ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2918 ,
~
 

 ~ 16 Φεβρουαρίου
Παμφίλου μάρτυρος († 307), Φλαβιανού (1), πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως. Μαρτύρων Δανιήλ, Ηλία, Ηλία, Ησαίου, Θεοδούλου, Ιερεμίου, Ιουλιανού, Ουάλη, Παύλου, Πορφυρίου, Σαμουήλ, Σελεύκου και πάντων των εν Περσία (Μαρτυρουπόλει) μαρτυρησάντων. Οσίων Μαρουθά του εγείραντος την πόλιν επί τω ονόματι των εν Περσία Μαρτύρων και Φλαβιανού του εν τω Βουνω.
(1) O άγιος Φλαβιανός, ήταν πρεσβύτερος στην Κωνσταντινούπολη και σκευοφύλακας του ναού της Αγίας Σοφίας. Γνωστός για τις αρετές και τα πνευματικά του χαρίσματα, διαδέχθηκε τον άγιο Πρόκλο στον αρχιεπισκοπικό θρόνο της Κωνσταντινούπολης το έτος 447. Το επόμενο έτος καταδίκασε με τοπική Σύνοδο, την πλάνη του αρχιμανδρίτου Ευτυχούς, ο οποίος ισχυριζόταν ότι ο Χριστός διέθετε μόνο τη θεία φύση, η οποία απορρόφησε την ανθρώπινη. Τελικά, μετά την εμμονή του Ευτυχούς στην πλάνη, η σύνοδος τον καθαίρεσε και τον αφόρισε. Εκείνος όμως έχοντας πολιτική στήριξη και από τον κακόδοξο Πατριάρχη Αλεξανδρείας Διόσκορο, επέτυχε τη σύγκλιση Συνόδου τον Αύγουστο του 449 στη Έφεσο. Στη Σύνοδο αυτή, την λεγόμενη ληστρική, όλα ήταν προσχεδιασμένα κατά του Φαβιανού, επιστρατεύθηκε μάλιστα και όχλος με επικεφαλείς μοναχούς, και υπό την αρχηγία ενός ρασοφόρου, του αρχιμανδρίτη Βαρτουφά, εισέβαλλαν στη Σύνοδο και κακοποίησαν βάναυσα τον άγιο, ο οποίος τρεις ημέρες αργότερα, υπέκυψε στο τραύματα πού του προκάλεσαν οι φονιάδες του. Όμως δύο έτη αργότερα το 451 στη Δ` Οικουμενική Σύνοδο, η αίρεση καταδικάσθηκε, ο Ευτυχής αναθεματίστηκε και ο Διόσκουρος καθαιρέθηκε. Το λείψανο του αγίου ανακομίσθηκε με μεγάλες τιμές στην Κωνσταντινούπολη και τοποθετήθηκε στο ναό των Αγίων Αποστόλων.
~**  Καστορίας Σεραφείμ για τις εκδηλώσεις για τον Παύλο Μελά: «Δε θέλουμε την πολιτικοποίηση»
~ Στην τελική ευθεία για την άφιξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου και των Συνοδικών μπήκε η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς. Χθες βράδυ έγινε η τρίτη σύσκεψη όλων των φορέων στα γραφεία της Μητρόπολης όπου και συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την επίσκεψη των εκλεκτών καλεσμένων.
* Ο Μητροπολίτης Καστοριάς απηύθυνε κάλεσμα την κοινωνία της ακριτικής μας περιοχής να πλαισιώσει τις εορταστικές εκδηλώσεις και να συμμετέχει στο μεγάλο γεγονός, τη Συνοδική Θεία Λειτουργία και το Συνοδικό Μνημόσυνο όπου θα διεξαχθεί Παρασκευή και Σαββάτο, στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς.
Ο κ.κ.Σεραφείμ τόνισε στις δηλώσεις του στους τοπικούς δημοσιογράφους ότι όλοι όσοι παρευρεθήκαμε στη σύσκεψη, έχουμε τα ίδια αισθήματα τιμής και ευλάβειας και από κοινού θα ικανοποιήσουμε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και να την φέρουμε εις πέρας. Δε θέλουμε, επισήμανε ο Σεβασμιώτατος, να πολιτικοποιήσουμε αυτή την απόφαση της Ιεράς Συνόδου διότι έχει καθαρά εκκλησιαστικό και τιμητικό χαρακτήρα. Θα έρθουν για να τιμήσουν κάποια πρόσωπα τα οποία έπεσαν ηρωικά για τον τόπο αυτό, δεν πρέπει κανείς να το εκμεταλλευτεί. «Πρέπει να τιμήσουμε τους ήρωες που έπεσαν για την πατρίδα και να δώσουμε τα μηνύματα της ενότητας ομοψυχίας και αγάπης για την πατρίδα μας », ήταν τα λόγια του.
Η ανακοίνωση της Μητρόπολης:
Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018
6.00 μ.μ. : Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης στο μνημείο του Μητροπολίτου Γερμανού Καραβαγγέλη στον αύλειον χώροτού Ιερού Επισκοπείου. Κατάθεση στεφάνου υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018
6.30 π.μ. : Όρθρος και Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστοριάς προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
10.30 π.μ. : Ιερό Μνημόσυνο του Παύλου Μελά και όλων των Μακεδονομάχων.
11.00 π.μ. : Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μητροπόλεως Καστοριάς, όπου ευρίσκονται τα οστά του Παύλου Μελά. Κατάθεση στεφάνου στο κενοτάφιο του ήρωος στον αύλειο χώρο του Ναού υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος
13.00 μ.μ. : Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης στο μνημείο του Παύλου Μελά στο χωριό Μελάς. Κατάθεση στεφάνου υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
13.30 μ.μ. : Τιμητική επίσκεψη στην Οικία-Μουσείο όπου φονεύθηκε ο Παύλος Μελάς.
  ~**  Ο ποντικός και ο καλόγερος
 ~  Μία διδακτική ιστορία του π. Στέφανου Αναγνωστόπουλου σχετικά με την προσφορά στον πλησίον μας και την προσπάθεια ένωσης με Τον Θεό.
* «Κάποτε χριστιανοί μου κάποιος μοναχός, έφυγε από το κοινόβιο και την ευλογημένη υπακοή και πήγε στην έρημο να γίνει ησυχαστής. Ο λογισμός του απαιτούσε να αφοσιωθεί μέρα νύχτα στη μελέτη και θεωρία του ονόματος του Ιησού Χριστού και μάλιστα στο μυστήριο της Τριαδικότητος του Αγίου Θεού.
Έτσι πίστευε ότι θα μπορούσε μέσα στην ερημιά και στη γαλήνη της ησυχίας να ενωθεί με τον Θεόν χωρίς μέριμνες και χωρίς σκοτούρες.
Ύστερα όμως από δύο τρεις ημέρες, δεν μπορεί κανένας να αντέξει και παραπάνω εδώ που τα λέμε, σε κάποια στιγμή των ιερών του στοχασμών, αισθάνθηκε κοντά του την παρουσία κάποιου;
Τι ήταν; Ένα μικρό ποντίκι.
Είχε ανεβεί στην μπαλωμένη και τρύπια παντούφλα του, και μύριζε το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού του. Έτσι αποσπάσθηκε η προσοχή του και ήταν αδύνατον να κρατήσει αμετακίνητο το νου του, στην ενθύμηση του Θεού και στην προσευχή του.
Το είδε και είπε μέσα του, τι είπε μέσα του τώρα,
«Εγώ άφησα τα πάντα για να επικοινωνώ αμέριμνα και σωστά με τον Θεόν και να έρχεται τώρα να μου την χάλασε ένας ποντικός. Ε, αυτό δα, παρατραβάει το κορδόνι, και λέγει νευριασμένος στο ποντίκι, δυνατά τώρα:
~  -«Γιατί βρε σιχαμένο μου διακόπτεις την προσευχή μου;»
-«Γιατί πεινάω, απάντησε το ποντίκι».
Και ο ησυχαστής ανταπάντησε με αγανάκτηση, χωρίς να αναρωτηθεί, πως το ποντίκι μίλησε με ανθρώπινη φωνή,
-«Φύγε από δω βρε μαγαρισμένο, εγώ προσπαθώ με χίλιους κόπους να δω πως θα ενωθώ με τον Θεό, και συ ήρθες να μου ζητήσεις να ασχοληθώ με την κοιλιά σου;» και φραπ, τίναξε το πόδι του και πέταξε τον ποντικό στην απέναντι γωνία της σπηλιάς του.
Και τότε το ποντίκι γυρίζει και με πολύ ηρεμία, αφού τον κοίταξε στα μάτια, του απάντησε, με ανθρώπινη γλώσσα:
– «Μάθε το μία για πάντα, πάτερ, αν δεν μπορέσεις με τους γύρω συνασκητάς σου και με τον γέρο Αββακούμ, που ψήνεται στον πυρετό, και πεθαίνει από την πείνα μέσα σε μία διπλανή σου σπηλιά, αλλά και με τον κάθε Αββακούμ, δηλαδή τον πλησίον σου, που πονάει και υποφέρει, που πεινάει και διψάει και κείται γυμνός και πληγιασμένος, και δεν τον συμπονέσεις, και δεν του σταθείς, στα προβλήματά του, τότε, ποτέ, μα ποτέ δεν θα μπορέσεις να ενωθείς με τον Θεόν της αγάπης και του ελέους. »
Και χάθηκε ο ποντικός.
π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος, από το Γεροντικό».

***  Η συγκλονιστική προφητεία του οσίου Ηλία Διαμαντίδη για Μέση Ανατολή και Ελλάδα
 
~  Ο πατήρ Ηλίας Διαμαντίδης ήταν ένας άγιος ιερέας από τον Πόντο, που γεννήθηκε το 1880 σε ένα χωριό της περιοχής Σουρμένων.
Από τα πολλά θαύματά του που έχουν γίνει γνωστά αναφέρουμε δύο χαρακτηριστικά:
* Ένας Τούρκος, ονόματι Χουσεΐν, ζούσε στο σπίτι της κόρης του στην Μαχμουτία. Δίπλα τους έμενε ένας Διοικητής Αστυνομίας που η γυναίκα του ήταν τρελλή και την έδεναν με αλυσίδες. Ο Χουσεΐν τον λυπήθηκε και του είπε ότι υπάρχει ένας Έλληνας που μπορεί να θεραπεύση την γυναίκα του. Αμέσως ζήτησε να τον φέρη στο σπίτι του. Ο π. Ηλίας είπε να φέρουν την άρρωστη στο σπίτι της κόρης του Χουσεΐν. Εκεί επί δώδεκα ημέρες την διάβαζε, την σταύρωνε και μετά έγινε καλά και ήρθε στα λογικά της. Από τότε η Αστυνομία δεν τον ξαναενόχλησε. Ο Διοικητής έγινε κρυφά χριστιανός και ο π. Ηλίας βάπτισε όλη την οικογένεια του.
Τρεις Τούρκοι που ζούσαν στην Ρωσσία έμαθαν ότι ο πατήρ κάνει θαύματα και αποφάσισαν να τον σκοτώσουν ή να τον απαγάγουν και να σφραγίσουν την Εκκλησία. Πηγαίνοντας με τ’ άλογα τους τη νύχτα, ένας καβαλλάρης με άσπρο άλογο τους έκοβε τον δρόμο. Τ’ άλογα τους φοβήθηκαν και γύρισαν πίσω. Ήταν ο άγιος Γεώργιος που τους έδιωξε. Μετανοιωμένοι διηγήθηκαν το πάθημα τους στον π. Ηλία ζητώντας συγχώρηση.
Ο άγιος Ηλίας συχνά προφήτευε λέγοντας:
«Θα ‘ρθεί ένας καιρός που θα γίνουν οι άνδρες γυναίκες και οι γυναίκες άνδρες.
Τότε θα πέσει μεγάλη κατάρα στον κόσμο.
Θα γίνει πόλεμος στην Κωνσταντινούπολη και ο Ρώσσος θα νικά· θα πάει ως τον Ευφράτη ποταμό.
~ Θ’ ανοίξει η Αγιά Σοφιά και θα λειτουργηθή. Ένας εξαδάκτυλος βασιλιάς θα είναι τότε».
Και έλεγε: «Ξύπνα Ρωσσία και δράξον τα όπλα σου». Δηλαδή έλα σε μετάνοια, σε πίστη και απόρριψε την αθεΐα.
(όλα τα παραπάνω προέρχονται από το βιβλίο «Ασκητές μέσα στον κόσμο», τόμ. Α΄, 5η διήγηση).
Είναι φανερό ότι ο όσιος Ηλίας περιγράφει την σημερινή κατάσταση, όπου η ομοφυλοφιλία προσπαθεί να επιβληθεί στην κοινωνία μας ως κάτι το φυσικό. Το παράδειγμα με τον νόμο για την αλλαγή φύλου είναι χαρακτηριστικό.
Δυστυχώς κανείς από τους πολιτικούς δεν συνειδητοποιεί ότι τέτοιοι νόμοι προκαλούν την οργή του Θεού.
Αν θέλουμε, να μας λυπηθεί ο Θεός, ας μετανοήσουμε και ας επιστρέψουμε στις Ορθόδοξες ρίζες και αξίες μας.
Άνθρωποι που ζούσαν στην Σερβία, όταν έγιναν τα μεγάλα πολεμικά γεγονότα (Βοσνία, Κόσοβο κ.λπ.), συνήθιζαν να λένε:
Όσοι μάχονταν την Εκκλησία, λες και όλα τα δεινά έπεφταν πάνω τους.
Αυτοί που ήταν κοντά στον Θεό, δεν πάθαιναν τίποτε. Η χάρις του Θεού τους προστάτευε.

*** Βίντεο Αποκριάτικος χορός Συλλόγου Γονεών και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αρφαρών στην ταβέρνα ¨"ΜΕΝΗ"¨ στο Πήδημα Αρφαρών Παρασκευή 16-02-2018 :

~* Αποκριάτικος χορός Σ Γ και Κηδεμόνων Δημοτικού Αρφαρών 16/02/2018   -4-:https://youtu.be/4Li6C9onkas  .-
~*Αποκριάτικος χορός Σ Γ και Κηδεμόνων Δημοτικού Αρφαρών 16/02/2018   -5-: https://youtu.be/NOkw0hfOz9M  .-
~*Αποκριάτικος χορός Σ Γ και Κηδεμόνων Δημοτικού Αρφαρών 16/02/2018: https://youtu.be/zeGMfh0SDEc .-
~*Αποκριάτικος χορός Σ Γ και Κηδεμόνων Δημοτικού Αρφαρών  -2-  16/02/2018:: https://youtu.be/KCNA_NyA01M .=
~*Αποκριάτικος χορός Σ Γ και Κηδεμόνων Δημοτικού Αρφαρών   -3-  16/02/2018: https://youtu.be/O7gCdZjGu2M .-

*** Η Costa Navarino υποδέχεται γκόλφερς από όλο τον κόσμο στο 2ο Messinia Pro-Am 
 Όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή αθλητών και φίλων του γκολφ στην Costa Navarino, μία εβδομάδα πριν την έναρξη του 2ου διεθνoύς τουρνουά Messinia Pro-Am, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 21-24 Φεβρουαρίου.
Το πρόγραμμα του 2ου Messinia Pro-Am αρχίζει επίσημα την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, με την παραλαβή των αγωνιστικών πακέτων. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση των γκολφέρ στα δύο signature γήπεδα 18 οπών The Dunes Course και The Bay Course. Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, η Costa Navarino καλωσορίζει τους συμμετέχοντες στο τουρνουά με το θεματικό “All That Jazz” Welcome Reception, ενώ την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, ξεκινάει η δράση με τις 44 ομάδες να μοιράζονται αγωνιστικά στα δύο γήπεδα.
Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, 2η ημέρα των αγώνων, το τουρνουά εμπλουτίζεται με τη θεματική βραδιά “Rock ‘n’ Roll” Charity Night. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι καλεσμένοι στο παιχνίδι μπόουλινγκ με τίτλο: “A good cause to STRIKE” στο οποίο για κάθε κορίνα που θα πέφτει ένα αντίστοιχο ποσό θα προσφέρεται στα «Παιδικά Χωριά SOS». Η φιλανθρωπική βραδιά αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τη δράση των Παιδικών Χωριών SOS, ενώ παράλληλα όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν και online μέσω του συνδέσμου: https://messiniaproam.costanavarino.com/charity.html
Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου ολοκληρώνονται οι αγώνες στα πολυβραβευμένα γήπεδα The Dunes Course και The Bay Course, με το “Shiny” Gala Dinner και την απονομή βραβείων στους νικητές, για το εορταστικό κλείσιμο του τουρνουά. Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι ο διεθνούς φήμης ηθοποιός Μάνος Γαβράς και η μουσικός και ηθοποιός με διεθνή καριέρα Έλενα Χαρμπίλα.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του 2ου Messinia Pro-Am:
https://messiniaproam.costanavarino.com/event-info/schedule.html, στο οποίο φέτος συμμετέχουν 44 ομάδες.
Εκτός από τους αθλητές από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν στο τουρνουά, τα  γήπεδα θα απολαύσουν και γνωστά ονόματα της βρετανικής ποπ μουσικής, όπως ο Brian McFadden (πρώην μέλος των Westlife) και ο Keith Duffy (πρώην μέλος των Boyzone).
Επίσημος αερομεταφορέας του τουρνουά είναι για ακόμα μία χρονιά η Aegean Airlines, μέλος της ισχυρότερης παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας, Star Alliance.
Επίσημοι χορηγοί του τουρνουά είναι οι εταιρείες Vodafone, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και MyTransfer.
Επίσημος χορηγός τεχνολογίας του τουρνουά είναι η εταιρεία Samsung, για πρώτη φορά στην Ελλάδα στον χώρο των τουρνουά γκολφ.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων σε θέματα εγγραφών και διαμονών φροντίζει ο επίσημος ταξιδιωτικός συνεργάτης του Messinia Pro-Am, Kyvernitis Travel.
Η διοργάνωση καινοτομεί με την υποστήριξη της Fysiotek ως sports science partner. Στους επίσημους υποστηρικτές του τουρνουά περιλαμβάνονται οι Ford Motor Ελλάς, Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος», J.VOURAKIS SONS EE, Poseidonia, Luc Belaire, Stoli, Paulaner, METAXA, Κυρ-Γιάννη, Marendry, Nescafé Alegria, Kalamata Papadimitriou και Σιαμπής.
Επίσης, στους αρωγούς του 2ου Messinia Pro-Am περιλαμβάνονται οι ECOLAB, Kayak, Στεφανούρη, Μεσσηνιακή Παράδοση, Δημιουργίες, Fever-Tree και Avanti.
Το Messinia Pro-Am διοργανώνεται σε συνεργασία με τους PGAs of Europe, και τελεί υπό την αιγίδα των PGA of Greece, της Eλληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.). Website: messiniaproam.costanavarino.com
Hashtag: #messiniaproam

*** Μη αναστρέψιμο το κλείσιμο του στρατοπέδου 
Επέστρεψε από την Αθήνα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, όπου χθες  το πρωί συνάντησε τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η απόφαση για το κλείσιμο του στρατοπέδου είναι οριστική. Ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί υπεύθυνα για τους σχεδιασμούς σχετικά με το μέλλον των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου, όπως και για της αναβάθμιση της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος ως διεθνούς κέντρου εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο δήμαρχο, οι εγκαταστάσεις θα περάσουν στην κυριότητα του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και αυτό στη συνέχεια θα έχει τη δυνατότητα να κάνει παραχωρήσεις είτε προς το Ελληνικό Δημόσιο είτε προς το Δήμο. Ξεκαθαρίστηκε ότι οι εγκαταστάσεις δεν περνούν στην κυριότητα του Υπεραταμείου ώστε να πωληθούν σε ιδιώτες.
Επίσης ο δήμαρχος είχε τη δυνατότητα να δει έγγραφα του υπουργείου για την αναβάθμιση της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος σε διεθνές κέντρο εκπαίδευσης, σταδιακά και σε βάθος μεγάλου χρόνου. Η εντύπωση που δημιουργήθηκε είναι ότι ένα μέρος των εγκαταστάσεων του υπό κατάργηση στρατοπέδου, πιθανόν μεγάλο, θα χρειαστεί για δραστηριότητες και ανάγκες  του διεθνούς κέντρου εκπαίδευσης της 120 ΠΕΑ.

***  Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις των καρναβαλικών εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας 
«Μπαίνουμε στην τελική ευθεία, στην τελευταία εβδομάδα των Αποκριών και στον Δήμο μας, στην πόλη της Καλαμάτας και στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες υπάρχει ένα πλούσιο πρόγραμμα, με πολλές πολλές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα» …υπενθύμισε χθες το μεσημέρι στην έδρα της «Φάρις», στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ως μέλος της καρναβαλικής επιτροπής, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, έχοντας στο πλευρό τους τρεις από τους 50 «στρατευμένους» εθελοντές, τους Ντίνο Μουτσούλα, Ακριβή Καλογεροπούλου και Έφη Σπηλιοπούλου.
«Όσον αφορά το 6ο καλαματιανό καρναβάλι το πρόγραμμα είναι αρκετά φορτωμένο και με πολλά σημαντικά γεγονότα» συνέχισε ο κ. Ηλιόπουλος, αναφέροντας αναλυτικότερα τα παρακάτω: «Ξεκινάμε το Σάββατο το βράδυ στις 7:00, με τη νυχτερινή παρέλαση, με διαδρομή από τα «Ουζάκια» μέχρι την Πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου εκεί θα ακολουθήσει κι ένα πάρτι με μουσική και dj τον Ηλια Κλημεντίδη.
Την Κυριακή θα έχουμε τη μεγάλη παρέλαση με 22 καρναβαλικά πληρώματα, η οποία θα ξεκινήσει στις 3.30 μ.μ. από την Πλατεία 23ης Μαρτίου και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία Βασιλέως Γεωργίου. Παρουσιαστής θα είναι ο Χρήστος Φερεντίνος, όπως ήταν και πέρυσι, και dj ο Νάσος Παπατζιμόπουλος και μετά την απονομή των βραβείων και τη λήξη του 6ου καλαματιανού Καρναβαλιού και ουσιαστικά την έναρξη του 7ου, θα ακολουθήσει μια συναυλία με ένα πολύ αγαπημένο ελληνικό συγκρότημα, τους Locomondo.
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φτάνουμε στο πέρας του καλαματιανού καρναβαλιού, έχουμε περάσει αυτές τις δύο εβδομάδας εξαιρετικά καλά και με τα παιχνίδια και με τις εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν γίνει και πιστεύουμε ότι το ίδιο θα γίνει και την τελευταία αυτή εβδομάδα -ο καιρός μας δίνει θετικά μηνύματα ότι θα είναι καλός. Και θα τονίσω ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τις εκδηλώσεις οι οποίες γίνονται στην πόλη από κόσμο από την Αθήνα και από άλλα μέρη της Ελλάδας προκειμένου να ‘ρθει και να περάσει το 3ημερο στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία» τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος.
Επίσης, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Χορεύει ο Κάμπος», ενώ την Καθαρά Δευτέρα, στις 11 το πρωί στη Μαρίνα Καλαμάτας θα γίνει το πέταγμα του χαρταετού και θα γιορταστούν τα Κούλουμα, ενώ στις 6 το απόγευμα στην περιοχή της Ράχης (Λαύρας και Μετσόβου) το πρόγραμμα περιλαμβάνει Κούλουμα και αερόστατα.
Οι παραβρισκόμενοι εθελοντές με τη σειρά τους ανέφεραν τα παρακάτω:
Έφη Σπηλιοπουλου: «Προβλέπεται ένα πάρα πολύ δυνατό καρναβαλικό 3ήμερο στην Καλαμάτα και προσκαλούμε όλο τον κόσμο να έρθει».
Ακριβή Καλογεροπούλου: «Πλησιάζουμε στο τέλος για άλλη μια φορά. Έχουμε περάσει θαυμάσια όλοι μας. Είχαν επιτυχία όλες μας οι εκδηλώσεις. Εύχομαι να περάσουμε υπέροχα και στο τελευταίο 3ήμερο. Καλώ όλο τον κόσμο να διασκεδάσουμε όλοι μαζί στην Καλαμάτα».
Ντίνος Μουτσούλας: «Εύχομαι σε όλους καλό καλαματιανό καρναβαλι να έρθει πολύς κόσμος στην Καλαμάτα και καλή Σαρακοστή».
Το πρόγραμμα στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες
Με τον Αγερμό και το δρώμενο της Ευετηρίας στη Νέδουσα την Καθαρά Δευτέρα (10.30 π.μ.) να ξεχωρίζει, παρουσιάζοντας έντονο πανελλήνιο ενδιαφέρον και έχοντας τις ρίζες του στην αρχαιότητα, το τελευταίο 3ήμερο της Αποκριάς έχει αρκετές προτάσεις και εκτός της πόλης της Καλαμάτας. Ειδικότερα το πρόγραμμα στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες έχει ως εξής:
Σάββατο 17 Φεβρουαρίου:
Βιωματικό εργαστήρι στις 11 π.μ. στη ΒΕΡΓΑ. Φωτιές, παραδοσιακή μακαρονάδα με αυγά στην ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ, στις 6 μ.μ. Μακαρονάδα με βακαλάο στις 8 μ.μ. στη ΒΡΩΜΟΒΡΥΣΗ (Οικισμός Κρασοπούλας).
Κυριακή 18 Φεβρουαρίου:
ΑΜΜΟΣ, 12 μ. Αερόστατα-παραδοσιακή μακαρονάδα. ΑΛΑΓΟΝΙΑ, 6 μ.μ. φωτιές, αερόστατα και μπαρμπούτες. ΑΡΙΣ, 6 μ.μ. βλάχικος γάμος και μακαρονάδα. ΛΑΙΪΚΑ, 7 μ.μ.  παράσταση «Μπαχα-λαίϊκα» με αποκριάτικους χορούς, αερόστατα και μακαρονάδα. Φωτιές και παραδοσιακή μακαρονάδα στις 8 μ.μ. σε ΑΡΦΑΡΑ, ΑΓΡΙΛΟ. Αποκριάτικο γλέντι στον ΛΑΔΑ στις 12 μ., στις 7 μ.μ. στον ΑΓΙΟ ΦΛΩΡΟ και στις 8 στην ΑΝΘΕΙΑ. Παραδοσιακή μακαρονάδα στις 6 μ.μ. στη ΝΕΔΟΥΣΑ, στις 7 μ.μ. στη ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ και στην ΚΑΤΩ ΑΜΦΕΙΑ και με βακαλάο στις 8 μ.μ. στην ΠΟΛΙΑΝΗ.
Καθαρά Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου
Εκτός από τις ξεχωριστές τελετουργίες της Νέδουσας τα κούλουμα θα γιορταστούν σε Σπερχογεία, Πολιανή, Άρι, Αριοχώρι, Αρφαρά (11 π.μ.), Βέργα, Θουρία, Άμμο, Αλώνια (12  μ.), Αιθαία 7 μ.μ. και με πέταγμα χαρταετού στις 11 στη Μ. Μαντίνεια.
Χ.Ε.
Μέτρα για τις εκδηλώσεις
Για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων, από την  Αστυνομία, θα ληφθούν τα εξής μέτρα:
Για αύριο Σάββατο:
Απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση παντός είδους οχήματος στις οδούς:
- Αριστομένους από Βασ. Γεωργίου έως Μακεδονίας από τις 18.00 έως τις 19.00.
- Αριστομένους από Κροντήρη έως Βασ. Γεωργίου από τις 18.00 έως το τέλος των εκδηλώσεων (περίπου στις 22.00).
- Κροντήρη από τις 18.00 έως το τέλος των εκδηλώσεων (περίπου στις 22.00).
Απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους οχήματος από τις 18.00 έως τις 19.00 ώρα στις οδούς:
- Σωκράτους από Αριστοδήμου έως Αριστομένους.
Απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους οχήματος από τις 18.00  έως το τέλος των εκδηλώσεων (περίπου στις 22.00) στις οδούς:
- Γεωργούλη από Αναγνωσταρά έως Αριστομένους
- Παυσανίου
- Βαλαωρίτου από Αναγνωσταρά έως Αριστομένους.
Οι οδοί Σόλωνος, Ξενοφώντος και Βασ. Γεωργίου θα κλείσουν στη διασταύρωσή τους με την οδό Αριστομένους την ώρα διέλευσης της «Νυχτερινής Παρέλασης».
Για την Κυριακή:
Απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση παντός είδους οχήματος από τις 13.30 έως τις 16.00 στις οδούς:
- Υπαπαντής από Χρυσοστόμου Θέμελη έως Σταδίου
- Σταδίου από Αρτέμιδος έως Αριστοδήμου.
Απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση παντός είδους οχήματος από τις 14.30 έως το τέλος των εκδηλώσεων (περίπου 17.00) στις οδούς:
- Αριστομένους από Κροτήρη έως και Βασ. Γεωργίου
- Κροντήρη
- Φραντζή από Αριστομένους έως Σιδ. Σταθμού.
Απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους οχήματος από τις 13.30 έως τις 16.00 στην οδό Σταδίου από Φαρών έως Αριστοδήμου.
Απαγορεύεται η κυκλοφορία και τη στάθμευση παντός είδους οχήματος από τις 14.30 έως το τέλος των εκδηλώσεων (περίπου 17.00) στις οδούς:
- Γεωργούλη από Αναγνωσταρά έως Αριστομένους.
- Παυσανίου
- Αριστοδήμου από Παν. Καίσαρη έως Βασ. Γεωργίου
- Βασ. Γεωργίου από Φαρών έως Αριστομένους
- Βαλαωρίου από Αναγνωσταρά έως Αριστομένους.
Η οδός Κολοκοτρώνη θα κλείσει στη διασταύρωσή της με την οδό Αριστομένους την ώρα διέλευσης της καρναβαλικής παρέλασης.

*** Ακόμα και χρηματαποστολές της ΔΟΥ αναλάμβανε εταιρία που κατηγορείται για εικονικά τιμολόγια 
Μια περίεργη υπόθεση με αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων από μια ατομική επιχείρηση και μια εταιρία, που είχαν την ίδια βασική ιδιοκτήτρια,  η οποία αναλάμβανε μεγάλα έργα φύλαξης, αλλά και χρηματαποστολές σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, εκδικάζεται από χθες στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας.
Η κατηγορούμενη ιδιοκτήτρια, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της Περικλή Ξηρογιάννη, καθώς η ίδια δεν παραστάθηκε στη διαδικασία, αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία εικονική συναλλαγή.
Το ΣΔΟΕ όμως που είχε κάνει τον έλεγχο, έχει τελείως διαφορετική άποψη και ο μάρτυρας που κατέθεσε χθες έκανε λόγο για αποδοχή εικονικών τιμολογίων 1,8 εκατομμυρίων ευρώ.
Τον Αύγουστο του 2011, όταν ο ΣΔΟΕ ζήτησε να ελέγξει τα γραφεία της εταιρίας, οι υπάλληλοι που ήταν μέσα δεν άνοιγαν, με αποτέλεσμα να κληθεί Αστυνομία και Εισαγγελέας. Όταν τελικά μπήκαν στα γραφεία και έκαναν έλεγχο, τους αστυνομικούς παραξένεψε μια σκισμένη σήτα σε παράθυρο, για να ανακαλύψουν στη συνέχεια φορολογικά βιβλία κρυμμένα στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας.
Η Εισαγγελέας έδρας επιφυλάχθηκε για την πρότασή της και η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχισθεί για να ολοκληρωθεί σήμερα.
  Μεγάλη εταιρία
Χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, εκδικάσθηκαν δύο υποθέσεις για αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων, με την ίδια κατηγορούμενη. Η μια αφορούσε ατομική εταιρία της κατηγορούμενης και η άλλη ετερόρρυθμη εταιρία, με το ίδιο αντικείμενο εργασιών, τις υπηρεσίες φύλαξης.
Η  εταιρία έχει αναλάβει κα αναλαμβάνει μεγάλα έργα φύλαξης και χρηματαποστολών, όπως αλυσίδες σούπερ μάρκετ, τράπεζες, εφορίες και είχε συνεργασία ακόμα και με τα Ολυμπιακά ακίνητα και τον ιππόδρομο. Μάλιστα, έχει κάνει χρηματαποστολές και για την ΔΟΥ Καλαμάτας.
Με την έναρξη της διαδικασίας, η υπεράσπιση δηλώνοντας τη θέση της αρνήθηκε την κατηγορία, σημειώνοντας ότι ο εκδότης των τιμολογίων ήταν υπαρκτό πρόσωπο, είχε έδρα επιχείρησης, άρα ο αντισυμβαλλόμενος δεν είχε κανένα λόγο να αμφισβητήσει ή να ελέγξει τη γνησιότητα των φορολογικών στοιχείων.
Υπάλληλος του ΣΔΟΕ που συμμετείχε τότε στον έλεγχο, κατέθεσε χθες ότι με εντολή της υπηρεσίας του πήγαν στην ατομική επιχείρηση και στην Ε.Ε., που είχαν διαφορετικές έδρες. Τα γραφεία της ατομικής ήταν κλειστά ενώ στης εταιρίας, αυτοί που ήταν μέσα δεν τους άνοιγαν. Άνοιξαν όπως είπε μετά από δύο ώρες και μετά από παρέμβαση Εισαγγελέα και αστυνομίας και βρήκαν μέσα την κατηγορούμενη κι άλλα δύο άτομα.
Μια σκισμένη σήτα, τους προκάλεσε να βγουν στον ακάλυπτο, όπου εντόπισαν φακέλους φορολογικών στοιχείων επιχείρησης στην Αθήνα, βιβλία εσόδων – εξόδων και καταστάσεις πρόσληψης προσωπικού.
Ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ κατέθεσε ότι ερεύνησαν την επιχείρηση αυτή στην Αθήνα, όπου διαπίστωσαν ότι εκεί που δηλωνόταν έδρα είχε νοικιασθεί ισόγειος χώρος μόνο για ένα μήνα, ενώ ο φερόμενος ως ιδιόκτητης της, δήλωσε άγνοια για την ύπαρξη της. Μάλιστα, ο μάρτυρας κατέθεσε πως ο συγκεκριμένος ήταν κατάκοιτος με φιάλες οξυγόνου, όταν τον επισκέφθηκαν. Από τη εταιρία βρήκαν να έχουν εκδοθεί 38 τιμολόγια.
  Κοντά δύο εκατ. ευρώ
Ο μάρτυρας στη συνέχεια κατέθεσε ότι στον έλεγχο που έκαναν διαπίστωσαν 90 προσλήψεις προσωπικού τον Σεπτέμβριο του 2009 και άλλες 47 τον επόμενο μήνα, αλλά η εταιρία της κατηγορουμένης δεν είχε αποδώσει ασφαλιστικές εισφορές. Αναζήτησαν όπως είπε κάποιους από τους εργαζόμενους, αλλά κανείς, πλην ενός, δεν δέχτηκε να συνεργασθεί μαζί τους.
Ανακεφαλαιώνοντας είπε ότι η αποδοχή των εικονικών διαπιστώθηκε από 24/7/2009 έως 1/7/2010 και το ύψος φτάνει το 1.832.000 ευρώ. Διευκρίνισε ότι οι συναλλαγές ήταν εν μέρει εικονικές και σίγουρα σε ότι αφορά το συναλλασσόμενο πρόσωπο.
Για το 2009, όπως συμπλήρωσε, η Ε.Ε. υπέβαλλε ειδικό σημείωμα στην υπηρεσία με το οποίο παραδεχόταν τη λήψη εικονικών τιμολογίων και προχώρησε σε περαίωση, όχι όμως και για το 2010.
Τέλος, είπε ότι τα τιμολόγια φαίνονται να έχουν εξοφληθεί με μετρητά, ενώ δεν προσκομίστηκαν αποδεικτικά εξόφλησής τους, καθώς και ότι τα έργα φύλαξης φαίνεται πως έχουν πραγματοποιηθεί κανονικά.
Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε μέλος της Ετερόρρυθμης Εταιρίας, ο οποίος είπε ότι άνοιξαν αμέσως όταν πήγε το 2011 ο έλεγχος του ΣΔΟΕ και πως η ατομική επιχείρηση δεν υφίσταται εκείνη την περίοδο.
Αρνήθηκε επίσης πως βρέθηκαν βιβλία και στοιχεία πεταμένα, σημειώνοντας πως απλώς ήταν σε ένα διάδρομο παλιά βιβλία, φυλαγμένα για να πεταχτούν όταν δεν θα χρειάζονταν πια.
Ο μάρτυρας υπεράσπισης, είπε ότι είχαν πολλούς συνεργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα και πως τα έργα που παρουσιάζονται στα τιμολόγια αυτά είχαν  εκτελεσθεί κανονικά.
Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχισθεί σήμερα με την πρόταση της Εισαγγελέως και την αγόρευση του δικηγόρου υπεράσπισης, ενώ το Δημόσιο παρίσταται ως πολιτική αγωγή. Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Καλέσματα στο Καρναβάλι της Μεσσήνης 
Αντιπροσωπεία του Δήμου Μεσσήνης με επικεφαλής το Δήμαρχο, θα καταφθάσει στην Καλαμάτα, σήμερα, για να καλέσει τους Καλαματιανούς στο Καρναβάλι της γειτονικής πόλης.
Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία της Μεσσήνης θα ξεκινήσει τα καλέσματα από την πλατεία Αγίων Αποστόλων, στις 19.00 και θα συνεχίσει επί της Αριστομένους, με στάση στο ιστορικό Δημαρχείο προκειμένου να προσκαλέσει το Δήμαρχο, Καλαμάτας προσωπικά.  Α.Π. 

***  4ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς: Έτοιμοι και με καινοτομίες δηλώνουν οι διοργανωτές 
Μπορεί να απομένει ένας μήνας για την έναρξη του 4ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου αλλά οι διοργανωτές δηλώνουν έτοιμοι .
Ένα φεστιβάλ- γιορτή, που όσο περνά ο καιρός όλο και πιο πολλοί φορείς το αγκαλιάζουν, ενώ έχει καταφέρει να κερδίσει την αναγνώριση από τους ανθρώπους του Ελαιολάδου και της Ελιάς  σε  όλη τη χώρα.
Χθες οι διοργανωτές έκαναν μια πρώτη παρουσίαση για το τι θα περιλαμβάνει το 4ο Φεστιβάλ ενώ μίλησαν και για τις καινοτομίες του.
Εκ μέρους της εταιρίας «ΑΝΕΛΙΞΗ», ο Θανάσης Κυριαζόπουλος μίλησε για τη διοργάνωση, που ενώ ξεκίνησε πριν μόλις 4 χρόνια, κατάφερε τόσο σύντομα να καθιερωθεί ως θεσμός σε όλη τη χώρα.
Ακόμα ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο διαγωνισμό ποιότητας που θα πραγματοποιηθεί και φέτος με την καινοτομία ότι τώρα θα μπορούν να συμμετάσχουν και μικροί παραγωγοί, όχι σε διαγωνιστικό βέβαια επίπεδο όπως εξήγησε, αλλά για να αξιολογηθεί το ελαιόλαδο που παράγουν.
Ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Παύλος Γκρέκης, ανέφερε ότι το Επιμελητήριο συμμετέχει και υποστηρίζει τέτοιες δράσεις, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξουν και νέες ακόμα.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας Μιχάλης Αντωνόπουλος ευχαρίστησε όσους έχουν βοηθήσει για να φθάνει το Φεστιβάλ στην 4η χρονιά του, χρονιά νηπιακή αλλά αισιόδοξη, ενώ αναφορά έκανε σε ένα θέμα που θα συζητηθεί και είναι φλέγον και αφορά την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα.
Ακόμα στη χθεσινή παρουσίαση βρέθηκαν εκπρόσωποι των Δήμων Καλαμάτας και Οιχαλίας, μιας και όλοι οι δήμοι υποστηρίζουν το Φεστιβάλ.
Ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Γιάννης Αδαμόπουλος εξέφρασε τη χαρά του, που χρόνο με το χρόνο αυτή η διοργάνωση ενδυναμώνεται, ενώ κάλεσε ακόμα περισσότερους φορείς να συμμετάσχουν.
Ο αντιδήμαρχος Οιχαλίας, Κώστας Τσουκαλάς δήλωσε ότι εκδηλώσεις σαν αυτή βοηθούν και τους μικρούς παραγωγούς και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ο Δήμος Οιχαλίας συμμετέχει στο εγχείρημα.
Εκ μέρους των ιδιωτών γεωπόνων του Νομού, ο Γιάννης Βορβίλας ανέφερε ότι με μεγάλη χαρά οι γεωπόνοι αποδέχθηκαν την πρόσκληση για συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ.
Ήταν μια πρόκληση γι’ αυτούς. όπως είπε,  αφού θα έπρεπε να αναλάβουν το επιστημονικό κομμάτι, ενώ αποκάλυψε ότι στην πόλη μας έχουν κληθεί και θα βρεθούν καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σε μια άλλη οπτική του ελαιολάδου, αναφέρθηκε ο Κώστας Τσορώνης, που με την ομάδα που ανήκει θα παρουσιάσουν το κεφάλαιο ελαιόλαδο και γαστρονομία.
Όπως υπογράμμισε , στόχος είναι να υπάρξει εξωστρέφεια και πέρα από τους παραγωγούς και τους μεταποιητές, να ενημερωθούν σεφ, εστιάτορες και άλλοι άνθρωποι της εστίασης.
Ακόμα έκανε γνωστό ότι στην Καλαμάτα  θα βρεθεί μια Ισπανίδα καθηγήτρια που ασχολείται με το «δέσιμο» του ελαιολάδου με διάφορα φαγητά.
Τέλος η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, τόνισε ότι η Περιφέρεια είναι δίπλα σ’ αυτή την προσπάθεια από τότε που αυτή ξεκίνησε.
Στόχος είναι, το ελαιόλαδο και η ελιά της περιοχής μας  να είναι ποιοτικά και ανταγωνιστικά, κάτι που θα συμβεί με την εξέλιξη της ελαιοκαλλιέργειας και της ελαιοκομίας γενικότερα. Π.Μπ.

*** Κατέθεσε μήνυση κατά του Αλέξη Τσίπρα ο Αντώνης Σαμαράς (βίντεο)
Στη μήνυση που είχε προαναγγείλει ότι θα καταθέσει κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την υπόθεση Novartis, προχώρησε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Αντωνης Σαμαράς.
Σε δήλωσή του ο κ. Σαμαράς αναφέρει:
«Σήμερα, καταθέτω μήνυση κατά του Πρωθυπουργού. Γιατί με δική του ευθύνη στήνεται μια άθλια σκευωρία. Είναι τόσο κακο-στημένη, που καταρρέει από μόνη της. Οι κατηγορίες “φωνάζουν από μακριά” ότι είναι πέρα για πέρα συκοφαντίες. Και το έκαναν βιαστικά, μια μέρα μετά το τεράστιο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.
          Την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και απειλές, προσπαθούν με ψέματα να σπιλώσουν τους αντιπάλους τους, διχάζοντας τον Ελληνικό λαό. O μόνος τρόπος να μην παίξουμε το παιγνίδι όσων πετούν “λάσπη στον ανεμιστήρα”, είναι να τους καθίσουμε στο σκαμνί και να αποδείξουμε εμείς τη σκευωρία τους.
          Αλλά υπάρχει και πολιτικός λόγος: Γιατί στο μέλλον, κάθε νέα Κυβέρνηση θα μπορεί να χρησιμοποιεί στημένους ψευδομάρτυρες για να εξοντώνει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Αυτό, όμως, θα ήταν το τέλος της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Ο κ. Τσίπρας δεν θα επιβάλει καθεστώς “Μαδούρο” στην Ελλάδα!
          Οι συκοφάντες ξεχνάνε ότι ήταν η Κυβέρνησή μας που χτύπησε αποτελεσματικά τη διαφθορά στο χώρο του φαρμάκου. Μειώνοντας δραστικά το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης. Ενώ η τότε αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα καταψήφιζε τα μέτρα με τα οποία εμείς χτυπάγαμε την ασυδοσία.
          Αυτοί λοιπόν, που συμμάχησαν τότε με τα συμφέροντα, κατηγορούν σήμερα όσους χτύπησαν τότε τη διαφθορά. Αν το δεχθούμε αυτό, κανείς δεν θα αγγίξει τη διαφθορά στο μέλλον! Και δεν θα αρκεστώ να καταπέσει η εναντίον μoυ σκευωρία. Θα το φτάσω ως το τέλος, για να αποκαλυφθεί ποιος την έκανε, ποιοι συνεργάστηκαν μαζί του και γιατί. Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από παραγραφές. Αυτοί να δούμε πως θα κρυφτούν.
          Η εθνική ομοψυχία στηρίζεται στην αλήθεια. Όχι στις συκοφαντίες! Η αλήθεια, λοιπόν, θα λάμψει. Και η αλήθεια φοβίζει τους θρασύδειλους.
          Χθες, μόλις, μας είπαν οι Ευρωπαίοι πως ο Τσίπρας χρέωσε τον Ελληνικό λαό όχι με 100, αλλά με 200 δισεκατομμύρια! Κι έχουν το θράσος να μιλάνε. Όμως θα λογοδοτήσουν!
Αυτοί που βγήκαν με ψέματα, πολιτεύθηκαν με ψέματα και σήμερα καταφεύγουν σε συκοφαντίες, θα λογοδοτήσουν. Αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν τη Δικαιοσύνη, θα λογοδοτήσουν. Την αστική Δημοκρατία, πάντως, δεν θα την ανατρέψουν! Και την Ελλάδα δεν θα την πληγώσουν άλλο! Θα τους πάω ως το τέλος! Και δεν θα γλιτώσουν».

Πηγή: kathimerini.gr
*Όλο το περιεχόμενο της μήνυσης στο liberal.gr

Video:  Δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά  , https://youtu.be/Oiw6FW8AACw  .-

*** Μακελειό σε σχολείο στη Φλόριντα: Τουλάχιστον 17 νεκροί και δεκάδες τραυματίες 
Νέο μακελειό σε σχολείο στις ΗΠΑ με έναν 19χρονο να ανοίγει πυρ κατά μαθητών σκοτώνοντας τουλάχιστον 17 άτομα και τραυματίζοντας τουλάχιστον 50, πέντε εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Από τα θύματα τα 12 σκοτώθηκαν σε κτήριο του σχολείου, τα δύο έξω από αυτό, ένα στο δρόμο και δύο στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν
Δράστης της επίθεσης ήταν ο Νίκολας Κρουζ, πρώην μαθητής του σχολείου Marjory Stoneman Douglas, όπου έγινε η σφαγή.
Πρώην συμμαθητές του τον περιγράφουν ως "προβληματικό άτομο που είχε ψύχωση με τα όπλα".
"Φρόντιζα να μένω μακριά του, να μην έχω σχέσεις μαζί του για να αποφύγω τυχόν αντιπαράθεση" είπε χαρακτηριστικά ένας συμμαθητής του Νίκολας Κρουζ, ο οποίος είχε αποβληθεί για «πειθαρχικούς λόγους» από το σχολείο που έγινε το μακελειό.
Ο Κρουζ άνοιξε πυρ στον τρίτο όροφο του σχολικού συγκροτήματος προτού οχυρωθεί στο κτίριο και συλληφθεί λίγο αργότερα από τις ειδικές δυνάμεις. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, μάλιστα, ότι ενεργοποίησε τον συναγερμό για πυρκαγιά προκειμένου να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.
Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Πάρκλαντ, της Φλόριντα, περίπου 50 μίλια απόσταση από το Μαϊάμι. Η αστυνομία απέκλεισε σε μεγάλη ακτίνα την περιοχή και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση του δράστη.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, στο σημείο έσπευσε μεγάλος αριθμός ιατρικού προσωπικού, καθώς πολλά παιδιά και ενήλικες επλήγησαν από σφαίρες.
Στο Stoneman Douglas High School φοιτούν σχεδόν 3.000 παιδιά, τα οποία ήταν στις εγκαταστάσεις όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχολικό συγκρότημα εγκλωβίστηκαν περίπου 40 παιδιά, τα οποία βρήκαν καταφύγιο σε μία μεγάλη ντουλάπα, προκειμένου να προφυλαχθούν από τις σφαίρες του δράστη. Οι μαθητές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ανέμεναν βοήθεια από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες είχαν ξεκινήσει επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους, παράλληλα με την επιχείρηση για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση του δράστη.
Λίγες ώρες αργότερα, τα παιδιά ελευθερώθηκαν και το γραφείο του σερίφη ενημέρωσε τους γονείς τους, που ζούσαν στιγμές μεγάλης αγωνίας, για την τοποθεσία που θα σπεύσουν να τα παραλάβουν. protothema.gr

*** Οι ΤΟΥΡΚΟΙ ‘κόβουν βόλτες’ στο ΑΙΓΑΙΟ κι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει… ‘ΤΟΥΡΙΣΜΟ’ στην ΑΓΚΥΡΑ! Στο συνέδριο του HDP

~ Τις ώρες που η Τουρκία εντείνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν στην Άγκυρα για να παρακολουθήσουν το 3ο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών.
* Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Γιάννης Μπουρνούς υπεύθυνος για τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Υποθέσεις και η Αννέτα Καββαδία ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης είχαν την ευκαιρία να μιλησουν με εκπροσώπους της ηγεσίας του HDP, και τον συμπρόεδρος του HDP Σεζάι Τεμελί αφού ο 44χρονος ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος Σελαχαντίν Ντεμιρτάς, βρίσκεται στη φυλακή από το 2016 με ην κατηγορία της διεύθυνσης τρομοκρατικής ομάδας  Πηγή: iefimerida.gr

***  Συνέντευξη ΒΟΜΒΑ του Μάθιου Νίμιτς! Τη Μακεδονία την ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ από το 2008

~ Μια συνέντευξη του κ. Νίμιτς στον Αθανάσιο Ελλις που έχει θαφτεί από τα συστημικά Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως στην Ελλάδα σας παρουσιάζουμε στο παρόν άρθρο.
* Στις 4 Σεπτεμβρίου του 2011 ο Μάθιου Νίμιτς είχε δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα Καθημερινή, στην οποία ειπώθηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.
Μεταξύ άλλων ο κ. Νίμις αναφέρει πως «Υπήρξαν ευκαιρίες για συμφωνία» στο Σκοπιανό επί Νέας Δημοκρατίας και Κώστα Καραμανλή του νεώτερου το 2008.
~  Με λίγα λόγια δηλαδή η Νέα Δημοκρατία παρά το παραμύθι τους περί ΒΕΤΟ, έψαχνε τρόπους να υπάρξει συμβιβασμός, δηλαδή τη σύνθετη ονομασία. Αυτό άλλωστε εκμεταλλεύονται σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑίοι και λένε ότι είναι «υποχρεωμένοι» να συμφωνήσουν να δώσουν το όνομα Μακεδονία.
Ας σταματήσουν λοιπόν ορισμένοι να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό περί πατριωτικής Νέας Δημοκρατίας.
Ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Νίμιτς μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

*** ΒΟΜΒΑ ΚΟΤΖΙΑ! ΔΩΣΑΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!Το είπε επίσημα

«Είναι το Άνω Μακεδονία, Βόρεια Μακεδονία, Μακεδονία του Βαρδάρη, Μακεδονία Μπαρντάσκι», μόνο ζητούμενο σε ποια γλώσσα θα διαβάζεται, είπε.Παραμένει η ένταση στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά σε συνέντευξή του να προειδοποιεί ότι η Ελλάδα δεν θα απαντήσει ξανά ειρηνικά σε ένα παρόμοιο επεισόδιο όπως το πρόσφατο με το τουρκικό πλοίο που χτύπησε πλοίο του Λιμενικού στα Ίμια.
* Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή «Αυτοψία» ότι «σε αυτή την περίπτωση έφτασε στην κόκκινη γραμμή και με κάποια έννοια την προσπέρασε… και τους είπαμε ότι δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική ας το πούμε συμπεριφορά από την ελληνική πλευρά».
Αφού ξεκαθάρισε «τα Ίμια είναι ασφαλώς ελληνικά» προειδοποίησε την Τουρκία «μην ανοίξετε τις γκρίζες ζώνες, διότι αν ανοίξουμε την υπόθεση των γκρίζων ζωνών, με βάση το διεθνές δίκαιο, όχι μόνο έχετε άδικο Θα έχετε και απώλεια…».
~ Νίκος Κοτζιάς. ΑΥΤΟΨΙΑ 15/2/2018 : https://youtu.be/ch2g5zCRP60 .-

Όσον αφορά το Σκοπιανό ο Νίκος Κοτζιάς επέμεινε ότι μέσα στο Φεβρουάριο θα δώσει το σχέδιο συμφώνου έκτασης 20 σελίδων στο οποίο υποστηρίζει ότι θα περιλαμβάνεται και «ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον αλυτρωτισμό» προσθέτοντας ότι το Σύνταγμα των Σκοπίων δεν μπορεί να αλλάξει εδώ και τώρα.
Μιλώντας ειδικά για τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι όσον αφορά το όνομα της ΠΓΔΜ ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «είναι Άνω Μακεδονία, είναι Βόρεια Μακεδονία, είναι Μακεδονία του Βαρδάρη, είναι Μακεδονία Μπαρντάσκι. Υπάρχει μια συζήτηση όμως εκεί. Το όνομα θα είναι λατινικό, θα είναι στα αγγλικά ας πούμε, και μετά εν δυνάμει να μεταφράζεται σε όλες τις γλώσσες. Αυτό νομίζω ότι θα είναι που θα επιθυμούσανε οι Σκοπιανοί. Η δικιά μου επιθυμία είναι λίγο πιο σύνθετη. Θα ήθελα να είναι ένα όνομα που ήδη ηχητικά και όπως το βλέπει κανείς θα αντιλαμβάνεται ότι είναι κάποια άλλη Μακεδονία, γεωγραφική οντότητα, όχι ιστορική, κληρονομία, από την ελληνική Μακεδονία».
Όλη η συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά έχει ως εξής:
Η συζήτηση, όπως αναμενόταν, ξεκίνησε από το σοβαρότατο επεισόδιο στα Ίμια, όπου ένα τουρκικό πλοίο εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Απαντώντας στο σχετικό ερώτημα για την αντίδραση της ελληνικής πλευράς, ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε:
«Για αυτό τους σημειώσαμε εμείς στην ανακοίνωσή μας ότι παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και δεν ξέρουν και γεωγραφία… Διότι τα Ίμια είναι ασφαλώς ελληνικά. Το αποδίδει και το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συμβάσεις -συνθήκες. Νομίζω δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση και δεν μου αρέσει να ανοίγω τέτοιες συζητήσεις, γιατί συμμετέχω σε μία ανοησία τουρκική. Θα έλεγα ότι η Τουρκία έχει γίνει πάρα πολύ νευρική. Στην υπόθεση που υπήρξε γύρω από τα νησιά των Ιμίων έφτασε στην κόκκινη γραμμή και με κάποια έννοια την προσπέρασε… και τους είπαμε ότι δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική ας το πούμε συμπεριφορά από την ελληνική πλευρά. Νομίζω ότι η Τουρκία είναι νευρική, γιατί δεν πάει καλά στη Συρία . Έχει το μέτωπο του Ιράκ ανοιχτό, με την Αρμενία έχει κλειστά τα σύνορα της, με την Κύπρο συμπεριφέρεται ως καουμπόι στα ανατολικά της Μεσογείου Λόγω της ΑΟΖ και από το γεγονός ότι έχουνε βρεθεί όπως φαίνεται μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου που αντιλαμβάνεται ότι δεν θα μπορέσει να κάνει το παιχνίδι το ενεργειακό που εκείνη ήθελε και όπως ήθελε. Και δείχνει αυτή τη νευρικότητα της, αυτή τη γενικευμένη νευρικότητα και επιθετικότητα, που καταδεικνύει δύο πράγματα κατά τη γνώμη μου για την εξωτερική πολιτική: Το ένα, το θέμα με το οποίο ξεκινήσαμε τη συζήτηση μας σήμερα, ότι πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα που έχουμε με τους γείτονες και να συγκεντρωθούμε στο κύριο γεωστρατηγικό πολιτικό πρόβλημα που έχει η χώρα μας και το δεύτερο ότι πρέπει να έχουμε μία εξωτερική πολιτική με αυστηρούς κανόνες και αυστηρές αρχές, η οποία όμως ταυτόχρονα να μην αφήνει περιθώρια να εκδηλώνεται σε βάρος μας αυτή η νευρικότητα».
Και πρόσθεσε: «Ξέρω ότι δεν είστε, ούτε εγώ είμαι, αλλά καλό είναι να θυμίσουμε, ότι με κάτι τέτοιες κραυγές πήγαμε στον πόλεμο του 1897, πήγαμε στον πόλεμο της μικρασιατικής καταστροφής, με τέτοιες μεγάλες κραυγές κενότητας η χούντα μίλαγε για τα εθνικά πατριωτικά καθήκοντα και παρέδωσε την Κύπρο ουσιαστικά στον Τούρκο κατακτητή. Πρέπει να θυμόμαστε ότι το θερμόμετρο του πατριωτισμού δεν είναι ευθέως ανάλογο με τον τόνο της φωνής. Πρέπει να απευθύνεσαι στον άλλον με την υπευθυνότητα, τη νηφαλιότητα και τη διατύπωση μιας στρατηγικής, που πολλές φορές δεν χρειάζεται να λέγεται και δημόσια.
Το διάβημα, αν δείτε νομίζω τις ανακοινώσεις των ευρωπαϊκών οργάνων και θεσμών, τη δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής ο κύριος Γιούνκερ, θα δείτε ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει τον Ευρωπαϊκό χώρο μαζί της. Και με σαφήνεια ότι εδώ δεν παραβιάζονται μόνο τα ελληνικά χωρικά σύνορα, αλλά τα σύνορα της Ευρώπης. Έχει μεγάλη σημασία να κατανοηθεί αυτό και πρέπει η Ελλάδα να είναι προσεκτική σε μία εποχή που η Τουρκία θέλει να βγάλει την εσωτερική της κρίση και την ανασφάλεια που την περιγράψαμε προηγούμενα και έλλειψη νηφαλιότητας προς την πλευρά μας».
«Τους εκνευρίζει ότι βρισκόμαστε σε διάλογο και σε λύση των προβλημάτων μας. Και ίσως να τους εκνευρίζει πάρα πολύ το ότι λύνουμε τα προβλήματα με την Αλβανία και ελπίζω να λύσουμε τα προβλήματα και με τα Σκόπια διότι η “δαγκάνη” που θέλουν να φτιάξουν για την Ελλάδα, δηλαδή να μην έχουμε πρόβλημα μόνο στη Μεσόγειο, κάτω στο Αιγαίο και το τόξο όλο αυτό, αλλά να έχουμε και από πάνω μας προβλήματα. Να βλέπει ότι αυτό το τόξο δεν θα κρατηθεί μακρόχρονα και να τους κάνει πιο νευρικούς. Και όπως σας είπα η ηγεσία της Τουρκίας σήμερα είναι ανάμεσα σε μία αλαζονεία, σε μία αίσθηση ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουνε και σε μία ανασφάλεια και ένα φόβο. Και πρέπει εμείς να είμαστε προσεκτικοί διότι κι αν θέλεις να αντιμετωπίσεις κάποιον πότε και πως πρέπει να το αποφασίσεις εσύ εκείνος», πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα το ξανακάνει. Δεν πρέπει να ξαναγίνει. Αυτό πρέπει να το ακούσουν και οι Τούρκοι, γιατί όλο μιλάνε για προειδοποιήσεις και προειδοποιήσεις… Και εγώ τους έχω πει η Ελλάδα δεν είναι – το λέω με καλή έννοια γι’ αυτές τις δύο χώρες, αλλά το λέω από την άποψη της συμπεριφοράς της Τουρκίας, ούτε Συρία, ούτε Ιράκ. Είμαστε ένα συγκροτημένο κράτος με καλή άμυνα καλά αμυντικά συστήματα καλούς συμμάχους υψηλή διπλωματική χωρητικότητα. Προς το παρόν πιστεύω ότι είμαι υπουργός της διπλωματίας. Ότι πρέπει να προηγείται η διπλωματία. Απλώς με στεναχωρεί το γεγονός ότι εμείς από την πρώτη στιγμή δράσαμε. Δηλαδή από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας δράσαμε κινητοποιήθηκαμε . Είπαμε σε όλο τον κόσμο τι πρέπει να ειπωθεί από τους Αμερικανούς, Γάλλους, Γερμανούς… τώρα έχουμε και τα άλλα μέλη του Συμβουλίου ασφαλείας και ΟΗΕ, ΕΕ , ΝΑΤΟ… Σήμερα μάλιστα ο κύριος Καμμένος έδειξε στην στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ και το φιλμάκι, για να συνεννοούμαστε τι κάνει η σύμμαχος Τουρκία. Νομίζω ότι όλη αυτή η δραστηριότητα αδικεί να βγαίνει ο άλλος την άλλη μέρα και να λέει δεν κάνετε τίποτα. Δεν πήρατε χαμπάρι, δεν ξέρω γω τι. Δεν είναι υπευθυνότητα αυτή και η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται πάντα με αλαλαγμούς. Γίνεται με αποτελεσματικότητα».
Αναφερόμενος στο θέμα της Κύπρου είπε:
«Νομίζω ότι αλληλοσυνδέονται αυτά γιατί αφορούν τη συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στο διεθνή κανόνα και το νόμο που τον παραβιάζουν. Και για αυτό είμαστε σε στενή συνεργασία και σε συνεννόηση με το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών και με τον απερχόμενο φίλο μου Κασουλίδη που είναι μέχρι το τέλος του μήνα ακόμη ο υπουργός Εξωτερικών. Όσο και με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου με τον οποίο είμαστε σε συνεννόηση και θα έχουμε και συνάντηση στην αρχή του νέου μήνα στην Αθήνα».
~  Στη συνέχεια ο κ. Κοτζιάς επανέρχεται στο θέμα των ελληνικών βραχονησίδων, λέγοντας πως «όλα τα νησιά και οι νησίδες και οι βραχονησίδες που έχουμε εμείς ως Ελλάδα μας έχουν αποδοθεί με το διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία το αμφισβητεί κατά καιρούς αυτό. Οι διάφοροι ας πούμε αρμοί της κυβερνητικής της μηχανής. Εάν μελετήσουν καλύτερα το διεθνές δίκαιο θα δουν ότι αυτή που έχει βράχους και βραχονησίδες που θα μπορούσε να ερμηνεύσει κανείς στο διεθνές δίκαιο ότι δεν της ανήκουν. Αυτό τους είπα. Μην ανοίξετε τις γκρίζες ζώνες, διότι αν ανοίξουμε την υπόθεση των γκρίζων ζωνών, με βάση το διεθνές δίκαιο, όχι μόνο έχετε άδικο Θα έχετε και απώλεια…».
«Η κόκκινη γραμμή μας είναι εκεί που κάποιος πειράξει την κυριαρχία μας και την ανεξαρτησία μας. Και αυτό το είδαμε και σε διάφορες βραχονησίδες που Θα θέλανε, αλλά δεν τους αφήσαμε να προσεγγίσουν. Θα σας πω την τελευταία φορά που βρέθηκα στην Άγκυρα μου δείχνανε οι Τούρκοι επίσημη φωτογραφία πολεμικών πλοίων που είχαν φτάσει σε απόσταση 50 μέτρων. Αλλά δεν είναι για τη δημοσιότητα αυτά. Δεν βοηθάνε σε κάτι», πρόσθεσε.
Στη συνέχεια η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από το Σκοπιανό…
«Νομίζω ότι ο κύριος Ζάεφ εκφράζει μία αισιοδοξία που είναι καλή για τη διαπραγμάτευση. Κάναμε μία συζήτηση σημείο προς σημείο. Και όταν κάνεις διαπραγματεύσεις σημείο προς σημείο, βασικά πουθενά δεν μπορείς να συμφωνήσεις, γιατί σε κάθε σημείο έχεις εσύ μία άποψη. Και έχει ο άλλος μία διαφορετική άποψη. Αυτό που προσπαθείς να κάνεις λοιπόν, είναι τα διαφορετικά σημεία να τα βάλεις σε ένα πακέτο. Αυτό που λέμε ακαδημαϊκά, το λέμε λύση-πακέτο, που σημαίνει ότι εγώ θα σου δώσω ένα σημείο που δεν είναι τόσο σημαντικό για μένα, αλλά για σένα είναι πιο σπουδαίο. Και εσύ θα μου δώσεις ένα σημείο που είναι σπουδαίο για μένα, αλλά για σένα λίγο λιγότερο σπουδαίο. Γιατί αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία. Νομίζω ότι ίσως ο κύριος Ζάεφ είπε ότι έχουμε συμφωνήσει στις γενικές αρχές. Για τη λύση κάποιων προβλημάτων, εγώ ίσως να σκέφτομαι την πολύ πρακτική λύση του. Με την έννοια που έχω εγώ για θέματα που κλείσανε όχι, δεν έχουν κλείσει. Αλλά με την έννοια που έχει εκείνος, ασφαλώς ναι…. Είναι διαφορετική αντίληψη ξέρετε μερικά πράγματα».
«Θα έλεγα ότι το διεθνές περιβάλλον τους ωθεί στο να δείξουνε περισσότερη σοφία όσον αφορά στα προβλήματα. Για μεν τους Αλβανούς, η συνεννόησή μας και οι διαπραγματεύσεις μας είναι 2-2 ½ χρόνια. Άρα ωριμάσανε και ήταν λογικό κάποια στιγμή να φτάσουμε στο αίσιο τέλος τους. Και ελπίζω να φτάσουμε εκεί. Οι δε φίλοι από τα Σκόπια, νομίζω ότι παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο το θέμα της ασφάλειας και σταθερότητάς τους και αυτό περνάει μέσα από την ένταξή τους σε ευρωατλαντικές δομές. Θέλω να κάνω εδώ μια διευκρίνιση που είναι απαραίτητη. Εμείς δεν διαπραγματευόμαστε να λύσουμε το πρόβλημα που έχουμε το ονοματολογικό, με τα επακόλουθά του, με τη FYROM, γιατί πιεζόμαστε να μπούνε αυτοί στην Ευρώπη, στο ΝΑΤΟ. Εμείς ασφαλώς αξιοποιούμε ότι εκείνοι πιέζονται και θέλουν να μπούνε σε αυτές τις δομές, προκειμένου να κάνουμε πιο παραγωγική και πιο άμεση τη διαπραγμάτευση. Έχει μεγάλη διαφορά αυτό».
«Ελπίζω ότι μέσα στο Φεβρουάριο θα έχω δώσει ένα σχέδιο συμφώνου προς συζήτηση στην πλευρά των Σκοπίων. Θέλω να πω το εξής, ότι σε αυτό το σύμφωνο έχουμε μέσα και τα ζητήματα που συνδέονται με το ονοματολογικό, αλλά και ένα ειδικό μεγάλο κεφάλαιο για τον αλυτρωτισμό, γιατί όπως έχω πει από την πρώτη στιγμή που έγινα υπουργός το ονοματολογικό είναι η συμπύκνωση αλυτρωτικών διαθέσεων ή προδιαθέσεων από την άλλη πλευρά, και μετά υπάρχει ένα μεγάλο μέρος που είναι όσον αφορά στην κοινή μας δράση, τη συνεργασία μας σε όλους τους τομείς, από την εκπαίδευση και τον πολιτισμό μέχρι τη διασυνοριακή συνεργασία», δήλωσε αναφερόμενος στα ελληνικά σχέδια για το Σκοπιανό.
Σε ερώτηση για το τι θα περιλαμβάνει το σύμφωνο στο οποίο αναφέρθηκε, ο κ. Κοτζιάς είπε χαρακτηριστικά:
«Είναι ένα κείμενο το οποίο θα είναι, νομίζω, γύρω στις 20 σελίδες. Το πρώτο κομμάτι το έχουμε έτοιμο. Και θα αφορά στο όνομα αλλά και στα παρεπόμενα του ονόματος. Δηλαδή, αυτό είναι, τι χρήση θα έχει αυτό το όνομα, εμείς είμαστε υπέρ της χρήσης διεθνώς και στο εσωτερικό. Διεθνώς τόσο όσον αφορά στους διεθνείς οργανισμούς όσον αφορά και στις διακρατικές σχέσεις. Άρα, έχουμε το όνομα, έχουμε τη χρήση του ονόματος, μετά έχουμε τα παράγωγά του. Που είναι η ταυτότητα, ενότητα και γλώσσα. Και έχουμε μετά μερικά επιμέρους ζητήματα, όπως είναι οι εμπορικές ονομασίες. Υπάρχουν πάρα πολλά εμπορεύματα ίδιου τύπου που φέρουνε την ονομασία Μακεδονία και από τις δυο πλευρές και θα πρέπει βέβαια αυτά να αλλάξουνε. Αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα που δεν θα το αντιμετωπίσουμε σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι, αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να μπει σε μια επιτροπή ειδικών, διεθνή υπό την εποπτεία του ΟΗΕ, που θα εξετάσει ένα προς ένα τα ονόματα τα εμπορικά, τα brand name που λέμε. Και υπάρχουν μετά ορισμένα τεχνικά ζητήματα όπως είναι συντμήσεις, ακρωνύμια κοκ. Και αυτά όλα συνδέονται ασφαλώς και με το σύνταγμα της χώρας αυτής. Οι φίλοι μου από τα Σκόπια πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται αλλαγή του συντάγματος. Δεν μπορούν και αυτή τη στιγμή να το κάνουν, δεν έχουν την πλειοψηφία για να το κάνουν. Όμως, εμείς πιστεύουμε ότι μια συμφωνία για να έχει μακρόχρονη σταθερότητα και να εμπεδωθεί και στο εσωτερικό αυτής της χώρας χρειάζεται συνταγματικές αλλαγές γιατί αλλιώς θα πέσουμε σε μελλοντικούς καβγάδες. Θα έχει το όνομα Α αυτή η χώρα διεθνώς, το όνομα Β στο εσωτερικό. Θα παράγονται έγγραφα από το εσωτερικό με το όνομα Β και θα εμφανίζονται διεθνώς και θα ξαναρχίσουμε την ίδια ιστορία που κάνουμε 25 χρόνια. Εμείς θα διαμαρτυρόμαστε σε διεθνείς οργανισμούς, εκείνοι θα λένε δεν το εννοούσαμε έτσι, είναι σημείο τριβής. Αυτά πρέπει να τελειώσουνε».
«Αυτοί που θέλουνε το σύνταγμα να αλλάξει εδώ και τώρα, ξέρουνε ότι δεν πρόκειται να γίνει αυτό. Άρα, είναι αυτοί που δεν θέλουνε συμφωνία. Αλλά, θέλω να σας εξηγήσω ότι, το να μην κάνουμε συμφωνία με τη φίλη βόρεια χώρα σημαίνει να διαιωνίζετε ένα πρόβλημα, σημαίνει ότι έχουμε σταθερά μια εστία αστάθειας στην περιοχή, σταθερά μια χώρα στην οποία η Τουρκία προσπαθεί να παρεμβαίνει. Προχθές, την Δευτέρα που πέρασε ο κύριος Ζάεφ ήταν στην Τουρκία, όπως ξέρετε, ο στρατός αυτής της χώρας εκπαιδεύεται από την Τουρκία. Νομίζω ότι καλό είναι να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας, έτσι ώστε αυτές τις δουλειές να τις κάνουμε εμείς σε αγαστή συνεργασία. Υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου μπορεί να διασφαλιστεί η υλοποίηση και των δυο πραγμάτων. Αυτά που ζητάνε οι φίλοι μου από τα Σκόπια, δηλαδή την ένταξη στους ευρωατλαντικούς δεσμούς και θεσμούς και αυτό που εμείς ζητάμε, η συνταγματική αλλαγή. Αυτά τα δυο πάνε μαζί. Δεν πρόκειται να υλοποιηθεί το ένα χωρίς το άλλο», πρόσθεσε.
Στη συνέχεια αναφέρεται πιο αναλυτικά και αποκαλύπτει τα ονόματα που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων:
«Η πλευρά των Σκοπίων θα ήθελε να κρατήσει το σκέτο Δημοκρατία της Μακεδονίας. Καταλαβαίνει ότι γεωγραφικά η Μακεδονία δεν είναι σκέτη δικιά τους. Η πλειοψηφία της Μακεδονίας είναι σε εμάς. Πρέπει να μετακινηθεί από τον αλυτρωτισμό που σημαίνει ότι κατανοεί ότι το έθνος τους δεν προέρχεται από την Μακεδονία του Μέγα Αλέξανδρου, από την αρχαιότητα, και ότι αυτή είναι κληρονομιά μόνο της Ελλάδας. Και θα πρέπει γενικά να εκφράσει το όνομα αυτή την πραγματικότητα. Υπάρχουν διάφορες ονομασίες. Είναι Άνω Μακεδονία, είναι Βόρεια Μακεδονία, είναι Μακεδονία του Βαρδάρη, είναι Μακεδονία Μπαρντάσκι. Υπάρχει μια συζήτηση όμως εκεί. Το όνομα θα είναι λατινικό, θα είναι στα αγγλικά ας πούμε, και μετά εν δυνάμει να μεταφράζεται σε όλες τις γλώσσες. Αυτό νομίζω ότι θα είναι που θα επιθυμούσανε οι Σκοπιανοί. Η δικιά μου επιθυμία είναι λίγο πιο σύνθετη. Θα ήθελα να είναι ένα όνομα που ήδη ηχητικά και όπως το βλέπει κανείς θα αντιλαμβάνεται ότι είναι κάποια άλλη Μακεδονία, γεωγραφική οντότητα, όχι ιστορική, κληρονομία, από την ελληνική Μακεδονία».
«Προτιμώ το όνομα όπως ακούγεται διεθνώς να είναι σαφές ότι πρόκειται για αυτό το κομμάτι της Μακεδονίας που είναι στη σημερινή FYROM, στα Σκόπια, με Αλβανούς και Σλάβους και ότι αυτό το κομμάτι δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική Μακεδονία. Δεν θέλω να μπερδεύονται. Και στην ίδια τους τη γλώσσα, έτσι κι αλλιώς εκείνοι το καταλαβαίνουν», πρόσθεσε.
protothema

***  ΤΙ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΙ Η ΙΤΑΛΙΑ; Τινάζουν στον αέρα Ελλάδα-Κύπρο;..

~ «Ανοίξαμε όλες τις διπλωματικές οδούς για να φτάσουμε σε λύση κοινής αποδοχής, ελπίζουμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε η Ρομπέρτα Πινότι
* Στο πλοίο-πλατφόρμα της Eni που βρίσκεται σε κυπριακά χωρικά ύδατα εν αναμονή για να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις, αναφέρθηκε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι.
«Αναζητούμε μια κοινά αποδεκτή λύση», δήλωσε η Ιταλίδα υπουργός.
«Είχα συναντήσει τον τούρκο υπουργό και σε σύνοδο που είχε γίνει στην Ρώμη. Αναζητούμε μια κοινά αποδεκτή λύση, συνομιλούμε. Ανοίξαμε όλες τις διπλωματικές οδούς για να φτάσουμε σε λύση κοινής αποδοχής, ελπίζουμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε η Ρομπέρτα Πινότι.  protothema

***  15ωρος μαραθώνιος στη Βουλή! Στήνονται οι κάλπες

~ Μαραθώνια και εκρηκτική αναμένεται να είναι η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, για τη σύσταση προανακριτικής για τη Novartis, κατά 10 πολιτικών προσώπων.
* Σε μια συνεδρίαση που θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τετάρτη, στις 9 το πρωί και θα φτάσει, κατά πάσα πιθανότητα ως τα μεσάνυχτα, θα συζητηθεί η πρόταση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα ερευνήσει την υπόθεση Novartis.
10 κάλπες, οι ομιλητές
Η εισήγηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για μια συνεδρίαση και ψηφοφορία με δέκα κάλπες – μια για κάθε πρόσωπο που προτείνεται για περαιτέρω έλεγχο – έγινε αποδεκτή κατά πλειοψηφία από τα μέλη της Διάσκεψης των προέδρων του κοινοβουλίου, το μεσημέρι της Πέμπτης, 15 Φεβρουαρίου.
Βάσει της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί την επόμενη Τετάρτη στο Κοινοβούλιο, όσοι από τους 10 εμπλεκόμενους μιλήσουν, θα έχουν στη διάθεσή τους από 20 λεπτά ο καθένας -με κάποια ανοχή στο χρόνο- προκειμένου να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους.
Από 20 λεπτά θα έχουν στη διάθεση τους οι πολιτικοί αρχηγοί και από 15 λεπτά για την δευτερολογία τους.
Σε απόλυτο χρόνο, αυτό μεταφράζεται σε 8 ώρες, ωστόσο η διαδικασία -με την ψηφοφορία- αναμένεται να φτάσει τουλάχιστον τις 15 ώρες.
10 κάλπες για τα πολιτικά πρόσωπα
Τη διαφωνία της με τις δέκα κάλπες στην ψηφοφορία για τη NOVARTIS διατύπωσε η Νέα Δημοκρατία στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
Ανώτατη κομματική πηγή ανέφερε πως «είναι ξεκάθαρη η αντίθεση της ΝΔ να στηθούν δέκα κάλπες αντί μίας, δεδομένου ότι δεν αποδίδονται κατηγορίες ανά πρόσωπο και ζητείται απλώς η διερεύνηση της υπόθεσης».
~ Αν και στη Διάσκεψη των Προέδρων αποφασίστηκε να στηθούν 10 κάλπες, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ζήτησε και τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν στην περίπτωση που στηθεί μία κάλπη υπάρχει ο κίνδυνος ένστασης και κατά συνέπεια ακύρωσης όλης της διαδικασίας. Αποφασίστηκε τελικά το θέμα με τις 10 κάλπες να αποφασιστεί στην ολομέλεια, την ερχόμενη Τετάρτη.
Οι ομιλητές στην συζήτηση
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους μη βουλευτές έχουν δηλώσει ότι θα μιλήσουν στην Ολομέλεια ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, αλλά και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.
Το λόγο θα λάβει και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ βέβαιο πρέπει να θεωρείται ότι θα λάβουν τον λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μάριος Σαλμάς.
Για τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο αλλά και για τον νυν Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι να στείλουν γραπτό υπόμνημα με τις απόψεις τους.
Παρέμβαση θα κάνουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.
Το κατηγορητήριο
Η Προανακριτική θα ερευνήσει για τυχόν αδικήματα δωροδοκίας δωροληψίας και ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατά δύο πρώην πρωθυπουργών και 8 πρώην υπουργών στην υπόθεση Νovartis.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την κοινή πρόταση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, που αναπτύσσεται σε 10 σελίδες, προτείνεται η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, προκειμένου να εξετάσει αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τα εγκλήματα δωροδοκίας, δωροληψίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατά των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμένου και των πρώην υπουργών Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά, Ανδρέα Λοβέρδο, ‘Αδωνη Γεωργιάδη, Γιάννη Στουρνάρα, Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Κουτρουμάνη.  iefimerida.gr

***  Ηχηρή παρέμβαση της Ακαδημίας Αθηνών για το Σκοπιανό! TO MAΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;..

~ – Σπάνια παρέμβαση της Ακαδημίας Αθηνών για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων – Καμία συμφωνία αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα και δεν εγκαταλειφθούν οι αλυτρωτικές διεκδικήσεις – «Ο τόπος εγκατάστασης ενός λαού -και μόνον- δεν είναι προσδιοριστικός της ταυτότητάς του», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση
* Σε μια σπάνια παρέμβασή της για ένα σοβαρό θέμα της επικαιρότητας η Ακαδημία Αθηνών παίρνει θέση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Η Ακαδημία Αθηνών, η διανόηση της χώρας, με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι παρακολυθεί αδιαλείπτως το θέμα. Τονίζει επίσης ότι προϋπόθεση για την οποιαδήποτε συμφωνία είναι η τροποποίηση του Συντάγματος της γειτονικής χώρας. Η Ακαδημία Αθηνών αποκαλεί την γειτονική χώρα Κράτος των Σκοπίων και μάλιστα το καλεί να εγκαταλείψει τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις του.
~   Καταλήγει, αναφέροντας ότι: «Ο τόπος εγκατάστασης ενός λαού -και μόνον- δεν είναι προσδιοριστικός της ταυτότητάς του. Η παρατεινόμενη εκκρεμότητα δεν είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών».
Όλη η ανακοίνωση της Ακαδημίας Αθηνών για το Σκοπιανό
Με αφορμή ερωτήματα προς την Ακαδημία Αθηνών για το ποια είναι η θέση της σχετικά με το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, που επανήλθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Ακαδημίας εξέδωσε σήμερα την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η Ακαδημία Αθηνών παρακολουθούσα αδιαλείπτως το εθνικής σημασίας αυτό θέμα, έχει κατ’ επανάληψη διατυπώσει δημοσία τις θέσεις της με βάση αδιάσειστα ιστορικά, πολιτιστικά και αρχαιολογικά δεδομένα. Επισημαίνει ότι απαραίτητη προϋπόθεση οποιασδήποτε συμφωνίας για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων πρέπει να είναι η τροποποίηση του Συντάγματός του, η εγκατάλειψη των αλυτρωτικών διεκδικήσεων (σχολικά βιβλία, γεωγραφικοί χάρτες, αγάλματα Μ. Αλεξάνδρου, κλπ.) και της οικειοποίησης της ιστορίας, του πολιτισμού και των συμβόλων της χώρας μας. Ο τόπος εγκατάστασης ενός λαού -και μόνον- δεν είναι προσδιοριστικός της ταυτότητάς του. Η παρατεινόμενη εκκρεμότητα δεν είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών».  newsit

***  ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ! Η Ρωσία θα ΧΤΥΠΗΣΕΙ την ΤΟΥΡΚΙΑ! Η Κωνσταντινούπολη θα καταληφθεί… (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανάλυση-φωτιά του καθηγητή Δημήτρη Κιτσίκη.
* Μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο διαμελισμού Ελλάδος & Τουρκίας , όλες οι εξελίξεις σε Ελλάδα, Τουρκία, Συρία, Ευρώπη, Βαλκάνια και ανατολική Μεσόγειο γενικότερα, είναι μέρος του σχεδίου, έλεγε από το 2016.
~Δημήτρης Κιτσίκης «Η Ρωσία θα χτυπήσει την Τουρκία & θα πάρει την Κωνσταντινούπολη» : https://youtu.be/GFBUSxWX_Uw  .-
~* «Η Ρωσία θέλει να κατέβει στο Αιγαίο»
«Η Ρωσία θα χτυπήσει την Τουρκία και θα πάρει την Κωνσταντινούπολη, χωρίς την εμπλοκή της Ελλάδας»
«Η Αμερική θέλει να κουβετοποιήσει (δλδ. μικρά κρατίδια) την περιοχή των Βαλκανίων και της ανατολικής Μεσογείου, με σκοπό τον έλεγχο της περιοχής»
«Η Αμερική θέλει Άμεσα τον διαμελισμό Ελλάδας και Τουρκίας»
«Η Αμερική έχει δημοσιεύει τους χάρτες διαμελισμού Ελλάδας και Τουρκίας»
«Η Αμερική δεν θα μείνει άπραγη στην κάθοδο της Ρωσίας»
Συγκλονιστικό απόσπασμα από την συνέντευξη του πανεπιστημιακού διεθνολόγου Δημήτρη Κιτσίκη στην εκπομπή ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ στο κανάλι ΚΡΗΤΗTV.

***  EKTAKTO!Πτώση τουρκικού αεροπλάνου στη Σμύρνη!Νεκροί οι πιλότοι

~ Το αεροσκάφος, typoy CF260D , είχε απογειωθεί από τη βάση Τσιγκλί λίγη ώρα νωρίτερα.
Ουσιαστικά η πτώση έγινε κατά τη διάρκεια της απογείωσης.
* Τα συντρίμμια του αεροπλάνου εντοπίστηκαν τρία χιλιόμετρα από τη βάση. Τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στην περιοχή εντόπισαν εκεί και τις σορούς των δύο χειριστών.  ~
@RT_com
‘We are at war’: Turkish helicopter ‘downed’ amid Afrin operation, 2 soldiers dead https://on.rt.com/8yuk 

***   Με βροχές και χιόνια ξεκινά το τριήμερο της Αποκριάς!Πού θα χτυπήσει σήμερα ο «Κρέοντας»…

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Νότιο Αιγαίο με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά – Καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα – Βελτιωμένος ο καιρός το ΣαββατοκύριακοΣταδιακή υποχώρηση αναμένεται να παρουσιάσει η κακοκαιρία σήμερα Παρασκευή, καθώς το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό «Κρέοντας» θα συνεχίσει την πορεία του προς τις ακτές της Αφρικής.
* Αναλυτικά για σήμερα, η κακοκαιρία αρχικά θα συνεχιστεί στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Νότιο Αιγαίο με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα. Τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα Δωδεκάνησα.
Σταδιακά πάντως μετά το μεσημέρι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και πιθανόν τοπικά στην Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με λίγες νεφώσεις, ενώ τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία στα δυτικά πελάγη σε θυελλώδεις 8 μποφόρ και πιθανόν τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.
Το Σαββατοκύριακο, στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός με τις μέγιστες θερμορκασίες να ανέρχονται στα επίεδα τον 15 βαθμών Κελσίου. Νωρίς το πρωί πάντως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα σημειωθεί παγετός. Εξασθενημένοι άνεμοι θα επικρατήσουν στα ηπειρωτικά, ενώ στο Αιγαίο οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις 6-7 μποφόρ.
Σχετικά με τον καιρό της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία ο καιρός σταδιακά από βορρά προς νότο θα καταστεί άστατος, με ασθενείς βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά, ενώ από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά ενδέχεται να προσεγγίσει τη χώρα νέο κύμα κακοκαιρίας.
~ Η πρόγνωση από την ΕΜΥ για σήμερα:
Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα βροχής και γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Θερμαϊκό 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στα δυτικά (κυρίως στην Ημαθία – Πιέρια) νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες, χιονιά στα ορεινά και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα βροχών στα νοτιά, λίγα χιονιά στα ορεινά και γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νοτιά 7 πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια.
Θερμοκρασία: από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά διαστήματα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί πιθανόν στα δυτικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. protothema

***  Διάγγελμα Τραμπ μετά το μακελειό: Το έθνος μας θρηνεί

Μέσω διαγγέλματος απευθύνθηκε στον αμερικανικό λαό ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά το μακελειό σε σχολείο στη Φλόριντα, που κόστισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους.
 αμερικανός πρόεδρος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: «Σήμερα μιλάω σε ένα έθνος που θρηνεί. Χθες ένα σχολείο γεμάτο από αθώα παιδιά και δασκάλους μετατράπηκε σε ένα σκηνικό αποτρόπαιας βίας, μίσους και δεινών. Ολόκληρο το έθνος με βαρειά καρδιά προσεύχεται για τα θύματα και τις οικογένειές τους. Σε κάθε γονιό, δάσκαλο και παιδί που πονάει τόσο αυτή την ώρα, λέμε πως είμαστε εδώ, για ό,τι χρειάζεστε, κάνοντας ό,τι μπορούμε για να απαλύνουμε τον πόνο σας. Είμαστε όλοι ενωμένοι σαν μία μεγάλη αμερικανική οικογένεια. Και ο πόνος σας είναι και δικό μας βάρος».
* «Θέλω να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι και ότι δεν θα είστε ποτέ. Έχετε ανθρώπους που νοιάζονται για εσάς, που σας αγαπάνε και που θα κάνουν τα πάντα για να σας προστατεύσουν», υπογράμμισε, απευθυνόμενος στους νέους της Αμερικής και πρόσθεσε: «Όταν χρειάζεστε βοήθεια απευθυνθείτε σε έναν δάσκαλο, σε ένα μέλος της οικογένειάς σας, σε έναν αστυνομικό στην πόλη σας ή σε έναν πνευματικό καθοδηγητή. Να αντιτάξετε την αγάπη στο μίσος. Την ευγένεια στη σκληρότητα. Πρέπει επίσης να εργαστούμε όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε μία κουλτούρα στη χώρα μας που αγκαλιάζει την αξιοπρέπεια στη ζωή, που δημιουργεί βαθιές και ουσιαστικές ανθρώπινες επαφές και που μετατρέπει συμμαθητές και συναδέλφους σε φίλους και γείτονες».
Ωστόσο, στα αμερικανικά Μέσα έχει προκαλέσει αίσθηση προκάλεσε η απουσία οποιαδήποτε σχολίου για την οπλοκατοχή…

***  Συνάντηση Μέρκελ- Γιλντιρίμ: Προσπαθούν να γεφυρώσουν το χάσμα

~ Ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια επαναπροσέγγισης Άγκυρας και Βερολίνου (και συνολικά με την Ε.Ε) αποτέλεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ και της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.
*  Στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε τις συνομιλίες των δύο ηγετών η Καγκελάριος Μέρκελ αναφέρθηκε αρκετές φορές στο ζήτημα τους Γερμανού δημοσιογράφου, τουρκικής καταγωγής, Ντενίζ Γιουτζέλ ο οποίος κρατείται σε τουρκικές φυλακές ως ύποπτος συμμετοχής στο αποτυχημένο πραξικόπημα, χωρίς ωστόσο να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, απατώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, υπογράμμισε ότι εάν οι ισχυρισμοί εναντίον όσων συνελήφθησαν κατά την απόπειρα πραξικοπήματος είναι αβάσιμοι, η Τουρκία θα φροντίσει για την αποφυλάκισή τους, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά «η χώρα είναι ένα συνταγματικό κράτος δικαίου, όπως η Γερμανία».
Η καγκελάριος Μέρκελ τόνισε με την σειρά της ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας καταδικάζει την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, αλλά θα πρέπει να γίνεται σεβαστά τα δικαιώματα όσων διώκονται από τις αρχές.
~   Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας κάλεσε την Γερμανία να παράσχει κάθε βοήθεια στον «αγώνα κατά της τρομοκρατίας», όπως χαρακτήρισε την εισβολή του τουρκικού στρατού σε κουρδικούς θυλάκους στην Συρία. «Θέλουμε οι σύμμαχοί μας να δείξουν την ίδια αποφασιστικότητα στην μάχη κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG με αυτήν που έδειξαν στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, τονίζοντας ότι στη Συρία, η Τουρκία δεν προστατεύει απλώς τα σύνορά της, αλλά τα σύνορα του ΝΑΤΟ.
Μέρκελ: «Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία βρώμικη συμφωνία» ανάμεσα στις δύο πλευρές
Σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου για την πιθανότητα εκσυχρονισμού των γερμανικών αρμάτων μάχης που έχει αγοράσει η Τουρκία ή ακόμα και για νέα συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού , η Καγκελάριος Μέρκελ απέφυγε να απαντήσει ευθέως και αρκέστηκε να δηλώσει ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει καμία βρώμικη συμφωνία» ανάμεσα στις δύο πλευρές, εννοώντας ότι δεν προτίθεται να δώσει ένα τέτοιο αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση του δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ.
Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την επιθυμία τους να συναντηθούν στο άμεσο μέλλον, όταν σχηματιστεί νέα κυβέρνηση στην Γερμανία, ενώ αναφορικά με το ζήτημα της κατάργηση της βίζας για Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν προς την Ε.Ε, η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως «δεν σημειώθηκε πρόοδος».  protothema.gr

***  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ από Γερμανία! Ο Ερντογάν παίζει με τη φωτιά στην Ελλάδα

~ Ο πρώην αρχηγός των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ, προειδοποιεί την Τουρκία ότι παίζει με τη φωτιά, τόσο σε σχέση με την Ελλάδα αλλά και με την Κύπρο.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ο Ρ.Τ. Ερντογάν προχωρά στην προκλητική πολιτική του για να αποπροσανατολίσει από τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας του και καλεί το ΝΑΤΟ να πάρει θέση.
 * «Βλέπω με ανησυχία τις όλο και αυξανόμενες εντάσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα και τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις έναντι της Ελλάδας με τον εμβολισμό σκάφους της ελληνικής ακτοφυλακής. Την ώρα που οι οιωνοί φαίνονταν ευνοϊκοί για πρόοδο στο Κυπριακό, η Άγκυρα ρίχνει δυστυχώς και πάλι λάδι στη φωτιά», υπογραμμίζει και προσθέτει:
«Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το επικίνδυνο χαρτί του εθνικισμού για να αποπροσανατολίσει από τα εσωπολιτικά προβλήματα. Η κλιμάκωση στη Συρία και τώρα απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι παιχνίδι με τη φωτιά. Επ΄αυτού το ΝΑΤΟ θα πρέπει να πάρει θέση».

***  ΒΙΝΤΕΟ ΣΕΙΣΜΟΣ για τον ΠΟΥΤΙΝ

~ Μπορεί να σας αρέσει, μπορεί και όχι. Σίγουρα όμως ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι ο κλασικός πολιτικός.
Δείτε τη δήλωσή του στις κάμερες που λέει «Αν η γιαγιά μου είχε @@…»
~* Πούτιν: "Αν η γιαγιά μου είχε @@..." : https://youtu.be/7wTLivtqxvI .-

***  ΑΝΑΦΟΡΑ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!Γερμανικές στρατιωτικές εταιρείες πίσω από την προμήθεια των Σύριων Κούρδων

Eιδική ανταποκρίτρια Sophie Mangal για το Off the Record.
Ένα βίντεο που απεικονίζει μαχητές της ισλαμικής ομάδας Nour al-Din al-Zenki να καταλαμβάνουν ένα τάνκερ και ένα φορτηγό με λαθραία όπλα για τις Κουρδικές δυνάμεις του YPG στο Άφριν της Συρίας, εμφανίστηκε στο Twitter στις 4 Φεβρουαρίου 2018. Ένας μεγάλος αριθμός Σοβιετικών αντιαρματικών συστημάτων πυραύλων ATGM, Fagot, Metis-M, και Konkurs, παρουσιάστηκαν στο βίντεο.
Σύμφωνα με πηγές του Inside Syria Media Center, πίσω από αυτές τις προμήθειες όπλων μπορεί να υπάρχουν σημαντικές Γερμανικές στρατιωτικές εταιρείες, οι οποίες πολλές φορές έχουν μεταφέρει λαθραία όπλα στη Συρία από την Ανατολική Ευρώπη από την αρχή της κρίσης. Παρά την έλλειψη άδειας εισαγωγής, πολλές ιδιωτικές Γερμανικές εταιρείες όπλων αγόρασαν κρυφά Σοβιετικά όπλα στη Βουλγαρία, την πΓΔΜ, τη Ρουμανία, τη Γεωργία και την Ουκρανία κατά εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, για περαιτέρω μεταφορά στις Κουρδικές μονάδες τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία.(σημ: Ταυτόχρονα η Γερμανία έκλεισε μια έρευνα σχετικά με αποκαλύψεις ότι όπλα που αγοράστηκαν από τις ΗΠΑ από τα Βαλκάνια και κατέληξαν σε τζιχαντιστές στη Συρία, πέρασαν από τη Γερμανία μέσω της Αμερικανικής στρατιωτικής βάσης Ράμσταϊν).
Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, ένας τεράστιος όγκος Σοβιετικών όπλων εγκαταλείφθηκε στις στρατιωτικές αποθήκες των κομητειών της Οργάνωσης της Συνθήκης της Βαρσοβίας και των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών. Αντί της ανακύκλωσης τέτοιων όπλων, οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης αποφάσισαν να τα πουλήσουν στη Γερμανία.
~ Ήδη από το 2014, το Spiegel έγραψε για μια συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Ουκρανίας σχετικά με την αγορά Σοβιετικών όπλων για περαιτέρω εξάπλωση τους στη Συρία. Από την πλευρά του, το αμερικανικό κέντρο Jamestown Foundation ισχυρίστηκε ότι αυτά τα όπλα είχαν παραδοθεί σε Σύριους μαχητές για τη διεξαγωγή μυστικών επιχειρήσεων.
Γίνεται επίσης σαφές ότι το Βερολίνο παρείχε εδώ και πολύ καιρό Ιρακινούς Κούρδους με όπλα και πυρομαχικά. Η Γερμανία διέθεσε περίπου 28.000 είδη φορητών μικρών όπλων, πυρομαχικών και εκτοξευτών βομβίδων στους μαχητές της Πεσμεργκά από το 2014 έως το 2016. Οι ειδικοί υποθέτουν ότι κάποιο μέρος των όπλων προοριζόταν για τους Σύριους Κούρδους.
Οι Γερμανοί στρατιωτικοί εκπαιδευτές εκπαίδευσαν όχι μόνο τους Ιρακινούς μαχητές της Πεσμεργκά αλλά και την πολιτοφυλακή του YPG στη Συρία. Όλα αυτά εξηγούν την ύπαρξη τυφεκίων Καλάσνικοφ, πολυβόλων, εκτοξευτών χειροβομβίδων και οβίδων 82 και 120 mm στα χέρια των Σύριων Κούρδων. Η κατοχή αυτών των όπλων τους επιτρέπει να αποκρούσουν με επιτυχία τις επιθέσεις του Τουρκικού στρατού.
Ειδικότερα, από την αρχή της επιχείρησης ”Κλαδί Ελιάς” στη Συρία στο Άφριν, η Γερμανία σταμάτησε όλες τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία. Αυτό συνέβη πιθανότατα λόγω της πίεσης των πολυάριθμων Κουρδικών κοινοτήτων στην Ευρώπη.
Επιπλέον, σύμφωνα με την Deutsche Welle, από τον Νοέμβριο του 2016 έως τον Μάρτιο του 2017, η Γερμανική κυβέρνηση μπλόκαρε 11 συμφωνίες πώλησης φορητών όπλων και πυρομαχικών στην Τουρκία. Γερμανοί πολιτικοί λένε ότι παρά την κοινή συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, η Γερμανία έχει θέσει σε εφαρμογή απαγόρευση εξαγωγής όπλων στην Τουρκία αποκλειστικά για πολιτικούς λόγους. Πιστεύουν επίσης ότι τα όπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για την καταστολή διαφόρων εξεγέρσεων στην Τουρκία αλλά και για την καταπολέμηση των Κούρδων στη Συρία.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Γερμανία στέκεται στην πραγματικότητα πίσω από την πρόσφατη προμήθεια Σοβιετικών όπλων στους Κούρδους. Στην αντιπαράθεση μεταξύ του Τουρκικού στρατού και των Σύριων Κούρδων, η Γερμανία επέλεξε απ’ ότι φαίνεται την τελευταία πλευρά.
offtherecord


*** Αθλητική ενημέρωση :

 
*** Ολοκληρώνεται σήμερα στα Φιλιατρά το 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γυναικών Ε/Δ. 
Ολοκληρώνεται σήμερα στα Φιλιατρά το 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γυναικών Ενόπλων Δυνάμεων. Μια μεγάλη διοργάνωση που κατόρθωσε να εξασφαλίσει ο Δήμος Τριφυλίας με μεγάλα οφέλη σε πολλά επίπεδα, όπως η διαφήμιση και προβολή της περιοχής, η ανάληψη και επιτυχημένη διεκπεραίωση μιας διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης και μάλιστα στην αρχή της θέσπισής της, το άνοιγμα ενός «παραθύρου» στον κόσμο, η φιλοξενία ενός αθλήματος που δεν είναι διαδεδομένο στη χώρα μας και σπάει τα στερεότυπα σε βάρος των γυναικών, το αγωνιστικό πρότυπο για κορίτσια, αλλά και αγόρια και πολλά άλλα.
Στο αγωνιστικό κομμάτι η Ολλανδία προηγείται στην κατάταξη και είναι το ξεκάθαρο φαβορί για τον τίτλο.
Η αυλαία του πρωταθλήματος θα πέσει σήμερα με την τρίτη και τελευταία αγωνιστική, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τα εξής ζευγάρια: Γερμανία-Ελλάδα (στο παλιό γήπεδο Φιλιατρών) και Ολλανδία-Βέλγιο (στο νέο). Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 12 το μεσημέρι και έχουν προσκληθεί να τους παρακολουθήσουν και οι μαθητές από τα σχολεία της περιοχής. Φυσικά το «παρών» θα πρέπει να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος, στηρίζοντας τη μεγάλη διοργάνωση και τις προσπάθειες των αθλητριών που είναι υψηλού επιπέδου, εντυπωσιάζοντας τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη.
Η αυλαία του 1ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα πέσει το βράδυ στις 8 μ.μ. στην πλατεία των Φιλιατρών με τις απονομές.   


***  ΑΕΚ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ  1-1 .- ^
Διαιτητής: Κάρλος Ντελ Θέρο (Ισπανία)
Κίτρινες: Λιβάγια, Βράνιες - Χατσερίδης, Γκάρμας, Σεπελίεφ, Μοράες
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Σιμόες, Γαλανόπουλος (79΄ Αϊντάρεβιτς), Κλωναρίδης (52΄ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Λιβάγια, Γιακουμάκης (57΄ Αραούχο)
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Αλεξάντρ Χάτσκεβιτς): Μπόικο, Μορόζιουκ, Κάνταρ, Χατσερίδης, Κετζιόρα, Σεπέλιεφ, Μπουγιάλσκι, Τσιγκάνκοφ, Γκάρμας (78΄ Μπεσέντιν), Γκονζάλες, Ζούνιορ Μοράες (90΄ Σαπαρένκο)

***  Στους πρώτους αγώνες των «32» του Europa League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 0-0

Αστάνα (Καζακστάν)-Σπόρτινγκ Λισ. (Πορτογαλία) 1-3
(7΄ Τομάσοφ - 48΄ Φερνάντες, 50΄ Μάρτινς, 55΄ Ντουμπιά)

Νις (Γαλλία)-Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία) 2-3
(4΄,28΄ Μπαλοτέλι - 45΄πεν,69΄,77΄ Φερνάντες)

Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Αταλάντα (Ιταλία) 3-2
(30΄ Σίρλε, 65΄,90΄+1 Μπατσουαγί - 51΄,56΄ Ίλισιτς)

Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)-Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) 1-3
(60΄ Αντριάνο - 22΄,39΄ Αντούριθ, 45΄+1 Ρίκο)

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 2-2
(57΄ Οντριοθόμα, 80΄ Γιανουζάι - 27 αυτ. Οϊαρθάμπαλ, 90΄+4 Μιναμίνο)
Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)-Μίλαν (Ιταλία) 0-3
(45΄ Κουτρόνε, 62΄πεν. Ροντρίγκες, 90΄+2 Μπορίνι)

Εστερσουντ (Σουηδία)-Αρσεναλ (Αγγλία) 0-3
(13΄ Μονρεάλ, 24΄αυτ. Παπαγιαννόπουλος, 58΄ Οζίλ)

Μαρσέιγ (Γαλλία)-Μπράγκα (Πορτογαλία) 3-0
(4΄,69΄ Ζερμέν, 74΄ Τοβέν)
Κοπεγχάγη (Δανία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 1-4
(15΄ Φίσερ - 21΄ Νίγκεθ, 37΄ Γκαμεϊρό, 71΄ Γκριεζμάν, 77΄ Βιτόλο)

ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) 1-1
(80΄ Αϊντάρεβιτς - 19΄ Τσιγκάνκοφ)

Σέλτικ (Σκωτία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) 1-0
(79΄ ΜακΓκρέγκορ)
Νάπολι (Ιταλία)-Λειψία (Γερμανία) 1-3
(52΄ Ουνάς - 61΄,90΄+3 Βέρνερ, 74΄ Μπρουμά)

Λιόν (Γαλλία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 3-1
(46΄ Εντομπέλε, 49΄ Φεκίρ, 82΄ Ντεπάι - 63΄ Φορνάλς)
Παρτιζάν Βελ. (Σερβία)-Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 1-1
(58΄ Ταβάνμπα - 81΄ Ρέζνικ)

Στεάουα Βουκ. (Ρουμανία)-Λάτσιο (Ιταλία) 1-0
(29΄ Γκνοέρ)

***  ΚΥΜΗ - ΠΑΟΚ  88-85 .- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σχινάς-Δεσλής-Παπαθανασίου
Τα δεκάλεπτα: 24-27, 51-46, 65-66, 88-85
ΚΥΜΗ (Καστρίτης): Μανωλόπουλος 14 (4), Οκερέαφορ 11 (6 ριμπάουντ), ΜακΓκι 7 (1/1 δίποντα, 5/11 βολές, 10 ριμπάουντ), ΜακΦάντεν 18 (4), Σμιθ 22 (1 τρίποντο, 10 ριμπάουντ), Γερομιχαλός, Τζόουνς 6, Γλυνιαδάκης 10, Κάιζερ, Μπάρλος.
ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 9 (1), Κατσίβελης 5 (1), Τζάκσον 6 (4 ριμπάουντ), Γκος 13 (2/7 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Τζόουνς 9 (1 τρίποντο, 15 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Κόνιαρης 15 (3), Καρράς 4, Μαργαρίτης 6, Ζάρας 14, Χαραλαμπόπουλος 4 (0/5 σουτ, 4/5 βολές).

***Σε αναμετρήσεις για τη 16η αγωνιστική στην Α1 Ανδρών στο μπάσκετ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Α1 ΑΝΔΡΩΝ - 16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (13-15/2/2018)

Ρέθυμνο-ΑΕΚ 90-95
Τρίκαλα-Ολυμπιακός 73-98
Παναθηναϊκός-ΓΛ Φάρος 103-70
Άρης-Λαύριο 80-69
Κολοσσός Ρ.-Κόροιβος 86-71
Προμηθέας Π.-Πανιώνιος 69-58
Κύμη-ΠΑΟΚ 88-85

***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2018 :
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 01  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/news-01-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2018  . ~ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30 και 31 Δεκεμβρίου 2017 : Δευτέρα 01-01-2018 ... Ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/30-31-2017-01-01-2018.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη 13  Φεβρουαρίου 2018
  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-13-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-14-2018-14-1-470.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018
 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-15-2018.html .- 
~**
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 :
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 01  Φεβρουαρίου  2018  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-01-2018-04.html .
~** ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/02/blog-post.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News (2) στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/news-2.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News (2) στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/news-2.html .- 

 ~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02 Φεβρουαρίου 2018
:   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-02-2018.html  .- 
 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή 04  Φεβρουαρίου 2018 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-04-2018-1942-httpsyoutu.html .-       
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 05 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html  .-

~**   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 06  Φεβρουαρίου 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/02/news.html .-
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 03  και  04  Φεβρουαρίου 2018 .Μια  αθλητική ανασκόπηση-επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/03-04-2018.html .- 
 
~* Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη  07 Φεβρουαρίου  2018
:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .- 

 ~*** 
 
 Πέμπτη 08  Φεβρουαρίου 2018 . ~ ΟΜΟΡΦΗ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 09  Φεβρουαρίου 2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/news-09-2018-08-02-2018-11.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Σάββατο  10  Φεβρουαρίου 2018
: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-10-2018-10-1-202.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της  ενημέρωσης .
Κυριακή  11  Φεβρουαρίου 2018
:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .-  
~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10  και 11  Φεβρουαρίου 2018 , Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/10-11-2018-11-02-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσηςΔευτέρα 12 Φεβρουαρίου  2018 .- http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-12-2018.html .-
~** ~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη 13  Φεβρουαρίου 2018
  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-13-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-14-2018-14-1-470.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018
 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-15-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2918
 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-16-2918-16-307-1.html .- 

~** 

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6086   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3889   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3893  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 885   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-

  

  Τα  σημερινά μας βίντεο :
  1~* Προανακριτική για φάρμακα  2018:
 https://youtu.be/ZSJXvyMjY0w .-
2~** Πλαστικές σακούλες όλη η αλήθεια   2018:
 https://youtu.be/Pevalg1oRqo .-
3~** Δικαίωση για εμβόλια Κ  Βελόπουλου 2009:
 https://youtu.be/7pMO9EhI8Ro .-
4~**Σκάνδαλα και ξεπούλημα όνομα Μακεδονίας  2018:
https://youtu.be/yD29DlqszFc  .-
5~**Δεν πρέπει να δώσουμε όνομα Μακεδονία   2018:
https://youtu.be/2Pql3t7_cOk   .-
6~**Διασκέδαση Π  Καμμένου  2018:
 https://youtu.be/LPuFS360PoM  .-
7~*Αλέξης Τσίπρας  2018:
 https://youtu.be/lr5Wr-X92tA  .-
8~* Τουρκική άσκηση στον Έβρο 2018::
https://youtu.be/je8ROdkAtx4   .-
9~*Σχέδιο Γερμανών για Αξιό  2018: :
 https://youtu.be/N7tNAXtt15A .-
10~*Προκλητικές δηλώσεις Τούρκων 2018:
 https://youtu.be/soODYjo1g_I  .-
11~*Π   Καμμένος 2018: :
https://youtu.be/gljushuJeJs  .-
~Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου