ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών 
Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
~



~**   13 Οκτωβρίου: Εορτή της Αγίας Νεομάρτυρος Χρυσής

Τη μνήμη της Αγίας Νεομάρτυρος Χρυσής τιμά σήμερα, 13 Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας. Η Αγία Χρυσή γεννήθηκε στο χωριό Σλάτενα (σημερινή Χρυσή) της επαρχίας Αλμωπίας Νομού Πέλλης. Ο πατέρας της ήταν φτωχός και είχε τέσσερις θυγατέρες. Η Χρυσή ήταν ωραία στο σώμα και στην ψυχή. Κάποτε, ενώ βρισκόταν μαζί με άλλες γυναίκες στους αγρούς και μάζευε καυσόξυλα, την απήγαγε κάποιος Τούρκος και τη μετέφερε στο σπίτι του.
Ο Τούρκος προσπάθησε με κολακείες να την εξισλαμίσει και να την κάνει γυναίκα του.
Η Χρυσή όμως αντιστάθηκε και δυναμικά απάντησε: «Εγώ τον Χριστό μόνο γνωρίζω για νυμφίο μου, που δεν θα αρνηθώ και αν ακόμα με κομματιάσεις».  Οι γονείς και οι συγγενείς της Χρυσής, με εξαναγκασμό των Τούρκων, την παρακαλούσαν να δεχτεί τον μωαμεθανισμό για να σωθεί. Αλλά η μεγαλόψυχη Χρυσή τους απάντησε ότι: «πατέρα έχω τον Κύριό μου Ιησού Χριστό, μητέρα την Κυρία Θεοτόκο, αδελφούς δε και αδελφές έχω τους Αγίους και τις Αγίες της Εκκλησίας μας».  Μπροστά λοιπόν στη σταθερότητα της Χρυσής, οι Τούρκοι απάντησαν με φρικτά βασανιστήρια. Τελικά στις 13 Οκτωβρίου 1795 μ.Χ., κατέκοψαν το σώμα της με μαχαίρια και έτσι πανάξια έλαβε το στεφάνι του μαρτυρίου από τον Νυμφίο Χριστό.  Απολυτίκιο:  Ήχος γ’. Θείας Πίστεως.   Σκεύος χρύσεον, της παρθενίας, και ακήρατος, νύμφη Κυρίου, εχρημάτισας Χρυσή καλλιπάρθενε· την γαρ αγνείαν αμέμπτως φυλάττουσα, υπέρ Χριστού θεοφρόνως ενήθλησας· Μάρτυς ένδοξε, ικέτευε τον Νυμφίον σου, δωρήσασθε ημίν το μέγα έλεος. 
~ Από Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή Ενοριτών Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας με  Ιερέα τον Μιχάλη Ε. Μπούρα Στην Παναγία  Κατακεκρυμένη ή Πορτοκαλούσα Άργους , Ι.Ν. Αγίου Πέτρο Άργους , νεόδμητο Ι. Ναό Αγίου Λουκά Ιατρού Ρώσου στο Ναύπλιο και Ι.Μονή Καλαμίου Επιδαύρου -Λιγουριού  Το  Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 :
Φωτογραφίες - Βίντεο :










video :
1~** Χώρος έκθεσης Ι Ν  Αγίου Λουκά Ρώσου από Μητροπολίτη Νεκτάριο Αργολίδας 13/10/2018 : https://youtu.be/ZIDxkzKCNFA .- 
2~** Ι Ν  ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΑΡΓΟΣ  13/10/2018 ενημέρωση:
 https://youtu.be/w5V1IGUl7BM 
3~** Ι Μ  ΚΑΛΑΜΙΟΥ  Επιδαύρου 13/10/2018 :
https://youtu.be/pTjrASluf_8    .-
4~** Ενημέρωση Ι Μ  Παναγίας Κατακεκρυμένης ή  Πορτοκαλούσα  13/10/2018 Παπά Μιχάλης Ε  Μπούρας:   https://youtu.be/r1G6Ub_B5fE .- 
 5~** Ενημέρωση Ι Μ  Καλαμίου από Παπά Μιχάλη Ε Μ  13/10/2018:
https://youtu.be/WKRhas6cfUc  .- 
6~**  Ενημέρωση Άγιος Λουκάς ιατρός από Παπά Μιχάλη Ε Μ  13/10/2018 :
https://youtu.be/vjeIBnT9_Vc    .-
7~**  Ενημέρωση  Μονής Καλαμίου  Λυγουριού από μοναχή 13/10/2018:
https://youtu.be/ynGwarNG-ko .-
8~** Ι Ν  Αγίου Πέτρο Άργους ενημέρωση ιερέα  13/10/2018: 
https://youtu.be/xPUIqB4dnQY .- 
 9~** Ι Ν  Αγίου Λουκά Ρώσου Νο 2  ιατρού από ιερομόναχο 13/10/2018:
https://youtu.be/-fuhL_wB4pE .-                                                                                                                                                                                                                        








VIDEO  :
1~** Ι. Ν. ΑΓΊΟΥ ΛΟΎΚΑ Ιατρού Ρώσου στο ΝΑΥΠΛΊΟΥ Σάββατο 13-10-2018 Προσκυνηματική επίσκεψη ενοριτών Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας , σε ημερήσια εκδρομή με Ιερέα Παπά-Μιχάλη Ε. Μπούρα ...: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214016942831120/ .- 
2~** Ι. Ν. ΑΓΊΟΥ ΛΟΎΚΑ ΝΑΥΠΛΊΟΥ Σάββατο 13-10-2018 από επίσκεψη σε απόσταση 20 λεπτά από Ναύπλιο προς Λυγουριό Αργολίδος : 
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214016484899672/ .-           
 3~** Άργος , διαδρομή για Ι.Ν. Αγίου Πέτρου 13-10-2018  :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214015219148029/ .- 
4~** Ι. Μ. ΚΑΤΑΚΕΚΡΥΜΕΝΗ. ή ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΥΣΑ Άργους ΣΆΒΒΑΤΟ 13-10-2018 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214015008062752/  .-   








***   Ο καιρός  σήμερα  Σάββατο στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 13/10/2018 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρωινές έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρωινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

***  Nίκας: Από Δευτέρα απαντήσεις για την Περιφέρεια Πελοποννήσου 
Δηλώνει έτοιμος να… σύρεις τον προεκλογικό χορό
 Μπορεί ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, στις αθηναϊκές ιστοσελίδες να κάνει δηλώσεις, εκτιμήσεις και επικρίσεις σχετικά με τα προβλήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τις ευθύνες που φέρει η σημερινή αιρετή Αρχή υπό τον Πέτρο Τατούλη, όμως στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ανάλογου ύφους δηλώσεις θα γίνουν από την ερχόμενη Δευτέρα, όπως είπε.
Κι αυτό, γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κόρινθο θα σημάνει και την επίσημη ανακήρυξη του κ. Νίκα ως υποψήφιου περιφερειάρχη με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Βέβαια, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τρίτης όσο και χθες ο δήμαρχος μίλησε για στήριξη από τέσσερα κόμματα (!), αλλά είναι αδύνατον να καταλάβει κάποιος τι εννοεί.
Σε κάθε περίπτωση, όταν ρωτήθηκε από το "Θ" για τις δηλώσεις του στο «Πρώτο θέμα», ξεκαθάρισε ότι "από Δευτέρα θα αρχίσω να μιλάω για αυτά τα θέματα και από άλλους χώρους". Ξεκαθάρισε ότι το… στρατηγείο του για την… άλωση της Τριπολιτσάς δε θα είναι στο Δημαρχείο Καλαμάτας, αλλά σε χώρους-γραφεία που έχει ήδη "κλείσει", έναν σε κάθε πρωτεύουσα νομού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ θα λειτουργεί και γραφείο Τύπου.
Επιπρόσθετα, ζήτησε μερικές ημέρες προθεσμία πριν προβεί σε δηλώσεις σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, μια και, όπως προαναφέραμε, είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί ως υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη στήριξη της Ν.Δ.
Όπως είναι ευνόητο, ο κ. Νίκας περιμένει το επίσημο "χρίσμα" από τα κεντρικά της Ν.Δ. και τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο και συναντήθηκε πρόσφατα.
"Όταν έχω μία ιδιότητα θα βγω να κάνω ανακοινώσεις, τώρα δεν έχω κάποια ιδιότητα”, είπε, εννοώντας ότι αφού ανακοινωθούν οι υποψήφιοι με τη στήριξη της Ν.Δ., τότε με την ιδιότητα του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου θα προβαίνει και στις ανάλογες ανακοινώσεις.
Του Αντώνη Πετρόγιανννη
*** Παυλόπουλος σε Στάινμαϊερ: «Στην Αρχαία Μεσσήνη συνυπάρχουν οι τρεις πυλώνες του κοινού μας πολιτισμού» 
Εντυπωσιασμένος ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας από την ξενάγησή του στο αρχαιολογικό χώρο
Από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης ξεκίνησε σήμερα το πρωί, η ιστορική επίσκεψη στη Μεσσηνία, του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.
Ο Γερμανός πρόεδρος αφίχθη μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, λίγο μετά τις 11.00 το πρωί, υπό «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας. Εκεί, ο καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, Πέτρος Θέμελης, ο άνθρωπος που με την αρχαιολογική του «σκαπάνη» έφερε στο «φως» την Αρχαία Μεσσήνη, ξενάγησε τους δυο Προέδρους και τις συζύγους τους, μιλώντας σε άπταιστα γερμανικά.
Ο κ. Παυλόπουλος, «καλωσορίζοντας» τον Γερμανό ομόλογό του, δήλωσε: «Κύριε πρόεδρε, αγαπημένε φίλε, σας υποδέχομαι, όχι μόνο στην πατρίδα μου, αλλά σε ένα από τα κέντρα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Είναι μεν μεταγενέστερο από άλλα, όμως δεν παύει να αποπνέει το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, την τέχνη από τη μία πλευρά και τη δημοκρατία την άλλη. Γιατί τα αρχαία θέατρα είναι χώροι, όπου βεβαίως η τέχνη, όχι μόνο δημιουργήθηκε, αλλά διδάχθηκε, ενώ είναι και χώροι όπου δημοκρατικές διαδικασίες εξελίχθηκαν, για να έχουμε σήμερα αυτή τη δημοκρατία, την οποία οφείλουμε να υπερασπιστούμε, ιδίως εμείς οι Ευρωπαίοι.
Χαίρομαι που είμαστε εδώ, δείχνοντας από πού ξεκινάει η μεγάλη μας ευρωπαϊκή οικογένεια, από πού ξεκινάει ο πρώτος πυλώνας του ευρωπαϊκού πολιτισμού, από εδώ την Ελλάδα.
Χαίρομαι, όμως, γιατί, όπως εξηγούσα στο φίλο μου κ. Σταϊνμάιερ, εδώ έχει περάσει και η Ρώμη.
Μην ξεχνάμε ότι ένα μέρος από τη διάσωση αυτού του χώρου οφείλεται σε ένα σημαντικό Ρωμαίο αυτοκράτορα, τον Αδριανό. Είναι ο δεύτερος πυλώνας του ευρωπαϊκού πολιτισμού και εδώ κοντά είναι οι πρώτες εκκλησιές, ο τρίτος πυλώνας του ευρωπαϊκού πολιτισμού».
Κλείνοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε το Γερμανό ομόλογό του και τη σύζυγό του «για αυτό το προσκύνημα στις ρίζες του ευρωπαϊκού πολιτισμού».
Στην αντιφώνησή του, ο Γερμανός πρόεδρος σημείωσε: «Aξιότιμε κύριε πρόεδρε, αγαπητέ φίλε Προκόπη, θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου ευχαριστίες. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που μας προσκάλεσες, όχι μόνο για πολιτικές συνομιλίες, αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα σου, για να τη γνωρίσουμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την Ελλάδα, επισκέπτομαι όμως για πρώτη φορά την Καλαμάτα και, φυσικά, χαίρομαι για την τόσο εξειδικευμένη ξενάγηση, η οποία χαρακτηριζόταν και από προσωπικές αναμνήσεις.
Είμαστε εντυπωσιασμένοι από τις ανασκαφές που γίνονται εδώ, αν και δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, αλλά από το αμφιθέατρο μπορεί να φανταστεί κανείς πώς ήταν σε όλο της το μεγαλείο η πρώην πρωτεύουσα, η οποία ιδρύθηκε τον 4ο π.Χ αιώνα.
Μπορεί μεν να μην τα είδαμε ακόμα όλα, μπορούμε όμως να αντιληφθούμε γιατί πολλοί Γερμανοί έχουν εγκατασταθεί μόνιμα εδώ στην περιοχή.
Και πάλι θερμές ευχαριστίες που μας έδωσες την ευκαιρία να κάνουμε αυτήν την επίσκεψη».
Η «ακουστική» στο «Εκκλησιαστήριο»από τη Βίκυ Λέανδρος!
43950883_244572052893088_7493010012004941824_n.jpg

Κατά την παραμονή του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αρχαία Μεσσήνη, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός τους έδειξαν εντυπωσιασμένοι από τον αρχαιολογικό χώρο, θέτοντας στον Πέτρο Θέμελη τις όποιες απορίες τους.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο «Εκκλησιαστήριο» σχολίασαν την «ακουστική» του χώρου. Εκεί, ύστερα και από προτροπή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, η διάσημη Ελληνίδα τραγουδίστρια, Βίκυ Λέανδρος, η οποία βρισκόταν στην «αποστολή» που συνόδευε τους δυο προέδρους, κατέβηκε στο κέντρο του «Εκκλησιαστηρίου» αποδεικνύοντας την «ακουστική» του στην πράξη σε όσους κάθονταν «ψηλά» στο χώρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνίδα καλλιτέχνης έζησε για πολλά χρόνια στη Γερμανία, εκεί ηχογράφησε τα πρώτα της τραγούδια και σημείωσε σπουδαία επιτυχία στην πολύχρονη καριέρα της.
Στην «πολυπληθή» αποστολή που συνόδευε τους υψηλούς προσκεκλημένους στον αρχαιολογικό χώρο ήταν και ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα, Γενς Πλέτνερ.
Εκ μέρους του Δήμου Μεσσήνης το «παρών» έδωσε ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος, που «υποδέχθηκε» τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Τέλος, αρκετοί ήταν και οι Γερμανοί τουρίστες που βρέθηκαν χθες το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο και «έκπληκτοι» συνάντησαν τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της χώρας τους.
 Του Κώστα Γαζούλη  Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας  
*Διαβάστε επίσης: 
Για καφέ στην παραλία της Καλαμάτας Παυλόπουλος- Στάινμαϊερ (φωτογραφίες και βίντεο)   
Video: 

***
*** Συνένωση ΤΕΙ και Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου: Στις 16 Οκτωβρίου «το πάντρεμα» των δύο Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων 
Η 16η Οκτωβρίου, αν όλα πάνε καλά, θα είναι μια ιστορική ημέρα για το ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, καθώς τότε θα συνενωθούν, με το πρώτο να απορροφάται από το δεύτερο και να περνά στην ιστορία.
Να θυμίσουμε εδώ ότι το ΤΕΙ ήταν το πρώτο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που άνοιξε στην Καλαμάτα, στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Έκτοτε άλλαξαν πολλά, κυρίως με το «σχέδιο Αθηνά» που συγχώνευσε τμήματά του, ενώ κατήργησε εκείνο της Λογοθεραπείας.
Ωστόσο, έπειτα από πολλές προσπάθειες, το τμήμα δεν έκλεισε και λειτουργεί κανονικά.
Από την άλλη, το Πανεπιστήμιο ξεκίνησε τη λειτουργία του στις αρχές της δεκαετίας του 2000, με τα δύο τμήματα να συνεχίζουν κανονικά, ενώ τα μόνιμα προβλήματα σε αυτό είναι η έλλειψη χώρου και εστίας. Προβλήματα που θεωρητικά θα λυθούν με το Νέο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αφού το ΤΕΙ διαθέτει περισσότερα και μεγαλύτερα κτήρια, όπως και φοιτητική εστία.
Φτάνοντας, λοιπόν, στο σήμερα και στην επερχόμενη συμπόρευση, σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα e-sos.gr, πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, αναμένεται να φέρει το Σχέδιο Νόμου. Αυτό θα συμβεί αν όλα κυλίσουν ομαλά στη συνάντηση της 16ης Οκτωβρίου.
Να σημειωθεί ότι το κλίμα ανάμεσα στους ανθρώπους των δύο Ιδρυμάτων είναι πολύ καλό και έχουν προηγηθεί συναντήσεις της αρμόδιας επιτροπής για πρακτικά ζητήματα της αναμενόμενης ένωσης.
Πλέον η επιτροπή θα συνεδριάσει στην Τρίπολη ή στην Αθήνα (σ.σ. δεν έχει αποφασιστεί ακόμη), κι ενδεχομένως παρουσία του υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου και του γενικού γραμματέα, Ηλία Γεωργαντά.
Στόχος του υπουργού Παιδείας είναι το σχέδιο νόμου να ψηφιστεί, αφού προηγηθεί δημόσια διαβούλευση, στις αρχές του 2019, ώστε τα τμήματα του νέου Πανεπιστημίου Πελοποννήσου να ενταχθούν στο μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ.
Όσο για την Επιτροπή, έχει ως εξής:
1. Κατσής Αθανάσιος, πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του ιδρύματος
2. Ανδρειωμένος Γεώργιος, αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του ιδρύματος
3. Λέπουρας Γεώργιος, αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ιδρύματος
4. Τσιάρας Αστέριος, αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ιδρύματος
5. Ζυγά Σοφία του Σάββα, αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής του ιδρύματος
6. Καπόλος Ιωάννης του Δημητρίου, πρύτανης του ΤΕΙ Πελοποννήσου, καθηγητής του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ιδρύματος
7. Γεωργόπουλος Ευστράτιος του Φωτίου, αντιπρύτανης του ΤΕΙ Πελοποννήσου, καθηγητής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ιδρύματος.
8. Σταθάς Γεώργιος του Ιωάννου, αντιπρύτανης του ΤΕΙ Πελοποννήσου, καθηγητής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ιδρύματος
9. Πετρόπουλος Δημήτριος του Παναγιώτου,  αντιπρύτανης του ΤΕΙ Πελοποννήσου, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ιδρύματος
10. Τσούντας Κωνσταντίνος του Στεφάνου, κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου, καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ιδρύματος.
11. Μπόγρης Αντώνιος του Γεωργίου, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Ανδριάνα Αλεβίζου: Μεσσήνια στη θέση γραμματέα του τομέα αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής 
Η Ανδριάνα Αλεβίζου αναλαμβάνει τη θέση της γραμματέα του Τομέα Αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής.
Η Ανδριάνα Αλεβίζου είναι υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στο ΕΚΠΑ, στη Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη Δημόσια Οικονομία, Δημόσια Διοίκηση και Δημόσια Πολιτική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Εργάζεται από το 2006 ως καθηγήτρια Φιλόλογος στη Μέση και Νομική Εκπαίδευση. Έλκει την καταγωγή της από τη Μεσσηνία και την Καβάλα.
Γεννήθηκε στο Ίλιον Αττικής, όπου και εκλέγεται δημοτική σύμβουλος από το 2010. Έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του Δήμου Ιλίου κατά την περίοδο 2014-2017.
Είναι αντιπρόεδρος Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της ΚΕΔΕ και μέλος της Επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ. Επίσης, είναι μέλος της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής.

*** Η βία σε βάρος των γυναικών επιβαρύνει την ψυχική τους υγεία 
 Η 10η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από το 1994 ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν στις ψυχικές διαταραχές.
Με τον όρο αυτό εννοούμε όλες τις συναισθηματικού τύπου δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους όλοι οι άνθρωποι και που έχουν ως αποτέλεσμα να εμποδίζεται η λειτουργικότητά τους στον προσωπικό, κοινωνικό και εργασιακό τομέα.
Η ημέρα αυτή είναι συνυφασμένη με την καταπολέμηση του στίγματος ενάντια στην ψυχική ασθένεια και στην προώθηση ενός μηνύματος, που θέλει τους ανθρώπους να μη φοβούνται τα τραύματα της ψυχής και να αναζητούν τρόπους να τα θεραπεύσουν.
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας, απευθυνόμενο σε μία ομάδα στόχο γυναικών που πλήττονται καθημερινά από το φαινόμενο της βίας και τις συνοδούς συνέπειές της σε ψυχικό επίπεδο, επιθυμεί να τιμήσει την ημέρα φέρνοντας στο φως στατιστικά στοιχεία που αφορούν στις ψυχικές επιπτώσεις της βίας.
Οι ψυχολογικές συνέπειες αναφέρονται συχνά από τις ίδιες τις γυναίκες ως πιο σοβαρές και έντονα τραυματικές σε σχέση με τις σωματικές. Συγκεκριμένα, το Σύνδρομο της Κακοποιημένης Γυναίκας περιγράφει την επιβάρυνση της ψυχικής υγείας των γυναικών, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την άσκηση βίας που υφίστανται.
Ειδικότερα, το σύνδρομο συνδέεται με προβλήματα στον ύπνο, με εκδήλωση ψυχοσωματικών συμπτωμάτων (ταχυπαλμία, δύσπνοια, τρόμος κ.λπ.), αλλά και με την παρουσία μετατραυματικού στρες.
Επιπλέον, οι γυναίκες που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής βία έχουν έντονη την αίσθηση του κινδύνου, παρουσιάζουν επίμονες και επαναλαμβανόμενες εικόνες ή μνήμες, εμφανίζουν αυτοκτονικό ιδεασμό και, τέλος, βρίσκονται σε κατάσταση συνεχόμενου τρόμου.
Τα στατιστικά δεδομένα ερευνών επιβεβαιώνουν ότι οι κακοποιημένες γυναίκες εμφανίζουν κατάθλιψη και άγχος. Συγκεκριμένα, το 37% των γυναικών που έχουν υποστεί ή υφίστανται βία, έχει διαγνωσθεί με κατάθλιψη.
Σε μία επιδημιολογική επισκόπηση για την ενδοοικογενειακή βία, βρέθηκε ότι το 20% των κακοποιημένων γυναικών υποφέρει από ψυχολογικά προβλήματα παράλληλα με τα σωματικά. Οι εκτιμήσεις αυξάνονται σε άλλες έρευνες. Το 70%-80% των γυναικών που έχουν κακοποιηθεί αντιμετωπίζουν ελαφριά κατάθλιψη, ενώ το 30%-35% σοβαρή (μείζονα) κατάθλιψη.
Η βία κατά των γυναικών είναι μέγιστη πηγή τραύματος για τις γυναίκες και αυτό επιβεβαιώνεται από τις επιβλαβείς τραυματικές συνέπειες σε σωματικό, ψυχολογικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας δηλώνει την παρουσία του σε όλες τις γυναίκες που υποφέρουν σιωπηλά, μέσα από την παροχή υποστηρικτικών και κατάλληλα εξειδικευμένων υπηρεσιών, διασφαλίζοντας το προσωπικό απόρρητο και υπερασπίζοντας το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, την προσωπική ελευθερία και την ψυχική υγεία.
Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Καλαμάτας
Κατσίποδα Βασιλική-Σοφία (κοινωνιολόγος), Στρατάκου Μαρία (κοινωνική λειτουργός), Μιχαλοπούλου Δήμητρα (ψυχολόγος)

*** Διάβημα διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Τριφυλίας για τη δίωξη της Ζωής Πετροπούλου 
Εκτός γραφείου ο δήμαρχος, στο γραφείο του οι συνδικαλιστές ζητώντας να οριστεί συνάντηση
 Στο γραφείο του δημάρχου Τριφυλίας στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας βρέθηκαν χθες το πρωί υψηλόβαθμα συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή – όπως ανέφεραν – τη δίωξη της Δημοτικής Αρχής Κατσίβελα σε βάρος της δημοτικής υπαλλήλου, Ζωής Πετροπούλου. Ωστόσο, ο κ. Κατσίβελας ήταν εκτός γραφείου και δεν μπόρεσαν να τον συναντήσουν, αφού δεν πέρασε καθόλου από το Δημαρχείο, παρότι- όπως «κυκλοφόρησε» χθες το πρωί- ήταν στην Κυπαρισσία! Συγκεκριμένα, στο Δημαρχείο Τριφυλίας μετέβησαν το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρης Καλομοίρης, οι γενικοί σύμβουλοι της ΑΔΕΔΥ, Γιώργος Χαρίσης, Νίκος Καλόγηρος και Κώστας Πετρόπουλος, ο πρόεδρος του Ν.Τ. Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Φαββατάς, το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας, Γιώργος Παρασκευόπουλος και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Παναγιώτης Τσελεπής.
Τα συνδικαλιστικά στελέχη ζήτησαν από συνεργάτιδες του κ. Κατσίβελα να επικοινωνήσουν μαζί τους ώστε να ενημερωθεί για την παρουσία τους και να συναντηθούν μαζί του.
Ο κ. Κατσίβελας, σε τηλεφωνική κλήση που του έγινε από τον κ. Καλομοίρη, απάντησε ότι βρισκόταν εκτός Δήμου και δεν μπορούσε να μεταβεί στο Δημαρχείο στην Κυπαρισσία και συμφώνησε να κανονίσουν συνάντηση τις επόμενες μέρες.
Τα συνδικαλιστικά στελέχη ανέφεραν στον αναπληρωτή δήμαρχο Γιάννη Μερκούρη το λόγο της παρουσίας τους, για τη δίωξη σε βάρος της Ζωής Πετροπούλου, με τον κ. Μερκούρη να λέει ότι η απόφαση του κ. Κατσίβελα για μετακίνηση της υπαλλήλου από τη μία Διεύθυνση σε άλλη είναι νόμιμη και να αναφέρεται στην ΕΔΕ που έχει διατάξει ο κ. Κατσίβελας σε βάρος της, με τα συνδικαλιστικά στελέχη να σημειώνουν ότι αυτά (σ.σ. η ΕΔΕ και η μετακίνησή της) έγιναν αφότου η κα Πετροπούλου ερευνούσε καταγγελίες για παράνομες εναποθέσεις σκουπιδιών και, άρα, είναι εκδικητικές πράξεις του δημάρχου και της διοίκησης.
Σε δηλώσεις του, κ. Καλομοίρης ανέφερε: «Πραγματοποιήσαμε σήμερα (σ.σ. χθες) εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας και εκπροσώπων Σωματείων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, διάβημα διαμαρτυρίας εδώ στο δήμαρχο της Τριφυλίας. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να έχουμε συνάντηση μαζί του, πέραν μιας σύντομης τηλεφωνικής επικοινωνίας. Βρεθήκαμε σήμερα εδώ, βρισκόμαστε εδώ σήμερα στην Κυπαρισσία για να καταγγείλουμε την αυθαίρετη, αυταρχική, εκδικητική, παράνομη, κατά την εκτίμησή μας, άδικη μετακίνηση στελέχους του Δήμου, της προϊσταμένης, Ζωής Πετρόπουλου, της Υπηρεσίας της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Διαχείρισης Απορριμμάτων, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, η οποία λειτουργούσε μέχρι σήμερα, όλα τα χρόνια της υπηρεσίας της, με σεβασμό στη νομιμότητα, με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, με σεβασμό στο περιβάλλον και τα δικαιώματα των πολιτών της περιοχής και τα συμφέροντά τους. Αυτό γνωρίζουμε, αυτό έχουμε διαπιστώσει και από τη διερεύνηση που έχουμε κάνει. Είναι άδικη η μετακίνησή της. Είναι άδικη επίσης η προσπάθεια ποινικοποίησης μιας στάσης αρχών που κράτησε και κρατάει η Ζωή Πετρόπουλου, υπερασπίζοντας το δίκαιο και τη νομιμότητα. Εμείς απαιτήσαμε από το δήμαρχο, απαιτήσαμε από τον αναπληρωτή του δημάρχου, τον κ. Μερκούρη, να ανακληθεί άμεσα αυτή η άδικη πράξη, η άδικη μετακίνηση, η άδικη απόφαση του δημάρχου και επίσης να σταματήσει οποιαδήποτε διαδικασία δίωξης σε βάρος ενός εργαζομένου που υπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δικαιώματα των πολιτών της περιοχής, την προστασία του περιβάλλοντος και γενικότερα τη νομιμότητα.
Η συνάδελφος διώκεται γιατί δεν ενέδωσε στις πιέσεις για να διευκολύνει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και διαχείρισης απορριμμάτων στο Δήμο Τριφυλίας, διώκεται γιατί υπερασπίζεται τη νομιμότητα, ανταποκρίνεται στο δημόσιο συμφέρον με τον καλύτερο τρόπο και για αυτούς τους λόγους είναι άδικη η δίωξή της. Ζητήσαμε να οριστεί συνάντηση με το δήμαρχο, και θα οριστεί απ’ ό,τι δεσμεύτηκε και ο ίδιος μέσα στις επόμενες μέρες…».
Ο ίδιος συνεχίζοντας τόνισε: «Θα επανέλθουμε! Για την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ,  για τα Σωματεία που βρίσκονται εδώ το θέμα αυτό είναι μείζον. Υπερασπιζόμαστε συνδικαλιστικά δικαιώματα, υπερασπιζόμαστε τη δυνατότητα των εργαζομένων και των στελεχών της διοίκησης να σέβονται και να κατοχυρώνουν τη νομιμότητα, να μην ενδίδουν και να μην υποχωρούν μπροστά σε πιέσεις, μπροστά σε συμφέροντα των ιδιωτών, μπροστά σε οτιδήποτε άλλο που καταστρατηγεί δικαιώματα των πολιτών, όπως είναι ο σεβασμός του περιβάλλοντος, όπως είναι τα εργασιακά δικαιώματα, και σε αυτή την κατεύθυνση θα κάνουμε τα πάντα για να γίνουν πράξη οι ομόφωνες αποφάσεις που έχουν πάρει τα όργανα που εκπροσωπούμε σε ό,τι αφορά τη Ζωή Πετρόπουλου και το δήμαρχο της Τριφυλίας». Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Μουσουλμανική «βόμβα» έτοιμη να σκάσει στην Ευρώπη! Η ήπειρος διαλύεται…

Η αύξηση των προσφύγων και των μεταναστών στην Ευρώπη έχει ταράξει τις ισορροπίες στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μείωση γεννήσεων των γηγενών γυναικών και η ραγδαία αύξηση των γεννήσεων από μουσουλμάνες σε χώρες της Ευρώπης. Πρόσφατα, η Στατιστική Υπηρεσία της Σουήδιας εξέδωσε ποσοστά που αντικατοπτρίζουν το πρόβλημα υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζει η χώρα.
Για τον ιθαγενή Σουηδικό πληθυσμό, το ποσοστό γεννήσεων είναι μόλις 1,78, ενώ για τις ξένες γυναίκες οι αριθμοί αυτοί είναι πάνω από 2. Στην πραγματικότητα, τα ποσοστά γεννήσεων έχουν πέσει μεταξύ των αυτόχθονων Ευρωπαίων σε ολόκληρη την ήπειρο. Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο από την Αυστριακή Ακαδημία Επιστημών (ÖAW) και το Κέντρο της Βιέννης Wittgenstein, από όλες τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, μόνο η Γαλλία και η Ιρλανδία είχαν αυξημένους πληθυσμούς ως αποτέλεσμα των γεννήσεων από το 1990 έως το 2017. Σε κάθε άλλη χώρα, οι γεννήσεις έχουν μειωθεί και οι αύξηση του πληθυσμού βασίζεται στις γεννήσεις από μετανάστες.
***  Αποκάλυψη «ΒΟΜΒΑ» για Μητσοτάκη! Στοιχεία που καίνε;…

~  «Άριστος» και κατά τη θητεία του στον τραπεζικό τομέα φαίνεται να ήταν ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα τέσσερα χρόνια που ήταν διευθύνων σύμβουλος της «Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών» του ομίλου της «Εθνικής Τράπεζας», ήταν και στέλεχος του Δ.Σ. μια ιδιωτικής εταιρείας – της «InformΠ. Λύκος». Το 2002, η «InformΠ. Λύκος» εξαγοράζει το 51% των μετοχών της εισπρακτικής εταιρείας Fintrust, στην οποία όμως μέτοχος είναι η «Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών». Λίγους μήνες μάλιστα μετά αγοράζει επιπλέον 16.429 μετοχές ανεβάζοντας το ποσοστό της στο 61%. Τι κάνει δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με το δημοσίευμα; Είναι υψηλόβαθμο στέλεχος σε εταιρεία τραπεζικού ομίλου του Δημοσίου και παράλληλα συμμετέχει σε ιδιωτική εταιρεία. Και σαν να μην έφτανε η σύγκρουση συμφερόντων σε αυτό, η ιδιωτική εταιρεία στην οποία συμμετέχει αγοράζει μια άλλη, μέτοχος της οποίας είναι στην ουσία ο τραπεζικός όμιλος στα ανώτατα κλιμάκια του οποίου εργάζεται. Ουσιαστικά δηλαδή ως τραπεζικό στέλεχος της «Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών» πουλάει το πλειοψηφικό πακέτο μιας εταιρεία της, στην ιδιωτική εταιρεία στην οποία είναι επίσης στέλεχος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «διαφημίζει» συχνά – πυκνά τη σταδιοδρομία του στην «Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών», γράφοντας μάλιστα στο βιογραφικό του ότι κατά τη θητεία του εκεί έλαβε τη διάκριση «Global Leader for Tomorrow» από το World Economic Forum…. ως «άριστος». Μάλιστα δημοσιεύματα της εποχής τα οποία επικαλείται η Documento ανέφεραν ότι η πρόσληψη τους έγινε κατόπιν αιτήματος του πατέρα του Κωνσταντίνου, στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη κι ότι ο μισθός του άγγιζε τα 10.000 ευρώ.
Εκείνο που δεν αναφέρει ωστόσο στο βιογραφικό του ο Κ. Μητσοτάκης, είναι το κατά πόσο η όλη εξαγορά εγείρει σύγκρουση συμφερόντων και ηθικό ασυμβίβαστο για τον ίδιο. «Εκτός και αν με αυτόν τον τρόπο αντιλαμβάνεται την ορθή λειτουργία της αγοράς που ο ίδιος ευαγγελίζεται», όπως σχολιάζει στο ρεπορτάζ της η Documento
***   Όλοι «κλέβουν» την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ! Ιδού η απόδειξη…

Όλο και περισσότερος κόσμος αρχίζει να καταλαβαίνει και να πιστεύει σε αυτά που η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ υποστηρίζει από την πρώτη μέρα. Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κ. Φώφη Γεννηματά. Μιλώντας νωρίτερα σε ημερίδα του κόμματος για την Υγεία, η κ. Γεννηματά όχι μόνο πλησίασε τη θέση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, αλλά έφτασε στο σημείο να «κλέψει» ένα από τα κεντρικά συνθήματα του κόμματος, ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι με την Ελλάδα και τους Έλληνες (προφανώς αντικαθιστώντας την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με το Κίνημα Αλλαγής)!
Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές η ένδεια των προγραμμάτων, τόσο του ΚΙΝΑΛ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ θα γίνεται όλο και περισσότερο φανερή. Αυτό σημαίνει πως, αναπόφευκτα, θα συναντάμε όλο και πιο συχνά το φαινόμενο της «αντιγραφής» των συνθημάτων της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ. Δείτε στα παρακάτω βίντεο τις δηλώσεις της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, αλλά και τις θέσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ δια του προέδρου της κ. Κυριάκου Βελόπουλου:



Σήμερα η Γεννηματά μίλησε!Είπε ότι το... "ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-ότι να'ναι" είναι με την Ελλάδα και τους Έλληνες !Πάλι κλεμμένο σύνθημα της @ellinikilisi !Πάει στέρεψε το μυαλό και κλέβουν ιδέες και συνθήματα! Είχαν όμως μυαλό ποτέ; @ellinikilisi @apokalyptikodel


***  Δήλωση-ΣΟΚ Πολάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ…

Σε μία ακόμα πρωτοφανή δήλωση προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας το απόγευμα της Κυριακής από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κανένα φυλακή», είπε στην ομιλία του ο Παύλος Πολάκης! «Έχουμε μπροστά μας τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Τις εκλογές θα τις κερδίσουμε εάν κάνουμε αναδιανομή του πλούτου προς όφελος της εργαζόμενης φτωχής πλειοψηφίας, εάν δεν κόψουμε τις συντάξεις, εάν αυξήσουμε το βασικό μισθό, εάν υλοποιήσουμε όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ» είπε ο κ. Πολάκης πριν μιλήσει για… φυλακές. Από το στόχαστρο του αναπληρωτή υπουργού δεν έλειπε φυσικά η Δικαιοσύνη. «Η Δικαιοσύνη πρέπει να επιταχύνει. Υπάρχει συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών. Αν δεν σπάσει αυτή η ιστορία δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία σ’ αυτή τη χώρα», τόνισε. Μάλιστα, στη Συνταγματική Αναθεώρηση που θα γίνει, πρότεινε να συμπεριληφθεί και η κατάργηση του προληπτικού ελέγχου από τη Δικαιοσύνη. «Γιατί υπάρχει προανάκριση και κύρια ανάκριση; Έτσι είναι έξω ο Λοβέρδος!», είπε.
Αναφορικά με τη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο, ουσιαστικά «προστάτευσε» τον υπουργό Άμυνας. Συγκεκριμένα είπε πως «Με τον Καμμένο συμφωνήσαμε να βγάλουμε την χώρα από τα μνημόνια, όχι να γίνουμε ιδεολογικά αδέλφια».
***   Δήλωση-ΦΩΤΙΑ: Το δημοψήφισμα των Σκοπίων είναι ΑΚΥΡΟ…

«Μόνο οι Σκοπιανοί μπορούν να αποφασίσουν αν θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ», είναι ο τίτλος άρθρου στο αμερικανικό περιοδικό National Interest.
Ο αρθρογράφος John Dale Grover περιγράφει τι συνέβη το τελευταίο διάστημα στα Σκόπια και πώς το δημοψήφισμα είναι στην ουσία άκυρο, λόγω της χαμηλής συμμετοχής των πολιτών.
~** «Ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή όχι με το αποτέλεσμα, αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό», αναφέρει και καταγράφει όλες τις δηλώσεις από ΗΠΑ και ΕΕ, οι οποίες προσπαθούν να νομιμοποιήσουν το αποτέλεσμα.
Σχολιάζοντας το μόνο 36% της συμμετοχής των πολιτών, ο Grover θεωρεί το δημοψήφισμα άκυρο: «Οι καλές προθέσεις της Δύσης δεν έχουν σημασία. Οι απόψεις των πολιτών έχουν. Το δημοψήφισμα δεν είχε επαρκή συμμετοχή και είναι άκυρο. Ακόμη κι αν ψηφιστεί από τη Βουλή, η έγκρισή του δεν θα ΄χει οποιαδήποτε νομιμότητα. Το γνωρίζουν αυτό και οι πολίτες και ο διεθνής Τύπος. Οι ηγέτες της Δύσης δεν μπορούν να επιβάλλουν διαρκώς τις απόψεις τους σε άλλα κράτη αναμένοντας ότι θα τις ακολουθήσουν. Κάτι τέτοιο έφερε το Brexit». Να σημειωθεί ότι ακολουθώντας τη διεθνή αναγνώριση, σε όλο το άρθρο τα Σκόπια και οι Σκοπιανοί αναγράφονται ως «Μακεδονία» και «Μακεδόνες», αντίστοιχα.

*** Αθλητική ενημέρωση :

***

***ΧΘΕΣ, Παρασκευή 12-10-2018 :






~**   ΕΛΛΑΔΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ 1-0  ,(0-0) .- ^ 
Τα γκολ : 65΄ Κ. Μήτρογλου , 
Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Τομπίας Στίλερ από τη Γερμανία.
Από την άλλη πλευρά, η Ουγγαρία θα παραταχθεί με τους: Γκιουλάσι, Μπέσε, Όρμπαν, Κάνταρ, Φιόλα, Νάγκι, Βάργκα, Κλάινχάϊσλερ, Κάλμαρ, Σαλάι και Ζάλαϊ.
Στον πάγκο των γηπεδούχων θα καθίσουν οι Καρνέζης, Πασχαλάκης, Τζαβέλλας, Μπουχαλάκης, Τζιόλης, Χριστοδουλόπουλος, Κουλούρης, Λαμπρόπουλος, Καρέλης, Κολοβέτσιος, Γιαννούλης και Φετφατζίδης.
Στον πάγκο των φιλοξενούμενων θα καθίσουν οι Ντιμπούζ, Γκρόιφ, Λανγκ, Βινίσιους, Γκουίρσο, Κόβακς, Νέμεθ, Λόβρενσιτς, Πατκάι, Ντομινίκ Νάγκι, Επέλ και Μπάραθ.
~* Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, τερματοφύλακας θα είναι ο Μπάρκας. Στα άκρα της άμυνας θα βρίσκονται οι Μπακάκης (δεξιά) και Γιαννούλης (αριστερά), ενώ το κεντρικό δίδυμο θα αποτελέσουν Παπασταθόπουλος και Μανωλάς. 
Τη μια θέση στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα καλύψει ο Ζέκα, ενώ την δεύτερη διεκδικούν Κουρμπέλης, Τζιόλης και Μπουχαλάκης, με τον πρώτο να έχει ένα μικρό προβάδισμα. Μπακασέτας, Φορτούνης και Πέλκας αναμένεται να αποτελέσουν την τριάδα πίσω από τον Μήτρογλου, ο οποίος θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

~** Ελπίδες  : ΚΡΟΑΤΙΑ -ΕΛΛΑΔΑ  2-0 .- ^

~***Παρασκευή 12/10/2018  Ευρωλίγκας 1η αγωνιστική στο μπάσκετ:

  Μπουντούτσνοστ-Αρμάνι Μιλάνο  71-82 ,(31-42).-^
Τα δεκάλεπτα : 11-2220-20 , 20-15 20-25  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 11-22, 31-42, 51-57, 71-82.


   Χίμκι-Ολυμπιακός    66-87 , (34-44).-^
Τα  δεκάλεπτα22-20 , 12-24,  20-19 12-24  .- ^  
Τα δεκάλεπτα: 22-20, 34-44, 54-63, 66-87.-

-Διαιτητές της σημερινής αναμέτρησης, θα είναι οι Ντάνι Ιερεθουέλο (Ισπανία), Νταμίρ Γιαβόρ (Κροατία) και Μεχντί Ντιφαλά (Γαλλία).

   Ζαλγκίρις-Μπασκόνια   79-87 ,(39-42).-^
Τα  δεκάλεπτα : 24-24 , 15-20 , 14-21 ,  26-24 .- ^ 
Τα δεκάλεπτα: 24-22, 39-42, 53-63, 79-87.

  Φενέρμπαχτσε-Γκραν Κανάρια  97-72 ,(49-35).- ^ 
Τα  δεκάλεπτα : 22-10 , 27-2526-23 22-14  .- ^ 

~** Μπάσκετ γυναικών : ΒΙΣΛΑ Κρακοβίας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  46-47 .- ^ 
{ 1ος  αγώνας : 63-63  .-^  }.- 
Τα δεκάλεπτα: 14-18, 21-28, 36-39, 46-47 
Βίσλα (Σέβτσικ): Κάναντα 14, Μούγιοβιτς, Αραούχο 6 (2), Μάνσο 17, Ράσελ 9, Κόντε, Γιακούμπιουικ, Ορόζοβα. 
Ολυμπιακός (Παντελάκης): Τζόνσον 6 (9 ριμπ.), Κοσμά, Παυλοπούλου 6 (5 ριμπ., 3 ασ.), Σωτηρίου 9, Σπυριδοπούλου 12 (4), Αυτζή 3 (1), Λίτσι, Μάζιτς 4 (7 ριμπ.), Σταμάτη, Τόμας 7. 


***  Σπαρτάκ (Λαρίνας) - Νίκη Λευκάδας  66-62  .- ^ 
~* Στο πρώτο αγώνα νίκησε  η Λευκάδα με 66-59  και προκρίνεται  η ΝΙΚΗ Λευκάδας - πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Eurocup γυναικών, 
Δεκάλεπτα: 17-16, 28-30, 49-44, 66-62 
Σπαρτάκ (Λαρίνας): Αλικίνα 12, Αντριάνοβα 18 (2), Γκορσεκίνοβα 8 (1), Κουζμίνα 12, Ζαμπολότνεα 2, Γκαρκασκάγια 4, Περσίνα, Πέτις 2, Σούμετς 8 (2) 
Νίκη Λευκάδας (Δουβίτσας): Μπαλτά 4, Τζόνσον-Ουόκερ 26 (2 τρ., 12 ρ.), Νάιτ 10 (1), Παπαμιχαήλ 6, Τσινέκε Ε. 14 (1), Αρώνη, Στσεπάνοβιτς 2, Σύρρα, Τσινέκε Κ

~  11-10-2018 :
***  Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής: 
Στο μαραθώνιο της Ευρωλίγκας 1η αγωνιστική 
Πέμπτη 11/10/2018:  
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπαρτσελόνα  
95-75 (51-29) .-^
Τα δεκάλεπτα : 21-17 , 30-12 , 
18-29 , 26-17 .- ^


Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ  89-84, (46-45) .-^   
Τα δεκάλεπτα 26-2520-21 ,24-22 19-17  .- ^ 
 Διαιτητές της αναμέτρησης οι Χουάν Κάρλος Γκαρθία, Σρέτεν Ράντοβιτς, Μιλιβόγιε Γιόβτσιτς.
Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Τόμας, Λάνγκφορντ, Λάσμε, Παπαπέτρου, Παππάς, Γκιστ, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι, Καλάθης, Αντετοκούνμπο, Μήτογλου. Εκτός έμεινε ο Παπαγιάννης.
Μακάμπι (Σπάχια): Γουίλμπεκιν, Ο' Μπράιαντ, Καλοϊάρο, Ρολ, Κέιν, Αβντίγια, Τάιους, Ντι Μπαρτολομέο, Κοέν, Μπλακ, Ζούσμαν.
~**  Καλάθης, Λάνγκφορντ, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Γκιστ η πεντάδα του Παναθηναϊκού.
~** Γουίλμπεκιν, Ρολ, Ο' Μπράιαντ, Μπλακ και Κέιν η πεντάδα της Μακάμπι.-
~** ΉρθανΣτεφάν Λάσμε, Γιώργος Παπαγιάννης, Ντεσόν ΤόμαςΚιθ ΛάνγκφόρντΙωάννης Παπαπέτρου
Έφυγαν: Κει Σι Ρίβερς Μάικ Τζέιμς, Μάρκους Ντέντμον, Κένι Γκάμπριελ, Ζακ Όγκαστ, Έιντραν Πέιν.- 
~***  ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκαρσία, Ράντοβιτς, Γιόβτσιτς
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-24, 46-45, 70-67, 89-84
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πασκουάλ): Τόμας 9 (0/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Λάνγκφορντ 13 (5/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Λάσμε 8 (4 ριμπάουντ, 2 κοψίματα), Παπαπέτρου 4 (2/3 διποντα), Παππάς 6, Γκιστ 5 (2/6 δίποντα, 1 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι 20 (6/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4/5 βολές, 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο), Καλάθης 8 (2/8 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 1/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 14 ασίστ, 3 κλεψίματα, 4 λάθη), Αντετοκούνμπο 10 (3/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1/2 βολές), Μήτογλου (3/3 δίποντα, 4 ριμπάουντ)
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Σπάχια): Γουίλμπεκιν 24 (3/5 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 3/4 βολές, 2 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4 λάθη), Ο' Μπράιαντ 4 (6 ριμπάουντ), Καλογιάρο 11 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Ρολ 15 (6/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Κέιν 7 (1), Τάιους 5, Ντιμπαρτολομέο 2, Μπλακ 14 (6/8 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Ζούσμαν 2 .- 
~* Ο επόμενος αγώνας του ΠΑΟ : Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Μπάγερν Μονάχου την Τρίτη 16/10 στις 21:30, 
Μπάγερν Μονάχου-Αναντολού Εφές   71-90 , (37-44) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 19-18 , 18-26 14-2820-18 .- ^
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρίζικ, Πέρεθ, Κολιένσιτς.                                                      ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-18, 37-44, 53-74, 71-90.                                     ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (ΡΑΝΤΟΝΙΤΣ): Ντάνγκουμπιτς, Χομπς 3 (1), Κινγκ, Κόπονεν 10 (2/6 τρίποντα), Ραντόσεβιτς, Λούσιτς 11, Λο, Ντέντοβιτς 17 (4/6 τρίποντα) Γιόβιτς 15 (6/8 δίποντα, 1/6 τρίποντα) Μπαρτέλ 6, Μπούκερ 9 .-                                                                  ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΑΤΑΜΑΝ): Λάρκιν 13 (2/2 τρίποντα, 5 ασίστ), Μπουμπουά 5 (1), Μπαλμπάι 9 (3/3 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 7 ριμπαόυντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Μπιρσέν 2, Μότουμ 14 (2), Τουντσέρ 2, Πλάις 11 (4/4 δίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη), Μίτσιτς 3 (1), Άντερσον 12 (3/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα), Ντάνστον 5, Σίμον 3 (1). -
Ρεάλ Μαδρίτης-Νταρουσάφακα  109-93 , (53-38) .- ^
Τα δεκάλεπτα : :25-18 28-20, 38-31 , 18-24 .- ^ 
Τα δεκάλεπτα: 25-18, 53-38, 91-69, 109-93.
Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο):  Κοζέρ 13 (3), Ράντολφ 16 (3), Φερνάντεθ 5 (1), Καμπάτσο 7 (1), Ρέγιες 9, Κάρολ 14 (2), Ταβάρες 12, Γιουλ 13 (2/6 τρίποντα, 8 ασίστ), Ντεκ 2, Πρέπελιτς 2, Κούζμιτς 3 , Τέιλορ 13 (2/2 δίποντα, 3/3 τρίποντα)
Νταρουσάφακα (Τσακί): ΜακΚάλουμ 18 (1/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, 3 λάθη), Οζμιζράκ 8 (2), Κοσούτ 10, Ντεμίρ, Κιντ 12 (1), Οζντεμίρογλου 6 (1), Σαβάς 4, Μπράουν 2, Πέινερς 12, Ντίμπλερ 5 (1), Έβανς8 (2), Έρικ 8 (6 ριμπαόυντ).-

*** Α’ Τοπική: Ενδιαφέροντα ματς σε Δυτική Παραλία, Μεθώνη, Μεσσήνη 
Με τρία ενδιαφέροντα ματς ανοίγει σήμερα η αυλαία της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας.
Συγκεκριμένα, η νεοφώτιστη ΑΕ Μάνης αντιμετωπίζει τον Πανθουριακό, ο Τσικλητήρας Πύλου «κοντράρεται» με τον Εθνικό Μελιγαλά, ενώ ο Ολυμπιακός Ανάληψης φιλοξενεί την ΑΕ Αβίας στο «ντέρμπι» των νεοφώτιστων».

ΑΕ ΜΑΝΗΣ – ΘΟΥΡΙΑ   0-2 .-^ 
Ενισχυμένη με το νεοαποκτηθέντα  αμυντικό Βαγγέλη Βαβαρούτσο (εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί) υποδέχεται τον Πανθουριακό η ΑΕ Μάνης. Ο προπονητής Φραγκίσκος  Κεράνης, ο συνεργάτης του Κώστας Μίντζηρας και οι ποδοσφαιριστές τους, βλέπουν μόνο νίκη.
 Ένα καλό αποτέλεσμα είναι ο στόχος  της ομάδας της Θουρίας  με τον τεχνικό της Τάκη Δρούγα να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Δεν αποκλείεται να πάρει χρόνο συμμετοχής και το τελευταίο μετεγγραφικό απόκτημα, ο επιθετικός  Νίκος Ξεροβάσιλας.

ΠΥΛΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛ.  2-0 .- ^ 
Επιστροφή στις νίκες (μετά το «Χ» με τον Τέλο Άγρα στους Γαργαλιάνους) θέλει κόντρα στον Εθνικό Μελιγαλά ο Τσικλητήρας Πύλου. Ο προπονητής Γιώργος Αργυρόπουλος δεν θα έχει  στη διάθεσή του τον έμπειρο αμυντικό Νίκο Παπαγεωργίου (τιμωρημένος).
Με τον Παναγιώτη Πολίμο (αντικατέστησε τον Μιχάλη Φασουλή που παραιτήθηκε έπειτα από τον άτυχο εντός έδρας αγώνα με την ΑΕ Μάνης) στον πάγκο της θ’ αγωνιστεί η ομάδα του Μελιγαλά. Δύσκολη  δε θεωρείται η συμμετοχή του έμπειρου τερματοφύλακα Χρήστου Σπάλλα (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό), ενώ νοκ άουτ είναι ο νεαρός αμυντικός Γιάννης Μακρής (τιμωρημένος).
Ο Εθνικός Μελιγαλά  θα προσπαθήσει ν’ αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, ανεβαίνοντας βαθμολογικά.

ΑΝΑΛΗΨΗ – ΑΕ ΑΒΙΑΣ  2-1 .-^ 
Να «ζευγαρώσει» τις νίκες (προηγήθηκε το «διπλό» κόντρα στην Ομόνοια) θα επιδιώξει στο σημερινό εντός έδρας αγώνα με την ΑΕ Αβίας ο Ολυμπιακός Ανάληψης, παραμένοντας έτσι κοντά στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Ο προπονητής  Σπύρος Τσίκινης δεν αντιμετωπίζει ιδιαιτέρα προβλήματα.
ΜΕ στόχο ένα καλό αποτέλεσμα θ’ αγωνιστεί η ομάδα του Κάμπου με τον τεχνικό Διονύση Πουλή να προβληματίζεται για τη συμμετοχή κάποιων ποδοσφαιριστών (κυρίως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων)

Οι διαιτητές των ματς της 3ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι διαιτητές και οι βοηθοί που ορίστηκαν να «σφυρίξουν» τα ματς της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα  και αύριο είναι οι εξής:

Σήμερα Σάββατο 13-10-2018 – 3.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Δυτικής Παραλίας
ΑΕ Μάνης – Πανθουριακός 0-2 .-^ 
: Ι. Κουτσαναστάσης, Χρ. Γεωργαντάς, Ευαγγ. Μπασιλάρης
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
Τσικλητήρας Πύλου – Εθνικός Μελιγαλά 2-0 .-^ 
: Ηλ. Σκόρδος, Δημ. Ταβουλαρέας, Κώστας Αντωνόπουλος
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Ολυμπιακός Ανάληψης – ΑΕ Αβίας  2-1 .- ^ 
: Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Ηλ. Ρηγόπουλος, Ν. Τσίρμπας

Κυριακή 14 Οκτωβρίου  2018 : – 3.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΟ Κυπαρισσίας – Ολυμπιακός Καλαμάτας
: Ηλ. Νικολόπουλος, Φ. Κασκάνης, Δημ. Ταβουλαρέας
Δημοτικό Γήπεδο Διαβολιτσίου «Καπετάν Βασίλης»
ΑΟ Διαβολιτσίου – Απόλλων Καλαμάτας
: Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Χ. Τσοπανάκης, Κ. Αντωνόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
ΑΟ Σπερχογείας – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων
: Ευστ. Ζαρακοβίτης, Ευαγγ. Μπασιλάρης, Θ. Τζιαμουράνης
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ομόνοια – Εράνη Φιλιατρών
: Δ. Πλακογιάννης, Π. Κομπιλίρης, Αν. Τσουκάλη
* Ο αγώνας ΑΣ Ανδρούσας – ΑΟ Φαραί ματαιώνεται.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 2 αγώνες)
1. ΑΟ Διαβολιτσίου 6-0         6
.- Απόλλων Καλ. 6-1 6
3. Ανδρούσα 4-2         4
-. Πύλος          3-2       4
-. ΑΕ Μάνης   2-1       4
6. Εράνη Φιλ. 3-2       3
-. Θουρία         2-2       3
-. Ανάληψη     1-1       3
-. Κυπαρισσία 2-3       3
-. Σπερχογεία  1-2       3
11. Τ. Άγρας   1-1       2
12. Εθνικός Μελ.        2-3       1
-. Ολυμπιακός Μελ.    2-3       1
-. ΑΕ Αβίας     2-5       1
15. Ομόνοια    0-3       0
* Ο ΑΟ Φαραί παραιτήθηκε από το πρωτάθλημα

A1 KATHΓΟΡΙΑ
Τρεις συναντήσεις για την 3η αγωνιστική
Τρεις συναντήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας.
Συγκεκριμένα, ο Ηρακλής Καλαμάτας αντιμετωπίζει τον Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας, ο νεοφώτιστος ΠΑΟ Καλού Νερού υποδέχεται τον Απόλλωνα Πεταλιδίου, ενώ η Θύελλα Χαρακοπιού «συγκρούεται» με τον Χανδριναϊκό.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛ. – ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ  6-0 .-0^ 
Να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τις επιτυχίες θα επιδιώξει κόντρα στο Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας ο Ηρακλής Καλαμάτας, παραμένοντας έτσι στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα.
Ο προπονητής Άρης Γαλανόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Δημήτρη Βλαχάκη, Μάρκο Φίλαϊ (τιμωρημένοι). Δύσκολη έξοδος για την τριφυλιακή ομάδα με τον τεχνικό της Θανάση Λακριντή και το συνεργάτη του Κώστα Γεωργακόπουλο να προβληματίζονται για τη συμμετοχή ορισμένων ποδοσφαιριστών (κυρίως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων). Ο Μιλτιάδης θέλει αξιόλογη εμφάνιση και ό,τι βγει.
ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ – ΠΕΤΑΛΙΔΙ   3-0 .-^ 
Με στόχο την τρίτη σερί νίκη (προηγήθηκαν εκείνες κόντρα σε Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας και Αναγέννηση Παραλίας) φιλοξενεί τον Απόλλωνα Πεταλιδίου ο ΠΑΟ Καλού Νερού. Ο τεχνικός Σάκης Διονυσόπουλος αναμένεται να έχει όλο το δυναμικό διαθέσιμο.
Στην ομάδα του Πεταλιδίου τώρα, ο προπονητής Γιώργος Μηλίτσης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον νεαρό  επιθετικό Ηλία Ζοτάι (απουσιάζει στην Αθήνα για προσωπικούς λόγους). Δύσκολη δε θεωρείται η συμμετοχή των Γιάννη Σαραντόπουλου, Θανάση Φωτόπουλου (ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς). Παρά τα προβλήματα ο Απόλλων Πεταλιδίου  θα προσπαθήσει να κάνει αξιόλογη εμφάνιση και ν’ αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα.
ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡ. – ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ  1-3 .-^ 
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει στον αγώνα με τον Χανδριναϊκό η Θύελλα Χαρακοπιού παραμένοντας έτσι στις υψηλές θέσεις της κατάταξης. Ο προπονητής Παντελής Τσιγαρίδης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Χωρίς τον νεαρό επιθετικό Ορέστη Σαχινάι (αποβλήθηκε στο ματς με τον ΑΟ Μεθώνης) θ’ αγωνιστεί ο Χανδριναϊκός. Ο τεχνικός Πέτρος Χιώτης και οι ποδοσφαιριστές του γνωρίζουν  πως έχουν δύσκολο έργο αλλά είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για ένα καλό αποτέλεσμα.
Οι διαιτητές των συναντήσεων της 3ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι διαιτητές και οι βοηθοί που ορίστηκαν να «σφυρίξουν» τις συναντήσεις της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος  της Α1 κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο είναι οι εξής:

Σήμερα Σάββατο 13-10-2018 :– 3.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
Ηρακλής Καλαμάτας – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας 6-0 .-^ 
: Π. Κομπιλίρης, Αν. Τσουκάλη, Στ. Παλλαδινός
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΠΑΟ Καλού Νερού – Απόλλων Πεταλιδίου  3-0 .-^ 
: Ηλ. Ρέκκας, Ευστ. Ζαρακοβίτης, Κ. Ηλιοπούλου
Δημοτικό Γήπεδο Κορώνης
Θύελλα Χαρακοπιού – Χανδριναϊκός  1-3  .-^ 
: Απ. Καυκάς, Γ. Ρουμελιώτης, Ερβ. Τζεμάλι

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 :  – 3.30 μ.μ.
Ανδρούσα -Α.Ο. Φαραί  3-0  α.α. .-^ 
Δημοτικό Γήπεδο Δυτικής Παραλίας
Αναγέννηση Παραλίας – Ακρίτας Κορώνης: Απ. Καυκάς, Ν. Τσίρμπας, Γ. Γαλακούτης
Δημοτικό Γήπεδο Χώρας
Παπαφλέσσας Χώρας – Ηρακλής Κυπαρισσίας: Ηλ. Ρέκκας, Αρ. Κυριόπουλος, Ε. Παναγιωτόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
ΑΟ Μεθώνης – ΑΟ Φυτειάς: Ηλ. Σκόρδος, Γ. Σκαρπέτης, Χ. Σαπουτζής
  • Ο αγώνας ΑΟ Ασπροχώματος – Δωριέα Δωρίου ματαιώνεται.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 2 αγώνες)
1. Κορώνη 8-1 6
-. Καλό Νερό 6-0        6
-. ΑΟ Φυτειάς 4-1       6
-. Ηρακλής Καλ. 3-0   6
5. Χανδριναϊκός 5-4   3
-. Πεταλίδι       2-2       3
-. Δώριο          3-3       3
-. ΑΟ Μεθώνης           3-4       3
-. Ηρακλής Κ. 5-3       3
-. Θύελλα Χαρ.           3-2       3
11. Αναγέννηση Παρ. 0-4       0
-. Χώρα 1-7    0
-. Μιλτιάδης 0-6         0
* Ο ΑΟ Ασπροχώματος παραιτήθηκε από το πρωτάθλημα.

***  Γ΄Εθνική σε όλους τους ομίλους  αγώνες και αποτελέσματα 3ης αγωνιστικής Κυριακή 14-10-2018 :

ΕΛΛΑΔΑ: Γ' Εθνική
14.10. 13:00ΤελικόΑμβρυσσέας0 - 0ΑΟ Κατασταρίου(0 - 0)
14.10. 13:30ΤελικόΦοίβος Κρεμαστής0 - 0Αστέρας Αμαλιάδας(0 - 0)
14.10. 14:00ΤελικόΑ.Ο. Εικοσιμίας0 - 4Καλαμάτα
14.10. 14:00ΤελικόΑπόλλων Ερέτριας1 - 4Θύελλα Καμαρίου
14.10. 16:00ΤελικόΑ.Ο. Παλαιοχώρας0 - 2Γιούχτας(0 - 0)
14.10. 16:00ΤελικόΑ.Ο. Σελλάνων1 - 1Νίκη Βόλου
14.10. 16:00ΤελικόΑγροτικός Αστέρας0 - 1Νίκη Αγκαθιάς(0 - 0)
14.10. 16:00ΤελικόΑΕ Καλαμπακίου1 - 2Ορφέας Ξάνθης
14.10. 16:00ΤελικόΑετός Ορφανού0 - 0Εθνικός Σιδηροκάστρου
14.10. 16:00ΤελικόΑλέξανδρος Κιλκίς0 - 0ΠΑΟ Κοσμίου
14.10. 16:00ΤελικόΑΟ Υπάτου0 - 1ΑΕ Πελλάνας
14.10. 16:00ΤελικόΑπόλλων Μακρυχωρίου1 - 2ΑΟ Στυλίδας
14.10. 16:00ΤελικόΑπόλλων Παραλιμνίου1 - 0Κεραυνός Πέρνης
14.10. 16:00ΤελικόΑΣ Μετέωρα5 - 0Αναγέννηση Καρδίτσας
14.10. 16:00ΤελικόΑστέρας Βλαχιώτη2 - 2Παναρκαδικός
14.10. 16:00ΤελικόΑστέρας Ιτέας1 - 0Θησέας Αγριάς
14.10. 16:00ΤελικόΑτρόμητος Πειραιά1 - 0ΑΕ Νεάπολης
14.10. 16:00ΤελικόΑτσαλένιος1 - 0Προοδευτική(0 - 0)
14.10. 16:00ΤελικόΑχέρων Καναλακίου1 - 1Τηλυκράτης Λευκάδας
14.10. 16:00ΤελικόΓ.Σ. Αλμυρού1 - 1Αχιλλέας Νεοκαισάρειας
14.10. 16:00ΤελικόΔιαγόρας0 - 1Ιαλυσός
14.10. 16:00ΤελικόΔιαγόρας Βραχνέικων2 - 0Αχαρναϊκός
14.10. 16:00ΤελικόΕδεσσαϊκός1 - 2Α. Σ. Γιαννιτσών
14.10. 16:00ΤελικόΕθνικός Πειραιώς1 - 0Αμπελακιακός
14.10. 16:00ΤελικόΕλπίς Σκουτάρεως0 - 0ΠΟ Τριγλιας(0 - 0)
14.10. 16:00ΤελικόΕρµιονίδα1 - 0Ενωση Λέρνας
14.10. 16:00ΤελικόΘύελλα Ραφήνας0 - 3Παλληνιακός
14.10. 16:00ΤελικόΙωνικός Νικαίας0 - 1Κερατσίνι
14.10. 16:00ΤελικόΚόρινθος0 - 1Αιολικός
14.10. 16:00ΤελικόΜακεδονικός Φούφας2 - 1Θεσπρωτός
14.10. 16:00ΤελικόΜακεδονικός Σιάτιστας0 - 0Κρόνος Αργυράδων
14.10. 16:00ΤελικόΜελιτέας Μελίτης3 - 2Μακεδονικός
14.10. 16:00ΤελικόΝαυπακτιακός Αστέρας2 - 1Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας
14.10. 16:00ΤελικόΝέστος Χρυσούπολης4 - 2Εθνικός Αλεξανδρούπολης(1 - 1)
14.10. 16:00ΤελικόΝίκη Τραγανού1 - 4Παναιγιάλειος
14.10. 16:00ΤελικόΟικονόμος2 - 1Φωκικός
14.10. 16:00ΤελικόΟλυμπιακός Κυμίνων1 - 1Ερμής Αμυνταίου
14.10. 16:00ΤελικόΟΦ Ιεράπετρας2 - 0AEEK ΣΥΝ.KA.
14.10. 16:00ΤελικόΠάμισος1 - 2Μανδραϊκός
14.10. 16:00ΤελικόΠαναργειακός1 - 0Ένωση Ασπροπύργου
14.10. 16:00ΤελικόΠανηλειακός3 - 2ΠΑΟ Βάρδας
14.10. 16:00ΤελικόΠανθηραϊκός2 - 0Ηλυσιακός
14.10. 16:00ΤελικόΠανσερραϊκός4 - 1Ασπίδα Ξάνθης(3 - 0)
14.10. 16:00ΤελικόΠΑΟ Κουφαλίων0 - 0Αλμωπός Αριδαίας(0 - 0)
14.10. 16:00ΤελικόΣούλι Παραμυθίας1 - 0Θρίαμβος Σερβανιών(0 - 0)
14.10. 16:00ΤελικόΦλωριάδα0 - 4Λευκίμμη
14.10. 16:00ΤελικόΧαραυγιακός2 - 0Καλλιθέα
14.10. 16:00ΤελικόΆγιοι Ανάργυροι1 - 1Αιγάλεω
14.10. 16:00ΤελικόΆγιος Ιερόθεος3 - 0Χαλκίδα
14.10. 16:00ΤελικόΆρης Αβάτου0 - 0Καβάλα
14.10. 16:00ΤελικόΆρης Παλαιοχωρίου1 - 0Α.Π.Ε. Λαγκαδά
~ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ :
Αγωνιστική ημέρα: 4
20.10. 15:30ΠαλληνιακόςΦοίβος Κρεμαστής
21.10. 13:00ΑιγάλεωΠανθηραϊκός
21.10. 13:30ΑΟ ΚατασταρίουΑΟ Υπάτου
21.10. 16:00Α.Π.Ε. ΛαγκαδάΟλυμπιακός Κυμίνων
21.10. 16:00ΑΕ ΝεάποληςΙωνικός Νικαίας
21.10. 16:00ΑΕ ΠελλάναςΈνωση Ασπροπύργου
21.10. 16:00Αετός ΟρφανούΑπόλλων Παραλιμνίου
21.10. 16:00ΑιολικόςΆγιος Ιερόθεος
21.10. 16:00Αλμωπός ΑριδαίαςΕλπίς Σκουτάρεως
21.10. 16:00ΑμπελακιακόςΕπισκοπή
21.10. 16:00Αναγέννηση ΚαρδίτσαςΠιερικός
21.10. 16:00ΑΟ ΣτυλίδαςΑστέρας Ιτέας
21.10. 16:00Απόλλων ΕρέτριαςΧαραυγιακός
21.10. 16:00Ασπίδα ΞάνθηςΝέστος Χρυσούπολης
21.10. 16:00ΑχαρναϊκόςΠανμοβριακός
21.10. 16:00Αχιλλέας ΝεοκαισάρειαςΟικονόμος
21.10. 16:00Γ.Σ. ΑλμυρούΑ.Ο. Σελλάνων
21.10. 16:00ΓιούχταςΟΦ Ιεράπετρας
21.10. 16:00Διαγόρας ΒραχνέικωνΔιαγόρας
21.10. 16:00Εθνικός ΠειραιώςΑτρόμητος Πειραιά
21.10. 16:00Εθνικός ΣιδηροκάστρουΑλέξανδρος Κιλκίς
21.10. 16:00Ενωση ΛέρναςΑστέρας Βλαχιώτη
21.10. 16:00Ερμής ΑμυνταίουΑγροτικός Αστέρας
21.10. 16:00ΗλυσιακόςΧαλκίδα
21.10. 16:00ΘεσπρωτόςΑχέρων Καναλακίου
21.10. 16:00Θησέας ΑγριάςΟλυμπιακός Βόλου
21.10. 16:00Θύελλα ΚαμαρίουΆγιοι Ανάργυροι
21.10. 16:00ΙαλυσόςΝίκη Τραγανού
21.10. 16:00ΚαβάλαΠανσερραϊκός
21.10. 16:00ΚαλαμάταΠαναργειακός
21.10. 16:00ΚαλλιθέαΚόρινθος
21.10. 16:00ΚερατσίνιΑ.Ο. Παλαιοχώρας
21.10. 16:00Κεραυνός ΠέρνηςΆρης Αβάτου
21.10. 16:00Κρόνος ΑργυράδωνΣούλι Παραμυθίας
21.10. 16:00ΛευκίμμηΓρεβενά Αεράτα
21.10. 16:00ΜακεδονικόςΕδεσσαϊκός
21.10. 16:00ΜανδραϊκόςΑμβρυσσέας
21.10. 16:00Μέγας Αλέξανδρος ΚαλλιθέαςΘρίαμβος Σερβανιών
21.10. 16:00Νίκη ΑγκαθιάςΑ. Σ. Γιαννιτσών
21.10. 16:00Νίκη ΒόλουΑπόλλων Μακρυχωρίου
21.10. 16:00Ορφέας ΞάνθηςΕθνικός Αλεξανδρούπολης
21.10. 16:00ΠάμισοςΕρµιονίδα
21.10. 16:00ΠαναιγιάλειοςΘύελλα Ραφήνας
21.10. 16:00ΠαναρκαδικόςΑ.Ο. Εικοσιμίας
21.10. 16:00ΠΑΟ ΒάρδαςΑστέρας Αμαλιάδας
21.10. 16:00ΠΑΟ ΚοσμίουΑΕ Καλαμπακίου
21.10. 16:00ΠΟ ΤριγλιαςΜελιτέας Μελίτης
21.10. 16:00ΠροοδευτικήAEEK ΣΥΝ.KA.
21.10. 16:00Τηλυκράτης ΛευκάδαςΜακεδονικός Σιάτιστας
21.10. 16:00ΦλωριάδαΜακεδονικός Φούφας
21.10. 16:00ΦωκικόςΑΣ Μετέωρα
21.10. 16:00Άρης ΠαλαιοχωρίουΠΑΟ Κουφαλίων

***

~ *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018  : 
~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών . Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2018 .Στο αγιάζι της ενημέρωσης . :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html .- 
 ~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών  Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . ~ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και όμορφη εβδομάδα για όλους μα   :http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/10/arfara-news-01-2018.html .-  
~**ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών . Τρίτη 02 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :   http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html. -                          ~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα  των Αρφαρών . Τετάρτη 03  Οκτωβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html .-                           ~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών . Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2918 Στο αγιάζι της ενημέρωσης: https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html  .-~**  ARFARA  NEWS -2- Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών . Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/10/arfara-news-2.html .-                     ~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα  των Αρφαρών . Σάββατο 06 Οκτωβρίου 2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/10/arfara-news_6.html .-~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών  Κυριακή 07  Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/10/arfara-news-07-2018.html    .-~*** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα  των Αρφαρών .  Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html      .-                           ~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών . Τρίτη  09 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html   .-                  ~**  ARFARA NEWS -2-  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών . Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/10/arfara-news-2.html .-                                  ~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/10/arfara-news-10-2018.html .-          ~**  ARFARA NEWS -2-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα  των Αρφαρών .Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/10/arfara-news-2_10.html .-                      ~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών . Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html .-                                              ~**  ARFARA NEWS -2- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών . Πέμπτη  11  Οκτωβρίου  2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/10/arfara-news-2_11.html  .-                                        ~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών . Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://snsstamoskal.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html .-                                     
 ~** 
ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών , Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/10/arfara-news-13-2018.html ,-     
~** 
                                                   
***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
 1. - Stamatios Skoulikas = Stamatios Skoulikas,http://www.youtube.com/stamos01  ,  6605 videos.  -    ΣταματηςΣκουλικας   1.486.545 προβολές, Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009.-
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01  ,    3917   videos.     σταμος σκουλικας, 909.125 προβολές, Εγγράφηκε στις 13 Φεβ 2011.-
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas, +Stamos,
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4132  video. –    1.234.765 προβολές , Εγγράφηκε στις 21 Ιουλ 2011 .-
https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1 ,. - - βλάσης σκούλικας ,Σύνολον   14.547   βίντεο   .- 

*** ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
6.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=pb&hc_location=friends_tab .- 

*** 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου