ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008 ....
~


Χωρίς το τούβλο σωριάζεται ο τρούλος
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης- Εσύ εξομολογείσαι, εκκλησιάζεσαι;
- Εγώ, πάτερ, αυτά τα θεωρώ τυπικά πράγματα.
- Α, όχι! Αυτά είναι όπως το κεντρικό τούβλο του τρούλου, το κλειδί! Έτσι και το αφαιρέσεις, όλος ό τρούλος σωριάζεται.

 

~ 15 Νοεμβρίου
Μαρτύρων και ομολογητών Αβίβου (222), Γουρίου και Σαμωνά (299-306). Ευψυχίου, Καρτερίου και Νεάρχου. Δημητρίου του εν Δαβουδίω, Ελπιδίου και Μαρκέλλου.Οσίων Θωμά πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, «του Νέου». Κυντιριανού (Κυντιώνος ) επισκόπου Σελευκείας.
~ Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων: Νηστεία
~ Η Νηστεία των Χριστουγέννων και το Σαρανταλείτουργο -15 Νοεμβρίου από σήμερον άρχεται η τεσσαρακονθήμερος νηστεία των Χριστουγέννων. Επιτρέπεται εκτός Τετάρτης και Παρασκευής, μέχρι 17ης Δεκεμβρίου, από 18-24 κατάλυσις οίνου και ελαίου (Ράλλη- Ποτλη, Σύνταγμα Ιερών Κανόνων, Τόμος Δ’ σελ.488, πρβλ. Πηδάλιον, Αθήναι 1841, υποσ, εις ερμηνεία του ΞΘ’κανόνος Αγ. Αποστόλων).
Στις 15 Νοεμβρίου αρχίζει η νηστεία των Χριστουγέννων. Πρόκειται για μια περίοδο έντονης πνευματικής εργασίας και ψυχοσωματικής προετοιμασίας για τον εορτασμό της μεγάλης εορτής της Γεννήσεως του Κυρίου.
Από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 17 Δεκεμβρίου (κατ’ άλλη παράδοση έως τις 12 Δεκεμβρίου) νηστεύουμε το κρέας, τα γαλακτομικά και τα αυγά και τρώμε ψάρι (εκτός βεβαίως Τετάρτης και Παρασκευής, που νηστεύουμε αυστηρά). Μετά τις 17 (η 12) Δεκεμβρίου νηστεύουμε και το ψάρι.
Η νηστεία όμως κατά την υπόδειξη του Κυρίου μας έχει νόημα, όταν συνδυάζεται με προσευχή και ελεημοσύνη. Για το λόγο αυτό, η Εκκλησία με την έναρξη της νηστείας μας προσκαλεί σε εντονότερη λειτουργική ζωή και αγαθοεργία.
Έτσι, η εκκλησιαστική παράδοση προβλέπει για την περίοδο αυτή την καθημερινή -αν οι συνθήκες το επιτρέπουν- τέλεση της θείας λειτουργίας, την τέλεση δηλαδή σαρανταλείτουργου.
Η τέλεση του σαρανταλείτουργου αποτελεί πολύ μεγάλη ευλογία. Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για βίωση της μυστηριακής και λατρευτικής ζωής, για επαφή με τον πλούτο της υμνολογίας και της ακροάσεως των θείων Γραφών, για συχνότερη θεία κοινωνία, για συχνότερη συγκρότηση της εκκλησιαστικής κοινότητας.
Ο άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος μας λέει: «Σπουδάζετε πυκνότερον συνέρχεσθαι εις ευχαριστίαν θεού και εις δόξαν. Όταν γαρ πυκνώς επί το αυτό γίνεσθε, καθαιρούνται οι δυνάμεις του σατανά και λύεται ο όλεθρος αυτού», δηλαδή «Προσπαθείστε με σπουδή να έρχεσθε όλοι μαζί στη Σύναξη της Θείας Ευχαριστίας (Θεία Λειτουργία), για να ευχαριστείτε τον Θεό και να Τον δοξολογείτε. Διότι όταν συχνά έρχεσθε στη Σύναξη της Θείας Ευχαριστίας (Θεία Λειτουργία), συντρίβονται οι δυνάμεις του σατανά και λύεται κάθε ολέθρια ενέργεια του».
Η δύναμη της Θείας Λειτουργίας δεν είναι μαγική. Είναι η δύναμη της αγάπης και της ενότητας εν Χριστώ. Η Θεία Λειτουργία μας μαθαίνει να συγχωρούμε, να αγαπούμε και να είμαστε ενωμένοι με όλους τους ανθρώπους.
Γι’ αυτό άλλωστε προσφέρουμε τα Δώρα μας στο Θεό, τον Άρτο και τον Οίνο, προσευχόμενοι για ζώντες και κεκοιμημένους αδελφούς μας. Η μνημόνευση των ονομάτων των ζώντων και κεκοιμημένων προσώπων (ανάγνωση των «Διπτύχων») είναι έργο πολύ σημαντικό και ιερό, που θεσμοθετήθηκε από τους αγίους Αποστόλους και επιτελείται αδιάλειπτα μέσα στους αιώνες.
Το Ιερό Σαρανταλείτουργο
Το Ιερό Σαρανταλείτουργο, κατά την διάρκεια της νηστείας των Χριστουγέννων, υπέρ υγείας ζώντων και υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων αδελφών μας.
Στο υπέροχο βιβλίο «Ιωάννης της Κροστάνδης», (εκδ. Ιεράς Μονής Παρακλήτου), διαβάζουμε: «Στην Θεία Λειτουργία τελείται το μυστήριο της αγάπης. Και η αγάπη στην ουσία της είναι μεταδοτική. Η αγάπη, ιδιαίτερα η θεία, σπεύδει να σκορπίσει το φως της, την χαρά της όλους… Και συμπληρώνει: ω αγάπη τελειότατη! ω αγάπη, που τα πάντα αγκαλιάζεις! Ω αγάπη ισχυρότατη! Τι να προσφέρουμε σαν ευγνωμοσύνη στον Θεό για την αγάπη Του προς εμάς; Η αγάπη αυτή βρίσκεται στην θυσία του Χριστού, που προσφέρεται για την άπελευθέρωσι όλων από κάθε κακία…».
Και ο μακαριστός π. Παίσιος, σχετικά με την ανάγκη προσευχής για τους κεκοιμημένους, έλεγε: «…να αφήνετε μέρος της προσευχής σας για τους κεκοιμημένους. Οι πεθαμένοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα (για τους εαυτούς τους). Οι ζωντανοί μπορούν… Να πηγαίνετε στην εκκλησία λειτουργία, δηλαδή πρόσφορο, και να δίνετε το όνομα του κεκοιμημένου, να μνημονευθή από τον ιερέα στην προσκομιδή. Επίσης, να κάνετε μνημόσυνα και τρισάγια. Σκέτο το τρισάγιο, χωρίς Θεία Λειτουργία, είναι ελάχιστο.
Το μέγιστο, που μπορούμε να κάνουμε για κάποιον, είναι το Σαράντα-Λείτουργο. Καλό θα είναι να συνοδευθή και με ελεημοσύνη. Αν έχεις ένα νεκρό, ο όποιος έχει παρρησία στον Θεό, και του ανάψεις ένα κερί, αυτός έχει υποχρέωση να προσευχηθεί για σένα στον Θεό.
Αν πάλι, έχεις ένα νεκρό, ο όποιος νομίζεις ότι δεν έχει παρρησία στον Θεό, τότε, όταν του ανάβεις ένα αγνό κερί, είναι σαν να δίνης ένα αναψυκτικό σε κάποιον που καίγεται (από δίψα). Οι άγιοι δέχονται ευχαρίστως την προσφορά του κεριού και είναι υποχρεωμένοι να προσευχηθούν γι’ αυτόν που το ανάβει. Ο Θεός ευχαρίστως το δέχεται…». (Μαρτυρίες προσκυνητών, Ζουρνατζόγλου Νικ.)
Για την ωφέλεια από τα Ιερά Σαρανταλείτουργα και τα μνημόσυνα, αξιομνημόνευτο είναι και το περιστατικό που ακολουθεί από το βιβλίο «Θαύματα και αποκαλύψεις από την Θεία Λειτουργία», (εκδ. Ιεράς Μονής Παρακλήτου).
«Κάποιος άρχοντας από την Νικομήδεια αρρώστησε βαριά και, βλέποντας πως πλησιάζει στον θάνατο, κάλεσε την γυναίκα του για να της εκφράσει τις τελευταίες του επιθυμίες: Την περιουσία μου να την μοιράσεις στους φτωχούς και τα ορφανά. Τους δούλους να τους ελευθερώσεις. Αλλά στους ιερείς δεν θέλω να δώσεις χρήματα για λειτουργίες. Σ’ αυτή του την μεγάλη θλίψη ο ετοιμοθάνατος επικαλέστηκε με πίστη την ευχή του άββά Ησαία, ενός άγιου μοναχού που ασκήτευε κοντά στην Νικομήδεια, και αμέσως -ω του θαύματος!- έγινε καλά. Σηκώθηκε λοιπόν και πασίχαρος έτρεξε στον όσιο. Εκείνος τον καλοδέχτηκε, δοξάζοντας τον Θεό για το μεγάλο θαύμα.
-Θυμάσαι, παιδί μου, τον ρώτησε, ποια ώρα συνήλθες από την αρρώστια;
-Την ώρα που επικαλέστηκα την ευχή σου, απάντησε εκείνος. Ο όσιος, με τον φωτισμένο του νου, γνώριζε τι είχε λεχθεί στην διάρκεια της αρρώστιας του και ξαναρώτησε:
-Άφησες, παιδί μου, χρήματα στους ιερείς, να λειτουργούν για την σωτηρία της ψυχής σου;
-Όχι, γέροντα. Τι θα είχα να ωφεληθώ αν άφηνα κάτι; Δεν θα πήγαινε χαμένο;
-Μην το λες αυτό.
Ο άδελφόθεος Ιάκωβος γράφει: «Ασθενεί τις εν ύμίν; προσκαλεσάσθω τους πρεσβυτέρους της εκκλησίας, και προσευξάσθωσαν επ’ αυτόν άλείψαντες αυτόν έλαίω εν το ονόματι του Κυρίου και η ευχή της πίστεως σώσει τον κάμνοντα, και έγερεί αυτόν ο Κύριος· καν αμαρτίας η πεποιηκώς, άφεθήσεται αύτώ». Να λοιπόν που οι ευχές των ιερέων είναι αποτελεσματικές, για όποιον τις ζητάει με πίστη. Δώσε τώρα κι εσύ ένα ποσό, για λειτουργίες, και θα λάβεις από τον Θεό την πρέπουσα πληροφορία.
Έτσι κι έκανε. Έδωσε χρήματα σ’ έναν ιερέα για να του κάνει σαρανταλείτουργο, και γύρισε στον σπίτι του. Όταν συμπληρώθηκαν οι λειτουργίες, μετά από σαράντα μέρες, κι ενώ σηκωνόταν από τον ύπνο, βλέπει ξαφνικά ν’ ανοίγουν οι πόρτες του σπιτιού του και να μπαίνουν σαράντα άνδρες έφιπποι, λαμπροί και αγγελόμορφοι, είκοσι από δεξιά και είκοσι από αριστερά. -Κύριοι μου, φώναξε έκπληκτος ο άρχοντας, πως μπήκατε σε σπίτι ανθρώπου αμαρτωλού;
-Εμείς οι σαράντα, που βλέπεις, του απάντησαν εκείνοι, αντιπροσωπεύουμε τις λειτουργίες που έγιναν για σένα στον φιλάνθρωπο Θεό. Μας έστειλε Εκείνος, για να σε συνοδεύσουμε μέχρι την εκκλησίας. Πήγαινε μέσα χαρούμενος, χωρίς δισταγμό. Να, με τα πρεσβυτικά χέρια συμπληρώθηκαν οι σαράντα λειτουργίες, που έγιναν για να ενωθεί ο Χριστός μαζί σου και να κατοικήσει στην καρδιά σου.
Ύστερα από αυτά, ο άρχοντας μοίρασε την περιουσία του σε ευλαβείς ιερείς, για να γίνουν λειτουργίες «υπέρ αφέσεως των αμαρτιών αυτού», διακηρύσσοντας πως οι θείες λειτουργίες και οι αγαθοεργίες μπορούν να ανεβάσουν την ψυχή του ανθρώπου από τα καταχθόνια στα επουράνια.
Είναι η μέγιστη και πιο ισχυρή προσευχή καθώς αποτελεί συμμετοχή στην προσευχή και τη θυσία του Χριστού. Ο άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων διδάσκει σχετικά: «Μέγιστη ωφέλεια πιστεύουμε ότι θα λάβουν αυτοί, για τους οποίους δεόμαστε κατά την αγία και φοβερή θυσία της Θείας Λειτουργίας, ακόμα κι αν είναι αμαρτωλοί, αφού Χριστόν εσφαγιασμένον υπέρ των ημετέρων αμαρτημάτων προσφέρομεν εξιλεούμενοι υπέρ αυτών τε και ημών τον φιλάνθρωπον Θεόν». Και ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Δεν νομοθέτησαν τυχαία οι Απόστολοι να μνημονεύουμε κατά τα φρικτά μυστήρια (Θεία Λειτουργία) τους κεκοιμημενούς. Γνωρίζουν ότι είναι πολύ μεγάλη η ωφέλεια γι’ αυτούς».
Η εμπειρία μαρτυρεί για τη δύναμη αυτής της προσευχής, που δεν είναι «ατομική προσευχή» αλλά η προσευχή ολόκληρης της Εκκλησίας.
~
~
Ταπείνωση
Όσιος ΠοιμήνΟ άνθρωπος έχει ανάγκη από την ταπείνωσιν, όσην από τον αέρα τον οποίον εισπνέει. Η ταπεινοφροσύνη του πνεύματος είναι η ζωή της ψυχής
 
Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
Tριάδος ἰσάριθμοι τῆς Ὑπερθέου, σαφῶς Γουρίας καὶ Ἄβιβος καὶ Σαμωνᾶς ὁ κλεινός, ἔνθεοι ὑπάρχοντες ταύτην τοῖς ἀσεβέσιν ὡμολόγησαν ἅμα ἄθλων τὴν τρικυμίαν ἀβλαβῶς διελθόντες· καὶ νῦν ἡμᾶς κυβερνῶσιν ὅρμον πρὸς ἄκλυστον.
~ Απολυτίκιο Άγ. Γουρία, Σαμωνά και Αβίβου - 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/A9aniJxofxw .-
~
*** Το Σαρανταλείτουργο των Χριστουγέννων (15 Νοεμβρίου -24 Δεκεμβρίου)
~  Το , κατά την διάρκεια της των , υπέρ υγείας ζώντων και υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων αδελφών μας.
*  Στο υπέροχο βιβλίο «Ιωάννης της Κροστάνδης», (έκδ. Ιεράς Μονής Παρακλήτου), διαβάζουμε: «Στην Θεία Λειτουργία τελείται το μυστήριο τής αγάπης. Και ή αγάπη στην ουσία της είναι μεταδοτική. Ή αγάπη, ιδιαίτερα ή θεία, σπεύδει να σκορπίσει το φώς της, την χαρά της όλους… Και συμπληρώνει: ώ αγάπη τελειότατη! ώ αγάπη, πού τα πάντα αγκαλιάζεις! Ώ αγάπη ισχυρότατη! Τί να προσφέρουμε σαν ευγνωμοσύνη στον Θεό για την αγάπη Του προς εμάς; Ή αγάπη αυτή βρίσκεται στην θυσία τού Χριστού, πού προσφέρεται για την άπελευθέρωσι όλων από κάθε κακία…».
Και ό μακαριστός π. Παΐσιος, σχετικά με την ανάγκη προσευχής για τούς κεκοιμημένους, έλεγε: «…να αφήνετε μέρος τής προσευχής σας για τούς κεκοιμημένους. Οι πεθαμένοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα (για τούς εαυτούς τους). Οι ζωντανοί μπορούν…
Να πηγαίνετε στην εκκλησία λειτουργία, δηλαδή πρόσφορο, και να δίνετε το όνομα τού κεκοιμημένου, να μνημονευθή από τον ιερέα στην προσκομιδή. Επίσης, να κάνετε μνημόσυνα και τρισάγια. Σκέτο το τρισάγιο, χωρίς Θεία Λειτουργία, είναι ελάχιστο.
Το μέγιστο, πού μπορούμε να κάνουμε για κάποιον, είναι το Σαράντα Λείτουργο. Καλό θα είναι να συνοδευθή και με ελεημοσύνη. Αν έχεις ένα νεκρό, ό όποιος έχει παρρησία στον Θεό, και τού ανάψεις ένα κερί, αυτός έχει υποχρέωση να προσευχηθεί για σένα στον Θεό.
Αν πάλι, έχεις ένα νεκρό, ό όποιος νομίζεις ότι δεν έχει παρρησία στον Θεό, τότε, όταν τού ανάβεις ένα αγνό κερί, είναι σαν να δίνης ένα αναψυκτικό σε κάποιον πού καίγεται (από δίψα ). Οι άγιοι δέχονται ευχαρίστως την προσφορά του κεριού και είναι υποχρεωμένοι να προσευχηθούν γι’ αυτόν πού το ανάβει. Ο Θεός ευχαρίστως το δέχεται…». (Μαρτυρίες προσκυνητών, Ζουρνατζόγλου Νικ.)
Για την ωφέλεια από τα Ιερά Σαρανταλείτουργα και τα μνημόσυνα, αξιομνημόνευτο είναι και το περιστατικό πού ακολουθεί από το βιβλίο «Θαύματα και αποκαλύψεις από την Θεία Λειτουργία», (έκδ. Ιεράς Μονής Παρακλήτου).
«Κάποιος άρχοντας από την Νικομήδεια αρρώστησε βαριά και, βλέποντας πώς πλησιάζει στον θάνατο, κάλεσε την γυναίκα του για να τής εκφράσει τις τελευταίες του επιθυμίες: Την περιουσία μου να την μοιράσεις στους φτωχούς και τα ορφανά. Τούς δούλους να τούς ελευθερώσεις. Αλλά στους ιερείς δεν θέλω να δώσεις χρήματα για λειτουργίες. Σ’ αυτή του την μεγάλη θλίψη ό ετοιμοθάνατος επικαλέστηκε με πίστη την ευχή τού άββά Ησαΐα, ενός άγιου μοναχού πού ασκήτευε κοντά στην Νικομήδεια, και αμέσως -ώ τού θαύματος!- έγινε καλά. Σηκώθηκε λοιπόν και πασίχαρος έτρεξε στον όσιο. Εκείνος τον καλοδέχτηκε, δοξάζοντας τον Θεό για το μεγάλο θαύμα.
-Θυμάσαι, παιδί μου, τον ρώτησε, ποιά ώρα συνήλθες από την αρρώστια;
-Την ώρα πού επικαλέστηκα την ευχή σου, απάντησε εκείνος. Ό όσιος, με τον φωτισμένο του νου, γνώριζε τί είχε λεχθεί στην διάρκεια τής αρρώστιας του και ξαναρώτησε:
-Άφησες, παιδί μου, χρήματα στους ιερείς, να λειτουργούν για την σωτηρία τής ψυχής σου;
-Όχι, γέροντα. Τί θα είχα να ωφεληθώ άν άφηνα κάτι; Δεν θα πήγαινε χαμένο;
-Μην το λες αυτό.
Ό άδελφόθεος Ιάκωβος γράφει: «Ασθενεί τις έν ύμίν; προσκαλεσάσθω τούς πρεσβυτέρους της εκκλησίας, και προσευξάσθωσαν έπ’ αυτόν άλείψαντες αυτόν έλαίω έν το ονόματι του Κυρίου και ή ευχή της πίστεως σώσει τον κάμνοντα, και έγερεί αυτόν ό Κύριος· καν αμαρτίας ή πεποιηκώς, άφεθήσεται αύτώ». Να λοιπόν πού οι ευχές των ιερέων είναι αποτελεσματικές, για όποιον τις ζητάει με πίστη. Δώσε τώρα κι εσύ ένα ποσό, για λειτουργίες, και θα λάβεις από τον Θεό την πρέπουσα πληροφορία.
Έτσι κι έκανε. Έδωσε χρήματα σ’ έναν ιερέα για να του κάνει σαρανταλείτουργο, και γύρισε στον σπίτι του. Όταν συμπληρώθηκαν οι λειτουργίες, μετά από σαράντα μέρες, κι ενώ σηκωνόταν από τον ύπνο, βλέπει ξαφνικά ν’ ανοίγουν οι πόρτες του σπιτιού του και να μπαίνουν σαράντα άνδρες έφιπποι, λαμπροί και αγγελόμορφοι, είκοσι από δεξιά και είκοσι από αριστερά. -Κύριοι μου, φώναξε έκπληκτος ό άρχοντας, πώς μπήκατε σε σπίτι ανθρώπου αμαρτωλού;  ~
  -Εμείς οι σαράντα, πού βλέπεις, του απάντησαν εκείνοι, αντιπροσωπεύουμε τις λειτουργίες πού έγιναν για σένα στον φιλάνθρωπο Θεό. Μάς έστειλε Εκείνος, για να σε συνοδεύσουμε μέχρι την εκκλησίας. Πήγαινε μέσα χαρούμενος, χωρίς δισταγμό. Να, με τα πρεσβυτικά χέρια συμπληρώθηκαν οι σαράντα λειτουργίες, πού έγιναν για να ενωθεί ό Χριστός μαζί σου και να κατοικήσει στην καρδιά σου.
Ύστερα από’ αυτά, ό άρχοντας μοίρασε την περιουσία του σε ευλαβείς ιερείς, για να γίνουν λειτουργίες «υπέρ αφέσεως των αμαρτιών αυτού», διακηρύσσοντας πώς οι θείες λειτουργίες και οι αγαθοεργίες μπορούν να ανεβάσουν την ψυχή του ανθρώπου από τα καταχθόνια στα επουράνια.
Εἶναι ἡ μέγιστη καὶ πιὸ ἰσχυρὴ προσευχή καθὼς ἀποτελεῖ συμμετοχὴ στὴν προσευχὴ καὶ τὴ θυσία τοῦ Χριστοῦ. Ὁ ἅγιος Κύριλλος Ἱεροσολύμων διδάσκει σχετικά: «Μέγιστη ὠφέλεια πιστεύουμε ὅτι θὰ λάβουν αὐτοί, γιὰ τοὺς ὁποίους δεόμαστε κατὰ τὴν ἁγία καὶ φοβερὴ θυσία τῆς Θείας Λειτουργίας, ἀκόμα κι ἂν εἶναι ἁμαρτωλοί, ἀφοῦ Χριστὸν ἐσφαγιασμένον ὑπὲρ τῶν ἡμετέρων ἁμαρτημάτων προσφέρομεν ἐξιλεούμενοι ὑπὲρ αὐτῶν τε καὶ ἡμῶν τὸν φιλάνθρωπον Θεόν». Καὶ ὁ ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος: «Δὲν νομοθέτησαν τυχαία οἱ Ἀπόστολοι νὰ μνημονεύουμε κατὰ τὰ φρικτὰ μυστήρια (Θεία Λειτουργία) τοὺς κεκοιμημενούς. Γνωρίζουν ὅτι εἶναι πολὺ μεγάλη ἡ ὠφέλεια γι’ αὐτούς».
Ἡ ἐμπειρία μαρτυρεῖ γιὰ τὴ δύναμη αὐτῆς τῆς προσευχῆς, ποὺ δὲν εἶναι «ἀτομικὴ προσευχὴ» ἀλλὰ ἡ προσευχὴ ὁλόκληρης τῆς Ἐκκλησίας.
Πηγή: www.osiaeirini.gr
Σαρανταλείτουργο « υπέρ αναπαύσεως»
Ο ΓΕΡΟ-ΔΑΝΙΗΛ ο αγιορείτης (1929), ο σοφός ησυχαστής των Κατουνακίων, έχει καταχωρισμένο ατά χειρόγραφά του και το ακόλουθο περιστατικό, πού συνέβη το 1869 στην πατρίδα του, τη Σμύρνη.
Κάποιος ενάρετος χριστιανός κάλεσε στα τελευταία της ζωής του τον πνευματικό του παπα-Δημήτρη και του είπε:
Εγώ σήμερα πεθαίνω. Πες μου, σε παρακαλώ, τι πρέπει νά κάνω την κρίσιμη τούτη ώρα;
Ό ιερέας, γνωρίζοντας την αρετή του και τη μυστηριακή προετοιμασία του, του πρότεινε το έξης:
Δώσε εντολή νά σόι κάνουν μετά το θάνατό σου τακτικό σαρανταλείτουργο σ’ ένα εξωκλήσι.
‘Έτσι κι έγινε. Ό κυρ-Δημήτρης – αυτό ήταν το όνομά του – άφησε εντολή στο γιο του νά κάνει μετά την κοίμησή του σαρανταλείτουργο.
Κι εκείνος, υπακούοντας στην τελευταία επιθυμία του καλού του πατέρα, ανέθεσε χωρίς καθυστέρηση την εκτέλεση της στον παπα-Δημήτρη.
Ο σεμνός λευίτης δέχτηκε νά κάνει το σαρανταλείτουργο, πού ο ίδιος είχε προτείνει στο μακαρίτη, και αποσύρθηκε για όλο αυτό το διάστημα στο εξωκλήσι των άγίων Αποστόλων.
Οι τριάντα εννέα λειτουργίες έγιναν απρόσκοπτα. Η τελευταία έπρεπε νά γίνει ήμέρα Κυριακή.
Το βράδυ όμως του Σαββάτου πιάνει τον παπά ένας δυνατός πονόδοντος και τον αναγκάζει νά επιστρέψει ατό σπίτι του.
Η πρεσβυτέρα του πρότεινε νά βγάλει το δόντι, μα εκείνος αρνήθηκε, γιατί έπρεπε την επόμενη νά τελέσει την τελευταία λειτουργία. τα μεσάνυχτα ο πόνος κορυφώθηκε, και τελικά ο παπάς αναγκάστηκε νά βγάλει το δόντι.
Επειδή όμως παρουσιάστηκε αιμορραγία, ανέβαλε την τελευταία λειτουργία για τη Δευτέρα.
Στο μεταξύ, το απόγευμα του Σαββάτου, ο Γεώργιος, ο γιος του μακαριστού Δημητρίου, ετοίμασε μερικά χρήματα για τον κόπο του ιερέα, με σκοπό νά του τα δώσει την επόμενη μέρα.
Τα μεσάνυχτα ξύπνησε για νά προσευχηθεί. ‘Ανακάθισε στο κρεβάτι κι άρχισε νά φέρνει ατό νου του τις αρετές, τα χαρίσματα και τα σοφά λόγια του πατέρα του. Κάποια στιγμή πέρασε απ’ το μυαλό του ή ακόλουθη σκέψη: «Άραγε ωφελούν τα σαρανταλείτουργα τις ψυχές των κεκοιμημένων, ή τα καθιέρωσε ή εκκλησία για παρηγοριά των ζώντων;»
Τότε ακριβώς τον πήρε ένας ελαφρός ύπνος, και είδε πώς βρέθηκε σε μια πεδιάδα με ομορφιά απερίγραπτη. «Ένιωθε ανάξιο τον εαυτό του νά βρίσκεται σε τέτοιον ιερό και παραδεισένιο χώρο. Μπροστά του απλωνόταν ένα απέραντο και κατάφυτο περιβόλι, πού μοσχοβολούσε με μίαν ανέκφραστη ευωδία.
Αυτός οπωσδήποτε θα είναι ο παράδεισος!», μονολόγησε. «Ω, τι μακαριότητα περιμένει όσους ζουν ενάρετα στη γη!»
Εξετάζόντας έκπληκτος τα υπερκόσμια κάλλη, είδε ένα λαμπρό ανάκτορο με έξοχη αρχιτεκτονική χάρη, ενώ οι τοίχοι του έλαμπαν απ’ τα διαμάντια και το χρυσάφι. «Η αμορφία του ήταν ανέκφραστη.
Πλησιάζει πιο κοντά, και τότε – τι χαρά! – βλέπει στην πόρτα του παλατιού τον πατέρα του ολοφώτεινο και λαμπροφορεμένο.
Πώς βρέθηκες εδώ, παιδί μου; τον ρωτάει με πραότητα και στοργή. Ούτε κι εγώ ξέρω, πατέρα.
Καταλαβαίνω πώς δεν είμαι άξιος γι’ αυτόν τον τόπο. ‘Αλλά πες μου, πως τα περνάς εδώ; πως ήρθες;
Τίνος είναι αυτό το παλάτι;
Ή φιλανθρωπία του ΣΩΤΗΡΟΣ Χριστού με τις πρεσβείες της Παναγίας, πού της είχα ιδιαίτερη ευλάβεια, με αξίωσε νά καταταχθώ σ’ αυτό το μέρος. «Ήταν μάλιστα νά μπω σήμερα μέσα στο παλάτι ο οικοδόμος όμως, πού το χτίζει, πέρασε μία ταλαιπωρία- έβγαλε απόψε το δόντι του – κι έτσι δεν τέλειωσαν οι σαράντα μέρες της οικοδομής του. Για το λόγο αυτό θα μπω αύριο.
‘Ύστερα απ’ αυτά ο Γεώργιος ξύπνησε δακρυσμένος και έκπληκτος, αλλά και με απορίες.
Πέρασε την υπόλοιπη νύχτα αναπέμποντας αίνους και δοξολογίες ατό Θεό. το πρωί, μετά τη θεία λειτουργία, πήρε πρόσφορα, νάμα και αγνό κερί και ξεκίνησε για το εξωκλήσι των άγίων Απόστολων. ο παπα-Δημήτρης τον υποδέχθηκε με χαρά:
Τώρα μόλις τελείωσα κι εγώ τη θεία λειτουργία. ‘Έτσι ολοκληρώθηκε το σαρανταλείτουργο. Αυτό το είπε για νά Μην τον λυπήσει.
Ο επισκέπτης τότε του διηγήθηκε το νυχτερινό του δράμα.
Όταν έφτασε στο σημείο πού ο πατέρας του δεν μπήκε στο παλάτι, γιατί ο οικοδόμος έβγαλε το δόντι του, ο παπα-Δημήτρης ένιωσε φρίκη, αλλά και θαυμασμό.
Εγώ είμαι, αγαπητέ μου, ο οικοδόμος πού εργάστηκε στην οικοδομή του παλατιού, είπε με χαρά.
Σήμερα δεν λειτούργησα, γιατί έβγαλα το δόντι μου. θα λειτουργήσω όμως τη Δευτέρα, κι έτσι θα ολοκληρώσω το πνευματικό παλάτι του πατέρα σου.
Θαύματα και αποκαλύψεις από τη Θεία Λειτουργία
(Έκδοση Ιεράς Μονής Παρακλήτου Αττικής)

*** ~* ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ στη . ΑΤΤΙΚΗ … Ν. Πέραμο , Μάνδρα , Μαγούλα  Τετάρτη 15-11-2017 :
Πλημμύρες στην ίδια περιοχή 1977 ,1996,1999, 2015  και 2017
H χειρότερη πλημμύρα στην Αττική έγινε  το 1857  .-
Το 1961 πλημμύρες με  43 νεκρούς , το  1996  με 2 νεκρούς …
Πλημμύρες που έγιναν στην Αττική : το 1961  με 41 νεκρούς , 2-11-1977 με 37 νεκρούς , , 21-10-1994 με 9 νεκρούς , 22-10-2013  με μία νεκρή , 25-10-2014 
~ 15-11-2017 με 16  νεκρούς και δύο αγνοούμενους ;
~**  Πλημμύρες βιβλικές καταστροφές Μαγούλα, Μάνδρα,, Ν. Πέραμος Αττικής  15/11/2017: https://youtu.be/3V8ocrN36WU  .-
~** Πλημμύρες στην Δ. Αττική 15/11/2017 με πλέον των 15 νεκρών και δύο 2  αγνοούμενους : https://youtu.be/2NKrppwQUUE .-
~** Πλημμύρες στη Δ. Αττική  15/11/2015 Ν. Πέραμα , Μαγούλα , Μάνδρα: https://youtu.be/Kcrqjoj_Rf8  .-
~** ΠΛΗΜΜΎΡΕΣ  ΣΤΗ Δυτική Αττική  15/11/2017:
 https://youtu.be/_8hc0WYg7VA   .-

~**ΠΛΗΜΜΎΡΕΣ  ΣΤΗ Δυτική Αττική  15/11/2017:
https://youtu.be/yMDMGHnDdBo  .-
~**ΠΛΗΜΜΎΡΕΣ  ΣΤΗ Δυτική Αττική  15/11/2017:
https://youtu.be/iv0xKvGLNoU .-

~* Είναι χαρακτηριστικό ότι, η περιοχή της Δυτικής Αττικής άρχισε να ταλαιπωρείται με πλημμυρικά φαινόμενα από τη δεκαετία του ΄50. Ειδικότερα, πλημμύρες είχαν καταγραφεί το 1953, το 1963, το 1977, το 1978, το 1996, το 2003 κλπ. Η πρώτη προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων έγινε μετά το 1978. Ακολούθησε η αντιπλημμυρική μελέτη για την κατασκευή της Αττικής οδού και τα αντίστοιχα έργα. Ωστόσο η τραγωδία της Τετάρτης κατέδειξε ότι δεν ήταν αρκετά.
~* ΒΑΣΙΚΑ ΡΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ ΔΙΕΤΘΕΤΗΣΗ :
Δυτική Αττική: Σαρανταπόταμος (περιοχή Χαλυβουργικής), Μαύρη Ώρα, Αγίας Αικατερίνης, Αγίου Γεωργίου (Ασπρόπυργος), Νέα Περάμος, Μαυραντζάς (Μέγαρα), Εσχατιά (Μενίδι), Καναπίτσα, Χαϊδαρόρεμα και το ρέμα Περιστερίου.-
*** ΕΚΤΑΚΤΟ: Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ΝΕΚΡΩΝ από την ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ... Βιβλική καταστροφή Ν. Πέραμος , Μάνδρα , Μαγούλα Αττικής (ζουν  εφιαλτικές στιγμές ) ..επίσης ...Ελευσίνα , Ασπρόπυργος ... με δεκαπέντε 15  και ίσως περισσότερους νεκρούς ..     4 γυναίκες και   11  άντρες ... μέχρι ώρα  18.30 μ.μ.  και 17 τραυματίες ... 15/11/2017  ..  Πλημμύρες βιβλικές καταστροφές Μαγούλα, Μάνδρς, Ν. Πέραμος Αττικής  15/11/2017:
Βίντεο : https://youtu.be/3V8ocrN36WU  .-

~  Κι άλλοι νεκροί από την φονική κακοκαιρία στην περιοχή της Μάνδρας ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από την Πυροσβεστική, φτάνοντας συνολικά τους  δεκαπέντε 15 στον αριθμό και 17  τραυματίες .-
Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, η πρώτη νεκρή ήταν μια γυναίκα που βρέθηκε εγκλωβισμένη στο σπίτι της (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα), ενώ πριν από λίγα λεπτά το Πυροσβεστικό Σώμα ανακοίνωσε τον εντοπισμό κι άλλων δύο νεκρών ανδρών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής στο twitter «Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από οικία επί της οδού Αγαμέμνονος στη Μάνδρα Αττικής» ενώ ένας άλλος άνδρας, 65 ετών, βρέθηκε νεκρός στην οδό Λεωνίδα Στάμου της Μαγούλας, στον προαύλιο χώρο της οικίας του. Βίντεο : ~** Πλημμύρες στην Δ. Αττική 15/11/2017 με πλέον των 15 νεκρών: https://youtu.be/2NKrppwQUUE  .- 

~**Η ιστορία επαναλαμβάνεται
 Στις 14 Νοεμβρίου του 1896, 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε Αθήνα και Πειραιά, όταν μετά από μία ισχυρή δωδεκάωρη καταιγίδα, ξεχείλισε ο Κηφισός και πλημύρισε η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.
Στις 23 Νοεμβρίου 1925 μια καταιγίδα στον Πειραιά, άφησε πίσω της οκτώ θύματα και πολλά κατεστραμμένα σπίτια.
Στις 22 Νοεμβρίου 1934, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη δυνατή νεροποντή που έπνιξε το Νέο Φάληρο και το Μοσχάτο. Ισχυρή καταιγίδα την ίδια μέρα έπληξε τις περιοχές της Νέας Ιωνίας και της Νέας Φιλαδέλφειας προκαλώντας ζημιές σε δεκάδες σπίτια.
Στις 14 Οκτωβρίου 1955, είχαμε φονικές πλημμύρες στο Βόλο, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 27 άνθρωποι.
Στις 5 Νοεμβρίου 1961, η Αττική θρήνησε τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, όταν μετά από συνεχή χαλαζόπτωση που έμοιαζε περισσότερο με τυφώνα, πλημμύρισε ο Κηφισός στέλνοντας στο θάνατο 40 ανθρώπους. Το επίκεντρο της καταστροφής ήταν στο Μπουρνάζι. Ακόμη, 300 άτομα τραυματίστηκαν και 3.700 έμειναν άστεγοι ενώ πάνω από 4.000 σπίτια καταστράφηκαν. Μέσα σε οκτώ ώρες έπεσαν 114 χιλοστά βροχής και σε μία ώρα 40 χιλιοστά βροχής.
Στις 2 Νοεμβρίου 1977, η νεροποντή χτύπησε σε Αιγάλεω και Μοσχάτο. Ο απολογισμός 36 νεκροί, σχεδόν 2.000 υπόγεια σπίτια πλημμυρισμένα και αμέτρητες καταστροφές.
Σφοδρές πλημμύρες ευτυχώς χωρίς θύματα, είχαν καταγραφεί τον Νοέμβριο του 1977, στον Ασπρόπυργο όταν πλημμύρισε ο παραπόταμος του Αγίου Γεωργίου. Το 1981 πλημμύρισαν σε Αιγάλεω και Περιστέρι οι χείμμαροι Μάσχα, Προφήτη Δανιήλ και Δαφνόρεμα.
Τον Νοέμβριο του 1993 οι καταστροφικές πλημμύρες έπνιξαν κυριολεκτικά τη Βάρη, τη Βούλα και τη Γλυφάδα όταν πλημμύρισε το Λυκόρεμα. Σε διάρκεια πέντε ωρών, όπως θυμάται χαακτηριστικά ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, έπεσαν 64 χιλιοστά βροχής ενώ 2.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι.
Μετά την πλημμύρα του 1993, ο δήμος Βάρης άνοιξε τα ρέματα, έγινε ένα μεγάλο έργο αποχέτευσης των όμβριων υδάτων στην παραλία και έκτοτε η περιοχή δεν γνώρισε άλλες καταστροφές από πλημμύρες, σε αντίθεση με τη Βούλα και τη Γλυφάδα.
Στις 21 Οκτωβρίου 1994, ο Ποδονίφτης ξεχείλισε στην περιοχή της Νέας Ιωνίας και του Περισσού πνίγοντας 13 ανθρώπους ενώ ανυπολόγιστες ήταν οι υλικές ζημιές. Η δύναμη της βροχής ήταν τέτοια που μέσα σε 1,5 ώρα έπεσαν 70 χιλιοστά βροχής (τα 40 χιλιοστά σε μία ώρα). Πάνω από 500 οικογένειες έμειναν άστεγες, σχεδόν 400 σπίτια κατέρρευσαν και 4.000 πλημμύρισαν. Μεγάλες ζημιές υπέστη και το κτίριο του ΚΚΕ στον Περισσό όταν η λάσπη κατέστρεψε μέρος των ιστορικών αρχείων του κόμματος που βρίσκονταν στο υπόγειο του κτιρίου αλλά και τις ραδιοφωνικές εγκαταστάσεις του 902 και της Τυποεκδοτικής.
Τον Φεβρουάριο του 1995 έγινε η μεγάλη κατολίσθηση στη Μαλακάσα από τις συνεχείς βροχοπτώσεις. «Ενα ολόκληρο βουνό κατέβηκε προς τη θάλασσα» είπαν τότε οι ειδικοί. Δεν υπήρξαν θύματα, διεκόπη όμως η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και των τρένων του ΟΣΕ για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τον Ιανουάριο του 1996 το Θριάσιο Πεδίο έγινε απέραντη λίμνη και δύο άνθρωποι πνίγηκαν όταν ο Σαρανταπόταμος (που ξεκινάει από την περιοχή της Μάντρας και φτάνει μέχρι την Χαλυβουργική), υπερχείλισε και καθώς δεν είχε διέξοδο προς τη θάλασσα, έπνιξε κυριολεκτικά την περιοχή. Δεν ήταν όμως αυτή η πρώτη φορά. Ο Σαρανταπόταμος είχε επίσης πλημμυρίσει, το 1953, το 1977, το 1978 προκαλώντας μεγάλες ζημιές στην περιοχή του Θριάσιου Πεδιου ενώ το 1963 ο χείμαρος Σούρες είχε ξεχειλίσει πνίγοντας πάλι την περιοχή του Θριασίου.
Τον ίδιο χρόνο καταστροφικές πλημμύρες έγιναν στην Κόρινθο όταν υπερχείλισε ο ποταμός Ξηριάς και στην Ξάνθη διότι υπερχείλισαν οι ξηροπόταμοι της περιοχής. Το ίδιο συνέβη και στην Ήπειρο με τον ποταμό Λούρο, αλλά και στην Αθήνα όπου ο Κηφισός υπερχείλισε και μία υπόγεια διάβασή του μετετράπη σε ποτάμι. Υπήρξαν και ανθρώπινα θύματα.
Το 1997 και πάλι πλημμύρισαν οι συνήθεις περιοχές. Τα Λιόσια μετατράπηκαν σε λίμνη.
Το 1998, οι πλημμύρες έπληξαν πολλές περιοχές της χώρας από τον Έβρο έως τη Ναυπακτία, την Κέρκυρα, την Πάτρα και περιοχές της πρωτεύουσας (Ανω Λιόσια και Γλυφάδα).
Δείτε εδώ φωτογραφίες και βίντεο της πληγείσας περιοχής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών:
https://edcm.edu.gr/index.php/12-eidiseografia/213-plimmyra-dyt-attikis-protes-katagrafes-pms  .-  https://www.kolydas.gr/webtv .-Τράτσα Μάχη, Ολυμπία Λιάτσου

***  «Κρανίου τόπος» το νεκροταφείο Γαργαλιάνων από ανεμοστρόβιλο 
Σε «κρανίου τόπο» μετατράπηκε το νεκροταφείο Γαργαλιάνων μετά από ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή. Οι εικόνες είναι πραγματικά σοκαριστικές. Οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη και τη «βιβλική» καταστροφή που υπέστη το κοιμητήριο όπου αναπαύονται οι δικοί τους άνθρωποι. Τάφοι και μνήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και οι εικόνες που αντικρίζουν είναι τραγικές. Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, βρέθηκε στο χώρο του νεκροταφείου για να διαπιστώσει από κοντά την καταστροφή και μιλώντας στο gargalianoionline ανέφερε πως ο δήμος θα κάνει κάθε προσπάθεια για να κηρύξει την περιοχή σε έκτακτη ανάγκη.
Του Ηλία Γιαννόπουλου  Φωτογραφίες: Στυλιανός Πααγιωτόπουλος

***   ΠΡΟΣΟΧΗ! Και νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού...

~  Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης η ΕΜΥ.
 Αναλυτικά
Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.
 Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
 1. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (15-11-2017)
Το Ιόνιο, η Ηπειρος, η Δ. Στερεά, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, η Κ. Μακεδονία. Τη νύχτα θα επηρεαστούν επίσης οι Σποράδες και η Εύβοια και πιθανόν κατά διαστήματα και οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.
 2. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (16-11-2017)
κατά διαστήματα το Ιόνιο, όλα τα ηπειρωτικά, η Ευβοια, οι Σποράδες και πιθανόν τη νύχτα οι Δυτικές Κυκλάδες και η Δυτική Κρήτη.
 3. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (17-11-2017)
Πιθανόν η Ηπειρος μέχρι το πρωί. Το Ιόνιο (κυρίως νοτιότερα της Κέρκυρας), οι Σποράδες, η Ευβοια, οι Κυκλάδες, η Δυτική Κρήτη και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά (εκτός της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας).
 4. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (18-11-2017)
Αρχικά όλη η χώρα εκτός από την Ηπειρο και την Κέρκυρα. Μέχρι τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα ηπειρωτικά (εκτός από την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη)
 5. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (19-11-2017)
Πιθανόν μέχρι το μεσημέρι η Αν. Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Αν. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

***  Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ προκαλεί "ΣΕΙΣΜΟ" στον ΣΚΑΪ!  Έρχονται αποκαλύψεις...

~  Μη χάσετε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι την ενημερωτική εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα όπου θα βρεθεί καλεσμένος ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος.
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα κάνει αποκαλύψεις και θα ξεσπεπάσει για άλλη μια φορά το Δυτικόδουλο πολιτικό σύστημα της χώρας, το οποίο με κάθε τρόπο εμποδίζει την οικονομική αλλά και πολιτισμική ανάπτυξη των Ελλήνων.
Συντονιστείτε όλοι στον ΣΚΑΪ στις 12.00 το μεσημέρι την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.

*** Κινδύνεψαν επιβάτες του ΚΤΕΛ Αχαΐας στην Ελευσίνα 
 
Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα σήμερα το πρωί από την κακοκαιρία στην περιοχή της Ελευσίνας.
Οι εικόνες που βλέπετε από το Lamiareport.gr είναι από τον ανισόπεδο κόμβο του Θριασίου, ο οποίος πλημμύρισε με τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει σχεδόν μεχρι τη γέφυρα.
Τα αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν λίγο μετά τις 8:00' το πρωί με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν οδηγοί και επιβάτες.
Μεταξύ των εγκλωβισμένων οχημάτων και ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαΐας όπου οι πυροσβέστες έσπασαν το τζάμι για να βγάλουν τους επιβάτες.
Σε επικοινωνία που είχαμε με το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, τα δρομολόγια δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα αφού τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ του Νομού μας πάνε από την Αττική Οδό 

*** Κατάληψη στο Πολυτεχνείο από ομάδα αντιεξουσιαστών 
Την κατάληψη του Πολυτεχνείου ανακοίνωσαν πριν από λίγο, μέσω γνωστού σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου, ομάδα αντιεξουσιαστών των Εξαρχείων.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά θέλουν «να ακυρώσουν «τη διαδικασία που επιτρέπει σε υπουργούς, πρωθυπουργούς και ανθρώπους που προστατεύονται πίσω από τους πάνοπλους φασίστες της ΕΛΑΣ, να καταθέτουν στεφάνια.»
Επίσης, σημειώνουν ότι η κατάληψη «γίνεται σε αλληλεγγύη με τους αγώνες για την ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας μελών του Επαναστατικού Αγώνα».
Έξω από το Πολυτεχνείο, πάντως, βρίσκονται ήδη άτομα της Νεολαίας του ΚΚΕ και η αστυνομία δεν αποκλείει να υπάρξουν συμπλοκές σε μια αντιπαράθεση με τους καταληψίες.
Η αστυνομία παρακολουθεί με προσοχή τα όσα γίνονται  cnn.gr

*** Κλειστή η Αθηνών- Κορίνθου ανά τμήματα και στα δύο ρεύματα 
Με τεράστια δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ε.Ο. Αθηνών- Κορίνθου αφού πολλά είναι τα οχήματα που έχουν ακινητοποιηθεί στο σημείο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στο ύψος των διυλιστηρίων και η κυκλοφορία γίνεται από παρακαμπτήριους οδούς.
Από την τροχαία υπάρχει έκκληση οι οδηγοί των οχημάτων να μην επιλέγουν τη συγκεκριμένη οδό και να κινούνται από την Αττική Οδό.

***  ΟΠΕΚΕΠΕ: Πριν από τις γιορτές κλείνουν οι πληρωμές του 2017 
«Καλά Χριστούγεννα» αναμένεται να κάνουν φέτος χιλιάδες παραγωγοί στους οποίους πρόκειται να καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ το συνολικό ποσό των 1,2 δισ. ευρώ περίπου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γεωργίας Μπόχτη στην "Ύπαιθρο Χώρα".
Όπως σημειώνεται, "στον Οργανισμό υπάρχει μεγάλη βεβαιότητα για την ομαλή εκτέλεση του χρονοδιαγράμματος πληρωμής των ενισχύσεων του 2017, εντός του τρέχοντος έτους, καθώς, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της «ΥΧ», στοχεύει στην πληρωμή των δικαιούχων πριν από την περίοδο των εορτών. Μάλιστα, το χρονικό διάστημα για την καταβολή των ενισχύσεων προσδιορίζεται από τις 18 έως τις 20 Δεκεμβρίου.
  Δικαιώματα Βασικής Ενίσχυσης & Πρασίνισμα
Ειδικότερα, οι κάτοχοι Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης (ΔΒΕ) θα πληρωθούν το υπόλοιπο 30% της αξίας τους, με το ποσό συνολικά να ανέρχεται σε 310 εκατ. ευρώ.
Τα νέα ΔΒΕ, συνολικής αξίας 50 εκατ. περίπου, τα οποία και θα δοθούν μέσω του εθνικού αποθέματος στους νέους δικαιούχους, θα πληρωθούν στο 100% της αξίας τους.
Το σύνολο του ποσού των 520 εκατ. ευρώ που διατίθεται για το Πρασίνισμα θα μοιραστεί σε όλους τους δικαιούχους, παλιούς και νέους. Ο υπολογισμός του, αλλά και των υπόλοιπων ενισχύσεων, αναμένεται να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των 50.000 παραγωγών, οι οποίοι δεν πληρώθηκαν στην προκαταβολή, επειδή το ποσό πληρωμής ήταν μικρότερο από 250 ευρώ.
  Ενίσχυση για γεωργούς νεαρής ηλικίας
Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η επεξεργασία των στοιχείων των 62.000 αιτούντων.  Με βάση, όμως, τα περσινά δεδομένα, αναμένεται να διατεθεί συνολικά το ποσό των 16 εκατ. περίπου στους δικαιούχους γεωργούς νεαρής ηλικίας.
  Εξισωτική αποζημίωση
Στα 230 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό της εξισωτικής αποζημίωσης που θα διατεθεί στους 370.000 δικαιούχους. Τα περισσότερα χρήματα, 148 εκατ. ευρώ, διοχετεύονται στις ορεινές περιοχές, ενώ τα υπόλοιπα 82 εκατομμύρια θα «μείνουν» στα πεδινά.
  Βιολογική γεωργία
Ευχάριστα είναι τα νέα για τους 11.500 περίπου παραγωγούς που εντάσσονται στα δύο μέτρα (11.1.1 και 11.1.2) της βιολογικής γεωργίας, καθώς θα πληρωθούν το σύνολο της ενίσχυσης που τους αντιστοιχεί, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 55 εκατ. ευρώ.
  Βιολογική κτηνοτροφία
Αντίθετα, ούτε ένα ευρώ δε θα πληρωθεί για τα αντίστοιχα μέτρα βιολογικής κτηνοτροφίας, καθώς η διαδικασία ένταξης όχι μόνο δεν ολοκληρώνεται, αλλά φαίνεται ότι χρειάζεται επανασχεδιασμό. Δυστυχώς, οι κτηνοτρόφοι θα υποστούν τις συνέπειες του πρόχειρου αρχικού σχεδιασμού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος και οδήγησε σε αδυναμία ένταξής τους στα μέτρα. Εν αναμονή της νέας ΥΑ λοιπόν, προς γνώση και συμμόρφωση, ελπίζουμε.
  Κομφούζιο
Η επεξεργασία των αιτημάτων ένταξης στο μέτρο (10/1/08) ολοκληρώνεται και αυτό σημαίνει ότι οι περίπου 1.800 δικαιούχοι θα πληρωθούν την ενίσχυση που τους αναλογεί, στο σύνολο των 1,7 εκατ. ευρώ".

*** Διέρρηξαν αυτοκίνητο και βρήκαν μόνο έγγραφα 
Μόνο χαρτιά βρήκαν στα όσα αφαίρεσαν από αυτοκίνητο τη Δευτέρα το απόγευμα δύο τοξικομανείς, ενώ μέσα σε 24 ώρες συνελήφθησαν από την Αστυνομία.
Ένας 39χρονος χρόνιος τοξικομανής και μία 23χρονη παραβίασαν την κλειδαριά αυτοκινήτου 38χρονου, το οποίο είχε σταθμεύσει κάτω από το σπίτι του. Αφαίρεσαν δε ένα τσαντάκι μέσης και ένα χαρτοφύλακα που περιείχε προσωπικά έγγραφα του κατόχου του αυτοκινήτου.
Από την έρευνα της Αστυνομίας, όμως, προέκυψαν τα στοιχεία των δραστών και το απόγευμα της Τρίτης, συνελήφθησαν στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.

*** Δημοπρατήθηκε έργο για παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο 
Ετοιμάζονται οι προτάσεις έργων για την κατανομή του ΠΔΕ στη Μεσσηνία
 Το έργο συντήρησης και βελτίωσης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας δημοπρατήθηκε χθες από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.
Παράλληλα, από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας έχει ξεκινήσει η επεξεργασία προτάσεων έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει γίνει, στη Μεσσηνία θα διατεθούν από το ΠΔΕ 600.000 ευρώ για αθλητικές εγκαταστάσεις και 5.100.000 ευρώ για το οδικό δίκτυο.
  Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου έχει προχωρήσει στην αποδοχή αυτών των χρηματοδοτήσεων και τώρα γίνεται επεξεργασία των προτάσεων για τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν. Η πρόταση κατανομής των πιστώσεων εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη για να τεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο εντός του Δεκεμβρίου.
Σε ό,τι αφορά το οδικό δίκτυο, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, σημείωσε ότι οι ανάγκες που υπάρχουν είναι σημαντικές και θα προβλεφθούν παρεμβάσεις μεγάλης αλλά και μικρότερης κλίμακας.
Βασικό κριτήριο επιλογής θα είναι η αναγκαιότητα και η σκοπιμότητα του κάθε έργου, ενώ οι μελέτες για την εκτέλεση στο μεγαλύτερο βαθμό θα αντιμετωπισθούν από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Στόχος είναι οι πόροι να απορροφηθούν μέσα στο 2018.
  Επαρχιακό δίκτυο
Την Τρίτη δημοπρατήθηκε έργο που αφορά παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο οι οποίες συνδέονται με την οδική ασφάλεια. Το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας αποτελείται από 38 δρόμους (8 πρωτεύοντες), συνολικού μήκους περίπου 840 χλμ. Οι δε Τεχνικές Υπηρεσίες κρίνουν ότι το οδικό αυτό δίκτυο είναι παλιό, τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά στα περισσότερα τμήματά του είναι εκτός προδιαγραφών και παρουσιάζει πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα οι εργασίες αποκατάστασης να απαιτούν μεγάλες δαπάνες.
Κατά προτεραιότητα και με την προϋπόθεση ότι μέχρι την έναρξη της εργολαβίας δε θα προκύψει άλλη έκτακτη ανάγκη, οι εργασίες που θα ζητηθούν να εκτελεστούν στις θέσεις του οδικού δικτύου που θα υποδειχθούν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, είναι οι εξής: Επειδή σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου έχουν διαπιστωθεί βλάβες στο οδόστρωμα λόγω της μη σωστής απορροής των ομβρίων υδάτων εκ του υφιστάμενου δικτύου απορροής (βουλωμένα φρεάτια, οχετοί, μπαζωμένες τάφροι από φερτά ή από παρόδιες ιδιοκτησίες), για την κατά  το δυνατόν αποκατάσταση του προβλήματος αυτού θα πρέπει να γίνουν τα εξής: Καθαρισμός των υφιστάμενων οχετών (από φερτά, βλάστηση, ακόμα και από υπάρχουσες σωληνώσεις άρδευσης ή άλλα εμπόδια κ.λπ.), καθώς και των εισόδων και εξόδων αυτών. Όπου διαπιστωθεί, μετά τον καθαρισμό, ότι τα τεχνικά εισόδου και εξόδου των οχετών έχουν υποστεί φθορές, θα επισκευάζονται κατάλληλα, με οπλισμένο σκυρόδεμα, ώστε να λειτουργούν αποδεκτά, ενώ θα κατασκευάζεται επενδεδυμένη τάφρος σε ικανό μήκος και με κατάλληλη κατά μήκος κλίση για την καθοδήγηση των ομβρίων προς το φρεάτιο.
Επιπλέον, στο πλαίσιο αποκατάστασης της ομαλής απορροής των ομβρίων θα καθαριστούν από φερτά και βλάστηση επενδεδυμένες ή χωμάτινες τάφροι και τα ερείσματα εκατέρωθεν των οδών.
Τέλος, εφόσον έκτακτες συνθήκες το επιβάλλουν (λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων), για την αποκατάσταση της ασφάλειας του οδικού δικτύου, και έπειτα από εντολή της Τεχνικής Υπηρεσίας, ο ανάδοχος που θα αναλάβει το έργο υποχρεούται να προβεί στην εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας απαιτηθεί, όπως άρση καταπτώσεων, κατασκευή τοίχου, συρματοκιβωτίων, τοποθέτηση προσωρινής εργοταξιακής σήμανσης κ.λπ.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 χρόνων του ΜΕΘ 
Εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων συνεχούς παρουσίας του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή, 19 Νοεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο χώρο του στο Πάρκο του ΟΣΕ.
Όσο για το πρόγραμμα, έχει ως εξής:
-Παρουσίαση του βιβλίου του εξαίρετου νέου συγγραφέα Ξενοφώντα Φουρναράκου με τίτλο «Εγχειρίδιο Ελεύθερης Σκέψης». Ομιλητές θα είναι οι: Σταύρος Τσαγκαράκης - καθηγητής Φιλολογίας, συγγραφέας, Κώστας Γαζούλης - δημοσιογράφος, Νίκος Σταυρόπουλος - ιατρός, συγγραφέας, μέλος του Δ.Σ. του ΜΕΘ.
-ΜΕΘ 40 χρόνια θέατρο, 40 χρόνια πολιτισμός. Μια πορεία που ξεκίνησε από μακριά με στόχο να πάει ακόμη μακρύτερα. Κεντρικοί ομιλητές: Θανάσης Παντές - δημοσιογράφος, συγγραφέας, Θεόδωρος Σινάνης - ιστορικός πρόεδρος του ΜΕΘ.
Υπενθυμίζεται ότι η εκδήλωση αυτή αποτελεί τμήμα της εκστρατείας για τη δυνατότητα πρόσβασης στο Κάστρο της Καλαμάτας σε όλους. «Αν ενώσουμε τις φωνές μας, θα τα καταφέρουμε» σχολιάζεται χαρακτηριστικά από τους διοργανωτές.

*** Ολοκληρώνεται η πεζοδρόμηση στην Ιατροπούλου 
Από τη Σιδηροδρομικού Σταθμού έως τη Νέδοντος
 Η έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της οδού Ιατροπούλου, από την οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού έως τη Νέδοντος, θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας.
Με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας προτείνεται η ολοκλήρωση της πεζοδρόμησης του υπολοίπου τμήματος της οδού Ιατροπούλου (από την οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού μέχρι την οδό Νέδοντος), μήκους 140 περίπου μέτρων και πλάτους 10 μέτρων, με την οποία ολοκληρώνεται και τυπικά ένας σημαντικός πεζόδρομος στην καρδιά του κέντρου της πόλης, συνολικού μήκους 250 μέτρων.
Σκοπός της πεζοδρόμησης και του υπολοίπου τμήματος της οδού Ιατροπούλου είναι η απόδοση στον πολίτη όσο το δυνατόν μεγαλύτερων επιφανειών δημόσιου χώρου, που θα καθίσταται ελκυστικός στο χρήστη και φιλικός στο περιβάλλον, ενισχύοντας συγχρόνως και τονώνοντας την ανάπτυξη της αστικής αυτής περιοχής. Η δημιουργία του πεζόδρομου θα εξασφαλίζει τον ασφαλή και άνετο περίπατο των πολιτών, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη δράσεων στην περιοχή εξυπηρετώντας με αυτό τον τρόπο το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.
Η πρόταση προβλέπει ελεύθερη ζώνη όδευσης πεζών πλάτους 3,50 μ., αλλά συγχρόνως επιτρέπει και σε οχήματα κοινής ωφέλειας και εκτάκτου ανάγκης (όπως ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, ειδικά οχήματα ΔΕΥΑΚ, οχήματα μεταφοράς ατόμων με αναπηρία κ.λπ..) να διέρχονται σε περίπτωση ανάγκης, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Η πεζοδρόμηση της οδού Ιατροπούλου δε δυσχεραίνει τις μετακινήσεις στην πόλη, δεν επηρεάζει τα μέσα Μαζικής Μεταφορά, αφού δε διέρχονται από αυτήν.  Α.Π.

***  Αν το σύνολο των λευκών ψηφοδελτίων είναι 50% +1 τότε όλοι οι υποψήφιοι χάνουν το δικαίωμα υποψηφιότητας τους! ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ...

~  Λέει το ανυπόστατο mail που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ξανά:
 Αν το σύνολο των λευκών ψηφοδελτίων είναι 50% +1 τότε όλοι οι υποψήφιοι χάνουν το δικαίωμα υποψηφιότητας τους!!! ΜΕ ΛΕΥΚΟ 50%+1 ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ…ΟΛΟΙ ΛΕΥΚΟ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΑΥΤΟ? ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ? ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ? ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΟΛΟΙ ΛΕΥΚΟ ….
 Τα ψηφοδέλτια τα διακρίνουμε σε έγκυρα, άκυρα και λευκά. Το κάθε ένα από αυτά τα ψηφοδέλτια έχει την δικιά του αρίθμηση κατά την εξαγωγή τους από την κάλπη. Τα έγκυρα εκφράζουν την επιλογή προτάσεων που δίδουν τα εκάστοτε πολιτικά κόμματα. Τα άκυρα εκφράζουν κάποια παραβίαση των παραπάνω αρχών και τέλος η λευκή ψήφος αποτελεί αρνητική ή ουδέτερη πολιτική τοποθέτηση απέναντι στις προτεινόμενες προτάσεις των κομμάτων.
 Τι συμβαίνει στην περίπτωση που οι λευκές ψήφοι αποτελούν το 50% συν 1 του εκλογικού σώματος;
 Όταν το 50% συν ένα του εκλογικού σώματος επιλέξει την λευκή ψήφο τότε υπάρχει πρόβλημα αντιπροσώπευσης και έκφρασης του κυρίαρχου λαού από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς.
 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με βάση την αρχή της Δεδηλωμένης (δήλωση της βούλησης του λαού), της Λαϊκής Κυριαρχίας και την αρχή της Ισότητας της ψήφου πρέπει να διαλύσει τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς, να ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση και να δώσει εντολή σχηματισμού νέων πολιτικών σχηματισμών προκειμένου να εκφράσουν την λαϊκή βούληση.
 Παράδειγμα: 1) Έστω ότι έχουμε τις Α,Β,Γ,Δ και Ε πέντε προτάσεις προς ψήφιση (η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με βάσει ΠΔ 96/2007 το οποίο ισχύει και σήμερα) και υπάρχει το δικαίωμα της λευκής ψήφου από τους εκλογείς. Ο αριθμός των εκλογέων είναι εκατό (100) άτομα. Από τα αποτελέσματα της ψηφοφορία προκύπτει ότι οι πενήντα ένας (51) ψήφισαν λευκό και 30 την Α πρόταση, 10 την Β, 5 την Γ , 2 την Δ, 1 την Ε και 1 άκυρο. Η πλειοψηφία των εκλογέων (51%) ψήφισε λευκό ( πλειοψηφικό σύστημα) και το λευκό αποτελεί συνειδητή επιλογή (και όχι αδιαφορία γιατί αυτή εκφράζεται από την αποχή ) που εκφράζει αρνητική ή ουδέτερη στάση τόσο απέναντι στις παραπάνω πέντε προτάσεις όσο και σε αυτούς που τις εκφράζουν. Τότε οι παραπάνω, αφού έχουν απολέσει την νομιμοποίηση τους να μιλούν εκ μέρους της πλειοψηφίας, πρέπει να αποσυρθούν (γιατί ανάλογη χρήσης έχουν και τα λευκά όταν έχουν μικρό ποσοστό, επίσης δεν υπάρχει εκπρόσωπος του λευκού) γιατί αυτό είναι το σαφές μήνυμα της λευκής ψήφου. Στη συνέχεια πρέπει να γίνουν ζυμώσεις, καταγραφή τάσεων και επιλογή (π.χ. δημοψηφίσματα) για το τι ζητάει η πλειοψηφία των εκλογέων και να διαμορφωθούν νέες προτάσεις που θα περικλείουν αυτές τις τάσεις της πλειοψηφίας Οι εκπρόσωποι αυτών των προτάσεων πρέπει να μπορούν να εκφράσουν την πλειοψηφία.
 Παράδειγμα: 2) Σε σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Πρώτο Τμήμα) , που αφορά την υπόθεση Πασχαλίδη, Κουτμερίδη και Ζαχαράκη κατά Ελλάδος αρ. απόφασης: Ν Φ092.22-2512-1/1 10/4/2008 στο κεφάλαιο Εφαρμογή στην παρούσα υπόθεση και στην παράγραφο 32 αναφέρεται ΄΄ Περαιτέρω , το Δικαστήριο …..σώματος. Ειδικότερα, επιλέγοντας το λευκό ψηφοδέλτιο, ένα μέρος του εκλογικού σώματος της μείζονος εκλογικής περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας επιθυμούσε να εκφράσει την αποκήρυξη όλων των πολιτικών σχηματισμών.΄΄ Όλη η απόφαση στο http://www.nsk.gr/edad/ee474.pdf. Δηλαδή, σύμφωνα με τα παραπάνω, η λευκή ψήφος αποκηρύσσει όλα τα πολιτικά κόμματα. Όταν το ποσοστό της λευκής ψήφου υπερβαίνει το 50% συν 1 του εκλογικού σώματος τότε μήπως διαλύονται τα πολιτικά κόμματα;
 Αν στο Σύνταγμα α.41 παρ. 1΄΄ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δύναται να διαλύσει την Βουλή εάν αυτή ευρίσκεται εν προφανή δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα………΄΄ στην άνω περίπτωση που σε μεγάλο ποσοστό (50% συν 1) του εκλογικού σώματος αποκηρύσσει, με την ψήφο του, τα πολιτικά κόμματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως ρυθμιστής του πολιτεύματος – αρχηγός της πολιτείας (α30 παρ.1 του Συντάγματος ) θα πρέπει να διαλύσει όλα τα κόμματα (αρχή της λαϊκής κυριαρχίας).
 Στο α. 52 του Συντάγματος αναφέρει περί της ΄΄Γνήσια και ανόθευτη εκδήλωσης της λαϊκής κυριαρχίας΄΄ και αφορά την πληροφόρηση του λαού από τα ΜΜΕ. Ο λαός είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΣ για την δύναμη της λευκής ψήφου. Οι δημοσιογράφοι είναι επιλήσμονες των καθηκόντων τους έναντι στον ελληνικό λαό γιατί ο τελευταίος είναι εντελώς απληροφόρητος για την δύναμη της λευκής ψήφου.
 Η λευκή ψήφος αποτελεί την μεγαλύτερη, δημοκρατικότερη και κυρίως ουσιαστικότερη μορφή διαμαρτυρίας στα δημοκρατικά καθεστώτα. Η λευκή ψήφος είναι πολιτική απόφαση που αποκηρύσσει το πολιτικό σκηνικό και στην εκλογική διαδικασία έχει την μορφή πολιτειακού δημοψηφίσματος.
 Αν δεν ισχύουν τα παραπάνω, τι νόημα θα είχε η επιλογή της λευκής ψήφου από το εκλογικό σώμα και ποια θα ήταν η ουσία της στην εκλογική διαδικασία με βάσει των αρχών της δεδηλωμένης και της λαϊκής κυριαρχίας ; Μήπως ο πολίτης – εκλογεύς ασκώντας το ανώτερο δημοκρατικό του δικαίωμα, συμμετέχοντας με την ψήφο του στις εκλογές, επιλέγοντας λευκό ουσιαστικά η ψήφος του είναι υποδεέστερη και άνευ σημασία για το εκλογικό σώμα καταπατώντας την αρχή της ισότητας; Θα έπρεπε τότε να υπάρχουν μόνο τα έγκυρα και τα άκυρα ψηφοδέλτια που σημαίνει ότι θα έπρεπε υποχρεωτικά να υιοθετήσουμε μία από τις επιλογές που δίδουν τα πολιτικά κόμματα χωρίς δικαίωμα άλλης επιλογής, όπως γίνεται ουσιαστικά σήμερα γιατί ποτέ δεν άνοιξε η συζήτηση για τις δυνατότητες που προσφέρει στο εκλογικό σώμα η λευκή ψήφος. Το Σύνταγμα της Ελλάδος προστατεύει τον κυρίαρχο λαό και το Δημοκρατικό πολίτευμα και όχι το status quo (ηγεμονία) των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων τους.
 Στα δημοκρατικά πολιτεύματα λοιπόν έχει προβλεφθεί το πώς ο κυρίαρχος λαός έχει την δυνατότητα να απαλλαγεί από τους πολιτικούς σχηματισμούς και τους υποψηφίους αυτών βοηθώντας στην εξέλιξη του πολιτικού μας συστήματος. Αν οι τυχόν ομάδες πίεσης (Τράπεζες, Εκδότες, ΜΜΕ, Βιομήχανοι κ.ά.) έχουν βρεθεί πάνω από το πολιτικό σύστημα και αυτό εκτελεί εντολές τους πώς αλλιώς μπορεί ο κυρίαρχος λαός να απεγκλωβιστεί ειρηνικά από όλα αυτά; Όταν το πολιτικό σκηνικό συνολικά είναι κατώτερο σε πολιτικές, αξίες και ήθος από την κοινωνία δεν θα πρέπει να μπορεί να απαλλαγεί από αυτό ή θα πρέπει και η κοινωνία να γίνει σαν και αυτούς; Στη Δημοκρατία μόνο επιλέγεις δεν μπορείς να απορρίπτεις;
 Οι πολιτικοί σήμερα είναι αυτοί που ουσιαστικά ασκούν την νομοθετική, εκτελεστική και ελεγκτική εξουσία και όπως είναι φανερό, αν το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο, δεν υπάρχει πιθανότητα τιμωρίας πολιτικών προσώπων ή επιχειρηματιών. Η λευκή ψήφος έχει την δυνατότητα να ΄΄καθαρίσει΄΄ το παρακμάζον πολιτικό σύστημα και να δώσει την δυνατότητα στον κυρίαρχο λαό να θέσει νέους κανόνες διακυβέρνησης.
 Είναι ευκαιρία να διδάξουμε δημοκρατία όλο τον κόσμο και να τους αποδείξουμε ότι στη Δημοκρατία οι λαοί δεν εγκλωβίζονται σε ΄μέτριες΄ από το σύστημα προτεινόμενες επιλογές αλλά μπορούν να τις αποσύρουν και να αναζητούν αυτό που τους εκφράζει.
 Εκπομπή για τη λευκή ψήφος δεν έχει γίνει ποτέ, γιατί;
===================================================================================
 Ας δούμε όμως τι λέει ο εκλογικός νόμος:
 Εκλογικό σύστημα
 Σύμφωνα με το εκλογικό σύστημα, για να εισέλθει ένας συνδυασμός ή ένας μεμονωμένος υποψήφιος στη Βουλή, πρέπει να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 3% των εγκύρων ψήφων πανελλαδικά. Αν για παράδειγμα δώσουν 8.000.000 πολίτες έγκυρη ψήφο, θα πρέπει το κόμμα ή ο μεμονωμένος υποψήφιος να λάβει τουλάχιστον 240.000 ψήφους, προκειμένου να λάβει μέρος στην κατανομή των εδρών. Η ρύθμιση αυτή έχει σκοπό την αποφυγή του κατακερματισμού των βουλευτικών εδρών σε πολύ μικρά κόμματα και την ενίσχυση των μεγάλων κομμάτων, ώστε να σχηματίζεται ευκολότερα απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή.
 Ο νόμος 3231/2004 εισάγει κατά τα λοιπά νέο σύστημα κατανομής των κοινοβουλευτικών εδρών σε όσους ξεπεράσουν αυτό το ποσοστό. Ως έγκυρες ψήφοι λογίζονται οι ψήφοι οι οποίες δεν είναι άκυρες (σημαδεμένες, μουντζουρωμένες, φάκελος χωρίς ψηφοδέλτιο κλπ.) ή λευκές. Ο αποκλεισμός των λευκών από τις έγκυρες ψηφους έγινε με μεταγενέστερο ερμηνευτικό νόμο, τον ν. 3434/2006, παρ’όλο που το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο με την 12/2005 απόφασή του είχε κρίνει κατά πλειοψηφία (6 προς 5) ότι η αντίστοιχη ρύθμιση του προηγούμενου νόμου ήταν αντισυνταγματική. Το δικαστήριο είχε κρίνει ότι η λευκή ψήφος διακρίνεται από την άκυρη και αποτελεί ενάσκηση του εκλογικού δικαιώματος, γι’ αυτό και θα πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν. Οι διατάξεις που ορίζουν ότι το εκλογικό μέτρο ευρίσκεται χωρίς να συμπεριληφθούν οι λευκές ψήφοι «θίγουν τον πυρήνα της λαϊκής κυριαρχίας και την ισότητα της ψήφου και είναι αντίθετες προς τις […] συνταγματικές διατάξεις». Η απόφαση αυτή πάντως ανέτρεπε προηγούμενες αποφάσεις τόσο του ίδιου του ΑΕΔ όσο και του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες η μη προσμέτρηση των λευκών κατά την εξεύρεση του εκλογικού μέτρου είχε κριθεί σύμφωνη με το Σύνταγμα[1]. Πιο συγκεκριμένα ο παρών εκλογικός νόμος προβλέπει τα εξής:
 Για να εισέλθει ένας συνδυασμός (κόμμα, συνασπισμός κομμάτων ή μεμονωμένος υποψήφιος) στο Κοινοβούλιο, πρέπει να λάβει ποσοστό τουλάχιστον 3% επί των εγκύρων ψηφοδελτίων της επικράτειας (Άρθρο 5 του νόμου). Στα έγκυρα δε συμπεριλαμβάνονται τα λευκά ψηφοδέλτια.
Χρήζει κάτι περισσότερης ερμηνείας? Απλή αμάθεια ή σκόπιμη παραπληροφόρηση ? Κάποιο παπαγαλάκι που προσπαθεί ν αποπροσανατολίσει ? Δεν γνωρίζουμε. Δεν θ ασχοληθούμε με την ηθική πλευρά του θέματος , δηλαδή με το αν είναι σωστό να αντιμετωπίζονται έτσι τα λευκά ψηφοδέλτια… Απλά βρίσκουμε τι ισχύει και διαπιστώνουμε ότι αυτό το μήνυμα είναι σίγουρα λάθος.
 Το συμπέρασμα είναι ότι η λευκή ψήφος  ,αφού δε μετράει στην καταμέτρηση, ουσιαστικά αυτοακυρώνεται και η μόνη επίπτωση που έχει είναι να μεγαλώνει τα ποσοστά και τις έδρες των κομμάτων που νέμονται την εξουσία…
 Η λευκή ψήφος αποκλείστηκε από το σύστημα κοινοβουλευτικής κατανομής (δεν προσμετράται στο σύνολο και μπαίνει στην ίδια κατηγορία με την άκυρη κατά τον υπολογισμό) με τον νόμο 3434 του 2006, πιθανόν για την διευκόλυνση του σχηματισμού κυβέρνησης πλειοψηφίας. Συνεπώς, προς το παρόν η λευκή ψήφος δεν προσμετράται και αντιμετωπίζεται παρόμοια με την άκυρη κατά την κατανομή κοινοβουλευτικών εδρών. Παρόλα αυτά, στα εκλογικά κέντρα προσμετράται σαν ξεχωριστό στατιστικό στοιχείο.
 Αντίθετα,αν κάποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί ή να καταψηφίσει αυτό που μπορεί να κάνει και να χει επίπτωση είναι να ρίξει  ΕΓΚΥΡΗ ψήφο υπέρ ενός, οιουδήποτε, άλλου κόμματος εκτός των γνωστών. Στην θεωρητική αυτή περίπτωση το ποσοστό των λεγόμενων ‘κομμάτων εξουσίας’, θα έπεφτε κάθετα, μαζί του βέβαια και ο αριθμός των βουλευτων τους & πολύ πιθανόν να μην έχουμε αυτοδυναμία.  antichainletter

***  ΑΓΩΝΙΑ! Πλημμύρες στη Νέα Πέραμο! Εγκλωβίστηκαν οδηγοί... (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

~ Τώρα :.... Αναφέρονται με επιβεβαίωση     5  νεκροί ..3 τρείς άντρες και  μία γυναίκα ..καθώς και τρείς  3  άνθρωποι στο νοσοκομείο , στην περιοχή Μάντρας και Ν. Περάμου ...και πολλά αυτοκίνητα Ι.Χ. πλέον των 500  αγνοούμενα στην θάλασσα  ... ή που αλλού  βρίσκονται..
* Σοβαρά προβλήματα λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης σημειώνονται από τα ξημερώματα στη Νέα Πέραμο, όπου έχουν πλημμυρίσει οι δρόμοι. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 170 κλήσεις λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που πλήττει την περιοχή για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι πυροσβέστες επιχείρησαν για τη μεταφορά ατόμων σε ασφαλές σημείο.-

~  Όπως ανέφερε ένας οδηγός, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, βρίσκεται εγκλωβισμένος στο φορτηγό του από τις 5:20 το πρωί. Ο οδηγός κινείτο στην περιοχή της Νέας Περάμου, όπου σημειώθηκε ισχυρή βροχόπτωση.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου στο Καλημέρα Ελλάδα, «το νερό έξω από τη Σχολή Πυροβολικού έχει φτάσει το 1,5 μέτρο». «Είναι σαν κοίτη ποταμού», πρόσθεσε.
~* Χείμαρρος παρέρυρε αυτοκίνητο στη Νέα Πέραμο  : https://youtu.be/PLVKoc3HbmE  .-
~ Η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο, απεγκλωβίζοντας τους οδηγούς δύο άλλων οχημάτων, που είχαν κολλήσει στο σημείο. Ο μάρτυρας όμως, βρίσκεται σε ψηλό όχημα και δεν είναι δυνατό να προσεγγιστεί.
~* Εγκλωβισμένοι οδηγοί στη Νέα Πέραμο  :
https://youtu.be/fds1oNrDuvk  .-
~  Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Νέα Πέραμο, Μάνδρα και Μαγούλα για να μην υπάρξει κίνδυνος για τους μαθητές.  enikos

***  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ! «Σύμβουλος του Πολάκη με πίεσε να καταθέσω ψευδή στοιχεία για τον Άδωνι»...

~ Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε η διευθύντρια του τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία.
Η Ανδρονίκη Θεοφιλάτου κατήγγειλε ότι δέχθηκε πιέσεις και εργασιακό «μπούλινγκ» από μετακλητό υπάλληλο, ειδικό σύμβολο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, προκειμένου να αναφέρει ψευδώς ότι οι 23 προσληφθέντες ως συνεργάτες επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ.
 Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν, ενώ ο εισηγητής του, Σπύρος Λάππας, με τις ερωτήσεις του, θέλησε να αναδείξει ότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ επικρατούσε οικογενειοκρατία εκλεκτών. Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως ο σύζυγος της κυρίας Θεοφιλάτου, Σταμάτης Πουλής, είναι και αυτός εργαζόμενος στο ΚΕΕΛΠΝΟ, και μάλιστα μετείχε σε υπηρεσιακά συμβούλια και επιτροπές αξιολόγησης παραλαβών και προμηθειών.
 Η αδελφή της Κωνσταντίνα υπήρξε και εκείνη ένα διάστημα συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ μέχρι που αποσπάστηκε στο γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ και ο σύζυγός της αδελφής της, Γεώργιος Δρόσης, ήταν προμηθευτής του ΚΕΕΛΠΝΟ.
 Η κυρία Ανδρονίκη Θεοφλάτου, πάντως, αντέδρασε έντονα, μιλώντας για συκοφαντική δυσφήμιση μελών της οικογένειάς της, με ψευδή στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί και για τα οποία ο γαμπρός της έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη.
 Οι βουλευτές της ΝΔ, Νότης Μηταράκης και Γιώργιος Γεωργαντάς, στις καταγγελίες της κυρίας Θεοφιλάτου περί «πιέσεων και απειλών που δέχθηκε από μετακλητό υπάλληλο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να δηλώσει ψευδώς ότι οι 23 συνεργάτες ήταν υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ» αντέδρασαν έντονα λέγοντας πως αυτές τις καταγγελίες θα πρέπει η Επιτροπή να τις στείλει στον εισαγγελέα και να μην κλείσει τα αυτιά της, γιατί υπάρχει απόπειρα τέλεσης αξιόποινης πράξης.
 Η διευθύντρια τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, αναφορικά με τους 23 συνεργάτες, είπε πως δεν είχαν υπαλληλική σχέση, δηλαδή ούτε ήταν ΙΔΑΧ ούτε ΙΔΟΧ, γι’ αυτό και αρνήθηκε να το πράξει. Αιτία -που όπως είπε- έκανε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, να την στοχοποιήσει. Κάτι που – όπως κατέθεσε- έκανε και με άλλους υπαλλήλους του Κέντρου. Παράλληλα, ανέφερε πως και «σήμερα προσλαμβάνονται συνεργάτες για τις ανάγκες του ΚΕΕΛΠΝΟ».
 Η Εξεταστική Επιτροπή, μετά και τη νέα άρνηση του πρώην προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρου Παπαδημητρίου, να προσέλθει σήμερα να καταθέσει επικαλούμενος λόγους υγείας, αποφάσισε να εξεταστεί ο μάρτυς από το Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» προκειμένου οι γιατροί να πιστοποιήσουν εάν η κατάσταση της υγείας του, του επιτρέπει ή όχι να προσέλθει και να εξεταστεί από την Επιτροπή.  newsit

 *** Δήλωση ΣΟΚ κατά του Τραμπ: «Του αξίζει η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ για ό,τι κάνει»...

~ Ένα προπαγανδιστικό άρθρο στη Βόρεια Κορέα που δημοσιεύτηκε σε κυβερνητική εφημερίδα (όχι ότι υπάρχουν και αντιπολιτευόμενες) έκανε σκληρή επίθεση κατά του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, και μάλιστα έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι πρέπει να του επιβληθεί θανατική ποινή.
Η εφημερίδα Rodong Sinmun αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το χειρότερο έγκλημά του, το οποίο θα είναι πάντα ασυγχώρητο, είναι ότι τόλμησε να προσβάλλει κακοπροαίρετα την αξιοπρέπεια της ύψιστης ηγεσίας. [...] Θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι απλώς ένας απεχθής εγκληματίας, που καταδικάστηκε σε θάνατο από τον κορεατικό λαό».
Από το άρθρο αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό το τι γράφεται στον Βορειοκορεατικό τύπο (τα περισσότερα άρθρα δεν μαθαίνονται εκτός χώρας). Η προπαγάνδα είναι πολύ σκληρότερη από αυτή των Αμερικανών, και δεν αποκλείεται την προπαγάνδα αυτή να χρησιμοποιήσουν οι Αμερικανοί ως δικαιολογία για κάποια επέμβαση...

***  ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ του ΜΠΟΥΤΑΡΗ! Τούρκοι είμαστε Αδέλφια...

~ Την αποκάλυψη περισσότερων κομματιών της Οθωμανικής κληρονομιάς της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων είναι τζαμιά και χαμάμ, ετοιμάζεται να κάνει ο δήμαρχος της όλης Γιάννης Μπουτάρης σύμφωνα με τα όσα είπε στο πρακτορείο Ανατολή.
Ο Γιάννης Μπουτάρης, γράφει η Daily Sabah, είναι ο 75χρονος δήμαρχος της πόλης και σε μια συνέντευξη του δήλωσε πως «Δεν μπορείς να χτίσεις το μέλλον χωρίς να ξέρεις το παρελθόν».
«Αυτό που κάναμε ήταν να καταστήσουμε ορατή την ιστορία και πάλι. Αυτή η ιστορία ήταν κρυμμένη. Ήταν κρυμμένη γιατί οι Έλληνες ήταν λανθασμένα πληροφορημένοι σχετικά με τους Τούρκους» είπε ο δήμαρχος.
Ο Δήμαρχος τώρα απαιτεί από το υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας να αναλάβει πέντε ιστορικά κτίρια από την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, προκειμένου να προσελκυθούν τουρίστες. «Σκοπεύουμε να αποκαταστήσουμε και να τα ανοίξουμε στο κοινό» δήλωσε.
Το τζαμί το Alaca Imaret που χτίστηκε τον 15ο αιώνα είναι ανάμεσα στα κτίρια που θέλει να αποκατασταθούν ο δήμαρχος.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως σκοπεύει να φτιάξει μια μόνιμη έκθεση Ισλαμικής Τέχνης περιγράφοντάς την ως ένα μουσείο που θα υπογραμμίζει «την ύπαρξη Οθωμανικών ιχνών».
«Πάντα έλεγα πως είμαστε αδέρφια με τους Τούρκους. Έχουμε την ίδια ιστορία και την ίδια κουλτούρα. Πολεμήσαμε μεταξύ μας πολλές φορές αλλά πρέπει να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν» πρόσθεσε.
Η τουρκική εφημερίδα σημειώνει πως ειδικά η βόρεια Ελλάδα είναι πλούσια σε Τουρκική κληρονομιά. Παρά ταύτα κάποιες τοπικές Αρχές έχουν αμελήσει να προστατέψουν και αποκαταστήσουν τέτοιους θησαυρούς.
Στα πρόσφατα χρόνια η Ισλαμική κληρονομιά στην Ελλάδα όπως τζαμιά έχουν υποστεί βανδαλισμούς από ακροδεξιές ομάδες ή έχουν πιάσει φωτιά από άγνωστη αιτία, σημειώνει η εφημερίδα.
Το άρθρο της τουρκική εφημερίδας καταλήγει με τις δηλώσεις του Ιμπραϊμ Σερίφ, επικεφαλής του επιμελητηρίου της, όπως αποκαλεί η εφημερίδα, Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, σύμφωνα με τις οποίες πολλά Οθωμανικά μνημεία είναι καταδικασμένα να εξαφανιστούν. NEWSBEAST

***  Αναρχικοί κατέλαβαν το Πολυτεχνείο!HΡΘΑΝ κι από το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ! Τι φοβάται η ΕΛΑΣ...

~ Το Πολυτεχνείο κατέλαβαν αντιεξουσιαστές. Στο μήνυμά τους αναφέρεται πως αυτό γίνεται ενόψει της επετείου και καταθέτουν μία σειρά από αιτήματα. Ωστόσο οι Αρχές φοβούνται επεισόδια. Ο φόβος αυξάνεται καθώς είναι δεδομένο πως έχουν φτάσει αναρχικοί και από το εξωτερικό, από χώρες της βορειοανατολικής Ευρώπης. Η Αστυνομία ανησυχεί ότι θα μπορούσε ο χώρος του Πολυτεχνείου να μετατραπεί σε ορμητήριο.
 Παράλληλα, προβληματισμός επικρατεί και για τα πυρά που στρέφονται στη νανακοίνωση κατά της Αριστεράς και δη του δη του ΚΚΕ, όπως και από την προτροπή, "... να ακυρώσουμε το πανηγύρι των κομματικών οργανώσεων."
 Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
 Η μνήμη κοιτάζει την τρομοκρατία και την υποκρισία της εξουσίας με οργή. Τα κόκκαλα δεν αντέχουν να θαφτούν κάτω από τα λουλούδια που θα σαπίσουν το ίδιο βράδυ. Προσμένουν να αγκαλιαστούν και να ζωντανέψουν από τις νέες σάρκες της εξέγερσης.
 Σήμερα 15 Νοέμβρη 2017 προχωρήσαμε στην κατάληψη του Πολυτεχνείου για να φέρουμε στο προσκήνιο τη ζωντανή εξέγερση που προσπαθεί να ξαναθεριέψει εδώ κι εκεί σε όλο τον πλανήτη. Οι λόγοι βρίσκονται παντού, σε κάθε σημείο της ευρυθμίας και της ειρήνης που επιβάλεται από το κράτος και το κεφάλαιο. Είναι η εγκατάληψη της ζωής στις πολιτικές κλίκες που παράγουν το θάνατο. Είναι η φτώχια που γίνεται κανόνας για να επιβιώσει ένα σύστημα εκμετάλλευσης. Είναι ο αστυνομικός στρατός κατοχής, ο χημικός τους πόλεμος, τ’ αυτόματα όπλα τους και τα θωρακισμένα τζιπ. Είναι οι απαγωγές, η τρομοκρατία και οι ανακρίσεις που βαφτίζονται προσαγωγές. Είναι τα κολαστήρια του ποινικού μηχανισμού, η ψηφιακή φυλακή – βραχιολάκι. Είναι οι φραγμοί στις δημόσιες μετακινήσεις και ο ηλεκτρονικός έλεγχος παντού. Είναι η εξορία της προσφυγιάς, η εξορία των στρατοπέδων συγκέντρωσης, η εξορία της απέλασης. Είναι οι βασανισμοί, τα σπασμένα πόδια και χέρια, οι νεκροί από το κρύο και τις αρρώστιες στα αστυνομικά τμήματα. Οι βασανισμοί στην Πέτρου Ράλλη και τη Μόρια. Είναι το κυνήγι των αιχμάλωτων αγωνιστών, οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι, οι δεκαετείς καθείρξεις, η πολιτική μαγειρική του dna και των ψηφιακών επικοινωνιών.
 Η μόδα που υποδεικνύει την παράδοση των σωμάτων στα μέτρα των εταιριών, η εξαναγκαστική πορνεία, ο καθημερινός νομιμοποιημένος βιασμός και καταδίκη των βίαιων αντιστάσεων απεναντί του.
 Η κατάληψη αυτή, και κάθε συγκρουσιακό γεγονός απέναντι στο καθεστώς φέρνει τον πόλεμο στο φως. Πασχίζουν να κρύψουν με κάθε μέσο την κοινωνική πραγματικότητα όσων εξοντώνονται επειδή αντιστέκονται, όσων εξοντώνονται διότι η ύπαρξη τους η ίδια καθίσταται παράνομη.
 Δεν αποδεχόμαστε να ζήσουμε αόρατοι, δεν αποδεχόμαστε να παζαρέψουμε την υπάρξη μας και την επιβίωση μας. Δεν αναγνωρίζουμε το αστικό θέατρο μα, με τους όρους μας, χωρίς ηγεμόνες, με άμεση δράση, συμμετέχουμε στον πόλεμο που πρώτα το κράτος και οι καπιταλιστές κήρυξαν. Έχουν φτιάξει μια επίγεια κόλαση και τώρα με κάθε μέσο θα την φέρουμε στην επιφάνεια για να πάρουν όλοι θέση. Τέρμα στην βολική αναποφασιστικότητα και στην αναβλητικότητα. Πόσο θάνατο και εγκλεισμό θέλει μια κοινωνία για να αποδεχτεί την παταγώδη αποτυχία της σε σχέση με την ελευθερία και επιτέλους να δώσει ένα τέλος στο ψέμα της;
 Ιστορικής σημασίας συνειδητοποίηση είναι ο ρόλος της αριστεράς στους αγώνες.
 Η πίστη της στο κράτος ως εργαλείο αγώνα πάντα έστηνε και θα στήνει γέφυρες με το σύστημα στην ύστατη στιγμή της καταρρευσής του, στην στιγμή της κλιμάκωσης του αγώνα.
 Και αφού ανέλθει, αφού κατακτήσει το κομμάτι της εξουσίας που επιθυμούσε, και αφού της προσφερθεί η νομιμοποίηση της, γίνεται σάρκα και οστά του ίδιου καθεστώτος που πολεμούσε. Αποκαλούν την αστική ειρήνη κεκτημένο αγώνα. Καμιά ελπίδα λοιπόν στα αριστερά παραμύθια.
 Στο πολυτεχνείο, ειδικά, που η αριστερά επάνω στους νεκρούς του έστησε τα κάστρα της, το ίδιο αυτό πολυτεχνείο έχουν παραδώσει στις καθεστωτικές δυνάμεις πολλές φορές και οι δυνάμεις της εξέγερσης το διεκδίκησαν μετά την αποχώρησή τους.
 Σε κάθε συγκυρία που η σύγκρουση με τις μονάδες καταστολής ήταν μονόδρομος για την διεκδίκηση του εδάφους, επέλεγαν την υποχώρηση στο όνομα της απούσας κοινωνικής νομιμοποίησης.
 Πόσο μάλλον το ΚΚΕ, που σε πολλές συγκυρίες, χρησιμοποίησε την πιο ακραία βία με σκοπό την καταστολή της εξέγερσης. Όλη η αστική τάξη και ειδικά τα ακροδεξιά κομμάτια της μίλησαν με θαυμασμό και ευχαρίστηση για αυτό τον εκλεκτό φύλακα του καθεστώτος.
 Το ΚΚΕ που καπηλεύεται την ιστορία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου απουσίαζε από το ξεσηκωμό του Νοέμβρη 73, χαρακτηρίζοντας ως προβοκάτορες τους καταληψίες του Πολυτεχνείου, ακόμη και τους νεκρούς, τον θάνατο των οποίων χυδαία κεφαλαιοποιεί έκτοτε. Τιμάμε τη μνήμη των νεκρών μας.
 Το ΚΚΕ που η πτωματοφαγία του δεν αφήνει ήσυχους ούτε τους αντάρτες που το ίδιο αφόπλισε.
 Για αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να σπάσουμε την καπηλεία της εξέγερσης και να ακυρώσουμε το πανηγύρι των κομματικών οργανώσεων. Να ακυρώσουμε την διαδικασία που επιτρέπει σε υπουργούς, πρωθυπουργούς και ανθρώπους που προστατεύονται πίσω από τους πάνοπλους φασίστες της ΕΛ.ΑΣ. να καταθέσουν στεφάνια. Άνθρωποι από μια κυβέρνηση που αφου αφομοίωσε και αφόπλισε τεράστια κομμάτια των κινημάτων, μεθοδικά πλέον, προσπαθεί μάταια να διαλύσει τις κοινότητες των εξεγερμένων.
 ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ
ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ
 Η κατάληψη βρίσκεται σε αλληλεγγύη με τους αγώνες για
 ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ-ΜΕΛΩΝ
ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
 ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ
ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
 ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 35 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ
 ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 8 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ‘’ΣΤΑΣΗΣ’’ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ     κατάληψη πολυτεχνείου  THETOC

***  ΑΘΩΑ η SIEMENS! TΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;..

~  Της Αννας Κανδύλη
 Υπέρ της Siemens έληξε η δικαστική διαμάχη στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τη «συμφωνία συμβιβασμού» που είχε υπογράψει το 2012 η γερμανική εταιρεία με το Ελληνικό Δημόσιο.
 Παρά την αντίθετη άποψη που είχε εκφράσει στο παρελθόν το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ, οι δικαστές απέρριψαν ως απαράδεκτη την αίτηση ακύρωσης που είχαν καταθέσει ένα σωματείο και πολίτες, κρίνοντας ότι δεν έχουν έννομο συμφέρον.
 Εισηγητής μειοψηφίας: «Εγκληματική οργάνωση»
 Ωστόσο έχει ενδιαφέρον η άποψη του εισηγητή Κωνσταντίνου Κουσούλη και 2 ακόμη συμβούλων που αποτέλεσαν και τη μειοψηφία, καθώς εξέφρασαν εντελώς αντίθετη άποψη από τους συναδέλφους τους, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη Siemens εγκληματική οργάνωση!
 Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι η Siemens «είχε δημιουργήσει ιδιαίτερη οργανωτική δομή (εγκληματική οργάνωση) που διέπραττε συστηματικά επί δεκαετίες δωροδοκίες στο σύνολο των δομών του Ελληνικού κράτους» , σημειώνοντας ότι το πόρισμα της Βουλής ανέφερε κατ΄ εκτίμηση ότι η ζημιά που προκλήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο «ανέρχεται κατά προσέγγιση στο ποσό των 2 δις ευρώ».
 Αναφέρουν επίσης ότι σε ερώτημα του ΣτΕ προς την αρμόδια επιτροπή εποπτείας , η Siemens από την παροχή των 90 εκ. ευρώ που προβλέπει η «συμφωνία συμβιβασμού» έχει καταβάλλει μόνο τα 19,1 εκ. ευρώ, ενώ οι επενδύσεις των 60 εκ. ευρώ δεν έχουν πραγματοποιηθεί
 Τέλος επισημαίνεται ότι με την «συμφωνία συμβιβασμού» η «Ελληνική Δημοκρατία παραιτείται από την άσκηση των αρμοδιοτήτων για την επιβολή κυρώσεων σε σχέση, μεταξύ των άλλων, και με άλλες παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της Siemens, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται πράξεις αποβλέπουσες στην νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες» (και πράξεις φοροδιαφυγής).  Real

***  Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ! Το νόμισμα και η παραγωγή προϊόντων τα βασικά στοιχεία της ανεξαρτησίας...

~ ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ
 Ο αγώνας ανεξαρτησίας των Αμερικανών έγινε για δύο λόγους: Γιατί η μαμά Αγγλία δεν τους επέτρεπε να έχουν: πρώτον δικό τους νόμισμα και δεύτερον δικά τους εργοστάσια.
Εξανάγκαζε δηλαδή η μαμά Αγγλία να έχει η αποικία της το αγγλικό νόμισμα που καθόριζε η ίδια και να αγοράζουν αποκλειστικά τα δικά της παραγόμενα προϊόντα.
Βέβαια τον αγώνα εκείνον τον άρχισε η αμερικανική ελίτ, η οποία ασφυκτιούσε κάτω από την αποικιοκρατική μπότα και επένδυσε έξυπνα τον αγώνα με εθνικά χαρακτηριστικά, με ιδέες για ελευθερία, δημοκρατία κ.λ.π. Δυστυχώς η δική μας ελίτ είναι και η "πέμπτη φάλαγγα" της χώρας. Επομένως εδώ έχουμε σοβαρό πρόβλημα ηγεσίας.
Εμάς σήμερα μας έχουν υποχρεωτικά στο γερμανικό ευρώ, τα δε όποια μικρο-εργοστάσια υπάρχουν, τα εξαναγκάζουν να κλείσουν ή να μεταφερθούν σε άλλες χώρες.
Μήπως ήρθε η ώρα να το δούμε κι αυτή την πλευρά;  freepen

*** κε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ... ΕΛΕΟΣ! Βαθύ ΙΣΛΑΜ θα κάνουμε στη ΘΡΑΚΗ;..

~  O Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στο 6ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Εμείς όμως δε θα ασχοληθούμε με αυτό. Αντίθετα θα αναφέρουμε τα όσα είπε για τη Σαρία!
Οι ανακοινώσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας για την μουσουλμανική μειονότητα δίνουν πλέον το δικαίωμα προαιρετικής αποδοχής του ισλαμικού νόμου έναντι του Αστικού Κώδικα. Με νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει το επόμενο διάστημα στη Βουλή :
 Πρώτον, ρητά και σαφώς, η δικαιοδοσία του Μουφτή θα καθίσταται προαιρετική και υπό την προϋπόθεση ότι συμφωνούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή εάν δεν συμφωνούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, η υπόθεση θα υπάγεται στα αστικά δικαστήρια.
Δεύτερον, θα ορίζει σαφώς, για πρώτη φορά, ότι τα αστικά δικαστήρια έχουν το τεκμήριο δικαιοδοσίας.
Τρίτον, θα καθοριστούν με Προεδρικό Διάταγμα οι αναγκαίοι δικονομικοί κανόνες ώστε ο Μουφτής να ασκεί τις αρμοδιότητές του μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο το οποίο θα προστατεύει απολύτως τα δικαιώματα των διαδίκων.
Τέταρτον θα διατυπώνεται ρητά ότι οι κληρονομικές σχέσεις των μελών της μειονότητας καθορίζονται από τον αστικό κώδικα και όχι από τον ισλαμικό νόμο, εκτός αν κάποιος επιλέγει εγγράφως το αντίθετο. Βεβαίως, οποιαδήποτε στιγμή το θελήσει, θα μπορεί να αλλάξει την δήλωσή του ή απλώς να συντάξει μια διαθήκη κατά τον αστικό κώδικα οπότε και μόνο αυτή θα ισχύει.
Και πέμπτον, θα διασφαλίζει ότι όλες οι δημόσιες διαθήκες που έχουν συνταχθεί μέχρι σήμερα, είναι ισχυρές και εφαρμόζονται.
 Εμείς πάλι θέλουμε να θυμίσουμε πως η Σαρία είναι ο μουσουλμανικός, θρησκευτικός νόμος που καταπιέζει τη ΓΥΝΑΙΚΑ!
Επίσης είναι δεδομένο πως ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ να υπάρχει δικανικό σύστημα ισχυρότερο του ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Απλά δεν γίνεται…
Ξυπνήστε πια…πριν είναι πολύ αργά ,... ακόμη και για εσάς  ; 

***  Νέες προσπάθειες εξαπάτησης από το γνωστό βουλγάρικο κύκλωμα με τα τηλέφωνα 
Νέες προσπάθειες εξαπάτησης πολιτών επιχείρησε τις τελευταίες μέρες στη Μεσσηνία το γνωστό βουλγάρικο κύκλωμα, με τηλεφωνήματα κυρίως σε ηλικιωμένους για σοβαρό τροχαίο ατύχημα στενού συγγενικού προσώπου, ζητώντας άμεσα μετρητά.
Τουλάχιστον δύο περιστατικά έχουν περιέλθει σε γνώση μας και παρά  τις συλλήψεις που έχουν γίνει από την Αστυνομία, τόσο στη Μεσσηνία όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, το κύκλωμα των απατεώνων συνεχώς ανανεώνεται και συνεχίζει ακάθεκτο τη δράση του.
  Δύο περιστατικά
Αυτό που είναι ιδιαίτερα περίεργο είναι ότι παρά τις ενημερώσεις που έχουν γίνει από τα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και τα ενημερωτικά σποτ και βίντεο που προβάλλει στην τηλεόραση η Αστυνομία, οι απατεώνες δεν έχουν αλλάξει το σενάριο που χρησιμοποιούν για να εξαπατούν τον κόσμο.
Τις τελευταίες 20 ημέρες έχουν γίνει γνωστά τουλάχιστον δύο κρούσματα. Στο ένα άγνωστος τηλεφώνησε σε σπίτι ξημερώματα και προσποιούμενος άτομο του οικογενειακού περιβάλλοντος έλεγε ότι χρειάζεται άμεσα χρήματα.
Επίσης, πριν από λίγες ημέρες γυναίκα δέχτηκε μέσα στη νύχτα τηλεφώνημα, ότι ο γιος της έπεσε θύμα σοβαρού τροχαίου ατυχήματος, και πρέπει άμεσα να γίνει χειρουργείο και να δοθούν χρήματα για να αγορασθούν υλικά που απαιτούνται.
  Το ίδιο σενάριο
Το σενάριο που χρησιμοποιεί το κύκλωμα των απατεώνων διαφοροποιείται ελάχιστα κάθε φορά. Τηλεφωνούν σε πολίτες και, αφού πρώτα εξακριβώσουν ότι πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένο άτομο, δηλώνουν την ιδιότητα δικηγόρου ή αστυνομικού ή γιατρού. Με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας για δήθεν τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη κάποιο παιδί τους ή άλλο συγγενικό τους πρόσωπο και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες σε ανήλικο, προσπαθούν να τους αποσπάσουν χρήματα.
Πολλές φορές λένε ότι και το ίδιο το συγγενικό πρόσωπο χρειάζεται χρήματα για νοσηλεία, ενώ για να πείσουν τους δύσπιστους, συνεργός τους προσποιείται στο τηλέφωνο το συγγενή τους που… ουρλιάζει από πόνο και ζητά άμεσα να παραδοθούν τα χρήματα.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Η «σκοτεινή υπόθεση» με τα σκουπίδια στη Φολόη εκδικάζεται σήμερα στο Εφετείο 
Η... μυρωδιά από τα θαμμένα σκουπίδια σε διάφορες περιοχές της Ηλείας από τον εργολάβο Θόδωρο Καράμπελα θα απασχολήσει σήμερα το Εφετείο Πατρών. Μάλιστα, μεταξύ των μαρτύρων που έχουν προσκληθεί είναι, εκτός από το δήμαρχο Καλαμάτας, ο αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Σταμάτης Μπεχράκης, Δημήτρης Μπούχαλης, Δημήτρης Φαββατάς και Θόδωρος Μπρεδήμας.
Δε γινόταν, άλλωστε, διαφορετικά, αφού ο εν λόγω εργολάβος εισέπραξε από το Δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας επτά (7) εκατομμύρια ευρώ για να μεταφέρει τα σκουπίδια μας... Κύριος ξέρει πού. Πάντως, 200 τόνοι με σκουπίδια από την πόλη μας βρέθηκαν θαμμένα στο δάσος της Φολόης.
Ο Θεόδωρος Καράμπελας είχε μακράς διάρκειας συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, έπαιρνε τα σκουπίδια του και τα μετέφερε σε άγνωστους προορισμούς. Κάποια, μάλιστα, βρέθηκαν θαμμένα στο δάσος της Φολόης, κοντά στην Αρχαία Ολυμπία.
Ο κατηγορούμενος προφυλακίστηκε το 2014, αργότερα όμως αποφυλακίστηκε λόγω προβλημάτων υγείας. Σήμερα ξεκινά η δίκη του στο Εφετείο της Πάτρας, με κατηγορίες όπως της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, της παράνομης αμμοληψίας, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί δασών.
Σε κάθε περίπτωση, για τα σκουπίδια της Καλαμάτας παραμένουν εκτεθειμένες - τουλάχιστον- η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Δημοτική Αρχή και τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα της Πολιτείας από την προκλητική και υποκριτική τους στάση απέναντι στον εργολάβο – μεταφορέα απορριμμάτων, Θεόδωρο Καράμπελα.
Να αναφέρουμε ότι, πλειστάκις, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαμάτας είχαν καλέσει τη Δημοτική Αρχή να παρουσιάσει στοιχεία για το πού πήγαιναν τα σκουπίδια, ωστόσο από την πλευρά της τηρήθηκε… σιγή ιχθύος.
Να σημειωθεί πως ο Σταμάτης Μπεχράκης, επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», είχε δηλώσει ότι οι όροι με τους οποίους ο Δήμος είχε αναθέσει στον εργολάβο την απομάκρυνση των σκουπιδιών επέτρεπαν σε αυτόν να εισπράττει λεφτά για τα οποία ενδεχομένως δεν έχει δουλέψει και να πλουτίζει αθέμιτα.
Όπως έχει πει, εφόσον δεν υποχρεώνεται ο εργολάβος να υποβάλει παραστατικά τα οποία βεβαιώνουν πού διαθέτει τα σκουπίδια, τότε αυτός μπορεί να ισχυρίζεται ότι τα έχει πάει στα Ιωάννινα, για παράδειγμα, να πληρώνεται σαν να τα έχει πάει εκεί, ωστόσο στην πραγματικότητα μπορεί να τα έχει εναποθέσει σε κοντινότερη περιοχή.
Σε ό,τι αφορά την πληρωμή του εργολάβου από το Δήμο, ο επικεφαλής του «Δικτύου» έχει μιλήσει για «γκρι διαδικασία», η οποία, μάλιστα, γίνεται με «εντέλλεσθαι» του δημάρχου προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί και πως ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου, Ι. Καμβυσίδης, ανέφερε δημόσια, σε συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής, πως ο Δήμος ουδέποτε έλεγξε τον Καράμπελα αναφορικά με τον προορισμό των απορριμμάτων που έπαιρνε από την πόλη.
Με δεδομένο ότι αρκετές από τις συμβάσεις που υπεγράφησαν είχαν το χαρακτήρα του «κατεπείγοντος», ουσιαστικός έλεγχος δεν υπήρχε και όλα γίνονταν στη λογική του «άρπα κόλλα».  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Μέσα και από τις φυλακές συμφωνίες αγοράς ναρκωτικών 
Με δύο προφυλακίσεις και περιοριστικούς όρους σε έξι ολοκληρώθηκαν οι απολογίες για τη διακίνηση ναρκωτικών 
 Άφαντος παραμένει ο 69χρονος συνταξιούχος αστυνομικός ο οποίος έχει απασχολήσει αρκετές φορές τις διωκτικές Αρχές στη Μεσσηνία, ενώ έχει καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις για υποθέσεις ναρκωτικών. Αυτή τη φορά εμπλέκεται στην υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών που εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας την προηγούμενη εβδομάδα.
Αυτό, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δε θα είναι πιθανότατα το μόνο ένταλμα που θα εκδοθεί και θα αφορά στην εν λόγω υπόθεση. Η δικογραφία, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, περιλαμβάνει πάνω από 140 άτομα και ορισμένα έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν, όχι μόνο για αδικήματα περί ναρκωτικών, αλλά και γι’ άλλες κακουργηματικές πράξεις.
Στο μεταξύ, την Κυριακή έκλεισε ο κύκλος των απολογιών των οκτώ συλληφθέντων με δύο προφυλακίσεις, ενώ όλοι οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
  Απολογίες
Οι πρώτοι τέσσερις από τους συλληφθέντες για την υπόθεση της διακίνησης ναρκωτικών απολογήθηκαν το Σάββατο και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, η 44χρονη οδηγός του ταξί, ο 50χρονος από το Χαρακοπιό, η 65χρονη πρώην γυναίκα του κατηγορούμενου ως αρχηγού και ο 49χρονος από την Καλαμάτα. Σε όλους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους. Μόνο για την 44χρονη οδηγό του ταξί ορίσθηκε επιπλέον χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.
Την Κυριακή απολογήθηκαν οι υπόλοιποι συλληφθέντες. Για τον 55χρονο που κατηγορείται ως αρχηγός της ομάδας και ο οποίος είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους λόγω προβλημάτων υγείας, αποφασίσθηκε να μείνει ελεύθερος με αυστηρότερους περιοριστικούς όρους. Θα πρέπει να καταβάλει άμεσα εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ, να παραμένει στην κατοικία που έχει δηλώσει και να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα 4 φορές το μήνα.
Για την 40χρονη σύζυγό του, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αποφασίσθηκε η προφυλάκισή της, ενώ και γι’ αυτή θα ζητηθεί να αρθεί η προσωρινή κράτηση λόγω προβλημάτων υγείας.
Προφυλακιστέος για διακίνηση ναρκωτικών κρίθηκε και ένας 49χρονος από τη Θουρία, ενώ ο 47χρονος ιδιοκτήτης του ταξί αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, καθώς και καταβολής εγγύησης 15.000 ευρώ.
  Έρευνες και για φυτείες
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, η προμήθεια των ποσοτήτων ναρκωτικών γινόταν από την Αθήνα και μεταφέρονταν από τους ίδιους στην Καλαμάτα, ενώ είναι αξιοπρόσεκτο ότι αρκετές συμφωνίες για αγορά ναρκωτικών γίνονταν με άτομα που είναι κρατούμενοι σε φυλακές και οι συνεννοήσεις με κινητά τηλέφωνα.
Επίσης, έχει διαπιστωθεί ότι, εκτός από την τελευταία μεταφορά των 107 γραμμαρίων κοκαΐνης, οπότε έγινε η επιχείρηση της Αστυνομίας στα διόδια της Βελιγοστής και ξεκίνησε η εξάρθρωση της ομάδας, το συγκεκριμένο ταξί έχει συμμετάσχει και σε άλλες.
Ο δε 49χρονος από τη Θουρία έχει διαπιστωθεί να διακινεί ποσότητες ναρκωτικών και φαρμακευτικών δισκίων σχεδόν σε καθημερινή βάση και πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Μάλιστα, το προηγούμενο διάστημα οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει χρήστες ναρκωτικών που είχαν αγοράσει από το συγκεκριμένο.
Τέλος, οι Αρχές διερευνούν και τα στοιχεία για δύο ορφανές φυτείες χασίς που είχαν εντοπιστεί το καλοκαίρι του 2016 στον Ταΰγετο.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** ΤΩΡΑ! Εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Τζόνσον στη Μάνδρα...

~ Τοίχος στο εργοστάσιο της Τζόνσον στη Μάνδρα Αττικής έσπασε εξαιτίας της ορμής των νερών και εργαζόμενοι έχουν εγκλωβιστεί. Συγκλονιστική μαρτυρία.
Η κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή στη Μάνδρα Αττικής είναι πρωτοφανής. Η ορμή των νερών ήταν τέτοια που τοίχος στο εργοστάσιο της Τζόνσον έσπασε και προκάλεσε ζημιές στο κτίριο.
 Νερά μπήκαν στο χώρο και όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ σύζυγος ενός από τους εργαζομένους, όσοι ήταν στο εργοστάσιο έτρεξαν στους πάνω ορόφους για να μην παρασυρθούν!
 Έσπασε τοίχος στο εργοστάσιο και εγκλωβίστηκαν!
 Όπως ανέφερε η γυναίκα στον ΣΚΑΙ, της τηλεφώνησε ο άνδρας της λίγο αφού είχε φτάσει στο εργοστάσιο. Όπως είπε, ενώ οι εργαζόμενοι ετοιμάζονταν να πιάσουν δουλειά, έσπασε ένας τοίχος και νερά άρχισαν να μπαίνουν το κτίριο.
 Αμέσως, οι εργαζόμενοι ανέβηκαν στην καφετέρια του κτιρίου και δεν έχουν τρόπο να φύγουν από το κτίριο!
~*   Εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι σε εργοστάσιο   , https://youtu.be/zOnwlH2tilY .-
~  Καταστροφές στη Μάνδρα
 Οι καταστροφές που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία και τις πλημμύρες είναι μεγάλες και στη Μάνδρα Αττικής, όπου έχει μεταφερθεί το σοβαρό πρόβλημα, μετά τη Νέα Πέραμο και την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων.
 Τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έχουν κόψει δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα. Έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους.
 Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν άτομα που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους.
 Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. newsit

*** ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Η ΔΙΑΣΩΣΗ επιβατών από το ΚΤΕΛ που λίγο μετά ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΑΙ απ' τα νερά...

~ Ένα βίντεο από την δραματική στιγμή της διάσωσης των επιβατών λεωφορείου του ΚΤΕΛ που εγκλωβίστηκε από τα ορμητικά νερά στον ανισόπεδο κόμβο του Θριάσιου νοσοκομείου ανέβασε στο διαδίκτυο χρήστης των κοινωνικών δικτύων.
Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 8 το πρωί και μετά την έντονη βροχόπτωση που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι στην Μάνδρα και την Νέα Πέραμο. Στο βίντεο φαίνεται καρέ καρέ η διάσωση των επιβατών οι οποίοι βγήκαν από το παράθυρο που έσπασαν οι πυροσβέστες.
Δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ το βίντεο
Λίγο μετά και αφού διασώθηκε ο κόσμος από μόλις 5 πυροσβέστες, το λεωφορείο παρασύρθηκε από τον χείμαρρο και προς τη γέφυρα του κόμβου όπου καλύφθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά από νερά:~

 iefimerida.gr

***  Ανοίγει ο δρόμος για την ΕΝΤΑΞΗ της Βοσνίας στο ΝΑΤΟ;  ΦΟΒΟΙ για πολιτικά "ΕΜΠΟΔΙΑ"...

~ Η Βοσνία ικανοποιεί τις στρατιωτικές συνθήκες που απαιτούνται για να κάνει το επόμενο βήμα προς τον τελικό στόχο της ένταξης στο ΝΑΤΟ, δήλωσε χθες ο επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής της συμμαχίας. Ωστόσο, παραμένει ασαφές αν μπορεί να ικανοποιήσει τις πολιτικές απαιτήσεις, ανέφερε ο Petr Pavel, ένας Τσέχος στρατιωτικός.
Ανέφερε μάλιστα ότι η απόφαση να δοθεί στη Βοσνία το πράσινο φως για την ενεργοποίηση του Σχεδίου Δράσης για την ένταξη θα είναι πολιτική.
Η Βοσνία πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει την πλήρη καταγραφή όλων των στρατιωτικών περιουσιακών στοιχείων στις δύο συστατικές, εθνοτικές περιφέρειές της, στη Βοσνιακό-Κροατική Ομοσπονδία και στη Σερβική Δημοκρατία και μετά θα ληφθούν οι αποφάσεις.
 Με πληροφορίες από Reuters

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

ΧΘΕΣ  Τρίτη 14/11/2017 :
~* Με 24 πόντους (7/9 τρίποντα) του Μάρκους Ντένμον, εκ των οποίων τους 17 (!) πέτυχε στο πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Κίμκι, 93-65, στο ΟΑΚΑ, για την 7η αγωνιστική της Euroleague.
*** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΚΙΜΚΙ  93-65 .-^
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ράντοβιτς (Κροατία), Περούγα (Ισπανία), Σίλβα (Πορτογαλία)
Τα δεκάλεπτα: 26-16, 46-26, 72-49, 93-65
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 6 (2), Ρίβερς 5 (1), Παππάς 3 (1), Ντένμον 24 (7), Γκιστ 12 (1), Βουγιούκας 7, Λεκαβίτσιους , Γκάμπριελ 6 (2), Όγκαστ , Λοτζέσκι 10 (2), Καλάθης 11, Αντετοκούνμπο 9 (1).
ΚΙΜΚΙ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ρόμπινσον 8, Σβεντ 17 (2), Βίαλτσεφ , Ζάιτσεφ , Μάρκοβιτς 2, Σοκόλοφ , Μόνια 6, Τοντόροβιτς 4, Ζούμπκοφ 9, Άντερσον 9 (1), Τζένκινς 8, Τόμας 2.
~* Με 17/27 τρίποντα, 22 ασίστ και τον Θανάση Αντετοκούνμπο να κρατά στους 17 πόντους τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην Ευρώπη, Αλεξέι Σβεντ, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε καθ' όλη τη διαρκεια του αγώνα. Επόμενος αντίπαλος του Παναθηναϊκού η Αναντολού Εφές (16/11, 19:30, Κωνσταντινούπολη), η οποία επικράτησε με 72-92 της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ.

*** Το πρόγραμμα της 7ης και της 8ης αγωνιστικής:

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τρίτη (14/11/2017)

Μπασκόνια (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 105-75
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 72-92
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Κίμκι (Ρωσία) 93-65
Μάλαγα (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) στην παρατ. 83-85
(κ.α. 72-72 )

Τετάρτη (15/11/2017)

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  κ.α.   75-75   ,-  ( 40-30) .- παράταση :   83-90 .-^
 Τα  δεκάλεπτα17-18 , 23-12 , 13-27 , 22-20 , ΟΤ . 8-15 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρίζικ (Ουκρανία), Χιμένεθ (Ισπανία), Πατέρνικο (Ιταλία)
Τα δεκάλεπτα: 17-18, 40-30, 53-57, 75-75 (κ.α.), 83-90 (πρτ.).
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τόμπσον 2, Μέλι 11 (1), Ουοναμέικερ 15 (2), Σλούκας 13 (1), Νάναλι 22 (3), Γκούντουριτς 4, Βέσελι 8, Ντατόμε 8 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μακλίν 9, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Μιλουτίνοβ 10, Στρέλνιεκς 16 (4), Πρίντεζης 18, Παπανικολάου 7, Μάντζαρης, Ρόμπερτς 21 (5), Γουίλτζερ, Τόμπσον 9 (1).

Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)  84-81 , ( 37-49 ) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 12-38 , 25-11 25-17 ,  22-15 .-^
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 59-85 , (27-44) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 10-22 , 17-22 , 7-21  , 25-20 .- ^
Βαλένθια (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)  74-74, (45-41) .- ^
Παράταση 1η : 85-85 , Παράταση 2η: 98-103 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 20-1925-22 ,19-17 ,10-16 ,O.T. αετ 24-29 .- ^

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πέμπτη 16/11/2017
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 19:30 Novasports 2HD
Κίμκι (Ρωσία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μάλαγα (Ισπανία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπασκόνια (Ισπανία)

Παρασκευή 17/11/2017
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Βαλένθια (Ισπανία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 21:00 Novasports 1HD

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η

ΤΣΣΚΑ Μόσχας   6-1
Κίμκι 5-2
Ολυμπιακός    5-2
Μακάμπι Τελ Αβιβ 4-3
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Παναθηναϊκός 4-3
Ρεάλ Μαδρίτης 4-3
Φενέρμπαχτσε 4-3
Μπάμπεργκ   4-3
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ζαλγκίρις Κάουνας  4-3
Βαλένθια  3-4
Μάλαγα 3-4
Αναντολού Εφές 2-5
Μπασκόνια 2-5
Ερυθρός Αστέρας 2-5
Μπαρτσελόνα  2-5
Αρμάνι Μιλάνο  2-5

***    Στο  Ευρωμπάσκετ
αποτελέσματα και αγώνες Ελληνικών ομάδων:
 Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  ,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,  ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .-
7.- 14-11-2017 , ΚΙΜΚΙ   93-65  νίκη  εντός .-
8.- 16-11-2017 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ    εκτός

Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,  ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .-
4.-26-10-2017  , ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   , Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 , ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ   παρ. 90-83 νίκη κ.α. 75-75 εκτός .-
8.- 17-11-2017 , ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ      εντός
~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-
 
***Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των πλέι οφ της προκριματικής φάσης ενόψει του Μουντιάλ 2018 που θα γίνει στην Ρωσία, έχουν ως εξής:
B' Αγώνες
Ελβετία - Βόρεια Ιρλανδία 0-0
Ελλάδα - Κροατία 0-0
Ιταλία - Σουηδία 0-0
Ιρλανδία - Δανία 1-5
(6' Ντάφι - 29' αυτ. Κρίστι, 32', 63', 72' Ερικσεν. 90' Μπέντνερ)

Α Αγώνες
 Κροατία-Ελλάδα 4-1
(13' πεν. Μόντριτς, 19' Κάλινιτς, 33΄ Πέρισιτς, 49' Κράμαριτς - 30' Παπασταθόπουλος)

Βόρεια Ιρλανδία-Ελβετία 0-1
(58' πεν. Ροντρίγκες)

Σουηδία- Ιταλία 1-0
(61' Γιόχανσον)

Δανία-Ιρλανδία 0-0in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Euroleague Champions League :
Ούνικς Καζάν-Ανδόρα  89-80 .-
Νταρουσάφακα-Λεβαλλόϊς Μετροπόλιτ 100-67 .- ^
Τορίνο-Ζάγκρεπ  65-87 .- ^
Χάποελ Ιεροσαλήμ-Λιετκαμπέλης  93-81 .-^
Μάγιερν Μούνχεν-Γαλατάσαράϊ  86-78 .-
Γκρίσσιν Μπόν Ρεγγιο Εμίλια -Μπούντουκνοστ 77-71 .- ^
Λοκομοτίβ Κουμπάν -Λιμόζ  81-55 .-^
Μπιλμπάο-Λιετουβος Ρίτας 79-96 .-^
Τόφας Μπούρσα -Ρατιοφαρμ Ούλμ  100-84 .- ^
Πιναρ Καρσίγιακα  -Ενισει Κρασνογιαρσκ  97-81 .-^
Ντιναμό Σάσσαρι-Χάποελ Γιουτ Χολον  98-84 .-^
Ολντενμπουργκ -Γιουβέντους Ουτενα  102-95 .-^
ΝεπτούναςΚλαϊπεντα -ΠΑΟΚ  82-69 .-^
Ελάν Χαλόν- Ιμπεροσταρ Τένεριφ  61-73 .- ^
Rosa Ranton -Strasmpoyrgk 63-74 .- ^
AEK - Petrol Ol;impia Lioympli;ana 91-73 .- ^
 Τελεκομ-Μπεσίκτας  73-74 .- ^
Σιαουλιαϊ-βιταοθτας  79-82 .-^
Λιαπάγια-Αβις Ουτιλιτας  Ρέϊπλα   46-67 .- ^
ΝτονάρΓκρονινγκεν-Μπόσνα Ροαγιάλ Σεραγιεβο  94-56 .- ^
Τελενετ Γκιαντς -Λε Πορτελ  70-73 .- ^
Αβντοντορ Σαρατοφ-Νεβεζισ  75-86 .-^
Μπενφικα-Μπακκεν Μπεαρς 77-81 

***   Παλαίμαχοι ΠΑΟ: «Ταβανόπροκες» για ΠΑΕ και 3ετές πλάνο σωτηρίας          Σκληρή γλώσσα...
~  Με μία μακροσκελή ανακοίνωση οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού ρίχνουν «ταβανόπροκες» κατά της ΠΑΕ και προαναγγέλλουν συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσουν το ενωτικό 3ετές πλάνο σωτηρία του «PAO ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ».
Ενδεικτικό της σκληρής γλώσσας είναι ότι χρεώνουν στην ΠΑΕ πως «…απροκάλυπτα φαίνεται να προσδοκάτε την οικονομική διάλυση της ομάδας» και επίσης ότι «…σαμποτάρετε τη διάθεση προσφοράς του Παναθηναϊκού κόσμου».
Γι’ αυτό καλούν τη διοίκηση να αλλάξει ρότα, αφού παραθέτουν πρώτα μία σειρά από ερωτήματα.
Η ανακοίνωση
«Τελικά η διοίκηση της ΠΑΕ μετά από σκέψεις και συσκέψεις διάρκειας ενός και πλέον μηνός, αποφάσισε να γνωστοποιήσει στους φιλάθλους τους λογαριασμούς της «Παναθηναικής Συμμαχίας» με μια ΞΕΡΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ ανακοίνωση του τύπου «δώστε και σώστε».
Αυτό είναι κύριοι της ΠΑΕ, που διακηρύσσατε ότι ο ΠΑΟ έχει αξιοπρέπεια και ότι ο ΠΑΟ δεν ζητιανεύει; Eσείς, που τώρα στέλνετε επιστολές στους δανειστές σας εκλιπαρώντας για υπομονή; Εσείς, που έχετε βάλλει πωλητήριο σε όλα τα βασικά στελέχη της ομάδας και προωθείτε ήδη στην βασική ομάδα τους ταλαντούχους ποδοσφαιρικές της Κ-20 φωτογραφίζοντας τη σχεδιαζόμενη αγωνιστική της εξόντωση;
Αξιοπρέπεια αλλά και υπομονή έχει μόνο ο περήφανος Παναθηναικός κόσμος που επιθυμούσε εξ αρχής, και επιθυμεί να συνεισφέρει, και ήταν υποχρέωσή σας αυτό να γίνει με ένα οργανωμένο, φερέγγυο, αξιόπιστο και διάφανο από κάθε άποψη, οικονομικό πλάνο σωτηρίας που θα εμπνέει τους φιλάθλους και θα τους τονώνει το κίνητρο να συμμετάσχουν.
Aυτή η ανυπαρξία πρωτοβουλίας, η εσωστρέφεια και η στείρα πρόσφατη ανακοίνωση ως προϊόν ΕΣΚΕΜΜΕΝΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΩΝ, είναι λοιπόν το περίφημο πλάνο σωτηρίας που σχεδίαζαν οι δήθεν τεχνοκράτες της διοίκησης της ΠΑΕ εδώ και μήνες;
Πού είναι η επιτροπή σωτηρίας; Ποιο είναι κύριοι της διοίκησης το πλάνο που θα συσπειρώσει τον Παναθηναικό κόσμο; Πού είναι το όραμα για την αναδημιουργία του Παναθηναικού μας; Πού είναι οι μπροστάρηδες; Mήπως αρνούνται να συνεισφέρουν αντιλαμβανόμενοι την ανυπαρξία πλάνου και σοβαρής προσπάθειας σωτηρίας του Παναθηναικού, μη θέλοντας να αμαυρώσουν το όνομά τους, συνδέοντάς το με την καταστροφή;
Πού είναι τα κίνητρα ανταποδοτικότητας προς τους φιλάθλους για την οικονομική τους συνδρομή; Πού είναι οι κινήσεις επικοινωνίας και μάρκετινγκ που θα προσελκύσουν τον κόσμο να βάλει πλάτη αλλά και πιθανούς επενδυτές;
Πού είναι η ανοιχτή συνέντευξη Τύπου; Πού είναι το ειλικρινές κάλεσμα στον Παναθηναικό κόσμο;
Με ποιο σκεπτικό απορρίψατε την έκδοση ενιαίου εισιτηρίου και την μετακίνηση της ομάδας στο ΟΑΚΑ για τα δύο ντέρμπι αλλά και τις επιμέρους προτάσεις του πλάνου PAO ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ και έχετε το θράσος να διαψεύδετε δημοσίως την αλήθεια; Πότε πραγματοποιήσατε ραντεβού με τον κ. Υφυπουργό Αθλητισμού και την διοίκηση του ΟΑΚΑ, προκειμένου να απορρίψετε για δήθεν οικονομικούς λόγους το ενδεχόμενο χρήσης του;
Aπαντήστε και πείτε την αλήθεια δημοσίως επιτέλους στον Παναθηναικό κόσμο δίχως να κρύβεστε πίσω από υπεκφυγές και ευχολόγια για ενότητα… Γιατί εμείς δεν πρόκειται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όποιον επιβουλεύεται εμπράκτως το καλό του Παναθηναϊκού μας.
Και πείτε μας ποίος από σας είναι ο συνομιλητής με υποψήφιους επενδυτές και ποίες προσπάθειες έχουν γίνει για την ανεύρεσή τους;
Και βγαίνετε τώρα και κάνετε τους δήθεν απογοητευμένους από την απροθυμία του Παναθηναϊκού κόσμου να συνεισφέρει.
Πώς τολμάτε κύριοι της κατ’ επίφασιν διοίκησης της ΠΑΕ; Δεν είστε εσείς απογοητευμένοι από τον κόσμο, αλλά ο κόσμος από σας και γι’ αυτό δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί, γιατί ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΜΠΝΕΕΤΕ κύριοι της διοίκησης, ούτε εσείς ούτε το ανύπαρκτο πλάνο σας.
Και πλέον ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ, γιατί δεν τον έχετε πείσει πως βάζετε το καλό της ομάδας πάνω από το προσωπικό σας και την ενότητα, ειλικρίνεια και διαφάνεια ως αιχμή του δόρατος του όποιου πλάνου σωτηρίας, ως πρόσφατα δίχως ίχνος ντροπής, δημοσίως διακηρύσσατε.
Αν νομίζετε κύριοι της διοίκησης, ότι με τέτοιες κινήσεις κάνατε το χρέος σας και θα «νίψετε τας χείρας σας» στην αγωνιστική και οικονομική διάλυση της ομάδας στην οποία απροκάλυπτα φαίνεται να ΠΡΟΣΔΟΚΑΤΕ, είστε πολύ-πολύ γελασμένοι.
Με τέτοιες κινήσεις κύριοι της διοίκησης ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΕ αντί να εγείρετε τη διάθεση προσφοράς του Παναθηναικού κόσμου και αυτό αργά ή γρήγορα ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΕΙ. Και από αυτό κύριοι της διοίκησης, δεν θα καταφέρετε να ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕΤΕ, όπως πρόσφατα άλλοι αιφνιδιαστικά και ανερυθρίαστα έπραξαν που ενώ είχαν κηρύξει στάση πληρωμών και είχαν απλήρωτους τους εργαζόμενους της ΠΑΕ επί μήνες, έκαναν πριν την προσχεδιασμένη φυγή τους 13 μεταγραφές...
Σε κάθε περίπτωση, καλούμε τον Παναθηναικό κόσμο να στηρίξει με κάθε τρόπο την ομάδα που βάλλεται από παντού και την διοίκηση να αναλογιστεί το μέγεθος της ευθύνης της και να ΑΛΛΑΞΕΙ ΡΟΤΑ από αυτή που έχει επιλέξει και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια μέσω πράξεων, αλλά και παραλείψεών της στη διάλυση του Παναθηναικού μας για την οποία θα την βαραίνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ευθύνη η οποία μετά βεβαιότητας θα αναζητηθεί και θα αποκαλυφθεί..
Εντός των προσεχών ημερών, για το καλό του Παναθηναικού μας, το ενωτικό 3ετές πλάνο σωτηρίας «PAO ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ» θα παρουσιαστεί σε όλες του τις λεπτομέρειες από την επιτροπή του, σε ανοιχτή συνέντευξη τύπου στην οποία είναι ευπρόσδεκτοι και οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ..
ΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ,
ΑΘΗΝΑ 15/11/2017
ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ»

~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 :~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 28 και 29  Οκτωβρίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση -επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/28-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το  2008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-nwes-30-2017.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:  Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/10/blog-post_30.html .-
~* Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το ....2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-31-2017.html .- 
~*
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Νοεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το 2008  ... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥΣ  μας !  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-01-2017.html .-
~*Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο1
Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/1-01-2017-1-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-03-2017.html .-
  ~* 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-04-2017.html .-  
~*   H Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/11/h-arfara-news-05-2017.html .-
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Νοεμβρίου 2017 :Μια εβδομαδιαία Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/11/04-05-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 06 Νοεμβρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  .... από  το  2008 : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-06-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 07 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ..... από το 2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-07-2017-2008.html .- 
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-08-2017.html .- 
~* Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο 2
Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/2-08-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 09 Νοεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το  2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-09-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  ...το 2008 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-10-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ΄....  από το  2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-11-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008   :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-12-2017.html .-
~* ΕΚΔΡΟΜΕΣ  Διαδρομές
Δευτέρα 13  Νοεμβρίου 2017 
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/11/13-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ......από το  2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-14-2017.html .-   
~*  Αθλητική ενημέρωση  Σαββατοκύριακο 11 και 12  Νοεμβρίου 2017 :Μια  εβδομαδιαία ανασκόπηση των αθλητικών πεπραγμένων : http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2017/11/11-12-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/news-15-2017.html .-
~*  
 


****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5923   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3768    video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3769  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.460    βίντεο   .-  

1.- https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias .-
2.-  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas
3.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
4.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5  .-
5.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 .-
~
~* ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  = https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-  
~*  http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-ΕΚΔΡΟΜΕΣ
~* https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ
 ~* https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  ,   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~*  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  .-
~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279 ,  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  .-
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου