ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018

   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 .
Παρασκευή Ε΄ Χαιρετισμοί στην Παναγία μας  !!
~

VIDEO  Από  τους Ε΄ Χαιρετισμούς στον Ι.Ν.  Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών  Ν. Μεσσηνίας την Παρασκευή 23 Μαρτίου  2018  :
~*  Ε ΄ Χαιρετισμοί 23/03/2018   Ομιλία παπά-Μιχάλη Ε. Μπούρα  ΑΡΦΑΡΑ:
~*Ε ΄ Χαιρετισμοί Παρασκευή  23/03/ 2018  1ον μέρος  ΑΡΦΑΡΑ Καλαμάτας :
https://youtu.be/S_0UQBTd5ZM .-

~ 23 Μαρτίου
Ιερομάρτυρος Νίκωνος (1) και των συν αυτώ 199, των επί του Ταυρομενίου όρους μαρτυρησάντων (†251). Μάρτυρος Δομετίου. Οσιομάρτυρος Λουκά (2), του εν Μυτιλήνη (†1802).
(1) O άγιος Νίκων, γεννήθηκε στη Νεάπολη της Ιταλίας, την εποχή του ηγεμόνα Κυντιανού, από πατέρα ειδωλολάτρη και μητέρα Χριστιανή, η οποία τον γαλούχησε σύμφωνα με τα ευαγγελικά δόγματα. Σε νεαρή ηλικία έγινε στρατιωτικός και πολύ γρήγορα διακρίθηκε για την ανδρεία και την πειθαρχία του. Η ψυχή του όμως, ποθούσε τον βίο της άσκησης και της αφιέρωσης. Γι` αυτό ξεκίνησε για την περιοχή της Κωνσταντινουπόλεως, έκανε όμως μία πρώτη στάση στη Χίο. Εκεί δέχτηκε το άγιο Βάπτισμα και αφιερώθηκε στην ασκητική ζωή και στη μελέτη των Αγίων Γραφών. O τοπικός επίσκοπος, διέκρινε τα χαρίσματά του και τον χειροτόνησε πρεσβύτερο και λίγο αργότερα τον τοποθέτησε ηγούμενο 190 αδελφών για να τους νουθετεί και να τους καθοδηγεί. Πολύ γρήγορα, η συνοδεία απέκτησε μεγάλη φήμη. Όμως όταν εκοιμήθησαν οι γονείς του, ο άγιος και η συνοδεία του εγκαταστάθηκαν στη Σικελία. Σύντομα όμως εδέχθησαν την επίθεση του ηγεμόνα, και αφού συνελήφθησαν, υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια και τέλος θανατώθηκαν.
(2) Ο οσιομάρτυς Λουκάς, γεννήθηκε στη Ανδριανούπολη της Θράκης και σε ηλικία έξι ετών εγκαταστάθηκε στη Κωνσταντινούπολη. Σε ηλικία 13 ετών μετά από κάποιο άτυχο περιστατικό, αναγκάσθηκε να αλλαξοπιστήσει και να γίνει Μουσουλμάνος. Ένοιωθε τύψεις συνειδήσεως, γι` αυτό αφού έφυγε κρυφά από το σπίτι του τούρκου αφέντη του, μετά από πολλή περιπλάνηση κατέληξε στο Άγιο Όρος. Λίγο αργότερα τον Μάρτιο του 1802 αναχώρησε για τη Μυτιλήνη. Εκεί παρουσιάσθηκε αυτόβουλα στο κριτή της πόλης και με παρρησία ομολόγησε τη πίστη του. Γι αυτή του την ομολογία καταδικάστηκε στον δι απαγχονισμού θάνατο. Έτσι στις 23 Μαρτίου 1802 ο Λουκάς έλαβε το στέφανο του μαρτυρίου.

***  Η μελέτη του Ευαγγελίου
~  Όταν μελετάς το Ευαγγέλιο, μη ζητάς απόλαυση, μη ζητάς έξαρση, μη ζητάς περίλαμπρες σκέψεις. Ζήτα να δεις την αλάθητη αγία Αλήθεια.
Μην αρκείσαι στην άκαρπη μελέτη του Ευαγγελίου. Μελέτα το έμπρακτα. Αγωνίσου να εκπληρώνεις τιςεντολές του. Σαν βιβλίο ζωής, μελέτα το με τη ζωή σου.
~ Μη νομίζεις ότι χωρίς λόγο το πιο ιερό βιβλίο, το Τετραευάγγελο, αρχίζει με το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο και τελειώνει με το κατά Ιωάννην. Ο Ματθαίος μας διδάσκει περισσότερο το πως να εκπληρώνουμε το θείο θέλημα, και οι διδαχές του ταιριάζουν σ’ εκείνους που αρχίζουν να βαδίζουν στον δρόμο του Θεού. Ο Ιωάννης αναφέρεται περισσότερο στον τρόπο της ενώσεως του Θεού με τον ανακαινισμένο από τις εντολές άνθρωπο. Αυτή την ένωση την κατορθώνουν όσοι έχουν προχωρήσει στον δρόμο του Θεού.
Ανοίγοντας το άγιο Ευαγγέλιο, να θυμάσαι ότι αυτό θα καθορίσει την αιώνια κατάστασή σου. Όλοι θα κριθούμε σύμφωνα μ’ Αυτό και είτε θα σωθούμε, είτε θα κολαστούμε αιώνια. «Αυτός που με απορρίπτει», λέει ο Κύριος, «και δεν δέχεται τα λόγια μου, σ’ αυτά θα βρει Εκείνον που θα τον δικάσει• ο λόγος που κήρυξα, αυτός θα τον κρίνει την έσχατη ημέρα» [1].
Ο Θεός αποκάλυψε το θέλημά Του σ’ ετούτον τον τιποτένιο κόκκο σκόνης που λέγεται άνθρωπος! Το βιβλίο όπου είναι καταγραμμένο το πανάγιο και σωτήριο θέλημά Του, βρίσκεται στα χέρια σου. Μπορείς είτε να δεχθείς, είτε να απορρίψεις το θέλημα του Πλάστη και Σωτήρα σου. Από σένα τον ίδιο εξαρτάται είτε η αιώνια ζωή σου είτε ο αιώνιος θάνατός σου. Αναλογίσου, λοιπόν, πόση προσοχή και πόση σύνεση πρέπει να δείξεις. Μην παίζεις με την αιωνιότητα!
Με συντριμμένο πνεύμα να προσεύχεσαι στον Κύριο, για να σου ανοίξει τα μάτια, να δεις τα θαύματα που κρύβονται στον νόμο Του [2], στο Ευαγγέλιο. Ο Λόγος του Θεού ανοίγει τα μάτια της ψυχής και επιτελεί θαυμαστά τη θεραπεία της από την αμαρτία. Οι θεραπείες των σωμάτων, που επιτελούσε ο Κύριος, ήταν απλώς εικονισμοί και αποδείξεις των θεραπειών των ψυχών, αποδείξεις αναγκαίες για τους σαρκικούς ανθρώπους με τον τυφλωμένο από τη φιληδονία νου [3].
Διάβαζε το Ευαγγέλιο με μεγάλη ευλάβεια και προσοχή. Κανένα χωρίο του μη θεωρήσεις ασήμαντο, κανένα χωρίο του μην παρατρέξεις ανεξέταστα. Κάθε γιώτα του Ευαγγελίου ακτινοβολεί ζωή. Η αδιαφορία για τη ζωή είναι θάνατος. Διαβάζοντας για τους λεπρούς, τους παράλυτους, τους τυφλούς, τους χωλούς και τους δαιμονισμένους, που θεράπευε ο Κύριος, να συλλογίζεσαι πως η ψυχή σου, καταπληγωμένη από την αμαρτία και αιχμαλωτισμένη από τους δαίμονες, μοιάζει σ’ αυτούς τους αρρώστους. Να διδαχθείς από το Ευαγγέλιο την πίστη τους. Ο Κύριος θα κάνει καλά κι εσένα, αν με πίστη, όπως εκείνοι, Τον ικετεύεις ακατάπαυστα για την θεραπεία σου.
Για ν’ αξιωθείς να λάβεις την ίαση, πρέπει να αποκτήσεις κατάλληλη ψυχική διάθεση. Την ίαση λαβαίνουν όσοι έχουν επίγνωση της αμαρτωλότητάς τους και παίρνουν απόφαση να την εγκαταλείψουν [4]. Ο Σωτήρας είναι άχρηστος στους υπερήφανους δικαίους, στην πραγματικότητα αμαρτωλούς, που δεν βλέπουν την αμαρτωλότητά τους [5]. Το να δει κανείς την αμαρτωλότητα, την πτώση όλου του ανθρώπινου γένους, είναι ιδιαίτερο χάρισμα του Θεού. Ζήτησέ Του αυτό το χάρισμα, και όταν το λάβεις, θα σου γίνει πολύ περισσότερο κατανοητό το βιβλίο του ουράνιου Γιατρού, το Ευαγγέλιο.
Προσπάθησε να κάνεις οικείο στον νου και την καρδιά σου το Ευαγγέλιο. Ας πλέει ο νους σου μέσα του, ας ζει μέσα του. Έτσι πιο εύκολα όλη σου η δραστηριότητα θα γίνει ευαγγελική. Αυτό μπορεί ο καθένας να το πετύχει με την ακατάπαυστη εντρύφηση στο Ευαγγέλιο και την ευλαβική μελέτη του.
Ο όσιος Παχώμιος ο Μέγας (15 Μαΐου), ένας από τους πιο ονομαστούς αρχαίους πατέρες, γνώριζε απ’ έξω το Ευαγγέλιο. Έπειτα από θεία αποκάλυψη, μάλιστα, παρακινούσε και τους μαθητές του να το μαθαίνουν. Έτσι το Ευαγγέλιο τους συντρόφευε και τους χειραγωγούσε παντού και πάντα. Γιατί, άραγε, οι σύγχρονοι χριστιανοί παιδαγωγοί δεν στολίζουν τον νου των αθώων μικρών παιδιών με το Ευαγγέλιο, αντί να το γεμίζουν με τους μύθους του Αισώπου και άλλες μάταιες γνώσεις;
Τι ευτυχία, τι πλούτος η απομνημόνευση του Ευαγγελίου! Δεν έχουμε, βλέπετε, τη δυνατότητα να προβλέπουμε τις μεταλλαγές των βιοτικών μας συνθηκών και τις συμφορές που θα μας βρουν στη διάρκεια της επίγειας ζωής μας. Έτσι, το Ευαγγέλιο που έχει αποθηκευθεί στη μνήμη, μελετάται από τον τυφλό, ακολουθεί τον κατάδικο στη φυλακή, συνομιλεί με τον αγρότη στο χωράφι, νουθετεί τον δικαστή στο δικαστήριο, χειραγωγεί τον έμπορο στην αγορά, παρηγορεί τον άρρωστο στον καιρό της κουραστικής αϋπνίας και της βαριάς μοναξιάς του.
Μην αποτολμήσεις, πάντως, να εξηγήσεις μόνος σου το Ευαγγέλιο και τα άλλα βιβλία της αγίας Γραφής, που γράφηκαν από τους προφήτες και τους αποστόλους: όχι αυθαίρετα αλλά με τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος [6].
Αν, λοιπόν, δεν γράφτηκαν αυθαίρετα, δεν είναι αλόγιστο το να ερμηνεύονται αυθαίρετα; Το Άγιο Πνεύμα έγραψε μέσω των προφητών και των αποστόλων τον λόγο του Θεού και τον ερμήνευσε μέσω των αγίων πατέρων. Τόσο η δυνατότητα καταγραφής του λόγου του Θεού, όσο και η δυνατότητα ερμηνείας του αποτελούν δώρα, χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος. Αυτό και μόνο δέχεται η αγία Ορθόδοξη Εκκλησία. Αυτό και μόνο δέχονται τα γνήσια παιδιά της.
Όποιος ερμηνεύει τη Γραφή αυθαίρετα, απορρίπτει την αγιοπνευματική ερμηνεία της από τους αγίους πατέρες. Και όποιος απορρίπτει την αγιοπνευματική ερμηνεία της Γραφής, αναμφίβολα απορρίπτει και την ίδια τη Γραφή. Και καταντά ο λόγος του Θεού, που είναι λόγος σωτηρίας, να γίνεται για τους αυθαίρετους ερμηνευτές του, θανάσιμο δίστομο ξίφος, με το οποίο θανατώνουν οι ίδιοι τις ψυχές τους, οδηγώντας τες στην αιώνια καταστροφή [7]. Έτσι αυτοκτόνησαν πνευματικά ο Άρειος, ο Νεστόριος, ο Ευτυχής και οι άλλοι αιρετικοί, που, με τις τολμηρές τους ερμηνείες της Γραφής, βλασφήμησαν το Άγιο Πνεύμα.
«Σε ποιόν θα ρίξω το βλέμμα μου, παρά στον άνθρωπο τον ταπεινό, τον ήσυχο, που τρέμει τα λόγια μου;» [8], λέει ο Κύριος. Τέτοιος να είσαι μπροστά στον Κύριο και στο Ευαγγέλιο, όπου Εκείνος βρίσκεται. Άφησε την αμαρτωλή ζωή σου, άφησε τη γήινη εμπάθεια και φιληδονία.
~   Απαρνήσου τη ζωή σου, δηλαδή τον εγωισμό σου, και τότε θα μπορέσεις να προσεγγίσεις και να κατανοήσεις το Ευαγγέλιο. «Αυτός, που αγαπά τη ζωή του, θα τη χάσει», λέει ο Κύριος. «Αυτός, όμως, που τη ζωή του δεν τη λογαριάζει όσο κρατάει αυτός ο κόσμος, θα τη φυλάξει για την αιώνια ζωή» [9]. Γι’ αυτόν που αγαπά τον εαυτό του και δεν είναι αποφασισμένος να τον απαρνηθεί, το Ευαγγέλιο είναι κλειστό. Το διαβάζει, αλλά ο λόγος της ζωής και του Αγίου Πνεύματος παραμένει για την ψυχή του ένα αδιαπέραστο παραπέτασμα.
Όταν ο Κύριος ήταν στη γη με το πανάγιο ανθρώπινο σώμα Του, πολλοί Τον έβλεπαν και συνάμα δεν Τον έβλεπαν. Τι ωφελείται ο άνθρωπος, όταν βλέπει με τα σωματικά μάτια, όπως όλα τα ζώα, δεν βλέπει όμως με τα μάτια της ψυχής, με τον νου και την καρδιά;
Υπάρχουν και σήμερα πολλοί που διαβάζουν το Ευαγγέλιο, αλλά το αγνοούν εντελώς, σαν να μην το διάβασαν ποτέ. Το Ευαγγέλιο διαβάζεται σωστά μόνο από τον καθαρό νου και, όπως είπε κάποιος όσιος, κατανοείται ανάλογα με την προθυμία και την εργασία των εντολών [10].
Ωστόσο, η ακριβής και τέλεια γνώση του Ευαγγελίου δεν μπορεί να αποκτηθεί με τη δική μας προσπάθεια• είναι χάρισμα του Χριστού. Το Άγιο Πνεύμα, αφού κατοικήσει μέσα στον αληθινό και πιστό διάκονό Του, τον κάνει τέλειο μελετητή και ακριβή τηρητή του Ευαγγελίου.
Στο Ευαγγέλιο απεικονίζονται τα χαρακτηριστικά του νέου Ανθρώπου, του Κυρίου, που προέρχεται από τον ουρανό [11] και που είναι Θεός «κατά φύσιν». Το άγιο γένος Του, τους ανθρώπους που πιστεύουν σ’ Αυτόν και ομοιώνονται μ΄ Αυτόν, τους κάνει θεούς «κατά χάριν».
Εσείς που κυλιέστε στα βρωμερά βαλτονέρια των αμαρτιών και βρίσκετε εκεί ευχαρίστηση, σηκώστε τα κεφάλια σας και κοιτάξτε τον καθαρό ουρανό• εκεί είναι η θέση σας! Ο Θεός σας δίνει τόση αξία, σας κάνει θεούς. Κι εσείς, απορρίπτοντας αυτή την αξία, κατεβάζετε τον εαυτό σας στην τάξη των ζώων, και μάλιστα των πιο ακάθαρτων ζώων.
Συνέλθετε! Βγείτε από τον βρωμερό βάλτο. Λουστείτε με τα δάκρυα της μετάνοιας. Καθαριστείτε με την εξομολόγηση. Στολιστείτε με την κατάνυξη. Σηκωθείτε από τη γη. Ανεβείτε στον ουρανό. Εκεί θα σας οδηγήσει το Ευαγγέλιο. «Όσο έχετε το φως», δηλαδή το Ευαγγέλιο, όπου είναι κρυμμένος ο Χριστός, «πιστεύετε στο φως, για να γίνετε παιδιά του φωτός» [12].          Τέλος και τω Θεώ δόξα!
___________________
[1] Ιω. 12:48.
[2] Ψαλμ. 118:18.
[3] Βλ. Λουκ. 5:24.
[4] Βλ. Ιω. 9:39, 41.
[5] Βλ. Ματθ. 9:13.
[6] Βλ. Β Πέτρ. 1:21.
[7] Βλ. Β Πέτρ. 3:16.
[8] Ησ. 66:2.
[9] Ιω. 12:25.
[10] Πρβλ. Οσίου Μακαρίου του ασκητού, Περί νόμου πνευματικού κεφάλαια Σ , ρς )
[11] Α Κορ. 15:47.
[12] Ιω. 12:36.
 *  (Από το βιβλίο «ΑΣΚΗΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ», Αγίου Ιγνατίου Μπριαντσανίνωφ, ΤΟΜΟΣ ΠΡΩΤΟΣ, ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ, ΩΡΩΠΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ)

***  25η Μαρτίου: Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και οι ομογενείς στον Τραμπ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

~ : Στην σημασία της εθνικής επετείου για την ελληνική ανεξαρτησία αλλά και στις κοινές αξίες που διέπουν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις αναφέρθηκε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια της ετήσιας δεξίωσης που παρέθεσε την Πέμπτη το απόγευμα στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
~ Ο αμερικανός πρόεδρος σημείωσε: «Όπως οι πρόγονοί μας, έτσι και εμείς θα αντλήσουμε δύναμη και από τους δεσμούς της ιστορίας και του πολιτισμού που ενώνουν τις χώρες μας και διαμορφώνουν το πεπρωμένο μας. Και ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας στις αξίες και τις αρχές που καθορίζουν το ποιοι είμαστε. Και είμαστε ενωμένοι στις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας σήμερα και για πάντα».

Ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως την «γενέτειρα της δημοκρατίας και του Δυτικού Πολιτισμού», υποστηρίζοντας πως οι κοινές ιστορικές και πολιτισμικές ρίζες ενέπνευσαν τους πολίτες σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου να αναλάβουν δράση και να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των Ελλήνων για αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να σημειώσει την βαθιά επίδραση του ελληνικού πολιτισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
«Παντού γύρω μας, εδώ στις ΗΠΑ, βλέπουμε την βαθιά επίδραση του ελληνικού πολιτισμού, της τέχνης και της φιλοσοφίας. Οι πατέρες (της αμερικανικής δημοκρατίας) συμβουλεύτηκαν την σοφία των αρχαίων ελληνικών πόλεων-κρατών όταν έγραφαν το δικό μας Σύνταγμα. Ήξεραν τι έκαναν. Οι στρατηγοί, οι επιστήμονες, οι δικηγόροι και οι εκπαιδευτικοί μας συνεχίζουν να βρίσκουν έμπνευση στα έργα των αρχαίων Ελλήνων. Και σε όλη αυτή την πρωτεύουσα, από το Ανώτατο Δικαστήριο μέχρι το Μνημείο του Λίνκολν και τον όμορφο Λευκό Οίκο, βλέπουμε την μεγαλοπρέπεια της ελληνικής αρχιτεκτονικής». VIDEO : https://www.facebook.com/GreekReporter/videos/10155503722650829/?t=0 .-

Προκαλώντας το γέλιο των παρευρισκομένων, ο πρόεδρος Τραμπ είπε πως θα βρίσκεται για επτά ακόμα χρόνια στον Λευκό Οίκο για να γιορτάζει την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας.
«Τιμούμε την ελληνική ανεξαρτησία εδώ στο Λευκό Οίκο από το 1987, μια παράδοση που γνωρίζουμε ότι θα συνεχιστεί για πολλά ακόμα χρόνια. Θα είμαι μαζί σας μόνο για τα επόμενα επτά».
Κλείνοντας, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως οι κοινές πολιτισμικές αξίες αποτελούν την βάση πάνω στην οποία οι ΗΠΑ και η Ελλάδα θα αντιμετωπίσουν μαζί τις οποίες προκλήσεις εμφανιστούν στο μέλλον.
«Γιορτάζοντας την ελληνική ανεξαρτησία, τιμούμε αυτήν την επιρροή και θυμόμαστε την κοινή μας κληρονομιά. Ανανεώνουμε την εμπιστοσύνη μας στο ότι οποιαδήποτε πρόκληση κι αν εμφανιστεί στο μέλλον, θα την αντιμετωπίσουμε μαζί. Θα είμαστε όλοι μαζί, ως μέλη μιας μεγάλης κοινότητας εθνών».

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος αναφέρθηκε στις κοινές αξίες που υπάρχουν ανάμεσα στην ελληνική επανάσταση και τις ιδρυτικές αρχές της αμερικανικής δημοκρατίας.
«Η Αμερικανική Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας μιλάει για αλήθειες που είναι αυτονόητες: την ισότητα όλων των ανθρώπων και τα δικαιώματά τους, μεταξύ των οποίων το δικαίωμα της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης. Ο Ελληνικός Πόλεμος της Ανεξαρτησίας που ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου του 1821 είναι ένα καλό παράδειγμα. Την ημέρα εκείνη, ο ελληνικός λαός έπρεπε να ξεσηκωθεί εναντίον των καταπιεστών του και να δώσει έναν μακρύ και δύσκολο αγώνα που απαιτούσε τεράστιες θυσίες για να κατακτήσει αυτές τις αυταπόδεικτες αλήθειες, δηλαδή την ελευθερία και την ανεξαρτησία τόσο σε ατομικό όσο και σε εθνικό επίπεδο».
Χρησιμοποιώντας ως έναυσμα τις κοινές πολιτισμικές αρχές και αξίες, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε έκκληση στον πρόεδρο Τραμπ να στηρίξει την θρησκευτική ελευθερία του Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, την προώθηση μια δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό καθώς και την εξεύρεση μιας νέας ονομασίας για την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, που, όπως είπε, θα είναι ιστορικά έγκυρη.
«Κύριε Πρόεδρε, είμαστε ευγνώμονες που μοιράζεστε μαζί μας αυτές τις ζωτικής σημασίας αμερικανικές και οικουμενικές αρχές. Παρακαλούμε να συνεχίσετε να τις επιβεβαιώνετε, ακόμα περισσότερο σε αυτόν τον ταραγμένο κόσμο. Ζητάμε, επιπλέον, την ιδιαίτερη προσοχή σας στις συνεχείς αδικίες που υπέστη το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως σε θέματα που αφορούν την θρησκευτική ελευθερία. Σας ζητούμε με ειλικρίνεια να μιλήσετε εκ μέρους όλων μας για μια δίκαιη λύση στην παρατεταμένη και τραγική διαίρεση της Κύπρου και στο θέμα για μια κατάλληλη και ιστορικά έγκυρη ονομασία για την π ΓΔΜ».
Τέλος, ο σεβασμιότατος σημείωσε πως οι οικουμενικές αξίες που διέπουν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις παραμένουν μέχρι και σήμερα ιδιαίτερα επίκαιρες.

«Όταν γιορτάζουμε την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, γιορτάζουμε μια αρχή, αλλά όχι μια ολοκλήρωση. Ο αγώνας για την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι ημιτελής. Σας ευχαριστούμε κύριε Πρόεδρε, που στέκεστε μαζί μας, που αγωνίζεστε για εμάς και που μιλάτε για τις οικουμενικές και αιώνιες αλήθειες της ζωής και της ελευθερίας».
Η συγκεκριμένη δεξίωση συνιστά ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα, καθώς η Ελληνική και η Ιρλανδική κοινότητα είναι ο μόνες εθνικές ομάδες στις ΗΠΑ οι εθνικές επέτειοι των οποίων εορτάζονται κάθε χρόνο στον Λευκό Οίκο. Ο γνωστός ελληνοαμερικανός λομπίστας Μάικ Μάνατος τόνισε πως η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν έχει απλώς έναν επικοινωνιακό χαρακτήρα, αλλά, όπως εξήγησε, αποτελεί ένα θεσμό που αποδίδει ουσιαστική πολιτική επιρροή στην ελληνοαμερικανική κοινότητα.
«Σε μια χώρα σχεδόν 320 εκατομμυρίων ανθρώπων, όπου έχουμε χιλιάδες οργανώσεις που προσπαθούν να τραβήξουν το ενδιαφέρον του προέδρου, έχουμε δημιουργήσει μια εκδήλωση-θεσμό που μας επιτρέπει να συναντούμε τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο. Και ως αποτέλεσμα, όλα τα ανώτερα στελέχη του Λευκού Οίκου ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Είναι όντως μοναδική η ευκαιρία που έχει κάθε χρόνο ο Αρχιεπίσκοπος μας. Μπορεί να συναντήσει κατ’ ιδίαν τον πρόεδρο και να συζητήσει ουσιαστικά θέματα που μας απασχολούν».

***  ΩΣ ‘ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’ υποδέχτηκαν τον ΚΟΤΖΙΑ οι Σκοπιανοί! Τώρα τι λέτε εσείς στο Μαξίμου;..
~Σε εξέλιξη η συνάντηση που έχει στα Σκόπια ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ. Νέες… αραιές διαδηλώσεις στο κέντρο των Σκοπίων και ένα unfair από την πλευρά των Σκοπιανών.    
Προβολή εικόνας στο Twitter Προβολή εικόνας στο Twitter Προβολή εικόνας στο Twitter     
  Με το  .… καλημέρα, οι Σκοπιανοί φρόντισαν να προκαλέσουν την ελληνική πλευρά. Στο επίσημο πρόγραμμα υπάρχει η αναφορά «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Αλλά η ελληνική πλευρά, όπως μετέδωσε η απεσταλμένη του ΑΝΤ1 στα Σκόπια, Στεφανία Μουρελάτου, δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια.
Από από το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» μπήκε σφραγίδα με τη φράση «Αναγνωρίζεται από την Ελλάδα ως ΠΓΔΜ«.
Δείτε τη φωτογραφία που ανέβασε στο twitter


Διαδήλωση για… λίγους
 Έξω από το κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, λιγοστοί Σκοπιανοί εθνικιστές έχουν συγκεντρωθεί και διαδηλώνουν (όπως έκαναν και το βράδυ της Πέμπτης) κατά της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού. «Κοτζιά φύγε, δεν είσαι ευπρόσδεκτος στη «Μακεδονία»», γράφουν κάποια από τα πλακάτ που κρατούν στα χέρια τους.
Οι Σκοπιανοί εθνικόφρονες έφτασαν στο σημείο να κατηγορούν την Ελλάδα ακόμα και για… γενοκτονία!

Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφία Reuters
Ποιους θα δει ο Κοτζιάς στα Σκόπια
Η συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Νικόλα Ντιμιτρόφ είναι η… έναρξη του μαραθωνίου των επαφών του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών.
Η κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ και οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών που θα ακολουθήσουν θα διαρκέσουν ένα δίωρο πριν από την ενημέρωση των Ελλήνων και δημοσιογράφων της ΠΓΔΜ σε κοινή συνέντευξη Τύπου του, αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ονοματολογικό.
Στη συνέχεια ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στην Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, όπου θα έχει συνάντηση τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και αρμόδιο για τις σχέσεις με την ΕΕ, Μπουγιάρ Οσμάνι και αργότερα στο κυβερνητικό μέγαρο, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ.
Στη 1:00 το μεσημέρι ο κ. Κοτζιάς και η ελληνική αντιπροσωπεία θα παρευρεθούν στη δεξίωση του Ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου Σκοπίων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Θα ακολουθήσουν, από τις 15:30 και έπειτα, οι συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί στο κοινοβούλιο των Σκοπίων με τον πρόεδρο της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι και τον πρόεδρο του αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, ενώ λίγο μετά τις 17:00 στα γραφεία του VMRO αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.  newsit

***


***  «Ζούγκλα» έξω από το Διοικητήριο… (φωτογραφίες) 

 
Μπορεί αυτές τις μέρες άλλα να είναι τα θέματα που απασχολούν το Διοικητήριο, ωστόσο η κατάσταση στους χώρους του και στο «παρκάκι» που κοιτάει προς την Αριστομένους, θυμίζει «ζούγκλα».
Κάποιος, λοιπόν, πρέπει σύντομα να καθαρίσει το χώρο… Πάσχα έρχεται και δεν επιτρέπεται να παρουσιάζει τέτοια εικόνα το κέντρο της Καλαμάτας.  Κ. Γαζ. 

*** Πρωτοφανείς εικόνες: Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» την Καλαμάτα 
Αποπνικτική ήταν χθες η ατμόσφαιρα στην Καλαμάτα, όπου ένα πυκνό νέφος αφρικανικής σκόνης είχε καλύψει μεγάλο μέρος της, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε ανθρώπους που έχουν αναπνευστικά προβλήματα.
Οι εικόνες θα μπορούσαν να παραπέμπουν ακόμα και στην έρημο Σαχάρα έπειτα από αμμοθύελλα, καθώς σε πολλά σημεία η ορατότητα είχε περιοριστεί κατά πολύ.
Οι καιρικές συνθήκες μπορούν να χαρακτηρισθούν ως ιδιαίτερα δυσμενείς, λόγω των ενισχυμένων νοτιοανατολικών ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών. Οι δυσμενείς αυτές συνθήκες οφείλονται στην κίνηση ενός Βαρομετρικού Χαμηλού από τις ακτές της Αφρικής στην περιοχή του Β. Ιονίου περνώντας δυτικά της Κρήτης.
Συνοδεύεται και από μία αρκετά έντονη θερμή εισβολή στην ανώτερη ατμόσφαιρα, καθώς και από σημαντικές ποσότητες αφρικανικής σκόνης.
  Για ποιο λόγο είναι βλαβερή η αφρικανική σκόνη;
Η σκόνη που ταξιδεύει από την Αφρική μεταφέρει βαρέα μέταλλα και στοιχεία, όπως μόλυβδο, αρσενικό, μαγγάνιο, χρώμιο, ψευδάργυρο κ.ά. Τα σωματίδια της αφρικανικής σκόνης που φτάνουν στην Ελλάδα είναι τα μικρότερα και τα ελαφρύτερα, διότι τα βαρύτερα καθιζάνουν στη διαδρομή. Όσο πιο μικρό είναι το μέγεθος ενός σωματιδίου, τόσο ευκολότερα συνδέεται με άλλα βλαβερά μόρια που προέρχονται από τους ρύπους των αυτοκινήτων σε μια πόλη, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο βλαβερά. Επίσης, όσο πιο μικρό είναι το μόριο ενός αιωρούμενου σωματιδίου (πχ<10 br="" m="">  Τι μπορεί να προκαλέσει
Η σκόνη μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση των αναπνευστικών νοσημάτων από τα οποία πάσχουν οι ασθενείς. Για παράδειγμα, όσοι πάσχουν από άσθμα (παιδιά ή ενήλικες) ή Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, συχνά χειροτερεύουν τις μέρες αυτές, καθώς η σκόνη είναι ιδιαίτερα ερεθιστική τους πνεύμονες. Πιο ευαίσθητοι είναι οι ηλικιωμένοι, οι ασθενείς που πάσχουν και από άλλα νοσήματα (π.χ. καρδιολογικά) και όσοι δε λαμβάνουν σωστά τη φαρμακευτική τους αγωγή.
Δεν είναι τυχαίο ότι τις ημέρες που υπάρχει αφρικανική σκόνη αυξάνονται τα κρούσματα θανάτων και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Όμοια οι επισκέψεις στους ιατρούς.  Α.Π.

***  Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την Ελληνική Επανάσταση από σήμερα στην Καλαμάτα -Το πρόγραμμα 
Λαμπρές εκδηλώσεις ετοιμάζει ο Δήμος Καλαμάτας για την επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό στις 23 Μαρτίου 1821, καθώς και σε ανάμνηση της Εθνεγερσίας του 1821, που μέσα από ποταμούς ελληνικού αίματος απέδωσε στο Έθνος μας την Ελευθερία.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ
Καλαμάτα - Πλατεία 23ης Μαρτίου
Ώρα 15.00 Παράταξη των σημαιών των σχολείων της πόλης προ του Ηρώου
Ώρα 15.15 Πέρας προσελεύσεως των επισήμων στο Ηρώο
Ώρα 15.20 Tερματισμός του ∆ρόμου Θυσίας
Ώρα 15.25
•Άφιξη του σκυταλοδρόμου που μεταφέρει τη Φλόγα από την Ιερά Μονή Βελανιδιάς
•Άφιξη στην πλατεία 23ης Μαρτίου της σημαίας της Επανάστασης
•Αφή του βωμού και έπαρση της σημαίας της Επανάστασης
Ώρα 15.35 Προσέλευση Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου
Ώρα 15.40 Δοξολογία στον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου
Ώρα 16.00 Τρισάγιο στη μνήμη των Ηρώων του Εικοσιένα στο Ηρώο
-Πανηγυρικός της ημέρας από το δρα Βασίλειο Χαντζή, γενικό γραμματέα Δήμου Καλαμάτας
-Προσκλητήριο οπλαρχηγών που συμμετείχαν στην έναρξη του Ιερού Αγώνα την 23η Μαρτίου 1821 στην Καλαμάτα
-Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο
-Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Ηρώων του 1821
-Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Ώρα 16.20 Αναπαράσταση της κατάληψης της Καλαμάτας
Συμμετέχουν: Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας, Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας, Σύλλογος Αθλητικού Χορού «Ξενία», Σύλλογος Νεδουσαίων Καλαμάτας, Χορευτικός Όμιλος «Λεύκιππος», Σύλλογος «Ελληνομνήμονες», Ομάδα Νέων «H Δημιoβίτισσα», Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας «Αργώ», Πολιτιστικός Σύλλογος Λαιΐκων «Η Πρωτοπορία», Σύλλογος «Οι φίλοι της παράδοσης», Πολιτιστικός & Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας, Χορευτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Οι Αμφειείς», Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας «Η Αγία Κυριακή», Χορευτικός Όμιλος Δήμου Μεσσήνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Εύας - Καλαμαρά «Ο Αριστοτέλης», Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χώρας, 21o Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, Δημοτικό Σχολείο Βέργας, Ιππικός Όμιλος Καλαμάτας, Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας
Αφηγητής: Δημήτριος Hλιόπουλος
 ΤΡΕΙΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ
Συμμετέχουν επίσης: Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας (μπάντα και μπαντίνα), Φιλαρμονική Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας.
Ώρα 17.00 Παρέλαση μαθητών σχολείων, Οπλαρχηγών και Μπουλουκιών
Ώρα 17.30 Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας
-Απονομή των τιμητικών διακρίσεων στους πρωτεύσαντες αθλητές στο Δρόμο Θυσίας.
  ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων σήμερα θα ισχύσει διακοπή της κυκλοφορίας και στάθμευσης παντός είδους οχημάτων και από τις δύο κατευθύνσεις στις εξής οδούς:
•Σταδίου (από την οδό Φαρών έως την πλατεία 23ης Μαρτίου)
•Υπαπαντής (από τη Φιλαρμονική έως την πλατεία 23ης Μαρτίου)
•Αγίου Νικολάου (από τον Άγιο Νικόλαο έως την πλατεία 23ης Μαρτίου)
•Αναγνωσταρά (από την οδό Νικηταρά έως την πλατεία 23ης Μαρτίου).
Επίσης, θα επιβληθεί διακοπή της κυκλοφορίας παντός είδους οχημάτων στην οδό Μητροπολίτου Μελετίου (από Φαρών έως Υπαπαντής). Οι ανωτέρω ρυθμίσεις θα βρίσκονται σε ισχύ από 12.30 μ.μ. και έως το πέρας των εκδηλώσεων.
  ΕΚΘΕΣΗ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ
Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, φουαγιέ
18.00 Εγκαίνια έκθεσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ροκόπιο Παυλόπουλο, με τίτλο «Σαν καλοτάξιδο σκαρί...» του Παναγιώτη Σοφικίτη
Ομοιώματα πλοίων ελληνικής παραδοσιακής ναυπηγικής
Διοργάνωση: Δήμος Καλαμάτας & Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
Διάρκεια εγκαινίων: 30΄/ Διάρκεια έκθεσης: από 23 Μαρτίου έως 19 Μαΐου
 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ
Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, Κεντρική Σκηνή
20.30 Συναυλία - αφιέρωμα στα τραγούδια του Αγώνα της Καλαμάτας με την Αρετή Κετιμέ
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Κωτσίνης
Παίζουν: Γιώργος Κωτσίνης (κλαρίνο), Μανώλης Κόττορος (βιολί – τραγούδι), Κώστας Φιλιππίδης (λαούτο – τραγούδι), Κώστας Μερετάκης (κρουστά), Γιώργος Αγγελόπουλος (τραγούδι)
Προπώληση εισιτηρίων: Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
Διάρκεια εκδήλωσης 70΄
 ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ
Εορταστική συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας με τίτλο «Συμφωνία της Λεβεντιάς», θα δοθεί στις 8.30 το βράδυ στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Θα παρουσιασθούν έργα από τη Συμφωνία αρ. 2 «Ελλάς» του Δανού συνθέτη Rudolph Simonsen (1η πανελλήνια παρουσίαση), από τη Συμφωνία αρ. 1 Μανώλη Καλομοίρη σε ντο ελάσσονα «της λεβεντιάς», τα Επιφάνια-Αβέρωφ σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη, μουσική Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και παραδοσιακά, που αναφέρονται στην περιοχή μας.
Ο καθηγητής – διευθυντής του Κέντρου Μελέτης Αρχαίου Κόσμου στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου Αθανάσιος Ευσταθίου θα μιλήσει για την παιδεία των Ελλήνων κατά την περίοδο της Επανάστασης του 1821.
Τραγουδούν: Αντώνης Αγγελόπουλος (αντιστράτηγος ε.α.), Γιάννης Θωμόπουλος. Συμμετέχουν 30μελής χορωδία και παραδοσιακή ορχήστρα. Προετοιμασία χορωδίας: Σοφία Τσόγκα. Μουσική διεύθυνση: Κώστας Νικολέας. Διάρκεια εκδήλωσης 90΄
 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ
Την Κυριακή 25 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα εκδηλώσεις με την ευκαιρία της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου της Εθνεγερσίας του 1821.
Αποκορύφωμα αυτών θα είναι η παρέλαση επί της οδού Αριστομένους, με ώρα έναρξης στις 11.00.
Εκδηλώσεις, όμως, θα πραγματοποιηθούν και στα κέντρα των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Καλαμάτας, δηλαδή στη Θουρία, τα Αρφαρά και τον Άρι.
  ΣΤΗ ΘΟΥΡΙΑ
Στη Θουρία, στις 10:30, θα γίνει επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων. Θα ακολουθήσει παρέλαση μαθητών των σχολείων της Τοπικής Κοινότητας, καθώς και μελών του Μορφωτικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Θουρίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμφείας «Οι Αμφειείς».
Στη συνέχεια θα τελεσθεί τρισάγιο στο Μνημείο των Πεσόντων, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των Ηρώων.
Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τη Σταυρούλα Ρουσοπούλου, μαθήτρια της Β΄ Τάξης του Λυκείου Θουρίας. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές
Στη συνέχεια, το Χορευτικό Τμήμα του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Θουρίας θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς. Η εορτή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Μετά το πέρας της εορτής θα προσφερθούν γλυκά και αναψυκτικά στους παρευρισκόμενους, στην κεντρική πλατεία της Θουρίας.
  ΣΤΑ ΑΡΦΑΡΑ
Στα Αρφαρά, στις 7.00, θα σημάνουν οι καμπάνες της Εκκλησίας. Στις 9.15, προσέλευση των μαθητών και μαθητριών των σχολείων στην Εκκλησία. Στις 9.30, θα τελεσθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, παρουσία των Τοπικών Αρχών, σχολείων και κατοίκων.
Θα εκφωνηθεί μέσα στην Εκκλησία ο πανηγυρικός της ημέρας από τον καθηγητή του Γυμνασίου Αρφαρών Παναγιώτη Μπένο. Ακολούθως, θα γίνει παρέλαση των μαθητών των σχολείων στο χώρο των επισήμων μπροστά από το κατάστημα Κατσαμπάνη.
Στη συνέχεια, στη νέα πλατεία, μετά την προσφώνηση της υπευθύνου της Δημοτικής Ενότητας Αναστασίας Μπελογιάννη, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών. Θα γίνει απαγγελία ποιημάτων από μαθητές, θα παρουσιαστεί δρώμενο (αναπαράσταση Επανάστασης 1821) από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρφαρών, κατόπιν θα δοθούν ολιγόλεπτοι εθνικοί χοροί από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Δημοτικού- Γυμνασίου – Λυκείου και από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου. Θα ακολουθήσει ο Εθνικός Ύμνος.
  ΣΤΟΝ ΑΡΙ
Εν όψει του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, μεγάλης γιορτής του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης, το πρόγραμμα εορτασμού στη Δημοτική Ενότητα Άριος έχει ως ακολούθως:
Το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας και από τη μεγαφωνική του γραφείου της Δημοτικής Ενότητας θα ακούγονται Θούρια και Εμβατήρια.
Περί τις 9.30 π.μ., μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Εκκλησία θα γίνει δοξολογία. Μετά το πέρας της επίσημης δοξολογίας θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση – κατάθεση στεφάνων στο ηρώον των πεσόντων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ακολουθήσει ο Εθνικός Ύμνος.
Αμέσως, θα επακολουθήσει στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Άριος παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από το δάσκαλο του Δημοτικού Σχολείου Άριος, Μιχάλη Βλάχο. Θα ακολουθήσουν ποιήματα από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Άριος, καθώς και παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές. Μετά το πέρας της εορτής θα πραγματοποιηθεί μικρή δεξίωση σε καφενείο της πλατείας Άριος.

*** Τρεις καταδίκες για κακοποίηση σκύλων και μία για παράβαση υγειονομικού κανονισμού 
Ένοχα για κακοποίηση και παθητική κακοποίηση ζώων κρίθηκαν τέσσερα άτομα στην Καλαμάτα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας και τιμωρήθηκαν με φυλάκιση και υψηλά χρηματικά πρόστιμα.
Η μία περίπτωση αφορούσε άρρωστο σκύλο που ήταν δεμένος σε μπαλκόνι πολυκατοικίας, οι άλλες δύο σκύλους δεμένους σε οικόπεδα και η τρίτη παράβαση του υγειονομικού κανονισμού για οικόσιτα ζώα εντός πόλης.
  Δεμένο σε μπαλκόνι
Στην πρώτη περίπτωση ο ιδιοκτήτης του σκύλου καταδικάστηκε σε φυλάκιση 1 έτους με 3ετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ζώο ήταν αλυσοδεμένο μόνιμα σε μπαλκόνι πολυκατοικίας, χωρίς ο ιδιοκτήτης του να φροντίζει για την καθαριότητα του χώρου και δίχως να μεριμνά για την κτηνιατρική του περίθαλψη.
Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι το σκυλί έπασχε από ερλιχίωση, ασθένεια από την οποία και κατέληξε.
  Άλλες τρεις καταδίκες
Για παθητική κακοποίηση κρίθηκε ένοχος ιδιοκτήτης άλλου σκύλου και το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 1 έτους με 3ετή αναστολή και πρόστιμο 5.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την κατηγορία, διαπιστώθηκε ότι από το Μάιο έως τον Ιούλιο του 2016 είχε δεμένο με σκοινί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας ένα σκύλο, για τον οποίο δεν τηρούσε τους κανόνες ευζωίας που προβλέπονται για τα κατοικίδια ζώα, δεν τηρούσε τις κτηνιατρικές υποχρεώσεις για το ζώο και δεν του παρείχε άνετο και υγιεινό κατάλυμα που να το προστατεύει και από τις καιρικές συνθήκες. Το ζώο δεν είχε βιβλιάριο υγείας και δεν ήταν «τσιπαρισμένο», ενώ ζούσε ανάμεσα σε χαλάσματα. Παράλληλα, ήταν γεμάτο ψύλλους και τσιμπούρια.
Ένοχος για παθητική κακοποίηση κρίθηκε και τρίτος ιδιοκτήτης σκύλου, που καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης 1 έτους με 3ετή αναστολή και πρόστιμο 5.000 ευρώ. Για το ζώο αυτό επίσης δεν τηρούνταν οι κανόνες ευζωίας, δεν είχε κτηνιατρική περίθαλψη, ήταν μόνιμα δεμένο και ζούσε σε υποτυπώδες σπιτάκι χωρίς στέγαστρο και εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες.
Τέλος, άλλος ένας καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκισης, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού που αφορούσαν στους κανόνες υγιεινής στο σπίτι που διέμενε, όπου και διατηρούσε κότες, 5 πρόβατα, ένα κατσίκι και ένα γατάκι. Οι συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί, σύμφωνα με την κατηγορία, ήταν ανθυγιεινές και σε βάρος της δημόσιας υγείας.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Εγκαίνια σήμερα της έκθεσης «σαν καλοτάξιδο σκαρί…» 
Έφτασε η μέρα των εγκαινίων της έκθεσης του Δήμου Καλαμάτας «σαν καλοτάξιδο σκαρί...», σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, η οποία και περιλαμβάνει ομοιώματα πλοίων παραδοσιακής ναυπηγικής του Παναγιώτη Σοφικίτη.
Την έκθεση θα εγκαινιάσει σήμερα Παρασκευή, στις 6.00 το απόγευμα στο Μέγαρο Χορού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ την οργάνωσε και επιμελήθηκε η Λέττα Πετρουλάκη.
Να σημειωθεί πως το αρχειακό υλικό που συνοδεύει την έκθεση παραχώρησε το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο από την έκθεση που φιλοξένησε με τον ίδιο τίτλο το καλοκαίρι του 2017, αρχείο που είχε επιμεληθεί η Νατάσα Καστρίτη.
Τις φωτογραφίες των ομοιωμάτων έκανε ο Νίκος Τζαβάρας, όπως και την ηλεκτρονική επιμέλεια ενός λευκώματος που συνοδεύει την έκθεση.

*** Έκθεση για τη σχέση της Καλαμάτας με τη Γαλλία μέσα στο χρόνο 
Έκθεση, υπό τον τίτλο «Η σχέση της Καλαμάτας με τη Γαλλία μέσα στο χρόνο: από το Γουλιέλμο Βιλλεαρδουίνο έως σήμερα», διοργανώνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας σήμερα Παρασκευή, 23 Μαρτίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας. Μάλιστα, την έκθεση  θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

*** Γ. Κουμουτσάκος: «Πατριωτική και παραταξιακή μάχη για να ξανασταθεί όρθια η πατρίδα» 
Ξεκινώντας από την περιφέρεια του Νομού Μεσσηνίας, ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής της Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, ολοκλήρωσε χθες το βράδυ στην Καλαμάτα την πρώτη μέρα της περιοδείας του στο νομό. Στα γραφεία του κόμματος, λοιπόν,  συναντήθηκε με στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ., καθώς και μέλη του μητρώου στελεχών.
Σε δηλώσεις του σημείωσε ότι στόχος της περιοδείας είναι να γνωρίσει το έμψυχο δυναμικό του κόμματος στο νομό, καθώς θα κληθεί, σύντομα, να δώσει τη μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών, τονίζοντας ότι θα πρόκειται για μια μάχη «πατριωτική και παραταξιακή», για να ξανασταθεί όρθια η «πληγωμένη» από την νυν κυβέρνηση πατρίδα. Παράλληλα, επισήμανε πως είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός, αλλά και για τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης που έχει και θα συμβάλουν στην κατάρτιση του προεκλογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Αναφερόμενος στα κριτήρια για το έμψυχο δυναμικό που θα συγκροτήσει τα ψηφοδέλτια στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι αυτά είναι η αξιοσύνη, η δυνατότητα να βλέπουν μακροπρόθεσμα για το καλό του τόπου τους, αλλά και η πίστη τους στις θεμελιώδης αρχές και τις καταστατικές κατευθύνσεις της Νέας Δημοκρατίας.
Ερωτώμενος για το θέμα που βρίσκεται στην επικαιρότητα στη Μεσσηνία με την παρακολούθηση του γραφείου της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη, ο κ. Κουμουτσάκος δε θέλησε να τοποθετηθεί λέγοντας ότι δεν μπορεί να πει κάτι πριν ολοκληρωθεί η αστυνομική έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Επίσης, σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την «αγαστή» συνεργασία του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα με τη «χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών» όπως τη χαρακτηρίζει η ηγεσία της Ν.Δ., ο  τομεάρχης του κόμματος απάντησε ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι δήμαρχοι μετά τις εκλογές οφείλουν να λειτουργούν για τα συμφέροντα του συνόλου των δημοτών τους, χωρίς όμως να απομακρύνονται από τις ιδεολογικές αναφορές τους.
Να σημειωθεί πως η περιοδεία του Γιώργου Κουμουτσάκου στη Δυτική Μάνη ακυρώθηκε, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα, σε συνδυασμό με επίσκεψή του στη Λακωνία, όπου είναι επίσης τομεάρχης.
Σήμερα νωρίς το πρωί  θα επισκεφτεί το Μητροπολίτη Μεσσηνίας και εν συνεχεία το δήμαρχο Καλαμάτας. Το απόγευμα θα εκπροσωπήσει τη Νέα Δημοκρατία στον εορτασμό της απελευθέρωσης της Καλαμάτας, όπου θα συναντηθεί και με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Του Κώστα Γαζούλη
*Διαβάστε σήμερα στο "Θάρρος" συνέντευξη του Γιώργου Κουμουτσάκου στον Ηλία Γιαννόπουλο

*** Αλλάζει ο νόμος για τα κατοικίδια: Υποχρεωτική στείρωση και χαράτσι 100 ευρώ στους ανυπάκουους 
Yποχρεωτική γίνεται η στείρωση των κατοικίδιων, εντός έξι μηνών από την ψήφιση του νομοσχεδίου, που παρουσίασε χθες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Την υποχρέωση αναλαμβάνει ρητά ο ιδιοκτήτης του ζώου.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των κινήσεών του (βόλτες κλπ) θα πρέπει να έχει υποχρεωτικά μαζί του το διαβατήριο, το οποίο θα αντικαταστήσει το βιβλιάριο υγείας του ζώου, χωρίς ουσιαστική επιβάρυνση. Αξίζει να σημειωθεί πως όποιος επιλέξει να μη στειρώσει το ζώο του, θα κληθεί να πληρώσει ετήσιο τέλος, το ύψους του οποίου ανέρχεται στα 100 ευρώ ετησίως.
Αστείρωτα ζώα μπορεί να έχει ο ιδιοκτήτης αρκεί αυτά να είναι ζευγάρι (αρσενικό και θηλυκό), με την καταβολή του ειδικού τέλους αστείρωτου ζώου. Έτσι δίνεται η δυνατότητα εξέλιξης των φυλών (σκύλων και γατών) και η αντικατάσταση των ζώων με απόκτηση απογόνων. Παράλληλα, αναγκαστικά το κατοικίδιο θα πρέπει να είναι τσιπαρισμένο και εγγεγραμμένο στη βάση δεδομένων του υπουργείου, με το κόστος του τσιπαρίσματος (σε όσους δεν το έχουν ήδη κάνει) να ανέρχεται στα 6 ευρώ.
Αυξάνεται ο λογαριασμός για τους ιδιοκτήτες ζώων
Ακόμη, γίνεται πιο αυστηρό το πλαίσιο της μεταβίβασης του ζώου. Αναλυτικότερα, όλη η διαδικασία θα πρέπει να γίνει πλήρως καταγεγραμμένη, προκειμένου οι αρχές να γνωρίζουν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και το πλήρες «ιστορικό» του ζώου συντροφιάς. Επίσης, θα απαγορευτούν τα ζώα βιτρίνας, ενώ στα pet shops θα υπάρχουν μόνο σε ειδικό, διαμορφωμένο χώρο καθώς και σε εκτροφεία που καλύπτουν τις προδιαγραφές ευζωίας.
Mε το νέο θεσμικό πλαίσιο προβλέπεται η σύσταση ταμείου ζωοφιλίας σε κάθε δήμο. Τα εν λόγω ταμεία θα ενισχύονται με πόρους που θα προέρχονται από τα τέλη μη στείρωσης, τα πρόστιμα καθώς και το τέλος από τα 6 ευρώ για το τσιπ. Τέλος, στο νομοσχέδιο προβλέπεται επίσης η δυνατότητα δημιουργίας ενός ειδικού τέλους ζωοφιλίας στα είδη που πωλούνται στα καταστήματα ζώων συντροφιάς (pet-shops), με σκοπό την ενίσχυση της χρηματοδότησης των δήμων για τον εκσυγχρονισμό και τη δημιουργία υποδομών διαχείρισης των ζώων συντροφιάς.
Στόχος η συνεργασία φιλοζωικών οργανώσεων - τοπικής αυτοδιοίκησης
Το νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση για τους επόμενους 2 μήνες. Τα βασικά σημεία του παρουσίασαν σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Τσιρώνης.
«Στόχος μας είναι να θεσπίσουμε ενιαία και επίκαιρη νομοθεσία» είπε ο κ. Αποστόλου και σημείωσε πως «έχουμε στο αρχείο μας προτάσεις των ενιαίων φορέων και μια σημαντική εμπειρία από το διάλογο που έχει προηγηθεί. Επιδίωξή μας είναι να συνυπάρξουν οι φιλοζωικές οργανώσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση».
Από την πλευρά του, ο κ. Τσιρώνης κατά την παρουσίαση δήλωσε ότι «τα τελευταία επτά χρόνια έχουμε ένα πρωτοποριακό νόμο, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα» και υπογράμμισε πως «η εμπειρία έδειξε ότι αυτός ο νόμος είχε κάποια προβλήματα εφαρμογής, χωρίς να σημαίνει ότι δεν ήταν στην σωστή κατεύθυνση».
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία: Σοκαριστικό το σχέδιο νόμου
Την ίδια ώρα η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία χαρακτηρίζει το σχέδιο νόμου σοκαριστικό και καλεί την φιλοζωική κοινότητα της χώρας , τους φορείς της κοινωνίας , τις δομές της πολιτείας και τους χιλιάδες πολίτες που ασχολούνται με την προστασία των ζώων να αντισταθούν με κάθε τρόπο.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία αναφέρονται τα «τρωτά» σημεία:
1. ότι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για μαζικές ευθανασίες αφού η ασφαλιστική δικλείδα των φιλοζωικών σωματείων στις 5μελείς επιτροπές για το θέμα αυτό παύει να υπάρχει
2. ότι μέσα από αντιφατικές και αλληλοαναιρούμενες διατάξεις καταργείται η εθελοντική προσφορά των φιλοζωικών σωματείων, γεγονός που θα έχει σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσει αδέσποτα η χώρα ενώ αξίζει να επισημάνουμε εδώ ότι καταργείται η υιοθεσία νεαρών ζώων μέχρι και 6 μηνών.
3. ότι καταργείται στην ουσία η υιοθεσία αδέσποτων ζώων από χιλιάδες φιλόζωους πολίτες χωρών μελών της ευρωπαϊκής ένωσης , στην οποία σημειωτέον και ανήκουμε
4. ότι χιλιάδες έλληνες πολίτες θα κληθούν μέσα από τους περιορισμούς του αριθμού των ζώων στις κατοικίες και τα διαμερίσματα να πετάξουν τα ζώα τους διαφορετικά θα υποστούν τα εξοντωτικά πρόστιμα , που προβλέπονται στο νομοσχέδιο έκτρωμα
5. ότι εισάγεται και πάλι ο εφιάλτης της επονείδιστης τροπολογίας για την εξορία των αδέσποτων στα όρη και τα βουνά
6. ότι οι κτηνίατροι καλούνται να μην εξετάζουν ζώα άρρωστα ,τραυματισμένα,δηλητηριασμένα κλπ, αν δεν έχουν σήμανση
7. ότι ο πνιγμός, η σύνθλιψη, η δηλητηρίαση ,το κρέμασμα κλπ των ζώων δεν υπάγονται στην πρωτοεισαγόμενη έννοια της μη σύννομης θανάτωσης και έχουν μικρότερες ποινές φυλάκισης κοκ . protothema.gr

*** Ποιος δημοτικός υπάλληλος θα αναλάβει τα δύσκολα… 
Δε γνωρίζουμε ποιος είναι ο «θαρραλέος» δημοτικός υπάλληλος που θα αναλάβει να τοποθετήσει τις καρέκλες στο χώρο τον επισήμων για το σημερινό εορτασμό της απελευθέρωσης της Καλαμάτας, αλλά εκ των προτέρων θα πρέπει να του αποδώσουμε τα εύσημα για τη «δύσκολη» δουλειά που έχει αναλάβει… Ύστερα και από τα τελευταία γεγονότα που συγκλονίζουν την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, είναι σίγουρο ότι τα «φλας» θα αναμένουν αναμμένα αρκετές από τις σημερινές συναντήσεις και χειραψίες… Κ. Γαζ. 

***  Συνεχίζει δυνατά την πορεία της στο χώρο του μετάλλου η «Μαλαμοτεχνική» 
Επεκτείνεται και στο χώρο του αλουμινίου
 Παρουσιάστηκε η συνεργασία με τη “Metaloumin”και έγινε ενημέρωση για το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκoν ΙΙ»
 Στην κατάμεστη από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό κλάδο αίθουσα του ξενοδοχείου “Pharae Palace” έγινε το απόγευμα της Τετάρτης η παρουσίαση της συνεργασίας της «Μαλαμοτεχνικής» με την εταιρεία “Metaloumin”. Επίσης, έγινε ενημέρωση για το πολυαναμενόμενο πλέον… «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ».
Με 21 χρόνια πετυχημένης πορείας στο χώρο του μετάλλου και ειδικά του σιδήρου, στο Νομό Μεσσηνίας και όχι μόνο, η οικογένεια Μάλαμα συνεχίζει δυναμικά, ενώ επεκτείνεται και στο χώρο του αλουμινίου. «Συμπαραστάτης» σ’ αυτή τη νέα δυναμική προσπάθεια η αναγνωρισμένη και πρωτοπόρα από το 1969 στην παραγωγή αλουμινίου εταιρεία “Metaloumin”. Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Σaσσάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με την οικογένεια Μάλαμα, μια οικογένεια με μακρά ιστορία στο χώρο του σιδήρου, ενώ σημείωσε τη χαρά του που είχε την ευκαιρία, μέσω αυτή της εκδήλωσης, να γνωρίσει ανθρώπους από τον κατασκευαστικό κλάδο στη Μεσσηνία και να μοιραστούν απόψεις για το «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της εταιρείας «Μαλαμοτεχνική», Παναγιώτης Μάλαμας, τόνισε ότι η εταιρεία πραγματοποιεί ένα νέο ξεκίνημα στο χώρο του «αλουμινίου» ύστερα από μια επιτυχημένη πορεία για 21 χρόνια στο χώρο του σιδήρου στο Νομό Μεσσηνίας, ενώ τόνισε τη μεγάλη ικανοποίησή του για τη συνεργασία με μια εταιρεία όπως η “Metaloumin”.
Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση των κατασκευαστών, αλλά και ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της οικοδομής, που βρέθηκαν στην εκδήλωση, όπως και ενημέρωση για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ», το οποίο πρόκειται να δώσει μεγάλη ανάσα στον «ταλαιπωρημένο» από την κρίση κατασκευαστικό κλάδο, ενώ η αναμονή του είχε «παγώσει» την αγορά, όπως ορθά επισήμαναν όλοι οι ομιλητές.

*** EINAI EΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!Ο Φίλης από το 2016 καταργούσε από την Ιστορία τον Μέγα Αλέξανδρο…{ Το  παχύδερμο και ανθέλληνας Φίλης ;}
~Υποψίες και ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως δύο χρόνια πριν, τον Οκτώβριο του 2016 ο τότε Υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, δίχως κάποια αιτιολογία ή προφανή λόγο, απέστειλε εγκύκλιο στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την οποία τους ζητούσε να μην εξετάζονται στο εξής στην Α’ Λυκείου τα κεφάλαια της αρχαίας ελληνικής Ιστορίας που αφορούν, μεταξύ άλλων στον Μ. Αλέξανδρο και τους Περσικούς Πολέμους.
~  Ιδιαίτερα προβληματικό ήταν το γεγονός πως η απόφαση αυτή ελήφθη εν μέσω αυξημένης Σκοπιανής προπαγάνδας στα βόρεια σύνορα της χώρας μας και ιμπεριαλιστικών σχεδίων κατά της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο με την εν λόγω εγκύκλιο του κ. Φίλη αφαίρεσε από την ύλη της Ιστορίας τα εξής κεφάλαια:
Ο Πρώτος και ο Δεύτερος Ελληνικός Αποικισμός, Η σημασία των Περσικών Πολέμων, Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος, Ο Φίλιππος Β’ και το Οικουμενικό Κράτος του Μ. Αλεξάνδρου.
Εύλογα διερωτάται κανείς, ποιος ο λόγος και σε τι ακριβώς αποσκοπούσε αυτή η εξαφάνιση του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τη διδακτέα ύλη; Τι σκοπούς εξυπηρετούσε αυτή η κίνηση του κ. Φίλη ο οποίος να σημειωθεί, ήταν και προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα;
Πηγή: Newsbomb, Μαύρο Κουτί

*** Τσίπρας Καμμένος Φοβούνται Για Την Ζωή Τους! Ποιά Εντολή Έδωσε Ο Πούτιν Στην FSB Για Την Τύχη Τους! Πού Και Γιατί Σχετίζεται Με Την Ύποπτη Παρακολούθηση Στην Βάρη Της Αυτοκινητοπομπής Συνοδείας Καμμένου
~ Κάτι λίγο τα έχουν κάνει πάνω τους, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος! Ποιούς Φοβούνται! Μάλλον καλύτερα ποιον φοβούνται,απλό το αίνιγμα…..και ακούγεται στο όνομα Βλαντιμίρ Πούτιν!
* Τα Συνεταιράκια της Συγκυβέρνησης Φοβούνται ότι θα έχουν την ίδια τύχη με τον πρώην Έλληνα Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, καί αν είναι τυχερή, γιατί αυτός την γλίτωσε χάρις τον Πούτιν, που έστειλε μια ομάδα 19 στελεχών της FSB με στόχο την διοργάνωση επιχειρήσεων «αντιπαρακολούθησης», κατά τις οποίες είχαν σκοπό να εντοπίσουν τα άτομα που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού, με τα γνωστά αποτελέσματα, ξεσκέπασμα του Σχεδίου Πυθία,και αποτροπή της «δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού» στην Νέα Μάκρη Αττικής, όταν οι ομάδες των πρακτόρων της FSB ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους άνδρες που παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο του έλληνα πρωθυπουργού, όπου κατέληξε σε εμπλοκή, με τους δύο ύποπτους να διέφυγαν από τον χώρο χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα τύπου εντούρο. Μέσα στο Βαν οι Ρώσοι εντόπισαν εκρηκτικές ύλες, αλλά και χάρτες που έδειχναν ότι το σχέδιο δολοφονίας του Ελληνα πρωθυπουργού είχε εκπονηθεί από μέλη δυτικών μυστικών υπηρεσιών-CIA, αλλά και της ισραηλινής Mossad!
* Η Διαφορά τώρα είναι πολύ αντίθετη με το τότε,και να έχουν αντιστραφεί η ρόλοι, με την FSB να κυνηγά Τσίπρα-Καμμένος, για την καταστροφική, και αντιρωσική τους πολιτική, που βλάπτει τα συμφέροντα των Ρώσων στην Μεσόγειο, αλλα΄και στα Βαλκάνια! Μέ την CIA και Mossad να προστατέυουν με Πράκτορες τα συνεταιράκια της Συγκυβέρνησης, Τσίπρα-Καμμένου!
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πήρε μια γέυση ανησυχίας όταν το αυτοκίνητο του υπουργού μαζί με τη συνοδεία ξεκίνησε στις 09:20 το πρωί με κατεύθυνση προς το υπουργείο Αμυνας, λευκό βαν ιταλικής κατασκευής με ελληνικές πινακίδες, παρακολουθούσε και κινηματογραφούσε την πομπή, με αποτέλεσμα το συνοδευτικό αυτοκίνητο να εγκλωβίσει το βαν, και ακινητοποίησε τους επιβαίνοντες, με την Αμεση Δράση να ενημερώνεται, οι οποίες προσήγαγαν τους δύο επιβάτες, για να διαπιστώνουν οτί πέσανε σε ερασιτέχνες βιντεοσκοπηστές, που μάλλον ενθουσιάστηκαν απο την πομπή, και με τα κινητά τους την βιντεοσκοπούσαν για να την ανεβάσουν στα social media!
Πάνο μού, άν ήταν η FSB, δεν θα ενεργούσε έτσι ερασιτεχνικά! ΑΑΑ…και κάτι άλλο, προσεχε τι πίνεις, κυκλοφορεί μια (ίωση) δηλητηρίαση τοξική, σαν αυτή των δυων διπλών πρακτόρων, Αλεξάντερ Λιτβινένκο-Σεργκέι Σκριπάλ!     Άρθρο Σπύρος Πρίφτης  email: spyros.priftis76@yahoo.gr
σχόλιο VoiceNEWS. δεν υιοθετούμε απαραίτητα τις απόψεις που εκφράζονται από άρθρα άλλων αρθρογράφων. Ωστόσο τα δημοσιεύουμε για λόγους ελευθεροτυπίας, εκτός φυσικά κι αν προσκαλούν σε έκνομες πράξεις.

***  Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΤΖΙΑ στα ΣΚΟΠΙΑ! Ελληνική Υπερπαραγωγή πριν το Ξεπούλημα;..
24ωρος μαραθώνιος διαπραγματεύσεων – Κρίσιμη συνάντηση του Έλληνα υπουργού με τον Νικόλα Ντιμιτρόφ

Λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα, η σκοπιανή πλευρά και τα τηλεοπτικά μέσα της ΠΓΔΜ υποδέχθηκαν θερμά τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και την αντιπροσωπεία του στον χιονισμένο Διεθνή Αερολιμένα των Σκοπίων. Ήταν, άλλωστε, η πρώτη προσγείωση ελληνικού αεροσκάφους μετά από δώδεκα χρόνια, χάρη στη μετονομασία του αερολιμένα. Σε προηγούμενες επισκέψεις τους Έλληνες πολιτικοί, όπως και ο Νίκος Κοτζιάς, μετέβαιναν στα Σκόπια οδικώς από τη Θεσσαλονίκη. Παραφωνία, μία χούφτα Σκοπιανοί (καμία 20αριά) που διαδήλωσαν, κρατώντας σημαίες με τον «Ήλιο της Βεργίνας».
Χθες βράδυ, ο Έλληνας υπουργός παρακάθισε σε δείπνο εργασίας που του παρέθεσε ο ομόλογός του Νικόλα Ντιμιτρόφ. Εκεί αντάλλαξαν τις πρώτες απόψεις επί των δύο προσχεδίων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι και ειδικά την αποτύπωση των βασικών θέσεων της άλλης πλευράς.
~
Σήμερα το πρωί ο κ. Κοτζιάς συναντιέται ξανά στο υπουργείο Εξωτερικών με τον ομόλογό του Ντιμιτρόφ, με τον οποίο θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου. Η κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ και οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών που θα ακολουθήσουν θα διαρκέσουν ένα δίωρο πριν από την ενημέρωση των Ελλήνων και δημοσιογράφων της ΠΓΔΜ σε κοινή συνέντευξη Τύπου. Εκεί αναμένεται να δοθεί και το στίγμα της πορείας των διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό. Για την Αθήνα το βασικό αγκάθι είναι η ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος της ΠΓΔΜ. Παρότι φαίνεται ότι υπάρχει σύγκλιση επί του ονοματολογικού και του αλυτρωτισμού, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο ζήτημα του Συντάγματος και της ταυτότητας.
Το σημερινό πρόγραμμα του Έλληνα υπουργού, εκτός από τον ομόλογό του, περιλαμβάνει επίσκεψη στη Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Εκεί θα έχει συνάντηση τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και αρμόδιο για τις σχέσεις με την ΕΕ Μπουγιάρ Οσμάνι και αργότερα στο κυβερνητικό μέγαρο, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ. Στη 13:00 το μεσημέρι ο κ. Κοτζιάς και η ελληνική αντιπροσωπεία θα παρευρεθούν στη δεξίωση του Ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου Σκοπίων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Θα ακολουθήσουν, από τις 15:30 και έπειτα, οι συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί στο κοινοβούλιο των Σκοπίων με τον πρόεδρο της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι και τον πρόεδρο του αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, ενώ λίγο μετά τις 17:00 στα γραφεία του VMRO αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.
Την ίδια στιγμή, αξίζει να επισημανθεί ότι έχει ενταθεί η κινητικότητα και στο διεθνές παρασκήνιο. ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση κατανοούν ότι έχουμε πλέον φτάσει στο σημείο μηδέν. Το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα πιέζει πλέον και την ΠΓΔΜ. Αυτό αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ. «Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει βήμα, ίσως όχι να λυθεί μέχρι τέλους, αλλά οπωσδήποτε να έρθουμε πιο κοντά, επειδή οι μέρες και οι μήνες περνούν και εμείς θέλουμε μέχρι το καλοκαίρι να έχουμε λύσει αυτό το πρόβλημα». Η άφιξη στα Σκόπια  https://youtu.be/3SB0UfN1cJc  .-
protothema

*** «Ούτε οι Μογγόλοι δεν το είχαν κάνει»! ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ
~Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία προκάλεσε ζημιές σε έναν χριστιανικό αρχαιολογικό χώρο που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, την ώρα που οι δυνάμεις της Άγκυρας διεξάγουν επίθεση στη βορειοδυτική Συρία εναντίον του κουρδικού θυλάκου του Αφρίν, ανέφεραν σήμερα οι συριακές αρχές.
Οι βομβαρδισμοί που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης «από τουρκικά αεροπλάνα» είχαν στόχο «την τοποθεσία του Μπραντ, που βρίσκεται σε απόσταση 15 χλμ. από την πόλη Αφρίν και από το 2011 περιλαμβάνεται στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς », ανέφερε στην ιστοσελίδα της η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Μουσείων στη Συρία (DGAM).


Τα πλήγματα προκάλεσαν «την καταστροφή πολλών σημαντικών αρχαιολογικών κτισμάτων» και ανάμεσα στις δομές που επλήγησαν περιλαμβάνονται «ο τάφος του Αγίου Μάρωνα, προστάτη της κοινότητας των μαρωνιτών, και η εκκλησία Άγιος Ιουλιανός, στην οποία βρίσκεται αυτός ο τάφος», σύμφωνα με τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων Μαχμούντ Χαμούντ.
Πρόκειται για «μία από τις παλαιότερες χριστιανικές εκκλησίες στον κόσμο», καθώς έχει ανεγερθεί γύρω στα τέλη του 4ου αιώνα, διευκρίνισε.
Στα τέλη Ιανουαρίου, ένας ναός των Νεοχετταίων ηλικίας 3.000 ετών είχε ήδη υποστεί ζημιές από τα τουρκικά αεροπορικά πλήγματα στη βόρεια Συρία. Η Άγκυρα είχε τότε διαβεβαιώσει πως τα «αρχαιολογικά ερείπια» δεν περιλαμβάνονται «ασφαλώς» στους στόχους της επίθεσής της.
Εκτός από τον τάφο του Άγιου Μάρωνα, που ανακαλύφθηκε το 2002 από γάλλους αρχαιολόγους, η αρχαία πόλη Μπραντ περιλαμβάνει πολλά χριστιανικά ερείπια που χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή και τη βυζαντινή περίοδο.
«Ο χώρος αυτός αποτελεί μία από τις ωραιότερες σελίδες της ιστορίας του χριστιανισμού. Στεγάζει τρεις εκκλησίες, ένα μοναστήρι και έναν πύργο πέντε μέτρων», κατήγγειλε ο Μααμούν Αμπντούλ Καρίμ, πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων.
«Ούτε οι Μογγόλοι δεν το είχαν κάνει», τόνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Παρέμβαση Πούτιν στον Ερντογάν για την τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και Κύπρο
– Περισσότερο από μισή ώρα κράτησε το τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν – Ο Ρώσος πρόεδρος υποσχέθηκε να θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στον Τούρκο ομόλογό του – Θα δει τον Ερντογάν στις 3 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη – Μετά το καλοκαίρι θα επισκεφτεί τη Ρωσία ο Αλέξης Τσίπρας
Ένα τηλεφώνημα με ιδιαίτερο νόημα ήταν αυτό που έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης (22.03.2018) ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Αφορμή η επανεκλογή του δεύτερου στην προεδρία της Ρωσίας. Επίκεντρο του τηλεφωνήματος, εκτός από τα συγχαρητήρια, η Τουρκία και τα… νταηλίκια του Ερντογάν σε Αιγαίο και Κύπρο.
click4more
Ευρωπαϊκή καταδίκη στην Τουρκία – Τι λένε οι Ευρωπαίοι για Έλληνες στρατιωτικούς…
Η ελληνική πλευρά προσβλέπει στην παρέμβαση του προέδρου της Ρωσίας προς τον Τούρκο ομόλογό του. Και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποσχέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα… επιχειρήσει να «συνετίσει» τον «σουλτάνο».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η τηλεφωνική επικοινωνία κράτησε περισσότερο από μισή ώρα και σε αυτή επιβεβαιώθηκε η «καλή χημεία» μεταξύ των δύο ηγετών.
Η υπόσχεση Πούτιν σε Τσίπρα
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στον Βλαντιμίρ Πούτιν για την αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας σε διάφορα μέτωπα. Και ο Ρώσος πρόεδρος είπε στον Έλληνα πρωθυπουργός ότι θα θέσει το ζήτημα στη συνάντηση που θα έχει με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, στις 3 Απριλίου, στο πλαίσιο της Συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσίας-Τουρκίας.
~   Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Πούτιν για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης με στόχο την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου. Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι έχει γνώση και αναγνωρίζει τη σημαντική συμβολή του Έλληνα πρωθυπουργού σε αυτόν τον τομέα.
Η πρόσκληση στη Ρωσία
Ο κ. Πούτιν προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ρωσία το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε τη σημασία των στενών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας και αναφέρθηκε στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, που είναι προγραμματισμένη για το φθινόπωρο.
Η Ρωσία αποδίδει μεγάλη σημασία στο έργο της μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, η οποία αναμένεται να συγκληθεί σύντομα, σημείωσε.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας και τις περιφερειακές εξελίξεις.
Η δηλητηρίαση Σκριπάλ
Ως προς το θέμα με τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σκριπάλ και της κόρης του ο πρόεδρος της Ρωσίας επανέλαβε τις θέσεις του.
Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του τόνισε ότι αυτή η υπόθεση έχει επιβαρύνει πολύ τις σχέσεις Ε.Ε.-Ρωσίας, σημείωσε ότι πρέπει να διαλευκανθεί άμεσα και – όπου αυτό χρειάζεται – σε συνεργασία και με τη Ρωσία   Επισήμανε ότι αποδίδει ιδιαίτερη σημασία σε έρευνα του opcw (Organisation for Prohibition of Chemical Weapons).
Σε ό,τι αφορά στη στάση της Ελλάδας είπε ότι τηρεί σαφώς τις δεσμεύσεις της, ως χώρα μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά υποστηρίζει σταθερά το διάλογο και τη συνεργασία ΕΕ/ΝΑΤΟ με τη Ρωσία για την αντιμετώπιση διεθνών και περιφερειακών προκλήσεων.
Πρόσθεσε πως δεν βοηθά κανέναν η επιστροφή σε λογικές ψυχρού πολέμου.  Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

***  ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ για τα ΕΘΝΙΚΑ; ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;..
Η επικοινωνία ήταν τηλεφωνική και έγινε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, σύμφωνα με την εφημερίδα “Παραπολιτικά”. Αφορμή ήταν το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών για το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε τη γνώμη του Κώστα Καραμανλή.
Μίλησαν τηλεφωνικά ή όχι ο Κώστας Καραμανλής και ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με το Μαξίμου (σ.σ. πηγές του οποίου επικαλείται η εφημερίδα Παραπολιτικά) ναι, μίλησαν. Και μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός δεν έκρυψε την ανησυχία του για κάποιο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, ακόμη και από κάποιο ατύχημα.
Σύμφωνα πάλι με το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, τέτοιοι τηλεφώνημα δεν έγινε ποτέ.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…
Το δημοσίευμα
Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα ο Πρωθυπουργός ζήτησε τη γνώμη του Κώστα Καραμανλή για τον χειρισμό της υπόθεσης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώην Πρωθυπουργός είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι πρέπει οι κινήσεις να προσεκτικές καθώς οι Τούρκοι μπορεί να πάνε τη χώρα σε θερμό επεισόδιο, ακόμα και από ατύχημα.
~ Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρώην πρωθυπουργός συνέστησε στον Α. Τσίπρα να μην έχει απευθείας συνεννόηση με τον Ερντογάν γιατί σε αυτή την περίπτωση θα εμπλακεί στη διαδικασία ενός ανατολίτικου παζαριού το οποίο δεν θα έχει κάποιο ουσιώδες αποτέλεσμα.
Μάλιστα ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να συνέστησε στον Πρωθυπουργό να επιλέξει παρασκηνιακή οδό με επικοινωνία με ξένους ηγέτες που μπορούν να παίξουν ρόλο διαμεσολαβητή με τον Τούρκο πρόεδρο.
Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να επισήμανε επίσης στον κ. Τσίπα ότι πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να θωρακίσει κάθε τρωτό σημείο της εθνικής ασφάλεια και ταυτόχρονα να είναι και σε συνεχή επικοινωνία με την κυπριακή ηγεσία.
Διαψεύδει ο Καραμανλής
Η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού, πάντως, διέψευσε ότι υπήρξε τηλεφώνημα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κώστα Καραμανλή.
Η σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού αναφέρει τα εξής: «Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», το οποίο αναφέρεται σε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με το κ. Κώστα Καραμανλή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». newsit

***  Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Ανησυχούμε για την κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία! AYTO HTAN OΛΟ;..
~Οι ηγέτες των 28 καταδίκασαν τις «συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειές» της Τουρκίας στη Μεσόγειο και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους σε Ελλάδα και Κύπρο
 Ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία καταδικάζοντας τις «συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειές» της στη Μεσόγειο έστειλαν οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής που υιοθετήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης.
~


Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «καταδικάζει σθεναρά τη συνέχιση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και υπογραμμίζει την απόλυτη αλληλεγγύη του προς την Κύπρο και την Ελλάδα» τονίζουν οι 28 και καλούν την Τουρκία να σταματήσει αυτές τις ενέργειες και να σεβαστεί το κυρίαρχο δικαίωμα της Κύπρου να εξερευνήσει και να εκμεταλλευτεί τις φυσικές πηγές σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και το διεθνές Δίκαιο.
Παράλληλα οι ηγέτες της ΕΕ εκφράζουν την ανησυχία τους για τη συνεχιζόμενη κράτηση Ευρωπαίων πολιτών στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων στρατιωτικών, και ζητούν την γρήγορη και θετική επίλυση των ζητημάτων αυτών σε ένα διάλογο με τα κράτη-μέλη.
~  Το κείμενο των συμπερασμάτων στα αγγλικά όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου:
Το κείμενο αυτό έρχεται λίγα εικοσιτετράωρα πριν από μια κρίσιμη συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με στόχο να αμβλυνθεί η ένταση στις διμερείς σχέσεις.
Η συνάντηση που είναι προγραμματισμένο να γίνει την 26η Μαρτίου στη Βάρνα της Βουλγαρίας ανάμεσα στον Ερντογάν, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έχει κυρίως σκοπό να καθησυχαστεί η Άγκυρα για τη συνέχιση της υπεσχημένης ευρωπαϊκής οικονομικής βοήθειας εντός των ορίων της αμφιλεγόμενης διμερούς συμφωνίας για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών, τον Μάρτιο του 2016.
Ωστόσο, ορισμένοι αρχηγοί κρατών της ΕΕ επέμειναν στο ότι το χέρι που απλώνει η Ευρώπη στην Τουρκία, χώρα η οποία χαρακτηρίζεται αναγκαίος εταίρος, δεν πρέπει να εκληφθεί σαν λευκή επιταγή. protothema

***  ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ! Ο Κυριάκος Βελόπουλος θα μιλήσει για όλα το Σάββατο
Ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, συνεχίζει τις τηλεοπτικές του παρουσίες τολμώντας να πει όλα όσα οι άλλοι ούτε καν ψιθυρίζουν.
Το Σάββατο 24/3 ο κ. Βελόπουλος θα βρεθεί το πρωί στο πάνελ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και συγκεκριμένα στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.
~ Πρόκειται για εμφανίσεις που θα προκαλέσουν σίγουρα συζητήσεις, καθώς θα ακουστούν αλήθειες για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση.

***  Αθλητική ενημέρωση :

*** Την Παρασκευή στις 20:00 
Εθνική ομάδα:Πρώτη δοκιμή με Ελβετία ενόψει Nations League
ΕΛΛΑΔΑ -ΕΛΒΕΤΙΑ (Φιλικός αγώνας)
~Την Εθνική Ελβετίας θα αντιμετωπίσει απόψε (23/2, 20:00) η Εθνική ομάδα στο ΟΑΚΑ σε φιλικό αγώνα, που θα είναι ο 14ος μεταξύ των δύο αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων. Πρόκειται για την πρώτη αναμέτρηση της Εθνικής εντός του 2018, με την οποία η «γαλανόλευκη» ουσιαστικά αρχίζει την προετοιμασία ενόψει της συμμετοχής της στο Nations League, το προσεχές φθινόπωρο.
«Θέλουμε να δούμε αν έχουμε καλή απόδοση και να δείξουμε ότι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, την Ελβετία, που θα βρίσκεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πως μπορούμε να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί. Υπάρχουν απουσίες, όπως ο Μάνταλος. Έχουμε όμως τον Καρέλη και τον Κουλούρη που είναι νέος, αλλά μπορεί να έχει καλή καριέρα», σχολίασε ο ομοσπονδιακός προπονητής Μίχαελ Σκίμπε.
Όσο για τις προθέσεις του στο σχήμα; «Δεν θα ήθελα να αποκαλύψω όλες τις σκέψεις μου για την ενδεκάδα. Θα είναι ο Καρνέζης, ο Μανωλάς, ο Παπασταθόπουλος και φυσικά ο Μήτρογλου στην επίθεση. Θα έχουμε το μυαλό μας στην επίθεση. Έχουμε τον Καρέλη και τον Κουλούρη. Θα δοκιμάσουμε τον Κουλούρη, γιατί μετά θα ενσωματωθεί στην Κ-21. Θα δοκιμάσω και τον Καρέλη. Θα επιμείνω στο σχήμα με τον έναν επιθετικό. Έχουμε καλούς πλάγιους όπως ο Δώνης και ο Πέλκας, οπότε θα μείνουμε στο σχήμα με τον έναν επιθετικό», ανέφερε.
Αναφορικά με την ιστορία των ελληνοελβετικών αναμετρήσεων, η αποψινή αντίπαλος μετρά 7 νίκες, 2 ήττες και 4 ισοπαλίες σε σύνολο 13 αγώνων. Ο πρώτος αγώνας διεξήχθη στις 12 Οκτωβρίου 1968 στη Βασιλεία, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1970 και βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με 1-0, αλλά ο επόμενος (για την ίδια διοργάνωση) έληξε με 4-1 για την Ελλάδα, χάρις σε δύο γκολ του Μποτίνου κι από ένα των Κούδα, Σιδέρη, στην ευρύτερη ελληνική νίκη επί της Ελβετίας.     
in.gr
 
***  Για την  Euroleague   στο μπάσκετ  28η αγωνιστική
Παρασκευή 23  Μαρτίου  2018 :
~ ΚΙΜΚΙ Μόσχας - ΤΣΣΚΑ Μόσχας  73-90 ,(37-53).- ^
Τα  δεκάλεπτα : 17-29, 20-24 , 21-15 , 15-22 .-^
~ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ - ΜΑΛΑΓΑ  93-88 ,(55-42) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 28-19 , 27-23 , 22-26 , 16-20  .- ^
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π. - ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  89-82 ,(49-42) .-^
Τα  δεκάλεπτα :30-15 , 19-27 , 21-15 , 19-25 .-^
~ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  73-86 , (40-43) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 16-16 , 24-27 , 18-20 , 15-23  .- ^

*** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε   28   αγωνιστικές
==========
Ν-Η

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 23-5  
Φενέρμπαχτσε    20-8   
Ολυμπιακός        19-9   
Ρεάλ Μαδρίτης   17-11  
~~~~~~~~~~~~~~~~
Παναθηναϊκός          17-11  
Ζαλγκίρις Κάουνας  16-12 
Κίμκι                        16-12  
Μπασκόνια              15-13   
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μακάμπι Τελ Αβιβ  13-15  
Μάλαγα                    11-17   
Ερυθρός Αστέρας     11-17  
Βαλένθια                   11-17
Μπάμπεργκ               11-17     
Αρμάνι Μιλάνο           9-19 
Μπαρτσελόνα              9-19  
Αναντολού Εφές          6-22 
 ***  Για την  Euroleague   στο μπάσκετ  28η αγωνιστική :
Πέμπτη 22  Μαρτίου 2018 :
~ ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 63-80,(31-40) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 17-22 , 14-18 , 10-25 , 22-15 .-.-^

 ~ ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  75-76 ,(41-35) .-^
Με δίποντο του Μάικ Τζέιμς έξι δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα, ο Παναθηναϊκός απέδρασε με τη νίκη 76-75 επί της Μακάμπι από το Τελ Αβίβ, για την 28η αγωνιστική της διοργάνωσης και αύξησε σε 17-11 το ρεκόρ του.
Πρωταγωνιστής της επιτυχίας ο Μάικ Τζέιμς (27π.-ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του σε πόντους), ο οποίος χάρισε στα 5.6'' για τη λήξη το προβάδισμα και τη νίκη στο «τριφύλλι».
Ο Μάικ Τζέιμς μπορεί να εξελίχθηκε σε άνθρωπο της τελευταίας στιγμής, αλλά ο Ίαν Βουγιούκας ήταν ο παίκτης που αποτέλεσε το... κρυφό χαρτί του Τσάβι Πασκουάλ.
Τα  δεκάλεπτα : 20-18, 21-17 , 17-21 , 17-20 .-^
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιόβτσιτς (Σερβία), Χιμένεθ (Ισπανία), Μόγκουλκοτς (Τουρκία)
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Νέβεν Σπάχια): Τόμας 8, Ρολ 8 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Κέιν 19 (6/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4/6 βολές, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα, 4 λάθη), Τάιους 10, Ντιμπαρτολομέο 9 (2), Κοέν, Κόουλ 14 (1/5 τρίποντα), Μπόλντεν 2 (1/5 σουτ), Παραχούσκι 3, Τζάκσον 2.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9 (2 τρίποντα, 10 ριμπάουντ), Ρίβερς (0/3 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 0/2 βολές), Τζέιμς 27 (9/11 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 3/5 βολές, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 λάθη), Πέιν, Παππάς 6, Γκιστ 3 (5 ριμπάουντ), Βουγιούκας 16 (6/6 δίποντα, 4/4 βολές, 5 ριμπάουντ), Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 2, Λοτζέσκι 3 (1), Καλάθης 10 (5/12 σουτ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 λάθη), Αντετοκούνμπο.
~ Ο Νικ Καλάθης, ο οποίος έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ σε μία σεζόν στην ιστορία της Euroleague (204), πρόσθεσε 10 πόντους, τη στιγμή που ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν εκτός κλίματος (0π. με 0/3δ., 0/5τρ., 0/2β.).

 ~  ΜΙΛΑΝΟ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ  89-93 ,(43-40).-
Τα  δεκάλεπτα : 23-17 , 20-23 , 22-28 , 24-25 .-
~ ΡΕΑΛ Μ.   -  ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ 88-81 ,(41-44) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 19-16 , 22-28 ,24-18 ,  23-19 .-^
***~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-

*** ***   Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 ,  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  , ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,   ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  ,   ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 ,   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .- * (= νίκες εκτός)
7.- 14-11-2017 ,   ΚΙΜΚΙ   93-65  νίκη  εντός .-
8.- 16-11-2017 ,   ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   82-81 νίκη εκτός .-*
9.- 24-11-2017 ,    ΡΕΑΛ Μανδρίτης  82-80 νίκη εντός
10.-01-12-2017 ,   ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΓΑ  82-71 νίκη εντός
11.-07-12-2017 ,   ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ  80-74 ήττα , εκτός
12.-15-12-2017 ,   ΜΙΛΑΝΟ    80-72  νίκη εντός
13.- 19-12-2017 ,   ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   89-76  νίκη  εντός
14.- 21-12-2017 ,   ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  69-63 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 ,   ΒΑΛΕΝΘΙΑ   67-63 ήττα εκτός
16 .-04-01-2018 ,   ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  90-79 νίκη εντός
17.- 11-01-2018 ,   ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   84-75 νίκη  εντός
18.- 17-01-2018 ,  ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 67-62 Η εκτός
19.- 19-01-2018 ,    ΤΣΣΚΑ Μόσχας   70-75  ήττα   εντός (1η εντός ήττα)
20.- 25-01-2018 ,    ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ Κάουνας  παρατ. 94-93 κ.α.83-83 εντός
21.- 02-02-2018 ,   ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  95-74 ήττα  εκτός
22.- 08-02-2018  ,  ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  80-76 νίκη εντός
23 .- 23-02-2018  ,  ΚΙΜΚΙ    78-61 ήττα   εκτός
24.- 02-03-2018 ,  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  87-85   ήττα εντός
25.- 08-03-2018 , ΡΕΑΛ  Μανδρίτης  92-75 ήττα εκτός
26.- 16-03-2018 , ΟΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ  90-79 νίκη  εκτός
27.- 20-03-2018 , ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ   91-71 νίκη  εντός
28.- 22-03-2018  , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 76-75 νίκη  εκτός
29.- 30-03-2018 ,  ΒΑΛΕΝΘΙΑ   εντός
30.-

*** Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 ,   ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,   ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  ,  ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .- *
4.-26-10-2017  ,  ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   ,  Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,   ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 ,   ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕπαρατ. 90-83 νίκη κ.α.75-75 εκτός .-*
8.- 17-11-2017 ,    ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  85-59  νίκη  εντός
9.- 23-11-2017  ,   ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ   86-85 νίκη  εκτός .-*
10.- 30-11-2017 ,  ΒΑΛΕΝΘΙΑ      72-64 νίκη  εκτός .-*
11.-08-12-2017 ,   ΡΕΑΛ Μ.   98-92  παρατ. νίκη  εντός κ.α .72-72 .-
12.- 14-12-2017 ,  ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ    67-65  ήττα εκτός .-
13.- 20-12-2017 ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας     88-86 νίκη  εντός
14.- 22-12-2017 ,  ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   61-58 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 ,  ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ 74-68 ήττα εκτός .-
16.- 05-01-2018 ,  ΜΙΛΑΝΟ  87-80 νίκη εντός .-
17.- 12-01-2018 ,  ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  86-54  Ήττα εκτός .-
18.- 16-01-2018 ,  ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   94-64 νίκη εντός .-
19.- 18-01-2018 ,  ΚΙΜΚΙ      82-54   ήττα  εκτός .-
20.- 26-01-2018 ,  ΕΡΥΘΡΟ Αστέρα  89-78 ήττα εκτός  .-
21.- 01-02-2018 ,  ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  95-70  νίκη εντός .-
22.- 09-02-2018 ,  ΡΕΑΛ Μαδρίτης  80-79 νίκη  εκτός
23.- 22-02-2018 ,  ΒΑΛΕΝΘΙΑ  80-70 νίκη   εντός
24.- 02-03-2018 , ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ 87-85  νίκη  εκτός
25.- 08-03-2018,    ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  87-79 νίκη εντός

26.- 15-03-2018 , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ    63-90 ήττα  εντός
27.- 21-03-2018 , ΤΣΣΚΑ  Μόσχας  89-81 ήττα  εκτός
28.- 23-03-2018 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  89-82 νίκη  εντός
29.- 30-03-2018 , ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ   εκτός
30.-

***  ΟΙ  ΥΠΟΛΟΙΠΩΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ :
Αγωνιστική ημέρα: 29
29.03. 18:45ΚίμκιΦενερμπαχτσέ
 
29.03. 20:45Αναντολού ΕφέςΜπαρτσελόνα
 
29.03. 21:00ΜπάμπεργκΜιλάνο
 
29.03. 22:00ΜπασκόνιαΜακάμπι Τελ Αβίβ
 
30.03. 19:00ΟυνικάχαΟλυμπιακός
 
30.03. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΡεάλ Μαδρίτης
 
30.03. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
30.03. 21:15ΠαναθηναϊκόςΒαλένθια
 
Αγωνιστική ημέρα: 30
05.04. 20:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΕρυθρός Αστέρας
 
05.04. 20:15ΦενερμπαχτσέΟυνικάχα
 
05.04. 21:45ΜιλάνοΠαναθηναϊκός
 
05.04. 22:00ΜπαρτσελόναΚίμκι
 
05.04. 22:00ΜπασκόνιαΑναντολού Εφές
 
06.04. 19:00ΟλυμπιακόςΖαλγκίρις Κάουνας
 
06.04. 21:30ΒαλένθιαΜακάμπι Τελ Αβίβ
 
06.04. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΜπάμπεργκ

~ ***  Συνεχίζεται ο κατήφορος 
Η Σούπερ Λίγκα που με τα χεράκια της βγάζει τα ματάκια της
~Για τον κατήφορο του συνεταιρισμού της Σούπερ Λίγκα νομίζω ότι δε χρειάζονται πολλά λόγια. Και από τη στιγμή που ο συνεταιρισμός απαρτίζεται από όλες τις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, η ευθύνη για τη σημερινή κατάντια τους βαραίνει όλους. Κάποιους λιγότερο, κάποιους περισσότερο, αλλά σίγουρα όλοι έχουν μερίδιο.

***


~** Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-28-2018-28-1-750-457.html .- 

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2018 :
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018 . ~ ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  για όλους μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/03/news-01-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 1 στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη  01  Μαρτίου 2018 , *  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ! : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news-1-01-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02  Μαρτίου 2018  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/03/arfara-news-02-2018-2-326.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Κυριακή 04  Μαρτίου 2018   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 05 Μαρτίου 2018   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~** ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Ε΄ Μέρος  ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  Τρίτη 06  Μαρτίου  2018 ,  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/6-2018.html .-
~** ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
~ Δευτέρα 26-02-2018  με  23  Ιατρικά θέματα ,
 ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Τρίτη 06 Μαρτίου 2018 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_6.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 07  Μαρτίου 2018   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/news-07-2018.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 08 Μαρτίου 2018 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/03/news_53.html .-
 ~** ~*Ημερήσια εκδρομή - διαδρομή , από  Μελιγαλά για Εσπερινό στους Αγίους Τεσσαράκοντα (Ι. Μονή) την Πέμπτη 08-03-2018
Παρασκευή   09-03-2018 : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_9.html .-
~ ** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  11  Μαρτίου 2018  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη  13 Μαρτίου  2018
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_14.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018
 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news-16-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 17 Μαρτίου 2018
   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_17.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή 18 Μαρτίου 2018
  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-  
~** Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018
  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html  .- 
~** Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
 Τρίτη  20 Μαρτίου 2018
  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/03/news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη  21 Μαρτίου 2018
  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη  22  Μαρτίου 2018
:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018
: Παρασκευή Ε΄ Χαιρετισμοί στην Παναγία μας  !!   http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/news.html .-  
~**
 
***BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6225   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
Σύνολον                                  14.078   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-        

~** Τα βίντεο μας για σήμερα :
~*Πάνος Καμμένος ο υπουργάρας  2018  :
~* Λαθρομετανάστες καταστρέφουν Ι Ναούς Ελλήνων  2018:
~*ΗΠΑ  έτσι θέλουν Βαλκάνια 2018:   
~* Η ΑΠΑ θέλουν να αλλάξουν σύνορα στα Βαλκάνια  2018  :
~*Πολεμικά σκάφη στη Μεσόγειο  2018: 
~*    ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΟΤΖΙΑΣ από φιάσκο σε φιάσκο 2018: 
~* Σκοταδισμός και μεσαίωνας κατά Φίλη  2018 : 
~*   Α Τσίπρας  δεν υπάρχουν θαλάσσια  σύνορα  2018 :  
~* Για πιθανό πόλεμο Τουρκία Ελλάδα  2018 : 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~*Τα εγγόνια παίζουν στο σπίτι του παππού Αρφαρά 06/03/2018: https://youtu.be/ho4mUdEYXdM .-
~*Στο σπίτι του παππού 06/03/2018 ΑΡΦΑΡΑ:
https://youtu.be/kN8jvVNlc50  .-
~*Ι Μ Παναγία Μαλεβής Αρκαδία 02/03/2018:
https://youtu.be/YXyaQol6Cj0 .-
~* Διαδρομή επιστροφή 2/3/2018 από Π. Μαλεβής
 https://youtu.be/BTJGefGf9Hs .-
~*Β΄ Χαιρετισμοί Μονή Μαλεβής Άγιο Πέτρο 02/03/2018:
https://youtu.be/iaNlYL-KX9c  .-
~*ARFARA Άγιοι Θεόδωροι Μέγας Κανών 21/03/2018:
https://youtu.be/tSqoipg4pUw .-
~*ARFARA Άγιοι Θεόδωροι Μέγας Κανών 21/03/2018  - 3 - : 
https://youtu.be/kuGjm5xtJ2s  .-
~*ARFARA Άγιοι Θεόδωροι Μέγας Κανών   -2-   21/03/2018: https://youtu.be/WPSC3kPOVVc  .-
~*Arfara ώρα 18,30  22/03/2018 Πέμπτη αλλαγή καιρού με Αφρικάνικη  σκόνη: https://youtu.be/xV_WLz-O9CE .-
~*Παρασκευή 23/03/2018  ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ώρα 10.15  βροχές : https://youtu.be/bcjwQh5ThYM .-                                
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου