει να ανασυρθεί από το βυθό του Αργοσαρωνικού, καθώς οι ποσότητες αυτές θα προκαλέσουν στο πέρασμα του χρόνου νέα εστία ρύπανσης.
Το υπουργείο ως εποπτεύουσα αρχή όλων των διαδικασιών χρειάστηκε ξανά δύο μέρες ώστε να προβεί σε απαιτούμενες ενέργειες, στην προκειμένη να ζητήσει ξανά την εμπλοκή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ώστε να βρεθεί κάποια λύση και να συνεχιστεί η απαραίτητη απάντληση.
Ως πυριτιδαποθήκη χαρακτήρισε τον Πειραιά ο αντιπεριφεριάρχης, Γιώργος Γαβρίλης. «Το ναυάγιο του συγκεκριμένου πλοίου και η επακόλουθη μεγάλη ρύπανση ανέδειξαν με τον πιο σκληρό τρόπο ότι ολόκληρο το παράκτιο μέτωπο της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά είναι πραγματική πυριτιδαποθήκη, με τον κίνδυνο πρόκλησης καταστροφικών ατυχημάτων να ελλοχεύει καθημερινά».
Οπως ανέφερε ο κ. Γαβρίλης, η συγκεκριμένη κατάσταση διαμορφώνεται από την άναρχη λειτουργία των λιμενικών εγκαταστάσεων, τη δραστηριότητα αναξιόπλοων πλοίων, με πιστοποιητικά χαμηλής αξιοπιστίας, είτε κρατικών υπηρεσιών είτε ιδιωτικών εταιριών, όπως είναι οι νηογνώμονες και οι οχλούσες εγκαταστάσεις στεριάς. «Είναι αδιανόητο στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, με την καθημερινή κίνηση δεκάδων πλοίων, όλων των κατηγοριών, να γίνονται ανεξέλεγκτα πετρελεύσεις, να αγκυροβολούν σκάφη όπου θέλουν, χωρίς καν να ενημερώνουν τις λιμενικές αρχές και γύρω γύρω να υπάρχουν διυλιστήρια και δεξαμενές πετρελαιοειδών, απειλώντας τους περίοικους και το θαλάσσιο περιβάλλον, καθώς συχνά προκαλούνται περιστατικά ρυπάνσεων», σημείωσε. Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά τόνισε πως ο Σαρωνικός δεν αντέχει άλλα ναυάγια και ζήτησε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ανέλκυση του ναυαγίου του «Αγία Ζώνη ΙΙ», όπως και η αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος στη θάλασσα και την ξηρά κατά τρόπο που να το καθιστά όχι ακόμη μία τυπική υποχρέωση, ακόμη μια σφραγίδα «θεώρησης», αλλά ουσιαστική περιβαλλοντική αδειοδότηση.
 Φιάσκο στα δικαστήρια
Σήμερα αναμένεται να επαναληφθεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά η δίκη του πλοιάρχου και του Α’ μηχανικού του δεξαμενόπλοιου «ΛΑΣΣΕΑ» μετά το χθεσινό φιάσκο. Η προγραμματισμένη εκδίκαση της υπόθεση χθες αναβλήθηκε, γιατί οι τέσσερις βασικοί μάρτυρες κατηγορίας τόσο από το Λιμενικό Σώμα όσο και από το Τελωνείο, οι οποίοι είχαν κληθεί να καταθέσουν, δεν πήγαν ποτέ στη δικαστική αίθουσα. Οι δύο άνδρες συνεχίζουν να κρατούνται προσωρινά στο Λιμεναρχείο Πειραιά και έχει ασκηθεί δίωξη για παραβίαση τελωνειακού κώδικα για λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό πλημμελήματος. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι λιμενικοί δεν εμφανίστηκαν στη δικαστική αίθουσα, καθώς ακόμα δεν έχει ογκομετρηθεί το παράνομο φορτίο και συνεπώς δεν υπάρχει ακόμα η απαιτούμενη έκθεση προσδιορισμού των διαφυγόντων δασμών και λοιπών φόρων.
Την ίδια στιγμή, η Πανελλήνια Ενωση Ναυτικών καλεί την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις σε ποιον ανήκει τελικά το φορτίο το οποίο βρισκόταν στο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», καθώς ύστερα από σύσκεψη στο υπουργείο έγινε αντιληπτό ότι το φορτίο το οποίο προπληρώθηκε στα ΕΛ.ΠΕ. δεν άνηκε στον Θ. Κουντούρη αλλά σε άλλον επιχειρηματία. «Στη διάρκεια της σύσκεψης ΠΕΝΕΝ-ΥΕΝ αποκαλύφθηκε ότι ο πλοιοκτήτης του πλοίου που βυθίστηκε δεν ήταν αυτός που είχε πληρώσει το φορτίο που παρέλαβε το πλοίο από τα ΕΛ.ΠΕ. Απαιτούμε από την κυβέρνηση και το ΥΕΝ να δώσουν στη δημοσιότητα την εταιρία και τον επιχειρηματία που πλήρωσε το φορτίο», ανέφερε η Ενωση
 Εξαγγελίες
Στο μεταξύ, με τρεις εξαγγελίες, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επιχειρεί να «σβήσει» από πάνω του τα σημάδια της πετρελαιοκηλίδας του Σαρωνικού. Αν και ο υπουργός έχει συνηθίσει να εξαγγέλλει νομοθετικές ρυθμίσεις και τελικά να μην κατατίθεται τίποτα στη Βουλή, όπως το πολυαναμενόμενο πολυνομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ «Ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής», το οποίο από τον Φεβρουάριο, που μπήκε για τρίτη φορά σε διαβούλευση, ακόμα να κατατεθεί στη Βουλή, χθες ανακοίνωσε ακόμα τρεις πρωτοβουλίες. Πρώτον, είπε ότι θα φέρει στη Βουλή ρύθμιση στην οποία θα μπαίνει για πρώτη φορά παγκοσμίως ηλικιακό όριο στα δεξαμενόπλοια που εκτελούν πλόες στην Ελλάδα, δεύτερον για την ίδια κατηγορία έδωσε εντολή για διενέργεια έκτακτων επιθεωρήσεων από τον αρμόδιο κλάδο του υπουργείου και τρίτον θα καταθέσει στην Εισαγγελία αίτηση του Αρείου Πάγου προκειμένου να εξεταστούν όλες οι αθωωτικές αποφάσεις για λαθρεμπόριο καυσίμων τα τελευταία δέκα χρόνια.  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΑΜΒΑΚΑ
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

*** Δεν ξέχασαν τον παπά τους… 
Πρόσφατος είναι ο ξαφνικός χαμός του παπα-Παναγιώτη, του ιερέα των Τριών Ιεραρχών και ιδιαιτέρως αγαπητού σε ολόκληρη την κοινωνία της Μεσσήνης. Έτσι στο δρόμο του «Πανηγυριού», στο ύψος της εκκλησίας που για 30 χρόνια εφημέρευε ο εκλιπών, είχαν «αφιερώσει» μια γωνιά για να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο σε όλους τους επισκέπτες τη θλίψη τους, αλλά και να περάσουν το δικό τους μήνυμα ότι δε θα τον ξεχάσουν ποτέ…
Κ. Γαζ.

***  Εταιρεία δημοσκοπήσεων στα… υπόγεια του Μαξίμου; ΣΙΩΠΗ από ΟΛΟΥΣ...

~  Αναπάντητα παραμένουν σοβαρά ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί για την «υπόγεια» σχέση του Μαξίμου και της άγνωστης εταιρίας δημοσκοπήσεων Common View που χρησιμοποιήθηκε από τον επικοινωνιακό μηχανισμό της κυβέρνησης προκειμένου να δείξει ότι «μειώθηκε» η ψαλίδα του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία.
Συνδετικός κρίκος στην όλη υπόθεση, όπως προκύπτει από έγκυρες πληροφορίες, είναι ο σύμβουλος του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, Στέργιος Τσιαφούλης, το όνομα και το e-mail του οποίου εμφανίζονται στο σύστημα ονοματοδοσίας (Domain Name System) της commonview.gr.
Μία μέρα μετά το δημοσίευμα του «Ε.Τ.» ότι το όνομα του συμβούλου του υπουργού (Στέργιου Τσιαφούλη) εμφανίζεται, μετά από μακρά αναζήτηση, στην εταιρία δημοσκοπήσεων και στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργού Επικρατείας, τηρείται σιγή ιχθύος τόσο από την πλευρά του κ. Βερναρδάκη όσο και του κ. Τσιαφούλη. Παρά το γεγονός ότι ο «Ε.Τ.» επικοινώνησε και την Τετάρτη και χθες με το γραφείο του υπουργού, όπως δημοσιογραφικά όφειλε, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση για τις αποκαλύψεις μας ούτε από τον αρμόδιο υπουργό ούτε από το σύμβουλό του που εμπλέκεται στην άγνωστη εταιρία δημοσκοπήσεων.
Το θέμα αναμένεται να βρεθεί και σήμερα στην επικαιρότητα καθώς η αρμόδια τομεάρχης, βουλευτής Ν.Δ. Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά σχετικά με τα «fake news». Ηδη η Νέα Δημοκρατία έχει προσφύγει στο ΕΣΡ μετά την κίνηση της Κουμουνδούρου να εκδώσει την Τρίτη non paper για να πανηγυρίσει για τις δημοσκοπήσεις επικαλούμενη και έρευνα της Common View.
Συγκεκριμένα, το Μαξίμου είχε αναφέρει ότι «καταρρέει το δημοσκοπικό αφήγημα της Ν.Δ.» καθώς η δημοσκόπηση παρουσίαζε τη διαφορά να αγγίζει τα όρια του στατιστικού λάθους, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει το 24% των προτιμήσεων και τη Ν.Δ. το 27% και το εξής σχόλιο: «Τόσο τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων όσο και τα ποσοτικά αποδεικνύουν ότι καταρρέει και το τελευταίο σωσίβιο της Ν.Δ. για την υπεράσπιση της ακραία νεοφιλελεύθερης πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει στη χώρα». Το ενδιαφέρον είναι ότι η δημοσκόπηση δεν ήταν τηλεφωνική ή με κάλπη αλλά συνδυασμός «τηλεφώνων» και Διαδικτύου! Στο επίσημο site της Common View δεν υπάρχουν τηλέφωνα επικοινωνίας ούτε ονόματα, δίνοντας την εντύπωση μιας εταιρίας «φάντασμα».
Η «δημοσκόπηση» της Common View δημοσιεύθηκε στο site www.news247.gr αλλά η σχετική ανάρτηση αποσύρθηκε μετά το σάλο που δημιουργήθηκε στο πολιτικό πεδίο. Η αντίδραση της Ν.Δ. ήταν άμεση κάνοντας λόγο για «στοιχεία δημοσκόπησης από εταιρία εκτός συστήματος πιστοποίησης».
Κύκλοι της Πειραιώς σημείωναν ότι «η παρέα του Μεγάρου Μαξίμου για μεγάλο διάστημα κατήγγελλε συλλήβδην τις εταιρίες δημοσκοπήσεων. Τώρα βγάζει non paper χρησιμοποιώντας στοιχεία μιας άγνωστης εταιρίας εκτός συστήματος πιστοποίησης, εκτός ΣΕΔΕΑ, εκτός οποιουδήποτε ελέγχου, χωρίς καμία παρουσία και εκπροσώπηση.
Η Ν.Δ. προσέφυγε στο ΕΣΡ προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση της νομιμότητας στη διεξαγωγή και δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων».
Το θέμα έθεσε με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ Αθανάσιο Κουτρουμάνο ο διευθυντής του Γραφείου του προέδρου της Ν.Δ. Μιχάλης Μπεκίρης: «Με βάση το νόμο 3603/2017, προκειμένου να είναι νόμιμη η δημοσιοποίηση μιας δημοσκόπησης, επιβάλλεται, μεταξύ άλλων, η αναφορά του αριθμού εγγραφής του φορέα που πραγματοποίησε τη δημοσκόπηση στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων». Και υπογράμμιζε ότι «από έναν πρόχειρο έλεγχο στα αρχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ, σύμφωνα με το νόμο, προκύπτει ότι η εν λόγω εταιρία δεν περιλαμβάνεται στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΕΣΡ απεφάνθη πως η εταιρία δεν υπάρχει στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων και ανέθεσε το θέμα στους νομικούς συμβούλους για να προχωρήσουν την έρευνα και τις κινήσεις που ορίζει ο νόμος.
Το βασικό ερώτημα «ποιοι υπάρχουν πίσω από τη συγκεκριμένη εταιρία» παραμένει αναπάντητο μετά την αποκάλυψη ότι στα στοιχεία επικοινωνίας δεν υπάρχει ούτε διεύθυνση ούτε τηλέφωνο πέρα από τα στοιχεία του καταχωρητή και από στοιχεία dns, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται e-mail επικοινωνίας με όνομα «Στέργιος Τσιαφούλης».
Το ίδιο όνομα (Στέργιος Τσιαφούλης) συναντά κανείς στην επίσημη σελίδα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης (όπου ήταν αναπληρωτής υπουργός ο Χριστόφορος Βερναρδάκης μέχρι τον Νοέμβριο 2016) όπως και την απόσπασή του στο γραφείου του Χριστόφορου Βερναρδάκη όταν στη συνέχεια έγινε υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βερναρδάκης είναι πολιτικός αναλυτής και το 1993 είχε ιδρύσει την εταιρία δημοσκοπήσεων και κοινωνικών ερευνών VPRC, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. έως τον Νοέμβριο του 2004.
Το βιογραφικό σημείωμα του Στέργιου Τσιαφούλη στην ιστοσελίδα του υπουργείου αναφέρει μεταξύ άλλων πως «είναι πληροφορικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην επιστήμη της “Γεωπληροφορικής”. Είναι στέλεχος του Τμήματος Εκτέλεσης Προγραμμάτων του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και απασχολείται κυρίως σε έργα ηλεκτρονικής ταυτοποίησης και υπηρεσιών εμπιστοσύνης (e-identity, e-trusted services). Εκπροσωπεί την Ελλάδα στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την ηλεκτρονική ταυτοποίηση και τις υπηρεσίες εμπιστοσύνης (eIDAS committee) και είναι μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων του κανονισμού (eIDAS expert group)».
Τα 5 καυτά ερωτήματα
1) Πώς εξηγείται το γεγονός ότι το όνομα και το e-mail του συνεργάτη του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, Στέργιου Τσιαφούλη, βρίσκεται στην «ηλεκτρονική ταυτότητα» της εταιρίας Common View, που διενήργησε τη δημοσκόπηση για την οποία πανηγύριζε το Μαξίμου;
 2) Γιατί επί δύο ημέρες τόσο ο κ. Βερναρδάκης όσο και ο συνεργάτης του δεν απαντούν στα ερωτήματα που θέτει επισήμως ο Ελεύθερος Τύπος;
 3) Γιατί αποσύρθηκε από το site στο οποίο δημοσιεύθηκε η επίμαχη δημοσκόπηση;
 4) Τηρήθηκαν οι όροι κατάρτισης και δημοσιότητας που θέτει ο νόμος για τις δημοσκοπήσεις;
 5) Είναι τελικά ο κ. Τσιαφούλης στέλεχος της Common View και πώς συμβιβάζεται η ιδιότητα αυτή με τη θέση του συμβούλου του υπουργού Επικρατείας;
 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

***  Και πάλι αιτήσεις για voucher Παιδικών Σταθμών στο Δήμο Καλαμάτας 
Σχετικά με τη χορήγηση πρόσθετων αξιών τοποθέτησης (voucher) για φοίτηση παιδιών σε Παιδικούς Σταθμούς, ο Δήμος Καλαμάτας γνωστοποιεί προς τις μητέρες ότι μπορούν εκ νέου να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση, για το σχολικό έτος 2017-18, εφόσον δεν έλαβαν voucher τον Ιούνιο ενώ είχαν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών.
Η αίτηση κατατίθεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΕΕΤΑΑ www.eetaa.gr, στη διαδρομή «Παιδικοί Σταθμοί 2017-2018», με τη χρήση του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ της μητέρας, έως τις 27 Σεπτεμβρίου.
Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καλαμάτας συμμετέχουν στην παραπάνω δράση και οι μητέρες μπορούν να απευθύνονται για τη χορήγηση της απαιτούμενης Βεβαίωσης του Φορέα στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, γραφείο 125, 1ος Όροφος –Διοικητήριο, τηλ. 27213 61825.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας διαθέτει 7 Παιδικούς Σταθμούς, με υποδομές σε άριστη κατάσταση. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί είναι πλήρεις από πλευράς προσωπικού και η προσφορά υπηρεσιών άριστη σε όλα τα επίπεδα.
Ο Δήμος Καλαμάτας καλεί τους γονείς να επιλέξουν τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, μια δημόσια δομή, η οποία εργάζεται με εξαιρετικό τρόπο και παρέχει τα αναγκαία εφόδια στα παιδιά.
Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καλαμάτας είναι:
•Α΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (Βασιλίσσης Σοφίας 15)
•Β΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (τέρμα Πολυδούρη)
•Γ΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (Ανατολικό Κέντρο - Τέντα)
•Δ΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (Γιαννιτσών 12 & Φιλοποίμενος)
•Ε΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (Ευαγγελιστρίας 9)
•Ζ΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (Εθνικού Σταδίου - Παραλία)
•Η΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (Βέργα, οδός Ευαγγελιστρίας).

***  Με βέρα στο δεξί 
Η Θεσσαλονίκη, αν μη τι άλλο, αποκάλυψε... βέρες, γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης. Πρώτος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης (και από τους στενότερους συνεργάτες τού πρωθυπουργού), εμφανίστηκε δημοσίως στη ΔΕΘ με βέρα στο δεξί, κάτι που οι πάντες παρατήρησαν - ορισμένοι μάλιστα έσπευσαν να του ευχηθούν.
Με βέρα εμφανίστηκε τόσο στην ομιλία του προς τις παραγωγικές τάξεις στο Βελλίδειο όσο και στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε και ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκης. Το παρατήρησαν βουλευτές του και συνεργάτες του, που έσπευσαν να κοινοποιήσουν το γεγονός με την προσθήκη ότι τελευταίως δε φορούσε.   Α.Π. 

***  Κρούει τον κώδωνα κινδύνου για έλλειψη νερού η ΔΕΥΑ Μεσσήνης 
Με το… μέτρο η κατανάλωση νερού 9.00-12.00 το πρωί και 6.00-9.00 το βράδυ
 Αυστηρή προειδοποίηση απευθύνει η ΔΕΥΑ Μεσσήνης προς τους καταναλωτές νερού, καθώς, όπως επισημαίνει, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επάρκειας, με τα αποθέματα να στερεύουν.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, συστήνει κατανάλωση με φειδώ και οικονομία για 6 ώρες συνολικά την μέρα, αλλιώς θα προβεί σε τμηματικές διακοπές νερού και πρόστιμα. Η ΔΕΥΑ Μεσσήνης, σε αυστηρό τόνο, επισημαίνει πως δεν είναι δυνατόν κάποιοι να σπαταλούν το νερό ποτίζοντας τους κήπους τους και άλλοι να μην έχουν να πιουν.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου Μεσσήνης ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επάρκειας νερού. Η περιοχή αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα λειψυδρίας, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, της αλλαγής των κλιματικών συνθηκών και της υπερκατανάλωσης. Ο υδροφόρος ορίζοντας είναι πολύ χαμηλά, με αποτέλεσμα οι γεωτρήσεις και οι πηγές υδροδότησης να έχουν αρχίσει να στερεύουν.
Τονίζεται ότι «η ΔΕΥΑΜ παρέχει το νερό μόνο για ύδρευση! Η άρδευση καλλιεργειών, το πότισμα δένδρων ή κηπευτικών, το πλύσιμο αυτοκινήτων ή αυλών κ.λπ. στερεί πολύτιμο νερό υδροδότησης από τους δημότες. Είναι αυτονόητο ότι όλοι ως καταναλωτές πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φροντίζουμε για τη μεγαλύτερη οικονομία.
Είναι απαράδεκτο και κοινωνικά άδικο να εμφανίζονται φαινόμενα λειψυδρίας σε ορισμένους κατοίκους, ενώ άλλοι να ποτίζουν κήπους και καλλιέργειες. Παρακαλούμε, λοιπόν, τους κατοίκους να μη προβαίνουν σε άσκοπη χρήση νερού, ιδίως κατά τις ώρες αιχμής 9.00 – 12.00 μ. και 18.00– 21.00.
Σε περίπτωση που τα παραπάνω δε ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους καταναλωτές, η ΔΕΥΑΜ θα αναγκαστεί να προβεί σε τμηματικές διακοπές νερού και να επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα. Η ευθύνη στη διαχείριση του νερού είναι υπόθεση όλων μας!».

*** Το δίκτυο ύδρευσης είναι τριτοκοσμικό στο Δήμο Δυτικής Μάνης…
Το δίκτυο ύδρευσης στο Δήμο Δυτικής Μάνης είναι τριτοκοσμικό...
1) Στις πηγές στη θέση «Ποτάμι» στο Ρίντομο η κατάσταση είναι τραγική....Γίνεται συλλογή νερού από πολλές μικρές πηγούλες και όλο το νερό είναι εκτεθειμένο στο οτιδήποτε (ζώα και ανθρώπους), χωρίς καμία προστασία, καταλήγει με σωλήνα στο δίκτυο.
2) Τα φρεάτια εκτόνωσης είναι όλα ανοικτά στον καθένα, χωρίς καμία ασφάλεια, όπως αυτό στην πρώτη φωτό που βρίσκεται στη θέση «Σκάλα» στο Δ.Δ. Πηγαδίων, κοντά στη Παναγιά την Καψοδεματούσα. Διάφοροι ασυνείδητοι επιδίδονται σε μαθήματα κολύμβησης… (η φωτό είναι από το καλοκαίρι του 2014), αλλά το φρεάτιο, όπως βλέπετε, στη δεύτερη φωτό, σημερινή, παρουσιάζει την ίδια εικόνα, χωρίς καμία ασφάλεια.Ο Ορειβατικός Καλαμάτας… τι λέει για αυτή τη φωτό; Από αυτό το φρεάτιο υδρεύεται η μισή Δ.Ε. Αβίας…
3) Στα Σωτηριάνικα οι βρύσες τρέχουν λάσπη. Δημότης της περιοχής χθες, αγανακτισμένος, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με ένα μπουκάλι με το ακατάλληλο νερό.
4) Τι δουλειά έχουν ιδιωτικά βυτιοφόρα-αγροτικά να γεμίζουν ανεξέλεγκτα πόσιμο νερό από το δίκτυο του Δήμου, τη στιγμή που η περιοχή έχει έλλειψη; Γιατί αφήνουν τους κρουνούς ανασφάλιστους; Βλέπε Καρδαμύλη στην ευθεία πριν από το σχολείο. Δεν τους βλέπουν;
Και δε μιλάμε για τη διαχείριση του νερού που γίνεται στις δεξαμενές, όπου ο καθένας «αρμόδιος» το παίζει «καπετάνιος» και γυρίζει κατά το δοκούν τις βάνες, δίνοντας και κόβοντας νερό, δημιουργώντας έτσι τις γνωστές διακοπές νερού που ζήσαμε το καλοκαίρι σε πολλά χωριά του Δήμου, και που για αυτές έγραφαν τα ΜΜΕ.
Κύριοι, εκεί στο Δήμο Δυτικής Μάνης δεν ασχολείται κανείς με τα αυτονόητα…  Αλέξης Ρουτζούνης
Δημοσιογράφος-δημοτικός σύμβουλος Δ. Μάνης

***  Νέα χασισοφυτεία με 93 πανύψηλα δέντρα και 3 κιλά χασίς στου Λαδά στον Ταϋγετο 

Συνελήφθη ένας 43χρονος, αναζητείται ο 58χρονος αδελφός του
 Άλλη μια μεγάλη χασισοφυτεία ξετρύπωσε το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας στον Ταΰγετο, έπειτα από πληροφορίες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μια χασισοφυτεία με 93 μεγάλα δέντρα, που έφταναν μέχρι και τα 3,5 μέτρα και ήταν σε πλήρη ανάπτυξη, καθώς και 3 κιλά χασίς, που μόλις είχε συγκομισθεί. Συνέλαβαν, δε, έναν 43χρονο, ενώ αναζητείται ο 58χρονος αδελφός του. Αμφότεροι είχαν και παλαιότερα απασχολήσει με υποθέσεις ναρκωτικών.
  Φυτεία
Το ελικόπτερο είχε εντοπίσει τις προηγούμενες ημέρες τη χασισοφυτεία στην αγροτοδασική περιοχή «Ζαρτενά» στην περιοχή του Λαδά στον Ταΰγετο. Το πρωί της Τετάρτης προσέγγισαν τη φυτεία επίγεια αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και από διάφορα στοιχεία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι καλλιεργητές την είχαν εγκαταλείψει αιφνιδιαστικά.
Η φυτεία είχε καλλιεργηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, έκτασης ενός στρέμματος. Σε επτά διαδοχικές αναβαθμίδες καλλιεργούνταν στο έδαφος σε μεγάλες λακκούβες συνολικά 93 πολυκλαδικά δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2 έως 3,5 μέτρα περίπου, τα οποία, αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν. Τα φυτά βρίσκονταν στο τελικό στάδιο ανάπτυξης και ποτίζονταν με αυτόματο σύστημα (στάγδην) με πλαστικούς σωλήνες.
  Από το στάβλο τους
Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι ο κεντρικός υδροσωλήνας που διοχέτευε με νερό τα φυτά κατέληγε, έπειτα από διαδοχικές συνδέσεις και ακολουθώντας εμφανές μονοπάτι, σε βρύση σε στάβλο που διατηρούν τα δύο αδέλφια στην περιοχή. Έτσι τους αναζήτησαν και εντόπισαν στο σπίτι του τον 43χρονο, από τον οποίο κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ αναζητείται ο 58χρονος αδελφός του.
Εντός της φυτείας βρήκαν εγκατεστημένη μια σκηνή, στην οποία υπήρχαν τρόφιμα, νερό, είδη ατομικής υγιεινής και καλλιεργητικός εξοπλισμός. Επίσης, έξι ανισοβαρείς ποσότητες χασίς, συνολικού βάρους 2.962,2 γραμμαρίων, σε ημίχλωρη κατάσταση, το οποίο είχε συγκομισθεί από τη φυτεία.
Ο 43χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, για τον εντοπισμό και σύλληψη του 58χρονου.
Ο 43χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα στον ανακριτή.  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Κατσίβελας, Τσίγγανος, Σωτηρόπουλος, Μπακούρος «στηρίζουν» Καμίνη! 
Θερμή και εγκάρδια υποδοχή επεφύλαξαν χθες στην Τριφυλία στο δήμαρχο Αθηναίων και υποψήφιο πρόεδρο του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιώργο Καμίνη, φίλοι του, στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, καθώς και αυτοδιοικητικοί, νυν και πρώην, όπως και απλοί πολίτες.
Ο κ. Καμίνης, άλλωστε, συνδέεται στενά με την περιοχή, έχει στενούς συνεργάτες και πολύ καλούς φίλους από την Κυπαρισσία και την Τριφυλία και ο ίδιος, μάλιστα, έχει αγοράσει παλιά πετρόχτιστη οικία στην Τ.Κ. Μύρου Κυπαρισσίας. Επίσης, έχει βοηθήσει και από το αξίωμα του Συνηγόρου του Πολίτη, καθώς και ως δήμαρχος Αθηναίων, την περιοχή και δη το Δήμο Κυπαρισσίας, στον οποίο δώρισε πριν από μερικά χρόνια ένα απορριμματοφόρο όχημα, έπειτα από πρωτοβουλία του Κυπαρίσσιου συνεργάτη του και τότε αντιδημάρχου Αθηναίων, Άγγελου Αντωνόπουλου! Με εγκωμιαστικά λόγια εξήραν την προσωπικότητα του Γιώργου Καμίνη ο πρώην δήμαρχος Κυπαρισσίας, Ηλίας Τσίγγανος και ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, κατά τη συνάντησή τους στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας, που ήταν και ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης του υποψήφιου προέδρου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.
Στη συζήτηση που είχε ο κ. Καμίνης με αυτοδιοικητικούς του Δήμου Τριφυλίας και στελέχη που στηρίζουν την υποψηφιότητά του, επισήμανε ότι στη δημοτική του παράταξη στην Αθήνα έχει από Ν.Δ. μέχρι ΔΗΜΑΡ και είναι απολύτως συντονισμένοι, επειδή έβαλαν ιδεολογίες και σκοπιμότητες στην «μπάντα» και λειτούργησαν με βάση την κοινή λογική, τονίζοντας: «Δυστυχώς στη χώρα μας, αυτό είναι που λείπει, η κοινή λογική. Οπότε, όποιοι άνθρωποι το έχουν αυτό το δώρο μπορούν και συνεργάζονται χωρίς παρωπίδες και σε θέματα σκληρά και δύσκολα», αναφέροντας για παράδειγμα το θέμα του προσφυγικού.
Ο κ. Καμίνης επισήμανε ακόμη πως «το εγχείρημα που γίνεται στη Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ένα εγχείρημα εθνικής εμβέλειας. Γιατί; Γιατί βλέπουμε αυτή τη στιγμή ότι υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό κενό μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η πολιτική κατάσταση έχει οξυνθεί πολύ, ότι η χώρα δεν αντέχει συγκρουσιακές καταστάσεις και αυτός ο χώρος πρέπει να λειτουργήσει ως ένας χώρος συνύπαρξης, με τις απόψεις του φυσικά, έτσι, με τις πολιτικές του θέσεις και αντιπαραθέσεις. Ένας χώρος ο οποίος θα μπορέσει να δείξει και το προς τα πού πρέπει να πορευθούμε και να προκαλέσει ο ίδιος, από τη στιγμή που θα κατορθώσει να διαμορφώσει μια πολιτική μεγάλων αλλαγών για τη χώρα, να φέρει όσο μπορέσει, να διευρύνει το μέτωπο των δημοκρατικών δυνάμεων και να βοηθήσει και τις υγιέστερες δυνάμεις και στα άλλα δύο κόμματα να προχωρήσουν κι αυτές. Γι’ αυτό μιλάω για μια εθνική αποστολή! Να έχουμε αυτή τη στιγμή ευεργετική επίδραση και στους όμορους χώρους…».
Θερμή ήταν και η συνάντησή του με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην επικεφαλής της ΡΑΚΙ, Νώντα Βουδούρη. Ακολούθως έκαναν βόλτα στην αγορά και την πλατεία της Κυπαρισσίας, ενώ επισκέφθηκαν τα Φιλιατρά και το Κ.Υ. της πόλης, όπου συναντήθηκαν με το συντονιστή διευθυντή και πρώην δήμαρχο Φιλιατρών, Δημήτρη Σωτηρόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν για θέματα υγείας της περιοχής και ευρύτερα για τη δημόσια υγεία. Ο ίδιος εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Καμίνη.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη Μαραθόπολη, όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο, Γιώργο Μίγγα και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Δίπλα στον υποψήφιο πρόεδρο του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ήταν το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας, Σωτήρης Μπακούρος, ο πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας, Γιάννης Κατσαργύρης, το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, Μπάμπης Βακαλόπουλος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ελαίας, Άρης Σκλάβος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αρμενιών, Τάκης Καλογερόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της Τ.Κ. Ραχών, Θανάσης Αποστολόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος και διευθυντής επί χρόνια του πολιτικού γραφείου του Σταύρου Μπένου, Κώστας Τσαπόγας και, φυσικά, ο Κυπαρίσσιος στενός του συνεργάτης και πρώην αντιδήμαρχος Αθηναίων, Άγγελος Αντωνόπουλος. Του Ηλία Γιαννόπουλου

***   Πρόβες για την παράσταση «Οι χήρες της Φίοντορ» από τη θεατρική ομάδα «Όψις» 
Σε διαδικασία προβών για την παράσταση «Οι χήρες της Φίοντορ», σε πρωτότυπο κείμενο του Πάνου Ηλιόπουλου και του Ανδρέα Καρασπήλιου, βρίσκεται η θεατρική ομάδα «Όψις».
Το έργο θα παρουσιαστεί στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Η ιστορία εκτυλίσσεται στη Φίοντορ, μια πόλη που κυβερνάται από τρεις γυναίκες, χήρες των βασιλιάδων που μυστηριωδώς δολοφονήθηκαν. Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία, η Λύρια, η πρώτη βασίλισσα, ζει απομονωμένη σ’ ένα στοιχειωμένο κάστρο, πενθώντας για το θάνατο του άντρα της. Μόνη της συντροφιά είναι μια ομάδα ιδιόρρυθμων υπηρετών που έχουν αναλάβει την προστασία της. Όταν ο δολοφόνος των βασιλιάδων δραπετεύει από τα μπουντρούμια της Φίοντορ, η ζωή της Λύρια διαταράσσεται κι όλη η πόλη βρίσκεται σε αναβρασμό, ενώ ένας αρχαίος μύθος ξαναξυπνά στα έγκατα του βουνού όπου είναι χτισμένο το κάστρο.
Η παράσταση, ακροβατώντας ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, αφηγείται μια αλληγορική ιστορία για τη διάθεση του ανθρώπου να νιώσει πραγματικά ελεύθερος μέσα στην κοινωνία που ζει και να φτάσει πιο κοντά στο όνειρό του να ζήσει ήρεμος και απαλλαγμένος απ’ όσα τον βασανίζουν.
  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Πάνος Ηλιόπουλος, Ανδρέας Καρασπήλιος
Σκηνοθεσία: Πάνος Ηλιόπουλος
Πρωτότυπη μουσική: Αλέξανδρος Αρτεμίσιος, Ανδρέας Καρασπήλιος
Ενορχήστρωση - Παραγωγή - Μίξη: Αλέξανδρος Αρτεμίσιος

*** «Πύρινο» κήρυγμα από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο κατά του νομοσχεδίου που επιτρέπει την αλλαγή φύλου 
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Μεσσήνη υποδέχθηκε την Παναγία τη «Βουλκανιώτισσα» 
 Συνοδεία χιλιάδων πιστών και με σύμμαχο τον καλό καιρό, η Παναγιά η «Βουλκανιώτισσα» έφθασε χθες το πρωί στην πόλη της Μεσσήνης. Τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, που μετέφερε στα χέρια του τη θαυματουργή εικόνα, υποδέχθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Μεσσήνη ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος. Ακολούθησε λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, μέχρι το μετόχι της Ζωοδόχου Πηγής, όπου και εναποτέθηκε.
Σύμφωνα με την παράδοση, το ιερό κειμήλιο προστάτεψε τους κατοίκους της Μεσσήνης και των περιχώρων από λοιμό κατά το 18ο αιώνα. Η εικόνα θα παραμείνει στο Μετόχι της Ζωοδόχου Πηγής για 8ήμερο προσκύνημα, ενώ ο ερχομός της σηματοδοτεί και την έναρξη του φημισμένου «νησιώτικου» πανηγυριού, που θα διαρκέσει επίσης 8 ημέρες.
Στη Θεία Λειτουργία της υποδοχής της ιεράς εικόνας χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ενώ το «παρών», μεταξύ άλλων, έδωσαν ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ελένη Αλειφέρη, ο πρώην υπουργός Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, ο πρώην βουλευτής και δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Περικλής Μαντάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αντωνία Μπούζα, Παναγιώτης Αλευράς και Γιώργος Μπακούρος, ο πρόεδρος της Λυρικής Σκηνής Αθηνών Σάκης Θεοδωρόπουλος, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης, η αναπληρώτρια του δημάρχου Καλαμάτας, αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών παραγόντων, όπως και χιλιάδες κόσμου που συνόδεψε την εικόνα σε όλη τη μεσονύχτια κάθοδό της από τη Μονή Βουλκάνου μέχρι τη Μεσσήνη.
STM_6103.jpg
  Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος «Πορεία καταστροφής για τη χώρα η ψήφιση του επαίσχυντου, απάνθρωπου και απρόσωπου νομοσχεδίου που επιτρέπει την αλλαγή φύλου» 
 Ιδιαίτερα καυστικός κατά του νομοσχεδίου που έρχεται προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή και επιτρέπει την αλλαγή φύλου, ήταν στο κήρυγμά του στο Μετόχι της Ζωοδόχου Πηγής ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, αμέσως μετά το πέρας της λιτανείας.
Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η Μεσσήνη και οι γύρω περιοχές υποδέχονται με ιδιαίτερη ευλάβεια την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, που έρχεται να δώσει δύναμη σ’ ένα λαό που σήμερα δοκιμάζεται και αμφισβητείται η αυθεντικότητα του ήθους του και της ελευθερίας του. Ένα λαό που ξέρει να στέκεται και να τιμά τα ήθη και τα έθιμα του τόπου.
Και συνέχισε λέγοντας: «Η Υπεραγία Θεοτόκος υπήρξε πρότυπο αυθεντικότητας, ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας του ανθρωπίνου προσώπου… Στη δική της θυσία και προσφορά η αξιοπρέπεια βρήκε την απόλυτη καταξίωσή της. Δυστυχώς, όμως, σήμερα, προκειμένου να ικανοποιηθούν, δήθεν, οι ατομικές ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα, εισάγονται στο ελληνικό κοινοβούλιο νομοσχέδια, μέσα από τα οποία δίνεται η δυνατότητα για αλλοίωση της αυθεντικότητας του προσώπου, και η δυνατότητα να αλλάξει ο άνθρωπος την ίδια του τη φύση. Δίνουν τη νομική υποστήριξη να αλλάξει το φύλο του… Μια τέτοια πορεία είναι πορεία προς την καταστροφή… Όταν αλλοιώνεται το ανθρώπινο πρόσωπο εξαιτίας της οποιασδήποτε ικανοποίησης “εν ονόματι” της ανθρώπινης ελευθερίας, τότε η ελευθερία παύει να αποτελεί παράγοντα συνοχής και ενότητας μιας κοινωνίας, αλλά καθίσταται αφορμή και στοιχείο που οδηγεί στην κατάσταση της ασυδοσίας. Μια κατάσταση που οδηγεί στην ασυδοσία με βεβαιότητα διασαλεύει και καταστρέφει την ενότητα και την κοινωνική συνοχή. Η Παναγία Θεοτόκος καταξιώθηκε ως γυναίκα, γιατί ήξερε ποιος είναι ο ρόλος της στην κοινωνία που ζούσε».
Κλείνοντας ο κ.κ. Χρυσόστομος επισήμανε: «Δυστυχώς, αυτό που είχα επισημάνει τα προηγούμενα χρόνια, ότι η κρίση έχει μετατραπεί σε κρίση θεσμών και αξιών για την ανθρώπινη κοινωνία, επιβεβαιώνεται με την πρόταση ψήφισης στη Βουλή αυτού του επαίσχυντου, απάνθρωπου και απρόσωπου νομοσχεδίου, το οποίο ουσιαστικά νομιμοποιεί τη φθορά και την πτώση. Οι ισχυροί αυτού του τόπου πρέπει να αφουγκραστούν ποιες είναι οι βαθύτερες αξίες, τα ιδανικά, οι αρχές και οι προϋποθέσεις δόμησης μιας ελληνικής κοινωνίας, που δεν μπορεί άλλο να παραπαίει μεταξύ παραφθοράς και πτώσεως, αλλά για να ξαναβρεί το βηματισμό της πρέπει να αποκτήσει και να εδραιώσει τις αξίες όπως διαχρονικά διαφυλάχθηκαν από τον ελληνορθόδοξο χριστιανικό πολιτισμό και μεταλαμπαδεύτηκαν σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό κόσμο»
STM_6271.jpg
Γιώργος Τσώνης
 «Περιμένουμε να φιλοξενήσουμε όλους τους Μεσσήνιους στο πανηγύρι μας» 
 Στις καθιερωμένες δηλώσεις αμέσως μετά το πέρας της λιτανείας, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, κάλεσε όλους τους Μεσσηνίους και όχι μόνο, να επισκεφθούν για ακόμα μια χρονιά το «φημισμένο» πανηγύρι, όπου τους περιμένουν να τους φιλοξενήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Παράλληλα, ευχήθηκε η Παναγία η «Βουλκανιώτισσα» να δώσει δύναμη σ’ όλο τον κόσμο, αλλά και στη Δημοτική Αρχή, για να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα του τόπου.
  Ελένη Αλειφέρη
 «Τιμούμε μια μεγάλη γιορτή για ολόκληρη τη Μεσσηνία»
 Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, τόνισε ότι όλοι μαζί σήμερα (σ.σ. χθες) τιμούμε μια μεγάλη γιορτή για ολόκληρη τη Μεσσηνία, με ευλάβεια και σεβασμό, και ανάγκη άντλησης δύναμης από την Παναγία μας. Τόνισε δε, ότι καλούμαστε από το δικό της παράδειγμα όλοι να βρούμε τη συνοχή που χρειάζεται η κοινωνία μας για την πρόοδό της.
  Γιάννης Λαμπρόπουλος
 «Η Παναγία να προστατεύει τη Μεσσήνη και ολόκληρη τη Μεσσηνία»
 Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους, με την ευχή η Παναγία η Βουλκανιώτισσα να προστατεύει τους κατοίκους της Μεσσήνης και ολόκληρης της Μεσσηνίας.
  Στάθης Αναστασόπουλος
 «Η Παναγία η Βουλκανιώτισσα
να προστατεύει την πόλη»
Τις δικές του ευχές έδωσε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και εορτάζων χθες, Στάθης Αναστσόπουλος. Ο κ. Αναστασόπουλος ευχήθηκε η Παναγία να αποτελεί τη «βοήθεια» που χρειάζονται όλοι οι κάτοικοι της Μεσσήνης και των γύρων περιοχών. Παράλληλα, επιφυλάχθηκε να απαντήσει το επόμενο διάστημα, μιας και η μέρα χθες δεν το «επέτρεπε», στο δήμαρχο Μεσσήνης και σε όσους βαρείς χαρακτηρισμούς ανέφερε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
  Κωνσταντίνος Ψυχάρης
 «Με κατάνυξη η Μεσσήνη υποδέχθηκε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας» 
 Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Κωνσταντίνος Ψυχάρης, τόνισε: «Με κατάνυξη η πόλη της Μεσσήνης και οι κάτοικοί της υποδέχθηκαν και φέτος τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, εκφράζοντας για ακόμα μια φορά την ευλάβειά τους για τη διάσωση του πληθυσμού ολόκληρης της περιοχής από το θανατηφόρο λοιμό που τη μάστιζε στις αρχές του 18ου αιώνα. Εύχομαι η Θεοτόκος να χαρίζει υγεία στους κατοίκους ολόκληρης της Μεσσηνίας και να “φωτίζει” τους άρχοντες του τόπου, ώστε ο Έλληνας να ξαναβρεί το γέλιο στα χείλη του και η πατρίδα μας τη ζωντάνια της».
   Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 

*** Απαντήσεις με στοιχεία υπόσχεται ο Στάθης Αναστασόπουλος… 
Ιδιαίτερα ενοχλημένος για τις βαριές εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης αναφερόμενος σε όσα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη για την τουριστική ανάπτυξη της Μεσσήνης, ήταν χθες ο «εορτάζων» Στάθης Αναστασόπουλος. Επιφυλάχθηκε, δε, να μην απαντήσει σεβόμενος την ημέρα, αλλά υποσχέθηκε ότι θα το κάνει άμεσα και, μάλιστα, με αποδείξεις…
Φαίνεται πως ύστερα από μια περίοδο σχετικής «νηνεμίας» ανάβουν ξανά τα «αίματα» στα αυτοδιοικητικά της Μεσσήνης.  Κ. Γαζ. 

***  Σπεύδουν για εμβόλιο κατά της ιλαράς οι γονείς, έπειτα από οδηγία του ΚΕΕΛΠΝΟ 
Την ευαισθητοποίηση πολλών γονέων έχει προκαλέσει η έξαρση που σημειώνεται φέτος στην ιλαρά, ενώ αρκετοί έχουν ήδη εφοδιαστεί με τα εμβόλια, σύμφωνα με το Τμήμα Εμβολίων της Διεύθυνση Υγείας.
Στη Μεσσηνία μέχρι χθες δεν είχε καταγραφεί κανένα κρούσμα, ενώ- σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ- μέχρι και τη Δευτέρα είχαν καταγραφεί 140 σε όλη την Ελλάδα. Στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ έως τις 7 Σεπτεμβρίου, υπήρχαν 8 κρούσματα στην Αργολίδα (7 τον Αύγουστο και 1 τον Σεπτέμβριο) και 18 στην Κόρινθο, όλα τον Αύγουστο.
Παράλληλα, το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ενημερώσει τις Διευθύνσεις Υγείας ότι όσοι έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν εμβολιασθεί ή δεν έχουν νοσήσει από ιλαρά, πρέπει να εμβολιασθούν ακόμα και τώρα.
  Εμβολιασμός
Αν και ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, η Διεύθυνση Υγείας Μεσσηνίας τον συστήνει σε παιδιά και ευπαθείς ομάδες. Κεντρικό σημείο της στρατηγικής πρόληψης της ιλαράς είναι ο εμβολιασμός με το μεικτό εμβόλιο ιλαράς - ερυθράς – παρωτίτιδας, το οποίο είναι ιδιαίτερα ασφαλές, όπως έχει καταδειχθεί από την εμπειρία εμβολιασμού πολλών εκατομμυρίων παιδιών σ' όλο τον κόσμο.
Εν όψει της τρέχουσας επιδημικής έξαρσης ιλαράς, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει αποφασίσει τα εξής:
  • Συστήνει τον άμεσο εμβολιασμό με το εμβόλιο ιλαράς - ερυθράς – παρωτίτιδας (MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιασθεί με τις απαραίτητες δόσεις. Σύμφωνα με το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου, πρέπει να είναι εμβολιασμένοι  με δύο δόσεις εμβολίου για την ιλαρά (με τη μορφή μονοδύναμου εμβολίου ιλαράς ή μεικτού εμβολίου MMR).
  • Εκτάκτως λόγω της επιδημικής έξαρσης ιλαράς, συστήνει τη διενέργεια της πρώτης δόσης του εμβολίου MMR στην ηλικία των 12 μηνών και τη διενέργεια της δεύτερης τρεις μήνες μετά την πρώτη ή -  εφόσον έχει περάσει το διάστημα αυτό - το ταχύτερο δυνατόν. Σε περιπτώσεις υψηλού κινδύνου, η δεύτερη δόση μπορεί να γίνει με μεσοδιάστημα τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων από την πρώτη.
 Σπεύδουν για εμβόλια
Πολλοί πλέον γονείς επικοινωνούν καθημερινά με τη Διεύθυνση Υγείας και ζητούν να ενημερωθούν, ενώ αρκετοί καταφεύγουν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και συνταγογραφούν τα εμβόλια. Άλλοι το προμηθεύονται από τα φαρμακεία και πηγαίνουν στη Διεύθυνση Υγείας για να το κάνουν.
Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα έλλειψης εμβολιασμού παρατηρείται στα παιδιά τσιγγάνων. Πέρυσι, με ειδικό πρόγραμμα, εμβολιάσθηκαν αρκετά παιδιά τσιγγάνων σε Δημοτικά Σχολεία της Μεσσηνίας, όμως πρέπει να ελεγχθεί αν έχουν γίνει και οι δύο δόσεις, προκειμένου να υπάρχει κάλυψη.
Σύμφωνα και με το ΚΕΕΛΠΝΟ, από τα 100 κρούσματα τα 90 ήταν ελληνικής υπηκοότητας και συγκεκριμένα τα 74 ήταν Έλληνες τσιγγάνοι και 16 ανήκαν στο γενικό πληθυσμό. Τα άλλα 10 κρούσματα ήταν αλλοδαποί (4 κρούσματα Ρουμάνων τσιγγάνων που ήρθαν στην Ελλάδα για εποχικές αγροτικές εργασίες, 2 κρούσματα μαροκινής υπηκοότητας, 1 κρούσμα βουλγαρικής υπηκοότητας, 1 κρούσμα γεωργιανής υπηκοότητας, 1 κρούσμα αλβανικής υπηκοότητας και 1 μετανάστης συριακής υπηκοότητας).  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Γιώργος Καμίνης από την Καλαμάτα: Διακύβευμα η θωράκιση της Δημοκρατίας υπέρ των πολλών 
Με την ομιλία του χθες βράδυ στο ξενοδοχείο REX ο υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα που θα διαδεχθεί τη "Δημοκρατική Συμπαράταξη", δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Μεσσηνία, ενώ εγκαινίασε την προεκλογική του εκστρατεία εκτός Αττικής.
Κατά την παραμονή του στην Καλαμάτα είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρη Μανιάτη, το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, αλλά και την αντιδήμαρχο Παναγιώτα Ντίντα, στο ιστορικό Δημαρχείο, η οποία και αναπληρώνει το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, που απουσίαζε.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Δημαρχείο, παρουσία αντιδημάρχων και προέδρων νομικών προσώπων, ο κ. Καμίνης εξήρε το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα χρόνια της κρίσης, σχολιάζοντας ότι αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο πληθυσμό. Ζήτησε, δε, να δοθούν περισσότεροι πόροι και ανεξαρτησία, ώστε ο ρόλος της να ενδυναμωθεί, αλλά και να υπάρξει πραγματική αποκέντρωση της εξουσίας.
Στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Εκεί, ξεκαθάρισε ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας, θα στηρίξει τη νέα προσπάθεια με όλες του τις δυνάμεις.
Σημείωσε δε ότι ο πολιτικός χώρος που βρίσκεται σήμερα σε προεκλογική διαδικασία αποτέλεσε τη μήτρα όλων των σημαντικών αλλαγών στη χώρα, έχοντας ως αφετηρία τον Ελευθέριο Βενιζέλο.  Έδωσε ακόμη έμφαση στο γεγονός ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα πορεύεται εν κενώ, χωρίς ισορροπία. "Έτσι αποτελεί εθνικό καθήκον για όλους μας να αναλογιστούμε τις ιστορικές μας ευθύνες και να πράξουμε ανάλογα", σχολίασε.
Στη διάρκεια των ερωτήσεων, απαντώντας σε ερώτηση του "Θ" για την εκλογική διαδικασία κι αν η επιμονή του στην ηλεκτρονική ψηφοφορία μοιάζει με "δημοκρατία του καναπέ", ο κ. Καμίνης υπήρξε κάθετος. Υποστήριξε ότι το νέο εγχείρημα θα πρέπει να απαντήσει στις πραγματικότητες του σήμερα. Αυτό οδηγεί στην ανάγκη υιοθέτησης της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, μια και η μεγάλη πλειοψηφία, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, συμβιώνει με τα μέσα δικτύωσης. "Πολιτική συνειδητοποίηση δεν είναι μόνο να πάει κάποιος στην κάλπη. Εξάλλου και παλιότερα που ίσχυε αυτό, δεν είχαμε και το καλύτερο αποτέλεσμα για τον τόπο", σημείωσε.
Ο κ. Καμίνης θεωρεί το δίλημμα της μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Ν.Δ. «πλαστό», αφού για τον ίδιο το μέγα θέμα είναι αν επικρατήσει στην Ελλάδα η πρόοδος ή η συντήρηση. "Το μείζον ερώτημα μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι αν έχουμε υποχρέωση να συμβάλουμε στη δημιουργία κυβέρνησης", τόνισε.
Σε άλλη ερώτηση του "Θ", αν θεωρεί τις ανισότητες στην κοινωνία ως κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει, θέση που υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, ο Καμίνης απάντησε με σαφήνεια. Έκανε λόγο για συνεχείς προσπάθειες εξάλειψης των ανισοτήτων που υπάρχουν στην κοινωνία, υποδηλώνοντας ότι το αξίωμα του προέδρου της Ν.Δ. ακυρώνει το ρόλο της Πολιτικής.
Ο κ. Καμίνης ζήτησε να υπάρξουν πολιτικές που θα στηρίζουν το δημόσιο χαρακτήρα του κράτους, αν και ο ίδιος δεν είναι αντίθετος στη λειτουργία, για παράδειγμα, των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Είπε, όμως, ότι το βάρος των πολιτικών αποφάσεων μιας κυβέρνησης πρέπει να είναι προς το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων και όχι μόνο μιας μερίδας της κοινωνίας.
Τέλος, για τις επενδύσεις ανέφερε ότι μπορούν να υπάρξουν πρωτοβουλίες που σέβονται το περιβάλλον και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Αρχαιολογική ανακάλυψη ΣΟΚ αλλάζει την Ελληνική και Ισπανική ΙΣΤΟΡΙΑ...

~  Μια πέτρινη στήλη του 9ου αιώνος π.Χ. βρέθηκε στην Ισπανία προκαλώντας πολλά ερωτήματα στους επιστήμονες, οι οποίοι είναι πολύ μπερδεμένοι.
Ονομάζεται «Στήλη του Montoro» και είναι το αρχαιότερο κείμενο στην Ιβηρία. Η στήλη περιέχει γράμματα της Ελληνικής γλώσσας.
Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά και οι υποθέσεις των επιστημόνων είναι πολύ γενικές μη επιτρέποντας κάποιο σίγουρο συμπέρασμα. Κάποιοι θεωρούν ότι κάποιοι χωρικοί είχαν δει Ελληνικά γράμματα και απλώς τα σκάλιζαν χωρίς να ξέρουν τι σημαίνουν.
Στην περιοχή δεν έχει βρεθεί άλλο παρόμοιο αντικείμενο και οι επιστήμονες θεωρούν ότι για τους ανθρώπους τότε η Στήλη πρέπει να είχε μεγάλη σημασία...

***  Δείτε ΞΕΦΤΙΛΑ Έλληνα υπουργού! Ούτε ιερό ούτε όσιο... (ΕΓΓΡΑΦΑ)

~  Αποκαλύψεις σχετικά με διορισμούς συγγενικών προσώπων υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε θέσεις του Δημοσίου,  βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Όντας στα έδρανα της αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ…καταδίκαζε τέτοια φαινόμενα, σήμερα όμως δείχνει ότι τίποτα από όλα όσα έλεγε μπορεί να κάνει πράξη.
Τρανό παράδειγμα είναι η υπόθεση, που αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, του νυν υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος, αφού διόρισε την γυναίκα του και τέσσερα ανίψια του, αποφάσισε να διορίσει τις πρώτες μέρες του κιόλας στο υπουργείο Ναυτιλίας, με απόσπαση την αγαπημένη του ανίψια, κόρη του αδερφού του Ανδρέα.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Κυριακάτικο Πρώτο Θέμα, η ανιψιά του υπουργού αποσπάστηκε στο γραφείο του σε προσωρινή αμειβόμενη θέση η οποία μάλιστα συστάθηκε κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων ενώ μάλιστα την υπογραφή για την μετακίνηση της ανιψιάς του κ. Κουρουμπλή την είχε βάλει ο ίδιος ο υπουργός.
Η Ελένη Κουρουμπλή είναι κόρη του Ανδρέα Κουρουμπλή και αγαπημένη ανιψιά του υπουργού και θεωρείται άνθρωπος εμπιστοσύνης. Αν και διοικητικά ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού τα τελευταία χρόνια είναι αποσπασμένη στο βουλευτικό γραφείο του θείου της.
Εξάλλου ο κ. Κουρουμπλής δεν εμφανίστηκε πρώτη φορά στο στην πολιτική σκηνή επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά όπως είναι γνωστό ήταν για χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ενώ διετέλεσε και γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας.

Στις 5 Νοεμβρίου του 2016, δηλαδή την επόμενη του ανασχηματισμού, η Ελένη Κουρουμπλή, αποσπάστηκε στο γραφείο του νέου υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε προσωρινή αμειβόμενη θέση η οποία μάλιστα συστάθηκε κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων ενώ μάλιστα την υπογραφή για την μετακίνηση της ανιψιάς του κ. Κουρουμπλή την είχε βάλει ο ίδιος ο υπουργός.
Πετρόλα-Λουμινίτσα Κωτσοπούλου: Στις 6 Μαρτίου 2015 η ανιψιά του τότε υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή από το σόι της συζύγου του Ελένης Κωτσοπούλου προσλαμβάνεται σε θέση ειδικού συνεργάτη στο γραφείο του γενικού γραμματέα Υγείας Σπυρίδωνα Κοκκινάκη με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 6 μηνών. Στις 19 Νοεμβρίου δημοσιεύεται ΦΕΚ σύμφωνα με τι οποίο αυξάνονται κατά πέντε μήνες οι θέσεις των ειδικών συμβούλων και κατά πέντε οι μετακλητοί διοικητικοί υπάλληλοι στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών, προκαλώντας επιπλέον δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 265.000 ευρώ ετησίως. Νέος υπουργός Εσωτερικών έχει αναλάβει ο κ. Κουρουμπλής. Την ίδια ημέρα η ανιψιά διορίζεται στο πολιτικό του γραφείο σε θέση μετακλητής διοικητικής υπαλλήλου ( αν και αρχικά εσφαλμένα, αναγράφεται ως ειδική συνεργάτιδα), όμως το ΦΕΚ δημοσιεύεται στις 30 Δεκεμβρίου., σαν να επρόκειτο για πρωτοχρονιάτικο δώρο. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι στις 10 Μαρτίου του 2016 η ανιψιά από μετακλητή υπάλληλος μετατρέπεται σε ειδική σύμβουλος του υπουργού θείου της με άλλο μισθολογικό κλιμάκιο. Ο μισθός της από το 1.092 ευρώ εκτοξεύεται στα 1.800 ευρώ. Με ΦΕΚ που δημοσιεύεται στις 4 Νοεμβρίου 2016 την ημέρα δηλαδή του ανασχηματισμού της κυβέρνησης , λύνεται η σύμβαση εργασίας της ανιψιάς, όπως και όλων των μετακλητών των υπουργών, που είτε πήγαν σπίτι τους είτε άλλαξαν υπουργείο.

Ο κ.Κουρουμπλής μετακινήθηκε στο υπουργείο ναυτιλίας. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο ν η ανιψιά ακολούθησε τον θείο της στο νέο του πόστο, καθώς δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη ΦΕΚ με τις νέες τοποθετήσεις των μετακλητών υπαλλήλων και ειδικών συμβούλων.
Παναγιώτα Φασούλα: Σε ηλικία 20 ετών η απόφοιτος λυκείου Παναγιώτα Φασούλα διορίστηκε στις 20 Ιουλίου 2015, μετακλητή στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή. Στις 28 Αυγούστου του ίδιου έτους, λύθηκε η σύμβαση της όπως συνέβη με τους μετακλητούς λόγω των επερχόμενων εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. Με την επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και την τοποθέτηση του κ. Κουρουμπλή στην ηγεσία του υπουργείο εσωτερικών, η 20χρόνη ακολούθησε τον θείο της στο νέο του πόστο. Στις 23 Σεπτεμβρίου διορίστηκε μετακλητή στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών.

Στις 22 Ιανουαρίου 20216 έληξε η υπηρεσία της, καθώς παραιτήθηκε, όταν τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο ρουσφέτι. Ωστόσο σύμφωνα με άλλες πηγές αυτή δεν ήταν η τελευταία φορά που εθεάθη στο γραφείο του θείου της.
Λευτέρης Κουρουμπλής: Ιούνιος του 2015. Την περίοδο που η Ελλάδα στέναζε από τα capital control, ο κ.Κουρουμπλής, υπουργός υγείας τότε είχε άγχος να βρει δουλειά σε ένα ακόμα ανίψι του. Και φυσικά τα κατάφερε. Ο ανιψιός του Λευτέρης, διορίστηκε επικουρικός γιατρός για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών στο ΓΝΑ «Ελπίς» σε σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Ο υπουργός είχε προκήρυξη θέση επίκουρου οδοντιάτρου στο νοσοκομείο που δεν ήταν σε καμία περίπτωση αναγκαία, ενώ αντίθετα για κλινικές με μεγάλες ελλείψεις γιατρών όπως η χειρουργική, όπου υπηρετούσαν δύο μόνιμοι, ένας επίκουρος και ένας με απόσπαση, δεν προκηρύχθηκε θέση. Ο Υπουργός αποφάσισε να προκηρύξει την θέση φωτογραφικά με την διαδικασία των ειδικών διατάξεων και με τον τρόπο αυτό κατέλαβε τη θέση ο ανιψιός του.
Δημήτρης Κουρουμπλής: Τέλος ακόμη ένα ανίψι του κ .Κουρουμπλή εργάζεται σε πολικό γραφείο, όχι όμως ε αυτό του θείου του. Υπάλληλος στα ΕΛΤΑ ο Δημήτρης είναι σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, αποσπασμένος σε πολιτικό γραφείο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου, στο Αγρίνιο.
 Η σύζυγος Ελένη
Στο πλευρό του κ. Κουρουμπλή όχι μόνο στην ζωή αλλά και στην πολιτική βρίσκεται συνεχώς και η σύζυγος του Ελένη Κωτσοπούλου, αν και η κανονική της θέση είναι μόνιμη υπάλληλος στο Ινστιτούτο Βιολογίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Στις 15 Ιουνίου 2015 αποσπάστηκε στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σπυρίδωνα Κοκκινάκη σε θέση διοικητικής υπαλλήλου ( ο κ .Κουρουμπλής ήταν υπουργός υγείας) ενώ όταν ο σύζυγος της πήγε στο υπουργείο εσωτερικών αποσπάστηκε στο γραφείο του γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείριση Αποβλήτων του υπουργείο Εσωτερικών. Στα αξιοσημείωτα είναι και ο νέος διορισμός του Χρήστου Φωτιάδη στο γραφείο του σημερινού υπουργού Ναυτιλίας. Ο κ. Φωτιάδης ο οποίος εμφανιζόταν σε δημοσιεύματα ως σύντροφος της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγγου, ήταν διορισμένος στο υπουργείο Ναυτιλίας και επί του προκατόχου του κ. Κουρουμπλή, Θοδωρή Δρίστα.

 eleftherostypos.gr

***  Μετράμε αντίστροφα τις ημέρες! Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ σε μια εμφάνιση που θα συζητηθεί...

~ Ο Κυριάκος Βελόπουλος μεταφέρει το μήνυμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ μέσα από τις οθόνες της τηλεόρασης.
Τα μεσάνυχτα της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 22 Σεπτεμβρίου, θα φιλοξενηθεί στον Αιμίλιο Λιάτσο στο Kontra Channel.
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα μιλήσει για την τρέχουσα οικονομική και πολιτική επικαιρότητα και θα πει αλήθειες που ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει. 
Συντονιστείτε ΟΛΟΙ…

***  TΡΟΜΟΣ!«Ψυχικά διαταραγμένος» και «γεροξεκούτης» ο Τραμπ!«Θα τον τιθασεύσω με φωτιά»...

~  Η δράση έχει πάντα αντίδραση. Είναι νόμος. Και ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε να αντιδράσει στα όσα είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Σε μια πρωτοφανή, για τα δεδομένα του, κίνηση, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας αποφάσισε να απαντήσει στον πρόεδρο των ΗΠΑ με διάγγελμα! Λίγες μέρες μετά την απειλή Τραμπ πως ίσως «καταστρέψει» ολοκληρωτικά τη χώρα του, ο Κιμ αποφάσισε να κάνει διάγγελμα.
Δεν το συνηθίζει. Συνηθίζει όμως τη γλώσσα που χρησιμοποίησε. Απειλητική και άκρως προσβλητική. Και τι δεν είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Τον χαρακτήρισε από ψυχικά διαταραγμένο και «γεροξεκούτη», μέχρι γκάνγκστερ που παίζει με τη φωτιά. Και έκρινε πως η ομιλία του Αμερικανού προέδρου στον ΟΗΕ δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια «θηριώδη κήρυξη πολέμου». Και φυσικά απείλησε. Πως θα εξετάσει τα πιο σκληρά αντίμετρα στην ιστορία. Και πως θα «τιθασεύσει» τον Τραμπ με φωτιά. Βόρεια Κορέα
Ο Κιμ δεν δίστασε να πει ότι η ομιλία Τραμπ προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία. Προκάλεσε, αλλά μιλάει εκείνος; Μίλησε για «πρωτοφανείς, αγενείς ανοησίες», τις οποίες δεν είχε ακούσε από τους προκατόχους του Τραμπ. «Ως ένα σημείο, η εκτίμησή μου ήταν πως θα μιλούσε με στερεότυπα. Θα έκανε σχόλια λίγο διαφορετικά απ’ αυτά που έκανε στο μεγαλύτερο διπλωματικό στάδιο του κόσμου», ειρωνεύτηκε ο Κιμ.
«Θα ήθελα να συμβουλεύσω τον Τραμπ να επιλέγει με σύνεση τα λόγια του και να είναι προσεκτικός σε ποιον μιλάει όταν εκφωνεί ομιλία μπροστά στον κόσμο», συνέχισε στο ίδιο ύφος! Χαρακτήρισε «ανήθικη» την «επιθυμία» του Αμερικανού προέδρου να «καταστρέψει ολοκληρωτικά» τη Βόρεια Κορέα.
 Ο «ψυχικά διαταραγμένος Τραμπ»
 Φορώντας ένα χαρακτηριστικό γκρι σακάκι, τα γυαλιά που παραπέμπουν στη δεκαετία του ’50 και καθισμένος σε ένα γραφείο, εμφανίζεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη φωτογραφία που φρόντισε να δώσει στη δημοσιότητα το επίσημο πρακτορείο της Βόρειας Κορέας.
Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, αποφάσισε να μιλήσει σε πρώτο ενικό. Είπε τι θα κάνει εκείνος, τι θα αποφασίσει εκείνος και ότι ο κυρίαρχος λαός της Βόρειας Κορέας. Και είπε πολλά. Σκληρά, προσβλητικά, ειρωνικά.
Χαρακτήρισε τον πρόεδρο των ΗΠΑ «ψυχικά διαταραγμένο» και «γεροξεκούτη». Ήταν η απάντηση που επέλεξε στους χαρακτηρισμούς του Τραμπ προς το πρόσωπό του. «Άνθρωπο πύραυλο» ο οποίος βρίσκεται σε μια «αποστολή αυτοκτονίας», τον είχε πει.
Ο Κιμ απείλησε τον Ντόναλντ Τραμπ πως θα τον κάνει να πληρώσει ακριβά τις απειλές του κατά της Βόρειας Κορέας. Η Πιονγκγιάνγκ, είπε, θα εξετάσει τα «πιο σκληρά αντίμετρα στην ιστορία». Χαρακτήρισε την ομιλία Τραμπ στον ΟΗΕ την «πιο θηριώδη κήρυξη πολέμου στην ιστορία»
Ο Τραμπ επίσης δεν είχε συγκρατήσει το… στόμα του πριν από μερικές μέρες στην πρώτη του ομιλία στον ΟΗΕ ως πρόεδρος των ΗΠΑ. Είχε πει ότι η Ουάσινγκτον ίσως αναγκαστεί να «καταστρέψει τελείως» τη Βόρεια Κορέα.
 Κιμ Γιονγκ Ουν: Ο Τραμπ με… έπεισε
 Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είπε ότι τα όσα είπε ο Τραμπ «με έπεισαν, αντί να με τρομάξουν ή να με σταματήσουν, ότι ο δρόμος που έχω επιλέξει είναι ο σωστός και είναι αυτός που πρέπει να ακολουθήσω μέχρις εσχάτων». Πρόσθεσε ότι θα κάνει τον Τραμπ «να πληρώσει ακριβά για την ομιλία του».
Απείλησε τον Αμερικανό πρόεδρο πως θα βρεθεί αντιμέτωπος με «συνέπειες που δεν θα περιμένει». Δεν έδωσε καμιά διευκρίνιση. Αργότερα όμως, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας απείλησε ξεκάθαρα με πυροδότηση βόμβας υδρογόνου!
«Θα τιθασέψω τον ψυχικά διαταραγμένο Αμερικανό γεροξεκούτη με φωτιά», συνέχισε ο Κιμ Γιονγκ Ουν.
Τον κατηγόρησε πως με όσα είπε στον ΟΗΕ ουσιαστικά θέλει να τον ρίξει από την εξουσία. Και πως από την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία απειλεί και εκβιάζει χώρες. Δεν ήταν η μοναδική προσβλητική αναφορά στον Ντόναλντ Τραμ. Ο Κιμ είπε ότι είναι «ακατάλληλος» για να διαθέτει το «προνόμιο της ανώτατης ηγεσίας των ένοπλων δυνάμεων μιας χώρας». Ότι είναι «σίγουρα ένας κακοποιός, ένας γκάνγκστερ που παίζει με τη φωτιά μάλλον, παρά ένας πολιτικός».
«Ως εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας αλλά και ατομικά, θα τον κάνω να πληρώσει ακριβά την αγενή του ανοησία να ζητά την ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας. Αυτή δεν είναι μια ρητορική έκφραση που αγαπάει ο Τραμπ. Σκέφτομαι τι αντίδραση θα περίμενε από εμάς όταν επέτρεψε τέτοια εκκεντρικά σχόλια να βγουν από το στόμα του. Ό,τι κι αν περίμενε ο Τραμπ, θα αντιμετωπίσει κάτι που δεν περιμένει. Θα ταράξω τον διανοητικά κατεστραμμένο Αμερικανό με φωτιά», είπε.
Μία ημέρα μετά την ομιλία του Τραμπ στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ο υπουργός Εξωτερικών της Β. Κορέας Ρι Γιονγκ Χο παρομοίασε τον Αμερικανό πρόεδρο με «σκυλί που γαβγίζει». Ο Κιμ επανέλαβε τον χαρακτηρισμό στο διάγγελμά του, γράφοντας ότι «ένα σκυλί που φοβάται γαβγίζει δυνατότερα».
 Απειλή και για βόμβα υδρογόνου!
Δεν έφταναν οι απειλές από τον ίδιο τον Κιμ Γιογν Ουν. Ήρθαν κι εκείνες από τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας. Και μάλιστα, έγιναν επί αμερικανικού εδάφους, από τη Νέα Υόρκη.
Ο Ρι Γιονγκ Χο, μίλησε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί πως ίσως τα μέτρα για τα οποία μίλησε ο Κιμ να είναι μια νέα δοκιμή βόμβας υδρογόνου στον Ειρηνικό Ωκεανό! Αυτό αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση της Νότιας Κορέας.
Ο Βορειοκορεάτης ΥΠΕΞ είπε πως ίσως η αναφορά του Κιμ Γιονγκ Ουν στα «ισχυρότερα μέτρα που ελήφθησαν ποτέ» να είναι μια επιφανειακή δοκιμή βόμβας υδρογόνου, στον Ειρηνικό Ωκεανό!
«Δεν έχουμε ιδέα ποια θα είναι τα μέτρα», είπε. Ο Κιμ θα το αποφασίσει αυτό πρόσθεσε, σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο Yonhap News.
Η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε στην έκτη και ισχυρότερη δοκιμή ενός πυρηνικού όπλου στις 3 Σεπτεμβρίου. Υποστήριξε πως ήταν μια βόμβα υδρογόνου. Τους τελευταίους δύο μήνες δοκίμασε επίσης δύο βαλλιστικούς πυραύλους που πέρασαν πάνω από την Ιαπωνία.
newsit  Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, rodong.rep.kp και Bloomberg

 ***  ΝΤΡΟΠΗ! Διαφήμιση που ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ την ΠΑΝΑΓΙΑ γυρίστηκε στη Λέσχη Αξιωματικών προκαλώντας ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Μια προσβλητική διαφήμιση παίζει στην Ελληνική τηλεόραση τις τελευταίες ημέρες, και συγκεκριμένα στον ΑΝΤ1 για μια νέα εκπομπή του καναλιού με τον τίτλο «Παρθένα».
Η διαφήμιση αυτή προσβάλει τη Θεοτόκο καθώς ειρωνεύεται την παρθενία της.
Το χειρότερο, όμως, όλων είναι ότι η εν λόγω διαφήμιση έχει γυριστεί στην Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων στο κέντρο των Αθηνών.
Η διαφήμιση γυρίστηκε στις 4 Σεπτεμβρίου και είναι τροπιαστικό ότι μια τέτοια προσβλητική διαφήμιση γυρίστηκε σε έναν χώρο που θα έπρεπε να είναι σεβαστός καθώς έχει φτιαχτεί για τον στρατό μας που πάντοτε επικαλείται την Παναγία στις δύσκολες στιγμές.
Θα πρέπει να λογοδοτήσουν όσοι έδωσαν την άδεια για τη δια(δυσ)φήμιση αυτή και να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη και ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος, εάν όχι να παραιτηθεί.
 Δείτε την προβλητική διαφήμιση του ΑΝΤ1: Παρθένα Ζωή | Έρχεται #NeoProgrammaAnt1,  https://youtu.be/yWd3Qiemt5A  .-

***  BOMΒΑ! Μόνη λύση το ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ;..

~ Υψηλότατο είναι το ποσοστό κρατικοποίησης ελληνικών τραπεζών το σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα που έρχεται.
Οι μετοχές κατακρημνίζονται κάθε μέρα και η  ανάγκη  για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου γίνεται όλο και πιο επιτακτική. Όπως διαβάζουμε στο bankingnews τα δεδομένα είναι ως εξής:
Η Πειραιώς εμφανίζεται ως η πιο ευάλωτη λόγω των ελέγχων που θα πραγματοποιήσει η ΕΚΤ τύπου TAR ανασκόπηση προβληματικών δανείων ενώ σίγουρα αρνητικά επιδρά και το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η Πειραιώς όμως ανεξαρτήτως πορίσματος ή TAR έχει ένα ορατό πρόβλημα που είναι αντικειμενικό.
Έχει coverage ratio NPEs δηλαδή δείκτη κάλυψης προβληματικών ανοιγμάτων με προβλέψεις στο 45% όταν η Εθνική είναι στο 55% ή η Eurobank στο 51%.
Είναι προφανές ότι πρώτη στην λίστα για αύξηση κεφαλαίου βρίσκεται η Πειραιώς και έτσι εξηγείται γιατί η μετοχή έχει υποχωρήσει τόσο πολύ και χάσει σχεδόν 600 εκατ ευρώ από την χρηματιστηριακή της αξία.
Η Πειραιώς δεν θα ήταν αφύσικο να υποχωρήσει προς τα 2 ευρώ.
Η Πειραιώς με όρους φερεγγυότητας και επάρκειας όπως όλες οι τράπεζες είναι εναρμονισμένες με τις επιταγές της ΕΚΤ.
Ωστόσο η Πειραιώς έχει capital buffer δηλαδή κεφαλαιακό απόθεμα 2 δισεκ. περίπου όσο είναι και τα cocos τα μετατρέψιμα ομόλογα.
Μια πηγή στο παρελθόν από το ΔΝΤ έχει αναφέρει ότι θα μπορούσε η Πειραιώς να ακολουθήσει το παράδειγμα της Citigroup όπου διαχωρίστηκε σε υγιή και holding που εντάχθηκαν τα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία.
Η πιθανότητα ανακεφαλαιοποίησης στην Πειραιώς είναι πολύ μεγάλη, όπως μεγάλη είναι η πιθανότητα κρατικοποίησης.
Η επόμενη τράπεζα που ίσως στρεσαριστεί περισσότερο μετά την Πειραιώς είναι η Alpha bank και έτσι εξηγείται η μεγάλη πτώση της μετοχής στα 1,70 ευρώ από 2,80 ευρώ πριν λίγο καιρό.
Η Alpha bank προφανώς διαθέτει το υψηλότερο κεφαλαιακό απόθεμα 3 δισεκ. αλλά το coverage ratio χρειάζεται βελτίωση βρίσκεται στο 48% κάτω από τον μέσο όρο.
Έχοντας υψηλό capital buffer η Alpha bank δεν κινδυνεύει να υποχωρήσει κάτω από το 12,25% ή 12,50% που είναι ο χαμηλότερος συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας αλλά θα χάσει μεγάλο μέρος του κεφαλαιακού αποθέματος.
Να σημειωθεί ότι Πειραιώς και Alpha bank έχουν κοινό μέτοχο τον Paulson και εάν επιβεβαιωθεί το σενάριο της ανακεφαλαιοποίησης και στις 2 τράπεζες ίσως να αποχωρήσει να μην συμμετάσχει…σε νέα αύξηση.
Η Eurobank και η Εθνική βρίσκονται στην ομάδα των τραπεζών με τα λιγότερα προβλήματα με την Εθνική παρά τα λιγότερα κεφαλαιακά αποθέματα να υποστηρίζεται από το υψηλό coverage ratio.
Ωστόσο ένα θέμα που αφορά την Eurobank έχει να κάνει με το γεγονός ότι μετατρέπει τις προνομιούχες μετοχές σε ομολογιακό core tier 2 και αυτή η μετατροπή προφανώς πρέπει να αποτιμηθεί με την δέουσα προσοχή.
Εάν ιεραρχούσαμε τον κίνδυνο τότε στην 1η θέση βρίσκεται η Πειραιώς, η Alpha bank στην 2η θέση, η Eurobank στην 3η θέση και η Εθνική στην 4η θέση ενώ αν συνυπολογιστεί και η Attica Bank τότε μιλάμε για 3 στις 5 τράπεζες με έντονο πρόβλημα.
Σε κάθε περίπτωση όμως τι γίνεται αν δεν επιτευχθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου; Kρατικοποίηση και κούρεμα; κρατικοποίηση σκέτη μάλλον αποκλείεται.

***  Φωτογράφισαν την Παναγία στο Άγιο Όρος! (ΦΩΤΟ)
Ήταν 21 Αυγούστου του 1903 με το παλαιό εορτολόγιο που ακολουθεί το Άγιον Όρος, δηλαδή 3 Αυγούστου με το νέο.
Οι καμπάνες στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος (το επωνομαζό μενο και ρωσικό) κτυπούσαν χαρμόσυνα για να καλέσουν μοναχούς και πιστούς. Ήταν τότε παραμονές των «εννιάμερων» της Παναγίας και σύμφωνα με τη συνήθεια που επικρατούσε στο μοναστήρι, έδιναν στους φτωχούς μοναχούς που έμεναν στα εξαρτηματικά κελιά, τους ονομαζόμενους «κελιώτες», λίγη βοήθεια. Μιά ελεημοσύνη.
Στριμώχνονταν οι κακόμοιροι, ταλαιπωρημένοι μα ευτυχισμένοι απ΄τη χαρά του Θεού, στη σειρά. Για να πάρουν την ελεημοσύνη απ΄τους άλλους μοναχούς του μοναστηριού. Θα ήταν όμως η τελευταία φορά αυτής της θεάρεστης πράξης. Τα οικονομικά της Μονής δεν επέτρεπαν να συνεχισθεί για άλλη χρονιά αυτό το έργο της ελεημοσύνης.
Ένας απ΄τους μοναχούς κρατούσε μιά φωτογραφική μηχανή της εποχής. Από εκείνες με την πλάκα, αντί για φίλμ. Σκέφτηκε να απαθανατίσει για τελευταία, έστω φορά, το γεγονός της σύναξης των μοναχών και την πράξη της ελεημοσύνης.
Τότε, αυτός ο μοναχός, ο Γαβριήλ, είδε κάτι θαυμαστό! Ανάμεσα στους μοναχούς εκινείτο μιά μαυροφορεμένη γυναίκα. Δεν δίστασε. Άρχισε να φωτογραφίζει τα στιγμιότυπα. Και τότε, αυτό που μόνο ο ίδιος έβλεπε, αποτυπώθηκε στο χαρτί της εποχής.
Ήταν η Παναγία, η Κυρία και Αρχόντισσα του Όρους, που λυπημένη γι αυτά που συνέβαιναν εμφανίσθηκε για να τους δείξει ότι δεν πρέπει να σταματήσουν το καλό έργο της ελεημοσύνης στους πτωχούς μοναχούς. Γι αυτό και επέτρεψε να Την φωτογραφίσουν!!!
Κι όταν ο φωτογράφος Γαβριήλ τους έδειξε τη φωτογραφία, δεν χρειάσθηκε πολύ σκέψη για να καταλάβουν. Και συνέχισαν το έργο της ελεημοσύνης προς δόξαν Θεού και της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Η φωτογραφία ήταν κρυμμένη για πολλά χρόνια στο αρχείο της Μονής του Αγίου Παντελεήμονος και μόλις το 1997 είδε το φώς της δημοσιότητας.
Την βλέπουν οι προσκυνητές, ως επιβεβαίωση του μεγάλου θαύματος, στο χώρο του μοναστηριού. Την είδε και θαύμασε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μαζί με την συνοδεία του σε μιά από τις επισκέψεις στο Άγιον Όρος.
p1.jpg
***
 
***  Αθλητική ενημέρωση :

*** Γιαννακόπουλος: «Ήρθε η ώρα να μάθουμε ποιος έριξε τον Παναθηναϊκό στα βράχια»
Ανάρτηση με αιχμές...
~  Η πρώτη ανάρτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο κάλεσμα των οπαδών του Παναθηναϊκού να πάρει την ΠΑΕ μετά την αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου ήρθε με ένα άκρως αινιγματικό μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.
Ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ, αφού χαρακτηρίζει «ήρωα» τον Γιάννη Αλαφούζο, του ζητά να πληροφορήσει τον κόσμο ποιος είναι αυτός που ευθύνεται για την οικονομική κατάσταση του συλλόγου:
«Ήρθε η ώρα να μάθουμε από τον ήρωα Γιάννη Αλαφούζο ποιος έριξε τον Παναθηναϊκό στα βράχια οικονομικά... ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ!!!
Ήρθε η ώρα να μάθουμε ποιος μέσω χρηματοδότησης σε στρατούς κατέστρεφε όποια καλή προσπάθεια δεν είχε το όνομά του πάνω... ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Ο ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΣΚΑΠΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ;;;»
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ
~** «Πέσιμο» στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο μέσω instagram πραγματοποιούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού, προκριμένου να τον πείσουν να αναλάβει την τύχη της ΠΑΕ, μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Γιάννη Αλαφούζου. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ δέχεται εκατοντάδες μηνύματα, στα οποία οι φίλοι των Πρασίνων εκφράζουν την επιθυμία τους, ενώ του ξεκαθαρίζουν ότι θα έχει και την οικονομική στήριξή τους αν αποφασίσει να βγει μπροστά.
Είναι ξεκάθαρο πως ο κόσμος του «τριφυλλιού» θεωρεί πως ο Δ.Γιαννακόπουλος αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη λύση για να σωθεί η ΠΑΕ και με κάθε τρόπο προσπαθούν (και είναι βέβαιο πως θα συνεχίσουν) να τον πείσουν να αναλάβει τα ηνία της.
«Πρόεδρε βγες μπροστά και είμαστε όλοι μαζί σου», «Πάρε την ΠΑΕ», «Άρχοντα ήλθε η ώρα, στο πλευρό σου όλος ο κόσμος», «Κάνε ό,τι μπορείς για να σώσεις τον Παναθηναϊκό μας», «Γιαννακόπουλε Θεέ, πάρε και την ΠΑΕ», «Πρόεδρε πάρε την ΠΑΕ και τα διαρκείας θα πάρουν φωτιά και στην κωπηλασία», «Πρόεδρε, ήλθε η ώρα να αναγεννήσεις τον Παναθηναϊκό μας», «Δημήτρη την ιστορία την γράφουν οι παρόντες», «Πρόεδρε, βγες μπροστά για να μη γίνουμε ΑΕΚ», «Πάρε την ΠΑΕ και θα είμαστε όλοι κάθε Κυριακή στο γήπεδο», «Κάνε αυτό που ήθελε πάντα ο πατέρας σου», «Σώσε την ΠΑΕ, όλος ο κόσμος είναι μαζί σου και θα συνεισφέρουμε όπως μπορούμε», είναι μερικά από τα δεκάδες μηνύματα που έστειλαν οι οπαδοί των «πρασίνων» στο «αφεντικό» της ΚΑΕ, προκειμένου να τον πείσουν να ασχοληθεί άμεσα και με το ποδοσφαιρικό τμήμα.  ΑΠΕ-ΜΠΕ, in.gr

 ***  Την αποχώρησή του από τον ΠΑΟ ανακοίνωσε ο Αλαφούζος
«Έδωσα ό,τι μπορούσα»
 
~  Την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό ανακοίνωσε μέσω του τηλεοπτικού σταθμού που κατέχει, ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, λίγα 24ωρα μετά το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την παραχώρηση του συλλόγου στον ιδιοκτήτη της ομάδας μπάσκετ, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το «τριφύλλι».
Ο Γιάννης Αλαφούζος, παράλληλα έκανε κάλεσμα στους «ιστορικούς πρωταγωνιστές της Παναθηναϊκής οικογένειας» να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη διάσωση του συλλόγου.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γιάννης Αλαφούζος αναφέρει ότι από την ημέρα που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό έχει συνεισφέρει 42 εκατομμύρια ευρώ από την προσωπική του περιουσία, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι είναι διατεθειμένος να αναλάβει μελλοντικές υποχρεώσεις που θα ανέρχονται έως και σε 20 εκατομμύρια ευρώ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Πριν από μερικά χρόνια διαπίστωσα πως η ομάδα μας, ο ΠΑΟ, βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής. Πήρα την απόφαση να αναλάβω μία πρωτοβουλία διάσωσης μέσω της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας».
Χιλιάδες οπαδοί συνεισέφεραν τον οβολό και την στήριξή τους. Ζήτησα από ιστορικούς παράγοντες και οικονομικά εύρωστους υποστηρικτές να συνεισφέρουν και εκείνοι τα σημαντικά ποσά που χρειαζόταν η ομάδα για να αποφύγει την χρεοκοπία. Δεν το έκαναν. Από εκείνη την ημέρα έως σήμερα έχω συνεισφέρει 42 εκατομμύρια ευρώ από την προσωπική μου περιουσία. Δεν ήταν μία εύκολη υπόθεση. Επωμίσθηκα αυτό το φορτίο σε μία οριακή στιγμή για την χώρα και εμένα προσωπικά.
Είχα την ρομαντική ψευδαίσθηση ότι στήνοντας μία υγιή ομάδα χωρίς σχέσεις διαπλοκής θα μπορούσα να βοηθήσω να αλλάξει η ελληνική πραγματικότητα. Έκανα λάθος. Τα συστήματα και οι νοοτροπίες που εμποδίζουν την χώρα μας να έχει ένα κανονικό, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι βαθιά ριζωμένα και μοιάζουν με Λερναία Ύδρα. Όποιος καλοπροαίρετος πάει να συγκρουσθεί μαζί τους αντιλαμβάνεται πολύ γρήγορα ότι χτυπάει το χέρι του σε έναν αδιαπέραστο τοίχο.
Σήμερα ο Σύλλογος μας βρίσκεται και πάλι σε ένα οριακό σημείο. Για μένα προσωπικά είναι αδύνατον, από ψυχική και οικονομική άποψη, να συνεχίσω να συντηρώ και να διαχειρίζομαι την ομάδα. Είμαι διατεθειμένος να αναλάβω τις υποχρεώσεις της έως ένα πόσο της τάξεως των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό είναι το ανώτατο όριο που μπορώ να επωμισθώ. Έδωσα ό,τι μπορούσα, αναλαμβάνω μελλοντικές δεσμεύσεις που θα δοκιμάσουν τις αντοχές μου. Έως εδώ όμως.
Καλώ τους ιστορικούς πρωταγωνιστές της Παναθηναϊκής οικογένειας να αναλάβουν πρωτοβουλία για την διάσωση του συλλόγου. Θα σταθώ δίπλα τους σαν απλός στρατιώτης, τιμώντας στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που θα αναλάβω στο πλαίσιο μιας νέας προσπάθειας. Νομίζω ότι έχει έλθει η ώρα να πράξουν και εκείνοι το καθήκον τους.
Στην κατεύθυνση αυτή ζήτησα από τον Βασίλη Κωνσταντίνου να ηγηθεί σε μια προσπάθεια σωτηρίας της ομάδος καλώντας σε συστράτευση όλους τους Παναθηναϊκούς που μπορούν να συνεισφέρουν.
Στους οπαδούς και φίλους του ΠΑΟ οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί στάθηκαν δίπλα μας στο εγχείρημα και κατάλαβαν ότι το μόνο που ήθελα ήταν να σωθεί πρώτα και μετά να πάει καλά η ομάδα.
Τους ζητώ συγγνώμη γιατί τους απογοήτευσα και γιατί δεν μπορώ να επωμισθώ άλλο την ευθύνη. Έκανα ό,τι μπορούσα. Η στιγμή της αλήθειας έφτασε. Όσοι αγαπούν την ομάδα και όσοι αντέχουν να την βοηθήσουν ήλθε η ώρα να το κάνουν».  in.gr

***  Παρουσίαση λευκώματος για το Μίμη Δομάζο στην Καλαμάτα 
Ο Δήμος Καλαμάτας και η Εκδοτική Εταιρεία Welcome διοργανώνουν τιμητική εκδήλωση - παρουσίαση του λευκώματος «Μυστικά και... άλλες αποκαλύψεις» για το θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου, Μίμη Δομάζο, παρουσία του ιδίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στις 19.30, στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης» του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.
Κάποιος από τους πολλούς -παναθηναϊκών αισθημάτων- της Δημοτικής Αρχής πρέπει να έβαλε το χέρι του…  .Π.  

*** ΦΙΛΙΚΑ  ........ σήμερα:
ώρα 20.30  ,Παρασκευή  22/09/2017 :
~   Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές
~    Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας

***

~  ** ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017  :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  01 Σεπτεμβρίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το   2008  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-01-2017.html .-ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ..!   
~*  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ... το  Α  και  το  ..Ω  στη ζωή μας ..
Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ με πολύ ΥΓΕΙΑ για όλους μας  !! 

~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Σάββατο  02 Σεπτεμβρίου 2017  :
~
Στο αγιάζι  της ενημέρωσης  ..από  το  2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-02-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από  το  2008  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-03-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :!   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-04-2017.html .-   
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 2 και 03  Σεπτεμβρίου  2017 :Αθλητική ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/2-03-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....  από το 2008 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-05-2017.html .- 
~* 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από  το   2008 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-06-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από  το  2008 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-08-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008* : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008  : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-10-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 09 και 10  Σεπτεμβρίου 2017: Αθλητική εφημερίδα με ενημέρωση για όλα όσα συνέβησαν τη βδομάδα που πέρασε  ..http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/09-10-2017.html .-
 ~* 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-11-2017.html .-  

~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/news-12-2017.html .- 
~* H Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...  από το   2008 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/09/news-13-2017.html .-

~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..... από το  ....2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-14-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  2008  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-15-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/news-16-2017.html .- 
~* 
   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-17-2017.html .-
~**
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΡΑΣΕΙΣ .. ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ .. :
Κυριακή 17  Σεπτεμβρίου  2017 
 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .-

~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 16  και 17  Σεπτεμβρίου  2017 : Μια αθλητική ενημέρωση ..για την βδομάδα που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/16-17-2017.html .-  
 ~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-18-2017.html .-
~*  ΑΘΩΣ-Αθωνική  Πολιτεία- Άγιον Όρος -Τι  Περιβόλι της Παναγιάς  μας :Δευτέρα 18  Σεπτεμβρίου 2017 : Όλα  όσα πρέπει να γνωρίζουμε ,προσκυνητές -επισκέπτες :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/09/18-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  2008  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-19-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-20-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-21-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  ...από το  2008  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/news-22-2017.html .- 
 ~**
 


  ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5804   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3706   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3706  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.216   βίντεο   .- 


 The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ
arfara1947news stamos
arfara1947news stamos  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   
            https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 

.,
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου